Caini de vanzare, Catelusi

Pomeranian – Caini de vanzare – Pret – Pui – Boo – Informatii

pomeranian-pret-pui

Pomeranian – Cainii din aceasta rasa, sunt mici de statura, dar mari in personalitate.

Iuti, destepti si increzatori, pomeranii, au o blana frumoasa, si o personalitate fermecatoare pe masura.
Furiosi si prietenosi, pomeranienii, chiar daca sunt mici, au nevoie de miscare regulata, si se dezvolta la antrenament.
Sunt inteligenti, dar uneori nu isi dau seama ca sunt mici, si se vor confrunta cu caini mai mari.

Daca sunteti in cautarea unui catelus sau a unei pisici de vanzare/adoptat, sau daca doar doriti sa vindeti/donati un animal de companie, vedeti si publicati anunturi apasand aici!

Pomeranian – Originea

Spitz pitic, de asemenea, cunoscut sub numele de Pomeranian, si uneori, Loulou Pomeranian, este o varietate de dimensiune mica, a Spitz-ului german, o rasa de caine, care isi are originea in Germania. O rasa de caini in miniatura, denumirea sa provine din provincia Pomerania, aflata astazi in estul Germaniei, si Poloniei .
Acesta a fost stabilit de Fédération Cynologique International, pentru a face parte din rasa Spitz germana, iar in multe tari, acestia sunt cunoscuti, sub numele de Zwergspitz („Spitz pitic”).
Rasa a fost popularizata de un numar de proprietari regali, inca din secolul al XVIII-lea.
Regina Victoria, detinea un pomeranian deosebit de mic, un caine pitic portocaliu Spitz, inca din anul 1888, apoi a devenit de culoare la moda. iInconsecinta, soiul mai mic din rasa Spitz, a devenit universal popular. Numai in timpul vietii reginei Victoria, dimensiunea rasei a scazut la jumatate. Este cel mai mic dintre spitz. Se caracterizeaza prin coada sa erecta, care se indoaie peste spate. Este un bun tovaras, atasat stapanului sau si afectuos. Blana nu atinge starea finala decat dupa trei ani; culorile solide includ alb, maro (ciocolata), rosu-portocaliu, gri si negru. Este un caine de paza bun, in ciuda dimensiunilor sale reduse.

Pomeranian – Istoria rasei

Cainii, din rasa Spitz german, au existat in josul mlastinilor, inca din epoca de piatra. Spitzul pitic, devine un caine de companie popular, si multe personalitati l-au detinut: Courteline, Mozart, Michelangelo, Zola, Catherine of Russia, Marie-Antoinette, sau chiar Joséphine de Beauharnais.

Porecla Dwarf Spitz, Pomeranian Loulou, se refera la regiunea Pomeranian, impartita in prezent intre nordul Poloniei si estul Germaniei. Acest nume este uneori neglijat, in favoarea numelui mai tehnic, de Spitz pitic german, dar mai des este pur si simplu numit, Spitz pitic.
Potrivit Federatiei Canine Internationale, toate rasele germane Spitz, sunt descendenti directi ai cainelui de mlastina, din epoca de piatra „Canis familiaris palustris Rüthimeyer” si „cainii din orasul lacului”.

Prin urmare, ar fi cea mai veche rasa din Europa Centrala.

Doar albii si negrii, sunt cunoscuti la inceput, culoarea portocalie a aparut mai tarziu.
Thomas Gainsborough a pictat un Spitz pitic in secolul al XVIII-ea, dar nu a fost cunoscut sub numele de Pomeranian, pana la domnia reginei Victoria, la inceputul secolului al XIX- lea. Cainii din rasa Pomeranian, asa cum a fost numit apoi, detroneaza cainii din rasa Mop, in instanta Britanica.

Popularitatea cainilor din rasa Pomeranian, este insotita la inceputul secolului al XX- lea, de intinarea imaginii.
La Paris, loulou pomeranian, este poreclit „cainele de serviciu”, deoarece orice loja de serviciu, trebuie sa aiba loulou sau, care il avertizeaza de prezenta unui strain in cladire.

Profilul rasei

Pomeranian dintr-o privire
Rasa de caine Pomeranian
Initial mai mare in anii 1800, pomeranianul era favoritul reginei germane Victoria. Folosind cainii ei, dimensiunea a fost redusa, la un caine de jucarie.

Proportii

Gama de greutate :

Mascul: pana la 3,17 kg;

Femela: in jur de 1,36  kg,

Inaltimea la Greaban (Withers):

Mascul: 20 cm 

Femela: 14 cm

Caracteristici:

Urechi verticale (natural)

Asteptari:

Cerinte de exercitiu : <20 minute / zi
Nivel de energie : Foarte energetic
Gama de longevitate : 12-16 ani.
Tendinta de scurgere : Scazuta

Tendinta de a sforai : Scazuta
Tendinta de a latra : Ridica

Tendinta de a sapa : Scazuta

Nevoi sociale / de atentie : Scazuta
Crescut pentru: Tovaras

Blana:

Lungime : Medie
Caracteristici : Dubla, strat, drept
Culori : Toate culorile si modelele permise
Necesitati generale de ingrijire : Moderata

Recunoasterea clubului:

Clasificare AKC : jucarie
Clasificare UKC : caine insotitor
Prevalenta : comuna

Caracteristici fizice dupa standardul rasei

Pomeranienii sunt caini de talie mica, care cantaresc 1,36-3,17 kilograme (3,0-7,0 lb) si au o inaltime de 20-14 cm la greaban.
Sunt caini compacti, dar robusti, cu o blana texturata abundenta, cu o coada foarte plumata, inaltata si plata.

Pomeranienii, sunt usor recunoscuti, prin  stratul de par luxuriant, dublu pufos, si fata fox, cu urechi alerte, si intepatoare.

Forma corpului, este destul de patrata, iar coada pufoasa se indoaie in sus si peste spate.

O „ciuperca groasa” in jurul gatului, completeaza imaginea unui caine, care ar putea rezista zapezilor din nordul Germaniei.

Capul, este oarecum rotunjit, cu un bot distinct.
Cele mai vechi exemple ale rasei au fost albe, sau ocazional maro sau negru.
Regina Victoria, a adoptat un mic pomeranian rosu, in 1888, ceea ce a facut ca acea culoare, sa devina la moda, pana la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Pomeranian – Culori

In vremurile moderne, rasa de caine, Pomeranian, vine in cea mai larga varietate de culori, ale oricarei rase de caini, inclusiv alb, negru, maro, rosu, portocaliu, crem, albastru, zibel, negru si cafeniu, maro si cafeniu, patat, tigrat, si parti, plus combinatii ale acelor culori.
Cele mai frecvente culori, sunt portocaliu, negru sau crem / alb.

Merle Pomeranian, este o culoare recent dezvoltata, de catre crescatorii acestei rase. Este o combinatie, a unei culori de baza solide, cu un plasture albastru / gri mai deschis, care confera un efect patat. Cele mai comune culori de baza, pentru efect, sunt rosu / maro sau negru, desi poate aparea, si cu alte culori. Combinatiile, precum merle brindle, sau merle hepatic, nu sunt acceptate in standardul rasei.
In plus, ochii, nasul si labele, sunt de culoare marshmallow (bezea), schimband partile ochiului, in albastru, si culoarea nasului, si a tampoanelor de labe, pentru a deveni roz si negru.

Pomeranii, au un strat dublu gros. In timp ce ingrijirea nu este dificila, crescatorii recomanda, ca aceasta, sa fie facuta zilnic, pentru a mentine calitatea blanii, si din cauza grosimii acesteia, si a naparlirii constante, cu taiere la fiecare 1-2 luni.
Invelisul exterior, are o textura lunga, dreapta si dura, in timp ce substratul este moale, gros si scurt. blana, se innodeaza si se incurca usor, mai ales atunci cand se elimina substratul, ceea ce se intampla de doua ori pe an.

Pomeranian – Obedient si inteligent

Spitz-ul miniatural, este un caine ascultator, cu o mare inteligenta, si un spirit rapid.
Acest lucru, il face un insotitor excelent, dar si un caine foarte bun, pentru competitii si evenimente de antrenament, pentru caini.

Pomeranian – Afectuos

Este un caine deosebit de afectuos, care dezvolta un atasament foarte puternic fata de stapanul sau.
Prin urmare, locul lui preferat, ramane in casa familiei, impreuna cu stapanii lui.

Pomeranian – Nu este fugar!

Nu este un caine, care va incerca sa fuga, dar este totusi mai bine, sa nu-l lasati sa fuga liber, deoarece, sunt surprinzator de rapizi, si nu au notiunea de pericol, in fata masinilor, sau chiar a altor animale.
Atunci cand fac exercitii in aer liber, acestia, ar trebui prin urmare, sa fie intr-un spatiu inchis, sau tinuti in lesa.

Pomeranian – Nevoie de exercitii fizice

Acesti caini, se vor bucura in aer liber, atunci cand sunteti afara cu ei, dar cu dimensiunile lor mici, nevoile lor de exercitiu, sunt satisfacute rapid. Mai degraba, principala caracteristica a Spitzului pitic, este nevoia sa de atentie.

In ciuda faptului ca sunt mici, pomeranii au nevoie de exercitii fizice regulate, si se dezvolta la antrenament.

Sunt foarte inteligenti, si le place sa invete trucuri si sa performeze.

Pomeranian – Compatibilitate

Pomeranian – Si alte animale

In general, pomii, se inteleg bine cu alte animale de companie, dar trebuie folosita prudenta, amestecand orice rasa de jucarie cu rase mari, care ar putea rani accidental un caine de jucarie.

Pomeranian – Si copiii

Daca sunt crescuti cu copii, se descurca destul de bine; daca nu, pot fi rezervati.
Copiilor trebuie sa li se reaminteasca faptul ca acesti caini mai mici, pot sa nu fie la fel de puternici, ca si cainii mai mari, iar interactiunile trebuie supravegheate.

Pomeranian – Si varstnicii

Pomi sunt caini de paza excelenti, cu atitudinea lor alerta, si tendinta lor de a latra.
Ei fac tovarasi foarte buni pentru persoanele in varsta, din cauza vigilentei si a dimensiunilor mici.

Concluzie

Temperamentul jucaus si vesel al Spitz-ului Miniatural, este mult apreciat. De asemenea, este afectuos si apropiat de familia sa. Cainele, Pomerania Loulou, este cunoscut, pentru sociabilitatea sa, cu toate acestea, are nevoie de o buna socializare de la inceputul vietii lui,
Este un bun caine alert, pentru ca stie perfect sa-si avertizeze stapanii, despre sosirea strainilor.Spitz-ul pitic, este deosebit de rezistent, la intemperii (frig, umiditate).

Pomeranianul este un caine mic, robust, care sufera de foarte putine probleme de sanatate
Rasa are unele afectiuni comune, pe care dvs., ca parinte, ar trebui sa le cunoasteti.
Iata cele mai frecvente afectiuni:

Luxarea rotulei

Cea mai frecventa problema de sanatate, care poate afecta pomeranianul, la fel ca in multe dintre rasele de „jucarie”, este luxarea rotulei, sau alunecarea genunchilor.
Rotulele, fie plutesc in jurul, mijlocului piciorului, fie devin topite, si impiedica piciorul sa se indoaie. De obicei, nu exista dureri asociate cu luxatia rotulei, dar daca exista, puteti intreba medicul veterinar, despre terapiile medicamentoase.

Tratament naturist

Pentru a ajuta la mentinerea sanatatii articulatiilor, in special la picioarele si genunchii Pomeranianului, trebuie sa-l hraniti, cu comprimate de lucerna zdrobite, vitamina C, sub forma de pulbere, si un supliment natural de glucozamina / condriton, pe care il puteti lua de la magazinul local, veterinar.

Traheea care se prabuseste

Este de asemenea, o problema comuna, pentru multe rase de jucarii, si afecteaza pomeranii. Pomii afectati, de o trahee care se prabuseste, suna ca un claxon, atunci cand sunt excitati, sau pot tusi, ca si cum ceva le-ar fi blocat in gat.

Prabusirea traheala, sau in termeni laici, Traheea prabusita, este o cauza comuna, a obstructiei cailor respiratorii, la caini.
Traheea, este un tub, format din inele robuste de cartilaj, prin care aerul, este transportat catre, si din plamani. Uneori, insa, aceste inele, incep sa se prabuseasca, si, pe masura ce aerul este stors, rezulta o tuse caracteristica.

Cauzele

De ce apare aceasta problema, nu se cunoaste in acest moment, este considerata o anomalie congenitala, in care cartilajul inelelor traheale, devine mai putin celular (structura inelului se descompune), si prin urmare, devine mai slaba decat ar trebui sa fie. Daca pomeranianul dvs. incepe sa claxoneze, sau sa tuseasca, va rugam sa-l sunati imediat pe medicul dvs. veterinar.

Alopecia X

Problemele legate de pierderea blanii, pot afecta pomeranii. Aceasta problema, este adesea denumita, boala neagra a pielii, SHLS (sindromul sever de pierdere a parului) sau Alopecia X.
Un diagnostic precis, este adesea un exercitiu foarte lung, neconcludent si costisitor.

Cauzele

Cauzele posibile ale problemei, sunt hipotiroidismul sau tiroida scazuta, boala Cushing, eczemele, acarienii, infectiile cu ciuperci si alergiile.
Adresati-va medicului veterinar pentru a diagnostica cauza si sugerati un remediu.

Problemele cardiace

De la extrem de minore, pana la viata in pericol, sunt frecvente la toti cainii. Similar cu oamenii, bolile de inima la caini, sunt asociate cu factori genetici, si un stil de viata slab, care include o dieta slaba, obezitate si lipsa de exercitiu.
Cel mai frecvent la pomeranieni, este un murmur al inimii. Acesta este un sunet cardiac anormal. Poate fi simplu, sau ar putea fi un semn, ca acel caine, are o afectiune cardiaca mai grava. Majoritatea sunt inofensive, dar toate necesita o atentie a veterinarilor.
Veterinarul tau, va putea auzi foarte clar daca bebelusul tau cu blana, are un murmur cardiac.

Convulsii sau epilepsie idiopatica

Cunoscuta drept idiopatica, deoarece cauza nu este cunoscuta, iar epilepsia inseamna practic crize repetate.
Convulsiile se pot intampla, ca o singura aparitie, din numeroase motive, cu toate acestea, daca convulsiile sunt repetitive, aceasta se numeste epilepsie.

Convulsiile la pomeranieni, se pot intampla din cateva motive, inclusiv:

  • O derivatie hepatica;
  • Un traumatism cranian;
  • Episod hipoglicemiant sever;
  • Apa pe creier (hidrocefalica);

Epilepsie

Leziunile la cap, sunt cauza unu, a convulsiilor si decesului, la puii tineri din rasa Pomeranian. Multi proprietari noi, nu stiu cum sa protejeze in mod corespunzato,r capul pomeranianului, sau sa-l tina corect. Multe noi mamici, permit copiilor lor „umani”, sa-l tina pe cel mai nou membru al familiei (si ei se obisnuiesc cu noul animal de companie) care ii lasa frecvent pentru ca pomeranii, tind sa se smulga din bratele copiilor. Unele mami isi permit, de asemenea, noul lor Pomeranian pe canapea sau in pat, iar apoi el / ea cade, creand astfel, o oportunitate de accidentare. Cand salvam cainii Pomeranieni, nu stim cu adevarat, amploarea abuzului pe care l-au suferit.

Hipoglicemia

Este practic, zaharul din sange, foarte scazut. Majoritatea cazurilor, in care nivelul de zahar din sange (hipoglicemie), este prezent la pomeranieni, este rezultatul alimentelor insuficiente, sau de calitate scazuta.
Exercitiile fizice excesive, sau chiar excesul de manevrare si de joaca, pot determina corpul lui Pom, sa necesite mai mult zahar, decat este accesibil. Un tanar catelus pomeranian, cu hipoglicemie, il va lipsi cu siguranta de energie, si va dormi mai mult decat de obicei.

Glucoza (zaharul)

Este combustibilul, pe care corpul il arde, pentru energie. Fara acest zahar, catelul va fi letargic sau lenes. In cazuri grave, catelusul ar putea fi prins ca intr-un „sechestru”, si in cazuri foarte grave, poate deveni comat si poate muri.

Cauzele hipoglicemiei

Glucoza, este esentiala pentru functionarea tesutului cerebral si a muschilor.
Pericolele hipoglicemiei, depind de severitate sau grad.
Hipoglicemia, ca o consecinta a alimentatiei insuficiente, sau a exercitiilor fizice excesive, sau a manipularii excesive, este usor de remediat.
Daca totusi, cauza este o boala hepatica, care impiedica stocarea glucozei ca glicogen, sau o boala intestinala, care interfereaza cu absorbtia alimentelor, hipoglicemia, poate fi cronica, si ii poate pune viata in pericol.
Daca puiul dvs. este letargic si obosit, ca urmare a nivelului scazut de zahar din sange, furnizati imediat glucoza. Siropul Karo (care este glucoza pura) si mierea, sunt optiuni excelente de zahar, si trebuie administrate imediat, la recomandarea veterinarului dumneavoastra.

Prevenirea afectiunilor

Urmatoarele sapte actiuni preventive, va pot ajuta sa va mentineti Pomeranianul fericit si sanatos!

  • Alegeti cu atentie, mancarea animalului de companie. Hraniti-va pomeranianul cu cea mai buna calitate posibila, pentru toate mesele, si cititi cu atentie etichetele. Evitati substantele chimice, sau aditivii care pot provoca reactii cutanate, inflamatii sau probleme gastro-intestinale.
  • Exercitati-va cainele in fiecare zi. Scoateti Pomeranianul, afara la plimbare, sau la timpul de joaca, cel putin de doua ori pe zi.
  • Aduceti cainele Pomeranian, adult, la medicul veterinar, pentru o verificare, o data pe an. Duceti cainele mai in varsta, la veterinar, la fiecare sase luni.
  • Daca nu puteti rezolva o problema de sanatate acasa, sau nu sunteti sigur de ce tip de afectiune sufera, nu ezitati sa va adresati medicului veterinar.
  • Asigurati-va ca Pomeranianul dvs., primeste toate vaccinarile, si vaccinurile de rapel necesare.
  • Folositi un ham in loc de lesa, atunci cand va plimbati cainele Pomeranian. Acest lucru, va ajuta la prevenirea ranirii gatului, sau a traheei prabusite.
  • Curatati dintii cainelui, in fiecare zi. Ingrijirea dentara la domiciliu, este vitala, pentru prevenirea infectiilor, si a bolilor gingivale la pomeranieni.
  • Semne de care sa fii constient!

  • Temperatura

  • Proprietarii trebuie sa verifice periodic si sa se familiarizeze cu luarea temperaturii animalului lor de companie. Cresterea temperaturii corpului, va fi unul dintre primele simptome pentru multe probleme de sanatate.
  • Ochii

    Starea ochilor unui pomeranian, este foarte graitoare.
    Ochii limpezi si luminosi sunt un semn al sanatatii. Cu toate acestea, descarcarea de gestiune, ochii inghititi de sange, sau innorarea lentilelor, sunt toate motive, pentru a face ca pomeranianul sa fie verificat de un veterinar.

    Nasul

    Luati nota, de descarcare anormala, provenita din nasul Pomeranianului.
    Este obisnuit, ca toti cainii, sa aiba o usoara scurgere nazala, dar retineti, daca simptomul devine excesiv.

    Pielea

    Afectiuni ale pielii, cum ar fi nasul uscat, sau usoara descuamare, pot fi un semn al unei boli mai grave, sau doar o afectiune temporara. Cu toate acestea, fisurile profunde, sau fisurile cu lichid, ar trebui verificate de catre un veterinar.

    Urechile

    Pielea rosie, sau iritata din interiorul clapetei, urechii cainelui, ceara groasa, sau scurgerea, sunt semne clare ale unei afectiuni a urechii. Acest lucru, poate indica faptul, ca are purici, alergii sau o alta problema de sanatate.

    Respiratia

    Respiratia anormala, poate fi un semn de boala la pomeranieni.
    Problemele de respiratie, devin mai frecvente, pe masura ce cainii imbatranesc, deci este important, sa acordati atentie tiparelor, si obiceiurilor sale, pentru a detecta o problema, inainte ca aceasta sa progreseze prea departe.
    Orice respiratie suieratoare, balbaiala, tuse sau alte anomalii ale respiratiei, trebuie raportate unui veterinar.

    Cand sa consultati un medic veterinar!

    In calitate de proprietar al animalelor de companie, este foarte important, sa fii constient de sanatatea cainelui tau, in orice moment, nu doar atunci cand pare ca nu se simta bine, sau prezinta unul dintre simptomele de mai sus.
    Verificarea regulata a pomeranianului dvs., este un pas vital, in depistarea timpurie a problemelor.
    Consultati un profesionist, daca nu sunteti sigur daca animalul dvs. are o anumita afectiune, si asigurati-va ca il duceti la controale regulate.

Cum sa va ingrijiti Pomeranianul

Pomeranian – Nevoia de miscare

Din punct de vedere fizic, un Pom complet crescut nu are nevoie de mai mult de 30 de minute de mers pe jos in fiecare zi, impartit intre o plimbare dimineata si seara;
in cazul cainilor mult mai tineri si mai in varsta, doza recomandata de efort este probabil mai mica.
Exagerarea acestuia poate pune presiune pe articulatiile si oasele prietenului dvs., asa ca urmati intotdeauna sfaturile specifice de exercitii ale medicului veterinar.

Pomeranian – Lacom

La fel, este important sa urmati instructiunile medicului veterinar, atat asupra volumului, cat si a tipului de furaje, pe care sa le dati pomeranianului. Mai degraba decat sa o inghita in doua mese fixe, acestor tipi uneori le place sa ciuguleasca, cateodata. Acest lucru este de obicei bine, atata timp cat tineti evidenta, cat mananca in total – si aveti o vorba cu medicul veterinar, in cazul pierderii in greutate, sau a poftei de mancare.

Pomeranian – Perierea

Cateva stiri surprinzatoare din punct de vedere al ingrijirii: pomeranii arata ca o munca grea, dar intr-adevar nu au nevoie de multa intretinere practica.
Periati blana de doua ori pe saptamana, si acest lucru serveste la raspandirea uleiurilor lor naturale, pastrand blana frumoasa si stralucitoare. De asemenea, va va ajuta sa ridicati parul lasat, rezultand mai putine fire de par de ridicat, din mobilier si podele.

Pomeranian – Bai

Baile sunt „pe masura si cand”, blana pare evident murdara, sau cand are un miros usor.
Pentru unii caini din rasa Pomeranian, acest lucru ar putea fi o data pe saptamana, sau cam asa ceva;
Altii la o luna, sau mai mult! Daca blana arata in stare proasta, foarte curand dupa baie, ar putea fi un semn al unei probleme de sanatate, care stau la baza acestuia, deci merita sa o verificati la medicul veterinar.

Pomeranian – Igiena dentara

Periajul dintilor de doua ori pe saptamana, ajuta la prevenirea problemelor dentare mai tarziu, in viata.

Pomeranian – Ingrijirea urechilor, ochilor si a unghiilor

Urechile si zona din jurul ochilor, trebuie curatate, cu un mugur de bumbac, o data pe saptamana, si verificate pentru semne de infectie.
Unghiile au nevoie in general de tundere, o data pe luna.

Prezentare generala

Hranirea adecvata, este vitala, pentru sanatatea si bunastarea cainelui. Puii Pomeranianului, au nevoie de o alimentatie adecvata, pentru a creste.
Cainii din rasa Pomeranian, adulti, au nevoie de o dieta excelenta, pentru a-si mentine sanatatea, iar Pomeranienii in varsta, au nevoie de cea mai buna hrana posibila, pentru a-si satisface nevoile, in schimbare ale unui caine mai in varsta.

Dieta Pomeranianului dvs., ar trebui monitorizata, si reevaluata adesea, pentru a va asigura ca ramaneti pe drumul cel bun; uneori lucrurile se pot abate de la curs.

Desi poate parea un pic coplesitor, sa gasesti mancarea potrivita, pentru pomeranianul tau, aceasta sectiune, va acoperi tot ceea ce vrei sa stii.

Cele mai bune 5 produse pentru Pomeranianul tau:

1.Hrana uscata pentru caini Wellness Core, Talie mica, Grain-Free, Ocean

Se recomanda Wellness Core pentru majoritatea raselor toy.
Calitatea produselor, oferite de acest brand gigant, nu se dezminte nici in cazul raselor de talie mica.

Wellness Core, Talie mica, Grain-Free, Ocean nu contine cereale, soia, coloranti, conservanti sau arome artificiale.
Principala surse de proteine este carnea de somon.

Astfel, Wellness Core, Talie mica, Grain-Free, Ocean, bifeaza doua din necesitatile esentiale ale Pomeranianului: o sursa de proteine usor de digerat, si aportul de acizi grasi, de tip Omega 3, si 6.
Datorita absentei cerealelor, hrana este considerata hipoalergenica, ideala pentru pielea si blana sensibila a Pomeranienilor.

Wellness Core, Talie mica, Grain-Free, Ocean, mentine sanatatea inimii si a vaselor de sange. Acizii grasi Omega 3 (seminte de in, ulei de rapita, ulei de somon, somon, ton), yucca, merisoarele, rosii, scad colesterolul, mentin elasticitatea vaselor de sange, normalizeaza circulatia sangelui prin vase, regleaza tensiunea arteriala si previn aritmiile cardiace si afectiunile circulatorii.

2. Hrana Uscata Pentru Caine, Essential Contour Small Breed

Essential Contour Small Breed, este o hrana uscata, echilibrata, dedicata cainilor adulti de talie mica. Daca detii un Pomeranian sterilizat/castrat sau cu predispozitie la obezitate, atunci Essential Contour Small Breed, poate fi solutia impotriva acestei probleme.

Contine doua surse de proteine, de cea mai buna calitate (carnea de pui si carnea de rata), foarte usor de procesat pentru organismul canin.

Essential Contour Small Breed, atinge incredibilul procent de 33% proteine si datorita pastravului si somonului (carne proaspata in ambele cazuri) din componenta.

Dupa cum stim, carnea de peste, nu numai ca va creste procentul proteic al retetei, dar aceasta va oferi o piele si o blana sanatoasa Pomeranianului dvs., datorita acizilor grasi de tip Omega 3 si 6.

Un alt punct forte al produsului Essential Contour Small Breed, il reprezinta sursele de carbohidrati, de pe lista ingredientelor. Printre acestea enumeram: portocalele, merele, afinele, acai si perele.
Pe langa carbohidrati, fructele mentionate mai sus, aduc un plus de vitamine retetei.

3. Hrana uscata pentru caini Eukanuba, Adult Small & Mediu cu Pui

Eukanuba Active Adult Small Breed, are grija ca Pomeranianul tau, sa fie energic pe tot parcursul zilei!

Ea este creata, special pentru exemplarele cu varsta cuprinsa intre 1 an si 8 ani, reprezentati ai raselor de talie mica.
Nutritionistii de la Eukanuba, au ales drept ingredient principal, carnea proaspata de pui (15%), furnizand proteine de origine animala de cea mai buna calitate.

Desi nu contine carne de peste, Eukanuba, Adult, Small Breed, cu Pui, ofera acizii grasi Omega 3 si 6, organismului canin, acestia fiind esentiali pentru sanatatea pielii si a blanii Pomeranianului tau. Dupa cum am mentionat in articolele anterioare, rasele mici, sunt predispuse la probleme dentare.

Formula special DentaDesfense, oferita de Eukanuba, Adult, Small Breed, cu Pui, ajuta la igiena si sanatatea dintilor.
In plus, forma hexagonala si textura abraziva a bobitelor, curata dintii Pomeranianului, pe parcursul procesului de masticatie.

Nu numai produsul in sine face din Eukanuba, Adult, Small Breed, cu Pui una dintre cele mai bune hrane pentru Pomeranieni, ci si istoricul brandului.
Eukanuba, produce hrana pentru caini, de cea mai buna calitate, inca din 1969, iar ingredientele utilizate provin doar din surse naturale.

Reteta nu contine coloranti artificiali, arome sau OMG.

 4. Hrana uscata pentru caini Royal Canin, X-Small, Adult

Royal Canin, X-Small, Adult, este o hrana uscata, special creata pentru cainii cu varsta cuprinsa intre 10 luni si 8 ani. Bobitele sunt foarte mici, ideale pentru rasele de talie mica (printre care se situeaza si Pomeranianul).

Dimensiunile reduse ale acestora, le fac usor de mestecat si digerat.
Royal Canin, X-Small, Adult, este imbogatit cu EPA si DHA, pentru a oferi sanatate pielii si blanii, doua predispozitii ale Pomeranienilor.

Deoarece vorbim despre o rasa foarte activa, Royal Canin, X-Small, Adult, se ridica la standardele Pomeranienilor, iar energia lor, provine din surse proteice de cea mai buna calitate.
Reteta contine carne de pui, orez, porumb si alte surse de proteine si carbohidrati.

Orezul, este o sursa excelenta de fibre, dar am prefera una de proteine, drept ingredient principal. Cu toate acestea, fibrele joaca un rol important in procesul de digestie al Pomeranianului.

 5. Hrana uscata pentru caini Taste of the Wild Appalachian Valley, Talie mica

Calitatea are pretul sau! Taste of the Wild, Appalachian Valley, Talie mica, poate fi ceva mai scumpa fata de alte produse, pentru rasele de talie mica, insa totul este perfect justificat. Recenziile si parerile cumparatorilor vorbesc de la sine.

Taste of the Wild, Appalachian Valley, Talie mica, nu contine cereale, utilizand doar ingrediente naturale. Pe langa acest fapt, carnea de vanat, este ingredientul principal, din care hrana atinge incredibilul procent de 32 % proteine (minimum).

Taste of the Wild, Appalachian Valley, Talie mica, este dedicat cainilor de talie mica.
Avand un stomac micut, acestia nu vor consuma la fel de multa hrana precum alte rase.
Asadar, ofera-i Pomeranianului tau o hrana de cea mai buna calitate, pe o durata de timp mai lunga.

El se va bucura de aceasta experienta speciala, datorita gustului irezistibil al carnii de vanat, oferit de Taste of The Wild Appalachian Valley pentru caini de talie mica.

Schimbarea hranei pentru un nou catelus Pomeranian

Mancarea pe care un pui a primit-o de la crescator, sau fostul proprietar, nu este de obicei cea pe care ati ales-o pentru Pomeranian. Deci, acest lucru inseamna inevitabil sa faci o schimbare. Acest lucru, trebuie facut treptat; daca se face prea repede, poate provoca suferinta intestinala. Puteti efectua o schimbare lenta si constanta, in felul urmator:

Saptamana 1: Mesele constau in 1/4 de mancare noua, 3/4 vechi, bine amestecate.

Saptamana 2: Mesele constau din 1/2 noi, 1/2 vechi, bine amestecate.

Saptamana 3: Mesele constau in 3/4 noi, 1/4 vechi, bine amestecate.

Saptamana 4: Catelusul Pomeranian, este acum pe deplin, pe noua lui hrana, pe care ati ales-o, pentru a ii satisface nevoile nutritionale.

Cat de des sa hranesti un Pomeranian?

Cate mese ii dati unui caine Pomeranian, in fiecare zi va depinde de varsta lor si de dimensiunea lor.

Puii noi – In prima luna, se recomanda hranirea gratuita

Aceasta, inseamna ca mancarea proaspata, este lasata in orice moment. Acest lucru, se datoreaza faptului, ca la puii tineri, zaharul din sange, poate scadea rapid, si o cauza a acestui fapt, este ca nu mananca suficient de des.

Multor pui noi, va trebui sa li se aminteasca, unde se afla vasul lor cu mancare.
Si asigurati-va, ca inlocuiti alimentele, nu doar sa le completati, pe tot parcursul zilei, pentru a evita crochetele sa devina vechi, si mai putin placute.

Pomeranian – Puii de la 3 luni la 12 ani

Hraniti-va catelusul pomeranian, 3 mese pe zi, si cateva gustari uscate Daca veti fi plecat in timpul zilei, pentru masa de mijloc, acest lucru poate fi administrat, printr-o jucarie care distribuie delicatese, cum ar fi jucaria pentru caini PetSafe Busy Buddy Barnacle .

Pomeranian – De 1 an sau mai mult

Unii pomerani adulti, se descurca cel mai bine, cu 3 mese pe zi, mai ales daca sunt singuri acasa si altii pot fi fericiti cu 2 mese pe zi.
In ambele cazuri, ar trebui administrate si gustari uscate.

Cat de mult sa hranesti un Pomeranian?

Hranirea unui Pomeranian, cu cantitatea potrivita de alimente, poate fi un pic dificila.

Unul dintre cele mai mari elemente, care ii pot arunca pe proprietari, este ca pomeranii, si in special, cei de dimensiuni standard 1,36-3,17 kilograme (3-7 lbs.), nu mananca multa mancare.
La urma urmei, aportul zilnic al acestei rase de jucarii, va fi semnificativ mai mic, decat ceea ce mananca oamenii, sau ce consuma cainii mai mari.

Cerintele de hrana, ale fiecarui caine Pomeranian, vor fi unice, pentru acel caine, si depind de varsta exacta, starea de sanatate, nivelul de activitate si metabolismul individual.
Acestea fiind spuse:

  • Puii in general, necesita 55 de calorii pe kilogram de greutate corporala;
  • Iar adultii, necesita 40 pana la 45 de calorii, pe kilogram de greutate corporala;

Ce trebuie sa faceti pentru a va hrani Pomeranianul cu cantitatea corecta?

1. Cantareste-ti Pomeranianul. Dimensiunea de servire, este aproape intotdeauna bazata pe varsta si greutate. Deci, nu ghici cat cantareste cainele tau; cunoasteti aceasta cifra, cel putin la 1 lire sterline (453,59 grame).
2. Urmati instructiunile de hranire de pe ambalajul alimentelor pe care le oferiti. Retineti ca acest lucru va fi de obicei pe ZI (nu pe masa) si ca se presupune, ca oferiti si mai multe gustari intre mese.
3. Marimea exacta a portiilor, va varia, in functie de tipul de mancare pe care o mananca un caine, de exemplu, mancare uscata vs mancare conservata, si de inalta calitate (fara umpluturi) fata de calitatea scazuta (umpluturi).
4. Tinand cont de factorii de mai sus, care pot afecta dimensiunea de servire, majoritatea pomerienilor, mananca intre 1/3 si 1 cana pe zi.
5. Cand un catelus trece printr-o crestere, pofta de mancare, poate creste, si prin urmare, poate avea nevoie de dimensiuni de servire, putin mai mari. Deci, daca puiul tau, pare sa vrea mai mult dupa ce isi termina masa, nu ezita sa-i oferi a doua portie. Este aproape imposibil, ca un catelus pomeranian in crestere, sa manance prea mult.

Concluzie

Pentru a rezuma, cantitatea de alimente pe care o hranesti cainelui dvs. Pomeranian, va varia destul de mult, in functie de toate elementele de mai sus. Instructiunile de hranire pentru marca aleasa, care se bazeaza pe greutate si varsta, se vor incadra in intervalul corect.

Asigurati-va ca folositi bunul simt, atunci cand il hraniti. Puteti utiliza informatiile de mai sus, ca linii directoare; totusi, daca Pomeranianul tau se indeparteaza de castron, dupa 5 minute, descoperind orice probleme de sanatate, sau pierderea in greutate, aceasta inseamna ca el sau ea este plina. Si daca Pomul tau mananca, ceea ce ii oferi in termen de 10 minute, si vrea mai mult, ofera-i inca 1/8 ceasca de hrana.

Schimbarea de la Catelus la Adult si de la Adult la  alimentatia pentru Seniori

Cainii Pomeranieni, sunt oficial adulti, la un an; cu toate acestea, varsta de a schimba un pomeranian, de la mancare pentru pui, la mancare pentru adulti, poate fi putin mai devreme, la 9-10 luni.
Cresterea, incetineste in mod special, sau s-a oprit pana la aceasta varsta, iar formulele pentru pui, au un continut de grasime cam prea mare, in acest moment.

La aproximativ 8-9 ani, va trebui sa incepeti sa va ganditi la trecerea Pomeranianului dvs., dintr-un soi de adult la un soi de senior.

Retineti ca, unele marci, sunt potrivite, atat pentru cainii adulti, cat si pentru cainii seniori.
Unul dintre cele mai mari elemente, va fi nevoia de omega si glucozamina crescute. Acestea pot fi gasite in cantitati suficiente in unele alimente, sau pot fi administrate ca suplimente.

Hrana umeda pentru caini Vs Hrana uscata pentru caini

In general, daca va hraniti pomeranianul cu hrana comerciala pentru caini, veti dori sa ramaneti cu formula uscata. O dieta continua cu alimente umede fabricate, poate duce la scurgerea intestinelor, si nu este benefica pentru mentinerea sanatatii dintilor, si a gingiilor.

Acestea fiind spuse, unii pomeranieni se impotrivesc cu mancarea uscata, asa ca puteti face cateva lucruri pentru a o face mai atragatoare:

  • Amestecati doar o cantitate mica de conserve (ramaneti cu aceeasi marca, daca este posibil);
  • Peste un pic de bulion de pui sau carne de vita cu continut scazut de sodiu si amestecati-l foarte bine;
  • Dupa ce adaugati putina umiditate, incalziti alimentele la cuptorul cu microunde. Amestecati-l bine, si verificati temperatura inainte de a va alimenta cainele Pomeranian.

Pretul unui caine, din rasa Pomeranian, difera in functie de puritatea rasei, daca este cu pedigree (rasa pura), este mai scump, precum si de alte criterii, spre exemplu, de varsta cainelui, de sexul cainelui, de abilitatile lui, si de crescator.

Va recomandam, ca puiul de caine pe care il cumparati, sa aiba pe putin 2 luni de la intarcarea lui, pentru a fi bine dezvoltat, pentru a avea o structura osoasa corecta, si pentru a nu prezenta boli.

Pentru a afla cat mai multe informatii despre preturi, trebuie sa le cautati pe Google, cu exprersii de genul:  pomeranian boo pret, pomeranian pret, caine pomeranian pret, pomeranian de vanzare, pomeranian alb pret, catel pomeranian pret, pomeranian toy pret, teacup pomeranian pret, pomeranian teacup pret, mini pomeranian pret, pomeranian puppy pret.

pomeranian, pomeranian boo, pomeranian pret, caine pomeranian, pomeranian de vanzare, pomeranian alb, catel pomeranian, pomeranian toy, teacup pomeranian, pomeranian teacup, mini pomeranian, rasa pomeranian, pomeranian puppy, pomeranian boo pret, caine pomeranian pret

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *