Bulldog Englez – cunoscut, de asemenea, sub numele de Bulldog -ul englezesc sau British Bulldog, este o rasa de caine mijlocie. Este un caine musculos, puternic, cu fata ridata si un nas distinctiv impins.
Kennel Club (UK), American Kennel Club (SUA) si United Kennel Club (SUA) supravegheaza inregistrarile de reproducere.
Bulldogul englez, este una dintre cele mai usor de recunoscut rase din lume! Cu ghemuitul sau, rama robusta, si fata incretita, incruntata, acesti pui, cu siguranta nu trec neobservati in parcul pentru caini.
Deci, nu este de mirare, ca buldogii, sunt extrem de populari ca animale de companie de familie, clasandu-se pe locul patru, din 193 de rase, potrivit American Kennel Club.
AKC clasifica rasa ca membri ai grupului non-sportiv .
Daca sunteti in cautarea unui catelus sau a unei pisici de vanzare/adoptat, sau daca doar doriti sa vindeti/donati un animal de companie, vedeti si publicati anunturi apasand aici!
Bulldog Englez – Originea si istoria rasei
Buldogul englezesc, este o rasa de caine de tip mastiff. Bulldogul englez (literal, in engleza, „bull dog”) este un caine originar in mod natural, din Marea Britanie.
Aparitia sa, a fost favorizata de dezvoltarea unui sport aparut in secolul al XIII- lea, lupta intre caine si taur, numit in engleza, bullbaiting .
Acesti caini erau probabil mult mai mari si mai grei decat rudele lor moderne, si cel mai probabil, aveau un temperament mai agresiv, deoarece erau crescuti pentru lupta.
In 1835, bullbaitingul a fost interzis. Cu toate acestea, Bulldogul a continuat sa fie folosit in evenimentele de lupta impotriva cainilo,r care au avut loc in acea perioada, in lumea umbroasa si subterana a caselor de jocuri de noroc.
Buldog Englez – Cum a aparut?
Pentru a produce cainele de lupta perfect, jucatorii au incrucisat Bulldog-ul original, cu diferiti terrieri, rezultand aparitia unor rase mai mici, mai usoare, cum ar fi bull terrierul si pit bull terrierul.
In 1886, rasa semana mult mai mult cu rasa pe care o cunoastem astazi. Acesti caini, erau mai mici, si mai blanzi, devenind rapid favoritii familiei ca animale de companie. Bulldogul, cu trasaturile sale bisericesti, a fost adoptat ca simbol national al Angliei, datorita asemanarii sale izbitoare cu Winston Churchill, prim-ministrul Angliei, in timpul celui de-al doilea razboi mondial.
De-a lungul iazului din SUA, Bulldogul a devenit mascota multor echipe sportive, inclusiv a celor de la Universitatea Yale. In timpul primului razboi mondial, buldogul tenace, a devenit mascota Corpului de Marina a SUA, si inca detine aceasta onoare astazi.
Stiati ca toti buldogii marini se numesc Chesty ?
Profilul rasei
Bulldog englez dintr-o privire
Proportii
Gama de greutate :
Mascul: de la 24 – 25 kg (52 până la 55 de lire sterline);
Femela: de la 22 – 23 kg (48 la 51 de lire sterline);
Inaltimea la Greaban (Withers):
Mascul: 43,18 cm (17 in);
Femela: 40,64 cm (16 in);
Caracteristici:
Gat gros, brahicefalic (fata scurta), riduri grele
Asteptari:
Cerinte de exercitiu : 20-40 minute / zi
Nivel de energie : lasat inapoi
Gama de longevitate : 8-10 ani.
Tendinta de scurgere :
Tendinta ridicata de sforait;
Tendinta ridicata de latrat;
Tendinta scazuta de sapare;
Nevoi sociale / atentie scazute : Moderata
Blana
Lungime : Scurta
Caracteristici : Drept
Culoare : Brindle (efect subtil de „banda de tigru”), piebald, rosu solid, rosu sau alb
Necesitati generale de ingrijire : Scazuta
Recunoasterea clubului:
Clasificare AKC : non-sportiv
Clasificare UKC : caine insotitor
Prevalenta : comuna
Buldog englez – Aspect
Bulldogul englez, este una dintre cele mai faimoase embleme din Marea Britanie.
Buzele cazute, sunt principala trasatura fizica a acestei rase.
Indesat, cu picioarele scurte, cu un piept impunator, Bulldogul englez, inspira la prima vedere, forta si robustete.
Parul lui este scurt si fin.
Capul si corpul
Capul sau este masiv, si nasul este zdrobit, partea de sus incastrata spre ochi.
Botul sau este ridicat.
Bulldogul englez, este de asemenea, caracterizat prin dentitia care este clar prognatica, mandibula fiind mai avansata decat maxilarul. Din acest motiv, dintii inferiori, ies din cei superiori.
In cele din urma, urechile sunt in general mici, inalte pe cap si cazute.
Acest animal, este capabil de acceleratie mare atunci cand alearga, dar are o rezistenta foarte mica.
Caine cu par neted, indesat, destul de aproape de sol, lat, puternic, compact.
Cap destul de puternic pentru dimensiunea cainelui.
Fata este scurta, botul larg, trunchiat si inclinat in sus.
Corpul este scurt, bine tricotat, fara tendinta de a fi obez.
Membrele
Membrele sunt puternice, bine musculate, atletice. Sferturile posterioare sunt inalte si puternice, dar putin mai usoare in comparatie cu partea frontala construita fortat.
Femela nu este la fel de impresionanta, sau la fel de dezvoltata, ca masculul.
Bulldog Englez – Caracteristici fizice dupa standardul rasei
Bulldog-ul poate veni in numeroase culori si combinatii de culori care sunt acceptate pentru inregistrare de catre Kennel Club din Marea Britanie.
Bulldog Englez – Culori admise
Brindle, Brindle & White, Cafeniu,Fawn & White, Fawn Brindle, Fawn Brindle & White rosu, Rosu alb, Red Brindle, Red Brindle & White, Red Fawn, alb, White & Brindle, White & Fawn, Alb rosu.
Unele culori, cum ar fi merle, implica probleme de sanatate legate de ele, din acest motiv nu sunt recunoscute de Kennel Club.
Bulldogul, are un strat scurt, neted, dens, care ar trebui sa fie lucios si fin, intins plat si aproape de corp.
Bulldog Englez – Greutatea ideala
Nu exista o inaltime ideala, specificata pentru rasa, dar greutatea lor ideala, variaza intre 23 si 25 kg, iar femelele sunt putin mai mici decat masculii, adesea cu caracteristici mai putin bine dezvoltate.
Buldog Englez – Cum ar trebui sa arate corpul?
Rasa, ar trebui sa aiba un aspect puternic si compact, cu un corp relativ scurt, si picioare puternice.
Bulldogul, ar trebui sa aiba un gat gros si puternic, cu o piele pierduta, in jurul gatului, ducand la umeri largi, si un piept larg, adanc si musculos, cu picioarele drepte din fata, care sunt departate. Picioarele din fata, ar trebui sa fie putin mai scurte, decat picioarele din spate.
Bulldogul, ar trebui sa aiba degetele stranse, picioarele plate, si degetele de la picioare sunt considerate a fi o defectiune grava.
Spatele, trebuie sa fie lat, cu o usoara crestere spre capatul din spate.
Bulldog Englez – Cum ar trebui sa fie coada?
Coada, trebuie sa fie asezata jos, si de o lungime medie, incepand mai larga si mai conica. Cozile inversate, strans ondulate, sau lipsite de cozi, sunt considerate nedorite.
Bulldog Englez – cum ar trebui sa arate capul, botul, dintii, maxilarul si ochii lui?
Bulldogul, are botul larg, si fata relativ scurta, care se indreapta usor in sus.
Capul, ar trebui sa aiba o circumferinta mare, si sa aiba o piele usor slabita, dar nu excesiv. Narile, ar trebui sa fie late, si sa nu existe semne de dificultate la respiratie.
Dintii, nu trebuie sa fie vizibili, si falcile sunt puternice si patrate, iar limba nu trebuie sa iasa din gura.
Maxilarul inferior, trebuie sa fie direct sub maxilarul superior, si paralel cu acesta.
Ochii, sunt asezati destul de jos, in jos si largi, si sunt de dimensiuni medii, rotunde si intunecate.
Nu ar trebui sa existe dovezi ale problemelor oculare. Urechile sunt descrise, ca fiind urechi de „trandafir”, care se pliaza in jos, si spre interior, pe ele insele.
Bulldog Englez – Cum trebuie sa mearga?
Bulldogul, ar trebui sa se miste cu pasi scurti si rapizi, care sa ofere o senzatie de efort. Picioarele posterioare, nu trebuie ridicate prea departe de sol, oferind un aer eficient miscarii.
Caracter si aptitudini
Iesind dintr-un trecut dureros, Bulldogul, este astazi, un caine foarte afectuos, fericit ca este viu si jucaus. Este un insotitor perfect pentru copii si varstnici, mai ales ca nu are nevoie de multa miscare, si se adapteaza bine unei vieti sedentare. Cu toate acestea, nu este un „bibelou”, deoarece isi poate insoti proprietarul fara probleme la plimbari lungi, cand caldura nu este prea intensa. Isi recastiga fosta agresivitate, doar atunci cand cineva ii ameninta stapanul sau, cu atat mai mult, copiii: este gata sa-si dea viata pentru ei. Apoi poate deveni cu adevarat redutabil, in ciuda dimensiunilor sale reduse, pentru ca inca mai are o aderenta de otel, si este practic insensibil la durere.
Bulldog Englez – Afectuos
In ciuda istoriei sale dureroase, ca caine de lupta, Bulldogul englez, este astazi, un caine foarte afectuos, care se bucura sa petreaca timp cu membrii grupului sau, social mai mult decat oricine altcineva.
Sensibil si fidel, are nevoie de afectiune si atentie, pentru a fi pe deplin dezvoltat.
Bulldog Englez – Jucaus
In ciuda aerului sau, oarecum morocanos, este un caine caruia ii place sa se joace, si mai ales sa petreaca timp cu copiii. Daca nu este prea cald, si nu este manipulat, participa cu bucurie la sesiunile de joc, fara sa se joace ore in sir.
Bulldog Englez – Calm
Bulldogul englez, este uneori atat de calm si bland, incat s-ar putea crede ca este lenes. Temperamentul sau, este peste selectiile care au salvat rasa, foarte echilibrat, si stie sa adopte o atitudine senina, atunci cand este necesar.
Bulldog Englez – Inteligent
Inteligenta sa, se reflecta in capacitatea sa de a se adapta, la multe medii, stiluri de viata si activitati.
Bulldog Englez – Vanator
Nici-un instinct de prada, nu este dezvoltat excesiv, la acest caine, care prefera sa doarma la picioarele canapelei, decat sa alerge prada, pe care cu siguranta nu o va prinde niciodata.
Bulldog Englez – Fricos / suspect cu strainii
Protectie naturala a persoanelor care ii sunt familiare, acest mastin, poate fi neancrezator fata de straini. Va avea nevoie de ceva timp, inainte de a acorda incredere, cuiva pe care nu-l cunoaste.
Bulldog Englez – Independent
In ciuda aparentelor, acest caine morocanos, depinde in mod clar de stapanul sau.
Independenta nu este pentru el, si trebuie intotdeauna sa fie cu cineva, in care poate avea incredere.
Comportament
Bulldog Englez – Suporta singuratatea?
Singuratatea este cel mai rau dusman al Buldogului englez. Astfel, persoanele care lucreaza acasa (sau care au posibilitatea sa-l duca la serviciu) sau pensionarii, de exemplu, sunt cei mai buni profesori pentru a-i oferi atentia cuvenita, acestui mare sensibil.
Absentele nu ar trebui niciodata prelungite, cu riscul de a vedea comportamente deviante, cum ar fi distrugerea, necuratenia etc.
Bulldog Englez – Usor de educat / ascultator
Acest mastin, poate fi dificil de motivat, dar cand ai toata atentia lui, el este mai degraba docil. Pe de alta parte, daca el percepe o inconsecventa, sau o nedreptate in atitudinea stapanului sau, atunci el, ar putea sa se inroseasca, pentru a-si indica dezaprobarea.
Educatia, trebuie sa inceapa, de indata ce catelul buldog englez, ajunge acasa, pentru a preveni dezvoltarea de obiceiuri proaste.
Uneori avand un cap dur, exercitiile trebuie repetate in mod regulat, si in cel mai pozitiv mod posibil, cu o doza de fermitate.
Sedintele ar trebui sa fie scurte, pentru a nu pierde concentrarea cainelui, si sa se incheie intotdeauna cu succes.
Invatarea de a fi singur, va fi o prioritate, pentru a impiedica acest caine sa se streseze atunci cand este singur, dar, din nou, absentele nu trebuie prelungite.
Mersul in lesa, fara a trage, va fi de asemenea, un proces de invatare, pentru a configura rapid, astfel incat, plimbarile sa fie placute, atat pentru proprietar, cat si pentru caine.
Bulldog Englez – Latrat
Daca lasam deoparte multe sforaituri, si respiratia lui foarte sonora, acest mic mastin, nu este zgomotos, el latra putin.
Bulldog Englez – Nu este fugar
Partea acasa a acestui caine il impiedica sa-si imagineze chiar fugind. Mult prea dependent de stapanul sau, si sa recunoastem, nu prea indraznet, Bulldogul englez, prefera sa ramana cald cu familia sa.
Bulldog Englez – Distrugator
Mai ales cand este un catelus, acest Bulldog, poate fi oarecum distructiv, in principal pentru a avea grija, sau pentru a-si face dintii.
Bulldog Englez – Lacom la mancare?
Foarte lacom, acest caine, nu isi va refuza niciodata castronul, sau deliciul. Astfel, este foarte important, sa ii urmariti dieta, pentru a evita obezitatea, prezenta in special, la aceasta rasa.
Cu toate acestea, delicii de buna calitate, pot fi folosite, pentru a motiva acest caine lenes, in timpul sesiunilor de antrenament.
Bulldog Englez – Caine de paza
Bulldogul englez, este un caine deosebit de protector, si prin fizicul sau, poate fi foarte descurajant. Cu toate acestea, acest caine, nu ar trebui sa fie adoptat doar in scopuri de paza, este mai presus de toate, un caine insotitor sensibil.
El isi recapata fosta agresivitate, doar atunci cand cineva il ameninta pe stapanul sau sau, cu atat mai mult, pe copiii sai: el este apoi gata sa-si dea viata pentru ei.
Apoi poate deveni cu adevarat redutabil, deoarece inca mai are o mana de otel, si este practic insensibil la durere.
Bulldog Englez – Primul caine
Acest caine este o alegere foarte buna, pentru o prima adoptie. Aveti grija, totusi, sa nu luati un Bulldog englez, pur si simplu pentru fizicul sau atipic. Caracteristicile rasei trebuie luate in serios.
Nu trebuie sa subestimam putinele „defecte”, ale acestui caine: el sala mult, sforaie des, si intampina multe probleme de sanatate, in special din cauza brahicefaliei sale.
Conditii de viata
Intotdeauna, si numai inauntru, unde este calm si foarte curat. Singura problema este ca saliveaza mult, si trebuie sa-si curete gura destul de des.
Bulldog englez – In apartament
Bulldogul englez, este exclusiv un caine de interior, si nu are nevoie de mult spatiu pentru a fi fericit. El se poate acomoda cu viata de apartament, intr-un mediu de oras, in special datorita dimensiunilor sale, si temperamentului sau placid.
Viata la tara, intr-o casa cu gradina, a fost si o rusine, dar asta nu ar trebui sa justifice absenta plimbarilor in aer liber.
Nevoia de exercitii fizice / sport
Nu trebuie sa fii atletic, atunci cand adopti un Bulldog englez.
Desi poate fi dinamic si jucaus, la o plimbare, este posibil sa nu reziste daca este stimulat fizic intr-un mod intens.
Intr-adevar, brahicefalia (nasul zdrobit) ii provoaca multe probleme respiratorii, asa ca nu se poate rasfata cu activitati fizice foarte intense.
Cateva plimbari zilnice, la o plimbare, sunt suficiente pentru a-i satisface nevoia de a-si cheltui energia. Pentru acest caine, vor fi preferate, cheltuielile mentale (jocuri de ocupatie), sociale (intalniri congenitale) si olfactive (cercetare, urmarire etc.).
Calatorii / usurinta in transport
Ca toti Bulldogii, calatoria este dificila, mai ales din cauza dificultatilor de respiratie. Acest caine nu va putea suporta un loc inchis, pentru ore lungi.
Compatibilitate
Bulldogul englezesc si pisicile
Coabitarea dintre o pisica si un buldog englez, va fi posibila, cu conditia ca acestia sa fi crescut impreuna. Daca nu este cazul, invatarea de a renunta, va fi esentiala pentru a pastra controlul asupra cainelui, in interactiunile sale cu pisica (care trebuie sa aiba intotdeauna posibilitatea de a se refugia in inaltime).
Bulldogul englez si alti caini
Trecutul sau, de caine de lupta, a lasat cateva urme. De fapt, acest caine, poate fi uneori prea brusc cu congenerii sai. Fara a spune ca este un caine dominant, el ramane inca indelicat in contactele sale si acest lucru poate duce la lupte.
Socializarea timpurie, ar trebui oferita catelusului Bulldog englez, astfel incat, sa dezvolte coduri canine puternice, si sa aiba un maxim de experiente pozitive.
Feritil de cainii Buldogi, de acelasi sex, cu care ar putea sa nu gaseasca un punct comun.
Bulldogul englez si copiii
Daca este respectat, acest caine, se intelege perfect cu copiii, cu care ii place sa se joace. De asemenea, este foarte protector cu ei, in caz de pericol.
Regulile de viata, trebuie puse in aplicare si respectate, astfel incat, coabitarea sa fie sanatoasa si sigura, ca la orice caine.
Bulldogul englez si varstnicii
Este un bun insotitor pentru persoanele in varsta, mai ales, pentru ca nu are nevoie de mult exercitiu, si se adapteaza bine unei vieti sedentare.
Cu toate acestea, nu exista nici-o problema de complet sedentar, acest caine va avea nevoie de stapani disponibili, pentru a-i oferi mai multe plimbari pe zi. Utilizarea unui serviciu de plimbare a cainilor, ar trebui luata in considerare, daca proprietarii sai nu pot satisface aceasta nevoie.Este foarte sensibil la caldura, datorita botului scurt, zdrobit: vara nu trebuie sa se stinga cand este prea cald si nu trebuie lasat niciodata intr-o masina la soare (chiar si pentru o perioada scurta de timp).
Ochii lui sunt, de asemenea, foarte delicati, dar trebuie doar sa-i monitorizati si sa-i curatati regulat, pentru a preveni orice iritare.
Rezistent / robust
Deosebit de sensibil la schimbarile de temperatura, Bulldogul englez este foarte fragil in fata climelor extreme.
In plus, avand putina rezistenta, el intampina rapid dificultati de respiratie, daca este prea stimulat. In cele din urma, este predispus la multe probleme de sanatate.
Rezista la caldura?
Este foarte sensibil la caldura, datorita botului scurt si zdrobit: vara, nu ar trebui sa se stinga cand este prea cald.
Rezista la frig?
Frigul, poate face ca Bulldogul englez, sa tremure violent, de aceea este recomandabil, sa limitati iesirile, atunci cand temperaturile sunt prea reci. O haina adaptata morfologiei sale, nu va fi niciodata superficiala, in timpul plimbarilor de iarna.
Tendinta de a creste in greutate
Obezitatea la acest bulldog, nu este neobisnuita, si nu trebuie subestimata sub pretextul ca este un caine sarac. Nevoia sa scazuta de cheltuieli energetice, si lacomia lui mare, la mancare, nu sunt cu adevarat compatibile, deci este important sa fiti atenti la dieta sa.
Boli frecvente
Durata medie de viata a Bulldogului este de aproximativ 8 – 10 ani.
Buldogii, pot suferi de mai multe probleme de sanatate, dintre care unele se datoreaza unor caracteristici fizice exagerate, cum ar fi un nas excesiv scurtat.
Aceasta, a devenit o preocupare majora, pentru bunastarea rasei, si se iau masuri pentru a incerca sa-i imbunatateasca sanatatea.
Crescatorii de buldogi sunt sfatuiti sa detina un certificat de sanatate Breed Council, pentru animalele de reproductie, in cadrul unui sistem destinat imbunatatirii starii de sanatate a buldogilor.
Lista de urmarire caracteristica
Este clasificata ca o rasa de categoria 3 de catre Kennel Club din Marea Britanie si exista o lista de urmarire a caracteristicilor fizice, care nu ar trebui incurajate, din cauza efectelor lor asupra bunastarii cainilor.
Judecatorii, ar trebui sa penalizeze, oricare dintre aceste caracteristici, daca sunt prezente, si daca va ganditi sa obtineti un catelus, este important sa le cautati si sa le evitati la parinti.
Bulldog Englez – Lista de urmarire a caracteristicilor fizice
Aceasta include:
- Cantitati mari de piele faciala, slaba, care provoaca anomalii conformationale ale pleoapelor superioare si / sau inferioare, astfel incat, marginile pleoapelor, sa nu fie in contact normal cu ochiul, atunci cand cainele se afla in pozitia sa naturala (de exemplu, se intoarce, iese sau ambele) si dureri de ochi, cauzate de slaba conformatie a pleoapelor;
- Caderea parului sau cicatrici din cauza dermatitei anterioare;
- Ridul ridicat al nasului (rostogolirea) si narile ciupite;
- Strans, inversat sau lipsa de coada;
- Obezitatea;
- Miscare nesonorizata;
Pe langa problemele cauzate de aceste caracteristici fizice, Bulldogul, este de asemenea, predispus la urmatoarele probleme de sanatate:
Sindromul brahicefalic
Cauzat de conformatia scurtata a fetei, acest lucru, poate duce la o afectiune numita BOAS (sindromul cailor respiratorii obstructive brahicefalice), ca urmare a spatiului limitat disponibil pentru structurile interne implicate in respiratie. Aceasta lipsa de spatiu, duce la dificultati de respiratie, si poate provoca de asemenea, prabusirea laringelui. In plus, cainii pot avea un palat moale, excesiv de lung, care agraveaza problemele.
Aceasta afectiune, este deosebit de semnificativa, in conditii de caldura sau stres, in care este posibil ca, cainele sa nu poata respira suficient oxigen, sau sa piarda suficienta caldura prin gafait. Daca un caine intampina dificultati in respiratie, trebuie sa se acorde o atentie speciala pentru a nu-l exercita cand este fierbinte, si pentru a-l mentine cat mai rece.
Hiperuricosurie
O afectiune, in care acidul uric, nu se dizolva in urina asa cum ar trebui, si prin urmare, se acumuleaza, ducand la formarea de cristale si pietre ale vezicii urinare, care pot provoca blocaje periculoase si extrem de dureroase. Conditia se dezvolta de obicei intre 3 si 6 ani, si poate fi necesara, o interventie chirurgicala, pentru a le elimina. Este disponibil un test ADN.
Displazia soldului (HD)
O afectiune in care dezvoltarea anormala, sau alte anomalii ale soldurilor, pot duce la probleme articulare, cum ar fi osteoartrita, mai tarziu in viata. Razele X ale soldurilor, sunt evaluate de experti, utilizand mai multe criterii specifice, la cainii cu varsta mai mare de un an.
Scorul maxim este 106, si un scor scazut se coreleaza cu prezenta mai putine semne de displazie. HD este transmisa genetic, dar poate fi influentata si de mediu.
Bulldogul este rasa cu cel mai mare scor, pentru displazia soldului.
Luxatia rotuliana
O afectiune, in care rotula, din sufocarea piciorului din spate, poate fi dislocata, provocand durere si disconfort. Acest lucru, este testat in cadrul schemei de sanatate a consiliului raselor.
Furunculi interdigitali
Adesea cunoscute sub numele de chisturi interdigitale, acestea sunt cresteri dureroase, care apar intre degetele de la picioare, la chingile. Acestea, sunt cel mai frecvent cauzate de infectii bacteriene profunde, in care firele de par au fost fortate inapoi in axul parului, provocand inflamatii si infectii bacteriene, si fungice secundare. Tratamentul este un proces indelungat, si trebuie efectuat sub sfatul unui medic veterinar, deoarece acesta va varia in functie de cauza.
Eye Cherry
O afectiune, in care a treia pleoapa, iese din ochi, oferindu-i un aspect asemanator cireselor. Acest lucru este cauzat de ochii mari, cu spatiu insuficient pentru toate structurile.
Probleme de piele
Bulldogii, par sa aiba o prevalenta mai mare a problemelor pielii, decat unele alte rase.
Acest lucru, se poate datora in mare masura, faptului ca au o multime de piele si riduri in exces, care se pliaza pe sine, insemnand, ca aerul nu poate ajunge in toate zonele.
O coada bine ondulata, poate duce si la probleme cu pielea.
Partile interioare ale acestor pliuri si riduri, sunt predispuse la iritare si infectare. Aceasta, poate fi o problema pe tot parcursul vietii, iar tratamentul se invarte in jurul persistentei igienei si curateniei.
Obezitatea
Bulldogii, sunt predispusi sa devina supraponderali. Nu sunt deosebit de activi, si se bucura de mancare, ceea ce inseamna ca pot incepe cu usurinta sa se ingrase. Acest lucru, poate provoca alte probleme de sanatate, sau le poate agrava pe cele existente, cum ar fi problemele de respiratie si displazia soldului, cu o progresie mai rapida.
Hranirea si exercitiile fizice adecvate, sunt esentiale pentru mentinerea unui Bulldog in forma, si la o greutate sanatoasa.
Probleme de nastere
Bulldogul, are adesea probleme cu nasterea naturala, si o mare majoritate a cainelor femele, trebuie sa fie supuse operatiilor cezariene, deoarece dimensiunea mare a capului, la pui, inseamna ca sunt predispusi sa se blocheze in pelvis.
Periere
Blana unui buldog, este foarte fina si scurta, deci nu are nevoie de mult periaj. Dar cu cat il perii mai mult, cu atat vei gasi mai putini par pe mobilier, si imbracaminte.
O trecere usoara, cu o perie moale de peri, de cateva ori pe saptamana, va fi suficienta pentru a mentine stratul bulldogului, stralucitor si in stare buna.
Naparlirea, creste in primavara si toamna, cand va trebui sa va periati cainele putin mai des.
Ingrijirea fetei
Cea mai importanta parte a regimului de ingrijire al Bulldogului, este ingrijirea fetei sale incretite. Va trebui sa curatati ridurile Bulldogului, cu o carpa moale si umeda, ideal zilnic, dar cel putin de doua ori pe saptamana. Dupa curatare, asigurati-va ca-i uscati usor ridurile.
Zonele umede, printre pliurile pielii, fac terenul de reproducere perfect, pentru bacterii, care ar putea crea o infectie.
Taierea unghiilor
Taiati-i unghiile o data pe luna, cam asa, pana nu-l auziti facand clic pe podea.
Igiena dentara
Periajul saptamanal sau zilnic al dintilor va impiedica viitoarele vizite ale medicului veterinar.
In timp ce buldogului nu ii pasa prea mult de exercitii fizice, totusi are nevoie de asta, pentru a-si mentine o greutate sanatoasa, deoarece este predispus la cresterea in greutate. O plimbare zilnica prin cartier (in timpul orelor mai reci) il va uza, la fel ca si o sesiune de joaca rapida.
Ar prefera mult sa se aline cu copiii sai, insotiti sau sa faca un pui de somn in AC.
Ingrijirea ochilor
Ochii Bulldog -ului Englez sunt deosebit de iritabili. Este recomandabil, sa ii curatati regulat cu ser fiziologic si bumbac.
Ingrijirea urechilor
In ceea ce privesc urechile, exista produse speciale de utilizat, pentru a le curata, chiar si numai o data pe saptamana.
Intretinerea pielii
Intretinerea acestui caine necesita o atentie speciala pentru piele din cauza numeroaselor pliuri ale pielii, care contin umiditate si caldura. Pentru aceasta, puteti utiliza o carpa curata, neumida, pentru a evita infectiile.
Stergeti-i gura in mod regulat!
Bulldogul englez poate saliva mult, caz in care va fi necesar sa-i stergeti gura in mod regulat.
Oferiti-i o alimentatie sanatoasa si echilibrata!
Consultati medicul veterinar despre alimentele potrivite pentru buldogul dvs. si monitorizati aportul alimentar, pentru a preveni cresterea in greutate. Bulldogii sunt mai bine cu doua mese masurate pe zi, decat sa lase bolul tot timpul afara. Daca nimeni nu i-ar opri, ar continua sa manance incontinuu.
Nivelul de exercitii
Deoarece pot fi lenesi, proprietarii de buldogi, trebuie sa aiba concentrare si rabdare cu catelul lor.
„Cel mai bun antrenament pentru un bulldog, este incurajarea pozitiva si angajamentul, atunci cand au energia si interesul pentru el”, spune Hodges. „Cu buldogii, nimic nu ar trebui sa fie vreodata fortat, repetitiv sau cu mana grea, ca nu cumva sa devina, bine, bullish”.
Tineti din scurt sesiunile de antrenament, pentru a va asigura ca le acordati toata atentia, si vor putea pastra mai bine informatiile. Odata ce va invata ceva, isi va aminti, mai ales daca sunt implicate delicii.Bulldogul englez, tinde sa devina obez, atunci cand este hranit prost.
Urmareste-i cu atentie greutatea, si nu te lasa santajat daca el cere mancare de la masa ta. Daca il tineti sa ciocneasca, el ar trebui sa-si controleze pofta de mancare.
Cel mai bine este sa alegeti un brand de buna calitate, care sa nu utilizeze ingrediente de umplutura, precum porumbul si graul, pentru ca sunt produse ieftine.
In ciuda pretului mai ridicat, cainele dvs. va fi multumit de portii mai mici, care vor compensa partial pretul de achizitie.
Configuratia masiva a capului acestui caine, inseamna ca este aproape incapabil sa-si mestece mancarea. Prin urmare, sistemul sau digestiv este foarte sensibil si ii provoaca gaze in plus, fata de bubuit in stomac. Schimbarile bruste ale dietei, ii vor cauza, de asemenea, multe probleme.
Bulldog Englez – Doza recomandata de hrana
Hraniti catelusul, cu trei pana la patru portii pe zi, dintr-o dieta conceputa pentru buldogii „junior”, apoi treceti la doua mese, si la formula pentru caini adulti, in jurul varstei de sase luni.
Crescatorul si medicul veterinar, va pot ajuta sa determinati portii sanatoase, cu care sa ii hraniti in functie de varsta, dimensiunea si nivelul de activitate al animalului dvs. de companie.
In cele din urma, indepartati alimentele intre mese, pentru a preveni obezitatea.
Cu toate acestea, asigurati-va ca are acces la un castron cu apa proaspata in orice moment.
4 tipuri de hrana pentru un Bulldog englez si detalii ce sustin utilizarea lor
Acana, Heritage Light & Fit
ACANA Heritage, Light & FitACANA, Heritage Light & Fit, este mancare de caini super-premium, produsa de unul dintre cei mai respectabili producatori de pe piata. Reteta contine doar ingrediente de calitate, iar carnea de pui, principala sursa de proteine, este usor de digerat, avand grija, ca greutatea Bulldogului tau englez, sa se mentina in parametri optimi.
Pe lista ingredientelor, vei regasi si alte surse proteice, precum ouale sau proteine vegetale. Reteta mai contine, ulei de hering, substanta ce ofera o multitudine de acizi grasi, de tip Omega, ce ofera stralucire blanii.
Ceea ce ne-a atras atentia asupra hranei uscate ACANA, Heritage Light & Fit, este ca aceasta, indeplineste cu succes, toate necesitatile nutritionale ale Bulldogilor englezi.
Pe langa carne de pui, usor de digerat, uleiul de hering, ideal pentru blana cainelui, reteta mai are in componenta morcovi si dolveac, legume excelente pentru pastrarea sanatatii vederii patrupedului, odata cu inaintarea in varsta.
La final, vom mai regasi pe lista ingredientelor o multitudine de fructe si legume, printre care spanacul, merele proaspete sau afinele, toate ideale pentru organismul canin.
In concluzie, ACANA, Heritage Light & Fit isi merita primul loc, in topul celor mai bune tipuri de hrana, pentru un Bulldog englez.
Orijen Fit and Trim
Orijen Fit & TrimOrijen, propune reteta Orijen Fit and Trim, tuturor cainilor supraponderali, sau predispusi la obezitate. Estre saraca in carbohidrati, si nu contine cereale, suplinind excelent, necesitatile nutritionale ale unui Bulldog englez.
Carnea proaspata de pui, ouale proaspete integrale, si heringul proaspat integral, sunt primele trei ingrediente ale retetei, niste surse ideale de proteine naturale, de origine animala.
Adaosul de glucozamina de 1000/kg va sustine sanatatea articulatiilor, protejand Bulldogul englez, de displazii de sold, sau alte probleme articulare la care acesta este predispus.
Hrana, nu contine conservanti, coloranti artificiali, gluten, cereale sau soia.
Carnea de peste, nu este numai o sursa proteica excelenta, ci si una de acizi grasi de tip Omega. De asemenea, dovlecelul si morcovul, sunt doua ingrediente esentiale pentru ca Bulldogul tau englez, sa beneficieze de o vedere sanatoasa, pentru o perioada indelungata de timp!
Glucozamina, va sustine sanatatea articulara, in timp ce L-Carnitina va ajuta metabolismul canin, sa arda cu usurinta grasimile, pentru o greutate corporala optima!
Belcando, Finest Light
Belcando, Finest Light, este o hrana de cea mai buna calitate, precum toata gama oferita de acest producator.
Belcando, Finest Light, ofera un gust unic, fiind o hrana satioasa, ce se va ridica la asteptarile chiar si celor mai mofturosi Bulldogi englezi.
Carnea de pasare, este principala sursa de proteine, iar semintele de Chia din componenta, sunt o sursa ideala de acizi grasi.
Belcando, Finest Light, nu contine soia, porumb sau produse din lapte. L-carnitina promoveaza arderea grasimilor si reduce nivelul de depunere al acestora.
Fibrele brute ale acestei retete, mentin sub control, greutatea cainelui, fiind aliatul Bulldogului tau englez, in lupta cu obezitatea. Hrana este dedicata tuturor cainilor cu un nivel scazut de activitate, predispusi la ingrasare sau exemplarelor mai in varsta!
Taste of The Wild High Prairie
Propunem pe lista celor mai bune tipuri de hrana, pentru un Bulldog englez, o reteta marca Taste of the Wild, unul dintre brandurile cele mai recomandate de noi, pe parcursul acestei incursiuni in lumea alimentatiei canine.
Asa cum ne-a obisnuit renumele acestui brand, reteta Taste of The Wild High Prairie se concentreaza in jurul nevoilor nutritionale primare ale cainilor, transmise din generatie in generatia.
Primele trei ingrediente ale retetei, sunt formate de trei tipuri de carne, de cea mai buna calitate: carnea de bizon, carnea deshidratata de miel si carnea deshidratata de pui. Toate trei sunt niste surse ideale de proteina animala, iar, pe langa acestea, ouale din componenta, completeaza aportul proteic de 32% al retetei. Carbohidratii complecsi, provin din cartofi dulci, un ingredient de cea mai buna calitate.
Astfel, datorita procentului proteic ridicat, cainele va atinge cu usurinta senzatia de satietate, fara a prelua kilograme in plus. De altfel, antioxidantii proveniti din afine si zmeura, sustin sistemul imunitar canin, foarte important in lupta cu predispozitiile cunoscute deja ale Bulldogilor englezi.
Taste of The Wild High Prairie, nu contine cereale. Acest lucru, este ideal pentru dieta unui Bulldog Englez, deoarece nivelul ridicat de carbohidrati al cerealelor, poate conduce la obezitate, diabet, probleme digestive sau alte afectiuni.
Tipul de hrana ce trebuie evitat
In majoritatea cazurilor, ar trebui sa evitati tipurile de hrana, ce contin substante aditive, fara valoare nutritionala sau alte tipuri de hrana, ce nu au proteina drept ingredient principal.
Din pacate, chiar si unele branduri consacrate pe piata alimentatiei canine, folosesc acest tip de retete. Asadar, nu recomandam hrana ce se incadreaza in stereotipurile de mai sus.
Bulldog Englez – Pui
Un pui Bulldog englez poate avea un pret destul de ridicat, fiind o rasa foarte cautata atat de catre cei ce stau la curte, cat si de catre cei care locuiesc la bloc. Crescuti de mici, cainii vor deveni adevarati membri ai familiei, companioni de incredere si cei mai buni prieteni ai copiilor.
Cei care doresc sa cumpere un pui de Bulldog englez, trebuie sa urmareasca starea de sanatate si conditia lor fizica.
Puii de caine din rasa Bulldog Englez, trebuie sa fie vaccinati, deparazitati, vioi, ingrijiti, grasuti, cu blana lucioasa si obligatoriu cu carnet de sanatate, si sa nu fie luati de langa mama lor, inainte de a implini varsta de 8 saptamani.
Buldog Englez – Preturi si adoptii
Pentru a afla cat mai multe informatii despre preturi si adoptii, trebuie sa le cautati pe Google, cu exprersii de genul:
bulldog englez pui pret, bulldog englez pret, bulldog englez olx, bulldog englez adoptie, caine bulldog englez pret, pui bulldog englezpret, bulldog englez de vanzare, bulldog englez de vanzare ieftin, bulldog englez negru pret, bulldog englez blue pret, canisa bulldog englez, bulldog englez suceava pret.
bulldog englez, bulldog englez pui, bulldog englez pret, bulldog englez olx, bulldog englez adoptie, vand bulldog englez, caine bulldog englez, pui bulldog englez, bulldog englez de vanzare, bulldog englez de vanzare ieftin, bulldog englez negru, bulldog englez blue, bulldog francez vs bulldog englez, canisa bulldog englez, bulldog englez suceava