Boston Terrier a fost o rasa de caini, populara de la crearea ei, cu putin mai mult de un secol in urma.
Acestia au fost initial crescuti, pentru a fi caini de lupta, dar astazi, sunt tovarasi blanzi si afectuosi, cu semne de smoching, care le-au adus porecla de „gentleman american”.
Chiar daca acestia sunt caini de rasa pura, ii puteti gasi in grija adaposturilor sau a grupurilor de salvare.
Nu uitati sa adoptati!
Nu faceti cumparaturi daca doriti sa aduceti un caine acasa.
Cainii din rasa Boston Terrier, sunt caini extrem de afectuosi, care se inteleg cu toti membrii familiei, in aproape orice tip de casa, chiar si in apartamente.
Totusi, acesti pui jucausi, au nevoie, de asemenea, de multa miscare.
Daca ii poti oferi cainelui tau, multa dragoste si activitate fizica, vei avea un cel mai bun prieten adorabil si loial.
Daca sunteti in cautarea unui catelus sau a unei pisici de vanzare/adoptat sau daca doar doriti sa vindeti/donati un animal de companie, vedeti si publicati anunturi apasand aici!
Istoria si originea rasei
Originea rasei
Boston Terrier este o rasa de caine, originara din Statele Unite ale Americii. Acest „gentleman american”, a fost acceptat in 1893, de American Kennel Club, ca o rasa non-sportiva.
Culoarea si marcajele sunt importante, atunci cand se distinge aceasta rasa de standardul AKC.
Acestea ar trebui sa fie negre, tigrate sau sigilate, cu semne albe.
Terrierii din Boston, sunt mici si compacti, cu coada scurta si urechile erecte.
AKC spune ca sunt extrem de inteligenti si foarte usor de instruit.
Sunt prietenosi, si uneori pot fi incapatanati.
Durata medie de viata a unui Boston Terrier, este de aproximativ 11-13 ani.
American Kennel Club a clasat Boston Terrier, drept cea de-a 21-a rasa, cea mai populara in 2019.
Istoria rasei
Rasa Boston Terrier, a luat nastere in jurul anului 1875, cand Robert C. Hooper din Boston, a cumparat de la Edward Burnett, un caine numit Judge (cunoscut mai tarziu sub numele de Hooper’s Judge), care era de o linie de tip bull si terrier. Judecatorul lui Hooper, este direct legat de rasele originale de tauri si terrier, din secolele XIX si inceputul secolului XX.
American Kennel Club citeaza Judecatorul Hooper ca stramos al tuturor adevarate Boston Terrierul moderne.
Judecatorul cantarea aproximativ 15 kilograme. Judecatorul a fost crescut la Burnett’s Gyp (sau Kate). Gyp era o Femela de tip bulldog alb, detinuta de domnul Edward Burnett, din Southboro, MA. Cantarea aproximativ 20 de kilograme, era indesata si puternica si avea capul tipic blocat, prezentat acum in cainii din rasa Boston.
Din aceasta baza a rasei, crescatorii ulteriori, au rafinat rasa in ceea ce stim despre ea, astazi. Crescut ca marime, de la cainii de lupta de tip taur si terrier, Boston Terrier a cantarit initial, pana la 44 kg (20 kg) (Old Boston Bulldogs).
Boston Terrier – Popularitatea rasei
Rasa a fost prezentata pentru prima data in Boston, in 1870. Pana in 1889, rasa devenise suficient de populara in Boston, incat, crescatorii au format American Bull Terrier Club, porecla rasei, „capetele rotunde”.
La scurt timp dupa aceea, la sugestia lui James Watson (un scriitor de autoritate remarcabil), clubul si-a schimbat numele in Boston Terrier Club, iar in 1893 a fost admis in calitatea de membru al American Kennel Club, devenind astfel, prima rasa din SUA care a fost recunoscuta.
Este una dintre putinele rase, care au provenit din Statele Unite. Boston Terrier a fost prima rasa de caini non-sportivi din SUA.
In primii ani, culoarea si marcajele, nu erau foarte importante. Pana in secolul al XX-lea, marcajele si culoarea distinctiva a rasei, au fost scrise in standard, devenind o caracteristica esentiala.
Boston Terrier si-a pierdut cea mai mare parte a naturii sale agresive, preferand compania oamenilor, desi unii masculi vor provoca in continuare alti caini, daca simt ca teritoriul lor este invadat.
Universitatea din Boston, a folosit Rhett the Boston Terrier ca mascota, din 1922. Colegiul Wofford din Spartanburg, SC, are din 2003 o mascota din Boston Terrier numita Blitz din 2003, care participa la jocurile de fotbal de acasa. Boston Terrier a fost, de asemenea, cainele oficial de stat din Massachusettsdin, 1979.
Boston Terrier – Profilul rasei
Alte nume:
- Boston Bull;
- Boston Bull Terrier;
- Boxwood;
- Domnilor americani;
Origine:
Statele Unite;
Proportii
Inaltime: 9–15 in (23–38 cm);
Greutate: 6-25 lb (3-11 kg);
Blana:
Scurt, neted si neted;
Culoarea:
Brindle cu sigiliu alb cu alb, negru cu alb;
Numarul de pui la o fatare
1–6 pui;
Durata de viata:
11-13 ani;
Standardele clubului de canis:
- American Kennel Club standard;
- FCI standard;
Boston Terrier – Descrierea fizica
Boston Terrier este un caine compact, bine proportionat.
Capul
Are un cap cu aspect patrat, cu urechile erecte si gatul usor arcuit.
Botul
Este scurt si, in general, rid -free, cu o muscatura usor prognata (care are maxilarele proeminente, ieşite înainte).
Pieptul
Este lat, iar coada este scurta.
Conform standardelor internationale de rasa, cainele, nu ar trebui sa cantareasca mai mult de 25 lb (11 kg).
Cainii Boston Terrier, se ridica de obicei, pana la 15-17 centimetri la greaban.
American Kennel Club imparte rasa in trei clase:
- Sub 15 lire sterline;
- 15 lire sterline si sub 20 lire sterline;
- 20 de lire sterline si nu depaseste 25 de lire sterline;
Blana si culoarea
Boston Terrier este marcat in mod caracteristic, cu alb proportional cu negru, brindle, sigiliu (culoarea unui sigiliu umed, un maro foarte inchis care arata negru, cu exceptia soarelui stralucitor) sau o combinatie a celor trei.
Orice alta culoare, nu este acceptata ca Boston Terrier de American Kennel Club, deoarece acestea, sunt obtinute de obicei, prin incrucisarea cu alte rase, iar cainele isi pierde aspectul caracteristic de „smoching”.
Orice Boston Terrier din filiatie AKC, indiferent de culoare sau daca este o stropire sau are un ochi albastri sau urechi slabe, poate fi si este inregistrat de AKC si poate participa la orice evenimente sportive AKC.
Potrivit American Kennel Club, marcajele Boston Terrier, sunt impartite in doua categorii:
- Obligatoriu, care consta dintr-un piept alb, o banda alba pentru bot si o banda alba intre ochi;
- Dorit, care include marcajele obligatorii, plus un guler alb, alb pe picioarele anterioare, pana la carligele de pe picioarele din spate.
Pentru afisarea conformatiei, sunt preferate marcajele simetrice. Datorita marcajelor, Boston Terrier asemanatoare uzurii formale, pe langa personalitatea sa rafinata si placuta, rasa este denumita in mod obisnuit „gentlemanul american”.
Caracteristici notabile
Perechea mare si proeminenta de ochi a lui Boston Terrier, este o caracteristica distinctiva. Ochii rotunzi ai rasei, sunt deosebit de diferiti, sunt de dimensiuni mari si se afla direct in craniu.
Boston Terrierii au cozi?
Boston Terrier, la fel ca Bulldogul englez, au, in general, cozi foarte scurte la nastere sau coada lipseste complet.
Aceasta caracteristica, face parte din caracteristicile rasei.
Aceste cozi scurte, pot lua forma unui tirbuson sau curl sau pot fi drepte.
In medie, cele mai multe cozi la cainii din rasa Boston Bull Terrier, nu depasesc doi centimetri in lungime, iar sansele de a avea unul cu coada de lungime completa, sunt rare, dar posibile.
Concluzie
Parul : scurt, stralucitor, neted si fin.
Culoarea : roz, rochie stil „sigiliu” (neagra la prima vedere, dar cu o reflexie rosiatica vizibila la soare) sau neagra pestrita cu alb. Cu o banda alba in jurul botului, o lista alba intre ochi si alb, pe piept. Dispune de o combinatie bine proportionata de culori si marcaje albe.
Capul : patrat, plat in varf, cu o frunte abrupta si o oprire bine marcata.
Urechile : de dimensiuni mici, purtate drepte si situate cat mai aproape posibil de marginile superioare ale craniului.
Ochii : mari, rotunzi, de culoare inchisa si pusi deoparte. Dispus perpendicular pe axa craniului, afisand o expresie alerta, inteligenta si binevoitoare.
Corpul : scurt, cu o linie superioara orizontala, un spate suficient de scurt pentru a se potrivi corpului intr-un patrat, o crestatura usor curbata spre atasamentul cozii si un piept adanc.
Coada : scurta (de preferinta cu o lungime care nu depaseste un sfert, din distanta dintre carlig si punctul carligului), subtire, asezata jos, dreapta sau tirbuson si nu trebuie purtata deasupra din orizontala.
Caracter si aptitudini
Afectuos:
El este intotdeauna, intr-o dispozitie joviala si foarte aproape de grupul sau social.
El cere multa atentie, si uneori poate fi foarte intruziv, atunci cand asteapta o interactiune pe care nu o poate obtine.
Retineti ca, masculii sunt adesea mai multi decat femelele.
Jucaus:
Foarte dinamic si entuziast, acest caine, este intotdeauna pregatit pentru o sesiune de joaca, mai ales cu copii, pe care ii apreciaza foarte mult.
Calm:
Boston Terrier-ul are capacitatea de a se entuziasma foarte repede, dar se intoarce imediat ce i se cere.
In acest sens, el stie sa se intrebe, dar este de preferat ca nevoile sale de cheltuieli, sa fie satisfacute in mod adecvat, pentru a promova o revenire rapida la calm.
Inteligent:
Inteligenta acestui caine de placere, este reflectata de capacitatea sa mare de a se adapta la multe situatii, medii si conditii de viata.
Vanator:
Chiar daca este bine ascuns, Bostonul este un terrier care uneori se poate rasfata cu activitati de urmarire, dar acesta ramane un instinct foarte modest si nu ar trebui sa sperati sa vanati nimic cu acest caine, daca nu sunt soareci.
Fricos / Suspect cu strainii:
Nici agresiv, nici fricos, acest caine, intampina oaspetii cu entuziasm, dar poate sa latre (fara exces) atunci cand nu ii cunoaste pe noii veniti.
Independent:
Boston Terrier isi adora stapanul pana la punctul in care nu ar vrea niciodata sa fie separat de el. Singura greseala, pentru care l-am putea invinui, este faptul ca este prea „intruziv”: el este intotdeauna in picioare si ar vrea intotdeauna sa fie luat in brate!
De fapt, independenta, nu este o notiune ca acest caine de placere, se integreaza cu usurinta.
Comportament (Behviour)
Sustine singuratatea:
Datorita atasamentului sau puternic fata de familia adoptiva, perioadele de singuratate, se pot dovedi complicate pentru acest caine, daca nu beneficiaza de o obisnuinta timpurie si progresiva la absentele stapanilor sai.
Usor de antrenat / Ascultator:
Uneori hotarat, ca orice terrier bun care se respecta, este necesar sa se stabileasca, de indata ce soseste catelul Boston Terrier, reguli de viata si limite la domiciliu, pentru a evita depasirea.
Avantajul acestui caine de companie mic, este, ca este foarte dinamic si atent, ceea ce face ca diferitele invatari sa fie rapide si cu atat mai mult, atunci cand sunt oferite intr-un mod constant, coerent si corect.
Pe scurt, Boston Terrier, nu este un caine dificil de antrenat, daca se evita privilegiile acordate adesea cainilor mici si daca metodele educationale, sunt ferme si blande, in acelasi timp si respecta principiile educatiei pozitive.
Latrator:
Latraturile acestui caine, nu sunt niciodata intempestive, putem spune, de asemenea, ca latra foarte putin. Pe de alta parte, cand simte ca se apropie cineva, el poate sa latre fara exces, doar pentru a avertiza.
Este fugar (Runaway)?
Lipsit de orice instinct protector si foarte atasat de grupul sau social, Boston Terrier nu fuge. Prefera sa stea cald cu familia decat sa fie singur departe de casa.
Distrugator (Destroyer) :
Boston Terrierul este distructiv, atunci cand este lasat singur, fara nici-o obisnuinta pozitiva la singuratate. Astfel, sunt atinse, in principal, obiectele care poarta parfumul stapanilor sai.
In caz contrar, acest caine, stie sa fie calm acasa.
Lacom la mancare
Terrierul din Boston, are un apetit bun, dar nu este, pe de alta parte, vorac.
Caine de supraveghere (Watchdog) :
Acest caine mic, are reputatia de a avea un caracter de caine mare. De fapt, uneori se poate vedea mai mult ca un factor de descurajare decat este de fapt. Poate fi un caine alert, dar nu va ajunge niciodata mai departe.
Primul caine:
Acest caine mic, amabil, vesel, si mai ales foarte placut zilnic, este tovarasul perfect, pentru proprietarii care doresc sa adopte un caine energic, vesel si usor de dimensiuni mici.
In plus, fiind foarte maleabil, se adapteaza la multe contexte ale vietii si poate integra cu usurinta o casa formata din copii, precum si din alte animale.
Conditii de viata
Boston Terrier intr-un apartament:
Acest caine de placere, se adapteaza la toate mediile de viata. Fie ca locuieste in oras, fie la tara, atata timp cat este alaturi de stapanul sau, este fericit.
Prin urmare, viata de apartament, a fost perfecta pentru el, dar este inca important sa-i oferi plimbari regulate, in timpul zilei si nu doar sa-si faca treaba.
Daca locuieste la tara sau intr-o casa cu gradina, nu este posibil sa-l lasati afara tot timpul.
Intr-adevar, acest caine, nu are capacitatile fizice de a trai afara si in orice caz, prefera confortul in interiorul unei case, cu membri ai grupului sau social, pentru care are dificultati in a se indeparta.
Nevoia de exercitiu / Atletism:
In ciuda aerului sau de caine de canapea, Boston Terrier are inca nevoie de iesiri regulate, pentru a-si intinde picioarele si pentru a se exercita, atat fizic, social sau olfactiv.
Plimbarile trebuie sa fie zilnice si bogate in stimulare, pentru a mentine echilibrul fizic si psihologic al acestui caine.
Cu toate acestea, el se adapteaza cu usurinta ritmului de viata al stapanilor sai, fiind foarte dependent de ei. Astfel, el poate fi, in acelasi timp, un caine foarte dinamic, chiar si sportiv, ca un caine, oarecum patachon, care va ramane linistit acasa cu stapanii sai (si pe canapea, asta e chiar mai bine).
Calatorie / Usor de transportat:
Dimensiunea redusa a acestui mastin, ii permite sa-si insoteasca stapanii peste tot, ceea ce i se potriveste bine, deoarece nu suporta sa fie separat de ei.
Pentru a-l transporta, cel mai simplu mod, este sa-l puneti intr-o punga de transport (pentru cele mai mici dimensiuni), dar este necesara o obisnuinta pozitiva, la acest obiect, pentru a invata cainele sa ramana calm.
In mod natural, este sociabil, dar totusi, este necesar sa-l obisnuim pe catelul Boston Terrier, foarte devreme, sa traiasca alaturi de stapanii sai, tot felul de experiente in diverse medii, astfel incat, sa nu se streseze atunci cand se afla intr-o situatie pe care nu a experimentat-o niciodata.
Compatibilitate
Boston Terrier si Pisicile:
Acest caine, se poate intelege fara nici-o problema cu pisica din casa, dar este de preferat sa creasca impreuna, astfel incat, coabitarea sa fie senina.
Boston Terrier si ceilalti caini:
Foarte sociabil, acest caine, este foarte prietenos si vesel, fata de semenii sai. Cu toate acestea, in ciuda naturii sale prietenoase, este necesar sa-i oferim o socializare timpurie, constanta si de calitate, astfel incat, sa poata dezvolta si intari codurile sale canine, prin intalniri regulate si pozitive.
Boston Terrier si copii:
Ideal pentru intreaga familie, acest caine, este un insotitor de prima alegere, pentru copiii cu care este foarte bland si jucaus.
Boston Terrier si varstnici:
Deoarece acest caine, se adapteaza enorm ritmului de viata al stapanilor sai, se poate adapta perfect la o viata de zi cu zi, cu persoanele in varsta.
Apreciaza mai mult decat orice, faptul de a fi in permanenta alaturi de ei.
Cu toate acestea, daca acestia nu il pot scoate sau nu ii pot oferi cheltuieli suficiente, ar trebui sa se ia in considerare, recurgerea la un serviciu de plimbare a cainilor.
Rezistent / robust:
Boston Terrier, este un caine mic, la urma urmei, foarte robust, avand in vedere dimensiunea sa, si poate trai foarte mult timp. Cu toate acestea, stratul sau, nu ii permite sa reziste in mod corespunzator vremii, deoarece ramane fragil.
Rezista la caldura:
Mult mai putin sensibil la caldura, decat varul sau Bulldog, Boston Terrier, este inca fragil, si poate suferi rapid de probleme respiratorii. De fapt, iesirile, trebuie facute dimineata devreme, si seara tarziu, vara, si apa proaspata si reinnoita, regulat, ii trebuie pusa la dispozitie.
Tolereaza frigul:
Blana scurta si neteda a acestui caine mic, nu ii permite sa reziste vremii nefavorabile, indiferent daca este frig sau ploaie. Astfel, iarna, el este mai mult un caine de casa, si nu este superficial sa-i oferi o blana pentru a iesi afara.
Tendinta de a creste in greutate:
Daca ratiile sale sunt echilibrate, controlate si adaptate, acest caine de placere, nu are motive speciale pentru a se ingrasa, in afara de lipsa cheltuielilor fizice, si abuzul de delicatese intre mese.
Boli frecvente:
Iritatie la ochi
Dificultati de respiratie
Nasteri complicate pentru femeile insarcinate
Probleme de piele ( demodicoza )
Boston Terrier sunt, in general, sanatosi, dar, ca toate rasele, sunt predispusi la anumite conditii de sanatate. Nu toti terrierii din Boston, vor avea vreuna, sau toate aceste boli, dar este important sa fie constienti de ele, daca luati in considerare aceasta rasa.
Daca, cumparati un catelus, gasiti un crescator bun, care sa va arate autorizatiile de sanatate, pentru ambii parinti ai catelusului. Autorizatiile de sanatate, demonstreaza ca, un caine, a fost testat si eliminat de o anumita afectiune.
Pentru cainii din rasa Boston Terrier, ar trebui sa va asteptati, sa vedeti autorizatii de sanatate, de la Fundatia ortopedica pentru animale (OFA) pentru displazia soldului (cu un scor corect sau mai bun), displazia cotului, hipotiroidismul si boala von Willebrand; de la Universitatea Auburn pentru trombopatie; si de la Canine Eye Registry Foundation (CERF) care certifica faptul ca, ochii sunt normali.
Cataracta:
Acesta, este un film tulbure, peste lentila ochiului. Terrierii din Boston, sunt predispusi, la dezvoltarea cataractei juvenile, si a celor adulti.
Cataracta juvenila, se dezvolta intre varsta de opt saptamani si 12 luni. Desi uneori puteti observa cataracta juvenila, uneori acestea pot fi detectate doar de catre un oftalmolog veterinar, folosind un test CERF (Canine Eye Registration Foundation). Cand cumparati un catelus Boston Terrier, este intelept sa intrebati crescatorul, daca, catelul a fost testat pentru cataracta juvenila.
Ochi de cires:
Ochiul de cires, este un prolaps al glandei celei de-a treia pleoape, care se crede ca are origine genetica. Apare frecvent, la cainii care au mai putin de un an.
Unii medici veterinari, repozitioneaza glanda, chirurgical, la locul initial, la baza celei de-a treia pleoape, in timp ce altii, indeparteaza cu totul glanda prolapsata.
Luxare rotuliana:
Cunoscuta si sub denumirea de „inabusiri alunecate”, aceasta, este o problema obisnuita la cainii mici. Se produce, atunci cand rotula, care are trei parti – femurul (osul coapsei), rotula (capacul genunchiului) si tibia (vitelul) – nu sunt aliniate corespunzator.
Acest lucru, provoaca o schiopatura la picior, sau un mers anormal la caine.
Este o boala, care este prezenta la nastere, desi dezalinierea efectiva, sau luxatia, nu apar intotdeauna pana mult mai tarziu. Frecarea, cauzata de luxatia rotuliana, poate duce la artrita, o boala degenerativa a articulatiilor.
Exista patru grade de luxatie rotuliana, variind de la gradul I, o luxatie ocazionala, care provoaca schiopatura temporara in articulatie, pana la gradul IV, in care rotirea tibiei, este severa, si rotula nu poate fi realiniata manual. Acest lucru, confera cainelui, un aspect aruncat. Gradele severe de luxatie rotuliana, pot necesita reparatii chirurgicale.
Murmuri cardiace:
Acesta, este un sunet moale, sau puternic, dur, regurgitant in inima, in special peste zona valvei mitrale, unde un defect, determina o revarsare a sangelui, in atriul stang. Din aceasta cauza, inima nu este la fel de eficienta, pe cat ar trebui sa fie, in furnizarea de sange organismului. Tratamentul, include adesea, o dieta cu continut scazut de sodiu, restrictionarea exercitiilor fizice, diuretice si medicamente.
Surditate:
Terrierii din Boston, au o incidenta ridicata a surditatii, la una sau la ambele urechi. Crescatorii, ar trebui sa aiba puii testati BAER, pentru a determina starea urechilor, puiilor, inainte de a merge in case noi.
Retineti ca, Boston Terrierii, care sunt albi, peste o treime, din cap si / sau corp, au tendinta de a produce mai multi pui surzi.
Tumori cerebrale
Alergii:
Cainii din rasa Boston Terrier, pot suferi de o varietate de alergii, de la alergii de contact, pana la alergii alimentare. Daca Bostonul tau, isi linge labele, sau se freaca foarte mult pe fata, poate avea alergie. Alergiile, pot fi diagnosticate de medicul veterinar.
Megaesofag:
Acesta, este un defect al structurii esofagului, care determina un caine, sa regurgiteze alimentele sale nedigerate.
Regurgitarea, difera de varsaturi, prin faptul ca, in general, nu exista un avertisment prealabil, ca va aparea, in timp ce la varsaturi, este implicat un efort vizibil.
Stranutarea inversa:
Stranutul invers, este o afectiune care, poate aparea, in orice moment al vietii dvs. La rasa Boston Terrier, in general, apare atunci cand, cainele dvs., este excitat excesiv, isi inghite mancarea prea repede, sau este afectat de polenul din aer.
Secretiile nazale, cad pe palatul moale, determinandu-l sa se inchida peste trahee. Cainele scoate un suierator, si poate deveni alarmat. Vorbeste-i linistitor, si incearca sa-l faci sa se relaxeze, pentru a scurta episodul. Unii oameni, spun ca ciupirea narilor inchise, sau tinerea palmei peste nas, astfel incat, cainele sa fie fortat sa respire prin gura, este cel mai rapid mod de a opri stranutul invers. De asemenea, puteti incerca sa-i mangaiti gatul.Boston Terrier, este un caine plin de viata, dar nu are cerinte excesive de exercitii. Este relativ inactiv in interior si este potrivit pentru locuitorii apartamentelor, sau pentru cei care nu au curte.
Ii place sa faca o plimbare cu tine, si sa se joace intr-o curte, dar este cu siguranta un caine de interior, si nu ar trebui sa fie adapostit niciodata afara.
Retineti intotdeauna, ca Boston Terrier, nu poate rezista foarte bine la caldura sau frig.
Bostonii, sunt sensibili la tonul vocii tale, iar pedeapsa, ii poate face sa se inchida, asa ca antrenamentul ar trebui sa fie discret si motivational.
Folositi tehnici pozitive, cum ar fi recompense alimentare,lauda si joaca!
Culoarea stratului si ingrijirea
Peren pe lista celor mai bune blani, Boston Terrier, poarta o blana fina, care vine in trei culori: negru, sigiliu (arata negru, dar are o culoare rosiatica atunci cand se vede in lumina soarelui), sau brind, toate cu botul alb, fata in culorile flacarii si a pieptului, dandu-i aspectul ca poarta un smoching.
Cainii Boston Terrier, nu vin in culori solide, cum ar fi negru, gri, ficat sau alb.
Aveti grija de crescatorii, care incearca sa va vanda unul dintre acesti caini, din cauza culorii „rare”. Nerespectarea standardului rasei, este un semn de avertizare, pentru un crescator de calitate scazuta.
Cainii Boston Terrier sunt usor de ingrijit.
Boston Terrier – Perierea si baia
Periati-l saptamanal, cu o perie ferma, si faceti-i baie, cu un sampon uscat, pudra, si o carpa umeda, sau dati-i o baie ocazionala atunci cand este necesar.
Deoarece ochii lor sunt atat de mari si proeminenti, ar trebui sa-i speli pe fata, in fiecare zi, si sa le verifici ochii, pentru semne de roseata, sau iritare.
Desi naparlesc, este minim, si trebuie controlat cu usurinta, prin periaj regulat.
Boston Terrier – Igiena dentara
Spalati-i dintii, de cel putin doua sau trei ori pe saptamana, pentru a elimina acumularea de tartru, si bacteriile care se ascund in interiorul acestuia.
Periajul zilnic, este chiar mai bun, daca doriti sa preveniti boala gingiilor, si respiratia urat mirositoare.
Boston Terrier – Taierea unghiilor
Taiati-i unghiile, o data sau de doua ori pe luna, daca, cainele dvs., nu le uzeaza in mod natural, pentru a preveni lacrimile dureroase, si alte probleme. Daca ii auzi facand clic pe podea, sunt prea lungi.
Unghiile de la picioare ale cainilor, au in ele, vase de sange, si, daca taiati prea mult, puteti provoca sangerari – iar cainele dvs. poate sa nu coopereze data viitoare, cand vede taietoarele de unghii.
Deci, daca nu aveti experienta in taierea unghiilor cainilor, adresati-va unui medic veterinar, sau ingrijitor, pentru indicatii.
Boston Terrier – Ingrijirea urechilor
Urechile sale, trebuie verificate saptamanal, pentru a observa roseata, sau miros urat, care poate indica o infectie.
Cand verificati urechile cainelui, stergeti-le cu o minge de bumbac inmuiata, cu un produs de curatare usor, echilibrat al pH-ului, pentru a preveni infectiile.
Nu introduceti nimic in canalul urechii; pur si simplu curatati urechea exterioara.
Boston Terrier – Obisnuiti-l cu manevrele de ingrijire de mic!
Incepeti sa va obisnuiti Boston Terrier-ul, sa fie periat si examinat, cand este un catelus.
Manevreaza-i frecvent labele – cainii sunt sensibil la picioare – si priveste in gura lui.
Faceti ingrijirea o experienta pozitiva plina de lauda si recompense, si veti pune bazele pentru examene veterinare usoare, si alte manipulari, atunci cand este adult.
Pe masura ce il controlati, verificati daca exista rani, eruptii cutanate, sau semne de infectie, cum ar fi roseata, sensibilitate sau inflamatie pe piele, in nas, gura, ochi si pe picioare.
Ochii, trebuie sa fie limpezi, fara roseata sau descarcare. Examenul saptamanal atent, va va ajuta sa identificati potentialele probleme de sanatate devreme.Cantitate zilnica recomandata: 0,5 pana la 1,5 cani de alimente uscate de inalta calitate pe zi, impartite in doua mese.
Boston Terrier – 5 necesitati nutritionale cheie ale dietei
Grasimea
Este o componenta importanta a dietei unui Boston Terrier, pentru a asigura suficienta energie, pentru timpul de joaca!
Cu toate acestea, proteina, este o cerinta grea. Aminoacizii, continuti in proteina ajutatoare, cu acumulare musculara, care iti mentine cel mai bun prieten puternic si activ.
Ganditi-va la peste, carne de pasare, si carne pentru a va mentine prietenul entuziast, multumit si sanatos.
Carbohidratii
Usor de digerat, sunt o alta componenta importanta, a dietei cainelui Boston Terrier.
Trebuie doar, sa va indepartati de cereale, deoarece aceasta rasa singulara, este adesea alergica! Ramaneti la carbohidratii care nu contin cereale, pentru a va proteja partenerul de viata, si pentru a evita reactiile alergice dureroase.
Probioticele
Sunt un supliment excelent, care ajuta la reducerea dezvoltarii alergiilor, si la absorbtia alimentelor.
Omega-3
Are un scop important, si pentru Boston Terrier; promoveaza o piele si un strat sanatos, si pot oferi ameliorare in urma dezvoltarii alergiilor cutanate.
Boston Terrier – Dieta pentru PUI
Puii de caine, Boston Terrier, sunt intarcati, de obicei, atunci cand ating varsta de 5-6 saptamani. Multi crescatori, recomanda ca, puiul sa ramana alaturi de fratii sai, pentru a socializa, pana cand micutul implineste 9 saptamani.
Atunci, a petrecut destul timp, iar asta, va face perioada intarcarii, mult mai usor de suportat.
Majoritatea puilor, vor cantari intre: 1.8 si 2.3 kilograme, dupa 9 saptamani de viata.
In aceasta etapa a vietii, este important sa-i oferi puiului, o dieta bogata in substante nutritive, compusa din ingrediente sanatoase, pentru organismul canin.
Din hrana, puiul, va trebui sa-si extraga, in jur de 190 de calorii zilnic.
Daca puiul este foarte activ, el va avea nevoie, de chiar 300 de calorii, pentru a primi bagajele de energie, de care micutul Terrier Boston, are nevoie!
Asigura-te ca acesta, primeste indeajuns de multa mancare, insa evita hranirea excesiva. Nu uita ca Terrierii Boston, sunt predispusi la ingrasare, iar daca vor fi lasati sa isi faca de cap, la ora mesei, starea lor generala de sanatate, va fi afectata.
Boston Terrier – Care este cea mai buna hrana?
Wellness Core, Talie mica, Grain-Free, Ocean
Cu siguranta ca, Terrierii Boston, sunt niste caini de talie mica, dar asta, nu inseamna ca, la fel de reduse, sunt si nevoile nutritionale ale acestora.
Terrierul Boston, are nevoie de o hrana sanatoasa si echilibrata, iar noi, recomandam Wellness Core, Talie mica, Grain-Free, Ocean.
Wellness Core, Talie mica, Grain-Free, Ocean, este incarcata cu prebiotice, antioxidanti si acizi grasi, de tip Omega 3 si 6.
Prebioticele, sustin procesul de digestie, iar antioxidantii, hranesc sistemul imunitar.
Acizii grasi, Omega, intaresc articulatiile Terrierului Boston, fiind o rasa predispusa la luxatii ale rotulei.
Reteta, atinge un procent ridicat de proteine (35%) – eliminand din riscul aparitiei unei probleme cardiace.
Wellness Core, Talie mica, Grain-Free, Ocean este usor de digerat, contine grasimi sanatoase, ce hranesc pielea cainelui, si ofera blanii acestuia, un aspect stralucitor.
Glutenul, porumbul, alte cereale, sau soia, lipsesc cu desavarsire de pe lista ingredientelor, acestea fiind principalii factori declansatori ai alergiilor la caini.
NOTA:
Cat de mult mananca cainele dvs. adult, depinde de marimea, varsta, constructia, metabolismul si nivelul de activitate.
Cainii, sunt indivizi, la fel ca oamenii, si nu toti au nevoie de aceeasi cantitate de mancare.
Este aproape de la sine inteles, ca un caine extrem de activ, va avea nevoie de mai mult decat un caine de cartofi pe canapea.
Calitatea hranei, pentru caini, pe care o cumparati, face, de asemenea, o diferenta – cu cat hrana pentru caini este mai buna, cu atat va merge mai departe spre hranirea cainelui dvs., si cu atat mai putin, va trebui sa va agitati in bolul cainelui.
Terrierii din Boston, pot fi galagiosi, cu privire la mancarea lor, deci monitorizati starea lor, si asigurati-va ca nu devin supraponderali.
El poate fi, de asemenea, predispus la flatulenta, care poate fi legata de dieta lor. Hraniti-l cu un aliment de inalta calitate, pentru a reduce probabilitatea acestei probleme.
Preturi pentru catelusi
In medie 1000 USD – 2000 USD
De obicei, costul mediu al achizitionarii unui catelus de calitate, pentru animale de companie de la un crescator de renume, este de aproximativ 1.000 pana la 2.000 de dolari.
Cu toate acestea, pentru un catelus Boston Terrier, cu linii de rasa de top si un pedigree superior, poate fi necesar sa platiti intre 3.000 si 5.000 de dolari.
Boston Terrier – Preturi in Romania
Pentru a afla informatii despre preturi si adoptii in Romania, trebuie sa le cautati pe Google cu cuvinte cheie, astfel: boston terrier pret, boston terrier de vanzare, boston terrier puppy pret, boston terrier romania preturi, boston terrier de vanzare timisoara, caine boston terrier pret, brown boston terrier pret,boston terrier, boston terrier pret, boston terrier de vanzare, boston terrier vs french bulldog, boston terrier puppy, boston terrier:, boston terrier romania, boston terrier de vanzare timisoara, caine boston terrier, brown boston terrier, rasa boston terrier, cumpar boston terrier, boston terrier info caini, boston terrier tail