Blog

Caini rai? Sunt ei asa datorita rasei sau deprind comportamentul agresiv?

caini-rai

Caini rai – Este comun sa auzim, ca anumite rase de caini, sunt mai periculoase decat altele.

Genetica cainilor, determina aspectul fizic si trasaturile de caracter ale acestora. Pe de alta parte, comportamentul lor, nu depinde de rasa careia ii apartin.

Cainii nu se nasc cu un comportament specific. Il dezvolta prin experiente de viata care pot fi bune sau rele.

Un caine, este determinat sa muste, atunci cand se confrunta cu abuzuri, frica, izolare, probleme de sanatate, sau cand isi simte micii catelusi in pericol, de exemplu.

Caini rai – Reguli stricte pentru asa-numitii caini „periculosi”

Potrivit Centrului de Documentare si Informare a Asigurarilor, in Franta se inregistreaza 500.000 de muscaturi de caini pe oameni in fiecare an. 60.000 dintre oamenii muscati de caini, necesita interventie chirurgicala.

Pentru a limita riscul muscaturilor, guvernul francez impune restrictii speciale cainilor din categoria 1, cunoscuti sub numele de caini „de atac” si cainii din categoria 2, numiti caini „de paza si aparare”.

Proprietarii acestor caini, trebuie sa urmeze un curs de pregatire de sapte ore, pentru prevenirea accidentelor si a comportamentului agresiv al cainilor lor. Aceste restrictii explica de ce aceste categorii de caini reprezinta doar 3% din populatia canina franceza.

Ce rase de caini necesita o mare vigilenta?

Caini rai de paza – Pastorul german

Ciobanescul German, este un fost sheepdog (caine pastor). Este rasa caninilor, care listeaza cele mai multe muscaturi din Franta. Cu toate acestea, alaturi de Labrador, el este cel mai frecvent caine din populatia canina. Acest caine poate dezvolta o putere incredibila, si necesita o atentie constanta.

Poate recurge la muscaturi, atunci cand simte pericolul, sau cand doreste sa-si protejeze proprietarul sau teritoriul.

Caracteristici fizice si comportamentale

Loial, inteligent, protector si atletic, cainele ciobanesc german, seduce atat prin capacitatile sale naturale de lucru, cat si prin fizicul sau elegant si atletic.

Caine de paza foarte bun, cu capacitati remarcabile de reflectie, deductie si actiune intr-o anumita situatie, Ciobanescul German, trebuie sa fie stimulat intelectual, si sa faca exercitii regulate pentru a-si evacua excesul de energie.

Poate deveni agresiv, daca simte ca teritoriul ii este incalcat, sau stapanul se afla in pericol.

Utilizare

Foarte versatil, cainele ciobanesc german este folosit de politie si armata pentru misiuni de protectie si urmarire. De asemenea, este un caine de asistenta foarte bun pentru bolnavi.

Caini rai de curte – Ciobanesc German

Cunoscut in Romania si sub numele de caine lup, este un bun caine de familie, si un caine care va pazeste cu strasnicie curtea.

Caini rai – Latrat

Cainele Ciobanesc German, va latra si va avertiza proprietarii, cand este prezent un intrus.

Caini rai – Preturi

Un pui din rasa Ciobanesc German, se vinde pe site-urile de specialitate, cu preturi medii de 200 de euro, iar metisii sunt des intalniti in padocuri, de unde puteti sa ii adoptati.

Caini rai de paza – Beauceron

Si el este un fost caine pastor. Astazi, este obisnuit sa vezi Beaucerons angajati ca, caini de paza.

In cazul acestei rase de caini, este esential ca proprietarul animalului sa-si impuna dominatia in timpul antrenamentului. In caz contrar, caninul poate castiga rapid mana, iar educatia sa poate deveni rapid dificila. Este un animal mare, si uneori poate fi imprevizibil, chiar si atunci cand incerci sa te joci cu el.

Prezentare generala

Beauceron sau Berger de Beauce, este un caine maiestuos, care impresioneaza prin aspectul si fizicul sau impunator. Cu toate acestea, este un caine care este foarte bland fata de familia sa, foarte loial, si destul de calm.

Caini rai – Latrat

Cainele din rasa Beauceron, nu latra prea mult, ci doar atunci cand este nevoie, si pentru a da alerta, ceea ce il face un caine de paza foarte bun.

Descris ca „gentleman de tara”, de scriitoarea Colette, Berger de Beauce, este un caine rustic, care va satisface sportivii, datorita nevoii sale semnificative de exercitiu fizic.

Caini rai de paza – Rottweiler

Educatia Rottweiler, este foarte lunga. Nu-i place sa fie dominat, si daca primeste stapanire asupra ta, poate deveni rapid agresiv. Puterea maxilarului sau, poate avea consecinte catastrofale, in cazul unei muscaturi.

Caracteristici generale

Echilibrat si calm, Rottweiler, impresioneaza prin fizicul sau masiv si descurajant. Masculii pot ajunge pana la peste 50 kg.

Adevarat protector al familiei sale, si al blandetii exemplare cu copiii, Rottweiler, sufera in mod gresit de o reputatie de caine agresiv, accentuat de „sindromul cainelui negru” care ii afecteaza si pe Beauceron si Doberman Pinscher.

Un foarte bun tutore, Rottweiler, este devotat familiei sale si foarte atasat de teritoriul sau.

Atentie, Rottweiler, este din pacate, catalogat si de legea de clasificare a asa-numitilor caini „periculosi” din Franta.

Rottweilerii, au fost crescuti pentru a avea instincte puternice de pastorire si paza, si o forta neobisnuita.

Rasa Rotweiler, este cunoscuta, pentru ca a luat masuri agresive, atunci cand crede, ca proprietarul sau familia sa, sunt amenintati, sau cand exista o intruziune pe teritoriul sau.

Rasa Rottweiler, este a doua rasa, care provoaca atacuri de caini, in Statele Unite.

Caini rai de curte – Rottweiler

 Rasa de origine germana, este perfecta pentru protectia si paza curtilor. 

Sunt caini inteligenti, insa stapanii sunt sfatuiti sa inceapa dresajul de la varste cat mai mici, deoarece patrupedele, din aceasta rasa, sunt cunoscute ca fiind destul de incapatanate.

Caini rai – Latrat

Rottweiler, este un caine de paza si de curte, care latra, alerteaza si protejeaza fizic.

Caini rai – Preturi

Un exemplar de rasa pura, Rottweiler, poate fi cumparat cu preturi ce incep de la 100 de euro.

Caini rai de paza – Pastorul Belgian

Inteligenta si loialitatea Malinoisului, il fac cainele politist prin excelenta. Este o rasa canina usor de dresat. Cu toate acestea, Ciobanescul Belgian, poate avea si schimbari de dispozitie, care se pot dovedi periculoase.

Este important sa primeasca o educatie stricta, si sa se poata exercita cat mai mult posibil, pentru a evita accidentele.

Prezentare generala

Caine insotitor redutabil si gardian innascut, Ciobanescul belgian, este impartit in patru soiuri deosebite, in special prin lungimea, aspectul si culorile firelor de par: Tervuerens, Malinois, Groenendaels si Laekenois. Malinois, a fost cel mai popular in randul francezilor, in 2014, cu 8.096 nasteri, dintr-un total de 10.306 pentru toate soiurile de ciobanesc belgian.

Viu, vigilent si inteligent, Ciobanescul Belgian, este un excelent caine de paza si aparare, folosit de politie si armata, care este foarte potrivit pentru familiile destul de dinamice, deoarece este un caine care are nevoie de mult exercitiu, si care este foarte jucaus. Mai mult, Ciobanescul Belgian Malinois, exceleaza in agilitate.

Caini rai – Latrat

Ciobanescul Belgian, este un bun caine de paza, care latra si alerteaza.

Caini rai – Braque

Rezistenta exceptionala si tenacitatea lui Braque, il fac un caine de vanatoare recunoscut.

Rabdator si calm din fire, el poate deveni periculos, daca evolueaza intr-un mediu stresant.

Acest caine, are nevoie de spatiu, pentru a putea face miscare.

Inchiderea si izolarea il fac agresiv.

Caini rai – Pittbull

Cand vorbim despre un „caine periculos”, Pitbull, este prima rasa canina care imi vine in minte.

 Reputatia de caine periculos, se datoreaza imaginii sale, de caine de lupta din vechime.

Desi muscaturile sale nu sunt frecvente, ele au adesea consecinte dramatice. Adesea exagerata, puterea maxilarului acestui munte de muschi, este inca de 17 kg / cm²!

Este de-abia, de doua ori si jumatate mai mica decat cea a rechinului (42 kg / cm²).

Pitbul, are o reputatie de imprevizibilitate si agresiune, chiar impotriva proprietarului sau, sau a familiei sale.

Guvernele de stat si locale, au fost viguroase la restrictionarea dreptului de proprietate asupra acestui caine, prin legislatie specifica rasei.

Au fost initial crescuti ca, caini de lupta, iar rasa este inca cunoscuta pentru forta, agresivitate si persistenta in atac.

Pitii, sunt responsabili, de cele mai multe atacuri fatale de caini, asupra adultilor cu varste cuprinse intre 21 si 54 de ani.

Caini rai – Latrat

Pittbull, este un caine cu par scurt, care, nu lasa bale si latra foarte putin, ceea ce inseamna ca se poata adapta si intr-o locuinta

Caini rai de paza – Terrier american Staffordshire

Folosit si pentru luptele vechi, acest caine este inca victima proastei sale reputatii.

Este un caine destul de independent, caruia ii place sa faca miscare. Ai grija ca pasiunea lui sa nu duca la un comportament riscant.

Caracteristici

Robust si inteligent, el este mai degraba calm din fire. Aveti grija, totusi, cand staffordshire este abuzat, devine foarte agresivi.

Victima unor conceptii gresite, nefondate, despre pseudo-agresiunea sa din cauza legii defectuoase si a mijloacelor de comunicare in trafic, American Staffordshire Terrier, sau cunoscut in mod obisnuit ca Amstaff, este un caine de companie redutabil, bland cu copii, si care isi protejeaza familia.

La fel ca Akita Inu, acest caine a fost din pacate folosit mult timp ca, caine de lupta, pentru puterea si curajul sau, de „oameni” iresponsabili si lacomi.

Simbol al loialitatii, docilitatii si inteligentei, terrierul american Staffordshire, este de asemenea, un caine de paza formidabil, si de protectie pentru familia sa, pe care o va urmari cu vigilenta, si discernamant.

Folosit de politie, in unele tari, el este de asemenea, un caine de asistenta formidabil.

Aveti grija totusi, in cazul in care adoptati un Amstaff, aceasta rasa de caini, este din pacate, afectata de legea privind clasificarea asa-numitilor caini „periculosi” in Franta, ceea ce induce obligatii sub pedeapsa confiscarii, amenzilor si mai ales eutanasiei.

Caini rai – Latrat

Este un caine energic, curajos, loial, atent, galagios, tenace si dominant

Caini rai – Mastifful tibetan

Marimea mastinului tibetan, este la jumatatea distantei, dintre caine si urs.

Destul de rar in Franta, este un caine de atac care poate ajunge la 80 de kilograme.

Temperament si comportament

Este calm si lenes din fire. Dar atentie! Instinctul sau protector il poate face foarte agresiv.

De asemenea, este supus unor restrictii speciale in Franta, datorita caracteristicilor sale fizice neobisnuite.

Mastiff Tibetan, este un caine gigant, foarte vechi, nasterea sa este asociata cu ciobanestii nomanzi din Himalaya si manastirile din Tibet, unde au fost instruiti pentru a indeplini functii de paza si protectie.

Caracteristici

Rezistenta, robustetea si blana abundenta, sunt cu siguranta cele mai remarcabile caracteristici ale acestei rase canine, al carei standard FCI se caracterizeaza ca fiind de aspect solemn si de putere maiestuoasa.

Daca va ganditi sa adoptati un caine din aceasta rasa, ar trebui sa stiti, ca Mastiff-ul tibetan, este un caine independent. In mod logic, asta nu inseamna ca nu se bucura de compania familiei sale umane.

Dimpotriva: este un caine linistit, al carui spirit protector il determina sa experimenteze o relatie de loialitate extrema cu familia sa. El va avea nevoie de tine pentru a-i respecta caracterul autonom.

Caini rai – Latrat

In plus, socializarea de la o varsta frageda, va fi esentiala in educatia mastinului tibetan, deoarece acesta tinde sa fie un caine care latra si teritorial, datorita experientei sale de caine de paza.

Caini rai de paza – Doberman Pinscher

Adesea confundat cu Rottweiler, Doberman Pinscher, este cainele politist de odinioara.

Este un animal credincios afectiv si protector. Cunoscut pentru vitejia sa, Doberman Pinscher, poate fi un mare factor de descurajare pentru potentialii tai agresori.

Cu toate acestea, caracterul sau temator, il determina sa vada pericolul acolo unde nu exista.

Poate ataca daca simte ca stapanul sau este in pericol!

Poreclit „pur-rasa” cainilor de rasa, Doberman Pinscher, este un caine deosebit de inteligent, atletic si foarte docil, cu membrii familiei, si in special cu copiii cu care intretine relatii foarte bune.

Contrar credintelor populare, care il descriu ca fiind un caine periculos sau agresiv, la fel ca Rottweiler din pacate, el este un caine amabil si calm, plin de iubire si care trebuie sa faca exercitii fizice foarte regulat.

Doberman Pinscher, este instinctiv, un protector excelent pentru familia si proprietatea sa, si are nevoie de un stapan echilibrat si corect.

Caini rai de curte – Dobermann

Caine de talie mare, foarte energic, devotat in special unei singure persoane, este un excelent paznic de curte.

Este inteligent si, la fel ca si cainii din rasa Rottweiler, are nevoie de un dresaj ferm, recomandat a fi facut de o persoana cu experienta.

Caini rai – Latrat

In concluzie, Dobermann, este un caine de paza si de curte, care latra, alerteaza si protejeaza fizic.

Caini rai de curte – Preturi

Pretul cu care poate fi cumparat un caine din rasa Dobermann, este de 250-300 de euro.

Caini rai – Malamutul din Alaska

Adesea, confundat cu Husky, Malamutul din Alaska, este un caine solitar si independent. Nu este foarte social cu alti caini.

Ii place sa nu se supuna, si antrenamentul sau poate fi foarte lung.

Acest caine nu suporta agitatia. A trai cu copiii, poate fi prin urmare, foarte complicat.

O alta rasa, adesea stereotipata, malamutul din Alaska, face un animal de companie grozav.

Cu toate acestea, el poate fi mult de gestionat pentru un proprietar de caine pentru prima data.

VetStreet, explica faptul, ca pe langa faptul ca trage cu forta de lesa, cu 65 pana la 100 de kilograme, malamutul din Alaska, isi va demonstra si abilitatile considerabile de artist de evadare.

Dupa cum spun medicii veterinari VetStreet, „aceasta rasa, este facuta sa calatoreasca departe, pe propriile picioare, si are nevoie de o familie dedicata multor exercitii fizice, atunci cand este mai bine pentru el.

Blana aceea groasa, il fac, de asemenea, vulnerabil la ranile provocate de caldura.

Caini rai – Latrat

Malamutul din Alaska,  latra foarte, foarte puternic, asa ca trebuie sa invete sa-l foloseasca doar la nevoie.

Concluzia noastra asupra asa-numitilor caini periculosi

Dupa cum veti intelege cu siguranta, cainii nu se nasc agresivi!

Devin asa din cauza experientelor proaste din viata lor!

Daca un caine prezinta un comportament agresiv, trebuie ca proprietarul sau sa-i revizuiasca educatia.

Educatia cainelui dvs., este esentiala, pentru a limita riscul muscaturilor.

Retineti ca, in ciuda unei educatii bune, nu exista un risc zero. Din anumite motive, orice caine poate musca.

Cainii cu caracteristici periculoase sunt clasificate.

Sa stiti ca, sunt pasi foarte specifici de urmat daca doriti sa aveti un caine de categoria 1 sau 2.

Retineti ca, in Franta, retinerea unui caine de categoria 2, fara autorizatie, poate duce la sase luni de inchisoare si 7.500 de euro amenda!

Nu neglija educatia cainelui tau, acorda-i atentia pe care o merita. Este o meserie de zi cu zi, dar cu siguranta merita.Numele cainilor rai, este indraznet, curajos si foarte distractiv.

Daca aveti o rasa de caine puternica, cum ar fi un Rottweiler, Pit Bull sau Ciobanescul German, poate fi minunat sa dati puiului, un nume de caine dur.

Avem peste 60 de nume de caini rai, pentru a va oferi inspiratia de care aveti nevoie.

Nume de caini rai pentru Masculi/Barbati/Baieti

Daca aveti un pui de caine baiat si cautati nume de caini rai, ati ajuns la locul potrivit.

Avem o multime de idei pe care s-ar putea sa le iubiti.

Ajax – un erou din mitologia greaca care a oprit armata troiana.
Ares – Zeul grecesc al razboiului a fost cu siguranta ingenios.
Munitie – prescurtare pentru munitie, munitie este un nume de caine puternic si dur.
Axel – Numele Axel suna doar rau, nu-i asa?
Bane – Cu un amestec de forta bruta si inteligenta exceptionala, Bane, este un adversar super ticalos al lui Batman. Dintre toate numele cainilor rai, acesta ar putea fi cel mai unic.
Bestie – Un nume mare si plin de viata pentru cainele tau rau.
Blaze – Cand vine vorba de nume de caini smecheri, acest lucru straluceste cel mai puternic.
Blitz – Definit ca „un atac coplesitor,” Blitz este o optiune excelenta daca cautati un nume de caine ascutit si puternic.
Bones – Este greu de imaginat un nume de caine atat de rau, cat si de dragut, dar acesta se potriveste cu factura.
Bolt – Fie ca vorbiti despre o tija de fixare mica, dar dura, sau despre actiunea de a alerga rapid, Bolt este un nume de caine destul de cool.
Boss – Numele cainilor smecheri, nu devine mult mai cool decat asta. Daca, cainele dvs. este cu adevarat sef, de ce sa nu-l numiti doar asa?
Bruiser – Un nume puternic si dur, care ar putea fi potrivit pentru puiul tau.
Brutus – Brutus este un alt nume rau.
Bullet – Daca, cainele dvs. este mai rapid decat un glont rapid, atunci Bullet, este un nume distractiv de luat in considerare.
Butch – Butch cu siguranta suna ca un pseudonim puternic si cool pentru canin.
Pumnal – La fel ca in arma scurta, asemanatoare sabiei, cu o lama ascutita.
Pericol – Numele cainilor smecheri, nu devine mult mai cool decat Danger.
Diesel – Numele cainelui Diesel a crescut in popularitate in ultimii ani, si putem vedea de ce. Este puternic, dar nu agresiv in exterior.
Colt – Acesta este un alt nume grozav care suna rece si taiat – fara sa se faca joc de cuvinte.
Goliat – Ca in uriasul din Biblie.
Gunner – Un nume puternic si sportiv.
Hades – In mitologia greaca, numele atat al lumii interlope, cat si al zeului care a pazit-o.
Hercule – Eroul divin din mitologia greaca
Hulk – Super-eroul verde urias din benzile desenate Marvel.
King – Nimeni nu se incurca cu King.
Maverick – Definit ca „o persoana care urmareste politici sau idei rebele, chiar potential perturbatoare”.
Nitro – prescurtare pentru nitroglicerina, substanta chimica extrem de exploziva.
Pyro – Daca sunteti in cautarea unor nume de caini serioase, Pyro (prescurtare pentru piromani) este aprins.
Rambo – Ca in celebrul personaj Sylvester Stallone.
Riptide – Un val care se opune altor maree, provocand o tulburare violenta in mare.
Rocky – Inspirat de Rocky Balboa, un alt personaj dur al lui Sylvester Stallone.
Rogue – Acest nume este deosebit de popular dupa lansarea Rogue One.
Samson – om puternic din Biblie
Sarge – Versiunea informala a lui Sargent.
Spike – Acest nume este altul atat de dragut, cat si de rau.
Rezervor – Rezervorul suna doar ca un nume grozav, nu-i asa?
T-Bone – La fel cu T-Bone. Pare doar rau.
Titan – Titan are multe definitii, inclusiv o zeitate greaca veche si o persoana de dimensiuni, forta si influenta enorme.
Thor – Ca si in super-eroul Marvel.
Trapper – Un nume sportiv si atletic.
Vader – ticalosul din Star Wars
Viper – Un nume dur pentru puiul tau.Daca ai acasa un caine periculos, cu siguranta trebuie sa stii importanta respectarii legislatiei, mai ales in cazurile in care il plimbi pe afara, unde, conform legii esti obligat sa-i pui lesa si neaparat botnita. Asta nu doar din pricina amenzilor, care nu sunt deloc de neglijat, ci si pentru faptul ca eviti un eventual incident.

Ba mai mult, cine detine un astfel de caine ar trebui sa stie ca e obligatia lui sa il inregistreze, prin depunerea la sediul politiei in a carei raza teritoriala este situat imobilul in care este detinut cainele, o adeverinta eliberata de Asociatia Chinologica Romana, afiliata la Federatia Chinologica Internationala, din care sa rezulte incadrarea cainelui intr-o anumita categorie, precum si o declaratie pe propria raspundere.

Ce trebuie sa stie detinatorii sau proprietarii de caini periculosi ori agresivi?

Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 55 din 2002 privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi (art.1), prin caini periculosi se intelege cainii apartinand urmatoarelor rase, grupate in doua categorii. In categoria I intra cainii de lupta si de atac, asimilati prin caracterele morfologice cu caini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog si metisii lor, iar in categoria a II-a intra cainii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso si metisii lor.

Prin caini agresivi se intelege (art. 2) orice caine care, fara sa fie provocat, musca sau ataca persoane ori animale domestice in locuri publice sau private; orice caine care participa la lupte intre caini sau care a fost antrenat in acest scop.

Lokodi Csaba Zsolt, presedintele Asociatiei Chinologice Mures spune ca „in momentul de fata la noi sunt inregistrati 1228 de caini, asta incepand cu anul 2002. La inceput a fost o isterie, chiar organizam atunci luarea in evidenta a cainilor prin deplasarea la Sovata, Sighisoara chiar si la Reghin. Acum nu mai mergem la domiciliul clientului, clientul trebuie sa vina la Asociatie. Proprietarul vine cu buletinul si declara pe propria raspundere ca acel caine e al lui. Daca are pedigree nu trebuie sa vina cu cainele pentru ca luam ca si act pedigree-ul pentru ca are microcip, iar identificarea merge pe baza pedigree-ului. Noi eliberam o adeverinta pentru cainele din pedigree cum ca rasa respectiva se incadreaza intr-o anume categorie. Daca nu are pedigree, trebuie sa vina la noi cu exemplarul, facem o poza, citim microcipul, iar un specialist din cadrul asociatiei noastre confirma rasa de caine si categoria la care se incadreaza. Cu adeverinta respectiva si cu buletinul, proprietarul trebuie sa se deplaseze la sediul politiei unde isi are domiciliul”.

Obligatiile detinatorilor de caini periculosi sau agresivi

Accesul cainilor prevazuti in categoria I, in localurile publice, in mijloacele de transport in comun, precum si in alte locuri publice, cu exceptia drumurilor publice si a cailor de acces catre acestea, este interzis.

De asemenea, in partile comune ale imobilelor in care sunt detinuti, pe drumurile publice si pe caile de acces catre acestea este permis numai daca acestia poarta botnita si sunt tinuti in zgarda si lesa sau ham de catre proprietar ori de catre detinatorul temporar.

Accesul cainilor din categoria a II, precum si al exemplarelor cu potential agresiv in localurile publice, in mijloacele de transport in comun, in locurile publice, precum si in partile comune ale imobilelor este permis numai daca acestia poarta botnita si sunt tinuti in lesa de catre o persoana care indeplineste conditiile prevazute la art. 3 alin. (1). In locurile special amenajate pentru caini, accesul cainilor prevazuti in prezentul alineat este permis fara botnita si fara lesa.

„Nu trebuie sa atacam detinatorii de caini pentru ca sunt iubitori de animale, dar trebuie totul facut cu respectarea legislatiei. Indiferent cat ar fi de docil un caine, rottweiller ori alta rasa, este bine in primul rand pentru animal, sa aiba lesa si botnita pentru ca in acest fel poti sa il stapanesti, nu exista riscul sa sara in fata masinii. Ori daca vine un copil care se joaca vehement, se poate speria. Legea prevede clar ce inseamna caine agresiv, care poate ataca fara provocare. Cainele poate sa muste de frica, se sperie de la o atingere si crede ca este bruscat. Ce stim cu siguranta e faptul ca sunt foarte multi caini nedeclarati, dar nu intra in atributia noastra sa ii depistam. Cei care nu detin o astfel de adeverinta si nu isi inregistreaza cainii periculosi intra sub judistrictia politiei sa-i depisteze si sa le atraga atentia” precizeaza Lokodi Csaba Zsolt, presedintele Asociatiei Chinologice Mures.caini rai in vis
caini rai de paza
caini rai de vanzare
caini rai de curte
caini rai rase
caini rai care latra
caini rai de oi
caini rai youtube
raie caini tratament naturist
nume caini baieti rai
imagini cu caini rai
vise cu caini rai
caini mari si rai de vanzare
cei mai rai caini din lume
cei mai rai caini de paza
cei mai mari caini din lume youtube
cei mai rai caini de lupta
rase de caini rai
nume de caini rai
raiul cainilor online subtitrat
cei mai rai caini rase
cainii sunt rai
caini mari si rai
cei mai rai caini top 10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *