Caini de vanzare, Catelusi

Kangal – De vanzare – Pret – Pui

kangal

Kangal – Pastorul Anatolian, este un caine foarte mare, care impresioneaza prin constructia sa puternica. Vigoros si robust, nu este mai putin rapid si elegant.
Kangal sau caine de pastor anatolian, este un minunat tovaras de viata, garant al protectiei casei stapanului sau.
El este bland, loial, credincios si plin de bunavointa. Inteligenta sa remarcabila, il va face un caine de companie minunat. Uneori, este incapatanat si educatia lui trebuie luata in serios.

Daca sunteti in cautarea unui catelus sau a unei pisici de vanzare/adoptat sau daca doar doriti sa vindeti/donati un animal de companie, vedeti si publicati anunturi apasand aici!

Kangal – Originea si istoria rasei

Kangal (Kangal çoban köpeği), cunoscut si sub numele de Pastorul Anatolian (Anadolu çoban köpeği), este o rasa mare de caine, originara din Turcia.

Este un caine de pastor, folosit pentru protectia turmelor si uneori, pentru paza bunurilor.

Potrivit Federatiei Cinologice Internationale (FCI), Pastorul Anatolian „coboara probabil, din cainii de vanatoare puternici, care existau in Mesopotamia”.

Dar, in urma mai multor congrese stiintifice, organizate in Turcia, din 2003, se pare ca, Kangal a fost introdus in Anatolia, de catre popoarele turcesti si mai ales de tribul Qanglis (Kanglilar), in timpul marii lor migratii din Asia Centrala, acum mai mult de un mileniu.

In acel moment, Ciobanul Anatolian a servit in primul rand, pentru a proteja turmele de pradatorii naturali, cum ar fi lupii.
Dupa infiintarea dinastiei otomane, el a inceput sa fie folosit si ca, caine de razboi.
Istoricul Evliya Çelebi descrie, intr-adevar ca, „cainii puternici ca leii”, slujeau printre ieniceri, din secolul al XVII-lea.

Kangal – Aspect general

Dimensiuni

Inaltime:

Toleranta de 74 pana la 81 cm + 2 cm (mascul);
Toleranta de 71 pana la 79 cm + 2 cm (femela);

Greutate:

55-75 kg (mascul);
45 – 60 kg (femela);

Par

Blana scurta sau pe jumatate lunga, densa, cu o auto-blana groasa, mai lunga iarna si intotdeauna pe gat, umeri si coapse

Blana

Toate culorile sunt permise, dar culoarea „boz” (de culoare bej la alb prin crema) este cea mai comuna.

Capul

Puternic, dar proportional cu corpul, lat la inaltimea urechilor, usor rotunjit.
Masculii adulti, au capul mai mare decat femelele. Stopul este usor marcat.
Proportie: 2 treimi de craniu / 1 treime de bot;

Ochii

Destul de mici, in comparatie cu dimensiunea craniului, sunt bine distantati; conjunctiva, nu este vizibila.

Culoare: aurie pana la maro, in functie de culoarea stratului. Marginile pleoapelor negre, cu exceptia cainilor de culoare hepatica (maro).

Urechi

De dimensiuni medii, triunghiulare, rotunjite la varf, cad pe obraji; se ridica cand cainele este atent.

Coada

Lunga, ajungand la hock. Setata relativ sus, in repaus, este purtata jos si usor curbata; cand cainele este atent, este dusa sus, cu capatul rostogolit peste spate, mai ales la masculi.

Personaj

Intelept si indraznet, fara agresivitate, independent din fire, foarte inteligent si docil, mandru si sigur de el insusi.

Credincios si afectuos fata de stapanii sai, dar suspect de straini, cand lucreaza.

Kangal – Caracteristici fizice dupa standardul rasei

Blana:

Este scurta sau mijlociu-lunga, densa si asociata cu un substrat destul de gros. Mai lunga si chiar mai densa la gat, umeri si coapse.

Lungimea este mai importanta iarna.

Culoarea:

In general, culoarea nisipului, cu sau fara masca, dar toate culorile sunt permise.

Capul:

Este puternic, destul de lat (la mascul, chiar mai mult, decat la femela), proportional cu restul corpului.
Craniul este usor cupolat.

Urechile:

Sunt de dimensiuni medii, de forma triunghiulara, cu capete rotunjite, care cad pe obraji.

Ochii:

Sunt mici in raport cu craniul, larg departati, de culoare aurie pana la maro, in functie de cea a parului.
Conjunctiva, nu este vizibila, marginea pleoapelor, este neagra, cu exceptia subiectilor cu un strat de culoare hepatica.

Corpul:

Este puternic construit, cu o musculatura bine dezvoltata si niciodata, nu prezinta coaste plate.

Linia superioara, este orizontala, partea din spate, este destul de scurta, rinichiul este usor ascutit, pieptul este bine lasat pana la inaltimea coatelor si burtica bine infipta.

Coada:

Este de lungime buna, ajungand la hock, ridicata, purtata jos si usor curbata in repaus.

Este mai inalta si curbata pe spate, atunci cand cainele este atent.Independenta sa, nu-i scade in nici-un caz, dragostea fata de stapanii sai.

Stie sa fie foarte bland si nu va ataca niciodata pe nimeni, intr-un mod inofensiv.

In ciuda neancrederii sale, cand este adult, el ramane intelept, inteligent si docil.
Stie sa fie mandru, de priceperea sa si iubeste sa fie mangaiat de stapanii sai.
Este foarte calm si jucaus, in acelasi timp.

Desi are o mare dragoste pentru stapanii sai, asta nu-l impiedica, sa suporte foarte bine singuratatea.
Iubeste copiii, nu este un fugar si necesita mult exercitiu fizic.
Instinctul sau natural, de caine de vanatoare, il face un caine de paza foarte bun.
Casa ta, este foarte bine protejata.

Conditiile de viata ale Kangalului

Kangal, acest canin foarte rezistent, nu-i place deloc viata interioara.
El prefera mult, viata in aer liber. Se simte bine acolo, se adapteaza la toate situatiile si temperaturile.
Prin urmare, se recomanda cu tarie, sa aveti o gradina mare, in care sa creasca, dupa cum considera potrivit.

Nu-l lasati niciodata fara alimente sau apa. Avand in vedere energia cheltuita zilnic, el trebuie sa „isi recapete puterea”.
Caine de pachet, il poti avea si sa traiasca afara, in compania unui „prieten”, nu?

Kangal – Dresajul sau

Un caine care iubeste sa stea in aer liber, dar care isi mentine totusi instinctul de caine de vanatoare, nu este intotdeauna gata, sa asculte comenzile si solicitarile tale.
Socializarea acestuia, trebuie inceputa de la o varsta frageda. De asemenea, il vei invata sa-ti pazeasca casa, fara sa atace sau sa latre inutil.

Sa-l faci sa inteleaga ca esti stapanul si, nu el iti permite, sa nu te regasesti in fata unui caine excesiv de dominant.
Atatea sfaturi de urmat, daca vrei sa traiesti in perfecta armonie cu el!

Cateva sfaturi

Nu este prea mult de reprosat acestui canin, care este o frumoasa bila de blana, pe care o sa-ti placa sa-l rasfeti. Aceasta iubire, este reciproca.
Bine educat, protejatul tau, te va rasplati inapoi! Amintiti-va, a fost odata folosit, pentru a pazi cu grija turmele de oi. Asadar, contati pe el, pentru a va aduce toata fericirea la care sperati!Kangal este o rasa foarte sanatoasa, cu foarte putine predispozitii recunoscute la boli sau tulburari genetice.

Kangal – Entropion

Deformitatile pleoapelor, care rezulta in derularea interioara a capacului exterior, sunt cel mai frecvent congenitale, dar pot fi dobandite si ca urmare a iritatiei cronice a ochilor.

Aceasta derulare, permite parului sa se frece pe suprafata ochiului afectat si sa provoace disconfort si inflamatie extreme.
Puii Kangal, despre care se vede ca strabica sau au o ruptura excesiva de la unul sau de la ambii ochi, ar trebui examinati pentru aceasta problema.

Desi corectia este de obicei simpla, necesitand o interventie chirurgicala, pentru a indeparta o elipsa de tesut, de pe capacul ofensator, aceasta nu trebuie efectuata la cainii in crestere.

Acest lucru, se datoreaza faptului, ca forma pleoapelor si pozitia uniforma a pielii pe fata, se modifica pe masura ce cainele creste, iar reparatia chirurgicala timpurie, prezinta un risc ridicat de esec, ceea ce ar putea agrava problema.
Puii pot avea suturi de taiere temporare, plasate, care corecteaza pozitia capacului, dar pot fi indepartate si inlocuite, dupa cum este necesar.

Kangal – Displazie de sold

Aceasta este o cauza foarte frecventa, a schiopatarii membrelor posterioare, in special la cainii de rasa mare. Displazia descrie dezvoltarea anormala si in acest caz, cresterea anormala a numeroaselor placi de cartilaj, care inconjoara articulatiile soldului, la puii in crestere.

Acest lucru, duce la incongruenta in articulatia sferica si provoaca durere si rigiditate.
Simptomele pot fi observate mai intai, la cainii de pana la cinci luni si adesea, sunt cel mai evident primul lucru dimineata, dupa o perioada de odihna.
Diagnosticul necesita examinarea cu raze X, iar tratamentul implica de obicei utilizarea de medicamente antiinflamatoare sau suplimente, pentru a imbunatati sanatatea articulatiilor.

In cazurile severe, poate fi luata in considerare inlocuirea totala a soldului.

Genetica joaca un rol major, in prevalenta displaziei soldului si oricine are in vedere achizitionarea unui pui Kangal, poate reduce la minimum, sansele de a intampina aceasta problema, insistand sa vada scorurile soldului pentru ambii parinti.
Aceste scoruri, ofera o modalitate de masurare a starii de sanatate a articulatiilor soldului parintilor si sunt nepretuite, in reducerea incidentei acestei tulburari debilitante.

Kangal – Lipom

Rasa este predispusa la aparitia unor bucati grase benigne, care apar in mod normal in tesuturile subcutanate, care acopera pieptul si abdomenul.

Acestea sunt, in general, inofensive, desi pot creste pana la proportii enorme – inregistrarea actuala, este o tumoare de 7,4 kg, care a fost indepartata ​​acum cativa ani, din pieptul unui Springer Spaniel englez.

Kangal – Perierea

Asa cum se potriveste unei rase, destinate sa traiasca pe un munte, blana lui Kangal, este foarte usor de ingrijit, desi, deoarece este atat de densa si se varsa destul de puternic, periajul de doua ori pe saptamana, este util, pentru a preveni depunerea de bile de par masive, pe mobila si covoare.

Kangal – Baia

Spalarea este foarte rar necesara.

Kangal – Taierea unghiilor si igiena dentara

Unghiile groase ale rasei, trebuie sa fie taiate, la fiecare opt saptamani, in functie de suprafetele la care este expus cainele, iar aceasta rutina, impreuna cu periajul zilnic al dintilor, trebuie introdusa pentru fiecare caine Kangal, inca de la o varsta frageda.

Procedand astfel, asigurati-va, ca accepta aceste interventii, ca un fapt al vietii, mai degraba, decat sa devina stresati si opozitionali, atunci cand apare nevoia unei agrafe pentru unghii.

Kangal – Ce trebuie sa luati in considerare cand il verificati?

Ingrijirea este importanta, pe cat posibil la cainii Kangal.
Ar trebui revizuita starea generala a animalului zilnic!
Ochii ar trebui sa fie vii si fara secretie.
Urechile si canalele, trebuie sa fie curate, fara substante straine si paraziti externi.
Interiorul gurii, trebuie sa arate roz, limba este rosu deschis, dintii sunt fermi si nu ar trebui sa existe miros.
Corpul nu trebuie sa aiba mancarime, paraziti externi, vre-o leziune.
La sfarsitul acestei observatii, daca exista vreo boala la animal, medicul veterinar trebuie consultat imediat.
Atata timp cat cainii sunt sanatosi, nu este nevoie sa-i speli des si, chiar este daunator sanatatii lor.

Cainii nu au glande sudoripare pe piele si au o cantitate mare de glande sebacee.
Glandele sebacee, confera pielii, moliciune si stralucire.

Spalarea excesiva, usuca pielea, o crapa, opreste parul si, ca urmare, provoaca diverse boli ale pielii.
Recipientele zilnice de alimentare si apa, trebuie curatate in incaperi inchise. De asemenea, compartimentele, trebuie curatate de doua ori pe zi.Cainii se adapteaza oamenilor si mediului in care traiesc impreuna.

In acest sens, hranirea cainilor, nu este o problema exagerata.

Cainii sunt animale, care intra in familia carnivorelor, dar asta, nu inseamna ca patrupedul se va hrani numai cu carne.
Ca si alte vietuitoare, proteinele, carbohidratii, grasimile, mineralele si vitaminele, joaca un rol important in hrana cainilor.
Cu toate acestea, hranirea cu metode stiintifice, este importanta in ceea ce priveste sanatatea si dezvoltarea puterii de inteligenta.
Din acest motiv, este necesar sa avem grija, de hranirea cainilor.

Kangal – Hranirea puiilor

De indata ce puii se nasc, isi gasesc si isi absorb mamele, cu instinctele.

Puii deschid de obicei ochii, in 13 zile.

Incep sa mearga, in a doua saptamana.

Incepand cu a treia saptamana, interesul lor pentru mediu creste.
In a 4-a saptamana, ei beau laptele pus in fata lor.

Puii ar trebui sa primeasca lapte matern, timp de 2 luni.
Ar trebui intarcat incet, dupa a doua luna.

Apoi, ar trebui sa fie obisnuit cu laptele si alimentele apoase.

Dezvoltarea dintilor, este finalizata in 6 saptamani.

Hranirea la 6 saptamani

Din acest motiv, bucati foarte mici de carne si oase moi de cartilaj, ar trebui adaugate in bulion, care este bine gatit si inmuiat in apa osoasa.

Hranirea la 8 saptamani

Incepand cu a 8-a saptamana, ar trebui sa-i administrati hrana, sub forma de carne si legume, amestecate pana cand isi vor finaliza dezvoltarea.

Nu este bine sa hranesti puii singuri, cu lapte de vaca si de oaie.

Deoarece laptele matern, este bogat in substante nutritive, iar ingredientele din alt lapte, devin insuficiente.
Cu toate acestea, acest lapte, ar trebui sa fie suplimentat cu substante nutritive.

  • Puii trebuie administrati, de 4 ori pe zi, de la 6 saptamani la 3 luni;
  • De 3 ori pe zi, de la 3 luni la 6 luni;
  • De doua ori pe zi, de la 6 luni la 12 luni;
  • Si o data pe zi, dupa 12 luni;
    De obicei, 250 g lapte, 1 ou scuturat, 5 bucati de zahar sau 1 lingurita de miere, in functie de structura corpului, se dau dimineata si mancaruri din carne, faina si legume de la 200 la 300 gr. trebuie administrate, pana cand cainele are 8 saptamani.
    Micul dejun trebuie repetat la ora 16.00, iar masa de pranz, trebuie repetata exact la ora 20.00.

Kangal – Hranirea adultilor

Cainele intra la varsta adulta, in a 18-a luna.
In aceasta perioada, o masa trebuie administrata o data pe zi si pana la 2 kg, in functie de dimensiunea sa.
1/3 din aceasta dieta, ar trebui sa fie carne, 1/3 ar trebui sa fie carbohidrati si legume, 1/3 ar trebui sa fie apa.

Daca, cainele este prea slab, 1 ou si 250 gr. se poate adauga lapte.

Mesele ar trebui sa fie date cainilor, dupa serviciu, si in jurul orei 17.00, in timpul iernii.

Ar trebui sa fie dat in jurul orei 16.00 vara.
Cainii Kangal, se hranesc si cu o masa numita yal (apa fierbinte amestecata cu faina de orz se transforma in aluat) 2 kg pe zi.

De asemenea, cainilor ar trebui sa li se administreze 25 de grame de carne pe zi, in aceasta dieta.

Adultilor trebuie sa li se administreze oase fierte, care nu sunt suficient de tari, de trei ori pe saptamana, pentru dezvoltarea structurii orale.
In plus, mancarurile sparte, acre, mucegaite, foarte reci si calde, nu trebuie administrate cainilor.

Kangal – Diverse ratii de caini

a) Ratia care trebuie administrata cainilor de 2, 3, 4 luni la 4 mese:

  • 300 gr lapte;
  • 500 grame de faina de cereale (orz);
  • 400 gr carne;
  • 200 gr de legume;
  • 5 gr ulei de peste;

b) Ratia care trebuie administrata cainilor de 5, 6, 7 luni la 3 mese:

  • 350 gr lapte;
  • 600 grame de faina de cereale (orz);
  • 400 gr carne;
  • 200 gr de legume;
  • 5 gr ulei de peste;

c) Ratia care trebuie administrata cainilor de 8, 9, 10, 11 si 12 luni la 2 mese:

  • 400 gr lapte;
  • 650 gr faina de cereale (orz);
  • 500 gr carne;
  • 300 gr de legume;
  • 5 gr ulei de peste;

d) Ratia care trebuie administrata cainilor adulti, care supravietuiesc bolii, la o masa:

  • 800 grame de faina de cereale (orz);
  • 500 gr carne;
  • 3 gr sare;
  • 600 gr legume;

e) Ratia care trebuie administrata cainilor adulti care servesc intr-o masa:

  • 750 gr carne;
  • 400 gr de legume;
  • 250 de grame de faina de ovaz;
  • 250 gr faina de porumb;
  • Faina de cereale (orz);
  • 3 gr sare;

 

 

Gama de preturi pentru cainii Kangal

Pe baza scopurilor de crestere si a calitatii, preturile cainilor Kangal, sunt impartite in doua niveluri: cainii Kangal, inregistrati limitat (cresc doar ca animale de companie) si cainii Kangal, complet inregistrati (permis pentru reproducere).

Preturi limitate pentru cainii Kangal

Puteti creste acesti caini, doar ca animale de companie, fara a vi se permite sa-i reproduceti.

Preturile lor, sunt destul de confortabile, de la 500 $ la 800 $ pe catelus.
Cainii Kangal, sunt prietenosi, loiali si usor de educat, astfel incat, vor fi animale de companie ideale, pentru familia ta.

Preturi complet inregistrate pentru cainii Kangal

Pe baza scopurilor de crestere, aceasta rasa de caini, va avea preturi diferite; gradul de diferenta, depinde in principal, de inregistrarile familiale, de descendente si de ferme de reproducere.

Kangalii proveniti de la ferma de reproductie normala, au preturi cuprinse intre 800 si 1300 USD / catelus.
Acesti pui, au de obicei, preturi normale, nivelul de rasa pura, depaseste 95% si cresc pentru animalele de companie.
Kangalii proveniti din faimoasa ferma de reproducere, vor avea un pret mai mare, de la 1300 dolari la 3000 dolari pe catelus.
Acesti pui, au adesea, inregistrari familiale mai bune, datorita descendentelor lor premium, astfel incat, sunt crescuti pentru reproducere si pentru a se alatura expozitiilor de caini.

Kangal – Preturi in Romania

Pentru a afla informatii despre preturi si adoptii in Romania, trebuie sa le cautati pe Google, cu expresii de genul, astfel: kangal pret, kangal de vanzare, kangal turcesc pret, caine kangal pret, kangal dog pret, kangal turcesc de vanzare, caini kangal pret, kangal vanzare, ciobanesc kangal pret, rasa kangal pret, kangal spre adoptie.

kangal, kangal de vanzare, kangal turcesc, caine kangal, kangal dog, kangal turcesc de vanzare, caini kangal, kangal vanzare, kangal turcesc lupte, kangal pret, ciobanesc kangal, rasa kangal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *