Caini de vanzare, Catelusi

Corgi Galez Pembroke – De vanzare – Pret – Pui – Informatii

Corgi-Galez-Pembroke-pret-pui

Corgi Galez Pembroke – In timp ce, s-ar putea sa gasiti corpuri lungi ale Corgi, pe picioare scurte, absolut adorabile, cu siguranta ar trebui sa aflati mai multe, despre caracteristicile personalitatii, harnicului caine de pastorit, inainte de a va aduce unul, in casa dumnevoastra.
Exista doua rase separate de corgi, Pembroke Welsh corgi si Cardigan Welsh corgi.
Ultima rasa exista de mai mult timp.
Cunoscuti pentru inteligenta rapida, si vointa lor puternica, cainii din rasa Pembroke Galez (Welsh) corgi, sunt activi, duri si vor sa faca parte din familie.
Exercitiul regulat este o necesitate.

Daca sunteti in cautarea unui catelus sau a unei pisici de vanzare/adoptat, sau daca doar doriti sa vindeti/donati un animal de companie, vedeti si publicati anunturi apasand aici!

Corgi Galez Pembroke – Originea rasei

Welsh Corgi ( / k ɔːr ɡ i / sau Corgi, plural Corgis, sau ocazional etimologic consistent „Corgwn” / k ɔːr ɡ u n / ) este un mic tip de caine, mimetic, care isi are originea in Tara Galilor.
Numele „corgi“, este derivat din Welsh, cuvintele „cor“ si „CI“ (care este mutata la „Gl“), ceea ce inseamna „caine“ si „pitic“, respectiv.

Corgi Galez Pembroke – Istoria rasei

Din punct de vedere istoric, Pembroke, a fost atribuit afluxului de caini, alaturi de tesatorii flamanzi, din jurul secolului al X-lea, in timp ce Cardiganul, este atribuit cainilor, adusi cu colonistii nordici, in special, un stramos comun al Vallhund suedez .

Pembroke, este cel mai popular dintre cele doua rase, totusi apare inca pe rasele de caini vulnerabile ale The Kennel Club din lista Regatului Unit.
Pembroke Welsh Corgi, a castigat popularitate, deoarece regina, a detinut personal mai mult de 30 de cruci Pembrokes sau Corgi- Dachshund, cunoscute sub numele de dorgis.

Pembrokeshire si Cardiganshire, sunt judete istorice agricole, adiacente, din sud-vestul Tarii Galilor.
Welsh Corgis, erau caini de pastorit vitele.
Tipul de caine de pastorit, denumit „calcai”, ceea ce inseamna ca ar fi intepenit de calcaiele animalelor mai mari, pentru a le mentine in miscare.
Combinatia inaltimii lor scazute, de la sol, si agilitatea innascuta a Welsh Corgis, le-ar permite sa evite copitele vitelor.
Termenul „Corgi”, inseamna fie caine cor, fie caine pitic ( cor = pitic, gi = lenitiv de ci, caine) in limba galeza, care nu a fost conceput ca o insulta la dimensiunea cainelui, ci mai degraba ca un termen pur descriptiv.
Diferite povesti, au fost spuse in limba galeza: unii cred ca, cele doua rase moderne, au evoluat de la o origine comuna, in timp ce altii, atribuie importul de Pembroke Welsh Corgi, la tesatorii din Flandra, incepand din jurul secolului al 10-lea .
Teorii suplimentare, cu privire la originea soiului Pembroke, sugereaza ca acestea, ar putea fi originare din rase de pastorire, din Europa Centrala, din zona din jurul Germaniei moderne.
In functie de perioada de timp, in care acesti caini, au fost importati in Tara Galilor, ar fi putut fi, fie Deutsche Bracken, fie Dachshund.

Rasa de caine Cardigan Welsh Corgi

Rasa de caini, Cardigan Welsh Corgi, a fost atribuita, influentelor nordice, a colonistilor din regiune.
Cainii, cu dimensiuni similare, exista in Scandinavia moderna, numita Vallhund suedez, si unii istorici, sustin ca aceste doua rase, au un stramos comun.
La sfarsitul secolului al XIX-lea, fermierii, au inceput sa treaca, de la bovine la oi, dar corgiul, nu este potrivit pentru lucrul cu oile.
Asemanarile dintre Welsh Corgis, au fost atribuite, cresterii incrucisate intre cele doua rase, sau pur si simplu, selectiei dintre cei care doreau, sa aiba soiul Cardigan, sa para mai apropiata in natura de Pembroke.

Recunoasterea oficiala a rasei de caini Welsh Corgi

In anii 1920, Kennel Club din Marea Britanie, l-a recunoscut pe Corgis, drept caini de rasa pura. Au fost cunoscuti oficial, sub numele de Welsh Corgis, cand au fost expusi pentru prima data, in 1925. In acel moment, Pembrokes si Cardigans, erau prezentati in aceeasi clasa ca o singura rasa.

Prima data inregistrata, rasa Corgis, care apare in ringul de spectacol, din Tara Galilor, este 1925.
Capitanul JP Howell, a convocat o intalnire a crescatorilor, atat a soiurilor Pembroke, cat si a celor Cardigan, si a format Welsh Corgi Club, cu un membru initial de 59 de membri.
A fost elaborat un standard general de rasa, iar Corgis, a inceput sa apara in spectacole de conformatie. Pana in acest moment, niciuna dintre rase, nu a fost crescuta in mod specific pentru aspect.
Membrii acestui club, erau interesati in primul rand, de soiul Pembroke, desi a aparut si soiul Cardigan.
In acel moment, rasele au fost denumite soiurile Pembrokeshire si Cardiganshire; numele au fost ulterior scurtate.
Au existat mai multe dispute, intre crescatorii celor doua tipuri de rase, in cadrul emisiunilor timpurii, deoarece judecatorii, care erau crescatori de un singur tip, i-ar favoriza adesea.
Welsh Corgi a aparut la Crufts, pentru prima data, in 1927.

Primul campionat, a fost acordat la un spectacol, de la Cardiff, in 1928, unei catele rosii si albe, din rasa Pembroke, pe nume Shan Fach.

Recunoasterea separata a fiecarei rase de Kennel Club

Apoi, in 1934, Kennel Club, a recunoscut Pembroke si Cardigan, ca doua rase separate. In acelasi an, Kennel Clubul american, a urmat exemplul. Pembrokes au fost prezentati pentru prima data, in SUA in 1936.

In acea inregistrare initiala, aproximativ 59 de cardigane, si 240 de Pembroke, au fost enumerate in cartile genealogice.
Deciziile cu privire la rasa, careia ii apartinea fiecare caine, au fost uneori lasate in stapanirea proprietarilor, care au fost liberi sa aleaga oricare dintre ei, ce considera ca este cea mai potrivita.
Primul caine, care a fost numit Best, in Show, la un spectacol de conformatie deschisa, a fost Ch. Pivot Bowhit.

Cardigan Welsh Corgis, a continuat sa fie mai rar, decat Pembrokes, cu doar 11 inregistrari facute in 1940. Ambele rase, au supravietuit celui de-al doilea razboi mondial, desi, Cardiganele inregistrate la Kennel Club, erau doar 6, pana la sfarsitul razboiului.

Corgi Galez Pembroke – A patra cea mai populara rasa

Pembrokes, a devenit foarte popular in anii de dupa razboi, in Regatul Unit.
in 1953, a fost clasata, ca a patra cea mai populara rasa de Kennel Club, in ​​spatele Cocker Spanielului englez, Ciobanescului German si Pekingese.
In 1955, rezerva Best, in Show at Crufts, a fost Pembroke Welsh Corgi Kaytop Maracas Mint.

Rasa Corgi in decadenta

Rase Corgi, au scazut in popularitate: medicul veterinar Brian Singleton, a sugerat in The Times in 1963, ca acest lucru, se datora unor probleme cu temperamentul lor.

Cardigan Welsh Corgi, a fost listat, in prima lista de rase, de nativi vulnerabili din Kennel Club, in 2006.

Aceasta lista, este pentru acele rase, care inregistreaza mai putin de 300 de caini, intr-un an; au fost inregistrate, 84 de Cardigan Corgis in 2006.

Dupa o crestere initiala, aceasta a scazut la 46 in 2010, dar apoi, a crescut la cele mai mari cifre, de cand lista a inceput, in 2015, cu un total de 124 de pui inregistrati.
In 2013, Pembroke Welsh Corgi, a fost, de asemenea, adaugat, deoarece in acel an, au fost inregistrati doar 241 de pui.
In timp ce Kennel Club, a dat vina pe importul de rase de caini straini, Daily Telegraph, a dat vina pe declinul interdictiei, de a taia coada (andocarea este indepartarea intentionata a unei parti din coada unui animal sau, uneori, a urechilor) introdusa cu sase ani inainte.

Corgi Galez Pembroke – Ascensiunea rasei

Cu toate acestea, 2015, a inregistrat o crestere cu 34% a numarului de inregistrari Pembroke; popularitatea Corgis pe Instagram, a fost creditata pentru schimbare.
Pembrokes, au fost scosi din lista raselor native vulnerabile, in 2016.

Pembrokeshire Welsh Corgi – Profilul rasei

Origine

Tara Galilor

Alte nume:

Welsh Corgi Cardigan, Corgi, Welsh Corgi Pembroke

Proportii

Inaltime

Masculi

Cardigan: 27-32 cm (11-13 in)
Pembroke: 25-30 cm (9,8-11,8 in)

Femele

Cardigan: 27-32 cm (11-13 in)
Pembroke: 25-30 cm (9,8-11,8 in)

Greutate

Masculi
Cardigan: 14-17 kg (31-37 lb)
Pembroke: Nu mai mare de 14 kg (31 lb)
Femele
Cardigan: 14-17 kg (31-37 lb)
Pembroke: Nu mai mare de 11 kg (24 lb)

Blana

Cardigan: lungime scurta sau medie, textura dura, rezistent la intemperii, cu un substrat bun
Pembroke: lungime medie, cu un substrat drept dens

Culoare

Cardigan: Orice culoare, cu sau fara marcaje albe
Pembroke: Rosu, zibel, negru sau negru si cafeniu cu sau fara marcaje albe pe picioare, piept si gat

Durata de viata

Cardigan: medie de 12 ani si doua luni
Pembroke: medie de 12 ani si trei luni
Caine ( caine domestic )

Sunt recunoscute doua rase separate: Pembroke Welsh Corgi, si Cardigan Welsh Corgi.
Exista diferente fizice, intre cele doua rase diferite.
Conform standardelor rasei, in general Cardiganul, este mai mare, atat in ​​greutate, cat si in inaltime.
Cozile lor, sunt de diferite forme;
Andocarea fusese folosita anterior.

Pembroke Welsh Corgi – Caracteristici fizica dupa standardul rasei

Pembroke Welsh Corgi, prezentat, dupa standardul rasei:

Urechile

Urechi erecte, care sunt proportionale cu triunghiul echilateral al capului.
Standardul rasei, indica faptul, ca urechile, ar trebui sa fie ferme, de dimensiuni medii si conice usor, pana la un punct rotunjit.

Capul

Capul trebuie sa aiba o forma si un aspect „de tip vulpe”. Pembroke Welsh Corgis, difera de Cardigan Welsh Corgi, prin lungimea mai mica, avand urechile mai mici, si fiind usor mai drept de picior.

Pembroke Welsh Corgi – Marcaje

Oarecum mai usoare pe fiecare parte a greabanului, cauzate de modificari ale grosimii, lungimii si directiei de crestere, a parului.

Blana

Fiind un caine cu dublu strat, Pembroke Welsh Corgi naparleste puternic, pe tot parcursul anului, cu varfuri, in primavara si toamna.
Cu o periere obisnuita, blana lor, este destul de usor de intretinut, precum si respingand in mod natural, apa si murdaria (cu exceptia „pufurilor”).
Femelele intacte, sunt de asemenea, cunoscute ca naparlesc in timpul caldurii.

Defectiunile rasei

Exista, si nu ar trebui sa fie crescuti intentionat; cum ar fi corgis, cu un strat foarte lung si mai subtire, provenit dintr-o gena recesiva, si straturi rosii prezente, cu un cast albastru, care au o culoare diluata.

In timp ce, unii corbi galbeni din rasa Pembroke, se nasc cu coada in mod natural scurta, majoritatea cainilor, au adesea cozile ancorate, intre 2-5 zile, din cauza traditiei istorice, sau pentru a se conforma standardului de rasa.
Nu a fost nevoie de andocare artificiala, pentru ca, cainele sa-si poata face treaba ca un caine de pastorit, in Regatul Unit, asa cum sustin multi (deoarece Cardigan Welsh corgis au fost si caini de pastorit, dar niciodata nu au fost andocati), ci mai degraba pentru ca un caine care nu a pastorit, a fost considerat un lux, in temeiul legislatiei fiscale, si a atras un impozit, astfel incat, pentru a demonstra ca, cainii lor sunt caini de pastorire, proprietarii, au trebuit sa se asigure ca, cainii au andocate cozile.
Kennel Club, United Kennel Club, iar FCI, permit cozi intacte, in spectacolele de Conformitate. Standardul AKC, afirma ca, cozile ar trebui sa fie andocate, nu mai mult de 2 inci (5 cm).
In multe tari, inclusiv in Regatul Unit, andocarea, a fost considerata ilegala.

Caracter si aptitudini

Afectuos:

Sunt caini foarte demonstrativi si loiali, familiei adoptate.

Jucaus:

Corgis, sunt foarte vioi, le place sa se joace cu copiii, este un caine pasnic cu un nivel de agresivitate scazut.

Calm:

Pot fi calmi, doar daca, au beneficiat de cheltuieli fizice si mentale bune.

Inteligenti:

Caini de pastorit demni, Corgis, sunt foarte isteti, si integreaza rapid, ceea ce se asteapta de la ei.

Vanator:

Acum sunt exclusiv caini de pastor si / sau tovarasi, dar in trecut, puteau fi folositi pentru a vana daunatori.

Infricosat / Suspect cu strainii:

Nu sunt caini timizi, dar catelusul Corgi, ar trebui sa beneficieze de o buna socializare, pentru a-l impiedica sa devina prea timid (si potential agresiv), ca adult.

Independent:

Ambele soiuri de Corgi, sunt foarte atasate de proprietarii lor, au nevoie de interactiuni, si stimulare regulata.

Comportament (Behviour)

Sprijina singuratatea:

Acesti caini de pazit oile, au nevoie de companie, si de cheltuieli sociale, pentru a prospera. Singuri, se plictisesc rapid, si apoi dezvolta probleme de comportament (distrugere, latrat etc.).

Usor de dresat / Ascultator:

Sunt caini, placut de dresat, deoarece invata rapid, si bine. Cu toate acestea, nu tolereaza mustrari nejustificate, si pot fi foarte incapatanati, daca nu percep nici-o consecventa in abordarea educationala.

Catelusul Welsh Corgi, trebuie invatat, si de la o varsta frageda, sa-si canalizeze energia, in cainele echilibrat pe care pretinde ca este.

Latratul:

Latratul excesiv al acestei rase, este adesea legat de plictiseala sau lipsa de companie.

Este fugar (Runaway)?

Foarte curios, daca gradina nu este bine imprejmuita si / sau rechemarea nu este dobandita, pot fi observati ca fugari.

O educatie buna si plimbari regulate, le pot limita dorinta de a fugi.

Distrugator ?

El nu se teme de nimic, si poate face apoi, „lucruri stupide”, de multe ori pentru a se ocupa de ceva.

Gurmand / Lacom?

Este un foarte bun mancator. Acest lucru, este util pentru educatie, dar fereste-te de exces, deoarece este un caine care se poate ingrasa rapid.

Caine de supraveghere:

Desi nu este foarte descurajant, nu ar trebui niciodata sa-i subestimam capacitatea de a-si alerta stapanii, cu privire la o intruziune.

Primul caine?

Este o prima alegere foarte buna, pentru proprietarii care doresc un caine dinamic, sociabil, inteligent si adaptat la viata de familie.

Conditii de viata

Welsh Corgi intr-un apartament:

Deoarece sunt caini curati, pot trai foarte bine intr-un apartament, dar sunt, de asemenea, multumiti de o viata la tara, intr-o casa cu gradina.

Nevoia de a face miscare / Sport:

In ciuda dimensiunilor reduse, Corgi, are nevoie de plimbari zilnice, bogate in stimulare, si de preferinta, in spatii mari.

Trebuie doar sa aveti grija, sa nu oferiti acestui caine cu spate lung, sporturile care necesita sarituri (cum ar fi agilitatea), deoarece acest lucru, i-ar putea deteriora coloana vertebrala.

Calatorie / Usor de transportat:

Marimea sa medie, si jovialitatea, ii permit acestui caine pastor, sa-si poata urmari stapanii, de pretutindeni. Aveti grija totusi, atunci cand calatoriti, ceea ce necesita o multime de trepte de urcare si coborare: nu este bine pentru spate.

Compatibilitate

Welsh Corgi si pisicile

Daca, catelusul Corgi, creste cu o pisica, va putea coabita pasnic cu el, fara nici-o problema. Este un caine sociabil, care apreciaza orice companie.

Welsh Corgi si alti caini

Fireste, se intelege bine cu semenii sai, intelege rapid, si se integreaza in codurile canine. Cu toate acestea, acest lucru, necesita la fel ca la toti cainii, o buna socializare.

Welsh Corgi si copiii

Foarte jucaus si plin de viata, compania copiilor, incanta acest caine.

Welsh Corgi si varstnicii

Aveti grija, deoarece acest caine, nu ar trebui sa sufere o viata sedentara. Maestrii sai, indiferent de varsta lor, trebuie sa fie suficient de dinamici, si disponibili, pentru a-i oferi iesiri regulate.

Rezistent / Robust:

Sunt caini robusti, dar adesea, sufera de probleme fizice, legate de spatele lor alungit.

Rezista la caldura?

Fereste-te de vraji fierbinti, activitatile trebuie aranjate, in timpul unui val de caldura.

Rezista la frig?

Blana, ii ofera o buna protectie, impotriva vremii nefavorabile, si a frigului.

Tendinta de a creste in greutate:

Este un caine predispus la obezitate, mai ales, daca nu este cheltuit suficient, si nu beneficiaza de o dieta echilibrata.

Boli frecvente:

Displazie de sold

Atrofia progresiva a retinei

Mielopatie degenerativa

Mielomalacia

Cataracta

Pembrokes, sunt in general sanatosi, dar, ca toate rasele, sunt predispusi la anumite conditii de sanatate.

Nu toti Pembrokes, vor avea vreuna sau toate aceste boli, dar este important, sa fiti constienti de ele, daca luati in considerare aceasta rasa.

Daca, cumparati un catelus, gasiti un crescator bun, care sa va arate autorizatiile de sanatate pentru ambii parinti ai lui.

Autorizatiile de sanatate, demonstreaza ca, un caine, a fost testat, si vindecat, de o anumita afectiune.

Displazia soldului:

Aceasta, este o afectiune mostenita, in care osul coapsei, nu se potriveste perfect in articulatia soldului.

Unii caini, prezinta durere si schiopatare, pe unul sau pe ambele picioare din spate, dar altii, nu prezinta semne exterioare de disconfort.

(Screeningul cu raze X, este cel mai sigur mod, de a diagnostica problema).

In orice caz, artrita, se poate dezvolta, pe masura ce cainele imbatraneste. Cainii cu displazie de sold, nu trebuie crescuti – deci, daca, cumparati un catelus, cereti crescatorului, dovada ca parintii lui, au fost testati pentru displazie de sold, si sunt liberi de probleme.

Cataracta:

Aceasta afectiune, provoaca opacitate pe cristalinul ochiului, rezultand o vedere slaba. Ochii cainelui, vor avea un aspect tulbure.

Cataracta, apare de obicei la batranete, si uneori, poate fi indepartata chirurgical, pentru a imbunatati vederea

Astenie cutanata:

De asemenea, cunoscuta sub numele de sindrom Ehlers-Danlos, dermatosparaxis sau displazie dominanta de colagen, aceasta afectiune, provoaca fragilitatea, relaxarea, si elasticitatea tesutului conjunctiv defect, al pielii. Vasele de sange, sunt, de asemenea, afectate, ducand la vanatai excesive, si vezicule de sange.

Cistinurie:

Aceasta, este o afectiune, in care nivelurile ridicate ale unei proteine, numite cistina, sunt excretate in urina, si pot indica formarea de pietre. Aceasta, este de obicei o problema numai la masculi.

Mielopatia degenerativa (DM):

Aceasta, este o degenerare progresiva a tesutului nervos, si de sustinere al maduvei spinarii, in regiunea spatelui inferior.

Provoaca, schiopatarea piciorului din spate, slabiciune, si eventuala paralizie, si este adesea diagnosticata gresit, ca boala a discului.

Epilepsie:

Epilepsia, este o afectiune neurologica, mostenita adesea, dar nu intotdeauna.

Poate provoca, convulsii usoare sau severe, care se pot arata, ca un comportament neobisnuit (cum ar fi alergarea frenetica, ca si cum ar fi urmarit, esalonat sau ascuns), sau chiar prin cadere, membre rigide, si pierderea cunostintei.

Convulsiile, sunt inspaimantatoare de urmarit, dar prognosticul pe termen lung, pentru cainii cu epilepsie idiopatica, este in general foarte bun.

Este important, sa va duceti cainele la medicul veterinar, pentru diagnostic corect (mai ales ca, convulsiile pot avea alte cauze) si pentru tratament.

Boala discului intervertebral:

Datorita spatelui lor lung, Pembrokes, sunt predispusi, la rupturi intr-un disc spinal.

Simptomele, includ instabilitate, probleme cu urcarea sau coborarea scarilor, si a mobilierului, lovirea membrelor, slabiciune si paralizie.

Ductus arterial brevetat (PDA) cu hipertensiune pulmonara:

PDA, este un defect congenital al sistemului vascular, care permite sangelui neoxigenat, sa ocoleasca plamanii. De obicei, este detectat la pui, in timpul examinarii veterinare.

Hipertensiunea pulmonara, este hipertensiunea arteriala in plamani, si este o parte rara a bolii PDA.

PDA, poate fi corectata chirurgical.

Atrofia progresiva a retinei (PRA):

Este o familie de boli oculare, care implica deteriorarea treptata a retinei. La inceputul bolii, cainii afectati, devin orbi pe timp de noapte;

Pierd vederea in timpul zilei, pe masura ce boala progreseaza.

Multi caini afectati, se adapteaza bine, la vederea lor limitata sau pierduta, atata timp cat, mediul inconjurator ramane acelasi.

Displazia retiniana:

Aceasta, este o dezvoltare anormala a retinei. Uneori, retina, se poate desprinde, si poate provoca orbire.

Boala Von Willebrand:

Gasita atat la caini, cat si la oameni, aceasta, este o tulburare a sangelui, care afecteaza procesul de coagulare. Un caine afectat, va avea simptome, precum: sangerari nazale, sangerari ale gingiilor, sangerari prelungite, in urma interventiei chirurgicale, sangerari prelungite in timpul ciclurilor de caldura, sau dupa infundare, si, ocazional, sange in scaun.

Aceasta tulburare, este de obicei, diagnosticata intre varsta de trei si cinci ani, si nu poate fi vindecata.

Cu toate acestea, poate fi gestionata, cu tratamente, care includ leziuni cauterizante, sau de sutura, transfuzii inainte de operatie, si evitarea unor medicamente specifice.Atletici, si surprinzator de rapizi, Pembrokes, au fost crescuti, ca si caini de pastorit, si necesita multa miscare in fiecare zi. Acestea fiind spuse, fac caini de apartament fini, atata timp cat primesc stimularea fizica de care au nevoie.

Cu picioarele lor scurte, si spatele lung, nu ar trebui sa se astepte sa urce pe (sau in jos) de pe canapea sau orice alta inaltime modesta – fracturile sunt frecvente.

Pems, se pot adapta destul de usor, la locuinta la tara, sau in oras. Desi blana lor este rezistenta la intemperii,  si se descurca bine, in majoritatea climelor, sunt foarte orientati spre oameni, si trebuie sa faca parte din familie, in orice moment – nu lasati singuri in curtea din spate.

Corgi Galez Pembroke – Culoarea stratului si ingrijirea

Pembrokes, sunt dublu acoperiti, cu un strat gros, si un strat mai lung.

Naparlesc continuu, cu varsari mai grele, de cel putin doua ori pe an. Le veti gasi in rosu, zibel, negru, tri-colorat sau rosu, de obicei cu marcaje albe.

Lungimea blanii variaza pe corp. Unii Pem, au blani pufoase – lungi, cu „pene” excesive pe urechi, piept, picioare.

Multi caini din rasa Pembroke, au pe spate, ceea ce se numeste „sa de zana”. Acest marcaj, care este cauzat de o schimbare a grosimii, si a directiei unei fasii de par, isi are numele din legenda: Potrivit unuia, zanele calareau Pembrokes, in tara lor natala, Tara Galilor.

Corgi Galez Pembroke – Perierea

Pembrokes, sunt usor de ingrijit, dar naparlirea poate fi o problema, daca nu tineti pasul cu periajul, mai ales in timpul varsarii sezoniere, mai grele.

Cand se varsa cel mai mult, se recomanda periajul zilnic.

Corgi Galez Pembroke – Baia

Trebuie doar sa ii spalati dupa cum este necesar, dar multi oameni, considera ca ,scaldatul regulat, ajuta si la controlul varsarilor grele.

Corgi galez Pembroke – Igiena dentara

Spalati-ii dintii cainelui Pembroke, de cel putin doua sau trei ori pe saptamana, pentru a elimina acumularea de tartru, si bacteriile care se ascund in interiorul acestuia.

Periajul zilnic, este chiar mai bun, daca doriti sa preveniti boala gingiilor si respiratia urat mirositoare.

Corgi Galez Pembroke – Taierea Unghiilor

Taiati-i unghiile, o data sau de doua ori pe luna, daca, cainele dvs. nu le uzeaza in mod natural, pentru a preveni lacrimile dureroase, si alte probleme.

Daca ii auzi facand clic pe podea, sunt prea lungi.

Unghiile de la picioare ale cainilor, au in ele, vase de sange, si, daca taiati prea mult, puteti provoca sangerari – iar cainele dvs., poate sa nu coopereze data viitoare, cand vede taietoarele de unghii. Deci, daca nu aveti experienta in taierea unghiilor de caine, adresati-va unui medic veterinar, sau a unui ingrijitor, pentru indicatii.

Corgi Galez Pembroke – Verificarea si curatarea urechilor

Urechile sale, trebuie verificate saptamanal, pentru a observa roseata sau mirosul urat, care poate indica o infectie.

Cand verificati urechile cainelui, stergeti-le cu o minge de bumbac, inmuiata cu un produs de curatare usor, echilibrat al pH-ului, pentru a preveni infectiile.

Nu introduceti nimic, in canalul urechii; pur si simplu curatati urechea exterioara.

Corgi Galez Pembroke – Obisnuiti-l de mic cu verificarea sanatatii lui

Incepeti sa va obisnuiti Pembroke, sa fie periat si examinat, cand este un catelus. Manevreaza-i frecvent labele – cainii sunt sensibil la picioare – si priveste in gura lui. Faceti ingrijirea, o experienta pozitiva plina de laude si recompense, si veti pune bazele pentru examene veterinare usoare, si alte manipulari atunci cand este adult.

Pe masura ce il mirositi, verificati daca exista rani, eruptii cutanate, sau semne de infectie, cum ar fi roseata, sensibilitate sau inflamatie pe piele, in nas, gura si ochi si pe picioare.

Ochii, trebuie sa fie limpezi, fara roseata sau descarcare.

Examenul saptamanal atent, va va ajuta sa identificati potentialele probleme de sanatate devreme.

Corgi Galez Pembroke – Cat de mult ar trebui sa-l hranesti?

A obtine un nou catelus, este intotdeauna o aventura – mai ales atunci cand este un Corgi!

Corgi sunt niste pachete minunate de energie, cu mari personalitati. Dar, pentru ca acestia sa creasca mari si puternici, trebuie sa aiba nutritia potrivita.

Cu toate acestea, hranirea lor cu mancarea potrivita nu este suficienta. Deoarece, subnutritia acestora, le va garanta ca nu isi ating potentialul maxim, in timp ce supraalimentarea lor, poate duce rapid la probleme de sanatate, cum ar fi obezitatea.

 Corgi galez Pembroke – Diagrama de hranire pentru catelus

Ca o responsabilitate rapida, acestea, nu sunt indrumari rapide. In schimb, sunt mai mult o estimare bazata pe RER (Cerintele de energie de repaus) ale Corgi, in comparatie cu greutatea lor corporala aproximativa.

 

Varsta puiului (Age of Puppy) Cantitatea de alimente pe zi Numărul meselor pe zi
2 luni ⅓ ceașca 4
3 luni ⅔ ceașca 4
4 luni 1 cana 4
5-6 luni 1 cana 3
7-8 luni 1 cana 2-3
9-10 luni 1½ cani 1-2
10-12 luni 1½ căni 1-2

 

Cu toate acestea, aceste linii directoare, se pot schimba, in functie de tipul de mancare pe care il oferiti cainelui Corgi. Din fericire, majoritatea alimentelor pentru caini, au ghiduri de hranire, imprimate pe recipientele lor,  pentru instructiuni usor de urmat.

Cu ce sa-mi hranesc catelusul Corgi?

Una dintre cele mai mari decizii, pe care va trebui sa le luati, este ceea ce aveti de gand sa va hraniti catelusul Corgi.

Ai de gand sa optezi pentru mancare uscata, sau mancare umeda? Sau poate veti dori sa incepeti cu o dieta cruda, cat mai curand posibil?

Sa aruncam o privire la avantajele si dezavantajele fiecareia.

Corgi Galez Pembroke – Kibble uscat

Aceasta este optiunea, pentru care vor opta majoritatea proprietarilor Corgi, deoarece este foarte usor de controlat, si cea mai accesibila optiune. Cu toate acestea, nu toate crochetele sunt construite la fel.

Exista unele crochete, care sunt mult mai potrivite pentru Corgis, decat altele.

Deoarece Corgis, sunt caini mici – si chiar si pui mai mici – veti dori sa gasiti crochete potrivite special, pentru ei .

Cautati amestecuri de catelusi cu muscaturi mici.

Acest lucru, va va asigura ca puiul dvs., nu numai ca va primi cea mai buna nutritie disponibila, dar va fi capabil, sa-l striveasca cu usurinta.

In special pentru Corgi, va recomandam Hill’s Science Diet Puppy Development Healthy Small Bites.

Este o formula care a fost realizata stiintific, pentru a oferi fiecare nutritie de care are nevoie un catelus, in crestere. In plus, este format din bucati mai mici, pentru a le usura gurile mai mici. Dar poate cel mai mare beneficiu, vine sub forma de antioxidanti adaugati.

S-a demonstrat ca, antioxidantii, pot creste eficienta vaccinarilor unui catelus.

Corgi Galez Pembroke – Mancare umeda

O alta abordare comuna, pe care parintii de Corgi o adopta, este hranirea cu alimente umede. Sigur, mancarea umeda, costa mai mult decat mancarea uscata, pe termen lung; cu toate acestea, exista o gramada de beneficii mari, care vin odata cu aceasta.

Alimentele umede, au un continut de umiditate mult mai mare, decat alimentele uscate, ceea ce, va ajuta sa va pastrati catelul hidratat, si fara probleme de tract urinar.

Un alt avantaj major, al alimentelor umede, este ca are aproape aceeasi cantitate de proteine ​​ca alimentele uscate, dar cu o cantitate minima de carbohidrati.

Unii carbohidrati sunt bine veniti, dar prea multi, pot duce, la cresterea excesiva in greutate.

Cand vine vorba de mancare umeda, ne place Hill’s Science Diet Puppy Savory Stew.

Ca o alta recomandare pentru dieta stiintifica a lui Hill, aceasta, este mancarea umeda conceputa special,  pentru a satisface nevoile puiilor in crestere.

Cele mai multe alimente umede, pe care le veti gasi sunt orientate in primul rand, catre cainii mai in varsta.

Dar aceasta formula – la fel ca alimentele uscate – este creata stiintific, pentru a se asigura ca toate nevoile nutritionale ale lui Corgi, sunt satisfacute.

Corgi Galez Pembroke – Dieta cu alimente crude

Dietele crude, devin din ce in ce mai populare in randul parintilor Corgi. Acest tip de dieta, cuprinde mese personalizate, facute din ingrediente alimentare intregi, special create pentru puiul tau.

Aceste ingrediente, pot include carne cruda sau gatita, legume si chiar fructe. Cu toate acestea, acest stil de dieta necesita o intelegere ferma a nevoilor nutritionale, ale catelusului tau.

In timp ce acest tip de dieta, poate oferi una dintre cele mai bune surse de nutritie naturala, daca nu este facuta corect, este posibil ca puiul dvs. sa nu primeasca toate vitaminele si mineralele de care are nevoie.

Va recomandam, sa efectuati cateva cercetari aprofundate, si sa va consultati medicul veterinar, inainte de a incepe.
Corgis, adora sa manance! Dar uneori, pur si simplu nu stiu cand sa se opreasca.

Si, desi mancarea excesiva, din etapa de catelus, nu va duce neaparat direct la obezitate, ea prezinta, o multime de alte probleme.

Puii Corgi, care mananca in exces, pun stres excesiv asupra articulatiilor, in curs de dezvoltare. Si acest lucru, ar putea duce la probleme mai tarziu in viata, cum ar fi luxatia rotuliana, sau displazia soldului.

Pe de alta parte, subalimentarea puilor, poate fi, de asemenea, o problema importanta.

Puii care nu primesc cantitatea adecvata de nutritie, s-ar putea sa nu se dezvolte pe deplin.

De asemenea, pot fi mai slabi decat alti pui, facandu-i mai susceptibili la bolii.

Din fericire, este foarte usor sa-ti dai seama, daca puiul tau mananca suficiente alimente nutritive.

Ar trebui sa le poti simti coastele, fara sa le vezi. Si ar trebui sa aiba o talie clar definita.

Daca puiul tau Corgi, indeplineste aceste criterii vizibile rapid, probabil ca nu ai de ce sa-ti faci griji.

Corgi Galez Pembroke – Cand sa treceti de la Puppy la Adult Food?

Este inevitabil, Corgi-ul tau, nu va ramane un catelus pentru totdeauna.

Si la 12 luni (1 an), ar trebui sa inceapa trecerea la o dieta formulata pentru adulti.

Daca, cainele dvs., nu este un mancator pretentios, acest lucru, ar putea fi la fel de usor, ca sa le turnati mancare noua, in vasul lor.

Cu toate acestea, probabil ca, veti dori sa planificati o tranzitie. Ar trebui sa incepeti prin amestecarea alimentelor noi, cu mancarea pentru pui.

Apoi cresteti incet, raportul dintre formula pentru adulti, si hrana pentru catelusi, timp de cateva saptamani, pana cand Corgi-ul dvs., este pe deplin in ton cu hrana pentru adulti.

De ce nu mananca catelul meu Corgi?

S-ar putea, sa observati ca puiul dvs., nu vrea sa manance.

Este mult mai comun, decat ai crede. Dar asta, nu inseamna ca nu o vor face niciodata. Va trebui doar, sa devii creativ. S-ar putea sa doriti sa schimbati alimentele, sa adaugati un topper umed la crochete, sau chiar sa folositi un castron interactiv, pentru caini, pentru a-l hrani.

Lipsa poftei de mancare, sau dorinta de a manca, este adesea cauzata de stres.

Daca aduci un catelus nou, in casa ta, nu este nemaiauzit, ca puiul tau sa nu vrea sa manance imediat.

Dar acest lucru, ar trebui sa dispara rapid, intr-o zi sau doua, si vor manca din nou, in mod regulat, pe masura ce se adapteaza la noul lor mediu.

Cu toate acestea, daca puiul tau,merge fara sa manance, sau sa bea mai mult de 12 ore, ar trebui sa-l aduci la medicul veterinar.

Pot exista alte probleme de baza in joc.

Cat de mult sa hranesti un adult Corgi?

Hranirea unui Corgi adult, este mult mai usoara, decat hranirea unui catelus.

Puii, necesita eforturi coordonate de hranire, cu mai multe mese, pe tot parcursul zilei. In timp ce, cu un Corgi adult, hranirea devine o sarcina mai usoara.

Cand hranesti un Corgi adult, 1½ pana la 2 cani pe zi, in doua mese separate, este in general tot ceea ce au nevoie.

Cu toate acestea, pot exista anumite circumstante, in care cainele dvs., va necesita mai multe alimente, cum ar fi:

 • Sunt insarcinate;
 • Ei prezinta activitate si energie, crescute;
 • Exista un debut de temperaturi mai scazute;

  Ghid de hranire Corgi pentru varstnici 

  Corgi mai in varsta, are consideratii dietetice speciale, datorita varstei lor, avansate.

  Deci, pentru a-i mentine fericiti si sanatosi, in anii lor de aur, va trebui sa le schimbati sursa de hrana. Din fericire, exista o multime de alimente, pentru caini, disponibile facute in mod deliberat, pentru varstnici.

Ne place Diamond Naturals Senior Formula Dry Food, pentru imbatranirea cainilor din rasa Corgi.

Ofera un amestec excelent, de proteine ​​slabe, fara ingrediente de umplutura, cum ar, fi porumb sau cereale. Amestecul, contine  de asemenea, tone de probiotice, pentru a va ajuta cainele Corgi, sa-si digere mesele.

Cand hraniti un caine senior, cel mai bine este, sa-l tineti intr-o rutina.

Doua mese pe zi – o data dimineata, una noaptea – sunt un standard bun, atunci cand stabiliti programul Corgi.

Corgi Galez Pembroke – De ce ii este mereu foame?

Exista posibilitatea ca, Corgi-ul tau, sa fie o groapa fara fund – ceea ce inseamna ca, pur si simplu nu vor sa inceteze, sa manance. Acest lucru, poate duce rapid la, supraalimentare, daca nu este tratat corespunzator. Din fericire, exista cateva modalitati, de a combate acest lucru.

 • Utilizati un alimentator lent: bolurile cu alimentator lent, pot incetini mult, viteza la care mananca cainele dvs., oferind obstacole interactive, in accesarea hranei lor. Acest lucru, ii ajuta sa se simta cand sunt plini.
 • Indepartati mancarurile, din aportul zilnic de hrana: daca puiul dvs,. cerseste in permanenta hrana, este posibil, sa-l hraniti, pe tot parcursul zilei, fara sa il hraniti prea mult. Separati o portie din mancarea lor zilnica, pentru a o folosi, ca delicatese pe tot parcursul zilei.
 • Distribuiti-i mancarea, in mai multe ratii: puteti oricand, sa-i dati puilui, o masa suplimentara, atata timp, cat nu-i depasiti limita zilnica de consum. Mesele pot fi mai mici, totusi, il vor mentine saturat, mai mult timp.

Ce alimente sunt rele pentru Corgis?

Cand vine vorba de hranirea Corgi-ului tau, cel mai bun pariu, este sa-l mentii pe o dieta, strict sigura, pentru caini. Dar acest lucru, poate fi foarte dificil de facut, daca nu aveti o idee despre ce sa evitati. Pastrati-va cainele Corgi, in siguranta, si impiedicati-l sa manance alimente daunatoare, cum ar fi:

 • Ciocolata
 • Struguri si stafide
 • Oase fierte
 • Aluat de paine
 • Bomboane
 • Usturoi, ceapa sau arpagic
 • Nuci de macadamia

Concluzie

Desi acest lucru, poate parea, o multime de informatii, de digerat, despre hranirea Corgiului dvs., este destul de simplu, odata ce ati intrat in ele.

Dar amintiti-va, acestea nu sunt reguli stabilite. Sunt pur si simplu orientari.

Fiecare caine, este diferit, si poate ca, va trebui sa va adaptati pentru a satisface puiul dvs.

Dar, cu un pic de determinare, veti putea creste un Corgi, fericit si sanatos.

Deci, cat costa un catelus Corgi?

Costul unui Pembroke Welsh Corgi, variaza intre 1.000 si 2.200 de dolari.
Puii Cardigan Welsh, costa aproximativ acelasi lucru, facand pretul mediu in jur de 1.500 USD pentru un catelus Corgi, potrivit American Kennel Club.
Cu toate acestea, costul unui Corgi, va varia in functie de crescator, varsta, descendenta cainelui, printre alti factori, cum ar fi daca au primit sau nu vaccinarile.

Costul unui Corgi, se bazeaza pe mai multe consideratii, printre care se numara tipul de rasa (Cardigan vs Pembroke Welsh). Cardigan Corgis, sunt uneori si in mod traditional putin mai scumpi, deoarece, pot fi mai rari la crescatori, decat omologii lor, Pembroke.
In cele din urma, depinde de locul in care locuiti, si de ce crescatori, si ce rase sunt disponibile in zona dvs.
Poate fi necesar chiar sa calatoriti pentru a obtine un pret mai corect.

Puii de la parinti fara calitate, vor fi la sfarsitul nivelului de pret – deoarece este de asteptat, sa primiti o prima, pentru cainii cu sanse mai mici, de adoptie, si care sufera de probleme de sanatate si complicatii.

Costul Corgis, poate varia de la crescator la crescator, dar un crescator cinstit, va percepe pretul corect, pentru catelul lor.

Sa aruncam o privire mai atenta, asupra costului initial al unui corgi, inainte de a ne indrepta, spre costurile continue, necesare proprietarilor.

Preturi medii Corgi

Costul mediu al unui Corgi va depinde de mai multi factori

Sa ne uitam acum, mai indeaproape, la ceea ce va puteti astepta sa platiti pentru Corgi, avand in vedere preturile medii, de la Asociatia Americana de Kernel ( AKG ) printre alte surse de crescator:

Pembroke Welsh Corgi Cardigan Corgi
De rasă pură 600 $ – 2000 $ 800 – 2500 USD
Cruce 100 $ – 400 $ 200 – 500 USD
livrare 250 – 450 USD 250 – 450 USD
Vaccinări 75 $ – 100 $ 75 – 100 USD
Total mediu 1025 $ – 2950 $ + 1325 $ – 3550 $

Va rugam sa retineti ca nu toate costurile pot fi necesare pentru toti puii cumparati.
De exemplu, vaccinarile, pot fi incluse in pretul initial al catelusului, s-ar putea sa nu fie necesare transporturi etc.

In primul rand, costul unui Corgi, depinde de crescator, si daca Corgi, este de rasa sau nu.

Daca primiti puiului Corgi, de la un crescator profesionist, bine recunoscut, va puteti astepta sa platiti, cel putin cateva sute de dolari pentru poochul dvs.

In medie, puii Corgi, costa intre 600 si 1.500 de dolari.

Pretul depinde de locatia crescatorului, si de calitatea puilor.
Unii caini Corgi, pot costa mai mult de 2.000 de dolari. In general, cu cat platiti mai mult, cu atat este mai mare descendenta rasei, si, de obicei, vaccinarile au fost deja furnizate (dar nu intotdeauna).

Daca doriti un Corgi care nu este strict o rasa pura, puteti plati doar 100 $ pana la 400 $.

In ceea ce priveste locatia, va puteti astepta, sa platiti taxe de expediere, daca va cumparati cainele, in afara statului in care locuiti, in prezent.

Unele companii aeriene, ofera acest serviciu, si pot percepe oriunde, intre 250 si 400 USD, pentru acest serviciu.

Corgi Galez Pembroke – Preturi in Romania

Pentru a afla preturile din Romania, trebuie sa le cautati pe Google cu expresii de genul: corgi galez pembroke pret, corgi galez pembroke de vanzare, corgi galez pembroke spre adoptie.

corgi galez pembroke, corgi galez pembroke pret, corgi galez pembroke de vanzare, vand corgi galez pembroke

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *