Farmaceutice, Sanatate

Advocate caini

advocate-caini

Advocate caini – Iata recomandarile noastre pentru a va proteja catelusul dumneavoastra impotriva parazitilor! Antideparazitarea de la Advocate este esentiala catelusului dumneavoastra pentru o viata sanatoasa si linistita, intrucat veti avea parte de un animalut dragalas, jucaus si plin de viata.advocate-caini

Advocate caini – Solutie Antiparazitara, Advocate caini, 10-25 kg, 1 pipeta

 

Le gasiti aici!

 

Advocate caini 10-25 kg – 1 pipeta.
Solutie lichida antiparazitara cu aplicare cutanata ambalata in pipete pentru o singura aplicare la caini infestati sau expusi riscului de infestare cu mai multe tipuri de paraziti:
tratarea si prevenirea infestatiei cu purici (Ctenocephalides felis)
tratamentul infestatiilor cu paduchi malofagi (Trichodectes canis)
tratarea raiei auriculare (Otodectes cynotis), raiei sarcoptice (determinata de Sarcoptes scabiei var. canis), demodecia (determinata de Demodex canis)
prevenirea dirofilariozei cardiace (larve L3 si L4 de Dirofilaria immitis) si angiostrongili (larve L4 si adulti imaturi de Angiostrongylus vasorum)advocate-caini

Advocate caini – Solutie Antiparazitara, Advocate caini, 4-10 kg, 1 pipeta

 

 

Le gasiti aici!

 

Indicatii

Pentru tratarea si prevenirea infestatiei cu purici (Ctenocephalides felis)
Tratamentul infestatiilor cu paduchi malofagi (Trichodectes canis)
Tratarea raiei auriculare (Otodectes cynotis), raiei sarcoptice (determinata de Sarcoptes scabiei var. canis), demodeciei (determinata de Demodex canis)
Prevenirea dirofilariozei cardiace (larve L3 si L4 de Dirofilaria immitis) si angiostrongilozei (larve L4 si adulti imaturi de Angiostrongylus vasorum)
Tratamentul infestarii cu Angiostrongylus vasorum si Crenosoma vulpis tratarea infestatiilor cu nematode gastrointestinale (larve L4, adulti imaturi si adulti de Toxocara canis, Ancylostoma caninum si Uncinaria stenocephala, adulti de Toxascaris leonina si Trichuris vulpis).
Produsul poate fi utilizat concomitent cu medicatia specifica in cazul dermatitei alergice provocata de purici (FAD).
Contraindicatii
Nu se utilizeaza la catei mai mici de 7 saptamani.
Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti.
Siguranta produsului medical veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei.
Studiile de laborator efectuate pe sobolani si iepuri cu imidacloprid sau moxidectin nu au demonstrat efecte teratogene, feto-toxice sau materno-toxice.
Pentru dihori: A nu se utiliza Advocate solutie spot-on pentru caini. Se va utiliza doar „Advocate pentru pisici de talie mica si dihori” (0,4 ml).
Reactii adverse
Produsul poate determina un prurit pasager la caini.
Rar s-a semnalat o blana unsuroasa, eritem si voma. Aceste semne dispar fara tratament.
In cazuri rare, produsul poate determina reactii locale de hipersensibilitate. Daca animalul linge locul de aplicare dupa tratament, se pot semnala uneori semne neurologice pasagere cum ar fi ataxie, tremuraturi generalizate, semne oculare (pupile dilatate, reflex pupilar scazut, nistagmus), respiratie anormala, salivatie si voma.
Ocazional, poate sa apara salivatie daca animalul linge zona de aplicare imediat dupa tratament. Acesta nu este un semn de intoxicatie si dispare in cateva minute fara tratament.
Nu exista antidot specific.
Specii tinta
Caini.
Posologie si mod de administrare
Doar pentru uz extern. Locul optim de aplicare este intre spete, pe partea dorsala a corpului.
Se va goli tubul in totalitate.
Se aplica 1 pipeta Stronghold Caine 240 mg pentru caini cu greutatea cuprinsa intre 20 si 40 kg.
Nu se aplica pe pielea umeda.
Animalul se poate spala cu sampon dupa 2 ore de la administrare.
Consultati medicul veterinar pentru stabilirea diagnosticului si prescrierea medicatiei.

advocate-caini

Advocate caini – Deparazitare externa/interna pentru caini Advocate Dog 10-25 kg cutie cu 3 pipete

 

 

Le gasiti aici!

 

 

Pipeta Advocate poate fi folosita ca tratament pentru tratarea si prevenirea infestatiei cu purici (Ctenocephalides felis), tratarea raiei auriculare (Otodectes cynotis), prevenirea dirofilariozei cardiace (larve L3 si L4 de Dirofilaria immitis) si tratarea infestatiilor cu nematode gastrointestinale (larve L4, adulti imaturi si adulti de Toxocara cati si Ancylostoma tubaeforme). Produsul poate fi utilizat concomitent cu medicatia specifica in cazul dermatitei alergice provocata de purici (FAD).

Compozitie

Fiecare doza (pipeta ) de Advocate solutie spot-on pentru caini contine:

Doza (pipeta ) Imidacloprid Moxidectin
Advocate pentru caini de talie mica (£ 4 kg) 0,4 ml 40 mg 10 mg
Advocate pentru caini de talie mijlocie (> 4-10 kg) 1,0 ml 100 mg 25 mg
Advocate pentru caini de talie mare (> 10-25 kg) 2,5 ml 250 mg 62,5 mg
Advocate pentru caini de talie foarte mare (> 25-40 kg) 4,0 ml 400 mg 100 mg

Excipienti: alcool benzilic, 1 mg/ml hidroxibutiltoluen (E321: ca antioxidant)
Indicatii La caini infestati sau expusi riscului de infestare cu mai multe tipuri de parazit, pentru tratarea si prevenirea infestatiei cu purici (Ctenocephalides felis), tratamentul infestatiilor cu paduchi malofagi (Trichodectes canis), tratarea raiei auriculare (Otodectes cynotis), raiei sarcoptice (determinata de Sarcoptes scabiei var. canis), demodecia (determinata de Demodex canis), prevenirea dirofilariozei cardiace (larve L3 si L4 de Dirofilaria immitis) si angiostrongili (larve L4 si adulti imaturi de Angiostrongylus vasorum) tratamentul infestarii cu
Angiostrongylus vasorum si Crenosoma vulpis tratarea infestatiilor cu nematode gastrointestinale (larve L4, adulti imaturi si adulti de Toxocara canis, Ancylostoma caninum si Uncinaria stenocephala, adulti de Toxascaris leonina si Trichuris vulpis). Produsul poate fi utilizat concomitent cu medicatia specifica in cazul dermatitei alergice provocata de purici (FAD).
Contraindicatii
Nu se utilizeaza la catei mai mici de 7 saptamani. Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti.Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei. Studiile de laborator efectuate pe sobolani si iepuri cu imidacloprid sau moxidectin nu au demonstrat efecte teratogene, feto-toxice sau materno-toxice. Se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea beneficiu risc de catre medicul veterinar responsabil. La pisici se va utiliza produsul “Advocate pentru pisici” care contine 100 mg/ml imidacloprid si 10 mg/ml moxidectin. Pentru dihori: A nu se utiliza Advocate solutie spot-on pentru caini. Se va utiliza doar „Advocate pentru pisici de talie mica si dihori” (0,4 ml).
Reactii adverse
Produsul poate determina un prurit pasager la caini. Rar s-au semnalat o blana unsuroasa, eritem si voma. Aceste semne dispar fara tratament. In cazuri rare produsul poate determina reactii locale de hipersensibilitate. Daca animalul linge locul de aplicare dupa tratament, se pot semnala uneori semne neurologice pasagere cum ar fi ataxie, tremuraturi generalizate, semne oculare (pupile dilatate, reflex pupilar scazut, nistagmus), respiratie anormala, salivatie si voma. Produsul are gust amar. Ocazional, poate sa apara salivatie daca animalul linge zona de aplicare imediat dupa tratament. Acesta nu este un semn de intoxicatie si dispare in cateva minute fara tratament. Aplicarea corecta va minimaliza lingerea locului de aplicare. In caz de ingerare orala accidentala, se va administra tratament simptomatic de catre un medic veterinar. Nu exista antidot specific. Poate fi benefica administrarea de carbune activat. In cazuri rare produsul poate determina la locul de aplicare aparitia unor senzatii care modifica comportamentul, letargie, agitatie si inapetenta. Daca observati reactii grave sau alte efecte care nu sunt mentionate in acest prospect, va rugam informati medicul veterinar.
Specii tinta Caini.
Posologie pentru fiecare specie, cale de administrare si mod de administrare Doar pentru uz extern.
Locul optim de aplicare este intre spete, pe partea dorsala a corpului.
Schema de dozare:
Dozele minime recomandate sunt 10 mg/kg greutate vie imidacloprid si 2,5 mg/kg greutate vie moxidectin, echivalent cu 0,1 ml/kg greutate vie Advocate solutie spot-on pentru caini.
Schema de tratament este in functie de situatia epidemiologica locala.

Greutatea cainelui
Tipul de pipeta utilizat Volum Imidacloprid Moxidectin
< 4 kg Advocate pentru caini de talie mica 0,4 minim 10 minim 2,5
> 4 – 10 kg Advocate pentru caini de talie mijlocie 1,0 10 – 25 2,5 – 6,25
> 10 –25 kg Advocate pentru caini de talie mare 2,5 10 – 25 2,5 – 6,25
> 25 – 40 kg Advocate pentru caini de talie foarte mare 4,0 10 – 16 2,5 – 4
> 40 kg Combinatia corespunzatoare de pipete

Tratament si prevenire in infestatia cu purici

Un tratament previne infestatia cu purici timp de 4 saptamani. Pupele din mediul inconjurator pot ecloziona timp de 6 luni sau o perioada mai lunga dupa initierea tratamentului, in functie de conditiile climatice. De aceea uneori este necesar ca tratamentul cu Advocate solutie spot-on pentru caini sa fie insotit de dezinsectii ale medului inconjurator pentru intreruperea ciclului de viata al puricilor prezenti aici. Rezultatul va fi reducerea mai rapida a puricilor din zona unde traieste animalul tratat. Produsul trebuie administrat la intervale de o luna in scopul prevenirii aparitiei dermatitei alergice provocata de purici.
Tratamentul infestatiilor cu paduchi malofagi (Trichodectes canis)
Se administreaza o singura doza. Dupa 30 de zile de tratament este necesara o noua examinare efectuata de medicul veterinar iar la unele animale este recomandat un al doilea tratament.
Tratament in raia auriculara (Otodectes cynotis)
Se administreaza o singura doza. Detritusurile desprinse din canalul auricular extern ar trebui sa fie usor eliminate la fiecare tratament. Dupa 30 de zile se recomanda un examen clinic veterinar deoarece la unele animale este nevoie de inca o aplicare. Nu se aplica direct in canalul auricular.
Tratament in raia sarcoptica (determinata de Sarcoptes scabiei var. canis)
Cate o singura doza trebuie administrata de doua ori la interval de 4 saptamani.
Tratamentul in demodecie (determinat de Demodex canis)
Administrarea unei singure doze la fiecare 4 saptamani timp de 2 pana la 4 luni, este eficace impotriva Demodex canis si marcheaza o imbunatatire a semnelor clinice in special in cazurile usoare si moderate. Cazurile severe, in special, pot necesita un tratament de lunga durata si cu o frecventa mai ridicata. Pentru a se ajunge la cele mai bune rezultate in cazurile severe si la recomandarea medicului veterinar, Advocate solutie spot-on pentru caini poate fi aplicat o data pe saptamana pe o perioada mai lunga de timp. In toate cazurile este esential ca tratamentul sa fie continuat pana cand raclatul cutanat este negativ cel putin de 2 ori consecutiv, raclatul efectuat la interval de o luna. Tratamentul trebuie intrerupt la cainii care nu au aratat nici o imbunatatire sau care nu au nici un raspuns la numararea parazitului dupa 2 luni de tratament. Trebuie sa fie administrat tratament alternativ. Solicitati sfatul medicului veterinar.
Cum demodecia este o boala determinata de mai multi factori, se recomanda si tratarea bolilor asociate.
Prevenirea dirofilariozei cardiovasculare
Caini care traiesc in zone endemice de dirofilarioza cardiovasculara sau cei care au calatorit in astfel de zone, pot fi infestati cu dirofilarii adulte. De aceea, inainte de tratamentul cu Advocate solutie spot-on pentru caini, se va lua in considerare recomandarea facuta la sectiunea „ATENTIONARE SPECIALA”
Pentru prevenirea dirofilariozei cardiovasculare, produsul se va aplica la intervale lunare regulate in perioada anului cand sunt prezenti tantarii (gazde intermediare care transmit larvele de dirofilarii). Produsul poate fi administrat pe toata perioada anului sau cu cel putin o luna inainte de prima expunere la tantari. Tratamentul trebuie continuat la intervale lunare regulate inclusiv timp de o luna de la ultima expunere la tantari. Pentru a stabili o rutina a tratamentului se recomanda ca aplicarea sa se faca in aceeasi zi sau data din luna. In cadrul programului de prevenire a dirofilariozei cardiovasculare, daca Advocate solutie spot-on pentru caini inlocuieste un alt produs, prima administrare de Advocate solutie spot-on pentru caini va fi facuta in intervalul de o luna de la aplicarea acelui produs. In zonele nonendemice, nu ar trebui sa existe riscul de infestare cu dirofilarioza cardiaca la caine. De aceea caini pot fi tratati fara a se lua masuri speciale de precautie.
Tratamentul si prevenirea infestarii cu Angiostrongylus vasorum
Se administreaza o singura doza. Dupa 30 de zile de tratament este necesara o noua examinare efectuata de medicul veterinar iar la unele animale este recomandat un al doilea tratament.
In zonele endemice administrarea regulata la fiecare 4 saptamani va prevenii angiostrongilidoza si infestarea cu Angiostrongylus vasorum.
Tratament in infestatii Crenosoma vulpis
Se va administra o singura doza.
Tratament in infestatii cu nematode si ancilostomatide
In zonele endemice de dirofilarioza cardiovasculara, tratamentele lunare pot reduce semnificativ riscul reinfestarii cu nematode si ancilostomatide. In zonele non-endemice de dirofilarioza cardiovasculara, produsul poate fi folosit in programul sezonier de prevenire contra puricilor si nematodelor gastrointestinale.
Studiile au aratat ca tratamentul lunar al cainilor previne infestarea determinata de Uncinaria stenocephala.

Recomandari privind administrarea corecta

Scoateti o pipeta din pachet. Tineti pipeta in pozitie verticala, rasuciti si scoateti capacul. Intoarceti capacul invers si cu ajutorul lui desigilati pipeta prin rasucire si apasare asupra sigiliului, ca in fotografie.
Pentru caine pana la 25 kg:
La cainele asezat in pozitie sezuta, se indeparteaza blana dintre spete astfel incat pielea sa fie vizibila. Aplicati numai pe piele sanatoasa. Plasati varful pipetei pe piele si strangeti pipeta ferm de cateva ori pentru a goli continutul direct pe piele.
Pentru caini mai mari de 25 kg:
Pentru o aplicare usoara cainele va fi asezat in pozitie sezuta. Intregul continut al pipetei trebuie aplicat in 3-4 puncte in lungul coloanei vertebrale de la umeri la baza cozii. Pentru fiecare punct indepartati blana astfel incat pielea sa fie vizibila. Aplicati numai pe piele sanatoasa. Plasati varful pipetei pe piele si strangeti pipeta ferm de cateva ori pentru a goli continutul direct pe piele. Nu aplicati o cantitate mare de solutie intr-un singur punct pentru a impiedica scurgerea pe partile laterale ale animalului.
Timp de asteptare Nu este cazul.
Precautii speciale pentru depozitare
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se pastra la temperatura mai mare de 30°C. A nu se utiliza dupa data expirarii marcata pe eticheta si cutie
Atentionare speciala
Continutul pipetei sau doza aplicata nu trebuie sa vina in contact cu ochii sau gura animalului tratat si/sau a altor animale. Nu permiteti animalelor tratate recent sa se linga reciproc. Cand produsul este aplicat in 3-4 puncte atentie speciala trebuie acordata pentru a preveni linsul zonelor pe care a fost aplicat produsul. Acest produs contine moxidectin (lactona macrociclica) astfel atentie deosebita ar trebui acordata la cainii din rasele Collie, Ciobanesc englez si metisii acestora prin administrarea produsului cum este mentionat in
„RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA” in particular, atentie in prevenirea ingestiei ambalajului de catre animale si/sau contactul cu alte animale trebuie de asemenea evitat. Desi produsul poate fii utilizat la cainii care sunt infestati cu dirofilarii adulte, nu are actiune terapeutica asupra adultilor de Dirofilaria immitis. Se recomanda testarea cainilor peste 6 luni de viata sau mai mari care traiesc in zone in care dirofilarioza cardiaca este endemica, pentru existenta adultilor de Dirofilaria, inainte de inceperea utilizari acestui produs. Tratarea animalelor mai mici de un kg se va baza pe o evaluare atenta a raportului risc/beneficiu. Exista o experienta limitata in ceea e priveste utilizarea produsului la animale bolnave si debile de aceea, produsul va fi utilizat numai pe baza unei evaluari atente a raportului risc/beneficiu. Contactul de scurta durata al animalului cu apa, o data sau de doua ori intre tratamentele lunare, este putin probabil sa reduca eficacitatea produsului. Totusi, samponarea sau scufundarea frecventa in apa a animalului dupa tratament, poate reduce eficacitatea produsului. Advocate solutie spot-on pentru caini nu trebuie deversat in cursuri de apa, datorita efectelor nocive asupra organismelor acvatice: moxidectinul este foarte toxic pentru organismele acvatice. Caini nu trebuie sa inoate in apele de suprafata timp de 4 zile dupa tratament.

Precautii speciale care trebuie luate de persoana care administreaza produsul la animale
Evitati contactul cu pielea, ochii sau gura. Nu mancati, nu beti, nu fumati in timpul aplicarii produsului. Spalati bine mainile dupa aplicarea produsului. Dupa aplicare nu periati sau mangaiati animalul decat dupa uscarea zonei de aplicare. Daca produsul ajunge accidental pe piele spalati imediat zona cu sapun si apa. Persoanele sensibile la alcool benzilic, imidacloprid sau moxidectin vor administra produsul cu mare atentie. In cazuri foarte rare produsul poate determina sensibilizarea pielii sau reactii cutanate tranzitorii. (de exemplu alergie, iritatii sau furnicaturi). Daca produsul ajunge accidental in ochi, spalati ochii cu multa apa. Daca simptomele cutanate sau oculare persista, sau produsul este inghitit accidental, solicitati imediat sfatul medicului si prezentati medicului prospectul produsului. Solventul din Advocate solutie spot-on pentru caini poate pata sau deteriora anumite materiale cum ar fi piele, tesaturi, plastic si suprafete finite. Lasati locul de aplicare sa se usuce inainte de contactul cu astfel de materiale.
Precautii speciale pentru eliminarea produselor neutilizate sau a deseurilor, dupa caz
Medicamentele nu trebuie aruncate in ape reziduale sau resturi menajere. Solicitati medicului veterinar informatii referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste masuri contribuie la protectia mediului
Alte informatii
Imidacloprid este eficient fata de puricii adulti si stadiile larvare ale puricilor. Larvele de purici din mediul inconjurator animalelor de casa sunt omorate dupa ce intra in contact cu un animal de casa tratat cu acest produs.
Rezistenta parazitilor la orice clasa de antihelmintice se poate instala dupa utilizarea frecventa si repetata a unui antihelmintic dintr-o anumita clasa.
Marimea ambalajului: 0,4 ml, 1,0 ml, 2,5 ml si 4,0 ml pe pipeta; blister cu 3, 4, 6, 21 sau 42 pipete in doza unica. Nu toate dimensiunile de ambalaj pot fi comercializate.
Pentru orice informatii referitoare la acest produs medicinal veterinar, va rugam sa contactati reprezentantul local al detinatorului autorizatiei de comercializare.
Detinatorul Autorizatiei de Comercializare
Bayer Animal Health GmbH, D-51368 Leverkusen, Germania

Consultati medicul veterinar pentru stabilirea diagnosticului si prescrierea medicatiei.

ATENȚIE! Acest produs poate fi cumpărat numai pe bază de prescripție (rețetă) medicală eliberată de către un medic veterinar. Este necesar ca ulterior plasării comenzii să trimiteți o copie scanată sau fotografiată a acestei prescripții medicale la adresa de e-mail reteta@vetpet-shop.ro .

VET PET MED STAFF SRL iși rezervă dreptul de a nu onora comanda in cazul in care nu puteți furniza o copie a rețetei. Pentru orice intrebări/nelămuriri nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 0720125398.

advocate-caini

Advocate caini – Deparazitare externa/interna pentru caini Advocate Dog 4-10 kg cutie cu 3 pipete

 

 

Le gasiti aici!

 

 

Pipeta Advocate poate fi folosita ca tratament pentru tratarea si prevenirea infestatiei cu purici (Ctenocephalides felis), tratarea raiei auriculare (Otodectes cynotis), prevenirea dirofilariozei cardiace (larve L3 si L4 de Dirofilaria immitis) si tratarea infestatiilor cu nematode gastrointestinale (larve L4, adulti imaturi si adulti de Toxocara cati si Ancylostoma tubaeforme). Produsul poate fi utilizat concomitent cu medicatia specifica in cazul dermatitei alergice provocata de purici (FAD).

Compozitie :

Fiecare doza (pipeta ) de Advocate solutie spot-on pentru caini contine:

Doza (pipeta ) Imidacloprid Moxidectin
Advocate pentru caini de talie mica (£ 4 kg) 0,4 ml 40 mg 10 mg
Advocate pentru caini de talie mijlocie (> 4-10 kg) 1,0 ml 100 mg 25 mg
Advocate pentru caini de talie mare (> 10-25 kg) 2,5 ml 250 mg 62,5 mg
Advocate pentru caini de talie foarte mare (> 25-40 kg) 4,0 ml 400 mg 100 mg

Excipienti: alcool benzilic, 1 mg/ml hidroxibutiltoluen (E321: ca antioxidant)
Indicatii La caini infestati sau expusi riscului de infestare cu mai multe tipuri de parazit, pentru tratarea si prevenirea infestatiei cu purici (Ctenocephalides felis), tratamentul infestatiilor cu paduchi malofagi (Trichodectes canis), tratarea raiei auriculare (Otodectes cynotis), raiei sarcoptice (determinata de Sarcoptes scabiei var. canis), demodecia (determinata de Demodex canis), prevenirea dirofilariozei cardiace (larve L3 si L4 de Dirofilaria immitis) si angiostrongili (larve L4 si adulti imaturi de Angiostrongylus vasorum) tratamentul infestarii cu
Angiostrongylus vasorum si Crenosoma vulpis tratarea infestatiilor cu nematode gastrointestinale (larve L4, adulti imaturi si adulti de Toxocara canis, Ancylostoma caninum si Uncinaria stenocephala, adulti de Toxascaris leonina si Trichuris vulpis). Produsul poate fi utilizat concomitent cu medicatia specifica in cazul dermatitei alergice provocata de purici (FAD).
Contraindicatii :
Nu se utilizeaza la catei mai mici de 7 saptamani. Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti.Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei. Studiile de laborator efectuate pe sobolani si iepuri cu imidacloprid sau moxidectin nu au demonstrat efecte teratogene, feto-toxice sau materno-toxice. Se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea beneficiu risc de catre medicul veterinar responsabil. La pisici se va utiliza produsul “Advocate pentru pisici” care contine 100 mg/ml imidacloprid si 10 mg/ml moxidectin. Pentru dihori: A nu se utiliza Advocate solutie spot-on pentru caini. Se va utiliza doar „Advocate pentru pisici de talie mica si dihori” (0,4 ml).
Reactii adverse :
Produsul poate determina un prurit pasager la caini. Rar s-au semnalat o blana unsuroasa, eritem si voma. Aceste semne dispar fara tratament. In cazuri rare produsul poate determina reactii locale de hipersensibilitate. Daca animalul linge locul de aplicare dupa tratament, se pot semnala uneori semne neurologice pasagere cum ar fi ataxie, tremuraturi generalizate, semne oculare (pupile dilatate, reflex pupilar scazut, nistagmus), respiratie anormala, salivatie si voma. Produsul are gust amar. Ocazional, poate sa apara salivatie daca animalul linge zona de aplicare imediat dupa tratament. Acesta nu este un semn de intoxicatie si dispare in cateva minute fara tratament. Aplicarea corecta va minimaliza lingerea locului de aplicare. In caz de ingerare orala accidentala, se va administra tratament simptomatic de catre un medic veterinar. Nu exista antidot specific. Poate fi benefica administrarea de carbune activat. In cazuri rare produsul poate determina la locul de aplicare aparitia unor senzatii care modifica comportamentul, letargie, agitatie si inapetenta. Daca observati reactii grave sau alte efecte care nu sunt mentionate in acest prospect, va rugam informati medicul veterinar.
Specii tinta : Caini.
Posologie pentru fiecare specie, cale de administrare si mod de administrare Doar pentru uz extern.
Locul optim de aplicare este intre spete, pe partea dorsala a corpului.
Schema de dozare:
Dozele minime recomandate sunt 10 mg/kg greutate vie imidacloprid si 2,5 mg/kg greutate vie moxidectin, echivalent cu 0,1 ml/kg greutate vie Advocate solutie spot-on pentru caini.
Schema de tratament este in functie de situatia epidemiologica locala.

Greutatea cainelui
Tipul de pipeta utilizat Volum Imidacloprid Moxidectin
< 4 kg Advocate pentru caini de talie mica 0,4 minim 10 minim 2,5
> 4 – 10 kg Advocate pentru caini de talie mijlocie 1,0 10 – 25 2,5 – 6,25
> 10 –25 kg Advocate pentru caini de talie mare 2,5 10 – 25 2,5 – 6,25
> 25 – 40 kg Advocate pentru caini de talie foarte mare 4,0 10 – 16 2,5 – 4
> 40 kg Combinatia corespunzatoare de pipete

Tratament si prevenire in infestatia cu purici

Un tratament previne infestatia cu purici timp de 4 saptamani. Pupele din mediul inconjurator pot ecloziona timp de 6 luni sau o perioada mai lunga dupa initierea tratamentului, in functie de conditiile climatice. De aceea uneori este necesar ca tratamentul cu Advocate solutie spot-on pentru caini sa fie insotit de dezinsectii ale medului inconjurator pentru intreruperea ciclului de viata al puricilor prezenti aici. Rezultatul va fi reducerea mai rapida a puricilor din zona unde traieste animalul tratat. Produsul trebuie administrat la intervale de o luna in scopul prevenirii aparitiei dermatitei alergice provocata de purici.
Tratamentul infestatiilor cu paduchi malofagi (Trichodectes canis)
Se administreaza o singura doza. Dupa 30 de zile de tratament este necesara o noua examinare efectuata de medicul veterinar iar la unele animale este recomandat un al doilea tratament.
Tratament in raia auriculara (Otodectes cynotis)
Se administreaza o singura doza. Detritusurile desprinse din canalul auricular extern ar trebui sa fie usor eliminate la fiecare tratament. Dupa 30 de zile se recomanda un examen clinic veterinar deoarece la unele animale este nevoie de inca o aplicare. Nu se aplica direct in canalul auricular.
Tratament in raia sarcoptica (determinata de Sarcoptes scabiei var. canis)
Cate o singura doza trebuie administrata de doua ori la interval de 4 saptamani.
Tratamentul in demodecie (determinat de Demodex canis)
Administrarea unei singure doze la fiecare 4 saptamani timp de 2 pana la 4 luni, este eficace impotriva Demodex canis si marcheaza o imbunatatire a semnelor clinice in special in cazurile usoare si moderate. Cazurile severe, in special, pot necesita un tratament de lunga durata si cu o frecventa mai ridicata. Pentru a se ajunge la cele mai bune rezultate in cazurile severe si la recomandarea medicului veterinar, Advocate solutie spot-on pentru caini poate fi aplicat o data pe saptamana pe o perioada mai lunga de timp. In toate cazurile este esential ca tratamentul sa fie continuat pana cand raclatul cutanat este negativ cel putin de 2 ori consecutiv, raclatul efectuat la interval de o luna. Tratamentul trebuie intrerupt la cainii care nu au aratat nici o imbunatatire sau care nu au nici un raspuns la numararea parazitului dupa 2 luni de tratament. Trebuie sa fie administrat tratament alternativ. Solicitati sfatul medicului veterinar.
Cum demodecia este o boala determinata de mai multi factori, se recomanda si tratarea bolilor asociate.
Prevenirea dirofilariozei cardiovasculare
Caini care traiesc in zone endemice de dirofilarioza cardiovasculara sau cei care au calatorit in astfel de zone, pot fi infestati cu dirofilarii adulte. De aceea, inainte de tratamentul cu Advocate solutie spot-on pentru caini, se va lua in considerare recomandarea facuta la sectiunea „ATENTIONARE SPECIALA”
Pentru prevenirea dirofilariozei cardiovasculare, produsul se va aplica la intervale lunare regulate in perioada anului cand sunt prezenti tantarii (gazde intermediare care transmit larvele de dirofilarii). Produsul poate fi administrat pe toata perioada anului sau cu cel putin o luna inainte de prima expunere la tantari. Tratamentul trebuie continuat la intervale lunare regulate inclusiv timp de o luna de la ultima expunere la tantari. Pentru a stabili o rutina a tratamentului se recomanda ca aplicarea sa se faca in aceeasi zi sau data din luna. In cadrul programului de prevenire a dirofilariozei cardiovasculare, daca Advocate solutie spot-on pentru caini inlocuieste un alt produs, prima administrare de Advocate solutie spot-on pentru caini va fi facuta in intervalul de o luna de la aplicarea acelui produs. In zonele nonendemice, nu ar trebui sa existe riscul de infestare cu dirofilarioza cardiaca la caine. De aceea caini pot fi tratati fara a se lua masuri speciale de precautie.
Tratamentul si prevenirea infestarii cu Angiostrongylus vasorum
Se administreaza o singura doza. Dupa 30 de zile de tratament este necesara o noua examinare efectuata de medicul veterinar iar la unele animale este recomandat un al doilea tratament.
In zonele endemice administrarea regulata la fiecare 4 saptamani va prevenii angiostrongilidoza si infestarea cu Angiostrongylus vasorum.
Tratament in infestatii Crenosoma vulpis
Se va administra o singura doza.
Tratament in infestatii cu nematode si ancilostomatide
In zonele endemice de dirofilarioza cardiovasculara, tratamentele lunare pot reduce semnificativ riscul reinfestarii cu nematode si ancilostomatide. In zonele non-endemice de dirofilarioza cardiovasculara, produsul poate fi folosit in programul sezonier de prevenire contra puricilor si nematodelor gastrointestinale.
Studiile au aratat ca tratamentul lunar al cainilor previne infestarea determinata de Uncinaria stenocephala.

Recomandari privind administrarea corecta

Scoateti o pipeta din pachet. Tineti pipeta in pozitie verticala, rasuciti si scoateti capacul. Intoarceti capacul invers si cu ajutorul lui desigilati pipeta prin rasucire si apasare asupra sigiliului, ca in fotografie.
Pentru caine pana la 25 kg:
La cainele asezat in pozitie sezuta, se indeparteaza blana dintre spete astfel incat pielea sa fie vizibila. Aplicati numai pe piele sanatoasa. Plasati varful pipetei pe piele si strangeti pipeta ferm de cateva ori pentru a goli continutul direct pe piele.
Pentru caini mai mari de 25 kg:
Pentru o aplicare usoara cainele va fi asezat in pozitie sezuta. Intregul continut al pipetei trebuie aplicat in 3-4 puncte in lungul coloanei vertebrale de la umeri la baza cozii. Pentru fiecare punct indepartati blana astfel incat pielea sa fie vizibila. Aplicati numai pe piele sanatoasa. Plasati varful pipetei pe piele si strangeti pipeta ferm de cateva ori pentru a goli continutul direct pe piele. Nu aplicati o cantitate mare de solutie intr-un singur punct pentru a impiedica scurgerea pe partile laterale ale animalului.
Timp de asteptare : Nu este cazul.
Precautii speciale pentru depozitare
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se pastra la temperatura mai mare de 30°C. A nu se utiliza dupa data expirarii marcata pe eticheta si cutie
Atentionare speciala
Continutul pipetei sau doza aplicata nu trebuie sa vina in contact cu ochii sau gura animalului tratat si/sau a altor animale. Nu permiteti animalelor tratate recent sa se linga reciproc. Cand produsul este aplicat in 3-4 puncte atentie speciala trebuie acordata pentru a preveni linsul zonelor pe care a fost aplicat produsul. Acest produs contine moxidectin (lactona macrociclica) astfel atentie deosebita ar trebui acordata la cainii din rasele Collie, Ciobanesc englez si metisii acestora prin administrarea produsului cum este mentionat in
„RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA” in particular, atentie in prevenirea ingestiei ambalajului de catre animale si/sau contactul cu alte animale trebuie de asemenea evitat. Desi produsul poate fii utilizat la cainii care sunt infestati cu dirofilarii adulte, nu are actiune terapeutica asupra adultilor de Dirofilaria immitis. Se recomanda testarea cainilor peste 6 luni de viata sau mai mari care traiesc in zone in care dirofilarioza cardiaca este endemica, pentru existenta adultilor de Dirofilaria, inainte de inceperea utilizari acestui produs. Tratarea animalelor mai mici de un kg se va baza pe o evaluare atenta a raportului risc/beneficiu. Exista o experienta limitata in ceea e priveste utilizarea produsului la animale bolnave si debile de aceea, produsul va fi utilizat numai pe baza unei evaluari atente a raportului risc/beneficiu. Contactul de scurta durata al animalului cu apa, o data sau de doua ori intre tratamentele lunare, este putin probabil sa reduca eficacitatea produsului. Totusi, samponarea sau scufundarea frecventa in apa a animalului dupa tratament, poate reduce eficacitatea produsului. Advocate solutie spot-on pentru caini nu trebuie deversat in cursuri de apa, datorita efectelor nocive asupra organismelor acvatice: moxidectinul este foarte toxic pentru organismele acvatice. Caini nu trebuie sa inoate in apele de suprafata timp de 4 zile dupa tratament.

Precautii speciale care trebuie luate de persoana care administreaza produsul la animale
Evitati contactul cu pielea, ochii sau gura. Nu mancati, nu beti, nu fumati in timpul aplicarii produsului. Spalati bine mainile dupa aplicarea produsului. Dupa aplicare nu periati sau mangaiati animalul decat dupa uscarea zonei de aplicare. Daca produsul ajunge accidental pe piele spalati imediat zona cu sapun si apa. Persoanele sensibile la alcool benzilic, imidacloprid sau moxidectin vor administra produsul cu mare atentie. In cazuri foarte rare produsul poate determina sensibilizarea pielii sau reactii cutanate tranzitorii. (de exemplu alergie, iritatii sau furnicaturi). Daca produsul ajunge accidental in ochi, spalati ochii cu multa apa. Daca simptomele cutanate sau oculare persista, sau produsul este inghitit accidental, solicitati imediat sfatul medicului si prezentati medicului prospectul produsului. Solventul din Advocate solutie spot-on pentru caini poate pata sau deteriora anumite materiale cum ar fi piele, tesaturi, plastic si suprafete finite. Lasati locul de aplicare sa se usuce inainte de contactul cu astfel de materiale.
Precautii speciale pentru eliminarea produselor neutilizate sau a deseurilor, dupa caz
Medicamentele nu trebuie aruncate in ape reziduale sau resturi menajere. Solicitati medicului veterinar informatii referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste masuri contribuie la protectia mediului
Alte informatii
Imidacloprid este eficient fata de puricii adulti si stadiile larvare ale puricilor. Larvele de purici din mediul inconjurator animalelor de casa sunt omorate dupa ce intra in contact cu un animal de casa tratat cu acest produs.
Rezistenta parazitilor la orice clasa de antihelmintice se poate instala dupa utilizarea frecventa si repetata a unui antihelmintic dintr-o anumita clasa.
Marimea ambalajului: 0,4 ml, 1,0 ml, 2,5 ml si 4,0 ml pe pipeta; blister cu 3, 4, 6, 21 sau 42 pipete in doza unica. Nu toate dimensiunile de ambalaj pot fi comercializate.
Pentru orice informatii referitoare la acest produs medicinal veterinar, va rugam sa contactati reprezentantul local al detinatorului autorizatiei de comercializare.
Detinatorul Autorizatiei de Comercializare
Bayer Animal Health GmbH, D-51368 Leverkusen, Germania

Consultati medicul veterinar pentru stabilirea diagnosticului si prescrierea medicatiei.

advocate-caini

advocate-caini

Advocate caini – 3 pipete antiparazitare sub 4 kg

 

 

Le gasiti aici!

 

 

Compozitie chimica:
– Imidacloprid : 100mg/ml
– Moxidectin: 25mg/ml

Forma farmaceutica:

Solutie antiparazitara pentru aplicare cutanata.

Indicatii:
– pentru tratamentul si prevenirea infestatiilor cu purici (Ctenocephalides spp.). Reduce incidenta alergiilor produse de purici. Stadiile larvare sunt omorate pe animal si din mediul ambiant din jurul animalelor tratate.
– pentru prevenirea infestatiilor cu viermi cardiaci (Dirofilaria immitis)
– pentru tratamentul si controlul:

– viermilor rotunzi Toxocara canis T. leonina (incluzand stadiul larvar L1 si formele adulte imature.
– viermi cu carlig Ancylostoma caninum A. braziliense uncinaria stenocephala.
– viermi inegal calibrati Trichuris vulpis.
– demodecie generalizata Demodex canis.
– raie sarcoptica Sarcoptes scabiei.
– raie auriculara Otodectes cynoti.
– paduchi Trichodectes canis. Linognatus setosus pentru 6 saptamani.

Dozare si mod de administrare:

Pentru cainii pana in 40 de kg se foloseste un tub adecvat greutatii catelului iar pentru cei de peste 40 de kg se folosesc 2 tuburi: unul pentru caini intre 25-40 de kg si unul ce corespunde greutatii ramase dupa scadere.

Instructiuni de utilizare:

1. Se scoate tubul din ambalaj se tine drept in mana si se scoate capacul. 2. Se intorce capacul si se pune in varful tubului. 3. Se roteste capacul pentru a se rupe sigiliul tubului.

Administrarea se face in zona dorsala la baza gatului pentru cainii mici iar pentru cei mari se poate face in mai multe locuri pe intreg spatele. Produsul se aplica pe piele se fereste de contactul gura sau ochii cainelui. Pielea cainelui trebuie sa fie intacta si fara leziuni.

Se poate adminstra la catelele gestante sau in lactatie. Produsul isi pastreaza eficienta dupa imbaiere sau expunere in ploaie.
Pentru a reduce reinfestatile cu noi purici este recomandat sa fie tratati toti cainii dintr-o familie (gospodarie). Alte animale de companie din aceeasi familie sau gospodarie trebuisc tratate cu produse corespunzatoare.

Contraindicatii:

Nu se foloseste la pisici. Nu se foloseste la cateii sub varsta de 7 saptamani.
Alte informatii:
– pentru prevenirea infestatiei cu viermi cardiaci este indicat ca tratamentul sa se inceapa cu o luna inainte de a incepe sezonul tantarilor (gazda care transmite larvele) si sa fie continuat 1 data pe luna pana trece sezonul tantarilor.
– petru viermii intestinali de tip panglica (tenii) este indicat sa se utilizeze antiparazitare interne deoarece ADVOCATE nu actioneaza asupra lor ci doar asupra celor rotunzi si cu carlig.
– pentru demodecie trebuiesc aplicate 2 pana la 4 tratamente lunare pentru obtinerea unor efecte benefice.
– pentru raie (auriculara sarcoptica) este necesar un singur tratament pentru eliminarea completa a parazitilor si semnelor de boala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *