Blog

Imperecherea cainilor

imperecherea-cainilor

Imperecherea cainilor – Reproducerea cainilor este un proces complex, care incepe de obicei, cu curtarea. Atat masculul cat si femela emit semnale, pentru a-l face pe celalalt sa stie, ca sunt pregatiti pentru imperechere si copulatie, in consecinta.
Odata ce au terminat imperecherea, putem observa ca masculul descaleca femela, dar penisul este in interiorul vaginului, cu ambii caini, inca impreuna.
In acest moment ne intrebam, de ce se intampla acest lucru si daca ar trebui sa-i despartim sau dimpotriva, o fac in mod natural.
Cititi mai departe, pentru a afla cauza care explica de ce cainii raman blocati la imperechere, precum si alte informatii pretioase!

Imagini cu imperecherea cainilor

Imaperecherea cainilor - Informatii generale despre cum functioneaza

Imperecherea cainilor - Sistemul reproducator al cainelui mascul

Pentru a intelege mai usor, de ce cainii se blocheaza la imperechere, este esential sa facem o scurta trecere in revista, a anatomiei sistemului reproducator al masculului si al femelei.
Astfel, aparatul reproducator intern si extern, al cainelui mascul, este alcatuit din urmatoarele parti:

Scrotul :

Sacul scrotal este responsabil, pentru protejarea si mentinerea unei temperaturi, adecvate, in testiculele cainelui.

Este de asemenea, partea vizibila a sistemului reproducator, canin masculin.

Testiculele :

Sunt situate in scrot.

Functia lor este de a produce, atat spermatozoizi, cat si hormoni masculini, cum ar fi, testosteronul. Au forma ovala, sunt situate in pozitie orizontala si tind sa fie simetrice.

Epididimide :

Situate pe ambele testicule, sunt tuburile responsabile, cu stocarea si transportul spermatozoizilor, catre canalul deferent. Aceste tuburi, sunt compuse dintr-un cap, corp si coada.

Vas deferent :

Incepe de la coada epididimului, si are functia de a transporta spermatozoizii, in prostata.

Prostata :

Aceasta glanda, inconjoara gatul vezicii urinare, si inceputul uretrei. Marimea sa variaza, de la rasa la rasa. Functia sa este de a genera o substanta, numita lichid de prostata sau plasma seminala, pentru transportul usor al spermatozoizilor.

Uretra :

Acest conduct, nu numai ca transporta urina din vezica cainelui, dar face si parte din sistemul reproducator canin, care transporta sperma si lichidul prostatic, pentru ejacularea finala.

Preput :

Acesta este cuta de piele care acopera penisul, pentru a-l proteja si a-l lubrifia.
A doua functie a preputului, este capacitatea sa de a produce un lichid, numit smegma, care este verzui in acest scop.

Penisul :

In starea sa neexcitata, penisul se afla in interiorul preputului. Cand cainele se simte entuziasmat, incepe erectia si, in consecinta, aspectul penisului este spre exterior.
Se compune din osul penisului, care permite patrunderea, si bulbul penian, un sant ventral, care permite asa-numita „ innodare”.

Imperecherea cainilor - Sistemul reproducator al femelei 

Asa cum este cazul organelor genitale masculine, sistemul reproducator al femelei este format din organe interne si externe.
Forma acestor organe, este cea care determina cainii, sa se lipeasca impreuna, dupa imperechere.
Prin urmare, vom explica pe scurt, functia fiecarei parti:

Ovarele :

Ovarele, cu forma ovala, au o functie similara cu testiculele, la masculi. Ele produc ovule si hormoni feminini, cum ar fi, estrogenul.

Ca si in cazul prostatei masculine, dimensiunea ovarelor, poate varia in functie de rasa.

Oviducte :

Aceste tuburi, din fiecare dintre ovare, au functia de a muta ovulul spre cornul uterin.

Cornul uterin :

Doua tuburi, care transporta ovulele in corpul uterului, daca au fost fertilizate de spermatozoizi.

Uter :

Aici, are loc nidarea (implantarea unui embrion), a zigotilor, pentru a deveni embrioni, fetusi, si ulterior, catei.

Vagin :

A nu se confunda cu vulva, vaginul este organul intern, iar vulva este organul extern. La catelusa, se afla intre gatul uterului si vestibulul vaginal, fiind locul in care are loc, actul sexual.

Vestibul vaginal :

Situat intre vagin si vulva, permite patrunderea in timpul imperecherii.

Clitoris :

Ca si in cazul femelelor umane, functia acestui organ este de a produce placere sau stimulare sexuala, catelusei. La randul sau, acesta ajuta la incurajarea fertilizarii.

Vulva :

Asa cum am mentionat mai sus, este organul sexual extern al femelei, si isi schimba dimensiunea, in timpul perioadei de imperechere.

Care este cauza care determina ramanerea blocata a cainilor dupa imperechere?

Odata ce patrunderea a fost produsa, masculul tinde sa „ descalece ” femela, dar ramane atasat.

Cainele se va intoarce probabil, in directia opusa, dar ramanerea blocata, inseamna ca nu poate merge nicaieri.
Acest lucru, ii determina pe paznicii ambelor animale, sa se intrebe de ce cainii au fost blocati dupa imperechere, si cum sa-i separe.
Acest lucru se intampla, deoarece ejacularea cainelui are loc in trei faze:

Faza uretrala :

Aceasta are loc la inceputul penetrarii, iar in aceasta faza, cainele ejecteaza mai intai un lichid fara sperma. Penetrarea nu are loc, din cauza baculului, cunoscut si sub numele, de osul penisului.

Faza de spermatozoizi :

Dupa prima ejaculare, incepe o a doua ejaculare, de data aceasta cu spermatozoizi. In timpul acestui proces, are loc o crestere a dimensiunii bulbului penisului, din cauza compresiei venoase a penisului, si a concentratiei sanguine, consecutive.
In acest moment, masculul se intoarce si descaleca femela, lasand cainii blocati.

Faza prostatica :

In timp ce masculul a indepartat deja penisul, copulatia nu s-a incheiat, deoarece, odata ce cainele s-a intors, are loc asa numita „innodare”.
Aceasta este cunoscuta si sub denumirea de „cravata de copulare”.
Bulbul penian ramane ingropat in vagin. Expulzarea celei de-a treia ejaculare, are un numar mult mai mic de spermatozoizi, decat ultima.
Odata ce bacul se relaxeaza, si isi revine in starea normala, cainii sunt deblocati.
In total, actul sexual poate dura, intre 20 si 60 de minute, 30 de minute,  fiind media obisnuita.

Astfel, odata trecute in revista cele trei faze ale ejacularii masculului, vedem cum, legatura de copulare, ne ofera raspunsul la intrebarea, de ce cainii se blocheaza la imperechere.

Expansiunea bulbului penian, blocheaza masculul in femela.
Dimensiunea pe care o capata, inseamna ca nu poate trece prin vestibulul vaginal, care se inchide, tocmai pentru a asigura acest fapt, si pentru a evita deteriorarea femelei.

Ar trebui sa despart doi caini lipiti impreuna in timpul imperecherii?

Daca ati inteles motivul de mai sus, pentru care cainii se blocheaza impreuna, veti sti ca, incercarea de a-i desparti, este periculoasa. Anatomia feminina si masculina a cainelui, nu permit, indepartarea penisului, inainte, de sfarsitul, celei de-a treia ejaculare, a cainelui.
Daca ii separati cu forta, ambele animale, ar fi ranite.
Nu numai ca, actul sexual, nu s-ar ajunge la sfarsit, dar le-ati putea rupe grav, organele sexuale. Animalele, trebuie sa-si desfasoare, procesul natural de imperechere, permitandu-le, o atmosfera relaxata si confortabila.

Este obisnuit sa auziti, ca problema femelei, suna similar, cu plansul. Este posibil sa maraie si sa latre. Cu toate acestea, chiar daca este posibil, sa dorim sa o scutim de orice durere, incercarea de a ii desparti, dupa ce au ramas blocati, poate cauza cainilor, dureri si mai mari.
Cel mai indicat, este sa nu le cresteti nivelul de stres, si sa ii lasati, sa se separe unul de celalalt, in mod natural.

Odata ce actul sexual s-a incheiat, daca ovulele au fost fertilizate, si femela ramane insarcinata, va fi necesar, sa i se ofere, cel mai bun nivel de ingrijire.[/vc_column_text][vc_gallery type=”image_grid” images=”29691,29692,29694,29695,29696,29697,29698,29700″ title=”Imagini cu caini imperecheati selectiv”]Cresterea cainilor, este practica de imperechere si de crestere a cainilor selectati, cu intentia de a mentine sau produce, calitati si caracteristici specifice unor rase.
Cand cainii se reproduc, fara o astfel de interventie umana, caracteristicile descendentilor, sunt determinate de selectia naturala, in timp ce „cresterea cainilor”, se refera in mod specific, la selectia artificiala a cainilor, in care cainii sunt crescuti in mod intentionat, de catre proprietarii lor.
Cresterea cainilor, se bazeaza pe stiinta geneticii, si prin urmare, un crescator care cunoaste genetica canina, sanatatea si scopul propus, este sa creasca caini potriviti.

Imagini cu caini imperecheati selectiv

Imperecherea cainilor - Selectati

Cresterea cainilor, este practica de imperechere si de crestere a cainilor selectati, cu intentia de a mentine sau produce, calitati si caracteristici specifice unor rase.
Cand cainii se reproduc, fara o astfel de interventie umana, caracteristicile descendentilor, sunt determinate de selectia naturala, in timp ce „cresterea cainilor”, se refera in mod specific, la selectia artificiala a cainilor, in care cainii sunt crescuti in mod intentionat, de catre proprietarii lor.
Cresterea cainilor, se bazeaza pe stiinta geneticii, si prin urmare, un crescator care cunoaste genetica canina, sanatatea si scopul propus, este sa creasca caini potriviti.

Inmultirea cainilor - Terminologie

Parintele de sex feminin, de pui, este mentionat ca „barajul”, si parintele de sex masculin, este mentionat ca „sire”.

„Un asternut” este format din catelusi nascuti din aceeasi sarcina.
„Un pui” este un catelus nou-nascut, iar actul de nastere al cainilor, se numeste „fatare”.
Catelele nasc in mod obisnuit, intr-o cutie de fatare, o cutie simpla sau un tarc. Acestea sunt puse la dispozitia  femelei gestante, si pentru a ajuta la adapostirea si pastrarea puilor.

Ce este un crescator de caini?

O persoana care imperecheaza in mod intentionat caini, pentru a produce pui, este denumita „crescator de caini”.
„Cresterea in linie”este cresterea planificata a cainilor, cu rudele lor.

Acest lucru, se face pentru a intari aspectul unor trasaturi specifice, dorite si la descendenti.

Inmultirea in linie

Se diferentiaza de consangvinizare, prin excluderea imperecherilor, dintre parinti si descendenti, si intre fratii intregi.

Consangvinizarea

Este producerea de descendenti, din imperecherea sau reproducerea unor indivizi sau organisme, care sunt strans legate genetic.

Prin analogie, termenul este folosit in reproducerea umana, dar mai frecvent se refera la tulburarile genetice, si alte consecinte care pot aparea, din exprimarea trasaturilor daunatoare sau recesive, rezultate din relatiile sexuale incestuoase si consangvinitate.
Consangvinizarea are ca rezultat, homozigozitate, care poate creste sansele, ca descendentii sa fie afectati de trasaturi daunatoare sau recesive.

Acest lucru duce de obicei, la o scadere cel putin temporara, a aptitudinii biologice, a unei populatii (numita depresie de consangvinizare ), care este, capacitatea sa de a supravietui, si de a se reproduce.

Individ consangvinizat

Un individ care mosteneste astfel de trasaturi daunatoare, este denumit in mod colocvial, drept consangvinizat.
Evitarea exprimarii unor astfel de alele recesive daunatoare, cauzate de consangvinizare, prin mecanisme de evitare a consangvinizarii, este principalul motiv selectiv al incrucisarii.

Incrucisarea intre populatii, are adesea efecte pozitive, asupra trasaturilor legate de consangvinizare, dar uneori duce si la efecte negative, cunoscute sub denumirea de depresie de incrucisare.

Cu toate acestea, homozgozitatea crescuta, creste probabilitatea de a fixa, alelele benefice si de asemenea, scade usor probabilitatea de a fixa alelele daunatoare, in populatie.

Alela

O alela ( UK : / æ l I l / , / ə l I l / ; US : / ə l I l / ; formarea moderna din greaca ἄλλος Allos”altele”), este una dintre cele doua sau mai multe forme, ale unei anumite variante de gena.

Consangvinizarea, poate duce la epurarea alelelor daunatoare dintr-o populatie, prin selectie purificatoare.

Reproducerea selectiva prin consangvinizare

Consangvinizarea este o tehnica folosita in reproducerea selectiva.

De exemplu, in cresterea animalelor, crescatorii pot folosi consangvinizarea, atunci cand incearca sa stabileasca o trasatura noua si dezirabila in stoc, si pentru a produce familii distinct, in cadrul unei rase, dar vor trebui sa urmareasca caracteristicile nedorite la descendenti, care pot fi apoi eliminate prin continuarea reproducerii selective sau sacrificarea lor.
Consangvinizarea ajuta, de asemenea, la stabilirea tipului de actiune a genei, care afecteaza o trasatura. Consangvinizarea este, de asemenea, folosita pentru a dezvalui alele recesive daunatoare, care pot fi apoi eliminate, prin reproducere asortativa sau prin sacrificare.
In ameliorarea plantelor, linii consangvinizate sunt folosite ca stocuri, pentru crearea liniilor hibride, pentru a folosi efectele heterozei.

Consangvinizarea la plante, are loc si in mod natural, sub forma de autopolenizare.
Consangvinizarea poate influenta in mod semnificativ, expresia genelor, ceea ce poate preveni depresia consangvinizata.

Efectele consangvinizarii

Descendentii, persoanelor inrudite biologic, sunt supusi posibilelor efecte ale consangvinizarii, cum ar fi, malformatiile congenitale.

Sansele ca astfel de tulburari sa fie crescute, sunt atunci cand parintii biologici, sunt mai strans legati genetic. Acest lucru se datoreaza faptului, ca astfel de perechi au o probabilitate de 25%, de a produce zigoti homozigoti, rezultand descendenti cu doua alele recesive, care pot produce tulburari, atunci cand aceste alele sunt daunatoare.

Alela mostenita 

Deoarece, majoritatea alelelor recesive sunt rare in populatii, este putin probabil ca doi parteneri de casatorie neanruditi, sa fie ambii purtatori ai aceleiasi alele daunatoare; totusi, deoarece rudele apropiate au o mare parte din alelele lor, probabilitatea ca orice astfel de alele daunatoare sa fie mostenita, de la stramosul comun, prin ambii parinti, este crescuta dramatic.

Pentru fiecare individ homozigot recesiv format, exista o sansa egala de a produce un individ dominant homozigot – unul complet lipsit, de alela daunatoare.
Contrar credintei comune, consangvinizarea nu modifica in sine frecventele alelelor, ci mai degraba, creste proportia relativa a homozigotilor, fata de heterozigoti; totusi, deoarece proportia crescuta de homozigoti daunatori, expune alela selectiei naturale, pe termen lung, frecventa sa scade mai rapid la populatiile consangvinizate.
Pe termen scurt, reproducerea incestuoasa, este de asteptat sa creasca numarul de avorturi spontane ale zigotilor, decese perinatale si descendenti postnatali cu malformatii congenitale.

Avantajele consangvinizarii, pot fi rezultatul unei tendinte de a pastra structurile alelelor, care interactioneaza la diferiti loci, care au fost adaptate impreuna, printr-o istorie selectiva, comuna.

Incrucisarea

„Incrucisarea”este cresterea planificata, intre doi caini neanruditi, folosita pentru a creste diversitatea genetica intr-o rasa, si pentru a reduce problemele genetice sau anomaliile mostenite, din reproducerea in linie sau consangvinizare.

Ciclul estral

Cainii ajung la pubertate, intre 6 si 24 de luni, varsta la care femelele vor incepe sa aiba un ciclu estral.
Exista patru stadii de estru: proestru, estru, diestru si anestru.
O catea in estru, cunoscuta si ca fiind „in calduri”, poate ramane insarcinata in aceasta perioada, de 3 pana la 21 de zile.

Reproducere si gestatie

Sarcina, la o catea, este de 63 de zile, daca se masoara din ziua ovulatiei.
Deoarece este dificil sa se determine data exacta a ovulatiei, se fac adesea erori in calcularea perioadei de gestatie.
Spermatozoizii canini, pot trai timp de 10 pana la 11 zile in trompele uterine, asa ca, daca o femela este imperecheata cu 10 zile inainte ca ovocitele (ovulele) sa poata fi fertilizate, ea va parea sa aiba o durata de gestatie, de 70 de zile.
Daca este incrucisata in ziua in care ovocitele pot fi fertilizate, durata gestatiei poate fi de 60 de zile.

La ce varsta poate un caine sa inceapa imperecherea?

Un crescator responsabil de caini, va astepta ca un caine sa ajunga la maturitate, inainte de a-i permite sa se imperecheze.
Varstele aproximative ale maturitatii sexuale, pentru caini, sunt:

  • Cainii de talie mare si giganti : 18-24 de luni;
  • Rasele de caini medii : 15 – 18 luni;
  • Caini de talie mica si jucarie (toy) : De la 12 la 18 luni;

In timp ce un caine, poate ajunge la maturitate sexuala in primul an si jumatate, din viata, este bine sa asteptati pana cand are cel putin doi ani, inainte de imperechere.
Acest lucru, este valabil mai ales pentru catele, care nu ar trebui sa se reproduca, in timpul primului an de calduri.
Cainii sunt inca imaturi, mintal si fizic. O catea care este prea tanara, nu va avea grija de asternutul ei, ceea ce ar putea duce la neglijarea cateilor.

Imperecherea cainilor - Maturitatea sexuala

In timp ce, un caine mascul poate ajunge la maturitate sexuala la sase sau chiar patru luni, acesta este prea tanar, pentru ca el sa fie folosit ca puiet.

Daca un caine coincide si incepe procesul de reproducere, atunci cand este imatur, el ar putea sa isi epuizeze sistemul, sa-si impiedice dezvoltarea fizica si chiar sa duca la raniri, la inrautatirea sanatatii sau chiar la moarte timpurie.

In functie de sanatate si de fertilitate, un caine mascul poate continua sa fie folosit la reproducere, timp de aproximativ, zece ani.
O catea, poate fi de obicei imperecheata, pana la varsta de cinci ani. Nu este recomandabil sa se permita imperecherea cainilor, dupa atingerea acestor perioade.

Cum sa-ti incurajezi cainii sa se imperecheze in mod natural?

Pentru multi stapani, care doresc sa-si vada cainii, facand un pui de catel, este foarte esential ca acestia sa se imperecheze, in mod natural.
In general, cainii se pot imperechea in ritmul lor, fara inseminare artificiala sau alte tratamente de fertilitate.
Asigurati-va ca pastrati cele doua animale, pe care doriti sa le imperecheati, sanatoase, pentru cele mai bune rezultate.
Asadar, animalele care sunt in perfecta sanatate, au mai multe sanse de a avea succes la reproducere.

De asemenea, ar trebui sa urmariti, cand femela intra in calduri, pentru a sti in ce zile este cel mai probabil sa conceapa.

Odata ce sunt pe cale sa se imperecheze, ar trebui sa evitati sa interveniti, numai daca au nevoie de indrumare.

Imperecherea cainilor - Promovati sanatatea buna!

Mentineti femela la o greutate sanatoasa. Catelele sunt mai predispuse, sa ramana insarcinate si sa duca la termen o sarcina (sigura), daca isi mentin o greutate sanatoasa.

Cu alte cuvinte, o catea subponderala, cu greu o poate face.
Discutati cu medicul veterinar, despre greutatea ei. El poate sugera o dieta si o rutina de exercitii fizice, care o vor ajuta sa mentina o greutate sanatoasa, pentru varsta si rasa sa.
Daca este supraponderala, sau subponderala, ajutati-o sa-si mentina o greutate sanatoasa, inainte de a incerca sa se imperecheze.

Imperecherea cainilor - Hraniti-va cainii cu o dieta echilibrata!

Intr-adevar, daca sunt in stare de sanatate mai buna, vor fi mai dispusi sa se imperecheze.
O dieta echilibrata este esentiala pentru sanatatea lor.

Hraniti-i cu cantitati adecvate de alimente sanatoase, pentru a promova sanatatea generala.
– Nevoile nutritionale ale animalelor tale, variaza in functie de rasa si varsta lor.

Discutati cu medicul veterinar, despre o dieta potrivita pentru cainii dvs.

Majoritatea cainilor se descurca mai bine, atunci cand au un program de hranire specific, decat atunci cand au mancare gratuita (la discretie).
– Ofera-le bunatati sanatoase, pentru a-i rasplati, pentru comportamentul lor bun, mentinandu-le greutatea sub control!

Ofera-le drept recompensa, fructe si legume, cum ar fi: fasole verde, morcovi, pui, felii de mere sau banane.
– Cainilor li se administreaza, in general, uleiuri de peste, ca supliment alimentar, deoarece acest lucru, ajuta la prevenirea problemelor, precum bolile de rinichi.
Discutati cu medicul veterinar, despre completarea dietei cu ulei de peste, pentru a promova o sanatate generala buna.

Imperecherea cainilor - Exersati-i in mod regulat!

De fapt, ei trebuie sa faca miscare, pentru a ramane sanatosi. Exercitiile fizice, ii pot ajuta sa-si mentina o greutate sanatoasa, ceea ce va promova fertilitatea generala.
Implicati-i, in activitatea fizica zilnica, ducandu-i la plimbare sau jucandu-va cu ei acasa.
– Cainii mai mari si mai energici, au nevoie de mai multa activitate fizica, decat rasele mai mici.

Consultati un medic veterinar, pentru a afla de cate exercitii au nevoie in fiecare zi.
– Daca sunt foarte energici, investeste niste bani, pentru a-ti ingradi curtea, astfel incat, sa poata alerga afara in timpul zilei.

Imperecherea cainilor - Pastrati masculul curat si bine ingrijit!

Masculii ar trebui sa aiba, organele genitale curate, pentru a preveni infectiile fungice si alte complicatii, in timpul imperecherii. De asemenea, verificati daca parul, din zona genitala, este tuns corespunzator.

Acest lucru, ii va permite sa monteze mai bine femela, si astfel sa promoveze imperecherea naturala.

Aveti grija cand femela intra in "calduri"!

Imperecherea cainilor - Urmariti cand femela intra in caldura!

Femelele au un ciclu de reproducere, regulat. Urmarirea acestui ciclu, in fiecare luna, va poate ajuta sa stiti, cand sa permiteti cainilor sa se imperecheze, in mod natural.
– Prima zi a ciclului, incepe cand o scurgere sangeroasa, curge din vulva femelei.
– Este posibil sa nu observati acest lucru, in prima zi a ciclului, mai ales daca sangerarea incepe usor. Asa ca, s-ar putea sa ajungi sa crezi, ca este prima zi, cand in realitat, este deja a treia. Pot exista, de asemenea, alti factori, cum ar fi schimbari in comportament, care arata ca ea este in calduri.
– Poate dura cateva luni, pana sa recunoasteti prima zi a ciclului.

Observati orice modificari neobisnuite, in comportamentul ei, nivelurile de energie sau obiceiurile alimentare, in timpul in care incepe sa sangereze, pentru a incerca sa identificati exact,, ziua in care incepe ciclul ei sexual.
– Evitati sa o imperecheati, in timpul primului ciclu de caldura. Cel mai bine este, sa asteptati pana la doi ani, inainte de a incepe. Acest lucru va va ajuta, sa aflati mai multe despre ciclul ei, sa determinati lungimea medie, si sa identificati semnele ca ea intra in caldura.

Imperecherea cainilor - Numarati zilele ciclului sau!

Nu uitati sa faceti acest lucru, mai intai in prima zi, in care observati sangerarea.

Femela va fi fertila mai tarziu, nu in prima zi, in care a inceput sangerarea. De obicei, la aproximativ 10 zile de la inceperea ciclului, ea ii va permite masculului sa o monteze.

Daca doriti sa ii lasati sa se reproduca, in mod natural, lasati femela sa se imperecheze in timpul ciclului obisnuit.

Imperecherea cainilor - Imperecheati femela in zilele corecte ale ciclului

Femelele sunt cele mai fertile, in zilele a 9-a, a 11-a si a 13-a. Este important ca ambii caini, sa aiba posibilitatea de a se imperechea in aceste zile, deoarece acest lucru, va creste probabilitatea femelei de a concepe.
Retineti ca este posibil, sa nu stiti exact cand a inceput ciclul. Prin urmare, pune cei doi caini impreuna, cu cateva zile inainte si dupa zilele in care simti ca femela este fertila.

Ajuta-i sa se imperecheze in Ziua Z!

Imperecherea cainilor - Impiedicati masculul sa manance in ziua imperecherii!

Daca este prea plin, este posibil sa nu aiba energia necesara, pentru a imperechea femela. Ar trebui sa fie cat mai energic si entuziast, posibil.

Pastrati-i mancarea, pana cand a imperecheat femela cu succes, in zilele in care ii permiteti sa faca acest lucru.
Asigurati-va ca il hraniti, cu o zi inainte de imperechere.

De asemenea, va trebui sa-l lasi sa manance, dupa ce isi incheie sarcina.

Imperecherea cainilor - Pastreaza-i calmi!

Daca vrei sa se imperecheze in mod natural, trebuie sa fie foarte calmi.

Intr-adevar, nu vor putea face acest lucru, daca sunt foarte agitati sau nervosi. Daca nu s-au intalnit inainte de Ziua Z, trebuie sa va asigurati ca se intalnesc, cu cateva zile inainte. De asemenea, este important sa pastram calmul mediului.
Alegeti o locatie, care sa nu fie expusa la zgomote puternice sau la alte lucruri, care i-ar putea deranja.

Daca le este frica, nu se vor putea imperechea.

Prezentati cainii unul altuia inainte de ziua imperecherii!

Probabil, ca le va fi mai usor sa se imperecheze, daca ii prezentati unul altuia, mai devreme, astfel incat, sa se placa.

Imperecherea cainilor - Ajuta-i cand este nevoie!

Cainii sunt capabili sa se imperecheze, in mod natural. Cu toate acestea, exista momente, in care masculii nu sunt siguri ce sa faca, mai ales daca este prima data, cand trebuie sa o faca.

Nu ezitati, sa-i ajutati daca este necesar.

Folositi-va mainile, pentru a ghida usor cainele, in directia corecta, atunci cand incercati sa montati femela.

Imperecherea cainilor - Ofera-le putina intimitate!

De asemenea, nu ar trebui sa ii despartiti, odata ce au inceput sa se imperecheze. Incercati sa pastrati, o oarecare distanta, si lasati-i sa se imperecheze in mod natural.

Nu ii intrerupeti si nu ii separati, deoarece acest lucru ii poate stresa si le poate dauna.
Avand o anumita intimitate, poate facilita, de asemenea, imperecherea eficienta.
Un garaj, sopron sau subsol, sunt zone bune in care ii puteti pune, astfel incat, sa aiba putina intimitate.

Imperecherea cainilor - Fii rabdator!

Ar putea dura ceva timp, pentru ca masculul sa monteze femela, mai ales daca nu are multa experienta. Nu fi surprins, daca nu se imperecheaza imediat.

Incercati sa reduceti interventiile, si sa le permiteti sa se imperecheze in propriul ritm.

Imperecherea cainilor - Aveti grija de ei dupa ce s-au imperecheat!

Odata ce au terminat, exista cateva lucruri pe care le puteti face, pentru a incuraja conceptia.

Aveti grija de ei dupa imperechere!
Izolati femela intr-o cusca, timp de o jumatate de ora, dupa act, pentru a o impiedica sa urineze, deoarece acest lucru ajuta la conceptie.
Asigurati-va, ca penisul masculului se retrage dupa imperechere. In cele mai multe cazuri, se va retrage dupa o jumatate de ora. Daca nu, poate fi necesar sa-i retragi penisul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *