Caini de vanzare, Catelusi

Bichon Frise – De vanzare – Pret – Pui – Informatii

bichon-frise-pret-pui

Bichon Frise – Crescut special pentru a fi un tovaras, Bichon Frise, este un caine minunat de afectuos. Deoarece slujba lui era sa distreze, repertoriul sau ingenios de trucuri, l-a facut un caine de circ ideal.
Astazi, totusi, se gaseste mai des, distrandu-si oamenii acasa.

Un caine jucaus, dar bland, Bichon Frise, nu are nevoie de mult spatiu, pentru a se zbate, si este potrivit pentru locuinta in apartament.
Rasa nu este cunoscuta pentru latrat.

Daca sunteti in cautarea unui catelus sau a unei pisici de vanzare/adoptat, sau daca doar doriti sa vindeti/donati un animal de companie, vedeti si publicati anunturi apasand aici!

Bichon Frise – Etimologie

In franceza, cuvantul Bichon, provine din Orientul Mijlociu francez, Bichon ( „caine mic“), un diminutiv din franceza veche Biche ( „caine de sex feminin“, inrudit cu limba engleza catea ), din engleza veche, bicce, precum si in legatura cu alte cuvinte germanice, cu acelasi inteles, inclusiv bikkja norvegiana veche, si German Betze.
Unii, speculeaza originea bichonului, ca rezultatul aferezei sau scurtarii cuvantului barbichon („pudel mic”), un derivat din barbiche („caine sant”); cu toate acestea, acest lucru, este probabil imposibil, deoarece cuvantul bichon (atestat in 1588) este mai vechi decat barbichon (atestat in 1694).
In timp ce denumirea in engleza a rasei, Bichon Frise,  deriva din franceza, bichon a poil frisé, care inseamna „caine mic cu parul cret”, ortografia obisnuita engleza, nu include diacriticul (Bichon Frise in loc de Bichon Frisé ).

Bichon Frise – Origine si istorie

Frisul Bichon, este adesea descris, ca un caine francez.
Desi, tipul de rasa Bichon, este initial spaniol, folosit ca, caini de navigatie, de asemenea ca, caini de pastorit uneori, francezii, i-au dezvoltat intr-o varietate blanda de caine.
Tipul Bichon, a aparut de la cainii de apa, si este descendent de la cainii de tip pudel, si fie Barbet, fie una dintre rasele de spaniel de apa.
Bichonii moderni, s-au dezvoltat in patru categorii:

  • Bichon Frise sau Tenerife;
  • Maltezii;
  • Bolognezii si
  • Havanezii;
    Acestea, sunt adesea tratate, ca rase separate.

Datorita dispozitiei lor vesele, Bichonii stramosi, au calatorit mult si au fost adesea folositi ca troc, de catre marinarii italieni, in timp ce se deplasau de la continent la continent.
Cainii, au gasit un succes timpuriu in Spania, si, in general, se crede ca, marinarii spanioli, au introdus rasa timpurie in Tenerife, in Insulele Canare.
In secolul al XIV-lea, marinarii italieni, au redescoperit cainii in calatoriile lor, si li se atribuie revenirea lor in Europa continentala, unde au devenit mari favoriti, ai nobilimii italiene.
Asa cum a fost stilul cu cainii in curti, blana lor a fost taiata „in stil leu”, ca un caine de apa, portughez, modern.

Bichon Frise – Reprezentat in pictura

Ducesa Alba, pictata de Francisco de Goya in 1795, cu Ducesa de Alba si Bichonul ei
Tenerife, adesea numit pur si simplu Bichon, a avut succes in Franta, in timpul Renasterii, sub Francisc I (1515-1547), dar popularitatea sa, a crescut la curtea lui Henric al III-lea (1574-1589), cand devenise popular, in randul nobilimii franceze, ca atat un tovaras de curte, cat si un caine de poala.
Rasa, s-a bucurat de asemenea, de un succes considerabil, in Spania, ca favorita a infantilor si a fost adesea inclusa in portretele regalitatii.
In special, Francisco de Goya, l-a inclus pe Bichon, in mai multe dintre lucrarile sale.

Bichon Frise – Ascensiunea si decaderea ca rasa

Interesul pentru rasa, a fost reinnoit in timpul domniei lui Napoleon al III-lea, dar apoi a scazut, pana la sfarsitul secolului al XIX-lea, cand a devenit „cainele comun”, alergand pe strazi, insotind macinatorii de organe, din Barbaria, conducand orbii, si facand trucuri in circuri si targuri.
Dupa primul razboi mondial, au inceput sa devina din nou populari in Franta, si au fost crescuti de crescatorii francezi.

La 5 martie 1933, standardul oficial al rasei, a fost adoptat de Société Centrale Canine, clubul national de canis pentru Franta.

Acest lucru, a fost in mare parte, datorita succesului de limba franceza, autorul belgian Hergé e Aventurile lui Tintin, care a prezentat un mic pufos alb,, fox terrier, caine pe nume Milou (tradus la Snowy in editiile engleze).
Intrucat, rasa era cunoscuta sub doua nume la acea vreme, Tenerife si Bichon, presedintele Fédération Cynologique Internationale, a propus un nume bazat pe caracteristicile pe care le prezentau cainii – Bichon A Poil Frisé, scurtat ulterior, in Bichon Frisé.
La 18 octombrie 1934, Bichon Frisé, a fost admis la cartea stud a Societatii Centrale Canine.

Bichon, a fost adus in Statele Unite, in 1955. Primul asternut, sau nastere, a cainilor din rasa Bichon, a fost inregistrata in SUA , in 1956.
In 1959 si 1960, doi crescatori din diferite parti ale SUA, au achizitionat caini din rasa Bichon, ceea ce a oferit, originea dezvoltarii ulterioare a rasei.

Bichon Frise – Evolutia lui pentru diverse clasari

Bichon Frise, a devenit eligibil, pentru a intra in clasa Miscellaneous AKC, la 1 septembrie 1971. In octombrie 1972, rasa, a fost admisa la inregistrare, in American Kennel Club Stud Book.
La 4 aprilie 1973, rasa, a devenit eligibila, pentru a fi prezentata in grupul non-sportiv, la expozitiile de caini AKC.
In 2001, un Bichon Frise, numit JR, a castigat cel mai bun spectacol, la Westminster Kennel Club Dog Show.
In Statele Unite, Bichon Frise, a fost clasat pe locul 40, cea mai populara rasa in 2013, conform American Kennel Club.

Bichon, a fost introdus in Australia, in anii 1970, si de la introducerea sa, s-a dovedit a fi atat un caine de spectacol, cat si de companie.

Bichon Frise – Profilul rase

Alte nume: Caine Tenerife, Bichon Tenerife, Bichon A Poil Frise, Bichon de rasa pura

Este nevoie de mult timp pentru a avea grija de blana unui Bichon Frise. Sunt necesare tunsori periodice, timp pentru pentru scaldat, ingrijire si intretinere.

Bichon Frise – Proportii

Greutate:

Mascul: 3 pana la 6 kg

Femela : 3 pana la 6 kg

Inaltimea la greaban:

Mascul : 30cm

Femela: 30 cm

Caracteristici speciale:

Urechi cazute (in mod natural);

Bichon Frise – Asteptari:

Cerinte de exercitiu : 20-40 de minute / zi

Nivel de energie: moderat

Speranta de viata : 12-15 ani.

Tendinta de naparlire: scazuta;

Tendinta de a sforai: scazuta;

Tendinta de a latra : moderata;

Tendinta de a scapa : Scazuta

Tendinta de a sapa : Scazuta

Nevoi sociale / de atentie : Ridicat

Utilitati:

Caini insotitori

Bichon Frise – Blana:

Lungime : Lungime medie

Caracteristici: Par buclat

Culori: alb cu nuante de crem, bufant sau cais

Bichon Frise – Nevoia de ingrijire

Mare

Este nevoie de mult timp, pentru a avea grija de blana unui Bichon Frise.
Sunt necesare tunsori periodice pentru scaldat, ingrijire si intretinere.

Recunoastere oficiala sau Recunoasterea clubului:

Clasificare AKC : insotitor
Clasificare UKC : caine insotitor
Prevalenta: rasa comuna

Caracteristicile fizice ale cainelui Bichon Frise

Bichon Frise, este un caine mic, cu un aspect vesel, ca si caracterul sau, care seamana mult cu alti caini din rasa Bichon, dar, caracterizat printr-un alb, fin, matasos si lung, care formeaza bucle mari „tirbuson“.

Corpul

Rinichiul este larg, si bine musculos, crupul usor rotunjit, pieptul bine dezvoltat, si partile laterale bine ridicate in burta.

Capul

Este armonios in raport cu corpul.
Capul este destul de plat, mai lung decat botul. Stopul este usor accentuat, nasul este rotunjit si foarte negru, buzele subtiri si uscate, obrajii plati.

Ochii

Ochii lui, sunt cat se poate de intunecati, de forma destul de rotunjita, cu pleoape intunecate.

Sunt bine marginiti de negru, si foarte vii.

Urechile

Urechile sunt subtiri, cazute, si nu prea mari. Sunt bine acoperite cu fire lungi si crete, duse inainte cand cainele este atent.

Membrele

Sunt bine echilibrate.

Coada

Este inserata usor, sub linia dorsala, si este purtata ridicata in sus si ondulata, dar fara ondulare.

Bichon Frise – Parul

Bichonul, are cam acelasi strat ca pudelul, adica un strat exterior pufos, matasos, dar buclat, si un substrat moale.
Culoarea blanii, este alba, alba si lustruita, crema, caisa sau gri.

Parul este lung (7-10 cm lungime), fin, matasos, suplu, tirbuson, niciodata plat sau insirat.

Culoarea recunoscuta: alb pur, fara pete. 

O cantitate mica de culoare bufant, crem sau caisa, poate fi vazuta in jurul urechilor, botului, labelor, sau corpului, dar in mod normal, aceste culori nu depasesc 10% din corp. 

Culoarea stratului standard FCI / AKC, este alb pur; alte culori precum caisul sau gri si maro, nu sunt recunoscute. O blanaalba este preferata in inelul de spectacol.

Proportii

Dimensiune: 30 cm
Greutate maxima : aproximativ 7 kg pentru mascul si 5 pentru femela

Caracter si aptitudini

Afectuos

Bichon, provine de la verbul „rasfata”, deoarece acest caine insotitor, este intotdeauna in cautarea de imbratisari, si este foarte demonstrativ in fata stapanilor sai, pe care ii adora.

Jucaus

La fel ca toti Bichonii, ii place sa se joace, si sa „clovneasca”.
El este, cel care pare a fi cel mai predispus la „glume”, de parca ar fi posedat un adevarat simt al umorului.

Calm

El este fericit, plin de viata, in permanenta cu buna dispozitie, si, mai presus de toate, mereu in miscare, dar stie si sa se adapteze la momentele calme.

Inteligent

Folosit anterior, ca un caine de circ, acest caine mic, poate invata multe trucuri, datorita in special, memoriei sale excelente, si dorintei sale de a face bine.

Vanator

Este exclusiv un caine de placere.

Fricos / Suspect cu strainii

In general, este foarte primitor pentru oaspeti, si nu este nici temator, nici agresiv fata de oamenii pe care nu ii cunoaste.

Independent

Trebuie sa locuiasca in interior, in strans contact cu stapanul sau, de care este foarte atasat, si pe care va dori sa-l urmeze in toate miscarile sale.

Comportament (Behviour)

Sprijina singuratatea?

Bichon Frise, este un caine, caruia nu ii place sa fie singur, caz in care se ofilesc, si caracterul sau minunat, moare.
De asemenea, este destul de obisnuit, sa adoptati cativa Bichoni, pentru a evita plictiseala si izolarea.

Usor de educat / Ascultator

Ii place sa-i faca pe plac stapanului sau, asa ca, este destul de usor sa-l educati.
Poate invata o serie nelimitata de exercitii, mai ales, pentru ca ii place, sa exerseze foarte mult.

Cu toate acestea, temperamentul sau de clovn, poate deveni rapid infernal, daca educatia sa nu este ferma, consecventa, si mai presus de toate precoce.

Latrat

Intotdeauna plin de energie, el poate latra usor, cand este foarte entuziasmat, sau cand este lasat singur, prea mult timp, de exemplu.

Este fugar (Runaway)?

Bichon de Ténériffe, este un caine de companie „adevarat”, care ramane intotdeauna cu stapanul sau.

Distructiv

Plictiseala, poate duce la un comportament distructiv, chiar si pentru cainii de jucarie.

Lacom la mancare?

Tratamentele, sunt o modalitate excelenta, de a motiva si recompensa acest mic clovn, atunci cand actioneaza corect.
Dar aveti grija, sa nu-l abuzati, deoarece supraponderalitatea, urmareste indeaproape aceasta rasa.

Caine de paza

El este mult prea sociabil, pentru a fi un bun tutore. In plus, dimensiunea sa, este foarte putin descurajanta.

Primul caine?

Acest caine mic de companie, are toate calitatile pentru o prima adoptie, dar aveti grija, sa nu va lasati pacalit de chipul sau angelic, el poate deveni si tiran.

Conditii de viata

Frise intr-un apartament

Bichon Frise, poate locui cu usurinta intr-un apartament, dar trebuie scos afara, de mai multe ori pe zi, la plimbare.

Nevoia de miscare / Sport

Acest caine mic de placere, nu are nevoie de plimbari zilnice, foarte lungi, spre deosebire de multi dintre congeneri. Cu toate acestea, el ramane un caine, si prin urmare, are nevoi, si de cheltuieli fizice, mentale, olfactive, de mestecat si sociale.

Calatorie / Usor de transportat

Dimensiunile reduse, ii permit sa fie dus oriunde, fie intr-o geanta de transport, pe lesa, sau in brate. Nu ocupa mult spatiu, si bunul umor, faciliteaza foarte mult calatoriile, impreuna.

Compatibilitate

Bichon Frise si pisicile

Acest caine mic, poate coabita cu o pisica, dar este de preferat, ca cele doua specii, sa creasca impreuna, pentru a asigura o relatie armonioasa si respectuoasa.

Frisul Bichon si alti caini

Singurii caini, care nu-i plac prea mult, sunt alti masculi, mai ales daca sunt mult mai mari decat el.
Este precaut de ei, si daca este provocat, poate lupta cu ei, pentru ca este foarte curajos, si nu-i pasa de diferenta de inaltime.

Frisul Bichon si copiii

Iubeste copiii, si se bucura sa se joace cu ei.

Bichon Frise si varstnici

Este potrivit pentru persoanele in varsta, deoarece, nu are nevoie de mult exercitiu fizic, pentru a fi indeplinit.

Rezistent / robust

Este un caine destul de rezistent, care traieste mult timp, dar poate suferi de unele probleme de sanatate.

Tolereaza caldura?

La fel ca multi caini cu blana alba, trebuie sa aveti grija, la expuneri lungi la soare.

Tolereaza frigul?

Bichon de Ténériffe sufera in special de umiditate.

Tendinta de a castiga in greutate

La fel ca multi caini de placere, supraponderalitatea, se poate intampla rapid, daca acest Bichon, este prea rasfatat, si nu este cheltuit suficient, in fiecare zi.

Boli frecvente

Luxatia rotulei

Hernie de disc

Boala Legg-Perthes-Calvé

Cataracta

Distrofia corneei

Bichon Frise, are de obicei, o durata de viata, de 12 (doisprezece) ani, dar poate trai, mult mai mult. Unele studii, au aratat ca, rasa de caini, Bichon Frise, din Marea Britanie, are o durata de viata mai lunga, decat cele din SUA si Canada.
Este o rasa de categoria 1, fara puncte de ingrijorare, specifice, mentionate de Kennel Club din Marea Britanie.
Participarea la schema oculara, este obligatorie, pentru toti crescatorii, din UK Kennel Club Assured, si, rasa poate suferi si de conditiile de mai jos:

Schema ochiului

Bichon Frise, poate suferi de cataracta ereditara, ceea ce face ca, lentila sau capsula lentilei, sa devina din ce in ce mai opace.
Cainii trebuie verificati anual, mai ales daca sunt destinati reproducerii.

Hiperadrenocorticism

De asemenea, cunoscuta sub numele de boala Cushing, hiperadrenocorticismul, este atunci cand, organismul produce niveluri excesive de corticoizi.
Optiunile de tratament, depind de tipul de hiperadrenocorticism, dar simptomele sunt similare, provocand o aparitie a burticii de oala, si cresterea consumului de apa, si a urinarii, oboseala si obezitate, printre alte semne.

Luxatia rotuliana

Aceasta, este o afectiune ortopedica, care afecteaza infundarea, sau articulatia, genunchiului piciorului din spate. Rotula, devine deplasata, din pozitia sa normala. Fie unul, fie ambele cazuri, pot deveni afectate, iar cazurile severe, pot necesita interventii chirurgicale.

Brevet Ductus Arteriosus

Aceasta afectiune, este cauzata, de un defect al inimii, la nastere.
In mod normal, acest vas de sange, se inchide la scurt timp dupa nastere, pentru a permite sangelui sa curga, pe langa plamani, si sa se oxigeneze atunci cand cainele respira.
Cu toate acestea, la cainii afectati, acesta ramane deschis, provocand semne, cum ar fi tuse, respiratie scurta, si slabiciune generala.
Pentru a corecta defectul, este necesara interventia chirurgicala.

Alergii cutanate

Bichon Frise, pare sa fie afectat, mai mult decat alte rase, de probleme ale pielii.
Acestea, pot fi declansate de o serie de cauze, atat nutritionale, cat si de mediu, si pot provoca iritatii, disconfort, caderea parului, si pot determina cainii sa linga, si sa se zgarie excesiv.
Daca sunt lasate nesupravegheate, zonele iritate, se pot infecta.
Cainii, care prezinta semne evidente, de probleme ale pielii, nu trebuie folositi pentru reproducere.

Shunt portosistemic

Aceasta afectiune, este cauzata de o comunicare anormala intre vasele de sange. Inseamna ca, compusii absorbiti de sistemul digestiv, nu trec prin ficat, asa cum ar trebui. Acest lucru, poate afecta cresterea, poate provoca intoleranta la anestezice, si poate afecta comportamentul. Tratamentul la alegere, este o interventie chirurgicala, pentru a inchide comunicarea anormala.

Anemie hemolitica mediata imunitar

Aceasta boala, este cauzata, atunci cand sistemul imunitar ataca globulele rosii, ale corpului. Daca nivelurile de celule rosii, din sange, scad prea mult, atunci, capacitatea organismului de a transporta oxigenul in tesuturi, este afectata.
Tratamentul si prognosticul, depind de severitatea anemiei.Bichonii, sunt caini activi, dar se descurca bine, ca locuitorii apartamentelor, cu exercitii si jocuri adecvate – si traiesc, pentru a se juca.
Nu va lasati Bichonul in pace, pentru perioade lungi de timp.
Pentru a preveni un comportament distructiv, proprietarul intelept, lasa Bichonul intr-o lada, atunci cand iese din casa, chiar si pentru o perioada scurta de timp.

Bichon Frise – Culoarea stratului si ingrijirea

Bichon Frise este o rasa cu un strat dublu, intotdeauna alb.
Substratul moale si dens, si stratul exterior al cursului, se combina pentru a crea o textura moale, dar substantiala.
Blana se indeparteaza de corp, oferindu-i un aspect de pulbere.
Cea mai populara garnitura, pentru un Bichon, urmeaza liniile corpului cainelui, lasand blana suficient de lunga, pentru a-i da semnatura de aspect, „pufy”.

Bichonii, au reputatia de a nu naparli, ceea ce nu este exact adevarat.
Toate creaturile cu par, naparlesc.

Bichon Frise – Periere sau pieptanare

Totusi, cu Bichonii, dublu acoperiti, totusi, parul aruncat, este prins in substrat, in loc sa cada pe podea. Daca acest par mort, nu este indepartat prin periere, sau pieptanare, acesta, poate forma covorase si incurcaturi, ceea ce poate duce la probleme ale pielii, daca este lasat nesupravegheat.

Ingrijirea unui Bichon, nu este pentru lasi: aceasta este o rasa, cu intretinere ridicata.
Va trebui, sa alocati un timp considerabil, pentru ingrijire si scaldat: ar trebui sa-l periati cel putin de doua ori pe saptamana, sau mai mult, si va trebui sa- l scaldati ori de cate ori se murdareste, pentru a pastra cureaua aceea alba.

Bichon Frise – Baia

Asigurati-va ca blana, este lipsita de covorase si incurcaturi, inainte de scaldat, altfel, covorasele se vor strange, si vor deveni aproape imposibil de indepartat.

Bichon Frise – Ingrijirea urechilor

Ar trebui sa verificati des, urechile Bichonului, pentru a va asigura ca sunt curate.
Uneori, este necesar, sa scoateti parul, care creste in canalul urechii (ceea ce poate face un ingrijitor, daca nu va simtiti confortabil, cu treaba). Daca observati o acumulare de ceara, roseata sau miros urat, sau daca, cainele isi zgarie urechile, si scutura din cap, duceti-l la veterinar, pentru a va asigura, ca nu are o infectie a urechii.

Cei mai multi proprietari, de Bichon, isi duc cainii, la un ingrijitor profesionist, la fiecare patru pana la sase saptamani, pentru baie, periere, tuns, taierea unghiilor si curatarea urechilor.
Daca doriti sa invatati, cum sa va ingrijiti Bichonul dvs., consultati multe carti si videoclipuri, bune de ingrijire, de pe piata, pentru instructiuni.

Pastrarea fetei curata, a unui Bichon, si a parului taiat, sunt actiuni importante, atat pentru sanatate, cat si pentru aspect.

Bichon Frise – Curatarea ochilor

Mucusul, si scurgerea din ochi, tind sa se acumuleze, in parul care creste in jurul ochilor, si pot aparea probleme oculare, daca nu curatati in mod regulat zona.

Lacrimile, sunt frecvente, ca urmare a problemelor oculare, sau chiar a alergiilor alimentare. Deoarece, bichonii sunt predispusi la o serie de boli, ale ochilor, cel mai bine, este, ca medicul veterinar sa va verifice cainele, daca colorarea lacrimilor, devine o problema.
Bichonii, sunt predispusi la conductele lacrimale blocate, sau mici, genele care cresc spre globul ocular, sau pleoapele, care se intorc spre interior, si fac ca genele sa se frece de ochi.
Veterinarul dvs., va putea stabili, daca oricare dintre aceste conditii, sau altceva cauzeaza pete de lacrima.

Bichon Frise – Igiena dentara

Spalati-i dintii Bichonului, de cel putin doua sau trei ori, pe saptamana, pentru a elimina acumularea de tartru, si bacteriile care se ascund in interiorul acestuia.
Periajul zilnic, este chiar mai bun, daca doriti sa preveniti boala gingiilor, si respiratia urat mirositoare.

Bichon Frise – Taierea unghiilor

Taiati-i unghiile, o data, sau de doua ori pe luna, daca, cainele dvs. nu le poarta in mod natural, pentru a preveni, lacrimile dureroase si alte probleme. Daca ii auzi facand clic pe podea, sunt prea lungi. Unghiile de la picioare ale cainilor, au in ele, vase de sange, si, daca taiati prea mult, puteti provoca sangerari – iar cainele dvs. poate sa nu coopereze data viitoare, cand va vedea taieturile de unghii. Deci, daca nu aveti experienta in taierea unghiilor cainilor, adresati-va unui medic veterinar, sau ingrijitor pentru indicatii.

Incepeti sa-l obisnuiti pe Bichon, sa fie periat si examinat, cand este un catelus.
Manevreaza-i frecvent labele – cainii sunt sensibil la picioare – si priveste in gura lui.
Faceti ingrijirea, o experienta pozitiva, plina de laude si recompense, si veti pune bazele pentru examene veterinare usoare, si alte manipulari atunci cand este adult.

Pe masura ce-l mirositi, verificati daca exista rani, eruptii cutanate sau semne de infectie, cum ar fi roseata, sensibilitate sau inflamatie pe piele, in nas, gura si ochi, si pe picioare.
Ochii, trebuie sa fie limpezi, fara roseata sau descarcare.
Examenul saptamanal atent, va va ajuta sa identificati potentialele probleme de sanatate devreme.

Bichon Frise – Hranirea

Cantitate zilnica recomandata: 1/2 pana la 1,5 cani, de alimente uscate, de inalta calitate pe zi, impartite in doua mese.

NOTA:

Cat de mult mananca cainele dvs. adult, depinde de marimea, varsta, constructia, metabolismul si nivelul de activitate.

Cainii, sunt indivizi, la fel ca oamenii, si nu toti au nevoie de aceeasi cantitate de mancare.

Este de la sine inteles ca, un caine extrem de activ, va avea nevoie de mai mult decat un caine de cartofi pe canapea.

Calitatea hranei pentru caini, pe care o cumparati, face de asemenea, o diferenta – cu cat hrana pentru caini este mai buna, cu atat va merge mai departe, spre hranirea cainelui dvs., si cu atat mai putin, va trebui sa va agitati, in bolul cainelui.

Pastrati-va Bichonul, in forma buna, masurandu-i mancarea si hranindu-l de doua ori pe zi, mai degraba, decat sa-i lasati mancarea afara, tot timpul.

Daca nu sunteti sigur, daca este supraponderal, faceti-i testul ocula,r si testul practic.

Bichon Frise – Testul pentru supraponderalitate

Mai intai, uita-te la el!

Ar trebui sa poti vedea o talie. Apoi, asezati-va mainile pe spate lui, degetele mari de-a lungul coloanei vertebrale, cu degetele intinse in jos. Ar trebui sa poti simti, dar sa nu-i vezi coastele, fara a fi nevoie sa apesi puternic.

Daca nu poti, are nevoie de mai putina mancare, si mai multa miscare.

Bichonii, ca multe rase mici, sunt predispusi la urolitiaza (pietre in tractul urinar).

Dieta, este o parte importanta in tratarea, si gestionarea acestei afectiuni; dietele terapeutice si aportul crescut de apa, pot ajuta la prevenirea si controlul acesteia.

Cat de mult platiti pentru un Bichon Frise?

Costul unui caine Bichon Frise, va depinde, de locul in care va aflati, intrucat, cererea, popularitatea si disponibilitatea, difera intre locuri.
In plus, ce varsta are cainele, si descendenta lui, vor juca un rol foarte important, in determinarea pretului.

Bichon Frise, va costa de obice,i oriunde, in intervalul 250 – 2.500 USD.
Catelusul tipic, cu o descendenta pura, si puternica, se va incadra intre 600 si 1.000 USD, dupa cum se vede prin AKC.

Cainii de spectacol, vor primi preturi mai mari, si, in general, cu cat catelul este mai tanar, cu atat va fi mai scump .
Puii de 2 luni, din rasa Bichon Frise, tind sa fie mai aproape de 1.000 USD.

Bichon Frise – Preturi pentru PUI

In medie 1000 USD – 2000 USD

De obicei, pretul mediu, al unui catelus Bichon Frise, de la un crescator de renume, este cuprins intre 1.000 si 2.000 USD, in timp ce un catelus Bichon Frise de calitate superioara, poate costa pana la 3.500 USD sau mai mult.
Pretul lor depinde de varsta, sexul, calitatea, genealogia si locatia puiului.

Bichon Frise – Preturi in Romania

Pentru a afla informatii despre preturi si adoptii, in Romania, trebuie sa le cautati pe Google, cu expresii de genul: bichon frise pret, bichon frise toy pret, bichon frise puppy pret, bichon frise negru pret, catei bichon frise pret, bichon frise maro pret, caine bichon frise pret, bichon frise de vanzare ieftini.bichon frise, bichon frise pret, bichon frise ingrijire, bichon frise toy, bichon frise puppy, bichon frise negru, bichon frise poze, catei bichon frise, bichon frise maro, despre bichon frise, caine bichon frise, bichon frise de vanzare ieftini, bichon frise caracteristici, royal canin bichon frise, totul despre bichon frise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *