Caini de vanzare, Catelusi

Ciobanesc de Berna – De vanzare – Pret – Pui

ciobanesc-de-berna

Ciobanesc de Berna sau cainele de munte Bernez este un caine foarte mare, care arata ca un ursulet mare de plus.
Robust si rustic, va sti sa traiasca in aer liber, dar mai presus de toate, se bucura de compania stapanului sau si nu apreciaza faptul ca este separat de el.
Extrem de versatil, este un caine de lucru foarte bun pe terenurile agricole. Cainele de munte Bernez este cunoscut, ca fiind un caine relativ calm si prietenos.
Este disponibil, docil, bland, placut si plin de tandrete. Nu exista niciodata agresivitate, care sa emane din aceasta rasa.

Daca sunteti in cautarea unui catelus sau a unei pisici de vanzare/adoptat sau daca doar doriti sa vindeti / donati un animal de companie, vedeti si publicati anunturi apasand aici!

Ciobanesc de Berna – Originea si istoria rasei

Ciobanescul de Berna (germana : Berner Sennenhund) este o  rasa mare de caine, unul dintre cele patru rase de Sennenhund – tip caini din Alpii Elvetieni.
Acesti caini, au radacini in mastifii romani.

Numele Sennenhund, este derivat din cuvintele germane: Senne („pasune alpina”) si Hund (caine), intrucat, acestia insoteau pastorii alpini si lactatele numite Senn.
Berner sau bernez in engleza, se refera la zona de origine a rasei, in cantonul Berna.
Aceasta rasa, a fost initial pastrata, ca un caine general de ferma.
Cainii Sennenhund, mari in trecut, erau folositi si ca animale de tragere, tragand carute.
Rasa a fost infiintata oficial, in 1912.

Patru rase de Sennenhund

Cele patru rase de Sennenhund, cu numele original al rasei, urmate de cea mai populara versiune in limba engleza a numelui rasei:

 • Grosser Schweizer Sennenhund – caine de munte elvetian mai mare;
 • Berner Sennenhund – caine de munte Bernez;
 • Appenzeller Sennenhund – caine de munte Appenzeller;
 • Entlebucher Sennenhund – caine de munte Entlebucher;

Ciobanesc de Berna – Istoria rasei

Din punct de vedere istoric, cel putin in unele localitati, rasa a fost numita Dürrbachhund sau Dürrbachler, pentru un oras mic Dürrbach, in care cainii mari, erau deosebit de frecventi.

Acesti caini, isi au radacinile in mastifii romani.

Rasa a fost folosita, ca un caine de ferma, pentru toate scopurile, pentru paza proprietatii si pentru a conduce bovine de lapte, la distante lungi, de la ferma la pasunile alpine.
Fermierii foloseau cainii, pentru a-si transporta carutele cu lapte si branza si erau cunoscuti de localnici, drept „Branza caini”.
La inceputul anilor 1900, crescatorii au expus putinele exemple de caini mari, la spectacolele din Berna, iar in 1907, cativa crescatori din regiunea Burgdorf, au fondat primul club de rase, Schweizerische Dürrbach-Klub si au scris primul Standardcare, a definit cainii ca o rasa separata.
In 1910, erau deja, 107 membri inregistrati ai rasei. Exista o fotografie, a unui caine de munte bernez, datand din 1905, in zona de odihna: Fumee Fall din Quinnesec, MI.

In 1937, American Kennel Club a recunoscut aceasta rasa.
Astazi, clubul il clasifica ca membru al grupului de lucru.
In SUA, cainele de munte Bernez este in crestere in popularitate, clasandu-se pe locul 32 de American Kennel Club, in 2013.

Acesti caini, sunt foarte populari ca si caini de familie, in tarile vorbitoare de limba germana, unde se numara printre cele mai populare rase de caini (de exemplu, Asociatia Germana a Crescatorilor de Caini, a listat bernezii pe locul 11 ​​pe nasteri vii, in 2014.

Ciobanesc de Berna – Profilul rasei

Alte nume:

 • Berner Sennenhund;
 • Bernese Cattle Dog;
 • Bouvier Bernois;

Origine

Elvetia

Trasaturi

Inaltime
Masculi:
25-27,5 in (64-70 cm);
Femele:
23-26 in (58-66 cm);
Greutate
Masculi:
35-170 kg (80-150 lb);
Femele
70–100 lb (30–45 kg);

Blana:

Dubla;

Culoare

Tricolor (negru, ruginiu si alb);

Numarul de pui la o fatare:

In medie 5-7 pana la 15 pui;

Durata de viata

7-8 ani;

Ciobanesc de Berna – Caracteristici fizice dupa standardul rasei

Parul :

Este lung, stralucitor si neted sau usor ondulat.

Culoarea :

Tricolor (negru, alb, rosu) cu o blana neagra. Plastronul este alb, in forma de cruce elvetiana.
Varfurile picioarelor, sunt albe si o linie alba traverseaza fruntea, trece intre ochi si peste bot. Pete rosiatice, numite pastile, sunt plasate deasupra ochilor si apare maro roscat, pe labe si pe obraji.

Capul :

Este scurt si masiv, puternic, nasul este negru si craniul are un profil usor rotunjit.

Urechile:

Sunt inclinate, triunghiulare si rotunjite la capat.

Ochii :

Maro inchis, in forma de migdale, prezinta o privire plina de viata.

Corpul :

Este puternic, armonios si bine proportionat. Membrele sunt puternice. Este mai compact decat alungit si mai lung decat inalt.

Coada :

Este neagra, stufoasa, joasa, in pozitia de repaus, trebuie sa se ridice la inaltimea spatelui sau chiar deasupra.

Ciobanesc de Berna – Caracter si aptitudini

Toti cainii de pazit bovinele, elvetieni, au fost grupati impreuna, sub acest nume, pentru comoditate, dar in realitate, au fost folositi in mai multe functii: de la conducerea efectivelor, pana la ingrijirea casei si pentru tractiunea saniilor.

Astazi, mai ales in tara lor, sunt folositi si ca, caini de ghid pentru nevazatori si ca, caini de protectie civila. Din acest motiv, acestia au fost clasificati ca, caini de utilitate, in loc sa fie grupati cu Shepherds si alti Bouviers.

Este calm, niciodata agresiv inutil si foarte prietenos. Daca nu trebuie sa exercite functia de paza (fata de care este foarte inclinat), este bun cu toata lumea.

Are un instinct de vanator, destul de limitat si este probabil, ca taranii elvetieni sa aleaga doar cainii, care nu prada gaini, pisici sau iepuri.

Este un catelus mare, care isi iubeste familia, foarte afectuos si lipicios, aproape de copii, stie sa fie bland si rabdator cu ei.

Isi iubeste stapanul si nu-i place singuratatea prelungita, educatia sa este destul de usoara.

Ciobanesc de Berna – Afectuos:

Acest caine elvetian, ca un ursulet de plus, este foarte afectuos, isi iubeste intreaga familie si poate fi, chiar putin dependent de membrii sai.

Ciobanesc de Berna – Jucaus:

Acestui caine, ii va placea sa petreaca timp cu copiii, sa se joace (si sa stea cu ochii pe ei).

Cainele de munte Bernez, ramanand tanar in cap, o perioada foarte lunga de timp, jocul va fi pentru el, o modalitate excelenta de a exterioriza un posibil prea plin de energie, dar mai ales, de a invata in timp sa se distreze, daca jocurile oferite, sunt atat distractive, cat si educative. .

Ciobanesc de Berna – Calm:

„Forta linistita” califica perfect acest caine mare, de ursulet de plus. Calm, echilibrat si bland, este un tovaras perfect pentru tineri si batrani.

Aveti grija, totusi, Bouvierul va avea nevoie zilnic de stimulare fizica si mentala, pentru a-si pastra caracterul atat de pasnic.

Ciobanesc de Berna – Inteligent:

La fel ca multi caini de pastorit oi si vite, oaie, inteligenta sa este remarcabila. El va intelege repede, ce se asteapta de la el, dar maturitatea sa tarzie, ar putea incetini oarecum, dobandirea totala a anumitor invataturi.

Ciobanesc de Berna – Vanator:

Instinctul de prada al lui Bouvier, este foarte limitat, ceea ce il face un caine destul de sociabil, cu alte specii domestice.

Ciobanesc de Berna – Temator / Suspect cu strainii:

Cainele de munte Bernez, are un instinct de garda, destul de pronuntat si prin urmare, poate fi suspect fata de straini.

Totusi, daca nu ar trebui sa exercite functia de tutore si nu este validat in acest sens, este bun cu toata lumea.

Neancrederea sa se va reflecta, si Bouvierul nu va ataca niciodata, va prefera sa ramana pasiv, fiind in acelasi timp descurajant, daca este necesar.

Ciobanesc de Berna – Independent:

Acest caine ca un ursulet de plus, poate fi rustic, nu apreciaza faptul ca este separat de stapanul sau.

Acest lucru, il face un caine dependent, chiar agatat de grupul sau social.

Foarte protector si loial, are nevoie de interactiune si tandrete.

Ciobanesc de Berna – Comportament

Ciobanesc de Berna – Indura singuratatea:

Loialitatea infailibila, a acestui caine de munte elvetian, fata de grupul sau social, il face un caine, care nu apreciaza singuratatea.

El trebuie sa fie inconjurat de membrii familiei sale si sa i se acorde toata afectiunea pe care o cauta.

Ciobanesc de Berna – Usor de dresat / Ascultator:

La fel ca multi caini de pastor de vite, acest caine de munte elvetian, are o mare capacitate de concentrare si ascultare, a stapanului sau.

Cu toate acestea, maturitatea sa, este intarziata (2 pana la 3 ani), va fi necesar sa aveti rabdare si sa repetati exercitiile de multe ori, astfel incat, acestea sa fie pe deplin dobandite.

Educatia trebuie sa fie timpurie, mai ales, avand in vedere dimensiunea mare a acestui ursulet de plus, care poate cantari, pana la 60 kg, pentru masculi!

Prin urmare, va fi esential, sa oferiti catelusului Bernese Mountain Dog o educatie ferma, dar blanda in acelasi timp, respectand principiile educatiei pozitive si ritmul de invatare al cainelui.

Mersul pe lesa, fara sa tragi, va fi unul dintre invataturile de a fi privilegiat, cat mai curand posibil, astfel incat,  plimbarile sa fie sigure si placute, pentru toti.

Ciobanesc de Berna – Latrat:

Bouvierul are un latrat grav si clar, care nu va ezita, sa-i faca pe oameni sa rationeze in cazul unei intruziuni pe teritoriul sau familiar. Cu toate acestea, in mod clar, nu este instrumentul sau preferat de comunicare.

Ciobanesc de Berna – Este fugar?

Foarte aproape de grupul sau social si dotat cu un instinct de prada, destul de limitat, Cainele de bovine, nu va fi un fugar mare. Va prefera, sa ramana cu membrii grupului sau social.

Ciobanesc de Berna – Distrugator:

Bouvierul, nu apreciaza prea mult singuratatea, nu este facut sa ramana singur toata ziua, fara sa faca nimic. De fapt, poate fi distructiv, in caz de nerabdare si plictiseala.

Ciobanesc de Berna – Lacom la mancare?

Marea lacomie a acestui caine de munte elvetian, va fi un avantaj cert pentru educatie, deoarece deliciile, vor fi o sursa bogata de motivatie pentru el. Aveti grija totusi, cu excesul lor.

Ciobanesc de Berna – Caine de paza:

Pastorii elvetieni, sunt folositi pentru mai multe sarcini, de la paza turmelor, pana la conducerea lor, pana la tragerea unei sanii.

Daca acum este destul de rar, sa vezi un caine de munte Bernez, conducand o trupa, este totusi obisnuit, sa profitati si astazi, de instinctul puternic de paza al acestui caine de munte, mare, pentru a descuraja posibilii intrusi.

In ciuda aspectului sau de plus, acest caine impozant, stie sa dea glas, atunci cand un strain intra in proprietatea grupului sau social, dar ramane un tutore pasiv, doar disuasiv.

Ciobanesc de Berna – Primul caine:

Calmul, blandetea si afectiunea cainelui de munte bernez, sunt complet compatibile cu prima adoptare a unui caine. Cu toate acestea, nu trebuie sa neglijam absolut deloc, activitatea de educatie timpurie, care sa fie pusa in aplicare, pentru a evita revarsarile si nici marea nevoie de cheltuiala a acestui caine mare, plin de resurse.

Ciobanesc de Berna – Conditii de viata

Acest caine, poate locui intr-o casa, dar idealul sau, este sa aiba spatii mari. Este important, ca stapanii sai, sa fie foarte prezenti in prajma lui.

Caine de munte Bernez intr-un apartament:

Chiar daca acest mare caine de munte elvetian, se poate adapta la viata orasului intr-un apartament (doar daca apartamentul este suficient de mare, pentru a-l putea gazdui confortabil), cu siguranta va prefera viata in aer liber. Spatiile restranse, nu sunt potrivite pentru el.

Stratul gros de blana, ii confera o buna protectie si ii permite sa traiasca atat in ​​aer liber, cat si in interior. Dar, atentie, elvetianul Bouvier, nu este facut sa fie exclus din grupul sau social. El va avea nevoie, de locul sau cald  in casa, impreuna cu stapanii sai.

Daca locuieste intr-un apartament, trebuie sa i se ofere cateva plimbari lungi, de minimum 30 de minute si sa joace jocuri, trebuie sa i se ofere in timpul zilei, astfel incat, sa ramana stimulat si activ, in mod regulat.

Ciobanesc de Berna – Nevoia de exercitii fizice / Sport:

Initial, un caine de lucru, acest caine de munte elvetian, isi pastreaza dorinta si nevoia de a fi stimulat fizic, zilnic.

Prin urmare, va fi fericit, sa insoteasca un maestru sportiv in jogging sau pe un teren de agilitate, de exemplu, unde arata si o mare flexibilitate.

La fel ca multi caini, care lucreaza, este foarte important sa oferiti cainelui de munte Bernez, exercitii zilnice, indiferent, daca este vorba de exercitii fizice (plimbari lungi, tractiune, agilitate), exercitii mentale (trucuri de invatare, ascultare-ritmice) sau exercitii olfactive (urmarire).

Ciobanesc de Berna – Calatorie / Usurinta in transport:

Dimensiunea acestui gigant elvetian, nu permite din pacate, sa fie dus cu usurinta, peste tot.

Dar nimic nu este imposibil, mai ales, daca pastorul are o educatie buna si este obisnuit de mic sa calatoreasca cu stapanii sai.

Ciobanesc de Berna – Compatibilitate

Caini de munte si pisicile berneze:

Orice altceva, decat pradator, cainele de munte bernez se poate intelege cu pisicile, daca la o varsta frageda a fost obisnuit, cu prezenta lor.

Prin urmare, munca de socializare, va trebui sa fie stabilita la catelusul Bernese Mountain Dog, astfel incat, coabitarea sa fie posibila.

Cainele de munte Bernez si ceilalti caini:

Putin sau deloc agresiv, mai degraba de natura pasiva, acest caine ursulet de plus, nu va cauta niciodata, confruntarea cu semenii sai, chiar si cu cei mai imprudenti caini. Va ramane detasat sau chiar ignorant in fata posibilelor provocari, din partea acestora.

Cu toate acestea, avand in vedere dimensiunea mare a acestui caine, socializarea va fi necesara, pentru a evita orice incident, dar si pentru a pastra un anumit control asupra lui.

Cainele de munte Bernez si copii:

Deosebit de bland si prietenos, acest caine va fi tovarasul perfect, pentru o familie cu copii.

Daca atitudinile copiilor, il deranjeaza (tipand etc.), se va retrage in mod natural.

Cu toate acestea, trebuie puse in aplicare, reguli de viata si siguranta, astfel incat, coabitarea sa fie sanatoasa si armonioasa.

Cainele de munte Bernez si varstnicii:

Caracterul cainelui de munte Bernez, ar putea fi compatibil, cu persoanele in varsta, dinamice si disponibile.

Pe de alta parte, numeroasele nevoi de cheltuieli ale acestui catelus mare si mai ales puterea acestuia, nu pot fi asumate de persoanele in varsta, sedentare.

Rezistent / Robust:

Bouvier este un caine rustic, si prin urmare destul de robust din fire, este totusi, supus mai multor boli.
Si, la fel ca multi caini mari, va fi predispus la anumite probleme fizice, mai ales, daca starea, cresterea si morfologia acestuia, nu sunt respectate, pentru diferite activitati canine (tractiune, agilitate).

Rezista la caldura:

Caldura, nu va fi o problema, atata timp, cat acest caine de munte elvetian, are acces la apa proaspata continua si un loc la umbra, pentru odihna.

Rezista la frig:

Blana groasa a pastorului, precum si marele sau curaj, il fac un caine foarte rezistent la vremea rea si uneori, la conditii climatice extreme.

Tendinta de a castiga in greutate :

Acest caine de munte elvetian, este foarte lacom si, daca nu beneficiaza de suficient exercitiu fizic, s-ar putea ingrasa rapid.

Prin urmare, este important sa-i oferi o ratie zilnica, adaptata conditiei sale fizice, pentru a evita sa-l hraniti intre mese si mai ales, pentru a-si satisface nevoia de cheltuieli.

Boli frecvente:

 • Displazie de sold;
 • Dilatarea stomacului si sindromul de torsiune;
 • Infectii ale urechii;
 • Ectropion;
 • Histiocitoza: un cancer care afecteaza, aproximativ 20% cainii din aceasta rasa.

Cancerul

Este principala cauza de deces, pentru caini, in general, dar cainii de munte bernezi au o rata mult mai mare de cancer fatal decat alte rase; atat in ​​sondajele din SUA / Canada, cat si din cele din Marea Britanie, aproape jumatate din cainii de munte bernezi, mor de cancer, comparativ cu aproximativ 27% din toti cainii.
Cainii de munte bernezi sunt ucisi, de multe tipuri de cancer, inclusiv:

 • histiocitoza maligna;
 • tumora mastocitara;
 • limfosarcomul;
 • fibrosarcomul si
 • osteosarcomul;

Probleme medicale mostenite

Problemele medicale mostenite, cu care se poate confrunta, un caine de munte Bernez, includ:

 • Histiocitoza maligna;
 • Hipomielinogeneza;
 • Atrofia progresiva a retineisi, eventual
 • Cataracta si hipoadrenocorticism;

Sarcom Histicitar si boli ereditare ale ochilor

Rasa este, de asemenea, predispusa la sarcom histiocitar, un cancer al tesutului muscular foarte agresiv si la boli ereditare ale ochilor, care sunt frecvente la cainii mai mari.
Un bernez de patru ani, cu limfom, numit Dylan, a fost unul dintre primii caini, care au primit chimioterapie, la Colegiul Regional de Medicina Veterinara Virginia-Maryland si a avut succes.

Afectiuni musculo-scheletice

Cainii de munte bernezi au o mortalitate, neobisnuit de mare, datorate cauzelor musculo-scheletice.

Artrita, displazia soldului si ruptura ligamentului incrucisat

Au fost raportate, ca fiind cauza mortii, la 6% din cainii de munte bernezi din studiul din Marea Britanie; pentru comparatie, mortalitatea datorata afectiunilor musculo-scheletice, a fost raportata, a fi mai mica de 2% pentru cainii de rasa, in general.
Proprietarii cainilor montani bernezi, sunt de aproape trei ori mai predispusi decat proprietarii altor rase, sa raporteze probleme musculo-scheletice la cainii lor;
Cele mai frecvent raportate, fiind ruptura ligamentului incrucisat, artrita (in special la umeri si coate), displazia solduluisi, osteocondrita.
Varsta la debutul problemelor musculo-scheletice, este, de asemenea, neobisnuit de scazuta.

In studiul SUA / Canada, 11% dintre cainii vii, au avut artrita la o varsta medie de 4,3 ani. Majoritatea celorlalte probleme, comune de morbiditate, non-musculo-scheletica, il lovesc pe Berners la rate similare cu alte rase.
Proprietarii potentiali ai cainilor de munte bernezi, ar trebui sa fie pregatiti, sa faca fata unui caine mare, care poate avea probleme de mobilitate, la o varsta frageda.

Optiunile pentru a ajuta cainii cu mobilitate redusa, pot include, rampe pentru acces la masina sau casa, hamuri de ridicare si curele si scaune cu rotile pentru caini (de exemplu: Roti Walkin`).
Asternutul confortabil, poate ajuta la atenuarea durerilor articulare. Datorita acestor probleme medicale, obisnuite, proprietarii cainilor de munte bernezi, ar trebui sa se asigure ca, cainii lor, primescCertificate OFA si CERF.

Speranta de viata

Bernezul este una dintre cele mai scurte rase de caini, comparativ atat cu alte rase de dimensiuni similare, cat si cu cainii de rasa, in general.
Speranta medie de viata a unui caine de munte Bernez, este de aproximativ 7 pana la 8 ani.

Majoritatea, celorlalte rase, de dimensiuni similare, au o longevitate medie de 10-11 ani.
Intr-un sondaj, realizat in 2004, in Marea Britanie, cel mai longeviv din 394 de caini de munte bernezi, a murit la varsta, de 15,2 ani.

Activitati

Temperamentul calm al bernezilor, ii face sa devina un caine natural, pentru a trage carute mici sau vagoane, o sarcina pe care o indeplineau initial, in Elvetia.
Cu o pregatire adecvata, le place sa ofere copiilor, plimbari intr-o caruta sau sa participe la o parada, cum ar fi parada de vacanta Conway, New Hampshire.
Cluburile regionale berneze, ofera adesea, ateliere de carting, unde se desfasoara competitii de carting, pentru cainii din aceasta rasa.

La 1 iulie 2010, cainele de munte Bernez a devenit eligibil, pentru a concura la AKC Herding Events.
Instinctele de pastorire si capacitatea de antrenament, pot fi masurate la testele de pastorire necompetitive. Bernerii care prezinta instincte de pastor de baza, pot fi instruiti, sa concureze in probele de pastorire.

Perierea

Cainii de munte bernezi naparlesc, pe tot parcursul anului, iar cea mai grea naparlire, este in timpul schimbarilor sezoniere.
De obicei, bernezii vor avea nevoie, doar de o periere o data pe saptamana, cu mai multe in primavara si toamna, pentru a-si mentine blana ingrijita si pentru a reduce cantitatea de blana, pe podea si mobilier.

Baia

Bernezii vor avea nevoie de o baie, doar o data la cateva luni sau cam asa ceva, in functie de cat de mare este nivelul sau de activitate si de cat de des isi petrece timpul in murdarie.

Ingrijirea urechilor

O atentie speciala, trebuie acordata urechilor cainelui de munte Bernez, deoarece acestea pot prinde bacterii, murdarie si lichide.
Riscul unei infectii a urechii, scade la curatarea saptamanala a urechilor, cu ajutorul unui produs de curatare, recomandat de medicul sau veterinar.

Igiena dentara si taierea unghiilor

Spalati dintii animalului de companie, o data pe zi si taiati-i unghiile, dupa cum este necesar.

Cand il obisnuiti cu manevrele de ingrijire?

Este, de asemenea, o idee buna sa -l obisnuiesti, cu procesul de ingrijire, de la o varsta frageda, pentru ca, daca acest caine mare uraste baia, spe exemplu, va fi extrem de dificil pentru tine, sa-l duci acolo, impotriva vointei sale.

Cum alegeti cea mai buna mancare pentru cainii de munte bernezi?

Cand cumparati mancare pentru caini de munte Bernese, cel mai bun aliment pentru a incepe, este cu o formula specifica dimensiunii, conceput pentru stadiul de viata al cainelui dvs.
Cainilor de munte bernezi le trebuie, adesea, doi ani pentru a ajunge la dimensiunea maxima, astfel incat, mancarea de pui pentru caini de rasa mare, asigura ca puiul dvs., nu creste prea repede.

Ce trebuie sa cautati, intr-o mancare pentru cainii de munte bernezi?

Ingrediente naturale de inalta calitate

Calitatea ingredientelor din hrana cainelui dvs., determina calitatea nutritiei. Asigurati-va, ca mancarea cainelui dvs., este facuta in principal, cu ingrediente alimentare integrale, evitand subprodusele, umpluturile si aditivii artificiali.

Bogata in proteine ​​animale premium

Puii au nevoie, de minimum 22% proteine, iar adultii au nevoie de 18% proteine ​​in dieta lor, in mod ideal din surse animale, cum ar fi: carnea, pasarile si pestele.
O rasa uriasa, precum cainele de munte Bernez are nevoie de proteine ​​suplimentare, pentru a-si mentine masa musculara slaba.

Niveluri scazute de grasime sanatoasa

Cainele de munte bernez este o rasa uriasa, dar numai moderat activa, asa ca, alegeti o hrana pentru caini, cu niveluri scazute pana la moderate de grasime sanatoasa, pentru a asigura nevoile de energie ale cainelui dumneavoastra.
Cautati si o multime de omega-3, pentru a sustine un strat de blana, moale si matasos.

Glucide digerabile

Carbohidratii furnizeaza o sursa de energie si fibre, dar trebuie sa provina din surse digerabile, cum ar fi cerealele integrale si legumele. Deoarece FDA investigheaza o legatura potentiala, intre dietele fara cereale si problemele cardiace la cainii de rasa mare, ar trebui sa evitati dietele fara cereale, bogate in leguminoase, cu exceptia cazului, in care cainele dvs. are o alergie specifica.
Acum, ca aveti o mai buna intelegere a nevoilor nutritionale ale cainelui dvs. de munte Bernez si a ceea ce trebuie sa cautati, sunteti gata sa incepeti sa cumparati hrana noua a cainelui dvs..

Cat de mult sa hranesti un caine de munte Bernez?

De exemplu, daca o diagrama spune, ca un caine de 15 kilograme, ar trebui sa aiba 1,5 cani de alimente, 1,5 trebuie impartite la numarul de mese, pe care i le dai cainelui tau.

De obicei, se recomanda hranirea cainilor, de doua ori pe zi – deci dimensiunea ideala de servire, in acest caz, este ¾ cana de mancare pe masa.

Ar trebui sa-mi hranesc cainele de 2 sau 3 ori pe zi?

Veterinarii recomanda hranirea unui caine, de cel putin doua ori pe zi.
Rasa joaca un rol important, atunci cand decide, cat de des sa va hraniti cainele.
Cainii obisnuiti de rasa mare, de exemplu, vor necesita adesea, mai multe hraniri si mai multe calorii pe zi decat cainii de rasa medie si mica.
Varsta este, de asemenea, un alt aspect important.

Cate cani de mancare ar trebui sa dau cainelui pe zi?

Presupunand ca, cainele dvs., are un nivel de activitate tipic:

 • Rasele de jucarie, ar trebui sa aiba, aproximativ ¼ cani la 1 cana;
 • Rasele mici, ar trebui sa aiba, aproximativ 1 cana, la 1 2/5 cana;
 • Rasele medii, ar trebui sa aiba, aproximativ 2 cani la 2 2/3 cani si
 • Rasele mari, ar trebui sa aiba, aproximativ 2 4/5 cesti, la 3 cesti;
 • Cainii superiori, trebuie hraniti putin mai putin decat cainii adulti;

Cata mancare ar trebui sa manance cainele meu de munte Bernez?

Ca regula generala, bernezii sanatosi, vor manca zilnic din 3-6 cani de alimente, de buna calitate.

 • Un pui de patru luni, va manca mai mult decat un pui de opt saptamani;
 • La 6-8 luni, aportul alimentar, va fi de obicei, la o proportie adulta sau usor mai mare, in functie de mediul si sistemul cainelui;

Cata hrana uscata hranesti un caine?

Marimea cainelui pentru adulti (lbs)     Cantitate de hrana uscata (cupe)

——————– —————————————————————–
26 la 50                                                                  2 la 2-2 / 3
51 la 75                                                                  2-2 / 3 la 3-1 / 3
76 la 100                                                                3-1 / 3 la 4-1 / 4
100+ 4-1 / 4                                      plus 1/4 ceasca pentru fiecare 10 kg de greutate corporala peste 100 lbs

Care este cea mai sigura hrana pentru caini?

Ar trebui cainii de munte bernezi sa manance gratuit cereale?

Proteine ​​animale premium: cainii de munte bernezi necesita minimum 18-22% proteine ​​premium in dieta lor, pentru a-si mentine masa musculara slaba si o sanatate optima.
Puteti opta pentru o dieta fara cereale, daca, cainele dvs. are probleme de sanatate sau sensibilitati legate de alimentatie.

Cum masurati portiile de hrana pentru caini?

Pur si simplu, masurati cantitatea completa de alimente, de care are nevoie cainele sau pisica, pentru ziua respectiva si plasati-le intr-un recipient de depozitare sau intr-o punga de depozitare a alimentelor din plastic.
Apoi, cand vine timpul sa va hraniti animalul de companie, puteti „din ochi” sa impartiti mancarea, pentru fiecare masa.
Daca hraniti doua mese pe zi, impartiti cantitatea zilnica, aproximativ in jumatate.

Cand poti hrani un caine de doua ori pe zi?

Cand puiul tau, are aproximativ sase luni, ar trebui sa schimbi hranirea programata, la doua ori pe zi, pana cand puiul tau este matur: o data dimineata si o data seara.
Hranirea meselor programate a catelusului, va poate ajuta sa monitorizati cat mananca, ceea ce reprezinta o modalitate importanta, de a va mentine catelul la o greutate ideala.

Este OK sa amestecati mancare umeda si uscata pentru caini?

Amestecarea de mancare umeda si uscata pentru caini sau mancare umeda si uscata pentru pisici, este in regula, atata timp cat ambele optiuni, sunt de inalta calitate si satisfac nevoile nutritionale si de sanatate ale animalului dvs. de companie.
Alimentele umede si uscate de calitate, sunt formulate pentru a oferi animalului dvs. de companie, toate proteinele, grasimile, vitaminele, mineralele si alti nutrienti de care au nevoie pentru a prospera.

Care este cea mai buna mancare pentru caini recomandata de veterinari?

 • Dieta stiintifica a lui Hill;
 • Royal Canin;
 • Purina ProPlan;
 • Orijen;
 • Mancare naturala pentru caini;
 • Castor & Pollux;
 • Iams / Eukanuba;
 • Nutro Ultra;

Cum calculati portiile de alimente crude pentru caini?

 • Nevoile alimentare ale cainelui dvs., variaza in functie de nivelul de activitate, rata metabolica, varsta, rasa, temperatura exterioara si alte variabile;
 • O regula generala, este de a hrani 2-4% din greutatea corporala, a animalului de companie;
 • Amintiti-va ca, acestea sunt linii directoare si ca nevoile de alimente variaza;

De cate ori pe zi ar trebui sa hranesti un caine de munte bernez?

 • Hraniti puii de caine de munte bernez, cu varsta cuprinsa intre 3 si 6 luni, 3 mese pe zi;
 • Hraniti puii de la sase luni la 1 an, 2 mese la fiecare 24 de ore;
 • Cand cainele de munte bernez, implineste prima aniversare, o hranire intr-o zi, este de obicei, adecvata;

Sunt cainii de munte bernezi OK sa fie lasati singuri?

Cainii Bernezi de Munte au nevoie de o companie foarte buna si nu le place sa ramana singuri mai mult de cateva ore.

Ei tind sa-si exprime nefericirea prin mestecarea distructiva.

Ciobanesc de Berna – Cat costa?

In timp ce va ganditi, sa adoptati sau sa cumparati un caine de munte Bernez, veti dori sa va planificati finantele, astfel incat, animalul de companie sa nu devina o povara financiara pentru dvs. sau familia dvs., ulterior.
Ar trebui, sa tineti cont, nu doar de pretul cainelui in sine, ci si de costurile de antrenament, mancare, rechizite, taxe pentru veterinari, ingrijire si alte cheltuieli diverse.

Ciobanesc de Berna – Preturi de cumparare si cheltuieli ulterioare

Un catelus de munte Bernese, va costa probabil, intre 675 si 1.995 USD, pretul mediu, fiind de 1.200 USD.
Cheltuielile din primul an, sunt in jur de 3.580 USD si vor fi de aproximativ 1.980 USD / an (sau 165 USD / luna), dupa aceea.
Pe parcursul vietii cainelui, costul mediu al detinerii unui caine de munte Bernez, este de 19.420 USD.

Aceste numere, includ elemente esentiale, cum ar fi consumabile, instruire, costuri medicale, alimente, delicatese, cheltuieli de ingrijire, autorizare si microcip.
In plus, puteti suporta costuri optionale, in functie de stilul dvs. de viata si de preferintele personale, cum ar fi sterilizarea / castrarea cainelui dvs., inscrierea intr-un plan de asigurare, pentru animale de companie, angajarea unui pasager pentru caini sau trimiterea prietenului tau bland, la o unitate de imbarcare.
Toate acestea, ar putea aduce cu usurinta, costul total al proprietatii, pana la intervalul de 47.240 USD la 101.230 USD.

In practica, acolo unde este probabil ca, cheltuielile dvs. sa se incadreze in acest domeniu, depinde de multi factori, inclusiv costul vietii, in zona dvs., precum si de calitatea produselor si / sau serviciilor achizitionate.

Ciobanesc de Berna – Preturi in Romania

Pentru a afla informatii, despre preturi si adoptii in Romania, tot ce trebuie sa faceti, este sa le cautati pe Google, cu cuvinte cheie, astfel: ciobanesc de berna pret, ciobanesc berna pret, caine ciobanesc de berna pret, ciobanesc de berna de vanzare, ciobanesc de berna pui pret, ciobanesc de berna canisa, ciobanesc de berna spre adoptie.

ciobanesc de berna, ciobanesc berna, caine ciobanesc de berna, ciobanesc de berna de vanzare, ciobanesc de berna pret, ciobanesc de berna caracteristici, ciobanesc de berna pui, ciobanesc de berna canisa, alimentatie ciobanesc de berna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *