Pisica Angora – Denumita in mod obisnuit doar o pisica Angora, aceasta frumusete, dateaza din orasul Angora, in prezent Ankara, in Turcia, si se stie ca a fost primul exemplar de pisica cu par lung, din istorie.
Datorita acestei caracteristici, aceste feline au fost adoptate rapid si asociate cu alcurnia si aristocratia din secolul al XVIII-lea.
Dar nu numai asta, ele erau asociate si cu averea si puritatea, in special cu variatia angorei cu ochi dispari, care a devenit un simbol al norocului si al inchinarii pentru poporul turc.
Aceste feline sunt considerate mostenire a Turciei, deci sunt gelos protejate si foarte rasfatate.
Ele sunt adesea confundate cu pisicile persane, un tip de pisica care s-a nascut tocmai din cruci de angora, totusi nu este acelasi exemplar.
Imagini cu pisici Angora
Pisici Angora - Caracteristici
Angora turca ( turca : Ankara kedisi , ‘Ankara pisica’ ) este o rasa de pisici domestice. Angora turceasca este una dintre rasele antice, naturale de pisici, provenind din centrul Turciei, in regiunea Ankara. Rasa a fost documentata inca din secolul al XVII-lea. Rasa este, de asemenea, uneori denumita pur si simplu pisica Angora sau Ankara.
Pisica Angora – Istoria rasei
La fel ca toate pisicile domestice, Angora turceasca provine din pisica salbatica africana ( Felis silvestris lybica ).
Stramosii lor, au fost printre pisicile care au fost domesticite pentru prima data in Semiluna Fertila.
Pisicile cu par lung au fost importate in Marea Britanie si Franta din Asia Mica, Persia si Rusia inca de la sfarsitul secolului al XVI-lea.
Pisica Angora turceasca, a fost recunoscuta ca o rasa distincta in Europa, pana in secolul al XVII-lea. Cu toate acestea, exista o legatura puternica intre pisca Angora si pisicile persane.
Charles Catton, in cartea Animalele trase din natura si gravate in Aqua-tinta din 1788, a dat „pisica persana” si „pisica Angora” ca nume alternative pentru aceeasi rasa.
Pisica Persana vizavi pisica Angora
Pisica persana, a fost dezvoltata din mutatiile turcesti Angora, de catre crescatorii de pisici britanici si americani. In 1903, F. Simpson a scris in Cartea pisicii :
„In clasificarea tuturor pisicilor persane cu parul lung, pot fi gresite, dar distinctiile, aparent fara prea putine diferente, intre pisicile angora si persane, sunt de o natura atat de fina, incat trebuie sa fiu iertat daca ignor clasa de pisica numita in mod obisnuit Angora, care pare sa fi disparut treptat din mijlocul nostru.
Cu siguranta, la spectacolele noastre mari, nu exista o clasificare speciala data pentru pisicile Angora si, ca raspuns la multe intrebari din partea crescatorilor de animale, nu am putut niciodata sa obtin informatii clare cu privire la diferenta dintre o pisica persana si o pisica Angora „.
Pisica Angora in secolul al XX-lea
Pisica Angora din secolul al XX-lea, a fost folosita pentru imbunatatirea blanii pisicii persane, dar tipul a fost intotdeauna divergent fata de rasa persana – mai ales ca pisica de spectacol, din ce in ce mai plata, a fost dezvoltata in ultimele decenii.
La inceputul secolului al XX-lea, ferma si gradina zoologica Atatürk Forest au inceput un program de reproducere pentru a proteja si conserva pisicile Angora albe si pure. Gradina zoologica este deosebit de apreciata pentru exemplarele cu ochi impari ; cu toate acestea, pisicile au fost alese doar pentru culoarea lor – nu a fost aplicat nici-un alt criteriu.
Angora turceasca, care a fost adusa in Canada in 1963, a fost acceptata ca o rasa cu pedigree, de campionat, in 1973, de catre Asociatia crescatorilor de pisici. Cu toate acestea, pana in 1978, au fost recunoscute doar pisicile Angora, albe.
Astazi, toate registrele nord-americane, accepta Angora turceasca, in multe culori si modele.
In timp ce numarul lor este inca relativ mic, fondul genetic este in continua crestere.
Crescatorii din Turcia, considera ca versiunea cu rase naturale dezosate a pisicii, nu este reprezentativa pentru adevaratele pisici turcesti, care sunt mult mai solide. Pisicile din rasa Angora „turceasca” americane, au doar o ramasita minima din ADN-ul original al fermei forestiere Atatürk, si al gradinii zoologice si sunt doar „de rasa pe hartie”.
Pisica Angora – Aspect general
Pisicile turcesti Angora, au blani lungi, matasoase si corpuri elegante, sinuoase. O pisica tanara, din rasa Angora turceasca, poate fi confundata cu o nevastuica. Desi este cunoscuta pentru o blana alba stralucitoare si o coada eleganta, pisicile turcesti Angora, pot afisa o varietate de culori. Sunt disponibile in soiuri tabby, negru, maro ciocolata si de culoare fum.
Ochii pot fi albastri, verzi, chihlimbar, galbeni, precum si heterocromatici. Urechile sunt ascutite, mari si late. Ochii sunt in forma de migdale, si profilul formeaza doua planuri drepte. Coada cu pene, este deseori purtata in pozitie verticala, perpendiculara pe spate.
Angora turceasca dintr-o privire
Pisica Angora – Profilul rasei
Proportii
Dimensiune medie: intre 30 si 35 cm
Greutate:
- 2,5 pana la 4 kilograme pentru femela;
- 3 pana la 5 kilograme pentru mascul;
Temperament: increzatoare, sociabila, jucausa, inteligenta, plina de viata, afectuoasa;
Comportament si crestere: nu tolereaza singuratatea, pisica de interior, destul de lacoma la mancare;
Boli ale rasei: defect genetic la pisicile albe, ataxie
Speranta de viata: 12-18 ani
Culoarea ochilor:
Albastru, cupru, verde, auriu, cu ochi impari
Asteptari:
Gama de longevitate : 9-14 ani.
Nevoi sociale / de atentie :
tendinta moderata de naparlire: ridicata
Blana:
Lungime : medie, lunga
Caracteristici : Matasoasa
Culori : alb, rosu, crem, negru, albastru, argintiu, broasca testoasa, calico, calico diluat, albastru
model : culoare solida, testoasa, bicolor, tricolor / calico, tabby, fum
mai putin alergic : nu
Nevoi generale de ingrijire : moderata
Recunoasterea clubului:
Recunoasterea Asociatiei Pisicilor :
CFA, ACFA, TICA
Prevalenta : Rara
Angora turceasca, este in general, o pisica de dimensiuni medii. Are un corp lung, subtire, cu dezosare fina.
Este o pisica musculara si nu trebuie sa para subtire sau slaba. Urechile angorei turcesti sunt inalte, la fel ca si ochii usor inclinati. Picioarele din spate sunt mai inalte decat partea din fata. Aceasta pisica eleganta apare intotdeauna alerta, activa si mandra de ea insasi. Invelisul Angorei turcesti este mediu lung. Haina simpla nu are nici un substrat, ceea ce face ca aceasta pisica cu par lung sa fie usor de ingrijit. Blana are variatii sezoniere, dar chiar si mai scurta, ar trebui sa fie moale si matasoasa si sa curga atunci cand este in miscare.
Pisica Angora – Caracteristici fizice dupa standardul rasei
Standardul a evoluat de la prima emisiune, pisica in Anglia, la sfarsitul secolului al xix – lea. Pisica care este crescuta in prezent in intreaga lume, este mai subtire, mai eleganta, cu urechi mai mari, si mai inalte, decat pisicile de la gradina zoologica, din Ankara.
Cap
Capul este foarte armonios, mic spre mediu si triunghiular, inclinandu-se usor spre barbie.
In profil, formeaza doua linii drepte, una care merge de la varful capului la ochi, si formeaza fruntea, cealalta merge de la ochi la nas. Aceste doua linii, formeaza un unghi foarte deschis, iar capul este astfel relativ lung.
Botul este abia rotunjit, in timp ce este destul de lung, si mai ales fara ciupituri. Nasul este de lungime medie, destul de drept, si fara pauze, cu barbia ferma si usor rotunjita pe verticala.
Ochi
Ochii sunt mari, in forma de migdale, plasati usor oblic, si foarte expresivi. Pisicile din primele rase angora turceasca, aduse din Turcia, erau albastre sau ciudate, cu un ochi albastru si unul portocaliu sau verde. Acum sunt acceptate toate culorile.
Urechi
Urechile sunt mari si largi la baza. Se termina usor intr-un punct si sunt echipate in mod ideal cu un panou de ras, element caracteristic rasei. Urechile sunt asezate sus pe cap, si vertical.
Corp
Gatul, destul de lung si subtire, este gratios, la fel ca si corpul sau. Desi usor dezosat, pare mai mare datorita blanii groase, iar greutatea sa variaza de la aproximativ 2,5 pana la 5 kg. Aceasta pisica straina, este fina si eleganta. Corpul este lung, subtire si musculos, dar oasele trebuie sa ramana subtiri. Eleganta pisicii are prioritate fata de alte caracteristici.
Picioarele sunt in armonie cu corpul. Prin urmare, sunt lungi si subtiri, care se termina in picioare mici ovale, sau rotunde, cu smocuri de par intre degete. Picioarele din spate sunt putin mai lungi, decat cele din fata.
Coada respecta aceleasi reguli de proportie. Are mult par. Este destul de larga la baza, apoi sfasiata pe masura ce merge. Este lunga, iar parul are aspect de pene conice, si este purtata frecvent intr-un panou, ca o pana de strut.
Masculul este putin mai masiv decat femela.
Firele de par, sunt medii pana lungi, fara substrat. Textura stratului este moale, fina si matasoasa. In plus, blana sa este mai lunga si mai groasa la nivelul gulerului (de la varsta de un an), pantalonii si sub burta, unde este, de asemenea, putin ondulata. Blana este unul dintre primele criterii ale standardului, trebuie sa fie fina, matasoasa si vaporoasa. Gulerul se dezvolta in jurul varstei de an, dar va dura aproximativ doua ierni, pentru ca acesta sa-si gaseasca intreaga dimensiune.
Culori
Toate culorile sunt recunoscute de LOOF, cu exceptia modelelor de liliac, scortisoara, ciocolata, pui de culoare rosie si de culoare, sepia si nurca. FIFé recunoaste aceleasi culori. Anumite asociatii, recunosc de asemenea, faptul ca momentan, nu este recunoscut in Franta de LOOF si de FIFé.
Culoarea alba, a fost mult timp emblematica pentru rasa, iar unele asociatii, cum ar fi FIFé, nu au recunoscut alte culori de mult timp. Problemele surditatii asociate cu casatoriile intre pisici albe, pe care le-a cauzat, au condus la recunoasterea altor culori. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul, ca pisicile din rasa angora turceasca, albe, cu ochi albastri, sunt inca cele mai populare, inclusiv in spectacolele de pisici. Dar incetul cu incetul, angorele turcesti, de diferite culori, sunt esentiale pe podiumuri.
Trebuie remarcat faptul, ca la nastere, unele pisici cu blana alba, au un petic mic de culoare gri, mai mult sau mai putin larg, deasupra capului, dintre cele doua urechi. Aceasta sarcina se estompeaza dupa un an, in acelasi timp, parul se formeaza, si preia volum in jurul coamei, sub burta si pe coada.
Imagini pentru pisici Angora Turceasca jucause
Pisica Angora - Personalitate, compatibilitate si conditii de viata
Trasaturi de personalitate si antrenabilitate
Pisica Angora – Blanda, inteligenta si afectuoasa
Un cuvant pe care nu l-ati folosi pentru a descrie o pisica Angora turceasca este „blanda”. Sunt o rasa cu energie ridicata, foarte inteligenta si foarte afectuoasa. Vor sa faca parte din actiune in orice moment, si se vor juca cu orice, pentru a atrage atentia proprietarului. Ca atare, merita sa pastrati la indemana cateva jucarii ieftine, pentru pisici DIY .
Pisica Angora – Energica si jucausa
Odata ce te-ai legat de o pisica Angora turceasca, nu mai exista nici-o intoarcere.
In general vorbind, aceasta pisica este hotarata, persistenta si adorabila, si se va face placuta acasa, in orice cadru familial. Acestea fiind spuse, pisicile Angora, nu se simt in general confortabile atunci cand oamenii le ridica sau le retin in vre-un fel.
Pisica Angora turceasca, iubeste sa alerge, si sa se joace, si ar trebui sa i se ofere stinghii si pomi de pisica, adecvate. Ii place si o selectie de jucarii.
Intr-adevar, nevoia lor constanta de miscare si joc, inseamna ca vor cauta afectiune doar in conditiile lor.
Pisica Angora – Adora apa si scufundarile
Spre deosebire de rudele lor apropiate, The Van din Turcia, pisicile Angora Turcesti, sunt un pic mai ezitante in jurul valorii de apa. S-ar putea sa descoperiti, ca Angora voastra, se va scufunda chiar inauntru, dar nu intrati in panica, daca in schimb, sunt in stare de rau.
Pisica Angora – Compatibilitate
Cea mai buna rasa pentru:
- Familii cu copii si alte animale de companie;
- Familii dispuse sa petreaca mult timp acasa;
- Familii active;
Pisica Angora – Conditii de viata
Cel mai bun cadru pentru o pisica Angora turceasca, este o casa cu mult spatiu, pentru a alerga si a urca. De fapt, spatiile inchise in aer liber, sau ferestrele mari, sunt perfecte pentru pisica Angora Turceasca, deoarece sunt mereu in cautare de stimulare. Si, revenind la originile lor, in munti, aceste pisici sunt alpinisti adepti, care cauta mereu puncte de vedere inalte.
Pisica Angora - Ingrijire si igiena
Imagini cu pisici Angora Turceasca ingrijite
In ciuda aspectului delicat si luxos, al pisicii Angora turceasca, ingrijirea este relativ simpla. Deoarece pisicile din rasa Angora turceasca, au un singur strat, sunt mult mai putin predispuse la incurcari si covorase.
Pisica Angora – Periere si baie
Pur si simplu periati blana pisicii dvs. o data pe saptamana, pentru a indeparta resturile de par mort, si faceti-i baie cand este necesar. Cei cu pisici Angora turceasca, deschise la culoare, pot constata ca trebuie sa-si scalde pisicile mai des. Din fericire, multe pisici Angora Turceasca, iubesc apa – si sunt inotatoare naturale! – astfel incat, timpul de baie, poate sa nu fie atat de provocator, pe cat ti-ai imagina.
Pisica Angora – Igiena dentara
La fel ca toate pisicile, Angora turceasca, poate fi susceptibila la boli parodontale, daca nu se practica o igiena dentara adecvata. Periajul zilnic, este ideal, dar periajul saptamanal, va oferi pisicii tal,e o anumita protectie.
Pisica Angora – Ingrijirea urechilor
Asigurati-va ca verificati saptamanal, urechile pisicii dvs., pentru a observa murdarie, resturi sau semne de infectie.
Daca urechile pisicii tale sunt murdare, curata- le usor, cu o carpa moale, din bumbac.
Evitati tampoanele pentru urechi, deoarece acestea pot deteriora structurile delicate ale urechii interioare.
Daca urechile pisicii tale miros amuzant, sau par a fi rosii si inflamate, fa-ti o intalnire cu veterinarul, cat mai curand posibil – acestea sunt semne frecvente ale infectiei urechii.
Pisica Angora – Ingrijirea ochilor
Daca pisica dvs,. are descarcare in jurul ochilor, stergeti-o usor, cu o carpa curata.
Este important, sa utilizati sectiuni separate ale carpei, pentru fiecare ochi, pentru a evita raspandirea unei infectii potentiale.
Pisica Angora – Nevoia de miscare si joaca
Deoarece Angora turceasca are niveluri mai ridicate de energie, ar trebui sa planificati sa va exercitati pisica timp de 15 pana la 30 de minute in fiecare zi.
Sa te joci cu jucarii pentru pisici este o modalitate usoara si distractiva de a-ti ajuta Angora turceasca sa cheltuiasca ceva energie.
Pastrarea pisicii Angora turceasca in interior, in orice moment, este foarte recomandata.
A-i permite sa se aventureze in aer liber, o pune in pericol sa se piarda, sa fie furata sau ranita.
Pisica Angora - Sanatatea
Probleme comune de sanatate
Angora turceasca, este o pisica in general sanatoasa, dar – la fel ca toate rasele – poate fi susceptibila, la anumite conditii de sanatate.
Gena responsabila de aparitia pisicii albe surde, este prezenta la majoritatea pisicilor Angora Turceasca.
Este important sa retineti, ca multe pisici albe, cu unul sau doi ochi albastri, sunt predispuse la surditate, la una sau la ambele urechi.
Alte probleme de sanatate, intalnite frecvent la pisicile din rasa Angora turceasca, includ:
Cardiomiopatia hipertrofica :
Un tip de boala cardiaca, caracterizata prin marirea muschiului cardiac, cardiomiopatia poate afecta atat pisicile cu pedigre (de rasa pura), cat si cele fara pedigre.
Ataxia :
O tulburare fatala, neuromusculara, care pot afecta pisoii in varsta de doua pana la patru saptamani.
Unii pui de pisica, Angora Turceasca, sufera de ataxie ereditara, o afectiune rara, despre care se crede ca este mostenita, ca recesiv autozomal.
Pisoii afectati de ataxie, au miscari tremuratoare, si nu supravietuiesc pana la maturitate.
Screeningul a redus mult cazurile de ataxie.
Amintiti-va: indiferent daca pisica dvs. este genealogica, sau non-genealogica, nu exista nici-o garantie ca va dezvolta sau nu, anumite conditii de sanatate.
Daca sunteti ingrijorat de sanatatea pisicii Angora, discutati cu medicul veterinar, despre pasii pe care ii puteti face, pentru a-i asigura o viata lunga, fericita si sanatoasa, companionului dvs. felin.
Pisica Angora - Sfaturi pentru o alimentatie buna
Cand adopti o pisica Angora turceasca, nu este vorba doar de dusul ei, cu imbratisari si delicatese, sau de hranirea ei cand te gandesti la asta. La fel ca in cazul tuturor pisicilor, alimentatia este foarte importanta, nu numai pentru sanatatea puiului tau iubit, ci si pentru fericirea sa.
Sa stiti ca o dieta buna trece prin cateva reguli foarte simple.
Bolul potrivit amplasat la locul potrivit
O alimentatie buna, incepe cu achizitionarea a doua boluri, perfect distincte, unul pentru apa si altul pentru mancare.
Asigurati-va intotdeauna, ca sunt curate, si ca nu exista cruste sau mucegai, care s-au lipit pe ele.
Ideal, este sa optati pentru castroane, din otel inoxidabil, sau ceramice, usor de curatat. Evitati plasticul, care, pe langa faptul ca se murdareste foarte repede, tinde sa pastreze grasimea si mirosurile neplacute. In cele din urma, trebuie sa stiti, ca pisica Angora turceasca, este un copil destept, caruia ii place sa-si verse castronul cu apa, motiv pentru care este recomandabil, sa optati pentru un recipient greu, precum ceramica.
In caz contrar, puteti opta, si pentru o fantana de apa, care se conecteaza la retea.
Apoi, in ceea ce priveste locatia bolurilor, asigurati-va ca acestea, sunt asezate cat mai departe posibil, de litiera (cutia de gunoi) a pisicii dvs.
In mod ideal, nu ar fi in aceeasi camera cu cosul sau popo. Ar putea intr-adeva,r sa refuze sa manance mancarea, care este acolo, si acest lucru, este normal: cine ar vrea sa manance chiar langa toaleta?
O pisica nesigura
In ceea ce priveste dieta in sine, pisica Angora turceasca, nu este o pisica solicitanta, cu nevoi specifice. Ea poate manca, la fel de usor, mancarea obisnuita, ca si preparatele de casa, atata timp cat ii mentineti doza adecvata. De exemplu, o pisica adulta, nu mananca aceeasi cantitate de mancare, ca un pisoi, sau o pisica senioara.
Daca optati pentru crochete, trebuie sa le alegeti in functie de varsta pisicii: pisoi, adult, senior sau insarcinata sau care alapteaza. Acest lucru, este important, deoarece fiecare tip de crocheta, contine substante nutritive speciale, in conformitate cu nevoile pisicutei tale.
Daca aveti nelamuriri, nu ezitati sa consultati un medic veterina,r care va va sfatui cu privire la cea mai buna dieta, pentru micul dvs. insotitor cu blana.
Recomandari speciale
Angora turceasca, este o pisica cu par pe jumatate lung. Ca atare, ea are tendinta de a inghiti destul de multe, bile de par, care ar putea interfera cu apetitul, sau chiar cu tranzitul sau digestiv.
De aici, si importanta de a-i oferi o dieta bogata in fibre, care ii va ajuta corpul sa elimine firele de par inghitite, in scaun, dar sa contribuie si la un tranzit mai bun, si astfel sa reduca riscul de constipatie. Aceste fibre, se gasesc in crochete, dar si in semintele de psyllium.
Pisica Angora ta turceasca, va avea nevoie si de multe proteine, dar si de oligoelemente si vitamine. Acesti nutrienti ajuta la mentinerea sanatatii si frumusetii blanii ei.
De asemenea, va trebui sa ii oferiti un supliment alimentar, special, pentru a-i ajuta parul sa creasca mai repede, mai ales in timpul naparlirii.
Daca pisica ta se imbolnaveste vreodata, in ciuda tuturor masurilor de precautie alimentare, ar trebui sa o duci la veterinar, cat mai curand posibil.
Concluzie
Din fericire: pisica Angora turceasca, nu este un animal solicitant. Se va putea adapta, atat la alimentele industriale, cat si la alimentele casnice. Retineti insa, ca este mai bine sa pariati pe prima optiune, din motive nutritionale.
Alimentele de casa, pot lipsi uneori de substante nutritive, cu exceptia cazului, in care ati elaborat toate meniurile, cu un medic veterinar, ceea ce poate deveni coplesitor pentru dvs.
Nu-ti fie frica. Acum sunt vandute pe piata, crochete de calitate foarte buna.
Favorizati intotdeauna produsele premium.
Asigurati-i alimente bogate in fibre!
Un alt punct, foarte important de retinut: datorita blanii sale lungi si dense, pisica Angora turceasca, este predispusa la bile de par.
Pentru ca acest lucru, sa nu aiba un impact negativ asupra sistemului sau digestiv, alimentele sale, trebuie sa fie bogate in fibre. Astfel, pisica va evita constipatia, si va beneficia de un tranzit mai bun.
Pentru a-si pastra frumusetea, si calitatea parului, va trebui sa consume cantitatea maxima de proteine. In orice caz, deoarece pisicile sunt carnivore in natura, produsele din cereale, nu sunt facute in mod natural pentru ele.
Platoul sau, ar trebui sa fie, de asemenea, bogat in vitamine, inclusiv B10, A, H, E, B5 si B6. Sarurile minerale, precum zincul si cuprul, joaca un rol cheie in sinteza keratinei, care constituie parul.
Pisica Angora - Preturi
Desigur, pisica Angora turceasca, nu apartine celor mai faimoase rase de pisici, dar daca doriti sa achizitionati o pisica Angora turceasca, nu trebuie sa mergeti in Turcia.
Exista multi crescatori stabiliti in Franta, Germania si Elvetia.
O pisica de rasa, va reflecta casa in care a crescut.
Gasiti crescatorul potrivit!
Crescatorii profesionisti, acorda importanta, apartenentei la o asociatie de reproducere, si se asigura ca asigura prevenirea necesara din punct de vedere al sanatatii, precum si mancare de calitate animalelor lor.
Acest lucru, vine in mod natural la un pret.
Este posibil sa gasiti pisici de companie, de la 500 de euro in sus, dar animalele de ferma, sunt adesea mai scumpe.
Asigurati-va ca crescatorul, nu numai ca va ofera hartiile viitoarei dvs. pisici, ci si ca va arata angajamentul, si experienta sa de crescator. Costurile pentru hrana, vizite la veterinar, mama si pisoi, sunt rareori acoperite in totalitate de pretul de cumparare al pisicii.
Cresterea animalelor, este o activitate costisitoare.
Nu aveti incredere, in „crescatorii de masa”, care ofera „pisici de rasa fara hartii”!
Aceste pisici, nu se reproduc in mod responsabil sau atent, rareori ofera pisicilor ingrijirea preventiva necesara, nu efectueaza teste genetice, si nici nu le favorizeaza o dieta buna.
Crescatorul responsabil
Un crescator responsabil, va poate arata lucrari, de examen veterinar, precum si documente ale parintilor, si le da pisicutilor sai, termen de 12 saptamani, pentru a creste, si a invata de la mama si fratii lor.
Abia atunci, pisoii, sunt gata sa se integreze in noua lor familie.
In urmatorii 12-18 ani, pisica ta, Angora Turceasca, va fi o parte integranta a vietii tale, si te va fermeca cu caracterul ei!
Va dorim multa distractie cu pisica dvs. Angora turceasca!
Pisica Angora – Preturi
Puii de pisica Angora, au preturi variate, in functie de Felisa autorizata, de pisica Angora Turceasca, din care sunt cumparati.
Daca vreti sa aflati mai multe informatii, legate de preturi, sau de adoptii gratuite, va recomandam sa le cautati pe Google, cu cuvinte cheie, de genul: pisica angora pret, pisica angora turceasca pret, angora pisica pret, pisica angora turceasca neagra pret, pisica angora turceasca pui pret, pisica angora turceasca alba pret, pisica angora alba pret, pisica de angora pret, pisica angora turceasca de vanzare pret, pui pisica angora turceasca pret.
pisica angora
pisica angora turceasca
angora pisica
pisica angora turceasca neagra
pisica angora turceasca pui
pisica angora turceasca pret
pisica angora turceasca alba
pisica angora alba
pisica de angora
pisica angora turceasca de vanzare
pui pisica angora turceasca
despre pisica angora
angora turceasca pisica
pisica angora neagra
pisica turceasca angora
Discussion about this post