Adapost caini, Catelusi

Adaposturi caini Bucuresti – Pui – Talie mica – Sector 6,5,4,3,2,1

adaposturi-de-caini-in-bucuresti

Adaposturi caini Bucuresti – Sa adoptam un catelus aflat in dificultate este intotdeauna un lucru extraordinar, de aceea trebuie sa stim unde si la cine sa apelam pentru acest lucru.

Doriti sa cumparati mancare pentru pisicuta click aici,  catelus click aici.

Cauti o hainute pt catel? Click aici!

adapost-caini-bucuresti

adapost-caini-bucuresti

Adapost caini Bucuresti – ASPA

 

ADRESA: Str. Constantin Mille, Nr. 10, Sect. 1, București, CP 010142
TELEFON: 021 312 9555 / 021 9844
FAX: 021 312 9510
EMAIL: relatiicupublicul@aspa.ro

 

ASPA Pallady

Tel:  0741 817 865
Luni 10:00-18:00
Marți, Miercuri, Joi 10:00-16:00
Vineri 10:00-14:00
 Drumul Lunca Jariștei 47,
Sector 3, București
 /ASPAPALLADY

CINE ESTE ASPA

Art. 1 Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) este un serviciu public de interes local al Municipiului București, cu personalitate juridică și se află, din punct de vedere administrativ, în subordinea Consiliului General al Municipiului București, fiind finanțat din subvenții acordate din bugetul local al Municipiului București, din venituri proprii și alte surse în condițiile legii, după caz.

OBIECTUL ȘI SCOPUL ASPA

Art. 8 Obiectul de activitate al Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor îl constituie:

Gestionarea câinilor fără stăpân de pe domeniul public al Municipiului București;

Derularea și implementarea unor proiecte în vederea promovării adopției;

Sterilizarea gratuită a câinilor și pisicilor fără pedigree de pe raza Mun București;

Realizarea de activități și programe educaționale de conștientizare publică a rolului animalelor;

Asigurarea protecției și bunăstării animalelor de pe rază Mun București;

Acordarea de asistență medicală animalelor cu/fără stăpân, aflate în stare critică pe domeniul public, prin intervenția SMURV.

Art. 9 Obiectul de activitate se realizează prin următoarele activități:

Capturarea câinilor fără stăpân;

Transportul câinilor capturați în adăpost;

Cazarea și hrănirea câinilor capturați, cu respectarea normelor și măsurilor sanitar-veterinare în vigoare;

Asigurarea asistenței sanitar veterinare și controlul bolilor în adăposturi, exclusiv cu medicii veterinari de liberă practică, organizați în condițiile legii;

Derularea și implementarea unor proiecte privind promovarea adopției, a sterilizării gratuite a câinilor și pisicilor fără pedigree, cu/fără stăpân precum și organizarea de evenimente, ateliere și grupuri de lucru care să contribuie la responsabilizarea civică în respectarea drepturilor animalelor;

Adopția la distanță a câinilor;

Asigurarea situațiilor de urgență medical-veterinare prin ridicarea animalelor cu/fără stăpân , care sunt rănite, prin SMURV, cu ambulanța veterinară;

Actualizarea și gestionarea bazei de date, rezultată din activitatea ASPA privind efectivul canin, precum și alte informații primite de la terți, specifice obiectului de activitate al instituției.

Art. 10 Scopul Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București:

Reducerea numărului de câini fără stăpân prin promovarea adopției. Promovarea adopției se va realiza prin derularea și implementarea de programe.

Schimbarea mentalității colective a cetățenilor bucureșteni față de actul de adopție și responsabilitate civică în respectarea drepturilor animalelor într-o capitală europeană;

Diminuarea cazurilor de abandon a animalelor;

Derularea și implementarea unor programe utilizând animale pregătite special în acest sens în școli/licee/centre de seniori/alte instituții în vederea schimbării percepției cetățenilor bucureșteni privind animalele fără stăpân;

Îmbunătățirea sănătății și bunăstării câinilor din adăposturi prin asigurarea asistenței sanitar-veterinare , stoparea înmulțirii necontrolate a câinilor de rasă comună cu sau fără stăpân, prevenirea abandonului și a pierderii câinilor de rasă comună, facilitarea recuperării câinilor pierduți, reducerea apariției rabiei și a altor zoonoze, reducerea riscurilor asupra sănătății oamenilor.

Eutanasierea ca ultimă măsură după ce au fost parcurse celelalte metode, în conformitate cu prevederile Strategiei pentru Protecția și Bunăstraea Animalelor București, adoptată prin HCGMB nr. 170/2017. Se vor eutanasia câinii din adăposturi care sunt bolnavi cronic și incurabil, nerevendicati, neadoptați și fără a avea decizie de prelungire în adăpost.

ACTIVITATEA ASPA ÎN ANUL 2018

În 2018, ASPA a pus în aplicare HCGMB 170/2017 – Strategia pentru Protecția și Bunăstarea Animalelor și a organizat târguri de adopție și festivaluri dedicate animalelor de companie și deținătorilor de animale, a derulat campanii de sterilizare și informare a populației și a utilizat animalele ca resursă socială în programe de educație civică.

Aceste proiecte se transpun în cifre astfel: din 3525 de câini intrați în 2018 în cele 3 centre ASPA, 2463 au fost adoptați, asta înseamnă un procent al adopțiilor de 70%. 153 au fost revendicați și 25 de câini au fost eutanasiați exclusiv din motive medicale.

În 2018 s-a înregistrat la ASPA și cel mai mare număr de animale cedate: 344, reprezentând 10% din câinii intrați în centrele de adopție, în comparație cu anul 2017 când au fost cedate 196 de animale. În cele mai multe dintre cazuri, proprietarii animalelor le cedează centrelor ASPA, însă există și situații în care le abandonează la porțile acestora. Cele mai comune motive invocate de oameni pentru cedarea animalelor sunt comportamentul problematic, agresiv, pui de care nu pot avea grijă, animalele sunt bolnave sau au o vârstă înaintată. Aceste probleme pot să fie evitate printr-un management corespunzător al animalelor. Abandonul este un subiect care ne preocupă și pe care îl combatem prin campanii de conștientizare și responsabilizare a deținătorilor de animale.

În 2018 au fost sterilizați gratuit 701 câini și 2056 pisici, în total 2757 animale în cadrul programului Sterilizarea nu te costă nimic.

SCHIMBĂRI ÎN ACTIVITATEA ASPA:

  • Încetarea eutanasierii câinilor din baze după cele 14 zile și acordarea unei șanse la o familie – sub noua conducere, politica instituției a fost schimbată fiind concentrată pe adopția câinilor din centre.

ASPA nu mai eutanasiază câinii de doi ani, cu respectarea legislației în vigoare – OUG 155/2001 cu modificările și completările ulterioare aduse de legea 258/2013 și normele de aplicare HG 1059/2013. Legea nr. 258/2013 Art. 7 (2) Câinii nerevendicați sau neadoptați vor fi eutanasiați, în baza unei decizii emise de către o persoană împuternicită în acest sens de către primar, în termenul stabilit prin această decizie. Termenul va fi stabilit avându-se în vedere capacitățile de cazare și disponibilitățile bugetare. Acest termen poate fi modificat motivat.

Ținând cont de prevederile legale, ASPA poate prelungi, și o face, termenul de cazare al câinilor din centrele gestionate, atât timp cât există spațiu și resurse.

Astfel, ASPA derulează în permanență campanii de adopții și reușește să creeze spațiu pentru câinii care sunt ridicați în fiecare zi de pe străzi.

  • Transformarea adăposturilor în centre de adopții, prelungirea orelor de program în centrele de adopții – vizează reamenajarea și reconceptualizarea adăposturilor existente ASPA în centre de adopții, principiul fiind de îngrijire a animalelor și pregătirea lor spre adopție. Centrele de adopție înseamnă crearea unui mediu primitor pentru public, dar și a unui spațiu de interacțiune între potențialii adoptatori și animale.
  • Instruirea personalului de capturare și transport al animalelor ASPA –

Capturarea unui animal este un procedeu dificil și tocmai de aceea personalul care se ocupă de capturarea, transportul și gestionarea câinilor a urmat o pregătire specifică cu experți în domeniu – Modul 1 – Capturarea câinilor semisălbatici în zone urbaneAcest program a vizat îmbunătățirea metodelor de capturare și noile proceduri din domeniu. Instruirea personalului ASPA continuă și cu alte module.

Capturarea câinilor de pe proprietățile private se realizează doar la reclamația și cu acordul proprietarului.

Mașinile de capturare au fost dotate cu camere de supraveghere astfel încât există o monitorizare continuă a echipelor.

  • Cazare și mâncare pentru cățeii persoanelor fără adăpost – ASPA oferă gratuit cazare și mâncare cățeilor beneficiarilor Complexului Integrat de Servicii Sociale pentru Adulți Sfântul Ioan.

La finalul anului 2018 a fost inaugurat un spațiu pentru cățeii persoanelor fără adăpost de pe raza Mun. București în incinta Complexului Integrat de Servicii Sociale pentru Adulți Sf Ioan, aflat în administrarea DGASMB București. Persoanele care au și câini în îngrijire nu-i puteau lua și pe aceștia în incinta centrului. Acum și câinii lor vor primi gratuit mâncare și adăpost într-un spațiu special amenajat de ASPA în colaborare cu CISSA Sfântul Ioan.

  • Programe de compatibilitate între animalele din centre și potențialii adoptatori – înainte de adopție potențialul adoptator este ajutat să își găsească cel mai bun animal în funcție de necesitățile lui. Conceptul de potrivire (matching) ajută și la evitarea returnării animalului ca urmare a descoperirii unei incompatibilități sau a unui comportament nedorit.
  • Campanii de educare și conștientizare – având ca obiectiv principal transformarea Municipiului București într-un oraș pet-friendly, un model de respectare a legislației naționale și internaționale a protecției și bunăstării animalelor, de conștientizare a problematicii animalelor fără stăpân.

Suntem tot ASPA, dar DIFERITĂ!

adapost-caini-bucuresti

adapost-caini-bucuresti

Adapost caini Bucuresti – Odai

Program de vizită: L-V | 09:30 – 16:00
Șoseaua Odăii Nr. 3-5, București
021/490.40.07
contact@adapostcateiodai.ro
Această pagină a fost creată exclusiv pentru a ajuta cațeii din Adăpostul Odăi și este efotul colectiv al mai multor voluntari și iubitori de animale din București.De ce să ne alegi pe noi?
Adapostul Odai este un adapost al administratie locale Sector 1, este un adapost de stat, intreaga sa activitate fiind nu numai reglementata prin lege, dar si strict verificata de forurile competente. Toate cheltuielile si intreaga activitate sunt transparente si sub controlul Consiliului Local.
Cainii din adapost sunt sub continua supraveghere medicala, sunt vaccinati, deparazitati si intr-o stare de sanatate buna. Sunt hraniti corespunzator, cu alimente de buna calitate. Cainii recomandati spre adoptie sunt selectati dupa criterii riguroaee, nu numai de sanatate, dar si sociabilitate, grad de adaptabilitate etc.
Serviciul Politia Animalelor are ca sarcini, in afara gestionarii Adapostului Odai, si capturarea cainilor fara stapan, precum si ridicarea animalelor matratate de catre proprietari de pe raza Sectorului 1. Pentru acestera este nevoie de spatii si padocuri libere, capacitatea adapostului fiind numai de 1000 de capete.
Cei care adopta caini din Adapostul Odai nu vor avea de achitat nicio taxa, iar vaccinarea, microciparea, sterilizarea (daca este posibila sau daca este cazul) se fac gratuit de catre medicii specialisti ai Politiei Animalelor.

adapost-caini-bucuresti

adapost-caini-bucuresti

Adapost caini Bucuresti – Asociatiei Robi

Contact:  Marilena Cristian – Presedinte asociatie
e-mail: asociatia.robi@gmail.com
Care este situatia actuala a adapostului pentru caini?
Ce este de fapt adapostul Asociatiei Robi? Un teren care nu este in proprietatea noastra, pe care am ridicat aproximativ 30 de tarcuri de plasa. Avem in jur de 125 de casute pentru catei (unele in stare buna, altele ce necesita reparatii) si gazduim peste 150 de caini (asadar nu toti cateii au propria casuta). Conditiile sunt departe de a fi ce ne dorim sa le oferim acestor catei.
Exceptand faptul ca acestia sunt departe de pericolele strazii, ei trebuie sa indure conditii destul de grele. Adapostul nu are pereti sau tavan, asadar cateii sunt complet expusi tuturor conditiilor meteo, canicula si soare puternic vara, ploi torentiale si zapada abundenta in anotimpurile reci, temperaturi prea joase sau prea ridicate.
Aceste biete suflete nu au vazut un pat in viata lor. Puteti ajuta adoptandu-i!
Deoarece nu suntem proprietarii terenului, nu putem investi mai mult decat o facem deja (tarcuri, casute pentru catei si orice materiale sau constructii care pot fi usor demontate si transportate).
Cheltuieli lunare aproximative:
– cheltuieli cu hranirea zilnica a cainilor si curatarea casutelor: 250 euro/ $325;
– hrana pentru catei: 2.400 euro/$3.200;
– cheltuieli constante cu repararea si mentinerea casutelor si tarcurilor in conditii decente sau construirea unora noi;
– cheltuieli medicale pentru toti cateii: vaccinare, deparazitare, sterilizare si castrare, ingrijire medicala suplimentara pentru cainii pe care ii gasim raniti sau bolnavi si pe care ii luam in grija noastra. Nu detinem o clinica veterinara, deci trebuie sa ducem cateii la cabinete veterinare private.
Care este obiectivul nostru pe termen lung?
Vrem sa cumparam un teren si sa demaram constructia unui adapost adevarat, sa oferim conditii decente atat cainilor, cat si pisicilor, sa existe atat tarcuri in aer liber, cat si tarcuri inchise si izolate de intemperii.
Fiecare caine sa aiba propria casuta.
Sa existe un spatiu special dedicat adapostului de pisici.
Sa existe un spatiu pentru socializare si joaca.
Sa avem propria clinica veterinara unde sa putem acorda asistenta veterinara minima pentru animalele nevoiase din adapost.
Pana cand vom reusi sa indeplinim acest obiectiv, facem tot posibilul pentru a oferi acestor animale o viata buna pana la adoptie. Orice donatie este apreciata.

adapost-caini-bucuresti

adapost-caini-bucuresti

Adapost caini Bucuresti – Fundatia speranta

 

Vino in Popesti Leordeni sa cunosti cainii nostri!
Luni-Vineri 10.00 – 14.00
Sambata-Duminica 10.00 – 12.00
Telefon: 0728 899 313 Email: contact@caini-fundatiasperanta.ro
Site: https://www.caini-fundatiasperanta.ro/index.php

Istoricul Fundatiei Speranta

Fundatia Speranta a fost infiintata in anul 1996, in dorinta de a putea influenta in bine soarta animalelor. Pana in anul 2001, Fundatia Speranta a colaborat cu Administraþtia de Supraveghere a Animalelor, condusa de Domnul dr. Romulus Ploscaru si a ajutat permanent unele adaposturi mai mici pentru catei, in diverse locuri din Bucuresti.

Cu o buna reputatie cu privire la grija si devotamentul fata de animale si printr-o conjunctura favorabila, a influentat hotararea firmei Bouygues de a dirija o parte din fondurile donate primariei Municipiului Bucuresti pentru actiuni social ­ culturale, catre construirea unui adapost pentru cainii fara stapan, in vederea sterilizarii lor.

Astfel a aparut adapostul Berceni, unde Asociatia de Supraveghere a Animalelor a inceput o campanie de sterilizare a cainilor din Bucuresti si reintoarcerea lor in teritoriu.

Ca semn de pretuire, Fundatia Speranta a fost inclusa in actul de donatie al firmei Bouygues, catre primaria Municipiului Bucuresti, ca partener cu drept de folosinta a adapostului.

Deoarece in anul 2001, primarul capitalei a ordonat uciderea cainilor, firma Bouygues, nu a fost de acord sa se schimbe destinatia donatiei sale adica din adapost pentru sterilizare sa se transforme in abator de caini si a primit dreptul de a folosi adapostul Berceni, pentru a incerca sa salveze cat mai multi caini.

adapost-caini-bucuresti

adapost-caini-bucuresti

Adapost ciani Bucuresti – KOLA KARIOLA

Pentru urgente cu animale in dificultate postati anuntul pe grupul SOS Animal Rescue.
Pentru alte probleme legate de asociatie contactati-ne la adresa de email asociatiakolakariola@gmail.com.
DESPRE NOI
“Cand omul este suparat, Dumnezeu ii scoate in cale un catel”, spune o vorba… Dar, oare, cand un catel este suparat, ii poate aparea si lui in cale un Om?
Asociatia Pentru Protectia Animalelor KOLA KARIOLA este o organizatie non-profit fondata in scopul ajutorarii animalelor fara stapan din Romania.
Infiintata in aprilie 2014, asociatia si-a inceput activitatea prin construirea adapostului de la Fundulea, unde, de la infiintare si pana in luna iunie 2015, au fost adapostiti aproximativ 400 de caini aflati in grija asociatiei: caini salvati din adaposturile publice, caini salvati de pe strada, caini abandonati pe camp, caini accidentati sau maltratati pe langa care unii oameni nu au putut trece nepasatori.
In luna aprilie 2015, asociatia a inceput construirea noului adapost pe un teren de 10.000 mp la Belciugatele, un loc cu conditii mult mai bune, un loc creat cu dragoste si din dragoste pentru cateii nimanui, un loc in care cateii care nu-si vor gasi niciodata o casa numai a lor vor putea trai in conditii cat mai apropiate de ceea ce inseamna o casa si vor putea beneficia zilnic de dragostea si atentia omului.
Planul noului adapost are doua etape si, atunci cand va fi finalizat in anul 2016, adapostul va putea gazdui aproape 1000 de caini in 100 tarcuri mari in suprafata de aproximativ 40 mp fiecare si 50 tarcuri mici de aproximativ 25 mp fiecare, in acestea din urma putand fi cazati 1-3 caini in functie de agresivitate sau mame cu pui abandonati.
In fiecare tarc vor fi casute izolate si colorate, cu canapele, in care cainii vor sta ca intr-o casa, si vor avea copaci care sa le tina umbra.
Vor exista si spatii de joaca de aproximativ 450 mp fiecare, o piscina de 25 mp cu scari si plute pentru a facilita intrarea si iesirea, unde cateii se pot racori vara, precum si spatii de socializare frumos amenajate unde oamenii pot veni sa-i mangaie si sa plece cu ei in brate acasa.
Adapostul va cuprinde si cabinetul veterinar, sala de carantina, magazia si camera ingrijitorului.
Acesta este visul pentru cateii nimanui al oamenilor Elena si Marius Chirca care au infiintat aceasta asociatie, un vis care incet, dar sigur, devine realitate: pana acum au fost finalizate 25 tarcuri mari si 10 tarcuri mici si, astfel, aproximativ 200 de caini au fost mutati de la adapostul din Fundulea, a fost imprejmuit un spatiu de joaca si s-a inceput constructia piscinei, cabinetului veterinar, salii de carantina, magaziei si camerei ingrijitorului. De asemenea, alte 10 tarcuri mari si 7 tarcuri mici asteapta sa fie finalizate de indata ce cabinetul vaterinar va fi gata.
Dar, cum doi oameni nu pot face totul singuri, avem nevoie in continuare de ajutor pentru:
– continuarea lucrarilor la noul adapost, mai ales ca trebuie finalizate lucrarile incepute si pregatit adapostul pentru iarna,
– intretinerea vechiului adapost,
– asigurarea hranei si tratamentelor medicale necesare celor aproximativ 500 de caini pe care asociatia ii are in grija in prezent,
astfel incat sa ne putem ocupa in paralel si de promovarea spre adoptie a cainilor, dar si de preluarea unor noi cazuri urgente.
Pentru a sustine activitatea asociatiei, puteti adopta permanent sau la distanta dintre cainii nostri, puteti participa la colecta de hrana pe care o organizam lunar sau ne puteti ajuta cu donatii in urmatoarele conturi:
RON: RO43RZBR0000060016698751
EUR: RO53RZBR0000060016698765
USD: RO90RZBR0000060016698778
Beneficiar: Asociatia pentru protectia animalelor Kola Kariola
Banca: Raiffeisen Bank
Cod Swift: RZBRROBU
PayPal: asociatia.kolakariola@yahoo.ro
Si, nu in ultimul rand, va invitam sa veniti in vizita la adapost, unde blanosii nostri va asteapta cu drag, dornici fiind intotdeauna de atentie si mangaiere, dar, mai ales, de joaca.
Va multumim!

adapost caini bucuresti sector 4
adapost caini bucuresti sector 3
adapost caini bucuresti cu plata
adapost caini bucuresti ilfov
adapost caini bucuresti sector 5
adapost caini bucuresti sector 6
adapost caini bucuresti sector 1
adapost caini bucuresti sector 2
adoptii caini bucuresti amstaff
adapost animale bucuresti caini

centru adapost caini bucuresti
contact adapost caini bucuresti
adapost de caini din bucuresti
adapost de caini bucuresti

adaposturi de caini private bucuresti

adaposturi caini private bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *