Caini de vanzare, Catelusi

Labradoodle – De vanzare – Pret – Pui

labradoodle

Labradoodle, numit si Labrapoodle, este rezultatul incrucisarii dintre Labrador Retriever si Poodle.

Termenul s-a format si prin contractarea numelor respective, pudelul, fiind numit pudel in limba engleza.
Un caine versatil, Labradoodle mosteneste calitatile ambelor rase.
Nu este recunoscuta ca rasa de FCI si nici de celelalte asociatii majore.
Exista 3 dimensiuni de caini Labradoodle: miniatura, medie si standard, cu o greutate care poate varia de la 7 la 30 de kilograme.
Acesti caini, sunt, de asemenea, clasificati in functie de apropierea lor de Labrador si Pudel original.
Astfel:

 • Un Labradoodle F1, este rezultatul direct al reproducerii reprezentantilor, celor 2 rase;
 • Un F2, provine din reproducerea a 2 caini F1;
 • Iar F3, vine din incrucisarea a 2 caini F2;

Daca sunteti in cautarea unui catelus sau a unei pisici de vanzare/adoptat sau daca doar doriti sa vindeti/donati un animal de companie, vedeti si publicati anunturi apasand aici!

Labradoodle – Originea si istoria lui

Labradoodle – Limba

Labradoodle ( / l æ b r ə d u d əl / ) este un caine crossbreed (Cruci de caini, uneori numiti caini de designer, sunt caini care au fost crescuti in mod intentionat, din doua sau mai multe rase de caini recunoscute.

Nu sunt caini fara stramosi de rasa pura, dar nu sunt recunoscuti ca rase in sine si nu sunt neaparat adevarate. Labradoodle este creat prin incrucisarea unui Labrador Retriever si un Pudel standard, miniatura sau jucarie.
Termenul a aparut pentru prima data, in 1955, dar nu a fost initial popular.
Cainii Labradoodle, sunt considerati o alegere buna, pentru persoanele cu alergii la parul canin, deoarece unii  au acelasi strat hipoalergenic, ca stramosii lor de Pudel.

Wally Conron din Australia, si-a luat anterior, meritul de a-l numi Labradoodle, in 1989.
El afirma, ca acesti caini Labradoodle sanatosi, sunt „putini si distanti” si majoritatea sunt „nebuni sau au o problema ereditara”.
Asociatia Australiana Labradoodle din America, o organizatie condusa de crescatorii cainilor Labradoodle, spune ca sunt „in general, considerati caini sanatosi”.
Cu toate acestea, ei afirma, de asemenea, ca displazia soldului si a cotului, sunt probleme frecvente,care afecteaza cainii Labradoodle.
Alte afectiuni, includ bolile oculare si boala Addison.
Exista unele controverse, cu privire la faptul ca Wally Conron, a primit meritul pentru primul Labradoodle. Amestecul de caini, era cunoscut in Statele Unite, inca din anii 1950 si a fost utilizat in industria de divertisment din SUA, inca din anii 1960.
De exemplu, un mix Labrador-Poodle, numit Fang, a avut un rol recurent in emisiunea Get Smart, incepand din 1965.

In acelasi timp (in anii 1950) Cockapoo (un amestec de Cocker Spaniel si Poodle ), a avut o crestere a popularitatii.

Labradoodle – Istoria reproducerii

Termenul „Labradoodle”, a fost folosit pentru prima data, pentru a descrie crucea sa Labrador / Pudel, de Donald Campbell (1955).

Cu toate acestea, utilizarea unui Labradoodle, ca si caine calauzitor / de serviciu, nu a fost obisnuita pana in 1989.
Crescatorul australian Wally Conron, a introdus aceasta rasa la Royal Guide Dog Association din Australia, in Victoria.

Labradoodle – Scopul acestei rase mixte

Conron spera ca, combinatia stratului de pudel cu naparlire redusa, impreuna cu blandetea si antrenabilitatea unui Labrador Retriever, va oferi un caine ghid, potrivit pentru persoanele cu alergii la blana si matreata.

Sultan, un caine din aceasta reproducere, a prezentat toate calitatile, pe care Conron le cauta si a lucrat ca si caine calauzitor, pentru o femeie din Hawaii, timp de zece ani.

Conron a declarat de mai multe ori, ca regreta initierea modei, pentru acest tip de incrucisare si sustine ca a provocat „multe daune”, impreuna cu „o multime de probleme”. De asemenea, el a simtit ca este de vina, pentru „crearea unui Frankenstein ”, adaugand ca problemele sunt crescute la caini, mai degraba decat sa se reproduca departe de probleme.

In continuare, el este citat: „Pentru fiecare perfect, veti gasi o multime de nebuni”. Domnul Conron, se referea la nebunia pe care a initiat-o, ca mai multe tipuri de caini „de designer”, sa fie dezvoltati ca pisici-copie, la Labradoodle.

Labradoodle – Profilul rasei

Origine

Australia

Fond de fond

Labrador Retriever, Pudel

Starea soiului

Nu este recunoscuta ca rasa de nici-un club major de canis.

Trasaturi

Durata de viata

12-16 ani

Caine (caine domestic)

Labradoodle – Caracteristici fizice

Blana

Cainii Labradoodle, pot avea trei tipuri diferite de par:

 • Pufos (este parul drept, numit „plat”);
 • Ondulat ( moale, „fleece”);
 • Cret ( gros si numit „lana”);

Tipul de par, este imprevizibil, iar straturile pot varia, de la un pic mai stralucitor la moale.

Culori

Desi pot avea toate culorile, cele mai comune culori ale stratului, sunt:

 • Ciocolata maro;
 • Crem;
 • Caisei;
 • Rosie;
 • Neagra;
 • Argintie;
 • Cretei;

Caracteristicile parului sau, il fac un caine „hipoalergenic”, ceea ce inseamna, ca persoanele predispuse la alergii la parul animalelor (mai exact, substantele alergenice gasite pe par, sunt responsabile de reactii) il tolereaza. destul de bine.

Cu toate acestea, depinde de fiecare caine, de generatia careia ii apartine, si prin urmare, de „partea” de pudel pe care o mosteneste.

Proportii

Exista trei dimensiuni posibile:

 • Labradoodle standard (mari): are intre 53 si 61 cm, inaltime la greaban (21-24 toli) si cantareste de la 23 la 27 kg (50-60 lb);
 • Labradoodle mediu, care are 43 – 51 cm inaltime (17-20 inci) si cantareste 14 – 20 kg (30-45 lb);
 • Labradoodle miniatural, inaltime de 36 pana la 41 cm, cantarind intre 7 si 11 kg (15-25 lb);

Capul :

Este in armonie cu proportiile corpului. Craniul este usor rotunjit, fara a fi bombat.

Urechile :

Sunt atarnate si usoare. Urechile incep chiar la nivelul ochilor cainelui, dar nu pot ajunge la linia care delimiteaza buza inferioara a cainelui. Urechile sunt distantate la baza lor, astfel incat, aerul sa poata circula prin ele.

Ochii :

Sunt mari, destul de rotunzi, departati, afisand o expresie vie si inteligenta.

Corpul :

Este bine proportionat, solid, elegant, cu membrele posterioare si anterioare puternice.

Coada :

Face parte din continuitatea liniei din spate si este purtata drept.

Labradoodle – Caracter si aptitudini

Labradoodle este un companion plin de viata si foarte prietenos. Pot fi agitati in primele 18 luni, pentru cea mai mare parte a vietii lor si vor beneficia de nevoia unui antrenament timpuriu. Labradoodles sunt foarte blanzi cu copiii si se bucura sa faca parte din unitatea familiala.

Nu sunt recomandati, pentru ca se pot adapta la locuinta intr-o casa mica sau un apartament, atata timp cat au nevoie de spatiu pentru a se muta, pentru a primi exercitii zilnice adecvate.

Inteligenta

Labradoodle este un caine foarte inteligent care va beneficia de un antrenament de ascultare timpuriu.

Labradoodle – Jucaus

Apreciaza, de exemplu, momentele de joaca, adora inotul si jocul in apa si este fericit sa-si insoteasca stapanul in drumetii, atata timp, cat durata lor ramane rezonabila.
Puneti-l sa practice sporturi pentru caini (de exemplu: agilitate, flyball sau chiar raliu) pot fi, de asemenea, o modalitate excelenta, de a-i permite sa faca exercitii fizice si psihice.

Labradoodle – Calm

Odata ce nevoile sale sunt satisfacute, el este o rasa de caini calma, careia ii place sa-si petreaca cea mai mare parte a timpului cu familia.

De asemenea, poate gazdui cu usurinta locuinta intr-un apartament, intr-un cadru urban, chiar daca idealul este, desigur, o casa cu gradina la care poate accesa oricand. Cu toate acestea, nu se poate pune problema sa-l retrogradeze acolo si sa-l faca sa-si petreaca cea mai mare parte a timpului acolo, pentru ca are nevoie de interactiuni cu stapanii sai pentru a fi fericit si echilibrat.

Labradoodle – Este distrugator?

Cu toate acestea, exercitiul, nu este suficient: pentru a fi pe deplin echilibrat si pentru a nu dezvolta probleme de comportament, de exemplu, prin distrugerea a tot ceea ce este in casa, Labradoodle trebuie sa-si foloseasca si inteligenta inalta, pe care a mostenit-o de la parintii sai, adica sa fie mental stimulat. Deci, chiar daca ii poti oferi posibilitatea de a-si mobiliza simturile, este mai bine sa nu te limitezi la simple plimbari zilnice, dar incercati sa variati putin activitatile.

Potrivit ca si caine de paza? (Mediu)

Labradoodle se intelege bine, nu numai cu membrii familiei sale. Intr-adevar, el este, de asemenea, foarte sociabil fata de straini si lipsit de cea mai mica agresiune fata de ei, ceea ce il face de fapt, un caine de paza mediu.

Latrator?

Desi este destul de probabil sa latre, pentru a avertiza ca exista o persoana in apropierea casei sale, el nu considera, in general, intrusul ca pe un potential pericol, pentru familia sa.

Nivelul de agresivitate (Scazut)

Reprezentantii altor specii, pe care i-ar putea intalni in timpul ratacirilor sale, in general, nu trebuie sa-si faca griji, deoarece el nu este genul care sa-i alunge sau sa se comporte intr-un mod agresiv, pe placul lor.
Lucrurile merg, de asemenea, bine in timpul intalnirilor cu o alta creatura, cu exceptia cazului, in care desigur, aceasta este ostila fata de el – caz, in care el nu este neaparat tipul care o lasa sa plece.

Compatibilitate

Potrivit pentru copii? (Inalt)

Afectuos si prietenos fata de familia sa, Labradoodl, se intelege foarte bine cu copiii, bucurandu-se de joaca cu ei – mai ales daca sunt suficient de mari, pentru a fi invatati sa-l trateze cu respect.
Cu toate acestea, caracterul sau exuberant, il poate face sa se impinga sau chiar sa-i rastoarne pe cei mici, involuntar.
In orice caz, pentru a evita accidentele, un caine, nu trebuie lasat niciodata singur cu un copil mic – si acest lucru se aplica indiferent de rasa animalului.

Alte compatibilitati cu congeneri si alte specii

De asemenea, isi apreciaza congenerii si alte specii: pisici, rozatoare, pasari … Coabitarea merge, in general, fara nici-o problema, mai ales daca au crescut impreuna.
A-l face sa-si impartaseasca viata de zi cu zi, cu un alt animal, este, de asemenea, o modalitate excelenta de a-l impiedica sa se plictiseasca si sa inceapa sa se comporte distructiv sau sa latre din greseala.

Primul caine?

Bunatatea si blandetea lui, il fac in orice caz, o alegere ideala ca prim caine, pentru un maestru incepator, mai ales ca este foarte ascultator si usor de dresat.

Labradoodle – Potrivit pentru persoanele alergice

Labradoodle este, de asemenea, deosebit de potrivit, pentru o persoana alergica la caini si a fost creat de fapt, pentru a satisface aceasta nevoie. Cu toate acestea, nici-un caine, nu este 100% hipoalergenic: un test in conditii reale, ramane esential, pentru a se asigura ca, nu apare nici-o reactie adversa, in contact cu animalul.

Conditii de viata

Locuinta in apartament

Deoarece, rasa este foarte recenta, nu este inca stabilizata. Prin urmare, exista diferente de caracter, in functie de selectii, reproduceri sau chiar crescatori.

Cu toate acestea, unii specialisti, sustin ca Labradoodle, este un caine sociabil, afectuos si vesel, care a mostenit trasaturi de caracter de la stramosi.
Este animalul de companie, prin excelenta, care poate locui intr-un apartament, atata timp cat se exercita in mod regulat.
Singurul sau defect, este ca are tendinta, de a nu suporta singuratatea.

Labradoodle – Activitati fizice

Pentru a ramane in stare buna de sanatate fizica si mentala, Labradoodle trebuie sa dea drumul la abur, timp de cel putin 30 de minute pana la 1 ora, pe zi.
Cainii cu dimensiuni miniaturale, tind sa ocupe capatul inferior al gamei, in timp ce, cei cu dimensiuni standard, sunt, in general, mai activi decat altii si prin urmare, trebuie sa dedice mai mult timp activitatii fizice.

Labradoodle – Cerinta generala de exercitiu

Exercitiile zilnice pe jos si plimbarile, sunt obligatorii, excursiile regulate la parcul pentru caini si inotul, vor ajuta la mentinerea nivelului de energie al unui Labradoodle, sub control. Le place sa socializeze cu alti caini.

Cainii Labradoodle, pot trai pana la 14 ani, dar sunt predispusi la unele boli, de obicei frecvente la Labrador Retriever si / sau Poodles:

Displazie de sold

In urma dispozitiei parintilor lor, pentru displazia soldului, cainii Labradoodle sunt, de asemenea, predispusi la aceasta afectiune ortopedica, care provoaca durere, schiopatare si tulburari de miscare.

Displazia soldului, este consecinta unei articulatii a soldului, formate anormal, care duce la o fixare necorespunzatoare a osului coapsei pe mufa soldului, provocand inflamatie si degenerare a articulatiei. Diagnosticul este de obicei, atins prin raze X si teste de notare, iar tratamentul poate fi chirurgical sau terapeutic (cu medicamente care ajuta la atenuarea simptomelor).

Boli oculare

Cainii Labradoodle, pot suferi de afectiuni oculare diferite, care includ atrofia progresiva a retinei, distrofia multifocala a retinei si cataracta. Acestea sunt toate conditii ereditare, care cauzeaza deficiente de vedere, iar  proprietarii observa de obicei, primele simptome, atunci cand cainii lor incep sa se loveasca de mobilier, pereti sau alte obiecte, deoarece, nu pot vedea bine.

Displazia cotului

Displazia cotului, este corespondentul displaziei soldului, care apare doar in articulatia cotului. Cand oasele nu se potrivesc corect din cauza unei malformatii, exista o suferinta in articulatie, care se inflameaza si se umfla.

In consecinta, cainii experimenteaza durere si pot refuza sa mearga sau sa urce scarile sau sa devina schiopi.

Hipotiroidism

Hipotiroidismul este o boala metabolica, rezultata dintr-un deficit in productia de tiroxina, un hormon produs de glanda tiroida, care regleaza metabolismul.

Simptomele hipotiroidismului, includ cresterea in greutate, letargia, pierderea musculara si alopecia (caderea parului).

Inlocuirea hormonilor, este tratamentul standard, care de obicei functioneaza bine, atunci cand exista respectarea de catre proprietar.

Boala Addison

Numita si hipoadrenocorticism, boala Addison, este o problema de sanatate, rezultata dintr-o secretie scazuta de corticosteroizi, de catre glandele suprarenale (situate in apropierea rinichilor).

Corticosteroizii sunt hormoni, care ajuta la mentinerea metabolismului normal al organismului.

Boala Addison, poate fi dificil de diagnosticat, deoarece semnele clinice, sunt de obicei vagi, incluzand letargie, varsaturi, anorexie si slabiciune musculara.

Boala este tratata prin inlocuirea hormonilor.Cainii Labradoodle, se pot adapta la aproape orice setare, dar, nu sunt recomandati pentru apartamente.
Au nevoie de aproximativ 30 pana la 60 de minute, de exercitiu pe zi si ar face mai bine, cu o curte imprejmuita, in care sa expulzeze ceva energie. Unii caini Labradoodle, in special in prima generatie, pot necesita si de mai mult exercitiu.
Cainele Labradoodle, este un insotitor excelent de jogging, dar are nevoie si de un timp liber, pentru a arde aburul.
In plus, trebuie sa fie stimulati intelectual; sunt inteligenti si energici, asa ca daca se plictisesc, pot deveni o masina de distrugere.

Labradoodle – Antrenabilitatea

Labradoodle este un caine inteligent si dornic de a face exercitii fizice.
Antrenamentul ar trebui sa fie usor, atata timp, cat consecventa si consolidarea pozitiva, sunt metodele.
Pot face din el, un bun tovaras, pentru proprietarii de caini, pentru prima data, deoarece, nu au nevoie de o mana excesiv de ferma.
Socializati-l de cand este catelus, deoarece tinde sa se arunce cu capul, in situatii canine, fara a tine cont de sentimentele altor caini. Acest lucru, poate duce la unele probleme, daca, cainele necunoscut este agresiv.

Labradoodle – Este adaptabil

In ciuda nivelului lor de activitate, un Labradoodle se poate adapta la viata in mediul suburban sau in oras si se poate descurca bine in mediul rural.
Desi sunt folositi pentru diferite roluri de lucru, sunt caini insotitori si trebuie sa traiasca in casa, nu in curte.
Cei mai fericiti, traiesc in confortul casei, dorm adanc pe picioare sau intr-un pat langa al tau.

Labradoodle – Antrenamentul la lada

Antrenamentul la lada, aduce beneficii fiecarui caine si este un mod amabil, de a va asigura ca Labradoodle, nu are accidente in casa sau, nu intra in lucruri pe care nu ar trebui.
O lada este, de asemenea, un loc, unde se pot retrage pentru un pui de somn.
Antrenamentul la lada, la o varsta frageda, il va ajuta pe Labradoodle, sa accepte inchiderea, daca trebuie vreodata internat.

Cu toate acestea, nu va lipiti niciodata Labradoodle intr-o lada, toata ziua. Nu este o inchisoare si nu ar trebui sa petreaca mai mult de cateva ore la rand, cu exceptia cazului in care dorm noaptea.
Labradoodle sunt caini si nu sunt meniti, sa-si petreaca viata inchisi intr-o lada sau canisa.

Culoarea stratului si ingrijirea

Desi un Labradoodle, poate avea unul dintr-o gama de tipuri de blani, lungimea dorita, este de patru pana la sase inci. Au o singura blana, cu parul, variind de la bucle drepte pana la largi. Buclele, nu trebuie sa fie stranse, iar blana, nu trebuie sa fie groasa sau pufoasa.

Exista trei tipuri de textura:

Blana de par

Care este similara cu blana din rasele de naparlire, este cea mai putin populara. Blanile se varsa si au, de obicei, un miros normal de caine. Aceasta blana, este vazuta in primele generatii, desi crescatorii incearca sa o evite.

A doua textura, numita haina de lana

Este densa si asemanatoare cu lana de miel, de unde si numele sau descriptiv. Blanile de lana, atarna in bucle libere si nu sunt dese. In general, blana de Lana, nu are un miros „de caine” si este, de obicei, lipsita de varsare.

Invelisul Fleece

Are o textura matasoasa, adesea descrisa, ca o textura de capra Angora. Acest strat, variaza de la drept la ondulat.
Cainii Labradoodle, sunt considerati, ca fiind cei care nu sunt mai mici, mai ales cei cu blana din lana. Blanile au tendinta, de a se varsa, la fel ca la alte rase, variind de la naparlire foarte scazuta la medie.

Labradoodle vine intr-o mare varietate de culori. Acestea pot fi: auriu, cais, caramel, creta (un alb cremos), negru, rosu, cafeniu, crem, argintiu, ciocolata, pergament si albastru.
Ei pot avea, de asemenea, blani colorate, care constau in culori: brindle, fantoma, patch-uri sau zimtate.

Labradoodle – Periere si tuns

Cerintele de ingrijire, variaza in functie de lungimea si tipul de blana, pe care o are cainele.
In general, va puteti astepta sa periati un Labradoodle, aproximativ o data sau de doua ori pe saptamana.
Unele blani, pot fi tunse la fiecare sase pana la opt saptamani, pentru a mentine blana usor de intretinut.

Baia

Un Labradoodle ar trebui sa fie scaldat, numai atunci cand este necesar – ceea ce nu este adesea, deoarece multe dintre blani, nu au un miros de caine vizibil.

Ingrijirea urechilor

La fel ca Labs, cainii Labradoodle, pot fi predispusi la infectii ale urechii, asa ca luati putin timp suplimentar, ingrijindu-i urechile. Uscati-le si curatati-le dupa o baie si verificati-le o data pe saptamana, pentru murdarie, roseata sau miros urat, care poate indica o infectie. Apoi, stergeti-le saptamanal cu o minge de bumbac umezita, cu un curatitor de urechi usor echilibrat cu pH, pentru a preveni problemele.

Igiena dentara

Spalati-i dintii cainelui Labradoodle, de cel putin doua sau trei ori pe saptamana, pentru a elimina acumularea de tartru si bacteriile, care se ascund in interiorul acestora.
Periajul zilnic, este chiar mai bun, daca doriti sa preveniti boala gingiilor si respiratia urat mirositoare.

Ingrijirea unghiilor

Taiati-i unghiile, o data sau de doua ori pe luna, daca, cainele dvs. nu le poarta in mod natural, pentru a preveni lacrimile dureroase si alte probleme. Daca il auzi facand clic pe podea, sunt prea lungi.
Unghiile de la picioare ale cainilor, au vase de sange in ele, si daca taiati prea mult, puteti provoca sangerari – iar cainele dvs., poate sa nu coopereze data viitoare, cand vor vedea taieturile de unghii.
Deci, daca nu aveti experienta in taierea unghiilor de caine, adresati-va unui medic veterinar sau ingrijitor, pentru indicatii.

Cum va obisnuiti cainele Labradoodle cu manevrele de ingrijire?

Incepeti sa va obisnuiti cainele Labradoodle, sa fie periat si examinat cand este un catelus. Manipulati-i frecvent labele – cainii sunt sensibili la picioare – si priveste-l in gura.
Faceti-i ingrijirea, o experienta pozitiva, plina de laude si recompense si veti pune bazele pentru examene veterinare usoare si alte manipulari, atunci cand sunt adulti.

Pe masura ce-l mirositi, verificati daca exista rani, eruptii cutanate sau semne de infectie, cum ar fi roseata, sensibilitate sau inflamatie pe piele, in nas, gura si ochi si pe picioare.
Ochii trebuie sa fie limpezi, fara roseata sau descarcare.
Examenul saptamanal atent, va va ajuta sa identificati potentialele probleme de sanatate, devreme.

Sunteti in cautarea celei mai bune diete pentru caini, pentru un catelus Labradoodle?

Ce primesti, atunci cand cresti un Labrador Retriever cu un pudel ? Un Labradoodle, desigur!
Nu serios, cainii Labradoodle, sunt o rasa mixta de caine, care a crescut pentru prima data in Australia, in 1988.

Avand atatea rase de caini, deja in jur, de ce a simtit cineva nevoia de a crea o noua incrucisare? Studiile arata ca, pana la 10-20% dintre oameni, sunt alergici la caini si pisici.
Iubitorii de caini, care doreau sa detina Labrador si Pudel, dar nu puteau din cauza alergiilor la caini, aveau nevoie de o solutie.
Prin urmare, cainii Labradoodle, au fost conceputi pentru a fi caini hipoalergenici – caini care nu declanseaza latura alergica a proprietarului lor, dar le ofera inca, bucuria de a fi in preajma.

Astazi, cainii Labradoodle, lucreaza ca niste caini ghid, terapeuti si asigura asistenta in intreaga lume. Datorita naturii lor prietenoase, blandetii si antrenabilitatii mostenite de la Labrador Retriever, ei fac tovarasi de familie excelenti.

Puii Labradoodle, sunt inteligenti (mosteniti din filiatia lor Poodle), adora sa se joace in apa, sunt tovarasi minunati si sunt buni cu copiii si adultii.

Deoarece acesti caini, nu sunt singuri de rasa, ei tind sa varieze in ceea ce priveste culoarea blanii si caracteristicile grosimii. Blana poate arata ca lana. Uneori blanile din lana sunt drepte, si alteori ondulate. De asemenea, nu exista o dimensiune standard pentru cainii Labradoodle. Ei vin in toate dimensiunile, in functie de parinti, in special de pudel. Din acest motiv, nu este obisnuit sa vezi cuvintele „jucarie, miniatura si standard” in numele Labradoodle.

Determinati cu ce tip de hrana pentru pui, sa va hraniti catelusul Labradoodle!

Piata hranei pentru caini, a continuat sa creasca si sa se extinda si acum avem optiuni alimentare, care, in general, nu erau acolo.

Puiul dvs. Labradoodle, merita dieta corecta, un program de hranire favorabil, portii masurate si o varietate de alimente pentru a-l mentine fericit.

Daca ti-ai obtinut cainele de la un crescator sau un adapost, este esential, sa-i intrebi ce ii place catelusului, daca, catelul este relativ mare.
Daca, catelusul are cateva zile, vei avea bucuria sa afli singur, ceea ce ii place cu adevarat catelusului tau!

Alimente uscate

Hrana uscata pentru pui, este facuta pentru a contine nevoile nutritionale echilibrate, cerute de puii in crestere. Ingredientele folosite pentru a face crochetele, variaza de la marca la marca. Principalele ingrediente ale alimentelor uscate, includ surse de proteine, ​​precum carnea de vita, peste, pui; cereale, vitamine, antioxidanti si minerale. Se considera ca, alimentele uscate, sunt mai usor de depozitat, ajuta la reducerea placii, sunt mai sanatoase pentru gingiile catelului, nu se strica usor si sunt rentabile.

Hrana umeda (conservata)

Mancarea umeda (conservata) pentru caini, este ideala, pentru puii tineri, deoarece este mai apetisanta. Cand intarcati catelusul de lapte, primul aliment de care aveti nevoie, pentru a va hrani catelul, este o marca buna de conserve. Doua diferente majore, intre alimentele umede si cele uscate, sunt cantitatea de ingrediente utilizate si textura alimentelor.
Cantitatile mai mari de proteine, ​​se gasesc in alimentele umede, comparativ cu alimentele uscate. Conservele au, de asemenea, o textura mai digerabila.
Mancarea umeda ideala, pentru catelusul dvs. Labradoodle, va depinde de varsta lor, de nevoile alimentare si / sau de alergii. Veterinarul dvs. va poate recomanda cel mai bine, ce marca de conserve pentru pui, este cea mai buna.

Dieta Raw

Dietele raw, nu sunt recomandate de catre Asociatia Medicala Veterinara Americana (AVMA) pentru pui.
Dietele crude, prezinta un risc, pentru sanatate, pentru familiile cu catelusi mici. Atunci cand administrati puilor Labradoodle, alimente crude, trebuie acordata o atentie deosebita, pregatirii si manipularii alimentelor.
Daca doriti sa va hraniti cainele Labradoodle, cu o dieta cruda, gasiti un medic veterinar care va poate ghida, cu privire la manipularea si hranirea corecta a acestor alimente, pentru a exclude orice potentiale probleme de sanatate. Dietele crude, sunt, de asemenea, mai scumpe decat alte alimente pentru pui.

Liofilizat

Nu doriti sa va hraniti puiul cu hrana pentru caini, prea procesata? Mancarea liofilizata pentru catelusi, poate fi optiunea pe care o cautati.
Dietele liofilizate, contin alimente crude sau usor procesate. Mancarea este apoi congelata si sigilata, intr-un format deshidratat. Cand este timpul sa va hraniti catelul Labradoodle, tot ce trebuie sa faceti, este sa adaugati putina apa la formula / dezghet si iata!
Alimentele liofilizate, sunt incurajate de unii avocati, deoarece, nu contin conservanti.
Un alt avantaj, este ca vitaminele si enzimele, nu sunt distruse in timpul procesului de fabricatie. Prin urmare, produsul finit, este bogat in nutrienti, in elemente naturale si contine mai putine suplimente.

Grad uman

Alimentele pentru caini de nivel uman, sunt acelea in care produsul finit este obligatoriu din punct de vedere legal, sa fie comestibil pentru oameni.
Alimentele pentru pui de calitate umana, sunt supuse unor controale FDA si USDA mai stricte, pentru a se asigura ca indeplinesc toate cerintele dietetice si nutritionale, de care au nevoie animalele de companie.
Datorita acestor standarde riguroase, care trebuie indeplinite, hrana pentru pui de calitate umana, este adesea destul de costisitoare.

Labradoodle – Cum treceti de la o hrana pentru caine la alta?

Poate fi necesar, sa-i modificati nevoile dietetice ale catelusului Labradoodle, din unul sau mai multe motive. Poate ca, masa pe care o oferiti catelusului, nu este placuta catelusului? Sau poate doriti sa incercati un nou brand sau veterinarul a sugerat o alta optiune?
Oricare ar fi motivul, va exista o tranzitie, iar tranzitia poate fi lina sau teribila, in functie de modul in care o abordati.
Evitati situatiile dezordonate, in care catelul dvs., poate dezvolta diaree, luand pasii urmatori in timpul tranzitiei.

 • Ziua 1: Hraniti catelul cu vechea masa de marca.
 • Ziua 2: Amestecati mancarea catelusului in urmatoarele procente:
 • 75% masa veche,
 • 25% nou – (Sfat bonus: adaugati o lingura de iaurt si suplimente probiotice pentru a reduce supararea stomacului cu noua formula.
 • Ziua 3: Se amesteca formula veche si cea noua intr-un raport de 50/50.
  Ziua 4: Reduceti masa veche la 25% si noua marca la 75%.
  Ziua 5: Ati terminat vechea marca. Hraniti catelul 100% cu noua dieta.
  Daca puiul tau continua sa aiba diaree, opreste noua mancare si lasa-l sa se odihneasca 12 ore, fara mancare. Pregatiti-i orez alb, fierbeti-l, raciti-l si dati-i puiului.
  Hraniti-va catelusul cu aceasta masa fiarta, pentru cateva zile, apoi reintroduceti incet noua masa.

5 Consideratii speciale pentru dieta si nutritie pentru puii Labradoodle

Puii Labradoodle in crestere, merita o dieta holistica, bine echilibrata, pentru crestere si dezvoltare.
Mesele trebuie sa fie sanatoase si pregatite, avand in vedere puii.
Evitati alimentele ieftine pentru caini, care contin zaharuri, umpluturi si alte produse secundare, care sunt daunatoare sanatatii unui catelus in crestere.

Vrei sa alegi mese alimentare sanatoase, adevarate, care sa-i ofere puiului tau toate substantele nutritive, necesare pentru a construi muschi, a construi oase si a furniza energia de care are nevoie, pentru a desfasura activitati zilnice.
Si vorbind despre nutrienti, iata cinci consideratii dietetice si nutritionale speciale pentru puii Labradoodle.

Proteine ​​

Recomandarile Asociatiei Oficialilor Americani pentru Controlul Furajelor (AAFCO) pentru cantitatea de proteine ​​de calitate de care are nevoie catelul dvs. Labradoodle, spune ca cel putin 22,5% din proteine ​​ar trebui sa fie substanta uscata. Proteinele sunt cu siguranta unul dintre cei mai importanti nutrienti necesari in dieta unui caine, deoarece ajuta la construirea muschilor si promoveaza o crestere sanatoasa.

Trebuie mentionat, totusi, ca Labradoodles se dezvolta destul de rapid in primele 12 luni de viata. Si din moment ce sunt predispusi la afectiuni articulare, cum ar fi displazia cotului si soldului, nu doriti sa va hraniti prea mult catelusul.

Glucidele

Glucidele reprezinta 30-70% din continutul de alimente din hrana uscata pentru caini. Le veti gasi in principal sub forma de plante si cereale. Scopul lor principal, este de a oferi energie catelului dvs. in crestere. De asemenea, ofera structura si textura alimentelor pentru caini, ceea ce le permite sa aiba o durata de valabilitate stabila. In plus, carbohidratii ofera fibre bune necesare pentru functionarea eficienta a colonului si a intestinului. Cainii, nu au neaparat nevoie de carbohidrati, daca primesc cantitatile potrivite de proteine ​​si grasimi pentru a-si satisface nevoile de energie.

Grasimi

Pentru a ramane sanatosi, puii Labradoodle, au nevoie de o dieta care contine 10-15% grasimi, nu mai mult. Exista o multime de grasime ascunsa in dulciuri. Evitati sa va hraniti in mod regulat resturile de masa pentru catelusi, deoarece aici se ascund o multime de calorii. Asigurati-va ca puiul dvs., face, de asemenea, suficient exercitiu pentru a mentine o silueta sanatoasa si subtire.

Grasimea ofera energie si este necesara pentru dezvoltarea normala a celulelor, nervilor si muschilor.

Sunt necesare pentru a produce hormoni si pentru a ajuta la reducerea inflamatiei. Grasimile din hrana pentru caini, provin de obicei din uleiuri vegetale (seminte de in, uleiuri de rapita etc.), uleiuri de peste (hering, somon etc.) si grasimi animale de la porci si pasari de curte.

Vitamine si minerale

Majoritatea alimentelor pentru catelusi, prelucrate comercial, vor furniza catelusului dvs. Labradoodle,  necesarul zilnic de vitamine si minerale. Corpul catelului, are nevoie de vitamine si minerale, dar in cure. Suplimentele nu sunt deseori necesare, cu exceptia cazului in care este prescris de medicul veterinar al cainelui. Potrivit FDA, prea multe vitamine precum calciu, pot interfera cu dezvoltarea normala a scheletului unui catelus. Mineralele ajuta la functionarea nervilor si a muschilor, la transportul oxigenului in organism si la producerea hormonilor.

Apa

Stiati ca puii beau mai multa apa decat cainii adulti?

Da si puii Labradoodle, nu fac exceptie. Acesti baieti energici, au nevoie de o uncie de apa, pe kilogram de greutate corporala in fiecare zi pentru a ramane hidratati.

Este deosebit de important sa monitorizati aportul zilnic de apa al catelusului dupa intarcare. Alimentele uscate, au adesea un continut foarte scazut de apa. Alimentele umede, contin cel putin 75% apa, dar indiferent, ar trebui sa furnizati intotdeauna apa potabila curata la fiecare masa.

Apa este esentiala, deoarece ajuta la o serie de procese metabolice, de la digestie si flux pana la respiratie. Apa ajuta si regleaza temperatura corpului catelusului.

Harta De Hranire A Catelusului Labradoodle

Daca sunteti pentru prima data proprietar de caine, in special, pentru aceasta incrucisare, s-ar putea sa va simtiti putin dat peste cap, mai ales cand vine vorba de hranire.
Nu va faceti griji, totusi, pentru ca am pus la punct aceasta diagrama alimentara la indemana, pentru a va ajuta sa alegeti mancarea potrivita.

GHIDURI DE ALIMENTARE IN FUNCTIE DE VARSTA CATELULUI LABRADOODLE

Catelus Labradoodle de 6 saptamani:

Catelusul Labradoodle, ar trebui sa alapteze de la mama sa.

Pana la saptamana 8 si 9, catelusul tau va avea jumatate din dimensiunea sa adulta.
Introduceti mancare umeda, atunci cand puiul dvs. are aproximativ 8 saptamani.

Catelus Labradoodle de 10 saptamani

Acest calculator de calorii, va va ajuta, sa va asigurati ca puiul dvs., consuma caloriile zilnice recomandate.

Catelus Labradoodle de 12 saptamani

Dupa 12 saptamani, catelusul dvs. Labradoodle, va avea un sistem digestiv capabil sa manipuleze alimente uscate.
Urmati ghidul nostru de tranzitie alimentara de mai sus, pentru a va ajuta sa treceti de la alimentele umede, la cele uscate.

Catelus Labradoodle de 3 luni

Catelusul tau, ar trebui sa fie fericit cu o dieta de crochete, la aceasta varsta.
Alimentele pentru caini, etichetate „toate etapele de crestere” sau „pentru toate varstele”, ar trebui evitate, deoarece cerintele lor alimentare, nu se potrivesc cu aportul zilnic de calorii, cerut de puii Labradoodle.

Catelus Labradoodle de 5 luni

Pana la aceasta varsta, catelusul tau, va fi atins jumatate din greutatea adulta.
Puiul va continua sa creasca, pana cand va atinge marca de 7 luni, moment in care cresterea poate incepe sa incetineasca.

Catelus Labradoodle de 1 an

Pana la aceasta varsta, catelul dvs. va fi atins dimensiunea maxima. Cainele poate continua, sa castige ceva greutate, dar nu la fel de mult ca la varsta catelului, in urmatoarele sase luni.
Cainele dvs., se poate bucura acum, de doua mese pe zi si nu ar trebui sa mai manance.
Am cautat in sus si in jos, pentru a gasi cea mai buna mancare pentru caini, pentru un catelus Labradoodle.

Cea Mai Buna Mancare Pentru Pui Pentru Puii Labradoodle In 2021

Caracteristici Principale:

Primul ingredient, este adevaratul bivol. Sursele de proteine ​​suplimentare, includ bizoni, caprioare si carne de vita.

Dieta fara cereale, pentru proprietarii de catelusi, ingrijorati de catelusii cu stomac sensibil.
Contine alimente adevarate, precum mazarea, cartofii dulci si radacina uscata de cicoare.

Cea mai buna hrana pentru pui Labradoodle

Gusta formula salbatica pentru catelusi, este fara indoiala una dintre cele mai importante alimente pentru pui de pe piata, deoarece ofera o dieta reala, cu surse de proteine, cum ar fi bivoli, bizoni, caprioare si carne de vita, precum si fructe si legume adevarate, pentru acest lucru sanatos, aroma delicioasa.

Perfect pentru cresterea puiilor, cu alergii alimentare si sensibilitati la stomac, deoarece aceasta este o formula fara cereale, fara umplutura, fara conservanti. Fabricat chiar in Statele Unite, acest produs, a fost supus unor teste stricte, pentru a se asigura ca este sigur pentru puii tineri.

Avantaje:

Creat special pentru pui.
Are o formula densa in nutrienti cu proteine, carbohidrati, grasimi, vitamine si minerale in cantitatile necesare.
Produs local realizat in SUA.
Inconvenientele:

Nu toti puii prefera gustul carnii de bivol!

Un Labradoodle, este mai scump decat cainele de rasa pura, deoarece cainii Labradoodle, sunt destul de rari.

Ai nevoie de cateva generatii, pentru a obtine un adevarat Labradoodle.

Pe langa costurile de achizitie, ar trebui sa luati in calcul si costurile alimentelor, veterinarilor, antrenamentului si jucariilor.

Fiecare are un model diferit de venituri si cheltuieli si se va potrivi cainelui. Unii vor sa faca un mic gust pentru labradoodle, altii merg dupa un pat de caine, in bucatarie. Oricum ar fi, atata timp cat labradoodle dvs. primeste ingrijiri de baza si multa dragoste, va creste si va deveni un caine fericit.

In aceasta postare pe blog, va spunem despre costurile unui Labradoodle mediu.

Pe langa costurile enumerate mai jos, este logic sa se ia in calcul, cheltuielile neprevazute.

De exemplu, labradoodle-ul dvs., poate fi nevoit sa mearga la veterinar, timp suplimentar sau poate fi necesar, sa cumparati mancare speciala, deoarece cainele dvs., nu suporta o anumita marca.

Costuri de achizitie

Pretul unui catelus Labradoodle depinde de:

 • Disponibilitatea;
 • Varsta;
 • Culoarea;
 • Regiunea din care provine;

Un pret tinta bun pentru un Labradoodle, este de la 1.250 la 2.000 de dolari.

Ce trebuie sa stiti cand cumparati un Labradoodle?

De oriunde ati cumpara un caine Labradoodle, intrebati crescatorul, daca puteti urmari asternutul, cand puii sunt suficient de in varsta si intrebati, despre sanatatea parintilor lor.

Daca, crescatorul refuza, este un semn rau. Un crescator bun se mandreste cu cainii sai si este fericit sa le arate viitorilor proprietari.
Deoarece, Labradoodle este o rasa inca recenta, persoanele disponibile pe piata, sunt inca destul de limitate.

Labradoodle – Unde pot fi gasiti in lume?

Daca doriti sa achizitionati un caine, din aceasta rasa, aveti posibilitatea de a gasi crescatori specializati in Labradoodle, in Canada si Belgia, dar si in Franta.

Poate ca, va trebui sa asteptati un timp, pentru a obtine un caine din aceasta rasa, din cauza numarului inca foarte mic de persoane disponibile, pentru vanzare.

Cei care doresc sa adopte un Labradoodle, cat mai repede posibil, au inca optiunea de a-l importa direct, din Statele Unite.
Daca sunteti pe piata SUA pentru un Labradoodle, veti intalni o gama de etichete de pret diferite, in functie de toti factorii, pe care i-am discutat mai sus si mai ales, in functie de regiunea din care il obtineti.

Pretul va varia substantial, intre achizitionarea acestuia de la un crescator din Texas, la unul din California sau Missouri.

Intervalul mediu, la care va puteti astepta pentru un Labradoodle in SUA, este de la 1.200 la 3.000 de dolari.

La nivel local, puii Labradoodle, pot costa oriunde intre 1.500 si 3.000 de dolari.
Daca alegeti aceasta optiune, va trebui sa luati in considerare si costurile de import si transport al animalului.
De asemenea, va trebui sa includeti, costurile administrative in bugetul dvs.

Labradoodle – Preturi in Romania

Pentru a afla despre preturile si adoptiile din Romania, tot ce trebuie sa faceti, este sa le cautati pe Google, cu cuvinte cheie, astfel: pret labradoodle, labradoodle de vanzare, labradoodle pret, caine labradoodle pret, labradoodle pret romania,  australian labradoodle pret, labradoodle spre adoptie.

labradoodle, labradoodle de vanzare, labradoodle pret, caine labradoodle, labradoodle pret romania, rasa labradoodle, australian labradoodle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *