Apa tulbure din acvariu – Exista o mare varietate de cauze, care pot provoca apa tulbure intr-un acvariu.
De exemplu, aceasta problema, poate fi cauzata de un filtru defect, care permite trecerea anumitor bacterii, de deseuri de peste, de dozarea necorespunzatoare a alimentelor, care nu sunt consumate complet, de substantele chimice, adaugate in apa sau de reziduurile pe care le evidentiaza obiectele decorative.
Pentru a rezolva problema apei tulburi, trebuie sa gasiti sursa si sa alegeti modul adecvat de curatare a rezervorului si a apei pe care o contine.In primul rand, ce culoare are apa ta? Poate suna ca o intrebare ciudata, dar exista de fapt, diferite nuante de apa tulbure, si asta va spune ce cauzeaza ceata si va ofera solutii la problema.
Apa alba / Cenusie
Exista mai multe cauze ale apei albe sau gri, in tancurile de pesti tulburi.
Reziduuri de pietris
Daca apa din acvariu, devine tulbure de cenusa sau alba, in momentul in care umpleti un rezervor nou, problema dvs., este aproape sigur cauzata de spalarea prafului si a murdariei pe noul substrat, de obicei pietris.
Remedierea pentru aceasta problema, este simpla; pur si simplu, goliti rezervorul, indepartati pietrisul si spalati substratul sub apa curenta, pana cand apa curge limpede.
Constituenti dizolvati
Daca substratul dvs. este curat, dar apa este inca tulbure, problema se datoreaza cel mai probabil, nivelurilor ridicate de constituenti dizolvati, inclusiv metale grele, silicati sau fosfati.
Testati apa din rezervor, folosind un kit simplu de testare a apei din acvariu si probabil, veti descoperi, ca apa este foarte alcalina, cu un nivel corespunzator de pH ridicat.
De obicei, puteti rezolva problema, dozand apa cu un balsam de apa, de la robinet sau cu un tampon de pH.
In unele regiuni, este posibil, ca apa de la robinet sa cauzeze problema. Puteti rezolva aceasta problema, utilizand apa cu osmoza inversa (RO), in loc de apa de la robinet.
Majoritatea magazinelor de peste, bune, vand apa RO sau s-ar putea sa preferati sa cumparati o unitate RO, care va fi mai rentabila, daca aveti un rezervor mare sau mai multe instalatii.
Inflorire bacteriana
Daca aveti un rezervor nou si apa devine tulbure in cateva zile sau o saptamana sau cam asa dupa ce ati configurat-o, celulele sunt cel mai probabil, cauzate de inflorirea bacteriana.
Inflorirea bacteriana sau floarea bacteriana, asa cum este cunoscut si fenomenul, apare, atunci cand se maturizeaza un nou sistem de filtrare biologica.
In general, problema se rezolva de la sine, in cateva saptamani sau luni. Intre timp, puteti ajuta bacteriile benefice din filtrul biologic, aspirand bine rezervorul, cel putin o data pe saptamana, pentru a indeparta deseurile de peste, alimentele nemancate si resturile vegetale.
Uneori, reducerea cantitatii de alimente, pe care le oferiti pestilor dvs., poate ajuta la usurarea sarcinii asupra sistemului de filtrare, curatand apa ca urmare.
Nu opriti sistemul de filtrare
Puteti declansa inflorirea bacteriana, oprind sistemul de filtrare, peste noapte. In mod ideal, filtrul dvs., ar trebui sa ruleze 24/7/365 si trebuie sa il opriti, doar pe scurt, atunci cand intretineti acvariul sau cand curatati sau schimbati filtrul.
Cum ajuta Flocculatul sa curate apa tulbure?
Puteti utiliza aditivi de apa, numiti floculati, pentru a va ajuta sa curatati apa.
Floculele functioneaza, provocand mici particule de resturi plutitoare, sa se aglomereze, astfel incat, elementul mecanic al sistemului dvs. de filtrare, sa le poata indeparta din apa, vindecand efectiv tulburetea.
Veti gasi floculuri de vanzare, in magazinul dvs. local, de peste, etichetat ca „clarificatoare de apa”.
Feriti-va de schimbarile mari de apa!
Multi pasionati, cauzeaza in mod involuntar, inflorirea bacteriana, dupa o mare schimbare de apa, care supara delicatul echilibru ecologic din acvariu. Daca scoateti prea multa apa din rezervor, poate incepe un mini-ciclu, atunci cand coloniile bacteriene benefice, care traiesc in rezervorul dvs. si in mediul filtrant, incep sa se repopuleze.
Asadar, ramaneti sa efectuati schimbari partiale de apa, de aproximativ 20% la 25%, in fiecare saptamana si daca aveti nevoie, sa schimbati jumatate din apa din rezervor, din orice motiv, asigurati-va, ca adaugati un produs de crestere a filtrului in apa.
Apa verde
Apa verde tulbure, din rezervorul dvs. de pesti, este aproape sigur, cauzata de cresterea algelor in apa.
Algele sunt organisme acvatice minuscule, pe care le gasesti adesea, crescand peste tot in rezervorul de pesti, inclusiv pe substrat, sticla, decoratiuni si chiar pe plante.
Exista, de asemenea, unele specii de alge, care traiesc in apa, plutind in jur si conferind apei, o nuanta tulbure, verzui.
Cum sa scapi de alge in apa din acvariu?
A scapa de alge in rezervorul de pesti, nu este usor, odata ce a fost stabilit. Deoarece, algele pot fi cauzate de mai multe lucruri, trebuie sa utilizati o strategie de atac, cu mai multe directii:
Reduceti lumina excesiva!
Prea multa lumina puternica, in special lumina soarelui, poate incuraja algele, sa creasca in apa din rezervorul de pesti.
Puteti restrictiona cresterea algelor, indepartand rezervorul de lumina soarelui sau, protejand acvariul, cu jaluzele sau draperii, pentru partea zilei, cand soarele straluceste pe rezervor.
De asemenea, trebuie sa reduceti orele de aprindere a luminilor de acvariu, poate, utilizand un cronometru.
Odata ce algele sunt infometate de lumina, elle vor disparea, in cele din urma, iar sistemul dvs. de filtrare, va elimina algele verzi din apa, lasand-o din nou limpede.
Fosfatii
Fosfatii, care provin din descompunerea deseurilor organice in apa si din sursa de apa in sine, sunt ingrasaminte vegetale, care incurajeaza cresterea algelor.
Pentru a reduce cantitatea de fosfati din apa, incepeti prin a oferi rezervorului, o curatare profunda, inclusiv taierea materiei vegetale moarte si aspirarea substratului, pentru a scapa de deseurile de peste si de alimentele nemancate.
Odata ce ati terminat, testati-va apa de la robinet, deoarece aceasta, ar putea fi sursa problemei.
Potabila Water Act (SDWA) din 1974, stipuleaza ca, Agentia de Protectie a Mediului din SUA, este de – datoria de a trata chimic alimentarea cu apa menajera, pentru a o face in conditii de siguranta, pentru utilizare si pentru baut.
Acest proces, inseamna, ca apa este tratata chimic, rezultand adesea, niveluri ridicate de fosfati.
Daca, alimentarea cu apa menajera, contine niveluri ridicate de fosfati, va trebui sa treceti, la utilizarea apei RO, pentru acvariu sau sa tratati chimic apa, pentru a scapa de fosfati, inainte de a introduce apa in rezervorul de pesti.
Azotatii
Nitratii actioneaza si ca ingrasaminte, pentru plante si alge.
Nivelurile de nitrati din rezervorul dvs. de peste, cresc, in general, in corelatie directa, cu cantitatea de deseuri de peste, continute in apa si in mod ideal, apa din acvariu, nu ar trebui sa contina mai mult de 20 ppm (parti pe milion) de nitrati.
Atata timp, cat efectuati schimbari partiale de apa, de pana la aproximativ 30%, in fiecare saptamana si va mentineti filtrele in mod corespunzator, nivelurile de nitrati, ar trebui, sa fie destul de usor de tinut sub control.
Pentru ca elementul biologic al sistemului dvs. de filtrare, sa functioneze eficient si sa elimine nitratii din apa, trebuie sa aveti un debit bun, in tot rezervorul.
In mod ideal, doriti un debit GPH (galoane pe ora), de cel putin patru ori, volumul total de apa din rezervor, de preferinta mai mult.
Apa galbena / maronie
Desi, este destul de neobisnuit, ca apa din rezervorul de pesti, sa capete o culoare maro tulbure sau galbuie, asta se poate intampla uneori.
Driftwood
Multi pasionati, folosesc lemn de mlastina si lemn de drift, ca decoratiuni pentru acvariu.
Lemnul arata foarte natural, unele specii de plante, pot fi antrenate, sa creasca pe lemn, pestii folosesc lemnul, pentru a determina teritoriile si sa le foloseasca drept ascunzatoare, iar coloniile de microbi benefici, cresc pe suprafetele lemnului, oferind hrana pentru pesti si pui.
Cu toate acestea, taninurile pe care le contine lemnul, se pot scurge in apa, scazand usor nivelul pH-ului si uneori, transformand apa in culoarea ceaiului rece.
Unele specii de pesti, apreciaza un mediu cu „apa neagra”, deoarece imita habitatul lor natural, dar apa tulbure galbena sau maronie, nu arata grozav si face, ca rezervorul sa para murdar, ceea ce in realitate nu este.
Cum sa preveniti „apa neagra” in rezervorul dvs. de peste?
Puteti preveni, formarea de „apa neagra” in rezervor, prin inmuierea lemnului de plutire sau a lemnului de mlastina, intr-o galeata, cateva zile, inainte de a introduce lemnul in acvariu.
Desigur, orice decoratiuni pentru rezervoare, pe care le cumparati de la un magazin de animale de companie, ar trebui sa fie pregatite, astfel incat, sa nu aveti aceasta problema.
Daca aveti un filtru de carbune activat, acest lucru, va va ajuta, sa indepartati o parte din decolorare.
Frunze uscate
Un strat de frunze uscate pe substrat, poate ajuta la reproducerea mediului natural, al unor specii de pesti, oferind rezervorului, o atmosfera amazoniana si oferind undeva, cresterii coloniilor de microbi, care pot oferi hrana pentru pesti si pui.
Frunzele uscate, de asemenea, produc taninuri, care vor transforma apa, intr-o culoare maronie.
Daca, nu doriti sa creati un habitat cu „apa neagra”, va trebui sa indepartati frunzele, pentru a permite apei sa devina din nou limpede.
Apa tulbure din acvariu – Schimbati apa din acvariu!
Apa tulbure din acvariu – 1. Deconectati incalzitorul de apa!
Deconectati, toate sursele de electricitate din rezervor, pentru a evita riscul de electrocutare, in timp ce efectuati lucrarea de curatare.
Nu trebuie, sa scoateti imediat dispozitivele electrice din rezervor.
Apa tulbure din acvariu – 2. Indepartati toate obiectele decorative!
In special, trebuie sa scoateti plantele artificiale din rezervor. Pentru a face aceasta treaba, purtati manusi de cauciuc, complet impermeabile.
De fapt, trebuie sa scoateti toate obiectele, care se afla in rezervor.
Puneti-le deoparte, pe servetele de hartie.
Apa tulbure din acvariu – 3. Frecati toti peretii laterali, ai acvariului!
Pentru aceasta, utilizati de preferinta, un burete de alge.
Insistati, strangand bine buretele, pentru a curata suprafetele interioare.
Stergeti buretele, de doua sau chiar de trei ori, pe fundul si suprafetele laterale.
Apa tulbure din acvariu – 4. Opriti pompa de apa!
Indepartati filtrul de apa, situat pe gura pompei si puneti-l deoparte, langa un lighean sau o chiuveta, pe un prosop de hartie, cu obiectele decorative pe care le-ati scos din rezervor.
Apa tulbure din acvariu – 5. Curatati toate obiectele scoase din acvariu!
Macinati bine filtrul, plantele artificiale si alte obiecte decorative.
Puneti multa apa calduta, peste aceste elemente. Clatiti-le bine, pentru a scapa de orice reziduuri de murdarie. Asezati din nou aceste articole, pe prosoape de hartie curate.
Apa tulbure din acvariu – 6. Conectati produsul de curatat pietris!
Este, in general, un tub flexibil din material compozit, cu un sifon, care este conectat la un robinet sau o galeata, pentru a colecta apa murdara.
Scufundati capatul liber al dispozitivului, in stratul de pietris, pana cand atinge fundul acvariului. Resturile vor trece prin sifon, impreuna cu apa si pietrisul.
De indata ce apa incepe sa se limpezeasca, ar trebui sa opriti debitul, de exemplu, inchizand o supapa pe dispozitiv sau ciupind conducta, deasupra stratului de pietris.
Ridicati capatul liber al dispozitivului de curatare si scufundati-l intr-un alt loc, in stratul de pietris, pentru a repeta procesul.
Repetati acest lucru, pana cand, aproximativ un sfert sau o treime din apa, a fost scoasa din rezervor.
Apa tulbure din acvariu – 7. Reglati temperatura apei!
Incepeti, prin masurarea acesteia, citind indicatia unui termometru, scufundat in apa din acvariu.
Acest instrument, trebuie sa fie impermeabil. Le puteti gasi, in magazinele care vand echipamente acvaristilor.
Utilizati termometrul, pentru a masura temperatura apei de la robinet, astfel incat, sa se potriveasca cu temperatura apei din rezervorul acvariului.
Trebuie sa faceti acest lucru, pentru a evita stresarea pestilor, schimbandu-le brusc, mediul.
Temperatura corecta a apei, depinde de speciile de pesti din acvariu, dar, in general, ar trebui sa fie, intre 23 si 28 ° C.
Apa tulbure din acvariu – 8. Deschideti robinetul pompei de apa!
Acest lucru, va permite, adaugarea de apa in rezervor. De asemenea, puteti umple o singura galeata, pentru a restabili nivelul apei din acvariu.
Pe masura ce umpleti rezervorul, adaugati substante chimice, pentru tratarea apei, cum ar fi, declorinatorul.
Daca folositi o galeata, adaugati substantele chimice in apa pe care o contine, inainte de a o varsa in acvariu.
Apa tulbure din acvariu – 9. Intoarceti obiectele decorative in rezervor!
Inlocuiti filtrul, plantele artificiale si toate celelalte obiecte decorative. Incepeti, prin instalarea plantelor artificiale. Puneti-le inapoi, in locurile pe care le ocupau, inainte de curatare.
Inlocuiti filtrul, in locatia care ar trebui sa-l primeasca.
Apa tulbure din acvariu – 10. Conectati incalzitorul de apa si pompa!
Ar trebui sa conectati aparatele electrice ale acvariului, la retea, numai dupa ce ati scos mainile din apa din rezervor si le-ati uscat bine.
Porniti pompa!
Apa tulbure din acvariu – Pastrati filtrul si echipamentul
Apa tulbure din acvariu – 1. Curatati sau inlocuiti filtrul!
Folositi o surubelnita sau alt instrument, pentru a scoate partea superioara a ansamblului filtrului si, pentru a avea acces la burete sau tampon.
Scoateti buretele sau tamponul si clatiti acest articol, cu apa calduta, pentru cateva minute.
Dupa curatarea apei din acvariu, puteti folosi apa igienizata, pentru a clati filtrul, adaugand in acelasi timp, bacterii bune si, evitand contaminarea cu amoniac.
Daca exista, prea multe resturi in burete sau tampon, atunci ar trebui, sa achizitionati o piesa noua, pentru a inlocui acel element, al dispozitivului de filtrare.
Dupa ce ati curatat sau inlocuit elementul si l-ati reinstalat in blocul de filtrare, insurubati partea superioara a dispozitivului, la loc in rezervor.
Aceste filtre, trebuie curatate cel putin o data la doua saptamani, dar poate fi necesar, sa faceti acest lucru, mai des, daca exista o multime de pesti in acvariu.
Apa tulbure din acvariu – 2. Pastrati un filtru chimic!
Filtrul chimic, contine adesea granule. In general, este plasat, exact dupa un filtru mecanic sau intre un astfel de filtru si un filtru biologic.
Urmati instructiunile, care vin cu produsul pe care il utilizati. In mod normal, ar trebui sa turnati, doar o cantitate precisa de granule, in filtru sau intr-o punga mica prefabricata, care trebuie asezata direct in apa din acvariu.
Adesea, este suficient, sa alegeti un filtru simplu de carbune activ. Carbunele activ, absoarbe particulele organice, substantele medicinale, bacteriile, care provoaca mirosuri proaste si produsele colorante, care sunt dizolvate in apa din acvariu.
Cand apa devine tulbure sau miroase urat, stii asta, este timpul, sa inlocuiti filtrul chimic.
De obicei, aceste filtre, au o durata de viata, de una pana la doua luni.
Daca utilizati o punga de filtrare, instalati-o intr-un loc din rezervor, in care exista mult flux de apa.
Apa tulbure din acvariu – 3. Clatiti filtrul biologic!
El este, cel care va contine bacteriile, care contribuie la degradarea materialelor, in ciclul azotului.
Acest lucru, este esential, pentru a pastra apa de amoniac si nitrati, substante toxice si potential fatale, pentru pesti.
Aceste filtre, au in general, o suprafata mare si sunt pozitionate, dupa filtrul chimic. Aceasta inseamna, ca apa va trece mai intai prin filtrele mecanice si chimice.
Daca filtrul biologic, este infundat, ar trebui, sa-l scoateti din rezervor si sa-l clatiti cu apa sanatoasa din acvariu, pentru a pastra bacteriile bune si un strat subtire de namol pe suprafata sa.
Ar trebui sa inlocuiti filtrul biologic numai daca este deteriorat.
Apa tulbure din acvariu – 4. Curatati rotorul pompei!
Pentru aparatele echipate cu un motor electric, cum ar fi o pompa de apa sau un dispozitiv de filtrare electrica, trebuie, sa efectuati intretinerea, conform instructiunilor date de producator.
Cu toate acestea, puteti face unele lucrari de intretinere, de baza, pentru a va asigura, ca apa ramane sanatoasa, cu ajutorul dispozitivelor de asistenta.
Curatati aceste dispozitive, in timp ce schimbati apa din acvariu, deoarece, acestea sunt deconectate de la sursa de alimentare si scoase din rezervor.
Urmati instructiunile producatorului, pentru indepartarea lamelor, de pe partea rotativa a pompei electrice. Utilizati o carpa curata de praf, pentru a indeparta orice resturi, care ar putea fi pe lame si examinati hardware-ul, pentru a vedea, daca exista un articol, care trebuie reparat.
Inlocuiti orice piesa deteriorata.
Apa tulbure din acvariu – 5. Curatati blocul de filtrare!
Dupa indepartarea filtrului, la schimbarea apei, puteti efectua o intretinere a acestuia.
Mai intai, clatiti bine blocul de filtrare, conductele de intrare si iesire, apoi folositi un produs uleios, potrivit pentru acvarii, pentru a lubrifia piesele in miscare. De exemplu, ati putea folosi vaselina sau silicon lichid, ca lubrifiant.
Ar trebui, sa utilizati ulei de masina, pentru partile unei pompe, care se monteaza in afara rezervorului. In acest caz, nu uitati, sa consultati manualul de service, furnizat de producator.
Dupa curatarea si ungerea dispozitivului de filtrare, trebuie sa il reasamblati si, sa il reinstalati in rezervor.
Este posibil, sa trebuiasca, sa repetati pompa si dispozitivul de filtrare, pentru a le readuce la lucru.
Umpleti filtrul cu apa curata din rezervor, dupa ce il reinstalati in rezervor. Acest lucru, ar trebui sa declanseze functia de sifonare.
Corect la sursa
1. Hraniti mai putin pestele!
O doza mica de hrana, data de fiecare data pestilor, ar trebui, sa fie suficienta si este de preferat sa nu le dai ratia zilnica, o data sau de doua ori pe saptamana.
Nu lasati alimentele, mai mult de 10 minute in acvariu.
2. Adaugati sare de acvariu in apa!
Aceasta sare, este de fapt, destul de obisnuita. Este clorura de sodiu (NaCl), fara aditivi.
Adaugati 15 ml, la 20 l de apa din acvariu.
Intrebati medicul veterinar sau un agent de vanzari, la un magazin de animale de companie, daca pestele care locuieste in acvariu, este o specie toleranta la sare.
3. Adaugati un produs de tratament!
O astfel de substanta chimica, poate fi utilizata, pentru tratarea apei tulburi, care contine clor, amoniac, cloramina si nitrati.
Este eficienta, atat pentru apa dulce, cat si pentru apa sarata. Instructiunile variaza, in functie de produs, dar ar trebui, sa il turnati direct in acvariu, cu o rata de 50 ml la 200 l de apa.
Adaugati cateva in acvariu, in timp ce schimbati apa.
Sfaturi
Mutati temporar pestele, intr-un castron umplut cu apa de la robinet, in timp ce schimbati apa din acvariu!
Schimbati apa din acvariu, cel putin o data pe saptamana!
Avertizari
Asigurati-va, ca apa pe care o adaugati in acvariu, este aproximativ, la aceeasi temperatura cu apa deja acolo.
Prevenirea apei tulbure, din rezervorul de peste, este destul de simpla.
Pe langa remedierile mentionate mai sus, exista cateva reguli de aur, pe care va trebui sa le urmati, pentru a va mentine cristalul clar, al acvariului.
Evitati supraalimentarea!
Hranirea excesiva a pestilor, este daunatoare, pentru sanatatea lor si, de asemenea, va face ca apa din acvariu, sa devina tulbure, din cauza unei infloriri bacteriene sau a particulelor de alimente de peste, care, nu sunt consumate si care plutesc in apa.
Va recomand, sa va hraniti pestii, doar cu ceea ce vor manca in cateva minute.
Hraniti pestele putin si, in special, specii precum Beta, care pot suferi de constipatie, daca sunt supraalimentati.
De asemenea, este benefic, sa aveti macar o zi, in fiecare saptamana, cand nu ii hraniti deloc.
Nu este crud; postul ajuta la mentinerea sanatatii sistemului digestiv al pestilor si previne si problemele de sanatate asociate.
Evitati supraaglomerarea!
Depasirea rezervorului dvs. de peste, cere probleme, pe mai multe niveluri.
Prea multi pesti inghesuiti, intr-un spatiu mic, pot determina speciile teritoriale, sa devina foarte agresive, iar lipsa spatiului personal, provoaca, de asemenea, stres, care poate duce si la probleme de sanatate si la focare de boli.
Supraaglomerarea unui acvariu, cu prea multi pesti, va suprasolicita sistemul de filtrare, coplesind bacteriile benefice, care proceseaza deseurile si ducand la inflorire bacteriana si apa tulbure.
Puteti rezolva problema, mutand o parte din pesti in alt rezervor, efectuand o schimbare partiala a apei si aspirand temeinic substratul.
Adaugati suport de carbon activat la filtru!
Dupa cum am mentionat anterior, adaugarea de carbune activ la mediul de filtrare, poate ajuta la indepartarea taninurilor, care pot pata apa, de o culoare galben maroniu.
Semanati acvariul!
Daca aveti o noua configuratie, puteti preveni inflorirea bacteriilor si apa tulbure, prin insamantarea acvariului.
Semanatul implica transferul unor substraturi, plante sau decoratiuni, dintr-un rezervor matur, in cel nou.
Cu aceste articole, vin bacterii benefice, nitrificante, esentiale, pentru inceperea procesului de ciclare a rezervorului.
Semanatul poate reduce timpul de ciclism, obisnuit cu jumatate, precum si reduce probabilitatea, ca apa sa devina tulbure.
Concluzie
Deci, daca apa din acvariu devine tulbure, va trebui sa faceti o munca de detectiv, pentru a determina cauza problemei.
Rezervoarele noi, pot deveni tulburi, deoarece, nu au mers complet pe bicicleta, inainte de introducerea pestilor, ducand la inflorirea bacteriilor.
Daca rezervorul este prea luminat, prea mult timp sau este expus la lumina directa a soarelui, algele plutitoare, pot creste, transformand apa in culoare verde.
In cele din urma, daca aveti lemn de mlastina, lemn de drift sau frunze uscate in rezervor, pentru a-i da un aspect natural, puteti crea, din greseala, un habitat de apa neagra, in care apa capata o culoare maroniu galbui, din cauza taninurilor care s-au filtrat in apa.apa tulbure in acvariu, apa tulbure acvariu, apa acvariu tulbure, apa tulbure albicioasa in acvariu, apa tulbure verde in acvariu, apa tulbure alba in acvariu, de ce se face apa tulbure in acvariu, apa tulbure acvariu cauze