Caini de vanzare, Catelusi

Dog german – De vanzare – Preturi – Pui – Informatii

dog-german-pret-pui

Dog German – De la micii pomeranieni, pana la marii leonbergeri, majoritatea raselor germane de caini, au o reputatie buna, pentru inteligenta, persistenta, si capacitatea lor, de a face o treaba eficienta.

Spre exemplu, cainele Ciobanesc German, este una dintre cele mai populare rase de caini din America, din motive intemeiate.
Cainele Ciobanesc German, este un protector natural, si atat de adaptabil si inteligent, incat, a indeplinit aproape orice meserie, cunoscuta de caine. Daca ar avea degetele mari opozabile, ar fi de neoprit.
Sunt caini de lucru inteligenti si capabili. Devotamentul si curajul lor, sunt de neegalat.
Si sunt uimitor de versatili.

Daca sunteti in cautarea unui catelus sau a unei pisici de vanzare/adoptat, sau daca doar doriti sa vindeti/donati un animal de companie, vedeti si publicati anunturi apasand aici!

Dog Ciobanesc German – Istoria rasei

In 1878, crescatorii germani, de caini cu abilitati de pastor, au facut o prima incercare de regrupare, cu scopul de a-si imbunatati cainii. Acestea sunt foarte variate din punct de vedere fenotipic, in special in functie de regiuni: de exemplu, tipul Württemberg, poarta urechi drepte, in timp ce tipul turingian, are urechi floppy.
Exista, de asemenea, caini diferiti in Bavaria, sau in Hesse.
Dar punctul lor principal, in comun, este caracterul lor, care ii face buni pazitori ai turmelor, si bunurilor: inteligenta, ascultare, vigilenta, incoruptibilitate. De asemenea, gasim in toata robustetea si rezistenta, pana atunci, selectia empirica, care se desfasura doar pentru a obtine carti genealogice bune, si pentru a incerca sa infiinteze o companie, Phylax, dar proiectul nu reuseste.

Dog Ciobanesc German –   Creat în Germania în anii 1899 de Max Von Stephanitz

Capitanul de cavalerie, Max Emil Frédéric von Stephanitz, va fi adevaratul „tata” al rasei.

Dupa ce a admirat indelung abilitatile cainilor de oaie, a decis sa cumpere unul pe3 aprilie 1899.
Numele sau original, este Hektor von Linksrhein, pe care ulterior, l-a redenumit Horand von Grafath. Acesta este gri si galben, mai mult de tipul Ciobanesc Turingian (dar cu urechile drepte). Von Stephanitz si Arthur Meyer, au creat apoi clubul de rasa pe 22 aprilie 1899 in Karlsruhe
( „Der Verein für deutsche Schaferhunde” sau SV ), capitanul va conduce 35 de ani.

Pe 28 septembrie 1899, este publicat primul standard al rasei, iar in 1900, Horand, inaugureaza cartea originilor SV (” Zuchtbuch”).

Ceea ce va face mai tarziu puterea rasei, este generozitatea liderilor sai, in prima definitie a Ciobanescului German: „orice caine de oaie, care traieste in Germania, care, datorita unui exercitiu constant al calitatilor sale de caine de pastor, isi atinge perfectiunea corpului sau, si psihicul sau, in cadrul functiei sale utilitare ”.
Obiectivele sunt clare, deci incepe si cu locul de munca, selectia Ciobanescului German.

Clubul, prezinta rapid o activitate importanta si organizata.

Dog Ciobanesc German – Registru de selectie

Din 1902, a fost publicat un jurnal pentru toti membrii sai, iar in 1903 a fost creat un registru de selectie, cu compilarea performantelor crescatorilor. Progresul va fi rapid, deoarece este bine gestionat la nivel national, si bine monitorizat de eforturile crescatorilor (1.215 membri in 1906).
Incepem sa cautam, femele de acelasi tip, si sa organizam expozitii pentru standardizarea rasei, si, in special, o expozitie nationala de reproducere, care permite tuturor crescatorilor din tara sa aleaga crescatori omogeni.

Incetul cu incetul, unul, a gasit pentru ciobanescul german, alte utilizari decat paza turmelor (acestea vazand ca numarul lor scade). Calitatile sale solide, flerul sau de neegalat, si ascultarea sa neclintita, au incurajat politia germana sa-l foloseasca.
In 1914, SV si armata, au organizat o demonstratie a posibilitatilor pastorului german, in timp de razboi, la care a platit apoi un pret mare.

Dog Ciobanesc German – Test de selectie Körung

In 1922, a fost creat examenul Körung, pentru selectarea animalelor de reproductie; cele declarate adecvate, pentru reproducere, sunt inscrise in registrul Körbuch.
In 1926, genealogia, a numarat deja (346.000 de caini inregistrati.
In anii 1950, au aparut testul de impuscare si testul de caracter. SV este renumit pentru dirijismul pe care „il impune reproducerii: numar limitat de acoperiri, alegerea armasarului, in acord cu supraveghetorul de reproducere, interzicerea acoperirii unei femele recomandate, de un barbat nerecomandat etc. Toate aceste masuri au ca scop orientarea selectiei pentru cel mai bun caine Dog german.

Katzmair si Funk, ii succed lui von Stephanitz, pe atunci Dr Rummel in 1971.
In 1974, a infiintat Uniunea Mondiala, a Asociatiilor Cainilor Ciobanesti Germani (WUSV), datorita vointei de grupare a lui Dr Rummel, care a incurajat „dialogul fructuos, atat pentru reproducere, cat si pentru utilizare ”.
In 1982, Hermann Martin (canisa von Arminius), a devenit presedinte al SV.

Primul campionat de lucru WUSV, are loc in Munster, e la 16 pana la 18 septembrie 1988.
In 1994, Peter Messler, a preluat conducerea SV, pana in decembrie 2002 ; Wolfgang Henke l-a succedat. Membrii clubului dau dovada de multa motivatie si dinamism, pentru a-si vedea cursa evoluand. Se intalnesc foarte frecvent la intalniri, pentru a vorbi despre cainii lor.

Dog Ciobanesc German – Aspect general

Ciobanescul german, este un caine, putin mai mare, decat dimensiunea medie, mai degraba alungit, robust, si  foarte musculos.
Membrele sunt armonioase, si orientate in asa fel, incat sa permita o impingere puternica a posteriorului, si o lungire foarte buna a partii anterioare.
Cainele este construit ca un trotter pur.
Capul, este proportional cu corpul, slab, moderat larg, intre urechi;
Botul este puternic.
Urechile, sunt de dimensiuni medii, largi la baza, si purtate erecte.
Ochii, sunt in forma de migdale, si usor oblici, trebuie sa fie cat mai intunecati.
Coada, ar trebui sa ajunga cel putin la hock.

Blana:

Scurta, dura, compacta, dreapta si bine aderenta, cu un substrat furnizat.

Subiectii cu parul lung, nu sunt acceptati de standard, si nu pot participa la expozitii.

Culoare:

Negru si gri, de o singura culoare, sau cu pete bronzate obisnuite.
Culoarea alba nu este permisa.

Proportii

Dimensiune: 60 pana la 65 cm pentru mascul, si 55 pana la 60 cm, pentru femele;
Greutate: 30 pana la 40 kg pentru mascul, si 22 pana la 32 kg, pentru femela;

Caracteristici fizice dupa standardul rasei

Ciobanescul german, este un caine foarte sportiv si elegant, datorita dimensiunilor sale flexibile.

Stratul sau, este dens, aspru si drept. Blana lui, este de culoare neagra-maro-negra, neagra sau gri.
Nasul sau, este intunecat (negru), ochii in forma de migdal,e sunt de culoare maro, iar urechile sunt drepte.
Coada este cazuta, stufoasa.

Exista doua soiuri, la fel de recunoscute:

  • Cu parul scurt
  • Sau cu parul lung.

Pastorii germani sunt caini foarte versatili, alcatuite din doua linii:

Dog Ciobanesc German – Asa numita linie de lucru:

Este facuta morfologic, pentru a fi mai confortabila, cu salturi si exercitii, care necesita rezistenta, viteza de miscare si ton. prezinta o linie din spate, mai dreapta, constructie medie, si constructie atletica.
Este gri, negru, sau negru, si de culoare cafenie.
Ciobanescul german care lucreaza, exceleaza, in discipline de nivel inalt, precum IPO sau IGP, RING, Mondioring, turma etc.

Dog Ciobanesc German – Asa numita linie de frumusete:

Diferite criterii morfologice: blana neagra si cafenie (chiar daca gasim in zilele noastre gri si negru), un piept foarte dezvoltat, linia din spate, formand o inclinatie a scapulei, pentru a cobori spre pelvis, evidentiind postura cainelui.
Este realizat, pentru a putea trota mult timp, fara a tensiona articulatiile. A fost selectat, pentru concursuri de frumusete canina, generand astfel, hipertipuri, o sursa de pierdere, a abilitatilor de sarituri, pentru cainii a caror linie de spate, este prea adanca.
El si-a pastrat inca, abilitatea de caine utilitar, deoarece un certificat IPO sau IGP, este obligatoriu, pentru a obtine confirmarea germana sau Korung.
Korung, este un test de selectie german, stabilit de tatal fondator al rasei: capitanul Von Stephanitz, care, evalueaza, atat calitatile morfologice ale cainelui, cat si gustul sau pentru munca.

Dog Ciobanesc German – Proportiile dupa standardul SCBA

Conform standardului SCBA, cainele ciobanesc german, are o inaltime medie, putin mai lunga decat inalta, de linie atletica, este viguros, muscular, si are o structura generala solida.
Masculii, au o inaltime de aproximativ 60 pana la 65 cm la greaban, si femelele, intre 55 si 60 cm la greaban.
Greutatea, variaza, de la 22 la 32 kg pentru femela, si de la 30 la 40 kg pentru mascul.

Concluzie

Aceasta rasa, este impartita in 2 linii „mari”, cea de lucru si cea de conformatie germana, precum si liniile canadiana / americana.
Liniile de lucru, sunt in general, caini mai energici, cu temperamente mai puternice, si sunt de obicei, de culoare neagra, sablon, bicolor sau negru si de culoare cafenie.
Morfologia lor este dreapta si sunt foarte agili.

Liniile de tip german, sunt adesea negre si rosii, sau negre si cafenii, aratand multa energie, si sunt mai usor de antrenat. Au o morfologie bine echilibrata si armonioasa.
In ceea ce privesc liniile canadiene / americane, cainii sunt mai calmi, si sunt bine angulati.
Sunt caini de familie, foarte buni, precum si pentru sporturi de agilitate, cursuri de ascultare, si multe altele.

Dog German – Caracter si aptitudini

Personajul Ciobanescului German, l-a facut aproape la fel de faimos, ca frumusetea sa: este un caine vesel si jucaus, foarte usor de dresat, mereu dornic sa-i faca pe plac stapanului sau.
Este potrivit practic, pentru toata lumea, inclusiv pentru copii (daca respecta cainele) si poate indeplini orice functie, de la caine insotitor, pana la caine de paza, aparare si salvare.
El este, de asemenea, angajat ca un caine ghid, pentru nevazatori, si este probabil cea mai mare expresie, a inteligentei si docilitatii canine.

Dog German – Caracter

Dog German – Afectuos

Gingasia acestui pastor este potrivita doar de frumusetea sa, este foarte atasat de stapanii sai si va sti sa-si demonstreze marea loialitate fata de ei cu curaj si afectiune. El iubeste in mod special copiii si va fi foarte bland cu ei.

Dog German – Jucaus

Acest caine este deosebit de jucaus si vesel, ii place sa petreaca timp, cu tineri si batrani, pentru a se lasa aburi, si, de ce nu, pentru a invata, distrandu-se.

Sesiunile de joc, trebuie totusi initiate de maestru, si controlate, pentru a nu excita excesiv, acest mare jucator.

Dog German – Calm

In mod natural echilibrat, cainele ciobanesc german, asa numit peste Canal, stie sa fie discret si linistit acasa, dar numai daca nevoile sale de cheltuieli, au fost indeplinite in prealabil.

Dog German – Inteligent

Acest caine de oaie, exceleaza in multe domenii:
caine de asistenta,
caine de paza si protectie,
de prim ajutor,
cercetare
sau chiar pastorire
Aceasta, reflecta capacitatile sale remarcabile de adaptare, si, prin urmare, de inteligenta.

Rapiditatea sa, in intelegerea si analiza diverselor situatii, care ii sunt deschise sunt semnul unor mari aptitudini.

Aceasta versatilitate, il datoreaza sa fie unul dintre cei mai reprezentati caini din intreaga lume.

Dog German – Vanator?

Acest caine, poate avea un puternic instinct pradator, mai ales daca este intarit prin jocuri de aruncare, de exemplu.

Cu toate acestea, isi va proteja familia, de ceea ce considera o amenintare, ca va vana posibili intrusi, pur si simplu, pentru a-i tine departe.

Dog German – Infricosat / Suspicios fata de straini

Niciodata fricos sau agresiv fata de straini, acest caine, va sti sa analizeze pericolul, sau nu, unei situatii. Atata timp cat primul contact se face intr-un mod coerent si inteligent, Deutscher Schaferhund, il va considera pe strain, ca membru al grupului sau.

In plus, se considera ca subiectii timizi sau tematori deviaza de la standardul oficial.

Dog German – Independent

Foarte atasat de grupul sau social, acest „caine lup” nu a mostenit independenta stramosilor sai. El prefera prezenta stapanilor sai, decat singuratatea, si scopul sau zilnic este sa-i multumeasca.

Dog Ciobanesc German – Comportament

 Suporta singuratatea?

O buna obisnuinta cu singuratatea, va permite cainelui ciobanesc german, sa tolereze absenta stapanilor sai, dar in nici-un caz, nu trebuie lasat singur, inchis pentru zile intregi.

Usor de antrenat / Ascultator

Cu o inteligenta remarcabila, si o atentie nemaiauzita, educatia acestui caine, nu va fi dificila, atata timp cat metodele educationale, respecta principiile educatiei pozitive.

Rabdarea, blandetea si fermitatea vor fi cuvintele cheie pentru a obtine rezultate cu acest caine cu un caracter uneori puternic.

Educatia trebuie oferita devreme pentru a nu fi coplesit odata ce cainele a atins dimensiunea si greutatea adultului.

 Latrat

Protector la suflet, ciobanul alsacian, poate ridica uneori vocea, pentru a preveni prezenta unui strain. Cu toate acestea, o educatie buna, si o relatie de incredere intre proprietar si cainele sau, va reusi sa canalizeze acest aspect.

 Este fugar (Runaway?

Caine de paza prin excelenta, acest caine cioban, prefera mult sa ramana cu familia, in mediul sau familiar, decat sa fuga.

Aveti grija, insa, cu putin sau deloc plimbare, care nu parasesc niciodata gradina lor, care ar putea decide sa mearga singuri la plimbare pentru a-si satisface nevoile de cheltuieli olfactive si sociale.

 Distrugator?

Ca orice caine bun de lucru, acest caine, trebuie stimulat mental si fizic, cat mai regulat posibil. Daca nu este cazul, el ar putea fi distructiv, sa treaca timpul si sa-si exteriorizeze prea multa energie, si sa depaseasca plictiseala.

 Lacom la mancare?

Mare lacom, acest caine nu-si va plange placerea in fata unor dulciuri mici. Pofta sa mare, ii permite sa fie motivat, in mod deosebit, de recompense gourmet, in timpul sesiunilor de educatie.

 Caine de paza

Ciobanescul german ramane un mare protector. Loialitatea fata de grupul sau social si marea lui vitejie il fac un caine de paza excelent.

Aveti grija, totusi, daca proprietarii nu arata consistenta si inteligenta in educarea si socializarea cainelui lor, acesta din urma poate fi agresiv.

Intr-adevar, s-au remarcat multe derive, in discutie: succesul si popularitatea acestei rase, care a fost pusa in mainile oamenilor absolut nepregatiti sa-si asume un astfel de animal.

Primul caine?

Noii stapani, pot adopta un ciobanesc german, dar mai intai, trebuie sa afle despre caracterul acestui caine, si posibilele derive, daca educatia sa nu este inceputa, de la o varsta frageda.

Va fi necesar, sprijin profesional, pentru a garanta cea mai buna educatie, si socializare posibila, pentru catelul ciobanesc german.

Dog Ciobanesc German – Conditii de viata

Ciobanescul german, poate fi pastrat in aer liber, pe tot parcursul anului, dar ii place sa traiasca in casa, pentru ca el, are nevoie de contact uman. Unii oameni, accepta locuinta in apartament, dar cu conditia, sa iasa foarte des afara, si sa le ofere o prezenta umana.
Ciobanescul german are nevoie intotdeauna de multa miscare.

Ciobanesc german in apartament

Acest caine pastor, este facut sa traiasca intr-un mediu rural, cu acces regulat in aer liber.
Intr-adevar, ii place in mod deosebit, sa vina si sa plece, dupa bunul plac, intre casa si gradina.

Cu toate acestea, capacitatea sa mare de adaptare, ii permite sa se adapteze la viata orasului, intr-un apartament, daca nevoile sale sunt satisfacute.

Mai mult, indiferent daca este intr-o casa cu gradina, sau intr-un apartament, acest sportiv, ar trebui sa fie plimbat de mai multe ori pe zi, si activitati ar trebui oferite in mod regulat, pentru a-l stimula mental, fizic, dar si in mod olfactiv si social.

Nevoia de exercitiu / Atletism

Prin natura muncitoare, Ciobanescul German, va inflori doar daca este util proprietarului sau. Astfel, activitatile, ar trebui oferite, pentru a-si satisface pe deplin nevoile.

Agilitate, urmarire, muscatura, ascultare, cursuri de cani, mantrailing, atatea activitati, care vor stimula mental, fizic, dar si in mod olfactiv, acest pasionat de exercitii.

Pe langa aceste activitati, pentru a le oferi cat mai regulat cainelui sau, va fi, de asemenea, necesar, in gradina sau nu, sa mearga afara, o data sau de doua ori pe zi.
Plimbarile igienice, simple, care dureaza aproximativ cincisprezece minute, nu l-ar satisface.

Calatorie / Usurinta in transport

Nu este usor sa duceti acest caine mare peste tot, dar retineti totusi, ca unii caini din rasa Dog german, mici (22 kg).

Dog Ciobanesc German – Compatibilitate

Pastorul german si pisicile

Daca o convietuire intre caine si pisica, trebuie facuta intr-un mod armonios, este recomandabil, sa o initiati de la cea mai mica varsta, a celor doi subiecti.
Intr-adevar, daca, cainele si pisica, cresc impreuna, intelegerea va fi mult mai usoara.

Puiul Ciobanesc German, va cauta in principal, sa se joace, cu colegul sau de camera felin, in timp ce, la varsta adulta va fi mai ignorant.

Pastorul german si ceilalti caini

Va trebui sa se stabileasca o socializare timpurie, astfel incat, acest pastor, sa aiba suficiente coduri canine, pentru a comunica cu congenerii sai.

Intalnirile regulate, pozitive si supravegheate, vor fi esentiale, mai ales in primele luni de viata ale catelusului.

Ciobanescul german si copiii

Foarte aproape de copii, dar si deosebit de protector pentru ei, caracterul jucaus, prietenos si vesel al acestui caine, corespunde perfect, copiilor.

Pentru ca, coabitarea sa fie sanatoasa si sigura, totusi, regulile vietii, trebuie puse in aplicare, si mai ales respectate de toti, cum ar fi:

Nu deranjati cainele cand este in cos;

Nu-l considerati ca un plus;

Nu-l lasati singur si nesupravegheat, cu copiii;

Invatati copiii, semnele de avertizare ale cainilor

Pastorul german si varstnicii

Puterea acestui caine, impreuna cu marea sa nevoie, de cheltuieli energetice fizice, face ca, adoptarea sa de catre batrani, sa fie riscanta si irationala.De la pastorii germani, iubiti, si marii danezi, pana la pudelii si teckelii inteligenti, Germania, a oferit Statelor Unite, multe dintre rasele sale preferate de caini.

De fapt, jumatate din cele mai populare 10 rase de caini, din America, au provenit din Germania.

Este usor de inteles, de ce: daca sunteti in cautarea unui caine harnic, si extrem de inteligent, atunci rasele de caini germane, sunt greu de invins.

Germanii, au crescut in mod istoric, caini cu o etica de lucru dedicata, si eficienta, pentru a indeplini o functie specifica in societate.

Jerry Klein, DVM, si ofiterul veterinar sef al American Kennel Club, spune ca, cainii germani, erau detinuti de oameni, din medii socio-economice, de la fermieri si tarani, pana la cei bogati. Cainii, erau adesea crescuti, pentru a satisface o nevoie din societatea germana – cainii mari, erau folositi pentru vanatoarea ursilor, sau pentru a lucra ca, caini de paza, in timp ce cainii mai mici, erau angajati, pentru a recupera pasari de apa, sau pentru a lucra ca exterminatori.

„Cainii germani, cuprindeau toate partile societatii germane, si ceea ce era necesar: munca si functie”, spune Klein.

„Cainii germani, au trebuit sa faca ceva, iar acesta poate fi firul comun, intre un Affenpinscher si un Teckel, si un ciobanesc german, sau un Rottweiler.

Trebuiau sa faca o treaba, si trebuiau sa aiba abilitati aceste rase. ”

Dog German – Pointer german cu par scurt

La sfarsitul anilor 1800, germanii, au dorit sa creeze, un pui minunat, cu instinct natural, pentru activitati multiple, de vanatoare.

Dupa generatii de reproducere, indicatorul german cu parul scurt, a aparut ca ultimul tovaras de familie, cu o multitudine de daruri innascute.

Clubul german de pointeri, Shorthaired din America, spune ca GSP (asa cum sunt numiti cu afectiune pe scurt) a fost crescut cu succes, pentru a „arata, recupera, urmari jocul ranit, vana atat vanatul mare, cat si cel mic” pe terenuri provocatoare.

Acest caine de camp multifunctional (multitasking), a fost recunoscut de AKC, in 1930.

Astazi, parul scurt german, este laudat, ca fiind una dintre cele mai bune rase de caini, pentru vanatoare, si urmarire, precum si un caine ideal, pentru proprietarii care iubesc exteriorul.

Ca un caine energic si inteligent , SPG, este permanent pregatit sa exploreze viata, alaturi de familiile lor. personalitatea lor afectuoasa, si dornica de placere, ii mentine in mod constant, printre rasele de caini de top din America.

Dog German – Marele Danez

Desi Marele Danez, este aparent numit, pentru Danemarca, rasa a provenit de fapt, din Germania.

Marele Danez, care se mai numeste si Mastiff german, este numit cu dragoste, un „urias bland” din cauza dimensiunii extra-mari a cainelui.

Dar, nu lasa reputatia lor, ca unul dintre cei mai mari canini din lume, sa te intimideze.

Marii danezi, fac caini de familie excelenti, datorita inimii lor mari, si a atitudinilor prietenoase.

In timp ce Marele Danez, a fost initial crescut, pentru a vana ursi si mistreti, in cele din urma, au devenit caini de paza pentru nobilime. Stilul de viata aristocratic, se potrivea marilor danezi, si acestia si-au castigat reputatia, de a fi caini de companie iubitori, pe langa protectii acerbe.

AKC, a recunoscut Marele Danez, in 1887, si astazi ramane, cea de – a 15-a rasa, cea mai populara din tara.

Dog German – Teckel

Mic, dar puternic, Dachshund, a fost renumit in secolul al XVII – lea, pentru talentul lor,  de vanatoare de bursuci, pe teritoriul Germaniei.

De fapt, numele lor in germana, se traduce prin „ vanator de bursucuri ”. Acestia, au fost crescuti, pentru a intra in tuneluri de bursuci, si pentru a-si alunga prada, potrivit American Kennel Club.

Latraturile Teckelului – pe care proprietarii le cunosc bine – au fost vitale, pentru a-si avertiza partenerul de vanatoare, deasupra solului, cu privire la ceea ce au gasit.

Acest caine, cu nume afectiv, a fost introdus in America, la sfarsitul secolului al XIX-lea, si nu a pierdut timp,  asigurandu-si locul, ca animal de companie iubit.

Teckelii, au personalitati independente, si sunt, in mod natural, destul de energici, dar acesti caini mici, fac, de asemenea, tovarasi excelenti de apartament, pentru cei care pot tine pasul cu atitudinile lor, spunky.

Teckelul, completeaza lista de top 10, a celor mai doriti pui din America, si sunt cunoscuti, pentru ca traiesc mult timp – pana la 16 ani!

Pudel Standard

Exista un motiv, pentru care pudelii, sunt incrucisati cu atat de multe rase: sunt slabi, foarte inteligenti si usor de antrenat. Dar, inainte ca pudelul standard, sa devina larg dorit, in toata America, pentru aspectul si comportamentul lor, ei au lucrat ca, caini de recuperare a ratelor in Germania.

Numele lor, este preluat din cuvantul german „pudelin”, care face referire, la dragostea lor pentru stropirea in apa .

In 1933, trei pudeli standard, au concurat la primul test de obedienta, al Clubului Kennel American.

Canichii, au fost batuti de un Labrador Retriever, dar evenimentul a ajutat la prezentarea inteligentei lor, la nivel national.

Astazi, pudelii, sunt cunoscuti sub numele de caini destepti, dornici de placere, care aduc un plus minunat unei gospodarii calme.

Nu este o surpriza ca, castiga locul 6, pe lista cainilor preferati ai natiunii.

Dog German – Pomeranian

Petita Pomeranian, a coborat de fapt, din caini de sanie, mai mari si caini de paza – si au personalitati feroce, care se potrivesc cu stramosii lor.
Numele Pomeranianului, provine din regiunea lumii, de unde au provenit, Pomerania, care face acum parte din Polonia si vestul Germaniei.
La sfarsitul anilor 1800, cainele mic a devenit cunoscut ca un insotitor regal al regalitatii, inclusiv regina Charlotte si regina Victoria.

De la recunoasterea de catre AKC, a micului Pomeranian, in 1900, cainele a crescut doar ca un insotitor canin, cautat in SUA (ocupand locul 23 in popularitate generala).
Acesti pui dulci, sunt inteligenti din punct de vedere emotional, si se invata rapid, facandu-i iubitori de caini, sau animale pentru sprijin emotional.
Pomeranianul, este de asemenea, curios si energic, asa ca, proprietarii vor dori sa se asigure, ca raman ocupati cu activitati de instruire si legatura.

Dog german – Affenpinscher

Acesti fosti vanatori, de soareci si sobolani, sunt mici, dar feroce.
Afenpinscherul, este incredibil de inteligent, a lucrat in Germania, ca exterminator, dornic de daunatori, in anii 1600, potrivit American Kennel Club.
In ciuda priceperii lor de vanatoare, erau cunoscuti, si ca insotitori iubitori ai familiilor, pe care le serveau. Poate un semn al naturii lor blande (si fetelor rotunde si neclare), numele affenpinscher in germana, inseamna „caine de maimuta”.

Micul afenpinscher, a fost recunoscut de AKC in 1936. Sunt relativ necunoscuti ca rasa, in America de astazi (ocupa 163 din 195 in popularitate), dar acesti caini mici loiali, sunt minunati cu copii, si familii.
Proprietarii potentiali, ai unui afenpinscher, ii vor iubi curiozitatea, pe tot parcursul vietii, inteligenta profunda, si atitudinile indraznete.

Dog German – Rottweiler

Pe masura ce rasa Rottweiler, s-a dezvoltat in Germania, acestea au fost poreclite „Rottweiler Metzgerhund”, ceea ce se traduce, prin „cainele de macelar din Rottweil”. In mod adecvat, cariera lor principala, a fost sa lucreze ca ocrotitori si pastori de vite.
Reputatia cainilor din rasa Rottweiler, de a fi muncitori si inteligenti, a continuat cand au ajuns in SUA, si sunt laudati pentru cautare si salvare, la locul atacurilor teroriste din Oklahoma City, si la World Trade Center.

Astazi, Rottweiler, este al 8-lea cel mai popular caine din America.
In mod istoric, sunt caini de paza, si au o reputatie pana in prezent, pentru prezenta lor protectoare si puternica.
Proprietarii potentiali, ar trebui sa socializeze, si sa dedice timp antrenamentului de consolidare pozitiva, cu acesti caini dornici de placere, si foarte inteligenti inca de la o varsta frageda.

Dog german – Leonberger

Nu poti rata un Leonberger – partial din cauza personalitatilor lor, mai mari decat viata, dar si a dimensiunii lor mari.
Acesti caini de lucru, de 170 de kilograme, au fost crescuti in Germania secolului al XIX-lea, ca ultimul tovaras al regalitatii europene, dar originile lor fanteziste, nu au intrerupt functionalitatea.
Istoria, ne spune ca, cainii din rasa Leonberger, ar fi putut sa-si frece coatele cu regii, dar si-au facut rolul, si cu oamenii din clasa muncitoare. Uriasii blanzi, erau folositi ca, caini de lucru, in ferme, sau pe malul apei, si au un talent special, pentru tragerea carutelor.

Acesti insotitori extra-mari, au fost recunoscuti de AKC, numai in 2010, dar au deja un numar devotat (clasandu-se pe locul 98 din 195).
Leonbergerii, au multa dragoste de impartasit, si doresc interactiunea sociala, cu oamenii si alte animale.
Acesti caini mari, sunt minunati pentru familiile, care au destul loc in casa (si inima!).

Dog German – Weimaraner

Acesti Weimaraneri iconici, gri-argintiu, au lucrat initial, ca tovarasi de vanatoare, pentru a urmari ursi si lei de munte, in Germania secolului al XIX-lea, dar in cele din urma, au evoluat in caini pretiosi de urmarire.
Acesti pui inteligenti, adora sa ramana aproape de oamenii lor – in mod ideal, cei care au timp si energie, pentru a-i tine ocupati cu activitati de instruire si imbogatire.

Desi Weimaraner, a fost recunoscut de AKC, in 1943, ei nu au atins popularitatea maxima in SUA, pana cand presedintele Dwight Eisenhower, nu si-a adus propriul Weimaraner in Casa Alba.
Alti proprietari de vedete, inclusiv Grace Kelly, l-au ajutat cu siguranta pe Weimaraner, sa isi asigure popularitatea moderna, fiind cel de-al 36-lea caine popular al natiunii.

Dog German – Eschimos American

Nu lasati numele „american” sa va pacaleasca – eschimosii americani, au ajuns de fapt, in Statele Unite, dupa ce imigrantii germani, i-au adus pe acesti pui, la inceputul anilor 1800.

Cainii albi pufosi, lucrau initial la ferme, dar in cele din urma, au devenit un act important in circurile itinerante.
Au stratul dublu semnat, care este bine cunoscut la rase germane similare, inclusiv spitzul german si pomeranianul.

In ciuda istoriei lor indelungate, in America, eschimosii americani, au fost recunoscuti de AKC, doar in 1995.
Acesti caini stralucitori, sunt recunoscuti, ca fiind unul dintre cei mai usor de dresat, si adora mediile cu activitate ridicata, ceea ce le face completari perfecte pentru familiile active.

Dog German – Doberman Pinscher

Dobermann, a fost o data cunoscut, ca un paznic personal, pentru un colector de taxe, in Germania.
Adesea, poarta reputatia de a fi „caini cu velcro”, care sunt lipiti de partea proprietarului, asa ca, este adesea necesar, un antrenament comportamental, pentru a preveni anxietatea de separare, atunci cand oamenii lor sunt plecati.

Proprietarii potentiali de animale de companie, nu ar putea cere un prieten mai devotat decat cel ca Doberman pinscher.
Rasa, a fost recunoscuta de AKC, in 1908, si astazi castiga in mod regulat, un loc in primii 20 de caini populari din tara.

Dog german – Schnauzer Urias

Exista un Schnauzer, pentru fiecare dimensiune: miniatura , standard si gigant.
La fel ca multi dintre tovarasii sai germani, uriasul Schnauzer, este iubit, pentru inteligenta si etica muncii sale.
Acesti caini, au fost crescuti in Alpii Bavarezi, la mijlocul anilor 1800, unde lucrau la pastorirea vitelor, si la paza animalelor.
In cele din urma, acestia, au trecut la a deveni caini de politie si militari, in Europa.

Schnauzerii uriasi, si-au facut drum in America, in jurul anilor 1920, unde in cele din urma, si-au castigat reputatia de a fi energici, dar antrenabili.
Acesti caini, au nevoie de stimulare frecventa, si adesea prospera ca singurul animal dintr-o gospodarie.
In ciuda necesitatii, unui antrenament dedicat, proprietarii de caini cu experienta, care sunt dispusi sa lucreze, se vor indragosti de barba, sprancenele si creierele super-inteligente ale cainelui Schnauzer.

Dog German – Spitz German

Spitzul german, este considerat, o versiune mai mare a varului sau, Pomeranian.
In timp ce, pomeranianul cantareste mai putin de opt kilograme, spitzul german, tinde sa cantareasca, intre 24 si 26 de kilograme.
Exista, de asemenea, trei dimensiuni, ale spitzului german: mic, mediu si mare.
Toti impartasesc, blana dubla pufoasa, care este bine recunoscuta, la pomeranii din toata America.

Din punct de vedere istoric, spitzul german, a fost bazat pe auzul sau acut, si au servit ca, caini de paza, pe barci.
Astazi, spitzul german, este considerat un caine insotitor devotat, cu o prada scazuta – desi, latraturile lor puternice, sunt sigur ca le vor oferi lucratorilor, care livreaza corespondenta, si oricaror vizitatori nepoftiti.

Dog German – Micul Münsterlander

Micul Münsterlander, isi are originea, de caine de vanatoare, si de recuperare, in Germania, dar in curand, s-au transformat intr-un tovaras de familie iubitor.
Acesti caini inteligenti, sunt cunoscuti pentru dragostea lor fata de apa, si persistenta in indeplinirea sarcinilor.
Acesti pui, cu temperamente bune, au nevoie de logodna regulata, pentru a face parte din rutina lor de zi cu zi, asa ca fac animale de companie ideale, pentru antrenorii aspiranti de caini, sau pentru persoanele cu un stil de viata activ .

Desi, Micul Münsterlander, are cuvantul „mic” in numele lui, acesta nu este considerat o rasa de jucarie.
Micul Münsterlander, este considerat mai mult, un caine de talie medie, cantarind, intre 40 si 60 de lire sterline.
Si, in ciuda a ceea ce multi presupun, el nu are legatura cu Münsterlanderul Mare – o rasa complet diferita, care se intampla sa provina din acelasi oras natal, din Münster, Germania.

Preturi pentru catelusi din rasa Ciobanesc German

In medie 800 USD – 2000 USD

In medie, costul unui ciobanesc german, variaza intre 800 si 1.500 USD (calitate animala de companie).
Cainii Ciobanesti Germani, care au sange de „Campion”, si sange german pur, sau care sunt imigrati direct, de la crescatori de limba germana, vor fi vanduti la un nivel de pret, foarte ridicat, care ar putea fi de pana la 4000 USD (costul de transport exclus).

Dog German – Preturi in Romania

Pentru a afla informatii despre preturi si adoptii, ale raselor de caini, de origine Germana, trebuie sa le cautati pe Google, cu expresii de genul:

dog german pret, german shepherd dog pret, dog german arlechin pret, german dog pret, dog german de vanzare, dog german albastru pret, dog german shepherd pret, caine dog german pret, dog german pui pret, vand dog german,  dog german negru pret, dog german maro pret, dog ciobanesc german pret, dog german spre adoptie.

dog german, german shepherd dog, dog german arlechin, german dog, dog german de vanzare, dog german albastru, dog german shepherd, caine dog german, dog german pret, dog german pui, vand dog german, german dog breeds, dog german negru, dog german maro, dog ciobanesc german

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *