Blog rozatoare, Rozatoare

Iepure de apartament

iepure-de-apartament

Iepure de apartament – Iepurii sunt animale dragute, care pot deveni usor animale de companie!

Sunt micuti, asa ca pot creste fara mari probleme in apartamente!

Iepurii sunt animale foarte iubitoare si sociale, ceea ce inseamna, ca nu numai ca le place sa petreaca timp cu oamenii lor, ci si ei au nevoie de acest lucru.

Fara interactiunea umana, iepurii se pot plictisi, chiar si pana la punctul de a deveni singuri si deprimati.
In timp ce, jucariile le pot atenua o parte din plictiseala, totusi, au nevoie de atentie si interactiune umana.
Multi iepuri se bucura, de asemenea, sa aiba un alt iepure ca prieten.

Iepure de apartament – Originea si istoria rasei

Un iepure domestic sau domesticit ( Oryctolagus cuniculus domesticus ) – mai cunoscut ca un iepure de companie, iepuras sau iepuras bun – este o subspecie de iepure european.
Un iepure mascul, este cunoscut ca un dolar, o femela este o caprioara, iar un iepure tanar, este o trusa sau pisoi.
Un iepure de companie, apartinand lagomorfilor, nu este un rozator de companie.

Iepurii au fost folositi pentru prima data, pentru hrana si blana lor, de catre romani si au fost tinuti ca animale de companie, in natiunile occidentale, inca din secolul al XIX-lea.
Iepurii pot fi gazduiti, in tarcuri de exercitii, dar roamingul liber, fara limite, intr-un spatiu protejat de iepuri, a devenit popular pe retelele sociale, in ultimii ani.

Iepurele de apartament – Iepurele domestic

Incepand cu anii 1980, a fost promovata ideea iepurelui domestic, ca insotitor de casa, un asa-numit iepure de casa, similar unei pisici de casa.
Iepurii pot fi dresati in cutie de gunoi si invatati sa vina, atunci cand sunt chemati, dar au nevoie de exercitii fizice si pot deteriora o casa, care nu a fost „protejata pentru iepuri”, pe baza nevoii lor innascute de a mesteca.

Iepurii nedoriti, ajung in adaposturi de animale, mai ales dupa sezonul de Paste (vezi Iepurasul de Paste ).

Unii dintre ei, sunt adoptati si devin animale de companie, sub diferite forme.

Deoarece, au devenit invazive in Australia, iepurii de companie, sunt interzisi in statul Queensland.

Iepure de apartament – Istoricul rasei

Marinarii fenicieni, care au vizitat coasta Spaniei in Secolul al XII-lea i.Hr., confundau iepurele european cu o specie din patria lor (hyraxul de stanca Procavia capensis), i-a dat numele i-shepan-ham (taram sau insula hyraxs).

Captivitatea iepurilor ca sursa de hrana, este inregistrata inca din secolul I i.Hr., cand scriitorul roman Pliniu cel Batran, a descris folosirea colibelor de iepuri, impreuna cu incinte, numite leporaria.

O teorie controversata, este ca o coruptie a numelui iepurelui, folosit de romani, a devenit numele latin al peninsulei Hispania.
La Roma, iepurii erau crescuti in colonii mari, cu ziduri extinse in subteran. Potrivit lui Pliniu, consumul de iepuri nenascuti si nou-nascuti, numiti lauri, era considerata o delicatesa.

Iepure de apartament – Cand au aparut dovezile pentru iepurii domestici?

Dovezile pentru iepurele domestic, au aparut destul de tarziu. In Evul Mediu, iepurii salbatici, erau adesea tinuti pentru vanatoare.
Calugarii din sudul Frantei, ii incrucisau cel putin, pana in secolul al XII-lea, d.Hr.
Domesticirea a fost probabil, un proces lent care a avut loc, din perioada romana (sau mai devreme) pana in anii 1500.

In secolul al XIX-lea, pe masura ce fantezia animalelor, in general, a inceput sa apara, crescatorii de iepuri, au inceput sa sponsorizeze expozitii si targuri de iepuri, in Europa de Vest si in Statele Unite.

Au fost create si modificate, rase de diferite animale domestice, in scopul suplimentar al expozitiei, o abatere de la rasele care au fost create exclusiv, pentru hrana, blana sau lana. Aparitia iepurelui, ca animal de companie, de uz casnic, a inceput in epoca victoriana.

Iepure de apartament – Popularitate

Pastrarea iepurelui, ca animal de companie, incepand cu anii 1800 coincide cu primele diferente, observabile intre populatiile salbatice si cele domestice, chiar daca iepurii captivi, au fost exploatati, de peste 2.000 de ani.
Iepurii domestici, au fost populari in Statele Unite, de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Ceea ce, a devenit cunoscut, sub numele de „Belgian Hare Boom”, a inceput, odata cu importul primilor iepuri belgieni din Anglia, in 1888,si la scurt timp, dupa infiintarea Asociatiei American Belgian Hare, primul club de iepuri din America. Din 1898 pana in 1901, mii de iepuri belgieni, au fost importati in America.

Astazi, iepurele belgian, este una dintre cele mai rare rase, cu doar 132 de exemplare, gasite in Statele Unite intr-un recensamant din 2015.

Asociatia Americana a Crescatorilor de Iepuri (ARBA)

A fost infiintata, in 1910, si este autoritatea nationala, pentru cresterea iepurilor si a raselor de iepuri, care au un standard uniform de perfectiune, inregistrare si sistem de judecata.
Iepurele domestic, continua sa fie popular ca animal de spectacol si animal de companie. Multe mii de expozitii de iepuri, au loc in fiecare an si sunt sanctionate in Canada si Statele Unite, de catre ARBA.
Astazi, iepurele domesticit, este al treilea, cel mai popular animal de companie, mamifer, din Marea Britanie, dupa caini si pisici.

Profilul rasei

Iepure domestic

Stare de conservare

Domesticit
Clasificarea stiintifica
Regatul:
Animalia
Filum:
Chordata
Clasa:
Mamifere
Ordin:
Lagomorpha
Familie:
Leporidae
Gen:
Oryctolagus
Specii:
O. cuniculus
Subspecii:
O. c. domesticus
Nume trinom
Oryctolagus cuniculus domesticus
( Linné , 1758 )

Iepure de apartament – Aspect general 

Iepurele este recunoscut, dupa urechile lungi si corpul compact. Are 28 de dinti, care cresc permanent si este capabil sa alerge, cu o viteza de pana la 40 km/h.

Greutatea si dimensiunea

Ca si masa si dimensiunea acestuia, depinde de rasa sa:
Astfel, unii sunt destul de zvelti, ca iepurele belgian, in timp ce altii, au o forma mai compacta, precum berbecul francez.

Corpul

La fel, corpul poate fi cilindric, conic sau convex si gasim iepuri pitici, ca asa-numitele rase gigantice.

Masa iepurelui

Este de obicei, intre 0,5 si 8 kg.

Capul si urechile

Capul are multe fire de par tactile, numite vibrise. Este surmontat de doua urechi, plasate apreciabil spre spate, care sunt legate de acesta, printr-un atasament cartilaginos solid.
Aceste urechi, sunt acoperite cu peri foarte scurti. Marimea si portul lor, variaza foarte mult, in functie de rasa: daca stau adesea pe cap, dimpotriva, sunt agatate de iepure ca la berbec. Pavilionul este bine irigat de circulatia sangelui.

Capul este atasat de trunchi, printr-un gat foarte scurt si musculos si greu de observat.

Acest trunchi, se caracterizeaza printr-o linie dorsala regulata, mai mult sau mai putin curbata si de latime uniforma, pe toata lungimea sa, chiar daca saua are putin mai multa masa musculara. Regiunea pectorala, este ampla si nu prezinta nici-o proeminenta sternala.

Iepure de aparatament – Buza superioara, botul si philtrum

Buza superioara a gurii iepurelui, este impartita in jumatate, pentru a forma buza despicata.

Botul este format dintr-un rhinarium, situat chiar deasupra gurii si care formeaza o suprafata neteda, Y- in forma de zona.
Philtrum, este o bara verticala care traverseaza buza superioara de sus in jos, formand baza Y, este surmontata de nari, care se deschid oblic, pentru a forma ramurile Y.
Pielea din jur, poate acoperi zona fara par si oblitereaza narile.

Iepure de apartament – Ochii si pleoapele

Ochii sunt asezati pe fiecare parte a capului si au trei pleoape.
Doua dintre ele, au o miscare verticala, sunt prevazute cu gene si acoperite cu par, pe exterior. Cea de-a treia, numita pleoapa nictitante, este situata intre globul ocular si cele doua precedente si acopera doar o treime din suprafata ochiului, in unghiul intern al orbitei.

Iepure de apartament – Fruntea si barbia

Fruntea este destul de lata, botul este mai mult sau mai putin curbat, si obrajii plini.
Unii poarta o pufoca, formand margele sub barbie, care joaca in special, un rol de rezerva de grasime.

La masculi, exista o usoara crestere a glandei si a pielii, care captuseste barbia, numita cos.

Iepure de apartament – Umerii

Sunt stransi si apropiati de corp. Sunt extinsi de membrele anterioare scurte, care se termina in cinci degete, fiecare inarmat cu o gheara lunga si arcuita, neretractabila. Arcul piciorului, nu este prevazut cu tampon, ci este acoperit cu o blana deosebit de aspra.

Iepure de apartament – Picioarele din spate

Sunt mai lungi si poarta doar patru degete, prevazute si cu gheare. Sunt foarte carnoase si sunt depasite de o crupa rotunjita.

La baza acesteia, gasim coada de lungime medie si, in general, presata de corpul animalului.
Ca si alti membri ai familiei Leporidae, iepurele, nu are glande sudoripare.

Iepure de apartament – Glandele sebacee alveolare

Insa, glandele sebacee alveolare, sunt abundente.

Glandele specializate cu acoperire diferita, prezente la iepure, sunt glandele paraproctodéales care se deschid in rect, glandele inghinale, glandele sebacee care se deschid in punga, in forma de invaginatie, glandele prepuce (masculi) si glandele clitoride (la femela), a glandelor submandibulare, situate in spatele buzei inferioare si care permit iepurilor sa-si marcheze teritoriul lor, iar glanda pigmentara, compusa dintr-un grup de glande sebacee si este situata la gura tevii de capat.

Iepure de apartament – Blana

Iepurele poarta o blana compusa din multe fire de par, care acopera intreaga suprafata a corpului sau. Observam, diferite tipuri de fire de par:

  • Firele de par de acoperire, sunt cele mai lungi, dintre care distingem firele de par redresoare sau firele de par de borcan, foarte rigide, lungi si groase, care joaca un rol in orientarea blanii si
  • Firele de acoperire, mai subtiri si mai scurte, care au mai mult un rol protector;
  • Subpelul sau puful este alcatuit din fire de par foarte fine si foarte dens implantate, in proportie de 30 pana la 50 de subpar, pentru un par drept si are rol de izolator termic;

Iepure de apartament – Culoarea

In functie de rasa, iepurii capata coloratii foarte diferite, atat in ​​ceea ce priveste culoarea (alb, capriu, negru, gri, albastru si o intreaga multitudine de nuante intermediare), cat si modelul (uni, pestritat, mozaic sau mai mult sau mai putin patat), sau modelul de pigmentare a parului (necolorat, argintiu, agouti ).

Anumite rase au si fire de par deosebite, cum ar fi animalele Angora care au parul foarte lung, Rex care dimpotriva, au o blana foarte scurta si pufoasa sau chiar satin, si blana sa este stralucitoare si matasoasa.

Iepure de apartament – Naparlirea

Are loc de cel putin doua ori pe an. Apare pentru prima data, la varsta de 5 pana la 6 saptamani, iar pentru a doua oara, in jur de 4 pana la 5 luni.

Odata ce animalul ajunge la stadiul de adult, aceasta este legata, in principal, de schimbarea anotimpului.

Blana este, intr-adevar, mai scurta vara decat iarna. Naparlirea poate fi mai mult sau mai putin lunga si mai mult sau mai putin frecventa, in functie de animale. Uneori, poate fi insotita de o usoara modificare a colorarii.

Experimentare

Iepurii au fost si continua sa fie folositi, in lucrari de laborator, cum ar fi productia de anticorpi pentru vaccinuri  si cercetarea toxicologiei, sistemului reproducator masculin.
Environmental Health Perspective, publicat de Institutul National de Sanatate, afirma: „Iepurele este un model extrem de valoros, pentru studierea efectelor substantelor chimice sau a altor stimuli, asupra sistemului reproducator masculin”.
Potrivit Societatii Umane din Statele Unite, iepurii sunt folositi pe scara larga, in studiul astmului bronsic al tratamentelor de prevenire a accidentului vascular cerebral, al fibrozei chistice, al diabetului si al cancerului.
Activistii pentru drepturile animalelor, s-au opus experimentarii animale, in scopuri non-medicale, cum ar fi  testarea produselor cosmetice si de curatare, ceea ce a dus la scaderea utilizarii iepurilor, in aceste zone.

Caracterul si comportamentul iepurelui

Curios, sociabil, afectuos, usor de imblanzit si educat, iepurele, nu duce lipsa de calitati si se dovedeste a fi un bun companion, pentru tineri si batrani.

Cu toate acestea, daca intentionati sa primiti un iepure in casa dvs., este important sa intelegeti nevoile acestuia, sa-i cunoasteti caracterul si sa stiti sa-i descifrezi comportamentul si limbajul corpului.
Descoperiti aceste caracteristici, in acest articol!

Iepurele de apartament – Sociabil si bland

Iepurele este un animal domestic bland, afectuos si placut. Sociabil si relativ usor de imblanzit, el trebuie sa invete sa aiba incredere, inainte de a se simti pe deplin in largul sau si acest lucru poate dura ceva timp.

Este imperativ, sa-i acordati atentie, sa fiti vigilenti la nevoile sale si sa-i aratati intotdeauna, bunatate si rabdare.

Iepurii, nu sunt, in general, agresivi fata de cei care au grija de ei. Cu toate acestea, pot uneori sa muste, dar numai daca se simt amenintati sau stresati.

Acest mic animal, coexista bine cu alte specii de animale.

Poate trai singur sau cu alti congeneri, cu singura conditie, de a evita mentinerea a doi masculi in acelasi spatiu, deoarece risca sa se lupte.

Iepure de apartament – Se potriveste perfect unui camin cu copii mici

Cu conditia, sa fie invatati, foarte devreme, sa respecte acest mic tovaras si sa evite orice gest brusc.

Iepurele este, intr-adevar, mai activ, in timpul zilei, decat unele rozatoare, precum hamsterul care este mai potrivit, pentru satisfactia celor mai tineri.

Cu toate acestea, el este mai bine in timpul zilei, tarziu sau seara devreme, inainte de a se pregati de odihna.

Iepure de apartament – Poate suferi foarte repede de stres!

Are nevoie deci, sa traiasca intr-un mediu calm si senin, dar si sa poata iesi in fiecare zi, sa faca miscare in afara custii sale.

Seara devreme, este momentul perfect; se va bucura sa-si exploreze mediul inconjurator, deoarece este un animal deosebit de curios.
Asigurati-va, bineanteles, in prealabil, sa evitati orice sursa de zgomot sau orice activitate brusca, pentru a nu intra in panica si pentru a-i pune orice sursa de pericol la indemana.
Iesirea, zbuciumul, distractia, jocul, sunt toate modalitati prin care el isi elibereaza stresul.

Iepure de apartament – Un mic tovaras cu un comportament singular!

Iepurele este un animal inteligent si capabil, sa invete mai multe instructiuni. La fel ca si cainele, recunoaste intonatiile vocilor si stie sa raspunda sau sa actioneze in consecinta. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca, succesul antrenamentului sau, va fi direct legat, de timpul pe care il dedici lui si de calitatea relatiei tale.

Iepure de apartament – Comunica excelent, prin corpul lui!

Intr-adevar, daca nu stie sa vorbeasca, stie sa se faca inteles, datorita unui comportament relativ bine codificat.
Astfel, nu este chiar greu de inteles, limbajul iepurelui si starea sa de spirit, la un moment dat; este suficient, sa-i observi actiunile, reactiile, atitudinile si cele mai mici gesturi, pentru a sti ce inseamna.

Iata principalele semne, ale limbajului corpului iepurelui si semnificatiile lor.

Semne pozitive

Se intinde cu labele relaxate : iepurele se odihneste si se relaxeaza, in acest fel. Evita sa-l deranjezi si lasa-l sa doarma sau sa se odihneasca in liniste, pentru a nu-l stresa inutil.

Da cu piciorul din bot :

Cu acest gest tandru, iepurele iti arata dorinta de a se juca si de a fi imbratisat. Are nevoie de tine si iti cauta prezenta, pentru un moment de afectiune si impartasire. Bucura-te de el!

El sare :

Iepurele isi manifesta astfel bucuria. Este, de asemenea, o modalitate buna de a elibera abur.
Isi freaca barbia pe suporturi sau obiecte : prin acest gest isi depune parfumul, pentru a-si marca teritoriul. Intr-adevar, iepurele este inzestrat cu glande, care secreta o substanta perceputa doar de alti iepuri.

Semne negative

Iepurele se aplatizeaza pe pamant :

In aceasta situatie, iepurele simte frica, chiar teroare. Este important, sa-l linistiti imediat, mangaindu-l delicat si vorbindu-i cu blandete.

Iepurele se arcuieste pe spate :

In acest caz, simte mult stres. Este important, sa-l linistiti foarte repede sau chiar sa-l puneti imediat, inapoi in cusca, daca iese afara.

Isi roade gratiile custii :

Acesta este un semn, ca vrea sa iasa! Lasa-l sa-si intinda labele, cat mai curand posibil,  pentru a evita acest comportament.

Are urechile in jos :

Iepurele ale carui urechi, sunt in jos, este de obicei intins. Este un semn de agresivitate, care il poate determina sa muste in aparare. Lasa-l sa se calmeze si daca este necesar, apuca-l usor.
Bate pamantul cu labele : cand iepurele isi bate labele in pamant, isi arata nemultumirea. El poate insemna astfel, ca nu vrea sa fie abordat. Lasa-l in pace, daca se poate.

Daca, acest comportament apare, atunci cand este timpul sa-l reancarcati, fiti vigilenti cand il ridicati, astfel incat, sa nu devina agresiv.
Scrasneste din dinti : iepurele manifesta durere sau suferinta, scrasnind din dinti. Prin urmare, este recomandat sa consultati, fara intarziere, medicul veterinar.

Boli microbiene

Iepurii sunt predispusi la diferite boli.

Bacterioza

Induse de bacterii, acestea sunt, de exemplu:

Probleme respiratorii

Cum ar fi cele cauzate de coriza, o infectie polimicrobiana a tractului respirator, care duce la curgerea nasului.

Pasteureloza

Cauzate de Pasteurella multocida, cauzele mai grave, sunt septicemia si pneumonia purulenta, de obicei fatale in cateva zile.

Tulburarile digestive

Sunt, de asemenea, frecvente. Acestea sunt, in special, cazul enteritelor, legate de colibaciloza, in principal, o sursa de diaree si mortalitate ridicata.

Un dezechilibru al microflorei cecumului

Care poate duce la otravire, in cazul unei concentratii prea mari de Clostridium perfringens ( enterotoxemie ). Aceasta boala, se caracterizeaza prin moarte subita, cu balonare rapida si continut cecal lichid.

Salmonella sau klebsiellose

Sunt mai rare.

Staphylococcoses

In special, legate de Staphylococcus aureus, cauzeaza abcese sub piele sau mastita, care prezinta probleme mari in agricultura.

Spirochetosis

Produce ulcere pe piele.

Tuberculoza sau paratuberculoza

Afecteaza uneori iepurii

Tularemia

Foarte contagioasa la om, afecteaza in special, iepurii salbatici si iepurii de camp ; iepurii domestici sunt rar afectati.

Viroze

Virusii provoaca probleme mai mari crescatorilor, care nu au grija de ei. Prin contagiune, pot ucide rapid un numar foarte mare de animale.

Mixomatoza

A aparut in Franta, la mijlocul secolului al XX-lea. Este foarte contagioasa si provoaca inflamarea ochilor, pleoapelor si nasului, precum si umflarea capului.

Se termina cu moartea iepurelui, dupa 5 pana la 12 zile.

Este o boala considerata a fi contagioasa, din punct de vedere legal, care prin urmare, trebuie raportata la primarie, atunci cand un caz este diagnosticat.

Boala hemoragica virala (HDV)

Mai recent, un alt virus a devastat populatiile salbatice, nevaccinate: boala hemoragica virala (HDV).

Aceasta boala, descoperita in China, in 1984 si apoi, raspandita rapid in restul lumii, este, de asemenea, foarte contagioasa.

Ucide animalele afectate, chiar inainte ca simptomele sa poata fi identificate. La autopsie, de obicei, prezinta hemoragii in plamani.

Vaccinarea este obligatorie, pentru a proteja impotriva virusului.

In 2020, conform unei pre-publicatii, publicate pe 19 aprilie in BioRxiv: prin configuratia ACE2, iepurele pare si el, potential vulnerabil, la virusul SARS-CoV-2, responsabil de pandemia COVID-19, ceea ce, l-ar putea transforma intr-o specie model, interesanta pentru COVID-19, dar si o specie rezervor sau vector, pentru virus.

Parazitoze

Coccidioza

Sunt principalele tulburari parazitare, la iepure.

Ele afecteaza in principal puii, dupa intarcare si sunt cauzate de diferite specii de protozoare, din genul Eimeria. Acesti paraziti, se inmultesc in peretele intestinului gazdei lor si provoaca moartea enterocitelor, atunci cand ies.

Protozoarele

Provoaca uitare, criptosporidioza si toxoplasmoza.
Encefalitozoonoza este provocata de parazitul microscopic Encephalitozoon cuniculi si este o boala cronica, debilitanta, uneori fatala, caracterizata prin encefalita si vasculita.

Nematode, trematode, cestode

Sistemul digestiv al iepurilor, gazduieste adesea, diverse nematode (in principal din familia Oxyuridae si Trichostrongylidae ), trematode ( fluke mare si mic ) si cestode ( ceenuroza, cisticercoza, echinococoza, si tenia ). Viermii sunt neobisnuiti la iepurii domestici, deoarece conditiile bune de igiena, impiedica dezvoltarea lor.

Parazitii externi

De exemplu, provoaca boli ale pielii. Acesta este cazul scabiei urechilor si scabiei corpului si capului.

Putin mai rar, se intalnesc cazuri de pecingine, micoza (in special la nivelul picioarelor), pododermatita (pe pernute si calcaie), cheyletieloza (sau pseudo- bilia ) sau candidoza.
Unele insecte, precum puricii sau miazis, pot provoca si ele probleme, acestea din urma, fiind cauzate de larvele unor muste.

Alte tulburari

Enteropatia epizootică la iepure

O boala in curs de dezvoltare, a aparut la inceputul secolului XXI, de multe ori fatala la iepurii crescuti in ferme. Agentul sau patogenul, nu este bine cunoscut; balonarea abdominala si diareea apoasa, sunt de obicei fatale.

La iepuri, se observa alte tulburari de diverse origini, uneori legate de conditiile de captivitate.

Malocluzii

Se caracterizeaza, printr-o crestere anormala a dintilor, prevenind animalul sa manance, in mod corespunzator.

Dureri de picioare si ulcere plantare

De exemplu, cauzate de grilele de pe sol, care sunt prea subtiri sau prea umede.

Ingrijirea iepurelui, poate duce la obstructie intestinala, din cauza ingerarii parului care formeaza bile.

Otravirile

Cu substante chimice, pesticide, medicamente de uz uman sau veterinar, plante si legume toxice, pentru acest animal, au consecinte, variind de la o simpla slabire, pana la moartea animalului, trecand prin diverse afectiuni digestive, respiratorii si/sau neurologice.Dieta zilnica a unui iepure, ar trebui sa constea, in principal, din cantitati mari de fan sau iarba uscata sau proaspata, pentru a furniza fibrele necesare.

Iepure de apartament – Necesitatea unei diete adecvate

Este responsabilitatea ta, sa te asiguri, ca iepurele tau, este hranit cu o dieta adecvata. Iepurii sunt ierbivori, au nevoie de o dieta bogata in fibre, pentru a-si uza dintii in continua crestere, pentru a-si mentine intestinele sa functioneze corect si pentru a-i ajuta sa nu se plictiseasca.

Iepure de apartament – Dieta zilnica a unui iepure

Ar trebui sa fie formata, in principal, din cantitati mari de fan sau iarba uscata sau proaspata, care va furniza fibrele necesare, pentru iepure.

Iepurii ar trebui sa aiba fan sau iarba uscata sau proaspata, ziua si noaptea.

Plantele verzi si o cantitate mica de hrana specializata pentru iepuri, de inalta calitate, cum ar fi pepitele extrudate sau pelete de inalta calitate, ar trebui sa alcatuiasca restul dietei iepurelui tau.

Iepure de apartament – Dieta echilibrata

Amestecuri de tip muesli

Pot fi atractive, dar trebuie sa va asigurati, ca este consumata o dieta echilibrata, deoarece iepurele dumneavoastra, poate alege doar ingredientele „mai gustoase”, adesea numite, hranire selectiva.

Ar trebui sa verificati, daca toata masa anterioara a fost consumata, inainte de a oferi mai mult, si orice mancare care este mucegaita, trebuie indepartata imediat ce ati descoperit-o.

Iarba proaspata

Poate fi data unui iepure, daca este smulsa de pe pamant, dar evitati marginile drumurilor murdare sau locurile, in care iarba ar fi putut fi tratata cu pesticide sau contaminata cu fecale.
Nu trebuie alimentat cu resturile taiate de masina de tuns iarba, deoarece pot contine aschii de metal si ulei, care pot fi daunatoare.

Iepure de apartament – Supraalimentarea

Obezitatea, problemele cu dintii si intestinele la iepuri, pot fi cauzate de diete neadecvate si de supraalimentare.

Legumele radacinoase

Pot fi date ocazional, dar deoarece morcovii sunt deosebit de bogati in zahar, ar trebui sa folositi blaturile de morcov si o bucata mica de morcov.

Toate fructele

Ar trebui sa fie considerate, un produs de tratare si hranite in cantitati limitate, deoarece fructele au un continut ridicat de zahar si pot duce la tulburari gastro-intestinale, precum si la probleme dentare.

Alimentele bogate in grasimi sau carbohidratii

Trebuie evitate complet, inclusiv „delicii de iepure”, paine, lapte, cereale pentru micul dejun, nuci, seminte si ciocolata.

Nu faceti modificari bruste in dieta iepurelui dvs., deoarece acest lucru, ar putea deranja sistemul digestiv si il poate imbolnavi foarte tare.
Iepurii sunt foarte sensibili la orice modificare in alimentatia lor, asa ca orice modificari trebuie introduse treptat.

Acest lucru, este valabil mai ales atunci, cand intarcati iepurii si le introduceti plantele verzi.

Plante verzi

Broccoli, varza, patrunjelul, cresonul, frunzele de telina si varza, sunt legume potrivite, pentru iepuri.

Plantele salbatice sigure, includ: naiul, maracinile, zmeura, murul si frunzele de capsuni si papadia.
Toate alimentele verzi, trebuie spalate si uscate.

Nu ar trebui sa hraniti iepurele, cu nici-o planta, decat daca  sunteti sigur de identitatea si siguranta acesteia. Multe plante pot fi otravitoare, pentru iepurele tau.

Modificarile cantitatii, pe care o mananca iepurele tau, pot sugera o boala.

Iepure de apartament – Apa pentru iepuri

Iepurele tau, trebuie sa aiba intotdeauna acces la apa proaspata, fie intr-un castron, fie intr-o sticla  cu varf de metal.

Ambele vor avea nevoie, de curatare zilnica. Sticlele de apa trebuie verificate, pentru scurgeri si blocaje de aer. Pe vreme rece, asigurati-va ca apa nu a inghetat. Sticlele de apa pot fi izolate, pentru a preveni acest lucru. Bolurile cu apa, nu trebuie sa se scurga.
Raspunde preferintelor iepurelui tau, folosind un bol cu ​​apa sau o sticla de apa.
Cel mai bine, este sa folosesti orice recipient, cu care este familiarizat iepurele tau.
Daca apa este prezentata intr-un mod nou, iepurele dumneavoastra poate refuza sa bea si sa se deshidrateze.

Iepure de apartament – Greutate sanatoasa

Iepurele tau, nu trebuie sa fie prea gras sau prea slab.

Ideal ar fi, sa ii simti cu usurinta coastele.

Reglati cat de mult hraniti iepurele, pentru a va asigura ca nu devine supraponderal sau subponderal.

Iepurii trebuie cantariti, in mod regulat, pentru a evalua orice crestere sau scadere a greutatii, deoarece iepurii care sunt peste sau sub greutate, pot suferi.

Iepure de apartament – Alte nevoi alimentare

Uneori, iepurii au nevoi alimentare diferite, cum ar fi, atunci cand se recupereaza dupa o boala sau daca sunt gestante sau se confrunta cu vremea rece.
Veterinarul dumneavoastra sau specialistul calificat in ingrijirea animalelor de companie, va va putea sfatui in acest sens.Iepurii sunt animale de companie grozave, dar ca orice creatura vie, au nevoie de anumite conditii, pentru a fi fericiti si sanatosi.
Acest ghid, va prezinta tot ce aveti nevoie, pentru a va bucura cat mai mult de iepurele dvs.!

Iepure de apartament – Alege o cusca pentru iepuri!

Indiferent, daca te hotarasti sa achizitionezi o cusca, este extrem de important, sa te decizi cu privire la o casa, pentru iepurele tau.

Custile sunt suficient de spatioase, usor de curatat si usor de intrat si de iesit, pentru iepurele dvs. si vor face sa va impartiti casa cu un iepure, mult mai bine.
O cusca suficient de mare, este importanta pentru bunastarea iepurelui tau de companie, dar nu inlocuieste nici exercitiile fizice ample, nici timpul social din cusca.
Asternutul este, de asemenea, o alegere importanta de facut, deoarece costul si usurinta de curatare, vor deveni preocuparile tale in timp.

Iepure de apartament – Jucarii pentru iepuri

Iepurii sunt jucausi, activi si curiosi si au nevoie de o varietate buna de jucarii, pentru a-i tine ocupati (si departe de necazuri).
Jucariile sunt, de asemenea, importante pentru sanatatea mintala a unui iepure si ofera o oportunitate pentru tine, de a crea o legatura cu iepurasul tau.

Iepure de apartament – Toaletare 

Ingrijirea iepurilor, este importanta pentru toti proprietarii de iepurasi.
Aflati, de ce periajul obisnuit, este o necesitate, scaldatul este liber si unghiile reduse.

Iepurii petrec mult timp sa se ingrijeasca, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa le dam o mana de ajutor, din cand in cand.
De obicei, iepurii nu au nevoie de bai, dar periajul regulat, ajuta la mentinerea blanii lor in stare buna si ajuta la prevenirea bolilor de par.

Iepure de apartament – Taierea unghiilor

Ajuta la mentinerea picioarelor iepurelui tau, sanatoase si de a se bloca in covoare. Un pic de ingrijire, este un drum lung.

Periajul iepurilor

Daca aveti o rasa de iepure cu par scurt, este o idee buna sa-i periati, cel putin o data pe saptamana.

Cand naparlesc, de obicei, la fiecare trei luni, se recomanda periajul mai frecvent.
In timpul partii grele a sopronului lor, periajul zilnic, este ideal si vei observa o diferenta uriasa in cantitatea de par pe care o periezi, daca poti face acest lucru.

Retineti ca pielea de iepure, este destul de fragila, asa ca fiti blanzi si utilizati, daca este posibil, o perie conceputa pentru iepuri (periile cu peri, sunt de preferat, deoarece periile slicker cu dinti metalici le pot rani pielea).
Se poate folosi si un pieptene cu dinti fini. Urmarirea cu un instrument de ingrijire din cauciuc, poate ajuta si la curatarea parului liber sau incercati sa treceti o carpa umeda peste blana, dupa periaj, pentru a prinde parul liber ramas.

Iepure de apartament – Angora

Daca ai un iepure Angora, ingrijirea trebuie sa fie un ritual zilnic, cu exceptia cazului in care aveti iepurele cu parul lung, cel mai usor, este sa-i pastrati blana tunsa la o lungime de aproximativ 2,54 cm (1 inch), altfel, blana va fi foarte predispusa la incurcaturi (dar aveti intotdeauna grija, sa tundeti parul peste jaretii sau nu raniti pielea iepurelui).
Iepurele dumneavoastra, este, de asemenea, foarte predispus sa dezvolte bile de par care le pot bloca stomacul („bloc de lana”), daca ingereaza aceste fire de par lungi.

Poti tunde parul iepurelui tau, singur sau poti cere un ingrijitor sa faca prima tunsoare si apoi sa faca acasa, tunderile de intretinere. Trebuie sa fii foarte atent la tunderea parului, deoarece pielea de iepure, este foarte subtire si usor de tuns accidental.

Ca si in cazul tuturor iepurilor, periajul zilnic ar trebui sa devina parte din rutina, inca de la o varsta frageda (este, de asemenea, o ocazie buna de a crea o legatura cu iepurele tau).

Indepartarea parului matusit de la iepuri

Daca iepurele tau, dezvolta covorase in blana lui, nu incercati niciodata sa le taiati cu foarfecele, deoarece este foarte usor sa-i taiati pielea, accidental.

Intoarceti treptat covorasul, separand usor si pieptanand parul din covoras, putin cate putin, avand grija sa nu trageti de piele. Pot fi necesare, mai multe sesiuni de ingrijire, pentru a lucra un covoras.

Alternativ, va puteti duce iepurele la un ingrijitor, pentru a avea covorasele taiate cu masini de tuns electric, dar acestea pot taia si pielea, asa ca trebuie sa aveti grija, indiferent de metoda folosita.

Iepure de apartament – Trebuie sa-i faci baie?

Iepurii, nu au nevoie de bai si, in general, le gasesc foarte stresante. Daca este necesara o baie, este mai bine, sa faceti o „curatare de pete” a zonei care este murdara, decat sa supuneti un iepure la stresul de la scaldat.
Retineti ca, atunci cand trebuie sa va udati iepurele, este nevoie de mult timp, pentru ca blana de iepure sa se usuce, iar utilizarea unui uscator, trebuie facuta cu precautie extrema, pentru a accelera procesul.

Iepurii sunt foarte predispusi la supraincalzire, asa ca utilizati o setare calda sau rece pe uscator, daca trebuie utilizat.

Iepure de apartament – Trimuri pentru unghii de iepure

Tunderea regulata a unghiilor, ar trebui, de asemenea, sa faca parte din rutina de ingrijire a iepurelui tau. Verificati-i unghiile, o data pe saptamana, cand ii periati si taiati-le, de cate ori devin putin lungi.
Taierea frecventa, este mai buna, decat a trebui sa taiati o cantitate mare, chiar daca taiati doar o aschie.
Aveti intotdeauna gata pudra antistiptica si un prieten care sa va ajute sa va tineti iepurele.Iepure de apartament – Cele mai bune 10 rase de iepuri de interior

1. Iepurele american

Aceasta este o rasa rara, conform American Livestock Breed Conservancy.

Ea vine in doua culori care sunt, albastru (gri inchis) si alb, cu o greutate maxima de 12 lire sterline.

Varietatea alba, provine din mutantii albi si a aparut mult mai tarziu.

Sunt de dimensiuni medii spre mari si au o durata de viata, de pana la 8-12 ani. Aceasta rasa, are ochii rosii.

Temperament

Iepurele american, este un bun insotitor pentru copiii mai mari si adulti. Sunt calmi si relaxati.

Aceasta rasa de iepuri, are un tip de corp semi-arcuit, cu urechi inguste care sunt conice si bine proportionate in lungime. Blana este matasoasa, moale si este scurta.

Ingrijirea

Ingrijirea cu aceasta rasa, este usoara, dar iepurii nu ar trebui sa fie scaltati, deoarece sunt usor stresati.

Iepurii, fiind buni auto-ingrijitori, curatenia nu este niciodata o problema.

Iepurii se scurg si atunci cand naparesc, vor necesita ingrijire suplimentara.

Sanatatea

Rasa de iepure american, poate fi sterilizata, inca de la varsta de 4 luni, medicii veterinari, recomandand 6 luni  ca cea mai buna varsta pentru sterilizare.
Dolarii (iepuri masculi), pot fi sterilizati la 3 luni si jumatate.

Desi, aceasta este o rasa foarte sanatoasa, ei pot fi sensibili la bile de par, tumori uterine, snuffles, mixomytosis, calicivirus si dinti supra-crescuti.

Acestea fiind spuse, retineti ca, daca hraniti o dieta bogata in fibre, pot fi preveniti dintii crescuti excesiv.
Consultati-va cu medicul veterinar, pentru cele mai bune sfaturi, atunci cand vine vorba de ingrijirea veterinara a iepurilor.

2. Iepure Cap de Leu

Aceasta rasa, poarta parul lung atat pe gat cat si pe spate. Este de dimensiuni mici spre mijlocii si arata musculos.

Avand in vedere, ca aceasta rasa, este atat de prietenoasa cu oamenii, parintii de animale de companie, trebuie sa realizeze ca au nevoie de mai multa intretinere decat unele dintre celelalte rase de iepuri.
Priviti drept „iepurasi de poala”, cu Lionhead fiind foarte compatibil, acestia trebuie sa fie manipulati cu blandete, in orice moment si necesita mult exercitiu.

Lionhead poarta o coama, de aproximativ 2 inci (5,08 cm) lungime si trebuie sa beneficiaze de ingrijire regulata.
Unii iepuri, pot purta o coama simpla sau dubla. Blana este groasa si lanoasa.

Au aproximativ 31 de kilograme in greutate, cu o durata de viata de 8-10 ani.

Ingrijirea si sanatatea

Oferind cea mai buna ingrijire veterinara, locuinte spatioase, cu mult exercitii fizice si nutritie de inalta calitate, veti incuraja longevitatea.
Iepurii trebuie sa evite orice stres!

Cele mai frecvente probleme de sanatate, la iepurii Lionhead, sunt urmatoarele: Boala hemoragica virala (VHD) si mixomatoza.

3. Mini Rex

Mini Rex este o rasa europeana, care cantareste intre 3,5 si 4,5 kilograme.

Aceasta este o rasa mica, care poarta urechi lungi si erecte si, de asemenea, are un gat scurt.

Temperamentul este dulce si calm, iar aceasta rasa, face bine cu mai putina toaletare decat unele dintre celelalte rase de iepuri.

Mini Rex are o blana scurta, catifelata si poarta o gena recesiva, care ii permite blanii sa iasa in evidenta, in loc sa se intinda pe piele.
Mini Rex are un subpar gros, care necesita ingrijire suplimentara.

Blanile vin in multe culori, cum ar fi: sable, himalaya, liliac, ras, albastru, ricin, precum si in tricolore si cu model.

Temperament, ingrijire si sanatate

Sunt calmi si prietenosi cu copiii si sunt foarte sanatosi, ca o rasa de iepure.

Aceasta este o rasa de iepuri buna, pentru cei care sunt incepatori sa aiba iepuri, ca animale de companie.

Au o durata de viata de 5-7 ani si sunt sanatosi ca rasa. Acestea fiind spuse, asigurarea faptului ca iepurele dvs. de companie de interior, beneficiaza de ingrijiri veterinare regulate, iar exercitiile fizice din belsug, combinate cu o dieta de inalta calitate, inseamna ca iepurele dumneavoastra poate avea o viata mai lunga.
Mini Rex poate dezvolta dureri de jareti, din cauza lipsei de blana de pe picioare. Au si mustati crete, care trebuie taiate in mod regulat. Consultati-va cu medicul veterinar despre cat sa taiati.

4. Olanda Lop

Originar din Tarile de Jos, Holland Lop este o rasa de iepure mica si compacta.

Cu capul lat si corpul indesat, are o coroana de blana pe spatele capului. Corpul ar trebui sa fie bine echilibrat, de la un capat la altul. Corpul este musculos, cu umerii largi.

Urechile sunt taiate, iar blana este groasa si stralucitoare, atunci cand este hranit cu o dieta de inalta calitate. Capul este mare, cu botul scurt si lat. Acestea fiind spuse, aceasta rasa, arata ca un Bull Dog in miniatura. Blana are o grosime de 1 inch (2,54 cm).

Cantarind, intre 2-4 kilograme, Holland Lop se descurca bine, atat cu copiii, cat si cu adultii.

Ingrijirea

Este usoara cu aceasta rasa mica, desi vara ei pierde mult. Ca de obicei, nu este nevoie de baie pentru iepuri, deoarece acest lucru, este stresant si i-ar putea ucide.

Aceasta este o rasa de iepuri de interior sanatoasa, care vine intr-o varietate de culori si are o durata de viata de 7-14 ani.
Holland Lop se descurca bine, cu o multime de exercitii libere, in aer liber. Sunt iepuri de spectacol, populari, care au un temperament grozav si sunt usor de manevrat.

5. Iepurele olandez

Aceasta este o alta rasa compacta, care cantareste de la 4 la 5,5 kilograme. O rasa de iepuri de interior, calma si relaxata, iepurele olandez, este una dintre cele mai vechi rase.

Acestea fiind spuse, aceasta rasa isi are originea in Flandra, Olanda si a ajuns sa fie o rasa populara in Marea Britanie.

Caracteristici fizice si ingrijirea

Iepurele olandez, are o forma de corp rotunjita care este mica si cu capul rotunjit.

Urechile sunt scurte si late, blana fiind flyback. Picioarele din fata, sunt mai scurte decat cele din spate, iar blana este scurta si stralucitoare.

Acestea fiind spuse, aceasta rasa este usor de ingrijit, chiar si pe parcursul perioadei sezoniere de naparlire, cand este necesara, periajul zilnic.

Culoarea

Iepurele olandez, vine in mai multe culori, fiecare tip de iepure olandez, este identificat prin culoarea blanii.
Toti vor avea urechi de culoare inchisa si zbarcituri, cu benzi albe pufoase, de la varful umerilor pana la burta. Picioarele sunt, de asemenea, albe, la fel si culoarea focului care curge la jumatatea distantei, pe partea din fata a fetei.
Iepurele olandez Chinchilla, are o culoare maro inchis sau gri-albastru.
Blana alba, este, de asemenea, un gri patat.
Iepurele olandez Chocolate, poarta o haina maro si are ochii caprui sau rosii.
Iepurele olandez de otel, este in mare parte negru, cu o culoare crem pe varfurile corpului. Ochii sunt caprui.

In cele din urma, iepurele olandez testoasa, de interior, poarta o blana portocalie, stralucitoare si crem, cu ochi caprui inchis.

Sanatatea

Nu exista probleme de sanatate cu iepurele olandez, in afara de preocuparile obisnuite de sanatate. Ca de obicei, consultati medicul veterinar, pentru cea mai buna ingrijire a iepurilor.

6. Blanc de Hotot

Aceasta rasa de iepuri, este originara din Franta si are semne specifice pe ochi, care arata ca un eyeliner aplicat pe ochi. Cu un corp alb, aceasta rasa mare de iepuri, este un companion minunat. Bun cu copiii si adultii, este dulce si activ.

Caracteristici fizice si ingrijirea

Blanc de Hotot, cantareste intre 8-11 kilograme si are o durata de viata de 7-10 ani.
Poarta o coada mica si urechi de marime medie, care sunt in pozitie verticala.

Blana este scurta si eleganta, iar blana este retrocedata. Are, de asemenea, fire de par de protectie foarte lungi, care permit aspectul stralucitor.
Aceasta este o rasa de iepure cu intretinere redusa, care se descurca bine, cu o multime de exercitii in aer liber.
Cu toaletarea mentinuta, la un minim de 1-2 ori pe saptamana, in timpul sezonului de varsare si o data la doua saptamani, cand nu se scurg.

Sanatatea

Aceasta rasa de iepuri de interior, este, doar o rasa de iepuri albi cu ochi caprui. Marcajul negru „eyeliner”, este singurul marcaj pe care il are aceasta rasa.

Desi, nu sunt susceptibili la nici-o boala ereditara, parintii de animale de companie, trebuie sa aiba grija de dintii prea mari.
Acest lucru, poate fi prevenit prin hranirea unei diete de inalta calitate, care contine mult fan.

Consultati-va cu medicul veterinar pentru sfaturi, daca iepurele dvs. de companie, are aceasta afectiune.
Acarienii urechii, pot reprezenta, de asemenea, o problema, deoarece afecteaza toate rasele de iepuri.
Ca de obicei, tine-ti iepurele de companie departe de cainii agresivi sau animalele mari care l-ar putea rani, mai ales cand este in aer liber.

Temperament

Aceasta este o rasa docila si prietenoasa, care daca este socializata, poate deveni cel mai bun prieten al cainelui tau.

7. Iepurele din California

Aceasta rasa de iepuri, are o blana groasa si este o incrucisare, intre un iepure Chinchilla si un iepure Himalaya. Este o rasa de iepuri super prietenoasa, care se descurca bine cu adultii si copiii.
Aceasta rasa de iepuri, este mare si cantareste intre 8 si 10,5 kilograme. Are o durata de viata de 5-10 ani.
Deoarece, este o rasa de iepure energica, poate avea nevoie de mai mult exercitiu decat de obicei si isi petrece bine timpul in aer liber, intr-o alergare protejata.

Caracteristici fizice

Iepurele din California de interior, este de tip musculos, cu umerii plini si sferturile posterioare puternice.

Blana este alba si are semnele intunecate, de la rasa Himalaya.
Semnele negre, pot fi gasite si pe picioare, nas, urechi si coada. Urechile sunt drepte si late.

Blana este groasa si neteda si nu este moale sau matasoasa. Este scurta, cu un subpar gros.

Ingrijirea si sanatatea

Ingrijirea este usoara, fiind necesara mai multa intretinere in timpul primaverii, cand are loc varsarea.

Aceasta rasa de iepure, are ochii roz si arata aproape albinos.

Iepurele din California, ca toate rasele de iepuri, trebuie tinut departe de curent si de frig. Aceasta este o rasa de iepuri sanatoasa, fara probleme de sanatate.
Acestea fiind spuse, sunt necesare consultatii veterinare regulate, pentru ca iepurele dvs. de companie, sa fie mentinut in stare buna de sanatate.

8. Mini Lop

Aceasta rasa incredibila de iepuri, poate cantari pana la 6 kilograme si este foarte dulce.
Este de dimensiuni medii si cantareste intre 4,5 si 6 kilograme.
Cu o durata de viata de 5-10 ani, acest iepuras afectuos, este un animal de companie bun.
Mini Lop este usor de ingrijit! Aceasta rasa, are o dispozitie dulce si se bucura de contactul uman.

Cu urechile de dimensiuni medii, care coboara in jos, Mini Lop de interior, poate fi predispus la infectii ale urechii.

Caracteristici fizice

Desi originar din Germania, Mini Lop este popular in intreaga lume. Aceasta rasa, are un corp mic, compact, puternic musculos si bine rotunjit.

Acestea fiind spuse, aceasta rasa de iepure, are gatul scurt si capul lat.

Blana este de lungime medie si exista numeroase culori, precum alb ascutit, agouti, rupt, bifat, banda larga, self si umbrit.
Exista, de asemenea, multe modele si nuante ale iepurelui Mini Lop.

Sanatatea

Aceasta este o rasa de iepuri sanatoasa, cu putine probleme de sanatate.
Este necesar, sa se tina iepurii departe de mustele care depun oua, care i-ar putea manca de vii.

Acestea fiind spuse, permiteti-i iepurelui dvs. de companie, sa se bucure de aer liber, dar sa-l gaseasca si in interior.
Acarienii urechii, pot fi o problema, la fel ca si dintii prea mari.

Ingrijirea veterinara regulata, este o prioritate, atunci cand vine vorba de sanatatea si longevitatea iepurelui dvs. de companie.

Atentie la scuturarea capului, zgarierea urechilor si semne de durere, cauzate de paraziti.
Este important, sa-ti tii iepurele de companie in interior, in timpul lunilor fierbinti de vara, deoarece toate rasele de iepuri, sunt predispuse la insolatie.

9. Iepurele Rex

Iepurele Rex de interior, este o rasa de iepuri mare, care poate cantari intre 7,5 si 10,5 kilograme.

Are o durata de viata de 5-6 ani si este prietenos cu copiii.

Aceasta rasa, este inteligenta si jucausa si provine initial din Franta.

Este o rasa de iepuri bine proportionata, care are o lungime medie a corpului, cu un cap lat care este in echilibru cu restul corpului.

Cu urechi erecte, care sunt de lungime si grosime medie, iepurele Rex, are picioare scurte si drepte.

Ingrijirea

Blana este scurta, de aproape ½ inch si este groasa si moale si arata ca o catifea.
Blana iese in evidenta pe corp si necesita putina ingrijire sau blana se deterioreaza.
Un prosop curat si usor umed, este suficient, pentru a fi folosit ca servetel.
Iepurele Rex de interior, vine in multe culori, cum ar fi chinchilla, ricin, negru, alb, opal, foca, chihlimbar si Californian.

Culoarea blanii, poate fi, de asemenea, rupta si amestecata cu alte culori de blana.

Temperament si dieta

Cu o buna socializare, de la o varsta frageda, iepurele Rex poate fi usor imbratisat ca membru al familiei.

Se bucura de sarituri libere, in afara custii lor si le place sa interactioneze, cu parintii lor de companie.

La fel ca toti iepurii, este necesar sa ii hraniti cu o dieta de inalta calitate, cu 70% fan si sa evitati dintii prea mari.

Sanatatea

Aceasta este o rasa de iepuri sanatoasa, fara probleme de sanatate. Acestea fiind spuse, parintii de animale de companie, trebuie sa verifice in mod regulat gura iepurelui, pentru dintii prea mari si urechile pentru acarieni si infectii.
De asemenea, este bine sa fii atent, la staza gastrointestinala si sa previi acest lucru, hranindu-l cu mult fan 24/7.
Iepurii inghit bile de par, care pot provoca probleme intestinale.

10. Iepurele Alb din Florida

Aceasta este o rasa de iepuri de interior, de la mini la mica, care cantareste de la 4-6 kilograme.

Cu o durata de viata de 5-8 ani, prietenoasa rasa de iepure, Florida White, este una care este linistita si relaxata.

Forma corpului, este compacta si are o blana de inalta calitate, stralucitoare.

Are un gat scurt si un corp compact. Urechile erecte, sunt groase, dar nu mari, iar corpul bine dezvoltat.
Urechile pot cadea si pe ambele parti ale capului.

Acesta este un iepuras bine musculat, cu sferturi posterioare puternice.

Ingrijirea

Blana este neteda si scurta si nu necesita multa intretinere.

Ingrijirea, una pe saptamana, ar trebui sa fie suficienta, cu exceptia cazului in care este timpul de naparlire.
Blana este alba, fara urme iar ochii rosii.

Sanatatea

Florida White, nu are probleme de sanatate, dar trebuie luate masuri preventive, pentru a preveni cresterea excesiva a dintilor, deficientele de vitamina D, precum si acarienii urechii.

Temperament

Asigurati-va ca socializati iepurele dvs. de companie, de la o varsta frageda, astfel incat, sa poata interactiona confortabil cu alte persoane si animale.

Aceasta este o rasa de iepure docila si dulce, care se descurca bine cu copiii si adultii.

Ingrijirea si manipularea

Toate rasele de iepuri, trebuie sa faca controale anuale de sanatate.
Medicul veterinar, va examina si gura, maxilarul si urechile iepurelui.
Exista, de asemenea, consideratii speciale, atunci cand se manipuleaza iepuri de companie.
Copiii trebuie sa invete, cum sa tina iepurii in mod corespunzator, astfel incat, capatul posterior sa fie intotdeauna sustinut, pentru a preveni ranirea.

Protejarea iepurilor de anumite temperaturi

Iepurii de companie, trebuie tinuti departe de vremea calda si de colibe sau masini slab ventilate.

Iepurii domestici de companie, nu se descurca bine la temperaturi sub 50 de grade F.

Acelasi lucru, este valabil si pentru expunerea la caldura.
Iepurii pot muri, la temperaturi de peste 80 de grade F.

Oferiti-i jucarii de mestecat si fan!

Acestea fiind spuse, furnizarea iepurilor dvs. de companie, unei cantitati mari de jucarii de mestecat si fan, va preveni dintii mari si problemele dentare.Pastrarea unui iepure de companie, nu este de obicei la fel de costisitoare, ca alte animale de companie obisnuite (cum ar fi un caine), dar asta nu inseamna ca sunt ieftini.

Daca va ganditi sa aduceti un iepure acasa, este firesc sa doriti sa fiti pregatit, pentru toate costurile normale, asociate cu aceste minunate animale de companie.

Iepure de apartament – Suma totala

Pentru a aduce un iepure acasa, este de obicei intre 450 USD si 1250 USD, suma, care include costul sterilizarii iepurelui si proviziile necesare.

Asteptati-va la costuri lunare continue de 145 USD (1740 USD/an), pentru mancarea, asternutul si jucariile lor.
Pentru a fi pregatit, pentru situatii de urgenta, ar trebui sa aveti deoparte un fond de urgenta, pentru animale de companie sau o asigurare, pentru animale de companie.

Iepure de apartament – Pretul exact

Pe care trebuie sa-l platiti, pentru iepurele dvs., va varia in functie de locul in care il obtineti si de ce fel de consumabile cumparati pentru el.
Exista multe lucruri pe care le puteti face, pentru a reduce costurile, utilizand produse pe care deja le detineti sau pe care le faceti singur (cum ar fi jucariile de casa).

De asemenea, doriti sa oferiti iepurelui dvs., o dieta si un stil de viata sanatos, pentru a reduce sansele de a avea facturi mari de urgenta, pentru asistenta medicala in viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *