Caini de vanzare, Catelusi

Bulldog francez – De vanzare – Pret – Pui – Informatii

bulldog-francez-pui-pret

Bulldog Francez, –  Este un animal mic, prietenos, care va incanta rapid, pe toti iubitorii de caini, datorita urechilor sale dragalase, de liliac si marea sa nevoie de alintari.

Uneori este perceput ca fiind feroce, in timp ce ascunde o afectiune extrema, pentru proprietarul sau, si un caracter fericit, jucaus. Are un temperament foarte placut pentru copiii mai mari si copii in general.
Acest canin, este destinat sa fie foarte bland, chiar daca nu pare la prima vedere.
Este foarte potrivit si recomandat persoanelor in varsta, deoarece nu are nevoie de miscare, pentru a fi inplinit.
Astfel, este potrivit si pentru viata de interior, deoarece nu necesita spatii mari, pentru a elibera aburul.
Iesirile sale zilnice sunt mai mult decat suficiente pentru el.

Daca sunteti in cautarea unui catelus sau a unei pisici de vanzare/adoptat, sau daca doar doriti sa vindeti/donati un animal de companie, vedeti si publicati anunturi apasand aici!

Bulldogul Francez – Originea

Daca Bulldogul englez, isi are originile in antichitate, descendentul sau, Bulldogul francez, cel mai mic, a fost obtinut in 1880, prin incrucisarea cu terieri si alti caini de rasa nedeterminata.
Rasa a fost apoi oficializata in 1898.

Pentru ca-i vedem astazi, intronati in sufragerie, putem crede, ca Bulldogul francez, numit atunci „caine de macelar” sau „caine puternic Halles”, a fost in secolul al XIX- lea, cainele preferat din cartierele pariziene?

Bulldog Francez – O rasa recenta cu radacini stravechi!

Chiar daca acesti caini, de tip mastin, impartasesc aceiasi stramosi, Bulldog-ul francez, este o rasa destul de tanara.
Nu a fost crescut si reprodus de oameni, pana in a doua jumatate a secolului al XIX-lea.

Expertii canini, nu sunt toti de acord, cu privire la ce rase ar fi fost incrucisate, pentru a ajunge la Bulldogul francez. Se presupune ca erau pur si simplu, mici buldogi englezi, importati din Marea Britanie, de tesatori, veniti sa se stabileasca in Normandia.

Bulldogii englezi, erau folositi, pentru a distra oamenii, in lupte cu caini.
Numele lor, scris in engleza „bulldog”, si uneori si in franceza, inseamna literal: „caine taur”. Acest lucru, se datoreaza faptului ca, au fost obligati sa lupte si in coride, unde, un taur a fost eliberat, in mijlocul mai multor spectacole.
Dupa ce aceasta lupta cruda, a fost interzisa, istoria buldogilor, a luat din fericire, o schimbare diferita, si au devenit caini de companie.

Pentru o vreme, in primele zile de reproducere, a buldogilor, s-a spus ca, au fost incrucisati cu terieri, deoarece vanatorii, tocmai descoperisera aceasta rasa. De asemenea, se crede ca, caini din rasa Pug, au jucat un rol insemnat, in istoria Buldogului francez.
In 1880, a fost creata la Paris, prima asociatie de caini din Franta.

Cand, cativa buldogi francezi, s-au intors in Marea Britanie, la sfarsitul secolului al XIX-lea, acestia, au fost considerati buldogi englezi, din lipsa de propriul standard, si au fost deranjati, de urechile mari de lilieci, provenite din Franta.
In 1888, rasa si-a obtinut propriul standard, celebrul tata fondator al rasei, a fost masculul „Loupi”, care apare in aproape toate cartile de turme.

Bulldog Francez – O rasa populara si indragita!

In special la Paris, buldogul mic, a devenit rapid, cea mai populara rasa, in special in randul celor mai saraci iubitori de caini. Apoi, a cucerit aristocratia europeana, gratie infatisarii sale uimitoare, si caracterului sau simpatic.
La inceputul secolului, a existat, de asemenea, un boom – desi unul scurt – in „cainele cu urechi de liliac” din Statele Unite.

Acolo, buldogul francez, este numit si „batpig” (porc-liliac) datorita aspectului sau aparte.

Astazi, Bulldogii francezi, sunt populari in multe tari, si chiar si unele vedete, s-au indragostit de acesti fermecatori tovarasi cu patru picioare.
De exemplu, actorul american Hugh Jackman, care posteaza pe internet numeroase fotografii ale celor doi buldogi francezi Dali si Peaches, aratand ca acesti caini, sunt o fericire zilnica – chiar si atunci cand dorm linistiti, langa stapanul lor, care transpira pe aparatul sau de greutate. Cantareata Madonna a cedat, de asemenea, farmecului micilor buldogi, si isi trateaza cainele, pe nume Gypsy Rosa Lee, ca pe propria fiica.

Bulldog Francez – Concluzia despre originea si istoria sa

Istoria sa este destul de misterioasa. Francezii, sustin ca este un caine indigen, dar englezii, sustin ca este descendent, din Bulldog. Este probabil, ca a existat intr-adevar o influenta a Bulldogului, dar este de necontestat faptul, ca selectia si fixarea rasei, au avut loc in Franta.

Initial, Bulldogul, avea o dubla utilizare: ragusitor si gardian. Nu e de mirare ca, a devenit cainele preferat, al macelarilor si al negustorilor de vin, ale caror depozite si grajduri, le pazea.
Cu caracterul sau vioi si inteligent, paraseste rapid grajdurile!
La inceputul secolului al XX-lea, a fost gasit printre nobili, bogati si chiar in curtile regale, dar si pe „fortif” unde era garda de corp, a prostituatelor si a baietilor rai.

Acum, Bulldog-ul Francez, este un caine foarte comun in Franta.

Bulldog Francez – Profilul rasei (Carte de identitate)

Proportii

Dimensiune masculului: 27-35 cm

Marimea femelei: 24 – 32 cm

Greutate masculului: 9-14 kg

Greutate femelei: 8-13 kg

Culoare

Brindle, brindle si alb (prepelita), cerb, cerb si alb

Par

Ras si stralucitor

Longevitate

Speranta de viata de la 9 la 11 ani

Risc de boala

iritarea ochilor, probleme de respiratie, atopie, nastere dificila, probleme ale coloanei vertebrale, hernie de disc, demodicoza, osteoartrita, alergii

Alimente

Variabil in functie de varsta, sex, activitate, indiferent daca este sterilizat sau nu si patologiile sale

Ingrijirea

1 periaj saptamanal; curatarea atenta a pliurilor pielii si a urechilor

Bulldog Francez – Caracteristici fizice dupa standardul rasei

Blana:

Este in general, destul de scurta si neteda.

Culoarea:

Albastru, daca este un caine tigrat (colorarea blanii, caracterizata prin dungi discontinue de diferite culori), cu un carbune inchis (pete negre) si diferite nuante variind de la rosu la cafea cu lapte; sau alb si tigrat.

Capul:

Este lat, patrat si foarte puternic, cu falduri si riduri.
Cu toate acestea, este important sa retineti, ca fata sa plata, este o modificare facuta de om, si, ca poate provoca numeroase probleme respiratorii, la Bulldogul francez.

Urechile:

Sunt mari, ridicate, duse drept, si prezinte varfuri rotunjite

Ochii:

Sunt mari, rotunzi si intunecati.

Corpul:

Este inzestrat, cu un spate carpian, lat si musculos, crupul este bine inclinat, si pieptul destul de cilindric, pieptul sau (partea din fata a corpului cainelui) este bine deschis.

Coada:

Scurta, este adesea rasucita, sau, taiata in mod natural si ascutita.

Bulldog Francez – Caracter si aptitudini

Bulldogul Francez exclusiv un caine de companie. In ciuda aspectului sau de „caine feroce”, personajul sau, este foarte fericit: plin de joie de vivre (bucuria de a trai), este intotdeauna, gata sa se joace, si are o natura foarte blanda.
Iubeste copiii, si este un coleg de joaca neobosit pentru ei, dar este potrivit, si pentru persoanele in varsta, deoarece nu are nevoie sa faca multa miscare.
Cand este mai mare, ramane jucaus, si ii place sa „clovneasca”, dar se poate transforma si intr-un caine linistit, rezervat si linistit.
Isi adora stapanul, si trebuie sa ramana cu el, cat mai mult posibil.
Ocazional, poate fi un gardian foarte vigilent: este un caine mic, care se crede mare.
El este, un adevarat burete emotional: „stapanul meu nu merge bine si nici eu”. El este afectuos, dar exclusiv, ii place mangaierea, de cand este pui.

Bulldog Francez – Afectuos:

Foarte atasat de grupul sau social, acest caine mic, poate fi foarte agatat, sau foarte discret.
In ciuda acestei ambivalente, el ramane un caine de companie foarte placut, care iubeste sa fie centrul atentiei, indiferent daca este sa amuze galeria, sau sa fie alintat.

Afectiunea sa debordanta, il impinge sa fie oarecum posesiv si exclusiv, fata de stapanul sau.

Bulldog Francez – Jucaus:

Foarte activ si jovial, Bulldog-ul francez, este un jucator grozav, care uneori va trebui ajutat sa scada presiunea.
Ii place sa se joace cu copiii, dar supravegherea parintilor, va fi necesara, pentru a initia inceputul, si mai ales sfarsitul jocului.
Este posibil, ca acest caine, sa nu stie cum sa se opreasca, pana nu va fi epuizat.

Bulldog Francez – Calm:

Natural vesel, dar si linistit, acest caine mic, poate purta ambele palarii. Va depinde in principal, de educatia sa, de caracterul sau, dar si de descendenta sa.

In toate cazurile, fie cu copii, fie cu varstnici, el va sti sa se adapteze, si sa aiba atitudinea corecta.

Bulldog Francez – Inteligent:

acest mic mastin, este un caine inteligent, dar care nu este adesea recunoscut, pentru adevarata sa valoare. Adesea gandit, ca un simplu caine de companie, care doar sforaie si doarme, pe canapea, abilitatile sale, ocupa uneori locul din spate.

Cu toate acestea, acest caine, va arata aptitudini deosebite, daca ne luam timp sa-i oferim sesiuni de antrenament, adaptate, si ca ii incurajam comportamentul bun.

Bulldog Francez – Vanator:

Absolut, nu este un vanator, instinctul de prada nu este foarte prezent la Bulldogul Francez. Confruntat cu alte specii, va fi uneori jucaus, alteori ignorant.

Bulldog Francez – Infricosat / Suspect

De straini : Bulldogul Francez, nu este in nici-un fel, temator sau agresiv, fata de straini.
Va merge, cu placere si entuziasm, la oaspetii, care ajung la el acasa, sau cu orice alta persoana, care se hotaraste sa ii acorde orice atentie.

Pe de alta parte, destul de posesiv, si de natura exclusiva, el va favoriza intotdeauna, contactele cu stapanul sau, daca este prezent.

Bulldog Francez – Independent:

Acest caine, poate fi, foarte atasat, fata de membrii grupului sau social. Cu toate acestea, nu este neobisnuit, sa-l vezi luand mai multe distante, mai ales, sa mearga sa se odihneasca pe pat, sau pe canapea.

Acest lucru, ar putea reflecta, o anumita independenta, dar dimpotriva, Bulldogul Francez, se indeparteaza, cu siguranta, de proprietarii sai, dar alege intotdeauna, paturi, pe care mirosul stapanului sau, este foarte prezent.

Bulldog Francez – Comportament

Sustine singuratatea:

Sensibilitatea si atasamentul sau, fata de stapanii sai, il fac, un caine care nu sustine prea mult singuratatea.
El trebuie, sa fie inconjurat, pentru a inflori pe deplin, deci nu ar trebui lasat singur, pentru zile lungi.

Usor de educat / Ascultator:

Seful dur al Bulldogului Francez, asa-numit peste Canal, poate uneori, desconsidera unii proprietari, dar rabdarea si fermitatea, adaugate la o atitudine consecventa, si corecta, vor reusi sa-l convinga pe acest mic incapatanat, sa coopereze.

Educatia, trebuie sa fie timpurie, si, notiunile educationale de baza, trebuie sa fie dobandite rapid, pentru a permite acestui mic mastin, sa se integreze cat mai bine, atat in ​​grupul sau social, cat si in cadrul societatii in general.

In ciuda aparentelor, Bulldog-ul Francez, pastreaza un caracter destul de sensibil, metodele brutale, si coercitive, ar afecta doar relatia pe care o are cu stapanul sau.

Fermitatea invatarii, va trebui sa fie nuantata, de o blandete mare, pentru a nu rani acest caine mic, fie fizic, fie emotional.
Sedintele educative ludice, ar trebui sa fie favorizate, cu jocuri si / sau trateaza-l cu recompense.

Pentru acest caine mic, expresia „a avea o manusa de catifea intr-un pumn de fier” nu ar putea fi mai potrivita.

In cele din urma, nu trebuie sa-i neglijam educatia, sub pretextul ca se dovedeste a fi un caine mic.
Indiferent de marimea cainelui, pe care il adoptati, buna educatie a acestuia, este esentiala.

Latrat:

Acesti caini mici, sunt renumiti pentru „cantat”, si, intr-adevar, au un mod neobisnuit de a-si comunica emotia, supararea sau nerabdarea.

Cu toate acestea, acest mic Bulldog, nu latra niciodata, fara nici-un motiv sau gresit.
Daca latra, cel mai bine este, sa intelegeti cauza, pentru a rezolva posibila problema.

Este fugar?

Mult prea atasat de grupul sau social, si mai ales de confortul sau, ideea de a fugi, nu i-ar veni niciodata in minte, acestui mic mastin, care dedica, o loialitate infinita stapanilor sai.

Distrugator:

Mai ales cand este un catelus, Bulldogul Francez, poate fi distructiv, sa-si faca dintii, sa atraga atentia, sau pur si simplu sa fie ocupat.

Va fi vorba, de a-i oferi jucarii, potrivite, pentru a mesteca, de a nu raspunde solicitarilor sale constante de atentie, si de a-i oferi activitati in mod regulat, astfel incat, distrugerea, sa fie doar un pasaj, si nu un obicei prost.

Lacom la mancare?

Lacomia, este intr-adevar, cea mai mare greseala a acestui caine. Fara nici-o exagerare, ar putea ucide mama si tatal, pentru o bucata de sunca.

Glumind deoparte, trebuie sa fiti foarte vigilenti, cu privire la acest aspect, deoarece multi buldogi francezi, sunt supraponderali, din cauza acestui defect.

Caine de paza:

Fizic, nu este foarte descurajant, in ciuda musculaturii sale, acest mic mastin, poate fi totusi, un caine alert. Aveti grija, sa nu aveti incredere in el 100%, deoarece va fi rapid castigat, de o mica delicatese, sau o mangaiere.

Primul caine:

Calitatile, si dimensiunile acestui caine, il fac un tovaras perfect, pentru stapanii incepatori.
In plus, este potrivit, pentru multe profiluri, de viitori adoptatori, deoarece, se poate adapta perfect, la o singura persoana (aveti grija cu temperamentul sau posesiv), la o gospodarie formata din copii, precum si la un cuplu pensionar, de exemplu.

Conditii de viata

Intotdeauna, si numai intr-o casa.
Bulldog-ul Francez, este un caine de apartament, ideal, deoarece, are parul scurt, foarte putin babe, nu prea latra, si stie sa se adapteze la circumstante (joc frenetic sau liniste absoluta) cu o mare inteligenta si intuitie.
Este foarte sensibil la starile stapanului sau.

Bulldog francez intr-un apartament:

Viata de apartament, este perfecta pentru acest mic mastin. Mai degraba, calm din fire, mai ales la varsta adulta, el nu are nevoie sa se exercite, intr-un mod intens, si va putea fi multumit de un spatiu interior mic.

I se va potrivi, si o casa cu gradina, dar aveti grija, sa nu-l lasati afara, pe vreme calda, sau chiar in mijlocul iernii.
Botul sau aplatizat, si lipsa de pardoseala, nu ii ofera o buna rezistenta.

In plus, fiind un inotator foarte prost, si avand tendinta de a se scufunda, prezenta unui punct de apa, in mediul sau, ar putea reprezenta un pericol.

Nevoia de exercitiu / Sportiv:

Aceasta rasa brahicefalica (botul aplatizat) nu este conceputa, pentru exercitii fizice intense, dar acest caine mic, si indesat, are inca nevoie de iesiri zilnice, pentru a fi pe deplin satisfacut.

Musculatura si oasele puternice, trebuie mentinute, iar cheltuielile fizice, chiar moderate, sunt necesare pentru acest caine mic, care isi poate depasi rapid greutatea sanatoasa, daca nu este suficient de stimulat.

Calatorii / Usurinta in transport:

Dimensiunea redusa, a Bulldogului Francez, ar putea facilita transportul sau, dar nu este, din doua motive simplu:

In primul rand, limita de greutate, pentru cainii care pot fi transportati, usor si ieftin, in special in trenuri, este de 7 kg, dar acest caine mic, robust, cantareste in general in jur de 10 kg, chiar daca pare mai putin.

Pe de alta parte, botul sau aplatizat, provoaca probleme de respiratie, grele, la acest caine brahicefalic, deci, nu va fi confortabil, in locuri inchise si slab ventilate, asa cum se intampla adesea, in modurile de transport, conventionale (masina, tren)., Avion).

Compatibilitate

Bulldogul Francez si pisicile:

Daca este folosit, de la o varsta frageda, pentru a fi in preajma pisicilor, Bulldogul francez, va putea trai cu o felina, fara ca aceasta sa fie o problema.
Ca un catelus, va fi jucaus, si mai indepartat, sau chiar ignorant la maturitate.

Bulldogul Francez si alti caini:

Foarte sociabil cu oamenii, acest caine mic, nu este foarte primitor, pentru congenerii sai. Atasamentul sau puternic, fata de grupul sau social, genereaza un caracter foarte exclusiv, ceea ce face dificila partajarea.

Pentru ca, coabitarea, dintre congeneri, sa mearga bine, va fi important ca, cainii, sa creasca impreuna, si sa fie pusa in practica, o socializare timpurie si de calitate.

Feriti-va de masculii intregi, care nu vor tolera prezenta cainilor, de acelasi sex.
Mai degraba combativ si curajos din fire, Bulldogul francez, nu va ezita sa inceapa o lupta.

Bulldogul Francez si copiii:

Acest caine mic si musculos, iubeste copiii, ii place sa amuze galeria, si va aprecia in mod deosebit, toata atentia, pe care micutii, ii pot acorda.

Aveti grija totusi, sa pastrati intotdeauna, o anumita vigilenta: copiii, trebuie sa respecte cainele, pentru a evita orice revarsare.

In plus, uneori, va fi necesar, sa interveniti, pentru a opri jocul, deoarece acest mare jucator, se poate entuziasma rapid.

Bulldogul Francez si varstnicii:

Deoarece, necesita putina intretinere, si nu are nevoie de activitate fizica intensa, acest caine, este perfect compatibil, cu persoanele sedentare.

In plus, temerea sa, de singuratate, este ideala, pentru proprietarii care stau mai mult acasa, decat profiluri mai active.La fel ca toti cainii cu nasul scurt, acestia, pot avea probleme de respiratie.
Sufera mult de caldura, si nu ar trebui sa fie lasat la soare prea mult timp (mai ales intr-o masina), pentru ca s-ar putea simti foarte rau.

Ochii Buldogului Francez, ar trebui sa fie intotdeauna curatati.

Rezistent / Robust:

Cateva puncte slabe, ii saracesc rezistenta: botul aplatizat, care provoaca complicatii respiratorii, coloana vertebrala, care este de asemenea, victima comprimarii, precum si absenta stratului de substrat, care nu il protejeaza de intemperii, pentru a numi doar cateva a acestor slabiciuni.

Tolereaza caldura:

Rasele brahicefalice, sufera de caldura, iar loviturile de caldura, sunt adesea fatale pentru ei.

Un caine cu botul aplatizat, nu trebuie lasat niciodata intr-o zona inchisa, care nu este ventilata corespunzator, chiar daca temperaturile, nu sunt extrem de fierbinti.

In masina, de exemplu, cateva raze de soare, sunt suficiente pentru a transforma o masina intr-un adevarat cuptor, in special, pentru cainii, care nu isi pot regla temperatura corpului, in mod eficient.

Rezista la frig:

Lipsa de pardoseala, precum si stratul superior scurt, al acestui caine indesat, ii confera o protectie slaba,  impotriva frigului sau umiditatii.

Prin urmare, nu trebuie sa lasati niciodata, un Bulldog sa doarma afara.

Tendinta de a castiga in greutate:

Foarte lacom, si putin, sau chiar deloc atletic, este important sa ramaneti vigilenti, si mai presus de toate, in concordanta cu ratiile zilnice date cainelui. Va fi important, sa-i oferim o dieta, adaptata conditiei sale fizice.

In plus, delicatesele, chiar si in timpul sedintelor de educatie, ar trebui sa fie administrate cu moderatie, si nu ar trebui permisa nici-o abatere intre mese.
Bulldogul francez este un caine robust, dar are unele puncte slabe, in special la nivel cardiac si respirator.

Boli frecvente:

  • Insolatie;
  • Demodicoza (boala a pielii);
  • Hernia de disc (boala discurilor intervertebrale);
  • Virus herpes canin (boala contagioasa cauzata de prezenta unui virus herpes: CHIV);
  • Dislocarea glandei nictitante (glanda Harder);
  • Luxatia rotulei (de obicei patologie congenitala);
  • Alungirea palatului moale;

Boala de inima

La cainii din rasa Buldog Francezi, tineri, este raportata, o predispozitie la anumite defecte cardiace congenitale (stenoza pulmonara).

Boli neurologice

Bulldogul Francez, poate fi predispus, la diferite afectiuni, care afecteaza coloana vertebrala, cum ar fi:

Spina bifida: o malformatie, localizata mai des, in ultimele vertebre toracice, la aceasta rasa.

Discuri herniate: pot fi localizate, la diferite niveluri ale coloanei vertebrale, si provoaca durere, schiopatare sau chiar paralizie.

Pentru a stabili un diagnostic precis, sunt necesare, o consultatie neurologica, si examinari suplimentare (CT, RMN etc.).

Cele mai grave forme, necesita tratament chirurgical.

Descoperit devreme, prognosticul lor este favorabil.

Boli oftalmologice

La Buldogul Francez, entropionul (care ruleaza marginea pleoapei spre interior) nu este exceptional, si este considerat probabil ereditar. De obicei, afecteaza pleoapele inferioare si superioare.

In cele mai importante forme, este usor de corectat, cu o mica interventie chirurgicala.

Boli ale sistemului respirator

Ca toti cainii „cu nasul zdrobit”, Bulldogul Francez, este predispus, la sindromul cailor aeriene superioare brahicefalice. Este o malformatie complexa, a cailor respiratorii, adesea asociata cu leziuni gastro-intestinale. Formele mai avansate, necesita corectie chirurgicala.

Tehnicile moderne (laser) dau rezultate foarte bune.

Reproducere

Cateaua din rasa Bulldog Francez, este predispusa, la nasteri obstructionate (nasteri problematice) din cauza bazinului relativ ingust al femelelor si al puilor cu capul lat.

Au dificultati in a naste, in mod natural: este de obicei, necesar, sa se efectueze o operatie cezariana, dar acest lucru, nu provoaca in general complicatii, deoarece catelele sunt foarte robuste.

Bulldog Francez – Perierea

Datorita blanii sale scurte, Bulldog-ul Francez, necesita doar o intretinere simpla.
Aceasta, se limiteaza, la o periere saptamanala, care este suficienta.
Este recomandabil, sa-i masati blana, cu o manusa de cauciuc, pentru a-i indeparta parul mort.

Bulldog Francez – Taierea unghiilor

Exista un cleste special pentru taierea ghearelor.

Bulldog Francez – Spalare

Ar trebui sa va spalati cainele, numai daca este foarte murdar. Pentru a face acest lucru, obtineti un sampon usor, de la un furnizor specializat.
Pentru baia sa, este indicat, sa folositi un sampon cu pH neutru.

Bulldog Francez – Curatarea ochilor

Ochii Buldogului Francez, sunt foarte delicati. Acestia, ar trebui curatati des, pentru a preveni iritarea.

Puteti sa-i curatati ochii, cu dacryoserum sau ocryl.

Bulldog Francez – Ingrijirea urechilor

De asemenea, ar trebui sa le verificati zilnic urechile, pentru murdarie,pentru a identifica si a evita posibilele infectii. Trebuie sa le curatati daca este necesar.
Puteti gasi, de asemenea curatatoare speciale pentru urechi, in comertul specializat.

Bulldog Francez – Ingrijirea ridurilor si pliurilor

Este important sa-i curatati in mod regulat, pliurile de pe fata, cu o stergere adecvata, deoarece murdaria si umezeala, se blocheaza rapid in ele, si pot duce la infectii ale pielii.
In cele din urma, toate ridurile si pliurile, acestui caine, necesita o atentie speciala, si pot fi curatate cu ser fiziologic.
Odata, complet uscate, trebuie sa aplicati vaselina.

Concluzie

Intretinerea Bulldogului Francez, nu este complicata, dar trebuie totusi, sa fie regulata.
O periere pe saptamana, este suficienta, pentru a-si mentine stralucirea parului scurt.

De asemenea, va fi necesar, sa aveti grija, sa-i tratati in mod regulat urechile si ochii, precum si ridurile si pliurile.

Sfat mic: odata ce pliurile sunt curatate si uscate, este recomandabil, sa aplicati vaselina, pentru a-i proteja pielea. Este la fel, pentru botul sau, care uneori se poate sparge.

Caderea parului:

La acest caine, schimbarea parului, este moderata, dar ramane continua.
Toamna si primavara, naparlirea, intensifica pierderile de par, si perierea zilnica, ar trebui facuta, pentru a indeparta parul mort.

Bulldog Francez – Cum sa-i aleg alimentele?

O hrana buna, este aceea, care mentine greutatea sanatoasa a animalului, printr-o digestie buna, fara un aport excesiv de grasimi, si care promoveaza frumusetea blanii si a pielii, datorita acizilor grasi esentiali, aminoacizilor si vitaminelor din grupa B.
In mod ideal, acest aliment contine: 12% grasimi, 25% proteine, 1,1% calciu, 5-7% fibre dietetice si 0,8-0,9% fosfor.

Nu uitati, de necesitatile esentiale, de apa, care sunt de 60 ml / kg / zi.

Dincolo de un consum de 100 ml / kg / zi, este indicat, sa consultati medicul veterinar, pentru a verifica daca, cainele nu sufera de diabet sau insuficienta renala.

Bulldog Francez – Cum ii schimbati dieta?

Nu trebuie sa-i schimbati dieta des, deoarece acest lucru, poate duce la probleme digestive, cum ar fi, diareea, pentru catelusul dumneavoastra.
Daca totusi, doriti sa-i schimbati dieta, faceti-o prin tranzitie.
O saptamana, amestecati treptat, noua sa mancare cu cea veche, pana la tranzitia completa.

Bulldog Francez – De ce sa-l cantariti regulat?

Cantareste-ti bine catelul, in mod regulat (o data pe saptamana), pentru a-i monitoriza greutatea, si a-i controla cantitatea de alimente, pe care o mananca. Acest lucru, este in mod normal, listat pe pachetele de calitate. In caz de anomalie (prea subtire sau prea gras) duceti-va catelul la veterinar.

Bulldog Francez – Reguli de hranire

Daca aveti un buldog adult, aveti grija, urmariti-l pe cel mic, care nu ar trebui sa manance, din vasul cainelui mare.

De multe ori, credem in mod gresit, ca, cainele se satura de aceste crochete, si vine la cersit, la masa, din acest motiv, dar nu este cazul.
El nu are aceleasi nevoi, ca noi, si nu este indicat sa cedam in fata lui.

O bucata dintr-un fruct, sau de branza, din cand in cand, nu este periculoasa si poate trece. Totusi evitati zaharul, ciocolata, laptele, oasele ascutite de pui, si alimentele de la alte animale, cum ar fi pisicile.

Cainele dvs., nu ar trebui sa manance in acelasi timp cu dvs., ci in mod ideal, cu 1 ora inainte, sau dupa, astfel incat, sa inteleaga cine este capul, chiar daca latra, sau sare peste tot, trebuie sa controlati situatia. Nu ar trebui sa participati la masa lui, pentru a evita tulburarile de comportament. Daca, in ciuda acestui fapt, mananca numai in prezenta ta, ignora-l, va manca daca ii este foame, altfel, il mangai cand ii dai mancarea, si in timp ce mananca, pentru a-l incuraja sa manance singur, apoi retrage-te calm.

Inainte de a avea bolul sau, cainele, trebuie sa fie calm si docil, daca nu este cazul, trebuie sa fie obligat sa astepte, in fata acestuia, ramanand calm.

Unde sa-mi hranesc buldogul francez?

Intotdeauna, in acelasi loc linistit si izolat, al casei, astfel incat, sa nu se simta spionat.

Cand sa-mi hranesc buldogul francez?

Intotdeauna, la aceeasi ora, si cu 1 ora inainte sau dupa propria masa, astfel incat, acesta sa nu manance in acelasi timp cu tine, ci cand ai decis.

Cum sa-mi hranesc buldogul francez?

Masa, ar trebui sa dureze aproximativ 15 minute.
Un catelus, nu ar trebui sa manance din vasul unui caine adult, din motive de autoritate si nutritie.

Cat de des sa-mi hranesc buldogul francez?

  • De la 1 la 3 luni de 4 ori pe zi;
  • De la 4 la 7 luni de 3 ori pe zi;
  • De la 8 luni de 2 ori pe zi;
  • Odata adult, cainele, trebuie sa stie cum sa se descurce, si sa manance in mod normal, mai mult decat seara.

Suma, va varia, in functie de greutatea cainelui dvs. si este, de obicei, listata pe pachete de kibble de calitate. Asa ca, ati verificat greutatea acestuia, foarte regulat.

Ce mancare sa dau Buldogului meu francez?

Conform mijloacelor preferate, maruntisuri de marca, precum Royal Canin, in special pentru cainii mici, cum ar fi Bulldogul francez.

Royal Canin:

  • Pentru pui, sau
  • Pentru cainii adulti

Ratie tipica de uz casnic

ratia zilnica a unui caine Bulldog Francez sanataos, activ, intreg (nesterilizat) si cu o greutate optima de 12 kg, ar trebui sa conste in aproximativ:

250 g de carne cu 10% grasime,
275g de fasole verde foarte gatita,
9g ulei de rapita,
82g de orez foarte fiert,
5 tablete de supliment in minerale si vitamine cu 0,3 g de calciu.

Ciugulind buldogul meu francez:

Intotdeauna din castron si niciodata direct din gura.

Autorizat:

Bucati de fructe, branza si delicatese pentru caini.

Interzis:

Zahar, produse de patiserie bogate, ciocolata foarte toxica in doze mari si daunatoare in doze mici, lapte (slab digerat), oase de pui sau de iepure, deoarece sunt ascutite si pot deteriora tractul digestiv, prin ruperea lor, si hrana pentru pisici.Metoda de calcul pentru costul unui buldog francez de rasa.

Calculul pretului mediu ia in considerare:

Sexul;
Doar cainii de rasa (inregistrati intr-un carnet de herghelie);
Varsta puilor care nu trebuie sa depaseasca 6 luni;
Media este ponderata;
Spre exemplu:
Un bulldog francez de rasa pentru companie costa in medie 1.709 EUR cu taxa;
Un Bulldog francez de rasa de calitate pentru expozitie costa in medie 2.347 EUR incl;
Un buldog francez de rasa pentru reproducere costa in medie 2.290 EUR incl;
Un buldog francez care s-a retras din costurile de reproducere, costa in medie 460 € incl.

Bulldog Francez – Criterii care definesc pretul

Multe criterii definesc pretul unui buldog francez.

Printre diferitele criterii care variaza costul (uneori de la simplu la triplu), pentru un catelus Bulldog Francez, sunt:

Sexul;
Dificultatea de a creste rasa;
Calitatea blanii;
Culoarea (cand standardul tolereaza mai multe culori);
Respectarea standardului rasei;
Calitatea genealogiei;
Titlurile parintilor;
Cerinta;
Oferta;
Calitatea generala si destinatia cainelui (companie, expozitie, munca, reproducere);
Preturile indicate mai sus, se refera la caini de rasa (inregistrati intr-un carnet de herghelie). Acestea sunt date doar cu titlu informativ, si sunt destinate, doar sa informeze viitorul cumparator, cu un ordin de marime.

Bulldog Francez – Preturi in Romania

Pentru a afla informatii detaliate, despre preturi si adoptii, in Romania, trebuie sa le cautati pe Google, cu expresii de genul: bulldog francez de vanzare, bulldog francez pret, bulldog francez blue pret, canisa bulldog francez, bulldog francez pui pret, caine bulldog francez pret, bulldog francez timisoara pret, bulldog francez gratis, bulldog francez forum, bulldog francez gri pret, bulldog francez alb pret, bulldog francez de vanzare ieftin, bulldog francez de vanzare bucuresti, pui bulldog francez pret, bulldog francez spre adoptie.

bulldog francez, bulldog francez de vanzare, bulldog francez pret, bulldog francez blue, canisa bulldog francez, bulldog francez pui, caine bulldog francez, bulldog francez timisoara, bulldog francez gratis, bulldog francez forum, bulldog francez gri, bulldog francez alb, bulldog francez de vanzare ieftin, bulldog francez de vanzare bucuresti, pui bulldog francez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *