Pisica Ragdoll, este cu siguranta felina perfecta de interior si de agrement. Eleganta mai intai, placida si usoara, este foarte atasata de stapanul sau, si nu va suferi din cauza petrecerii zilelor pe canapea!
Originara din Statele Unite, unde este foarte populara, este mai putin cunoscuta in Franta, dar cu siguranta are adepti acolo.
In categoria „caine-pisica”, Ragdoll-ul este fara ezitare cea mai convingatoare: o rasa de descoperit cat mai curand posibil, daca inima ta se mai echilibreaza intre pisica persana, birmaneza si siamezeza.
Fericirea garantata pentru intreaga familie, tanara si veche.: despre Ragdoll, expresia nu minte: a incerca inseamna a o adopta!
Istoria rasei de pisici Ragdoll
In anii 1960, o pisica alba, fara pedigre, cu par lung, numita Josephine, a produs mai multe asternuturi de pisici tipice. Are originea in Riverside, California, cu o femela pe nume Ann Baker. Iosifina era de tip persan / Angora si avea asternuturi asemanatoare mai multor pisici necunoscute, de sex masculin, birman sau birmanez, dintre care una avea culoarea pisicii siameze.
Iosifina, a produs ulterior, pisoi cu un temperament docil, placid, cu o natura afectuoasa si cu tendinta de a ramane schiopi si relaxati atunci cand sunt ridicati.
Cand o asternut ulterioara a produs mai mult de acelasi lucru, Ann Baker a cumparat mai multi pisoi de la vecina ei care locuia in spatele casei ei, si crezand ca are ceva special, si-a propus sa creeze ceea ce este acum cunoscut sub numele de Ragdoll.
Rasa Ragdoll, a fost crescuta selectiv, de-a lungul anilor, pentru trasaturile de dorit, cum ar fi dimensiunile mari, comportamentul bland, colorarea ascutita, si tendinta de a schiopata atunci cand a fost ridicata.
Din acele asternuturi timpurii, au iesit Blackie, un mascul negru, asemanator birmanezului, si Daddy Warbucks, un punct de sigiliu cu picioare albe. Daddy Warbucks, a generat femela fondatoare Fugianna, in doua culori, iar Blackie, a generat hrisca, o femela maro inchis, asemanatoare birmanezei.
Atat Fugianna, cat si hrisca, erau fiice ale lui Josephine. Toate pisicile din rasa Ragdoll, provin de la pisicile lui Baker, prin imperecheri intre Daddy Warbucks, Fugianna si hrisca.
Baker, intr-o miscare neobisnuita, a respins asociatiile traditionale de crestere a pisicilor. Ea a inregistrat marca Ragdoll, si a creat propriul registru – Asociatia Internationala a Pisicilor Ragdoll (IRCA) – in jurul anului 1971 si a aplicat standarde stricte oricui dorea sa creasca sau sa vanda pisici sub acest nume. De asemenea, pisicile din rasa Ragdoll, nu au avut voie sa fie inregistrate de alte asociatii de rase. IRCA exista inca astazi, dar este destul de mica, in special de la moartea lui Baker in 1997. Pisicile IRCA nu sunt recunoscute in nici-o organizatie majora de rasa de pisici sau expozitie de pisici.
In 1975, un grup condus de o echipa de soti si sotii, Denny si Laura Dayton, au rupt randurile cu IRCA, cu scopul de a obtine recunoasterea generala pentru Ragdoll. Incepand cu o pereche de reproducatori de pisici IRCA, acest grup a dezvoltat in cele din urma standardul Ragdoll, acceptat in prezent de registrele majore de pisici, cum ar fi CFA si FIFe.
In timpul, sau dupa raspandirea rasei Ragdoll in America la inceputul anilor 1960, o pereche de reproducatori de Ragdoll, a fost exportata in Marea Britanie. Aceasta pereche a fost urmata de inca opt pisici, pentru a stabili pe deplin rasa in Marea Britanie, unde este recunoscuta de Consiliul guvernator al Cat Fancy.
In 1994, un al doilea grup a decis sa paraseasca IRCA, si sa-si formeze propriul grup, din cauza restrictiilor de reproducere din ce in ce mai stricte. Acest grup, a stabilit ulterior rasa Ragamuffin. Deoarece Baker detinea drepturile asupra denumirii „Ragdoll”, nici-un grup nu a putut legal sa-si numeasca pisicile din rasa Ragdoll pana in 2005, cand marca comerciala pe „Ragdoll” nu a fost reinnoita.
Cel mai mare club international de rase Ragdoll, este Ragdoll Fanciers’ Club International (RFCI).
Pisica Ragdoll – Statistici vitale
Marimea:
Un Ragdoll adult de dimensiuni medii, va avea 23 – 28 cm inaltime, cantarind intre 3,6 – 9,1 kg.
Blana
Rasa are o haina matasoasa semi-cu par lung, „de plus” (asemanatoare cu blana de iepure), care necesita ingrijire regulata pentru a preveni noduri sau incurcaturi.
Culoare:
Pisicile din rasa Ragdoll, este o rasa ascutita (adica au un corp relativ palid, cu semne mai intunecate pe fata, urechi, coada sau picioare).
Culorile includ: foca, ciocolata, albastru si liliac, cu trei variante de model.
Durata de viata:
Maturitatea completa, nu este atinsa decat la varsta de patru ani, si speranta de viata este de obicei de pana la 15 ani.
Pisica Ragdoll – Caracteristici fizice
Ragdoll, este una dintre cele mai mari rase de pisici domesticite, cu un corp robust, un cadru mare, si picioare proportionale.
O femela complet crescuta, cantareste intre 3,6 si 6,8 kg.
Masculii, sunt substantial mai mari, variind de la 5,4 la 9,1 kg sau mai mult.
Corpul : de constructie puternica, greu si lung, inscris intr-un dreptunghi.
Gatul este scurt si bine musculos, pieptul mare si rotunjit, picioarele de dimensiuni medii si osul puternic.
Blana : mijlocie-lunga, matasosa, blana superioara este bine aprovizionata si asociata cu un substrat.
Mai scurt pe picioarele din fata, mai lung si mai dens pe picioarele din spate. Gulerul este deosebit de cautat.
Capul : triunghiular. Contururile capului, craniului si fruntii, sunt rotunjite.
Botul, este de lungime medie si bine dezvoltat, barbia bine marcata.
Ochii : mari, de forma ovala, usor inclinati, fara a se indrepta spre stilul oriental. Culoarea este un albastru foarte intens.
Urechile : moderat de mari, largi la atasament, extinzand forma triunghiulara a capului, si usor indreptate in fata. Varfurile lor sunt rotunjite.
Coada : lunga, larga la nastere si acoperita cu generozitate cu par.
Cautati pisici Ragdoll cu ochi albastri!
Conform standardelor rasei, pentru pisicile Ragdoll, toate exemplele acestei rase, trebuie sa aiba ochi albastri stralucitori.
Daca vedeti o pisica fara ochi albastri, nu este o pisica Ragdoll adevarata.
Unii crescatori, promoveaza variatii ale rasei Ragdoll cu ochi albastri. Cu toate acestea, aceasta varianta, nu este acceptata de nici-o asociere majora Ragdoll, si nu este inclusa in standardul de rasa scris pentru pisicile Ragdoll.
Genele pentru colorarea punctelor, sunt responsabile pentru ochii albastri distinctivi, ai pisicii Ragdoll.
Nuantele mai intense de albastru, sunt favorizate in expozitiile de pisici.
Desi rasa are un strat de plus, aceasta consta in principal din fire de protectie lungi, in timp ce lipsa unui strat dens, rezulta potrivit Asociatiei Amatorilor de Pisici, „naparlire redusa si covor”.
Pisicile din rasa Ragdoll, vin in sase culori diferite: rosu, sigiliu, ciocolata si „diluatele” corespunzatoare, inclusiv albastru, liliac si crem.
Aceasta, include de asemenea, variatiile de rase si broasca testoasa, in toate culorile, si cele trei modele.
Pisoii Ragdoll, se nasc albi; au o culoare buna la 8-10 saptamani si o culoare si un strat complet la 3-4 ani.
Cele trei tipare diferite sunt:
Pisica Ragdoll – Colorpoint
Papusile de carpa Colorpoint, au marcajele clasice „ascutite”, si nu au alb nicaieri in blana lor.
Prezinta o culoare intunecata la extremitati (nas, urechi, coada si labe).
Pisica Ragdoll – Mitted
La fel de ascutit, dar cu labele si abdomenul albe. Cu sau fara flacari (o linie alba sau o pata pe fata), dar trebuie sa aiba o „dunga pe burta” (dunga alba care trece de la barbie la organele genitale) si o barbie alba.
Pisicile Md Ragdoll, carora nu li s-a permis titlul in CFA pana in sezonul de spectacole 2008-2009, sunt adesea confundate cu Birmanezele. Cel mai simplu mod de a face diferenta, este in functie de dimensiune (Ragdoll fiind evident mai mare) si culoarea barbiei ( pisicile Ragdoll Mitted au barbii albe, in timp ce Birmanezele au barbii colorate), desi crescatorii le recunosc pe cele doua, dupa forma capului si dezosarea.
Pisica Ragdoll – Bicolora
Picioare albe, V inversat alb pe fata, abdomenul alb si uneori petice albe pe spate. (Cantitatile excesive de alb, sau „alb inalt”, pe un bicolor, sunt cunoscute sub numele de model Van, desi acest lucru nu apare aproape la fel de des ca celelalte modele).
Pisica Ragdoll – Punct albastru
Aceasta pisica, este numita astfel, dupa gri-albastru inchis, adica varfurile sale sunt gri-albastrui. Corpul pisicilor Blue Point Ragdoll, este un ton deschis de platina. Trebuie precizat ca zona pieptului si a stomacului, are o culoare gri-albastrui.
Pisica Ragdoll – Variatii:
Lynx – O varianta de tipul de mai sus cu marcaje tabby.
Testoasa sau „tortie” – O varianta notata pentru marcajele pestrite sau partiale din modelele de mai sus
Caracterul
Putem spune cu usurinta ca pisica Ragdollemana blandete, bunatate si bunatate; este foarte afectuos si depinde de stapanul sau. Miscarile sale lente si caracterul foarte bland si linistit o fac o pisica domestica ideala si o fac deosebit de potrivita pentru persoanele calme.
Luandu-l in brate ne da impresia ca nu are schelet si abandonul sau total sentimentul ca detinem un plus „viu”; dar sa nu uitam ca, chiar daca este o pisica usoara, Ragdoll este o pisica cu toate efectele, cu nevoile si cerintele sale.
Imbratisare:
Foarte afectuoasa, ii place sa-si petreaca momente lungi in poala omului.
Jucausa:
Prefera sa lase jucaria, sa vina la ea, mai degraba decat sa se oboseasca urmarind-o.
Calma:
Ea are un temperament destul de bland si calm, si nu este o pisica tulbure.
Inteligenta:
Ea arata o mare capacitate de adaptare la diferite situatii si schimbari.
Fricoasa / suspecta cu strainii:
Foarte sociabila si usor de inteles, ea este totusi o pisica care va avea nevoie de timp, pentru a se adapta la contactul cu oamenii noi, pe care ii intalneste.
Independenta:
Apreciaza momentele de singuratate, la fel de mult ca atentia fiintei umane cu care isi imparte viata.
Comportament
Mieunat:
Nu prea „vorbareta”, mijloacele sale de exprimare implica in primul rand limbajul corpului.
Lacoma
Ea nu este o mare mancatoare, ci doar o pisica mare.
Nevoia de a face miscare:
Puiul este sportul sau preferat si nu este foarte inclinat sa faca miscare .
Alergare (Runaway):
In afara de a fugi de canapea, aceasta pisica nu va ajunge prea departe. Este o pisica de casa si nu prea este aventuroasa.
Compatibilitate
Ragdoll-ul si cainii:
Pentru a putea coabita cu cainii, va fi necesar ca aceasta sa fie socializata cu ei, inca din perioada de pisoi. Nonsalanta ei, nu o face candidatul ales pentru a-si impartasi viata de zi cu zi cu cainii.
Ragdoll si celelalte pisici:
Este destul de sociabila, si se va putea descurca cu congenerii sai, daca nu sunt turbulenti si prea activi.
Ragdoll si Copiii:
Cu un temperament calm si compus, va fi necesar sa alegeti pisoiul din asternutul cel mai activ, astfel incat, sa se poata adapta la energia copiilor. Cu toate acestea, nu este colega de joaca ideala, dar va fi foarte blanda.
Ragdoll si varstnicii (and the Elderly):
Caracterul sau linistit, o face foarte potrivita, pentru a trai cu o persoana calma.
Pisica Ragdoll – Sanatate
Pisica Ragdoll – Speranta de viata:
Longevitatea medie este intre 12 si 15 ani.
Pisica Ragdoll – Rezistenta/ robusta:
Relativ robusta, se adapteaza destul de bine la toate climele.
Pisica Ragdoll – Tendinta de a creste in greutate:
Nu este foarte activa, este imperativ sa monitorizezi cantitatea zilnica de alimente pe care o ingereaza.
Pisica Ragdoll – Boli frecvente:
Ragdoll poate fi afectat de cardiomiopatie hipertrofica si mai rar, de boala renala polichistica. Aceste doua boli pot fi detectate prin teste genetice.
Pisica Ragdoll – Cardiomiopatia hipertrofica:
Ragdoll are, in general, o buna constitutie, dar poate fi afectat de cardiomiopatia hipertrofica felina, un sindrom cardiac care are ca rezultat ingrosarea peretilor inimii. Este o afectiune mostenita care poate afecta toate pisicile, dar cercetarile au aratat din pacate ca este mai frecventa la rasa Ragdoll.
Un test ADN, dezvoltat special pentru rasa Ragdoll, poate diagnostica mutatii ale genei responsabile de aceasta tulburare.
Pisica Ragdoll – Boala renala polichistica:
Ragdoll poate avea, de asemenea, fragilitate renala, care poate evolua spre policistoza (formarea chisturilor la rinichi).
Este o boala care determina invadarea rinichilor de chisturi, umplute cu lichid, provocand in cele din urma insuficienta renala incurabila.
Dar metodele de reproducere, au dezvoltat, la fel ca in cazul multor rase, la aceste pisici, un risc crescut de boli genetice.
Pisica Ragdoll – Reproducere:
Doar imperecherea intre pisicile Ragdoll este acceptata. Retineti ca, la fel ca toate celelalte rase colorpoint, pisoii se nasc complet albi.
Rasa hipoalergenica: Nu
Pisica Ragdoll – Bine de stiut!
Una dintre ipotezele expuse care poate explica caracteristica „papusa de carpa”, atunci cand pisica este purtata, ar rezida in caracterul ei neotenic, si anume, persistenta reflexului purtator atunci cand pisoiul, purtat de mama sa, se relaxeaza complet, un reflex care de obicei tinde sa dispara odata cu inaintarea in varsta. Dar, in rasa Ragdoll, acest reflex ar dura pana la maturitate.Fiind inzestrata cu o blana de lungime medie, si un substrat cu densitate moderata, pisica Ragdoll, nu este o pisica greu de intretinut.
Periajul regulat, ajuta la asigurarea frumusetii si curateniei blanii, si a sanatatii pielii. Mai mult, Ragdoll nu iese prea mult afara, in aer liber, si prin urmare, are mai putine sanse sa se murdareasca.
Periajul pisicii Ragdoll, trebuie facuta o data sau de doua ori pe saptamana, pentru a ajuta la scaparea parului sau mort, si astfel, pentru a preveni ca acesta din urma sa ajunga in numar mare in intestin si sa formeze trichobezoare.
Trichobezoarele, denumite popular gheme de par, se formeaza in tractul digestiv, ca urmare a linsului si inghitirii parului. Sunt o problema generata de particularitatea pisicii de a se toaleta, si apar ma frecvent la pisicile cu parul lung.
Este recomandabil, in timpul periajului, sa insistati asupra zonei „pantalonilor”, formata dintr-o parte a sferturilor posterioare ale pisicii. Invelisul din aceasta parte a corpului pisicii, este in general, mai dens si mai plin.
De asemenea, pisica Ragdoll, poate avea nevoie sa faca o baie din cand in cand.
Ingrijirea dentara, este esentiala pentru prevenirea bolilor parodontale, cauzate de tartru, la fel ca si taierea regulata a unghiilor, deoarece le uzeaza doar foarte incet.
Pisica Ragdoll – Mancare
Pisoii Ragdoll, experimenteaza cresteri semnificative.
O hrana adecvata si de buna calitate, special dezvoltata pentru a satisface nevoile pisicilor Ragdoll, este recomandata pisoilor sanatosi Ragdoll si pisicilor adulte!
Royal Canin Ragdoll Adult Hrana uscata
Hrana uscata cu formula speciala pentru pisicile Ragdoll, pentru o piele si blana sanatoasa. Hrana bogata in acizi grasi Omega-3-&-6, taurina si EPA & DHA, cu FOS pentru un sistem digestiv sanatos.
Prezentare pe scurt a produsului:
Reteta speciala pentru pisici Ragdoll
- Pentru pisici peste 13 luni
- Ulei de limba mielului, biotina vitamina A si acizi grasi omega-3-&-6: pentru o piele sanatoasa si o blanita frumoasa, pot contra-ataca iritatiile pielii si intaresc functia de bariera a acesteia
- Taurina si EPA & DHA: pentru sanatatea inimii si o capacitate buna de contractie a muschiului cardiac
Acizi grasi omega-3, sulfat de condroitina & glucozamina: pentru protectia articulatiilor si intarirea oaselor - Fructo-oligozaharide (FOS): pentru dezvoltarea bacteriilor pozitive, o flora intestinala echilibrata si o digestie optima
- Crochete speciale: ajustate pentru maxilarul pisicilor Ragdoll – forma, textura si marime
O hrana delicioasa si completa preparata din cele mai bune ingrediente
Ingrediente:
Proteine de pasare (uscate), porumb, izolat de proteine vegetale, grasimi animale, grau, gluten, orez, proteine animale (hidrolizate), lignoceluloza, gluten de grau, fibre de cicoare, minerale, ulei de peste, ulei de soia, fructo-oligozaharide, psyllium (seminte si coji), hidrolizat de drojdie (sursa de manan-oligo-zaharide), ulei de limba-mielului, hidrolizat de crustacee (sursa de glucozamina), galbenele uscate (sursa de luteina), hidrolizat de cartilaj (sursa de condroitina).
Aditivi
Aditivi nutritionali:
vitamina A (28.000 IE/kg), vitamina D3 (700 IE/kg), fier (38 mg/kg), iod (3,8 mg/kg), cupru (5 mg/kg), mangan (50 mg/kg), zinc (150 mg/kg), seleniu (0,08 mg/kg), taurina (2,9 g/kg).
Antioxidanti cu rol de conservanti.
Analiza
proteine 32.0 %
grasime 18.0 %
fibre 4.1 %
cenusa 7.6 %
calciu 0.95 %
fosfor 0.8 %
magneziu 0.05 %
acid arahidonic 0.08 %
biotina (vitamina H) 2.92 mg
clorura 1.11 %
colina 2.5 mg
Sulfat de condroitina si glucozamina 500.0 mg
fier 199.0 mg
umiditate 5.5 %
acid folic 12.9 mg
glucozamina 495.0 ml
iod 4.4 mg
potasiu 0.8 %
cupru 15.0 mg
L-carnitina 50.0 mg
acid linoleic 4.23 %
mangan 66.0 mg
sodiu 0.6 %
niacina (vitamina B3) 458.7 mg
acizi grasi Omega-3 0.99 %
acizi grasi Omega-6 4.44 %
acid pantotenic 137.9 mg
seleniu 0.28 mg
amidon 25.9 %
taurina 0.29 %
zinc 188.0 mg
vitamina A 30.0 IU
vitamina B1 (tiamina) 25.7 mg
vitamina B12 (cobalamina) 0.13 mg
vitamina B2 (riboflavina) 46.2 mg
vitamina B6 (piridoxina) 72.0 mg
vitamina C (acid ascorbic) 300.0 mg
vitamina D3 800.0 mg
vitamina E (tocoferoli) 600.0 mg
energie metabolizabila 3.987 kcal
fibre dietetice 11.0 %
EPA / DHA 0.4 mg
luteina 5.0 mg
arginina 1.57 %
L-lizina 1.35 %
DL-metionina 0.98 %
metionina/cistina 1.5 %
extras lipsit de azot 32.9 mg
Portia recomandata de producator pentru un animal in g/zi:
Greutate pisica | Sub-ponderala | Greutate ideala | Supraponderala |
3 kg | 51 | 43 | – |
4 kg | 63 | 52 | 42 |
5 kg | 73 | 61 | 49 |
6 kg | – | 70 | 56 |
7 kg | – | 78 | 62 |
8 kg | – | – | 68 |
Va rugam sa puneti la dispozitia animalului suficienta apa proaspata!
Cantitatile recomandate sunt doar orientative, iar ratia zilnica de hrana, ar trebuie ajustata in functie de cerintele nutritionale ale fiecarei pisici in parte.
In timp ce creste, pisica ar trebui sa poata manca cat vrea. Luati in considerare faptul ca aceste pisici nu au ajuns la varsta adulta pana la al patrulea an. Puteti regla apoi cantitatea de alimente pentru a evita cresterea in greutate.
Fie ca-i oferiti alimente crude, purtand numele BARF, sau daca cumparati mancare de buna calitate, mancarea optima pentru pisica dvs., se caracterizeaza printr-o proportie ridicata de proteine de calitate.
BARF Food carne proaspata 100%
Dezvoltata de un medic veterinar australian, dieta B.A.R.F., „Produse crude adecvate biologic” sau „Produse crude adecvate biologic” in franceza, ofera pisicii tale Ragdoll, hrana naturala pentru carnivorele domestice. Aceasta dieta consta din carne proaspata si cruda, nealterata prin gatit.
B.A.R.F. permite reproducerea dietei originale a animalelor in salbaticie. In plus, pastrati controlul asupra compozitiei si calitatii meselor. Alergiile si tulburarile digestive sunt, de asemenea, reduse.
Pentru a evita deficientele, se recomanda suplimentarea carnii cu fulgi, vitamine, fructe si legume.
Cu umiditate ridicata, hrana umeda si „Hrana pentru problemele renale” ar trebui sa fie prima alegere pentru pisicile din rasa Ragdoll, care au predispozitie la pietre la rinichi si vezica.Puii de pisica Ragdoll, au preturi variate, in functie de Felisa autorizata de pisica Ragdoll, din care sunt cumparati.
Daca vreti sa aflati mai multe informatii, legate de preturi sau de adoptii gratuite, va recomandam sa le cautati pe Google, cu cexpresii de genul: pisica ragdoll pret, ragdoll pisica pret, pisica ragdoll adoptie, pisica ragdoll de vanzare, pisica ragdoll pui pret, ragdoll pisica pret, pret pisica ragdoll, adoptie pisica ragdoll, pui de pisica ragdoll, pisica ragdoll bucuresti pret, cat costa o pisica ragdoll, ragdoll pisica adoptie, ragdoll pisica de vanzare.
pisica ragdoll
ragdoll pisica
pisica ragdoll adoptie
pisica ragdoll pret
pisica ragdoll de vanzare
pisica ragdoll caracteristici
pisica ragdoll pui
ragdoll pisica pret
pret pisica ragdoll
imagini pentru pisica ragdoll
cumpar pui pisica ragdoll
adoptie pisica ragdoll
cumpar pisica ragdoll
pisica ragdoll poze
ragdoll pisica caracteristici
pui de pisica ragdoll
pisica ragdoll bucuresti
cat costa o pisica ragdoll
ragdoll pisica adoptie
ragdoll pisica de vanzare