Farmaceutice, Sanatate

Advantix caini

advantix-caini

Advantix caini – Iata recomandarile noastre pentru a va proteja catelusul dumneavoastra impotriva parazitilor! Antiparazitarea de la Advantix este esentiala catelusului dumneavoastra pentru o viata sanatoasa si linistita, intrucat veti avea parte de un animalut dragalas, jucaus si plin de viata.

advantix-caini

Advantix caini – Pipeta antiparazitara Advantix pentru caini 25-40kg

 

Le gasiti aici!

 

Destinat cainilor cu greutatea intre 25 si 40 kg,

Pentru tratamentul si prevenirea infestatiilor cu purici (Ctenocephalides canis, Ctenocephalides felis) si pentru tratamentul in infestarea cu paduci malofagi (Trichodectes canis).

Purici prezenti pe caine sunt omorati dupa o zi de tratament. Un tratament previne viitoarele infestari cu purici timp de patru saptamani. Produsul poate fi utilizat ca parte a strategiei de tratament impotriva dermatitei alergice determinate de purici (FAD)

Produsul prezinta activitate acaricida si repelenta impotriva infestatiilor cu capuse (Rhipicephalus sanguineus si Ixodes ricinus timp de pana la 4 saptamani si Dermacentor reticulatus pana la 3 saptamani).

Un tratament asigura actiune repelenta impotriva flebotomilor, tantarilor si impotriva mustelor de grajd.

advantix-caini

Advantix caini – Deparazitare externa, Advantix,1 Pipeta, pentru caini 40-60 kg

 

Le gasiti aici!

 

Indicatii

 

Pentru tratamentul si prevenirea infestarii cu purici (Ctenocephalides canis, Ctenocephalides felis).
Purici de pe caine sunt omorati dupa o zi de la tratament. Un tratament previne viitoare infestari cu purici timp de patru saptamani. Produsul poate fi utilizat ca parte a strategie de tratament impotriva dermatitei alergice determinate de purici (FAD).
Produsul prezinta activitate acaricida si repelenta (de indepartare) timp de pana la patru saptamani (Rhipicephalus sanguineus, Ixodesricinus) sau trei saptamani (Dermacentor reticulatus) impotriva infestatiilor cu capuse.
Capusele prezente deja pe caine s-ar putea sa nu fie omorate in doua zile dupa tratament si sa ramana atasate si vizibile. De aceea se recomanda indepartarea capuselor prezente pe caine la momentul tratamentului pentru a se preveni atacul si hranirea acestora cu sange.

Un tratament asigura actiune repelenta (anti-hranire) impotriva flebotomilor timp de doua saptamani (Phlebotomus papatasi) sau trei saptamani (Phlebotomus perniciosus) impotriva tantarilor pentru doua (Aedes aegypti) si patru (Culex pipiens) saptamani si pentru muscade grajd (Stomoxys calcitrans) pentru patru saptamani.

 

Contraindicatii

 

In absenta datelor disponibile produsul nu va fi folosit la catei cu varsta mai mica de 7 saptamani.Nu se utilizeaza in cazuri cunoscute cu hipersensibilitate la substantele active.
Nu se utilizeaza la pisici.

 

Reactii adverse

 

Rareori poate apare o sensibilitate dermica tranzitorie (cu cresterea pruritului, alopecie si eritem la locul de aplicare) sau apatie.

Otravirea cainilor dupa ingerare accidentala poate apare in cazuri rare. In aceste cazuri pot sa apara si semne neurologice cum sunttremuraturi si apatie. Se va aplica un tratament simptomatic, sub supravegherea medicului veterinar. Nu exista antidot specific.

Daca observati reactii grave sau alte efecte care nu sunt mentionate in acest prospect, va rugam informati medicul veterinar.

Specii tinta Caini.

Posologie pentru fiecare specie, cale (cai) de administrare si mod de administrare

 

Schema de dozare:

 

Doza minima recomandata este de:10 mg / kg greutate vie (g.v.) imidacloprid si 50 mg / kg greutate vie (g.v.) permetrina echivalent cu 0.1ml/kg g.v. Advantix solutie spot-on pentru caini.

Flebotomi

Phlebotomus perniciosus

3 saptamani

Phlebotomus papatasi

2 saptamani

Tantari

Aedes aegypti

2 saptamani

Culex pipiens

4 saptamani

Musca de grajd

Stomoxys calcitrans

4 saptamani

 

Pentru cainii.

Pentru a reduce re-infestarile cu noi purici este recomandat sa fie tratati toti caini dintr-o familie (gospodarie). Alte animale de companie din aceeasi familie sau gospodarie trebuie tratate cu produse corespunzatoare. Pentru purici proveniti din mediul inconjurator al animalului se recomanda utilizarea aditionala a unui produs corespunzator pentru tratamentul impotriva puricilor adulti si a stadiilor lor de dezvoltare.

Produsul este activ chiar daca animalul este ud. Oricum expunerea prelungita la apa trebuie evitata. In cazul in care se produce expunere prelungita la apa eficacitatea produsului scade. Chiar si in acest caz nu trebuie tratat mai frecvent de o data pe saptamana. Daca este necesar ca animalul sa fie spalat cu sampon este bine ca Advantix solutie spot-on pentru caini sa fie aplicat dupa doua saptamanipentru a se asigura eficacitatea produsului.

Mod de administrare.

Scoateti o pipeta din pachet. Tineti pipeta in pozitie verticala, rasuciti capacul si il scoateti. Intoarceti capacul invers si cu ajutorul lui desigilati pipeta (prin rasucire si apasare asupra sigiliului, ca in fotografie).

Pentru caini cu greutatea corporala de 10 kg sau mai putin:
Cainele asezat in picioare, indepartati parul dintre umeri, pana ce pielea devine vizibila. Aplicati varful pipetei direct pe piele si prin strangere ferma de cateva ori se goleste continutul pipetei. A se aplica numai pe pielea fara leziuni.

Pentru caini cu o greutate corporala mai mare de 10 kg:
Cainele asezat in picioare, intregul continut al pipetei de Advantix solutie spot-on pentru caini va fi aplicat in mod egal in patru locuriincepand dintre umeri si pana la baza cozi. In fiecare loc indepartati parul pana ce pielea devine vizibila. Aplicati varful pipetei pe piele si strangand usor eliberati o parte din solutie pe piele.

Recomandari privind administrarea corecta

Numai pentru uz extern.
A se aplica numai pe pielea fara leziuni.
A nu se aplica o cantitate mare de solutie intr-un singur loc pentru ca aceasta poate curge pe partile laterale ale cainelui.

Timp de asteptare

Nu este cazul.

Precautii speciale pentru depozitare

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A nu se congela.
Dupa deschiderea pungii de aluminiu a se pastra in loc uscat si a nu se pastra la temperatura mai mare de 30°C. Abrevierea utilizata pentru data expirarii pe eticheta, pipeta si punga este EXP.

 

Precautii speciale pentru utilizare la animale

 

Continutul pipetei nu trebuie sa vina in contact cu ochi si gura cainelui care primeste tratamentul.
Atentie pentru administrarea corecta a produsului asa cum a fost descrisa in sectiunea Mod de administrare. In mod particular ingestiaorala prin linsul locului de aplicare sau contactul cu alte animale va fi evitat.

A nu se utiliza la pisici.
Acest produs este foarte toxic pentru pisici si poate determina moartea datorita particularitatilor fiziologice ale pisicilor care nu sunt capabile sa metabolizeze anumiti compusi inclusiv permetrina. Pentru a preveni expunerea accidentala a pisicilor la acest produs caini tratati vor fi tinuti separat de pisici dupa tratament pana cand locul de aplicare este uscat.Se vor lua masuri pentru ca pisicile sa nu linga locul de aplicare al cainilor care au fost tratati cu acest produs. Solicitati imediat asistenta medicului veterinar daca acest lucru se intampla.

Consultati-va medicul veterinar inainte de utilizarea acestui produs la animale bolnave si debile.

Deoarece produsul este periculos pentru organismele acvatice, caini tratati nu vor fi lasati in nici un caz sa intre in orice ape de suprafata pentru cel putin 48 de ore dupa tratament.

Precautii speciale care trebuie luate de persoana care administreaza produsul medicinal veterinar la animale

Evitati contactul cu pielea, ochii sau gura.
Nu mancati, nu beti, nu fumati in timpul aplicarii produsului.
Spalati bine mainile dupa aplicarea produsului.
Daca produsul ajunge accidental pe piele spalati imediat zona cu sapun si apa.
Persoanele cunoscute cu sensibilitate la nivelul pielii pot fi in mod particular sensibile la acest produs.
Daca produsul ajunge accidental in ochi, spalati ochii cu multa apa. Daca simptomele cutanate sau oculare persista, sau produsul esteinghitit accidental, solicitati imediat sfatul medicului si prezentati medicului prospectul produsului.
Caini tratati nu trebuie lasati sa se joace in special cu copiii pana cand locul de aplicare nu este uscat. Pentru a fi siguri, tratati caini de exemplu seara. In acest caz cainii tratati nu au permisiunea sa doarma impreuna cu proprietarii lor, in mod special daca acestia sunt copii.

Precautii speciale pentru eliminarea produsului neutilizat sau a deseurilor, dupa caz

Dupa utilizare pune-ti capacul inapoi pe pipeta. Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deseu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate in conformitate cu cerintele locale.

Alte informatii
Advantix solutie spot-on pentru caini este un ectoparaziticid pentru utilizare locala care contine imidacloprid si permetrina. Aceasta combinatie actioneaza ca insecticid, acaricid si ca repelent.

Imidacloprid este un ectoparaziticid apartinand grupului de compusi cloronicotinil. Din punct de vedere chimic poate fi clasificat ca cloronicotinil nitroguanidina. Imidaclopridul este eficient impotriva puricilor adulti si a stadiilor lor larvare. In plus fata de eficacitatea manifestata fata de puricii adulti, s-a demonstrat si eficacitatea larvicida a substantei pentru locurile din habitatul animalului..

Produsul asigura actiune repelenta (anti-hranire) impotriva capuselor, flebotomilor si tantarilor iar in acest mod se previne hranirea parazitilor cu sange si reducerea riscului de transmitere a bolilor transmise prin vectori (Canine Vector-Borne Disease sau CVBD, ca de exemplu, borelioza, ricketioza, erlichioza, leishmanioza).

Poate fi utilizat in timpul gestatiei si lactatiei.

Solventul din Advantix solutie spot-on pentru caini poate pata anumite materiale cum ar fi piele, tesaturi, plastic si suprafete finite. Lasatilocul de aplicare sa se usuce inainte de contactul cu astfel de materiale.

 

advantix-caini

Advanitx caini – Piepta antiparazitara Advantix pentru caini 4-10kg

 

Le gasiti aici!

 

Destinat cainilor cu greutatea intre 4 si 10 kg

Pentru tratamentul si prevenirea infestatiilor cu purici (Ctenocephalides canis, Ctenocephalides felis) si pentru tratamentul in infestarea cu paduci malofagi (Trichodectes canis).

Purici prezenti pe caine sunt omorati dupa o zi de tratament. Un tratament previne viitoarele infestari cu purici timp de patru saptamani. Produsul poate fi utilizat ca parte a strategiei de tratament impotriva dermatitei alergice determinate de purici (FAD)

Produsul prezinta activitate acaricida si repelenta impotriva infestatiilor cu capuse (Rhipicephalus sanguineus si Ixodes ricinus timp de pana la 4 saptamani si Dermacentor reticulatus pana la 3 saptamani).

Un tratament asigura actiune repelenta impotriva flebotomilor, tantarilor si impotriva mustelor de grajd.advantix-caini

Advantix caini – Pipeta antiparazitara Advantix pentru caini 10-25kg

 

Le gasiti aici!

 

Destinat cainilor cu greutatea intre 10 si 25 kg

Pentru tratamentul si prevenirea infestatiilor cu purici (Ctenocephalides canis, Ctenocephalides felis) si pentru tratamentul in infestarea cu paduci malofagi (Trichodectes canis).

Purici prezenti pe caine sunt omorati dupa o zi de tratament. Un tratament previne viitoarele infestari cu purici timp de patru saptamani. Produsul poate fi utilizat ca parte a strategiei de tratament impotriva dermatitei alergice determinate de purici (FAD)

Produsul prezinta activitate acaricida si repelenta impotriva infestatiilor cu capuse (Rhipicephalus sanguineus si Ixodes ricinus timp de pana la 4 saptamani si Dermacentor reticulatus pana la 3 saptamani).

Un tratament asigura actiune repelenta impotriva flebotomilor, tantarilor si impotriva mustelor de grajd.advantix-caini

Advantix caini – Deparazitare externa,1 Pipeta, Advantix pentru caini ≤ 4 kg

 

Le gasiti aici!

 

Compozitie Advantix 40:

 

Imidacloprid : 40mg/ml
Permetrina : 500mg/ml (cis/trans, 40:60)
N-Metilpirolidona (solvent) : 484mg/ml

 

Caracteristici Advantix 40:

 

* Asigura protectie de pana la 4 saptamani;

 

* 1 pipeta = 0,4 ml.

 

Punctele forte ale Advantix 40:

 

-trateaza si previne infestarile cu capuse si purici pentru 4 saptamani
-reduce incidenta alergiilor produse de purici
-larvele sunt omorate pe animal si din mediul ambiant al animalelor tratate
-trateaza si previne infestarile cu paduchi malofagi si anopluri pentru mai mult de 6 saptamani
-respinge si omoara tantarii si musculitele hematofage

 

Administrare Advantix 40:

 

 1. Tineti tubul drept, in sus

 

2. Scoateti capacul, intoarceti-l si puneti-l in varful tubului, dupa care il rotiti pentru a rupe sigiliul.

 

Mod Aplicare Advantix 40 - Bayer Animal Health

 

Aplicarea se face in zona dorsala la baza gatului pentru cainii mici, si pentru cei mari se poate face in mai multe locuri pe intreg spatele.

 

Mod Aplicare Advantix 40

 

Precautii speciale fata de solutia antiparazitara Advantix 40:

 

* a se feri de contactul gura sau ochii cainelui;

 

* pielea cainelui trebuie sa fie intacta si fara leziuni;

 

* produs letal pentru pisici;

 

* nu se foloseste la caini cu varsta sub 7 saptamani.

 

* tratamentul se repeta lunaradvantix-caini

Advantix caini – Pipeta antiparazitara Advantix pentru caini sub 4 kg

 

Le gasiti aici!

 

Solutia lichida antiparazitara Advantix 40 cu aplicare cutanata ambalata in pipete pentru o singura aplicare este recomandata cainilor cu greutatea mai mica de 4 kg.

 

Fiecare pipeta antiparazitara Advantix asigura protectia cainelui dumneavoastra impotriva capuselor, purecilor, paduchilor, tantarilor si mustelor hematofage pentru o perioada de pana la 4 saptamani. Pipetele antiparazitare Advantix sunt eficiente in tratamentul si prevenirea:

– Contaminarii cu urmatoarele specii de capuse: Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus, Dermacentor reticulatus, Haemaphysalis longicornispentru o perioada de pana la 4 saptamani

– Infestatiilor cu paduchi malofagi si anopluri (Trichodectes canis, Linognatus setosus) pentru o perioada de pana la 6 saptamani

– Contaminarii cu pureci (Ctenocephalides canis) pentru o perioada de pana la 4 saptamani

De asemenea, pipetele antiparazitare Advantix se folosesc cu succes la respingerea si omorarea urmatoarelor specii de tantari: Anopheles, Culex, Aedes si a urmatoarelor specii de musculite hematofage (Phlebotomus, Culicoides).

 

Instructiuni de utilizare: Pipetele antiparazitare Advantix se aplica la baza gatului, intre omoplati. Solutia se aplica pe piele, evitand contactul cu ochii si gura cainelui. Pielea cainelui trebuie sa nu prezinte rani sau leziuni.

Pentru a reduce reinfestarile se recomanda utilizarea pipetelor Advantix pentru deparazitarea concomitenta a tuturor cainilor din aceeasi casa/curte.

Contraindicatii: Pipetele antiparazitare Advantix nu se utilizeaza la deparazitarea pisicilor. Atentie: utilizarea pipetelor Advantix la pisici poate provoca moartea acestora. In cazul in care ati utilizat din greseala Advantix sau pisica dumneavostra a intrat in contact cu produsul, contactati imediat medical veterinar.

Pipetele Advantix  nu se utilizeaza pentru caini cu varsta mai mica de 7 saptamani.

Compozitie chimica: Imidacloprid: 100mg/ml; Permetrina: 500mg/ml (cis/trans, 40:60); N-Metilpirolidona (solvent): 484mg/ml.advantix-caini

Advantix caini – Pipeta Antiparazitara Advantix 400, 1pipeta X 4 Ml

 

Le gasiti aici!

 

Bayer Advantix 400 este un antiparazitar extern sub forma de solutie pentru aplicare cutanata pentru cainii cu greutate mai mare de 25 kg.

Punctele forte ale Advantix 400:

-trateaza si previne infestarile cu capuse si purici pentru 4 saptamani
-reduce incidenta alergiilor produse de purici
-larvele sunt omorate pe animal si din mediul ambiant al animalelor tratate
-trateaza si previne infestarile cu paduchi malofagi si anopluri pentru mai mult de 6 saptamani
-respinge si omoara tantarii si musculitele hematofage

advantix-caini

Advantix caini – Pipeta antiparazitara Advantix >25 kg 1 pipeta X 4 ML

 

Le gasiti aici!

 

 

 

 

 

DETALII ANIMAL DE COMPANIE

Pentru Caini
Talie Mare
Varsta Senior Junior Adult
Greutate animal 25 Kg

CARACTERISTICI GENERALE

Utilizat pentru Deparazitare externa
Tip produs Pipeta

Brand: BAYER

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *