Caini de vanzare, Catelusi

Caine Ciobanesc Caucazian de vanzare – Pret – Poze cu pui de caini caucazieni

Caine si pui de Ciobanesc caucazian jucandu-se

Caine Ciobanesc Caucazian – Un caine puternic si rezistent, gata oricand sa va protejeze.

Daca detineti deja un caine Ciobanesc Caucazian, sau aveti de gand sa achizitionati unul, atunci, poate va intereseaza si accesorii, click aici sau mancare, click aici!

Daca sunteti in cautarea unui catelus, sau a unei pisici de vanzare/adoptat, sau daca doar doriti sa vindeti/donati un animal de companie, vedeti si publicati anunturi apasand aici!

Pentru botnite speciale de caine Ciobanesc Caucazian, clic aici!

Daca aveti un Caucazian si doriti o placa de avertizare, click aici!Vreti sa cumparati un catel din aceasta rasa? Daca doriti sa cumparati un Ciobanesc Caucazian, stiti deja, ca il puteti gasi, pe site-urile de anunturi publicitare, si chiar este o varianta buna de cautare.

Dar, ce ar fi, daca va ganditi, la adoptarea unui caine Ciobanesc Caucazian, sau a unui caine din alta rasa? In felul acesta, cu siguranta, veti face fericit, un catel fara camin!
Exista multi catelusi, care au nevoie de adoptie si/sau de gazduire temporara.

Daca doriti sa salvati un caine Ciobanesc Caucazian, sau un catel din alta rasa, prin adoptarea, sau gazduirea temporara a acestuia, puteti accesa pe Google, „Centrele de adoptii caini”, sau „Adaposturile pentru caini”, pentru localitatea in care va aflati, sau pentru orasele limitrofe, unde cu siguranta, veti gasi catelusul mult visat!

Caine Ciobanesc Caucazian – Originea rasei

Timp de secole, caini asemanatori, cu cainii de munte caucazieni, au servit ciobanilor, din muntii Caucazului, pe post de caini pazitori pentru animale, aparand oile, de pradatori, in principal, de lupi, sacali si ursi.
In secolul al XX-lea, crescatorii sovietici, au selectat unele dintre aceste soiuri, printre cainii caucazieni, si au creat, rasa ciobanesc caucazian.
Cainii Ciobanesti Caucazieni, au fost descrisi, pentru prima data, de celebrul cinolog rus, Aleksandr Mazover, mentionand, ca centrul de distributie al rasei, atat in ​​ceea ce priveste numarul, cat si calitatea, erau: Armenia, Azerbaidjan, Georgia si Dagestan.
In timp ce, cainii din diferite zone ale regiunii, impartaseau trasaturile generale, prezente astazi, la pastorii caucazieni, pastorii caucazieni din Georgia, au fost considerati, a fi cele mai bune exemple ale rasei, datorita dimensiunii lor, structurii musculo-scheletice puternice, si parului lung atractiv.
Din acest motiv, RSS Georgiana, a devenit, principala regiune de cultivare, a cainilor ciobanesti caucazieni, in Uniunea Sovietica.

Rasa, a fost definitiv acceptata, de Fédération Cynologique Internationale, in 1984, sub patronajul Uniunii Sovietice.
In 1954, parintele chinologiei sovietice, A.P. Mazover, a impartit rasa in trei tipuri.

Caine Ciobanesc Caucazian – 3 Tipuri de rasa

  1. Tipul georgian, puternic, spectaculos, inalt, cu par lung, formand coama si franjuri bogate, pe membre si pe coada;
  2. Tipul armean, mai scund, decat cel georgian, cu par lung, formand coama si franjuri, colorit gri, cu sau fara pete, chiar tigrat;
  3. Tipul azer de stepa, inalt, corp plin, musculatura plata, par scurt, colorit variat;
    Tipul montan, este asemanator cu cel georgian, prezinta masca neagra, si colorit roscat sau aramiu;

Caine Ciobanesc Caucazian – Alte nume

Caine de munte caucazian;
Ovcharka caucaziana;
Caine pastor caucazian;
Armeana: Gampr;
Georgiana: Nagazi;
Rusa: Kavkazkaya Ovcharka;

Caine Ciobanesc Caucazian – Aspect general

Ciobanescul Caucazian, este un caine de munte, puternic, catalogat, drept cea mai eficienta rasa, pentru paza si aparare.

Aflat printre cele mai mari rase, alaturi de Saint Bernard, si Ciobanesc de Asia Centrala, este si cel mai agresiv, cea ce face din el, uriasul potrivit pentru indepartarea intrusilor.

Ciobanescul caucazian, este una dintre primele rase de caini, a carei origine, se pierde in trecutul nebulos.
Daca acceptam teoria marelui Konrad Lorenz, despre descendenta cainelui din sacal si lup, atunci, Ciobanescul Caucazian, este cel mai stralucit reprezentant al lupului, mostenind de la acesta, independenta, iubire fata de libertate, curaj si agresivitate.

Fara indoiala, stramosul direct a Ciobanescului Caucazian, este Mastifful de Tibet, descris in 1845, de Youatt William. Dupa ce au emigrat din est, cainii strabuni, s-au extins pe teritorii mari, fiind utilizati, pentru lupta si paza la oi.Crescut mai degraba, pentru functionalitate, decat pentru aspectul fizic, exista un grad de variabilitate, atunci cand vine vorba, de caracteristicile fizice, ale acestei rase.

Pastorul caucazian, este o rasa mare de caini, cu masculi, care ajung la o dimensiune impresionanta, de 72-75 cm la umeri, si cantaresc pana la 100 kg.

Femelele, sunt ceva mai scurte, masoara, intre 60-70 cm, si ating greutati, de 80 kg.

Cu un schelet mare si robust, si un corp bine musculos, acesti caini, au fost dezvoltati, pentru a fi extrem de puternici.

Capul

Este mare, larg si masiv. Fruntea, este aproape plata, arcurile superciliale sunt marcate, dar nu adanci. Stopul, este vizibil, dar nu este clar marcat.

Ochii

Sunt ovali, de marime medie, aranjati oblic, si adanciti in fata lor. Ochii, pot avea culoarea maro, in diferite nuante, de la culoarea nucilor, pana la culoarea, maro inchis.

Urechile

Sunt de forma triunghiulara, groase si mijlocii. Urechile, sunt asezate in sus, in lateral, si atarna in jos, cu partea interioara, intinsa pe obraz.

Urechile, sunt uneori taiate, in special la cainii care lucreaza.

Nasul

Caini,i din rasa Ciobanesc Caucazian, au nasul negru, cu narile larg deschise.

Membrele

Membrele acestor caini, sunt lungi, si drepte, cu labele foarte mari, care au blana, intre degetele de la picioare.

Cropa lor, este putin mai inalta, decat greabanul.

Caine Ciobanesc Caucazian – Blana si culoarea ei

Exista 3 soiuri de blana, in functie de tipul de caine, inclusiv cu par lung, cu par mediu-lung, si cu par scurt.

Cel mai frecvent tip, de caine Ciobanesc Caucazian, prezinta o blana, cu par drept, lung, cu textura grosiera, si cu un strat puternic dezvoltat.

Culoarea blanii, este uniforma, poiana sau patata.

Cainele Ciobanesc Caucazian, poate fi: gri, rosu, pai, maro-roscat sau alb, culori, ce reprezinta, culorile de blana acceptate.

Corpul

Este mare, cu aspect de dreptunghi, musculos, si bine proportionat. Greierul, este moderat lung, spatele drept si larg, coapsele scurte, si late, pieptul inalt, si bine arcuit.

Coada

Este pozitionata sus, si este purtata, deasupra liniei din spate, cand cainele este activ, si este lasata in jos, cand cainele este in repaus.

Caine Ciobanesc Caucazian – Caracter si temperament

Mandru, echilibrat, si foarte atasat de stapanii sai, pastorul caucazian, ramane in schimb, suspicios fata de straini.

Acasa, este protector, sensibil si bland, ceea ce nu-l impiedica, sa fie independent.

Daca limitele nu sunt stabilite clar, el se poate impune rapid cu stapanii sai.

Bine socializat, este prietenos, dar agresivitatea lui, nu ar trebui stimulata, in timpul educatiei sale, deoarece, ar putea deveni periculos.

Nu are nevoie de asta, pentru a fi in mod natural, un paznic foarte bun.

Tinde sa muste, atunci cand este provocat!

Caine Ciobanesc Caucazian – Prietenos si protector cu familia lui

Un caine Ciobanesc Caucazian, bine instruit, ar trebui sa fie echilibrat, calm si increzator!

Se stie, ca se leaga strans afectiv, de proprietarii lor, si sunt de obicei, defensivi, atat pentru familia lor, cat si pentru proprietatea lor.

Cautati de secole, dupa abilitatea lor, de a fi vigilenti si curajosi, in timp ce lucrau, aceste trasaturi, sunt prezente si astazi, in rasa de caine Ciobanesc Caucazian.

Acestia, isi vor patrula teritoriul, vor latra puternic, la amenintari potentiale, si vor putea fi agresivi, atunci cand vor fi provocati.

Caine Ciobanesc Caucazian – Ostil cu strainii

Fara o pregatire atenta, pot fi potential, foarte periculosi, pentru persoanele necunocute lui!

Caine Ciobanesc Caucazian – Latra mult!

Latratul lor, poate fi neancetat, si poate fi o pacoste deosebita, pe timp de noapte, asa ca, ar trebui sa fiti precauti, inainte de a aduce un Ciobanesc Caucazian, intr-o casa, care are vecini in apropiere.

Caine Ciobanesc Caucazian si pisicile

Daca, catelusul caucazian, este obisnuit inca, de la o varsta frageda, sa fie in preajma pisicilor, atunci, va putea coabita, senin cu ele, altfel, intelegerea, s-ar putea dovedi a fi dificila.

Caine Ciobanesc Caucazian si alti caini

Doar, cu o socializare importanta, de la o varsta frageda a catelusului ciobanesc caucazian, intalnirile congenitale, pot fi traite senin.

Aveti grija, la muscatura cainelui, care poate face multe daune!

Caine Ciobanesc Caucazian si copiii

Copiii, sunt bineveniti, in anturajul pastorului caucazian, dar, aveti grija, sa nu-l considere un mare plus!

Parintii, trebuie sa ramana intotdeauna vigilenti, sa nu-si lase copiii, singuri cu cainele, sa nu-i lase sa „enerveze” cainele, sa-i invet,e sa lase cainele singur cand doarme etc.

Caine Ciobanesc Caucazian si varstnicii

De natura calma, acest caine, se poate integra, intr-adevar intr-o casa pentru batrani, dar, in nici-un caz, nu ar trebui sa se supuna, unei vieti sedentare.

Acest lucru, i-ar intari, doar instinctul de paza, si atunci, ar putea deveni periculos, si greu de controlat.

Caine Ciobanesc Caucazian – Pentru cine este potrivit?

Nu prea activ, in timpul zilei, el are inca nevoie, de miscare, pentru a-si cheltui energia, si a se mentine in forma.

Un spatiu prea mic, risca, sa le compromita echilibrul fizic si mental.

In plus, pentru ca nu este foarte usor de crescut, va fi necesara, putina experienta, sau, utilizarea unui antrenament profesionist, pentru caini, pentru a obtine, cele mai bune rezultate, si a-l face un bun tovaras!Aceasta rasa, nu este pentru antrenorul incepator, si, necesita un manipulant cu experienta, pentru a-si asuma rolul de „lider”.

Nu vor respecta, un antrenor supus, si vor raspunde cel mai bine, la instructiuni sigure si consecvente.

Inceperea intregului antrenament, al Ciobanescului Caucazian, in special, a socializarii sale, de la o varsta frageda, este esentiala, pentru succesul sau.

Nerespectarea acestui lucru, poate avea ca rezultat, un caine ingrijorator, si suspect, atunci cand se afla in prezenta unor oameni noi, facand interactiunile sociale, greu de gestionat, si nesigure, pot deveni agresivi!

Incapatanati, independenti si inteligenti, fara nic-io dorinta speciala, de a multumi oamenii, acestia, pot fi o rasa de caini, dificil de antrenat.

Nu vor respecta intotdeauna ordinele, deci, nu vor executa comenzile, si din acest motiv, este necesara multa rabdare!

Dur / Robust

Acest caine, cu aspect de munte, este deosebit de robust, si se bucura in general, de o sanatate de fier.

Rezista la caldura

Apa, trebuie sa fie intotdeauna disponibila. Vara, este de preferat, sa instalati, un colt la umbra (in nisa, in exterior,) sau sa il aduceti in casa, astfel incat, sa fie racoros.

Rezista la frig

Blana groasa, si puternic dezvoltata, ofera acestui caine, o protectie excelenta, impotriva frigului, si intemperiilor.

El poate trai astfel, afara, fara nici-o problema.

Tendinta de a creste in greutate

Cainii Ciobanesti Caucazieni, se pot ingrasa cu usurinta, daca nu ratacesc niciodata.

Intr-adevar, a ramane in limitele gradinii tale, fara a putea vreodata sa exerseze fizic, implica riscul, de a fi supraponderal.

Cu o durata medie de viata, de 10-12 ani, pentru o rasa mare de caini, ei tind sa duca o viata, relativ sanatoasa.

Bolile specifice rasei mari, pe care, se crede ca le pot  suferi, mai mult decat cainele mediu, includ:

GDV (volvulus de dilatare gastrica) sau „balonare”

Este o afectiune, care poate pune viata in pericol, si, care tinde, sa apara cel mai frecvent, la cainii de rasa mare.

Aceasta, este o adevarata urgenta, care poate ucide un caine, in cateva ore, daca nu este corectata de un medic veterinar.

Stomacul unui caine afectat, se va rasuci, pe axul sau, iar acumularea de aer, care rezulta in stomac, este ceea ce determina, „umflarea” abdomenului.

Simptomele care trebuie urmarite, includ, un abdomen vizibil umflat, salivarea si gafaitul!

Cataracta

Lentila ochiului, va deveni opaca, rezultand, diferite grade de pierdere a vederii.

Chirurgia poate fi curativa!

Displazie de sold

Aceasta, este o afectiune cronica, care afecteaza, articulatiile soldului cainelui. Soldurile, nu se formeaza corect, si vor deveni, artritice, pe masura ce, cainele imbatraneste.

Animalele afectate, vor avea probleme, cu mobilitatea lor, si vor experimenta, dureri articulare.

Se recomanda, o abordare multimodala, pentru tratarea acestei boli, care va include, in mod obisnuit, pierderea in greutate, gestionarea exercitiilor fizice, nutraceutice, antiinflamatoare, si ameliorarea durerii, precum si, fizioterapie si hidroterapie.

Tratamentul medical, este pe tot parcursul vietii, si, desi va ajuta la gestionarea simptomelor, nu va fi niciodata curativ.

Inlocuirea totala a soldului, sau alte interventii chirurgicale, ortopedice, pot fi o optiune, pentru unii candidati canini!

Perierea

Soiul de Ciobanesc Caucazian, cu parul lung, va trebui periat, de cateva ori pe saptamana, pentru a preveni incurcarea, si indepartarea firelor de par mort.

Pe de alta parte, cainii cu par mai scurt, pot fi multumiti, de un periaj saptamanal.

Igiena dentara

Este important, sa spalati dintii cainelui, de cateva ori pe saptamana, pentru a limita, acumularea de tartru, care provoaca boli orale.

Taierea ghearelor

Taiati-i ghearele, de cateva ori pe luna, cand le auziti facand clic, pe podele.

Ingrijirea urechilor

Pentru urechi, faceti-i o mica inspectie, in fiecare saptamana, si profitati de ocazie, pentru a le curata.

Curatarea ochilor

Mirosurile urate, ar putea fi, un semn de infectie. Profitati de acest moment, pentru a-i inspecta ochii, pentru roseata sau murdarie.

Ingrijirea in perioada de naparlire!

Periati-l, o data sau de doua ori pe saptamana, si chiar zilnic, in timpul naparlirii, care poate fi grea.

Versiunile cu parul mai lung ale rasei, trebuie sa beneficiaza, de periajul zilnic, in perioada de naparlire.

Cum obisnuiti cainele Ciobanesc Caucazian cu manevrele de ingrijire?

Este absolut esential, sa va asigurati ca, ingrijirea de rutina, joaca un rol important, in viata de zi cu zi, a ciobanescului caucazian, de la o varsta frageda, pentru a spori acceptarea lor.

Periajul dintilor, verificarea urechilor, si taierea ghearelor, ar trebui sa inceapa, de indata ce, un catelus este adus intr-o casa noua.

Nerespectarea acestui lucru, va duce probabil, la un adult necooperant, si morocanos, care nu va va permite, sa efectuati, sarcinile necesare.Cainele Ciobanesc Caucazian, mananca cantitati de alimente, in raport cu greutatea, marimea, varsta, si activitatea pe care o desfasoara.
Iarna, cainele mananca de doua ori pe zi, la ore relativ fixe, pentru a-si respecta, ritualul alimentar. Acest caine, are nevoie, de mancarea potrivita.
Un catelus ciobanesc caucazian, si un adult, nu vor avea aceleasi nevoi.
Nevoile alimentare, se schimba de-a lungul vietii, unui Ciobanesc Caucazian.
Nutrientii, si aportul de carne, vor diferi pentru un catelus, un caine adult, sau un caine senior.
Astfel, activitatea fizica, greutatea, si varsta cainelui, influenteaza dieta, pe care proprietarul va trebui sa i-o dea.
Este recomandat, sa alegeti crochete de calitate, destul de mari, pentru a incuraja cainele sa mestece, ceea ce, va preveni riscul obezitatii.

Exista 4 tipuri posibile de alimente pentru un caine Ciobanesc Caucazian

  1. Alimente uscate, cum ar fi crochetele;
  2. Alimente umede precum conservele;
  3. Alimente semi-uscate, inclusiv crochete si cutii;
  4. Mancare facuta acasa;

Cum calculati cantitatea de alimente zilnica?

Calculul nutritional zilnic, pentru un Ciobanesc Caucazian, este:

(greutatea cainelui dvs. (kg) X 30) + 70 = X (g)

Apa

Apa, este de asemenea, importanta, atat pentru tranzitul intestinal, cat si pentru nevoile de baza, ale cainelui.

Este necesar, ca un caine, sa bea apa sanatoasa, si proaspata, dupa bunul plac, pe tot parcursul zilei.

Este nevoie, de 60 ml de apa, pe kilogram de greutate corporala, zilnic.

Astfel, un caine, care cantareste 60 de kilograme, va bea, mai mult de 3 litri de apa, pe zi.

Caine ciobanesc caucazian – Intr-un apartament

Locuirea intr-un apartament, sau in oras, este puternic descurajanta, pentru acest caine urias, de constructie neobisnuita.

Cainele Ciobanesc Caucazian, este un caine rustic, si are nevoie de spatiu, si libertate, pentru a inflori.

Prin urmare, o casa cu o gradina mare, este perfecta, pentru cainele Caucazian Ciobanesc.

Acest caine, trebuie sa poata trai afara, pentru a se simti bine, si pentru a-si indeplini misiunea de gardian.

Caine Ciobanesc Caucazian – Nevoia de exercitiu / Atletism

Nu trebuie sa neglijam, in nici-un caz, iesirile zilnice, ale caucazianului, care sunt esentiale pentru el, pentru a-si mentine, echilibrul fizic, social, si psihologic.

In ciuda dimensiunilor sale mari, el este un caine rezistent, daca nu chiar energic, care, isi poate insoti cu usurinta stapanul, in diversele sale drumetii.

Caine Ciobanesc Caucazian – Calatorie / Usurinta in transport

Dimensiunea gigantica, a cainelui Ciobanesc Caucazian, nu este compatibila, cu transportul usor.

Cu toate acestea, daca masina, o permite, acest caine, va fi fericit sa urce acolo, pentru a-si urma stapanii peste tot.

Pe de alta parte, in transportul public, prezenta acestuia, poate impiedica, jena, sau chiar speria, cele mai multe persoane novice (neofite).

Caine Ciobanesc Caucazian – Utilitate

Cainii pentru pastorit, caucazieni, au fost folositi, pe post de caini supraveghetori de turme, caini de vanatoare de ursi, si in prezent, lucreaza, pe post de caini gardieni, in inchisorile din Rusia.

Ca si caine de urmarire (tracking), caucazianul, poate insa, sa aduca un aport insemnat, muncii de spionare. Ca si caine de serviciu, trebuie luat in considerare, faptul ca aceasta rasa, nu demonstreaza, o viteza de reactie la comenzi, impresionanta.

Caucazianul, se va gandi mereu, inainte de a reactiona.

Cainele Ciobanesc Caucazian, se simte cel mai bine, in mediul sau obisnuit de actiune:

Pazeste curtea si familia sa, cu mult devotament si loialitate!

Nu uitati sa-l adoptati!

Caine Ciobanesc Caucazian – Ce trebuie sa luati in considerare cand il cumparati?

Un caine de rasa, trebuie sa-l cumparati intotdeauna, de la persoanele autorizate, care va pun la dispozitie, informatii despre cresterea, si rasa puiului de caine.
Pretul unui caine Ciobanesc Caucazian, difera in functie, de puritatea rasei, de varsta cainelui, de sexul cainelui, de abilitatile lui, si de crescator.
Puii, din orice rasa de caini, trebuiesc vanduti si cumparati, atunci cand sunt bine dezvoltati, nu prezinta boli grave, si au o structura osoasa corecta, incepand cu varsta de 2 luni, dupa intarcarea lor.

Caine Ciobanesc Caucazian – Preturi

Preteurile, pot incepe, de la 150 – 200 euro, pentru un pui de Ciobanesc Caucazian, cumparat la varsta de 2 luni (dupa intarcarea lui), si pot ajunge, pana la 1500 euro, pentru un mascul Ciobanesc Caucazian, tanar, cu Pedigree.

Un caine Ciobanesc Caucazian, femela, cu Pedigree, rasa pura 100%, cu varsta de 12 luni, cu carnet de sanatate, si vaccinuri, conform varstei, va poate costa, aproximativ, 1000 euro.

Caine Ciobanesc Caucazian – Preturi in Romania

Tot ce trebuie sa faci, este sa cauti pe Google, expresii de genul: „ciobanesc caucazian de vanzare”, „ciobanesc caucazian pui”, „ciobanesc caucazian pui 2 luni”, „ciobanesc caucazian 4 luni”, „ciobanesc caucazian 5 luni”, „ciobanesc caucazian 6 luni”,  ” pui ciobanesc caucazian”, „pui de ciobanesc caucazian” sau „ciobanesc caucazian femela”,  respectiv,  ” ciobanesc caucazian mascul monta”,  ” catei caucazieni”, „catei caucazieni de vanzare”, „catei caucazieni de vanzare pret”,  „catei caucazieni pret”,  „catei de vanzare caucazieni”,  „caine caucazian de vanzare” „caine caucazian de vanzare pret”, „caine caucazian de vanzare pui”, ” caine ciobanesc caucazian de vanzare”,  „de vanzare caine ciobanesc caucazian”, si vei gasi cu siguranta catelusul mult dorit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *