Pisici de vanzare, Pisicute

Pisica Siberiana – De vanzare – Pret – De padure – Poze – Caracteristici – Neagra

pisica-siberiana

Pisica Siberiana – Pisicile siberiene, sunt o comoara nationala rusa. Acestea, sunt documentate in Rusia de sute de ani, si sunt mentionate in basmele rusesti, si in cartile pentru copii. Rasa apare de asemenea, in cartea lui Harrison Wier, pisicile noastre, si totul despre ele, publicata in 1889.

Familiile rusesti, transmit povesti placute despre siberienii lor, si loialitatea si personalitatile lor uimitoare, dar aceste pisici, au jucat de asemenea, un rol practic in ferme, pentru controlul rozatoarelor.

Cand s-a incheiat Razboiul Rece dintre Uniunea Sovietica, si Statele Unite, s-au deschis portile, pentru ca pisica siberiana, sa fie exportata in intreaga lume.

Primii siberieni, au sosit in Statele Unite, in iunie 1990.

Pisica Siberiana, a fost acceptata pentru inregistrare de CFA, in februarie 2000, si a trecut la statutul de campionat, in februarie 2006.

Pisica Siberiana – Istoricul rasei

Cresterea pisicilor siberiene, a inceput in anii 1980. Din anii 1990, au cucerit multi americani si numele „sibirskaya kochka”, „pisica siberiana” era la vremea respectiva, un termen folosit in Rusia, pentru a se referi la pisicile domestice musculoase si indesate, cu blani pufoase.

Cu toate acestea, conditiile pentru extinderea acestei rase de pisici in Rusia, sunt neclare.

In timp ce unii oameni de stiinta, vorbesc despre o mutatie independenta, altii sugereaza posibilitatea ca aceste pisici, sa se imperecheze cu rase orientale cu parul lung. Data exacta a nasterii pisicii Siberiene in Rusia, este de asemenea, controversata.

S-a crezut mult timp, ca pisica salbatica caucaziana, este o ruda apropiata a pisicii Siberiene, ambele diferind,  atat fizic, cat si in textura blanii lor de pisica inmanusata, pisica salbatica africana, considerata a fi stramosul pisicilor domestice.

Cele mai recente cercetari, contrazic aceasta teorie, dar echipa de cercetare a Universitatii Oxford, a constatat ca toate pisicile domestice, de pe toate cele 5 continente, sunt descendente din pisica salbatica africana.

In Europa, prezenta pisicilor cu par lung, a fost foarte rara pana in secolul al XIX-lea.

In Rusia, pisicile cu par lung, au atras rapid atentia comerciantilor si a calatorilor.

Pisica Siberiana, a fost deja mentionata in 1864 in cartea „Viata animalelor dupa Brehms”, si va aparea ulterior, in diferite publicatii din Europa.

Pisicile cu par lung rusesc, au facut de asemenea parte, din prima expozitie de pisici de la Crystal Palace din Londra, in 1871. Datorita mostenirii recesive a acestor pisici, pisoii cu par lung, se pot naste din parinti cu parul scurt. Acestea sunt si animalele care vor reprezenta ulterior, originea cresterii pisicii siberiene.

Dupa prima aparitie la Crystal Palace, rasa siberiana a cazut din pacate in uitare de ceva timp. Cresterea pisicilor de rasa era atunci la inceput. Datorita raritatii lor, pisicile cu parul lung, trebuiau incrucisate intre ele,  pentru a da nastere unei adevarate generatii cu parul lung.

Pisica siberiana, a disparut ulterior, in mostenirea genetica a parului scurt exotic, si a persanului, si a dat locul unor rase de pisici mai populare. Situatia politica din Rusia sovietica, a contribuit la faptul ca istoria pisicii siberiene nu s-a dezvoltat.

In anii 80, asistam la renasterea rasei siberiene. Pisicile domestice cu par lung rusesc, reapar in Germania, in special in RDG, in perioada Zidului Berlinului. O reproducere experimentala, a vazut lumina zilei in 1985. Din 1986, aceste pisici au fost prezentate la expozitii, iar etapele s-au succedat la viteza mare. Din 1987, pisicile numite anterior „Pisicile padurii siberiene” au fost recunoscute ca o rasa oficiala si in sine.

12 mai 1988, este data aleasa ca simbol al nasterii primilor pui de rasa, din RDG.

Prima imperechere a pisicilor de padure rusesti, a avut loc in 1987, in fosta RDG, iar prima nastere din rasa, a fost inregistrata in 1989.

De atunci, aceasta rasa a castigat din ce in ce mai multa popularitate.

In acelasi timp, reproducerea tintita a „sibirskaya kochka”, a inceput in Rusia. Cu toate acestea, fiecare asociatie de reproducere, a sustinut si alte rase, astfel incat, aspectul pisicilor siberiene, nu a fost intotdeauna consecventa.

Pisicile, au fost importate, in Statele Unite din Rusia, si in 1990, o gospodarie americana a intampinat primele pisici siberiene. Datorita costurilor ridicate ale importului din Rusia, in Statele Unite, existenta acestor pisici cu par lung rusesc, a ramas insa rara.

Astazi, pisica Siberiana, este crescuta in toata lumea! Cu toate acestea, rasa si-a schimbat numele, in 1991. Astfel, vechile „pisici de padure siberiene”, au devenit „pisici siberiene”, in principal pentru a le putea diferentia in mod clar de „pisici de padure norvegiene”.

In 1992, rasa a fost recunoscuta oficial de Federatia Internationala a Pisicilor (FIFe).

In limba engleza, acestea sunt numite „Pisici din padurea siberiana”, „Siberian” sau „Pisici din Siberia”.

Pisica Siberiana – Aspect fizic

Pisica Siberiana, este o rasa de pisici, care isi are originea in Rusia. Aceasta pisica mare, se caracterizeaza prin blana sa de lungime medie, si silueta „de butoi”.

Este calificata, ca fiind cea mai hipoalergenica rasa de pisici, adica avand putini alergeni, cunoscuti pana in prezent.

Pisicile siberiene, arata ca pisicile de padure, cu o constructie putin mai mica.

Blana de lungime medie, este formata dintr-un strat de acoperire, rezistent la apa si un strat dens, face ca pisicile Siberiene, sa semene cu pisicile din Maine Coon Norvegieni. Pisica Siberiana, este totusi semnificativ mai mica decat Maine Coon, si picioarele sale sunt mai lungi decat cele ale norvegienilor.

Pisica Siberiana este musculoasa, de inaltime medie, poate ajunge la o greutate de pana la 9 kilograme.

Nu se considera, ca aceste pisici, au ajuns la varsta adulta, pana la aproximativ 3 ani.

Pisica Siberiana, nu isi poate nega tara de origine.

Intr-adevar, blana impermeabila de iarna, cu un strat dublu de par, si un strat deosebit de dens si fin, ii permite sa retina caldura.

De asemenea, sunt de remarcat, firele ei de par pe piept si gat.

Vara, pisica Siberiana, isi pierde parul: blana, este mai scurta si mai fina, perfecta pentru lunile insorite din Siberia de Nord.

Smocurile de par, care ies din degetele de la picioare, sunt prezente indiferent de anotimp.

Smocurile de par de la nivelul urechilor, sunt de asemenea, foarte apreciate conform standardului rasei.

Corp 

Pisica Siberiana, se caracterizeaza prin corpul sau „butoi”, masiv si rotund.

Este o pisica mare, cu par mediu spre lung si de tip semi-cobby. Ea emana o impresie de forta si blandete. Corpul este „butoi”, adica destul de rotund si masiv. Acesta nu este un semn al obezitatii: are oase si muschi puternici . Exista un mare dimorfism sexual intre masculi si femele. Cadrul nu trebuie sa fie niciodata subtire.

Decolteul rotund si decupat este puternic musculos.

Sferturile posterioare sunt rotunjite, si mai inalte decat sferturile anterioare.

Cureaua abdominala este puternica. Picioarele sunt de lungime medie, puternice si musculare.

Picioarele inalte sunt un defect in competitie. Picioarele sunt mari si rotunde, cu numeroase fire de par intre degete.

Coada este stufoasa, destul de larga la baza, se infunda pe varful rotunjit. Pliat peste spate, capatul cozii ajunge la baza omoplatilor.

Capul

Capul mare are forma unui triunghi moale.

Pometii nu sunt proeminenti.

Craniul este lat si plat.

In profil, fruntea este usor rotunjita. Un profil drept este considerat implicit, la fel ca prezenta unui stop.

Nasul plat, este de dimensiuni medii, pana la scurt.

Botul este rotund si puternic, fara ciupituri, desi la femele este adesea mai subtire. Un bot ascutit sau ingust da penalitati in expozitia de pisici.

Barbia este rotunjita fara a fi proeminenta.

Mustatile sunt lungi si groase.

Ochii sunt mari, aproape rotunzi, bine separati unul de celalalt (cel putin de latimea unui ochi).

Sunt asezati usor sub un unghi, fara a fi de tip oriental. Toate culorile sunt acceptate, cu exceptia punctelor de culoare, unde sunt albastre.

Sunt acceptate toate nuantele de iris, de la galben auriu la verde, la fel ca ochii albastri, sau vor vedea, pentru pisicile cu o nuanta, sau o blana in doua tonuri.

Culoarea ochilor lor, trebuie sa fie uniforma, si sa se potriveasca cu culoarea blanii lor.

De dimensiuni medii, urechile sunt largi la baza lor si rotunjite la varf.

Acestea sunt implantate la o distanta echivalenta cu latimea urechii si jumatate a urechii. Urechile prea apropiate, sunt considerate un defect. Ele sunt orientate inainte. Sunt acoperite la exterior cu blana abundenta care le ascunde aproape complet baza.

Interiorul urechilor, este de asemenea, captusit cu par abundent. Cele pene sunt apreciate, dar nu obligatoriu.

La fel ca in multe standarde de rasa de pisici, fiecare canisa, are propriile cerinte, in ceea ce priveste aspectul animalelor, deoarece crescatorii sunt conectati la standardul propriei organizatii de reproducere. Acest lucru se manifesta de obicei atunci cand vine vorba de o culoare specifica dorita.

Organizatia TICA accepta „toate culorile naturale” de la pisicile siberiene.

Totusi, este singura, deoarece majoritatea organizatiilor de reproducere, exclud culorile scortisoara, fawn, ciocolata si liliac.

Acesti termeni englezesti, folositi de crescatori, desemneaza o blana rosie si maro, precum si „dilutiile” lor respective. Vorbim de diluare, pentru a desemna o varianta atenuata a culorii blanii.

Varianta de culoare rosie a siberianului, se numeste „scortisoara”, iar termenul englezesc „Fawn” si se refera la diluarea acestei culori rosii. Astfel, pisicile siberiene, cu culoarea „Fawn”, apar rosu-bej.

„Ciocolata”, este termenul specific pentru o culoare de baza maro. Daca culoarea maro este diluata, atunci este „liliac”.

Cu toate acestea, toate culorile sunt permise, si nu exista restrictii asupra partilor albe ale blanii. Ca rasa de padure unica, sunt permise si blanile de tip „punct”. Pisicile siberiene cu punct de culoare, au un nume propriu. Intr-adevar, poarta numele de „Neva-Masquarade”.

Federatia Nationala Felina (FIFe), considera ca rasa Neva-Masquarade, este o rasa de sine statatoare.

Pentru pisicile cu punct de culoare, ochii albastri sunt permisi, si cu cat sunt mai intunecati, cu atat mai bine!

 Caracterul

Pisica Siberiana, nu mai este pisica de munte rustica, cum a fost o data. De acum inainte este o pisica foarte sociabila, capabila sa se inteleaga cu toata lumea (pisici, caini, copii etc.) cu conditia sa nu o grabesti si sa fii bland cu ea.

Foarte afectuoasa, demonstrativa si comunicativa, ea poate fi chiar exclusiva cu stapanul sau.

Vie si inteligenta, are calitati stralucite de vanator. Uneori poate avea anumite inclinatii spre independenta si libertate, dar asta nu o impiedica sa locuiasca intr-un apartament dotat cu jocuri, un copac de pisica si alte surse de distragere a atentiei.

Imbratisare:

Aceasta blana atat de groasa, in timpul iernii va oferi o nota buna de moliciune mainilor, in momentele de tandrete.

 Jucausa:

Aceasta pisica, va trebui sa alerge, pentru a-si dezvolta muschii masivi.

Desigur, va face acest lucru mai presus de toate, pentru a-si satisface o nevoie reala de a face miscare in fiecare zi.

 Calma:

O anumita forta emana de la aceasta pisica, dar si liniste, ceea ce o incurajeaza sa se aseze calm langa tine.

 Inteligenta

Sibii nu vor ezita sa incerce sa inteleaga ce astepti de la ea: in schimbul unei recompense frumoase, va invata rapid sa-ti dea o labuta!

 Fricoasa / Suspecta cu strainii:

Acesta pisica inalta, poate in ciuda tuturor, sa fie suspicioasa daca o persoana isi intrerupe rutina familiei. Cu toate acestea, cele mai curioase individe, vor fi tentate sa defileze in fata noii rudenii!

 Independenta:

Ii va placea sa doarma linistita, departe de toate activitatile, dar va cauta si o mica odihna aproape de tine.

Pisica Siberiana – Comportament

Pur si simplu prin marimea sa, Sibi, nu trece neobservata, asa ca, din fericire, nu simte nevoia sa se exprime verbal!

Mancacioasa:

Este de la sine inteles, ca pofta de mancare, este proportionala cu marimea sa, dar si cu nivelul sau de activitate zilnica.

 Nevoia de a face miscare:

Aceasta felina domestica, va trebui sa faca miscare, pentru a evita plictiseala si tentatia de a manca prea multa hrana. Variind alegerea activitatilor pe care le poate face singura si facand-o sa alerge dupa un plumier sau o undita, ii oferiti exercitiul necesar pentru bunastarea sa.

Pisica Siberiana – Alergare

Blana sa este o buna protectie impotriva frigului sau ploii, aceasta pisica mare poate rezista foarte bine vremii nefavorabile din climatul exterior.

Si cu constructia sa mare, ea poate avea, de asemenea, puterea sa urce si sa scape din gradina ta!

Vigilenta este esentiala!

Pisica Siberiana – Compatibilitate

Pisica Siberiana si cainii:

Ea va cauta, fara indoiala, la inceput sa se ascunda, sau sa se ridice pentru a privi acest nou animal, care vine sa-si scuture viata de zi cu zi. Dar prin introducerea lor treptata si sub supraveghere, ea se va putea adapta foarte bine la viata cu un insotitor canin.

Pisica Siberiana si celelalte pisici:

Aceasta felina, se bucura sa isi traiasca viata fara prezenta congenerilor sai. Cu toate acestea, ea poate fi de acord sa traiasca cu o alta pisica, daca prezentarile sunt facute cu respect si aranjamentul interiorului sau permite tuturor sa aiba propriul spatiu.

Pisica Siberiana si copiii:

Avand in vedere dimensiunea sa, copiii nu vor trece pe langa ea fara s-o observe. Calitatea momentelor pe care le impartasesc impreuna, va depinde foarte mult de modul in care copiii o abordeaza sau o incurajeaza sa vina la ei, si de nivelul de intelegere a limbajului corpului pisicii. Prin urmare, succesul depinde de educatie si supraveghere.

Pisica Siberiana si varstnicii:

Linistea sa, o va face un bun tovaras pentru o persoana mai calma. Fiind tanara, este normal ca pisica Siberiana sa fie mai activa. Prin urmare, se recomanda sa luati sfaturi bune de la crescator, pentru a va concentra asupra persoanelor mai putin exuberante.Speranta de viata: speranta de viata este cuprinsa intre 15 si 20 de ani .

Pisica Siberiana – Rezistenta / robusta:

Stratul de blana, ii ofera o buna protectie impotriva ploii si a frigului extrem. Si are, de asemenea, o reputatie de sanatate destul de robusta.

Caldura, va fi totusi mai putin apreciata, chiar daca densitatea stratului sau de blana, se adapteaza corespunzator.

Pisica Siberiana – Tendinta de a creste in greutate:

Morfologia sa, inseamna ca este deja rotunda la nivelul coastelor. Aveti grija sa nu atribuiti din greseala aceste curbe naturale, cresterii in greutate!

Prin urmare, este necesar sa va asigurati, ca dieta sa se potriveste bine stilului sau de viata, pentru a evita supraponderalitatea. Mai ales ca nu este usor sa observi, o crestere in greutate dintr-o privire, cu o astfel de grosime de par.

Pisica Siberiana – Boli frecvente:

Pisica Siberiana, poate dezvolta intr-o zi, aceleasi patologii ca orice alta pisica, cum ar fi patologiile orale. Pot aparea si alte boli:

 Cardiomiopatie hipertrofica

Duce la o ingrosare a muschiului inimii. Prin decompensare ( stare de epuizare sau de depasire a resurselor functionale ale unui organ bolnav; decompensatie) aceasta patologie, provoaca insuficienta cardiaca, care poate duce la aritmii sau chiar edeme pulmonare.

Screeningul se efectueaza prin ecocardiografie, de obicei repetata anual.

Tratamentul poate fi dat pentru a imbunatati confortul pisicii

 Deficitul de piruvat kinaza

Este o afectiune mostenita care provoaca anemie daca pisica este afectata.

Speranta sa de viata poate fi scurta (un an) sau foarte lunga (zece ani), in functie de evolutia intermitenta a acestei boli.

Se poate face un test de screening ADN pentru a afla daca pisica poarta una sau doua alele (alela – forma diferita a unei gene, care determina o trasatura diferita a unui caracter) care pot provoca boala.

Pisica Siberiana – Reproducere:

Exista in medie 4 pisoi pe asternut.

Imperecherea cu alte rase este interzisa.

 Bine de stiut!

Pisica Siberiana, este descrisa ca fiind alergenica de nivel scazut, adica nu produce multa proteina, FELD1, a carei secventa de aminoacizi poate provoca alergii.Pisica Siberiana, este o pisica in simbioza cu natura: este obisnuita sa sara, sa alerge si sa vaneze pentru propriile sale nevoi. Prin urmare, ea se adapteaza foarte putin la o viata singura, in interior.

A avea o gradina sigura, este ideal pentru pisica siberiana, ceea ce ii permite sa urce sizgariati dupa cum considera, pe copaci mai mult sau mai putin mari, si de preferinta, ratacesc in tufisuri, pentru a vana soareci sau pasari.

Blana lunga, a pisicii Siberiene se poate incurca si innoda cu usurinta, datorita stratului sau de par abundent si dens. Mai ales iarna si in timpul naparlirii, pisicile siberiene au nevoie de putina atentie din partea proprietarului lor, pentru ingrijirea blanii.

Este recomandat sa o obisnuiesti cu pieptene.

Periati pisica de la o varsta frageda. Periati-i blana la fiecare doua sau trei zile, pentru a indeparta parul in exces, si a dezlega parul sanatos.

Cand vine vremea buna, pisica Siberiana isi pierde o mare parte din blana sa. Dandu-i catnip de exemplu, eliminarea bilelor de par, va fi facilitata.

In principiu, in timpul sezonului estival, pisica Siberiana se ingrijeste singura de blana ei, care este mai scurta si mai subtire.

Puteti completa dieta pisicii cu pasta de malt si catnip pentru a facilita respingerea parului inghitit la spalare.

Nu doar pisicile in aer liber, beneficiaza de sesiuni regulate de ingrijire, cu utilizarea periei sau cu pieptene. Peria pentru pisica, este utilizata, pentru a elimina mici fragmente de frunze, sau plante, lipite pe blana pisicii. Acest lucru, va permite asemeneasa, sa se obisnuiasca cu ingrijirea in zilele lungi de iarna.

Pe langa aceste tratamente speciale, o dieta echilibrata, este esentiala pentru ca pisica siberiana a  dvs., sa se bucure de o viata lunga, activa si sanatoasa. Ca si carnivor, are nevoie de o dieta bogata in proteine ​​sanatoase, si saraca in carbohidrati.

O vizita la medicul veterinar, va arunca o lumina asupra posibilelor probleme de sanatate, si va va informa despre ingrijirea necesara, sau o dieta adecvata pentru pisica dumneavoastra.Pisica Siberiana, are nevoie de un regim alimentar complet, echilibrat, si usor de digerat.

Mesele sale, trebuie sa ii ofere proteine ​​de calitate. La fel ca toti congenerii sai, dieta sa este predominant carnivora, si prin urmare, apreciaza sursele de proteine ​​animale, cum ar fi carnea, organele si pestele.

Fiecare pisica, este unica, si fiecare are propriile preferinte, mofturi si nevoi, cand vine vorba de mancare.

Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore, si fiecare dintre ele trebuie sa obtina 41 de nutrienti diferiti si specifici din alimentatie.

Proportia acestor nutrienti, variaza in functie de varsta, stil de viata si starea generala de sanatate, deci nu e deloc surprinzator, ca un pui energic, aflat in crestere, are nevoie de o balanta diferita de nutrienti in dieta, decat o pisica adulta, mai putin activa.

Alte aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere, sunt: administrarea cantitatii corecte de mancare, pentru a mentine o forma ideala, in conformitate cu instructiunile de hranire, si livrarea hranei, in functie de preferintele individuale, respectand retetele de mancare uscata, sau umeda.

Unele reprezentante, ale  pisicilor din rasa Siberiana, pot fi fascinate de hrana cruda, deoarece animalele care traiesc in natura, sunt obisnuite cu alimente naturale. Dar, de obicei, nu exista probleme cu hranirea animalelor de companie.

Alimentatia pentru pui si pentru pisici gestante

  • O atentie deosebita, ar trebui acordata numai pisicilor mici, care cresc rapid, si necesita o alimentatie sporita.
  • Pana la trei luni, ar trebui sa fie hranite de sase ori pe zi, cu un aliment echilibrat si variat destinat puilor mici.
  • De inalta calitate, si bogate in vitamine, ar trebui sa fie alimentele pentru o pisica gravida si care alapteaza.
  • Dieta la pisici, in timpul sarcinii si alaptarii, trebuie sa fie mai calorica, si sa contina vitamine si minerale. Lipsa nutrientilor, va afecta negativ starea de sanatate a puilor.
  • Dintr-o fatare, pisica  Siberiana, poate face de la patru la opt pisoi.

 Hrana naturala

  • Dintre produsele naturale ale pisicilor Siberiane, aveti posibilitatea si este necesar, sa o hraniti  cu:
  • Carne

  • Care livreaza animalului proteine. Puteti sa-i oferiti doar carne slaba, care include carne de vita fiarta sau bruta, file de pui, curcan sau alte pasari de curte.
  • Pentru o zi, animalul de companie, ar trebui sa manance de la o suta, pana la o suta patruzeci de grame de produse din carne.
  • Oua

  • In combinatie cu alte produse, sau separat, puteti sa-i dati un ou fiert, dar nu mai mult de doua, pana la trei ori pe saptamana.
  • Peste

  • In dieta, ar trebui sa fie un peste, sau fructe de mare. Ar trebui sa se acorde prioritate sarlatului, fluturii, codului, crevetilor fierti.
  • Produse lactate

  • Separat de carnea de animale, se recomanda sa se alimenteze produse lactate fermentate, sub forma de chefir, cu continut scazut de grasimi sau branza de vaci.
  • Produse naturale combinate

  • Cu carne, puteti amesteca squash fiert, morcovi si varza, care sunt o sursa de vitamine. In nici-un caz nu ar trebui sa va  hraniti animalele de companie, cu mancare de la masa dumneavoastra.
  • Alimente nepermise

  • Impact negativ asupra consumului sau de sanatate de alimente prajite, sarate, afumate, picante, dulci si grase.
  • Apa la discretie

  • Pisicile cu acces liber, ar trebui sa beneficieze intotdeauna, de apa potabila curata, pentru care este alocat un bol separat.
  • Verdeata pentru digestie

  • Se recomanda sa se dea boabe germinate, care ajuta la scaderea parului inghitit, stimuleaza circulatia sangelui, si sunt surse de vitamine.
  • Cel mai benefic dintre toate, pentru eliminarea parului inghitit de pisici, este ovazul verde. 

Cat costa o pisica Siberiana?

Pretul unei pisici Siberiane autentice, este cuprins in SUA intre 1000 de dolari si 2000 de dolari.

In Romania, pe site-urile de vanzari, se gasesc pui, si la preturi de 100 de lei, dar exista un risc crescut de a cumpara doar o pisica europeana mai deosebita, sau o corcitura de pisica Siberiana autentica.

Puii de pisica Siberiana, au preturi variate, in functie de Felisa autorizata de pisica Siberiana, din care sunt cumparati.

Daca vreti sa aflati mai multe informatii, legate de preturi sau de adoptii gratuite, va recomandam sa le cautati pe Google, cu cuvinte cheie, de genul: pisica siberiana de padure pret, pisica siberiana pret, pisica siberiana vanzare, pisica siberiana de vanzare, pisica siberiana adoptie, pisica siberiana gri pret, pisica siberiana neagra pret, pisica siberiana alba pret,, pisica siberiana albastra pret, pui pisica siberiana de vanzare, pisica siberiana pui pret, pisica metis siberiana pret, pui pisica siberiana pret, pisica siberiana cu pedigree pret, adoptie pisica siberiana.

pisica siberiana
pisica siberiana de padure
pisica siberiana pret
pisica siberiana vanzare
pisica siberiana de vanzare
siberiana pisica
pisica siberiana poze
pisica siberiana adoptie
pisica siberiana gri
pisica siberiana neagra
pisica siberiana alba
pisica siberiana albastra
pui pisica siberiana de vanzare
vand pisica siberiana de padure
pisica siberiana pui
rasa de pisica siberiana
pisica siberiana hipoalergenica
pisica metis siberiana
pisica rasa siberiana
felisa pisica siberiana
donez pisica siberiana
pui pisica siberiana pret
pisica siberiana cu pedigree
pisica siberiana caracteristici
adoptie pisica siberiana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *