Caini de vanzare, Catelusi

Pudel (Poodle) – De vanzare – Pret – Pitic – Toy

pudel-pret-pui

Pudel (Poodle) – Pudelii, sunt printre cele mai recunoscute, dintre toate rasele de caini, in mod instantaneu.

Cunoscut in mare parte pentru aspectul lui elegant, pudelul atletic, dornic si inteligent are atat de multe talente, in afara de a arata pur si simplu dragut.
Aflati mai multe decat credeati ca stiti, despre aceasta rasa iconica Non-Sporting Group, adica Grup non-sportiv.
Caniche-ul, numit Pudel in limba germana si Caniche in franceza, este o rasa de caine de apa. 

Daca sunteti in cautarea unui catelus sau a unei pisici de vanzare/adoptat, sau daca doar doriti sa vindeti/donati un animal de companie, vedeti si publicati anunturi apasand aici!Pudel (Poodle) – Originea

Majoritatea chinologilor, cred ca rasa de caine Poodle, isi are originea in Germania, si este aproximativ echivalenta cu cea moderna.

Poodle Standard – Istoria si originea rasei

Rasa de caine Standard Poodle, de dimensiuni diferite, se pretinde ca a fost cunoscut in Germania, din Evul Mediu si a fost in Germania pe post de caine de apa, la fel cum Anglia a avut cainele Spaniel englezesc de Apa, Franta rasa Barbet, Irlanda cainele Spaniel irlandez de Apa ( Water) (si Nethlands Wetterhoun.
Printre dovezile folosite pentru a sustine aceasta teorie, se numara incontestabil, denumirea germana a rasei, Poodle sau „Pudel” in germana, care deriva din Low Germancuvantul „puddeln” care inseamna „a stropi”, in plus exista o serie de lucrari artistice, ale diferitilor artisti germani, inca din secolul al XVII-lea, care descriu caini de tip Poodle recunoscuti.

Pudelul (Poodle) – Originar din Franta?

Unii cinologi, considera ca pudelul, este originar din Franta, unde este cunoscut sub numele de „Caniche” (traducere din franceza, pentru „caine de rata”) si ca rasa coboara din Barbet, aceasta viziune, este impartasita de Fédération Cynologique Internationale.
Altii sustin, inca diferit, precum ca rasa este originara din Rusia, Piemont sau Africa de Nord-Vest.

Pudel (Poodle) – Caine de vanatoare

Oricare ar fi tara de origine, a pudelului, asa cum denumirile rasei germane si franceze indica faptul ca stramosii moderni ai pudelului, au fost folositi pe scara larga, de catre vanatori, pentru pasari de apa, atat pentru a recupera jocul impuscat, cat si pentru a recupera sagetile si suruburile pierdute care nu si-au pierdut amprenta. Clema distinctiva a blanii de leu a rasei, s-a dezvoltat ca un punct de vedere practic, atunci cand se folosea ca, caini de pasari de apa, parul lung din jurul pieptului, asigura izolatia vitala a cainelui, in apa inghetata, sferturile posterioare tunse, reduceau rezistenta in timp ce inotau, si smocurile de par pe picioare, a furnizat cumpararea in apa.

Concluzie

Pudelul a fost numit dupa stropirea in apa, deoarece acesti caini, au fost initial crescuti, pentru a fi recuperatori de apa. Slujba lo,r era sa aduca rate si alte pasari, inapoi la stapanii lor. Nu si-au pierdut abilitatile de-a lungul anilor. Unii vanatori de pasari acvatice, folosesc si astazi, pudelii, pe camp.

Pudelul miniatural – Folosit in circuri

Datorita inteligentei lor, a naturii licitate, a atletismului si a aspectelor, pudelul, a fost frecvent folosit in circuri, in special in Franta. In circurile franceze, rasa a fost crescuta selectiv, ca marime, pentru a crea ceea ce este acum cunoscut sub numele de Pudelul miniatural, care a fost cunoscut pana in 1907 sub numele de Pudelul de jucarie, ca un cainele de dimensiuni reduse, care este mai usor de manipulat si transportat intr-un circ calator. In calitate de interpreti de circ, varietatea a fost vazuta, frecvent efectuand tot felul de trucuri, inclusiv corzi de mers pe jos, interpretand comedii si chiar efectuand trucuri de magie si carti, in afara circului, soiul urma sa devina un caine de companie extrem de popular.

Pudelul de Jucarie – Istoria rasei

Pudelul de jucarie, a fost creat la inceputul secolului al XX-lea, cand crescatorii au crescut din nou pudelul in miniatura, pentru a crea un caine de companie popular. Initial, aceste eforturi, nu au fost pe deplin eficiente, si au fost observate frecvent pui desfigurati sau deformati, precum si probleme de comportament, rezultat al reproducerii iresponsabile doar pentru dimensiunea piticilor, dar pe masura ce timpul a progresat si au fost adoptate practici de reproducere luate in considerare. Varietatea a devenit setata, ca o replica originala de dimensiuni jucarie. Incercarile ulterioare de a crea o varietate chiar mai mica, Teacup Poodle, nu au reusit sa depaseasca anomalii genetice grave si au fost abandonate.

Poodle Mediu – Recunoscut de FCI

Ultimul dintre soiurile Poodle, care a fost recunoscut, a fost Poodle-ul Mediu, care ca marime se afla la jumatatea distantei dintre Poodle Standard si Poodle Miniatural, care nu este recunoscut universal, de cluburile din canisa din lume ca varietate, in schimb, este recunoscut de Fédération Cynologique Internationale si majoritatea cluburilor de canise europene continentale. Unul dintre motivele pentru crearea acestui soi, de a patra dimensiune, este considerat a fi dorinta de a reduce numarul de intrari ale pudelilor prin varietate la spectacolele de conformare.

Pudel (Poodle) – Profilul rasei

Origine: Franta, Germania
Speranta medie de viata: Intre 12 si 17 ani, in functie de soi. Pudelii mai mici, traiesc in general mai mult.

Temperament: Alert, activ, inteligent, credincios
Dresaj: Usor de dresat
Boli specifice: Specialistii avertizeaza sa aveti mare grija la balonare
Culori: Negru, alb, rosu, gri, albastru, maro, argintiu, caisa

Proportii

Inaltime

  • Standard – 45-62 cm (18-24 in);
  • Mediu – 35-45 cm (14-18 in);
  • Miniatura – 28-35 cm (11-14 in)
  • Jucarie – 24-28 cm (9,4-11,0 in)

Greutate

  • Standard – 20-32 kg (44-71 lb);
  • Mediu – 15-19 kg (33-42 lb);
  • Miniatura – 12-14 kg (26-31 lb);
  • Jucarie – 6,5-7,5 kg (14-17 lb);

Pudel (Poodle) – Caracteristici fizice

Exista 4 soiuri de pudel, dintre care, standardul este acelasi pentru toti, cu dimensiuni variind de la simplu la dublu.

Pudelul mare:

Dimensiunea sa, variaza intre 45 si 60 cm.
Are acelasi aspect, ca Pudelul Mediu, si isi reia proportiile generale, dar cu dimensiuni mai mari.

Pudelul mediu:

Dimensiunea sa, variaza intre 35 si 45 cm.

Pudelul pitic:

Dimensiunea sa, variaza intre 28 si 35 cm. Are aspectul pudelului mediu, dar cu dimensiuni reduse.

Pudelul miniatura (jucarie):

Dimensiunea sa variaza intre 24 si 28 cm. Are aspectul si proportiile generale ale pudelului pitic, fiind in acelasi timp mai mic.

Cele patru soiuri de dimensiuni (mari, medii, pitice si miniaturale) sunt la randul lor impartite in cinci sub-variante de culoare: negru, alb, gri, maro si cais.
Cu toate acestea, standardul este acelasi pentru toata lumea.

Parul :

Abundent, fin si lanos. Este cret si elastic la pudelul cu par cret, strans si formeaza corzi in pudelul cu cablu.

Culoarea :

Imperativ unita. Blana poate fi neagra, alba, maronie (inchisa), gri (uniforma, nici negricioasa, nici albicioasa) sau rosie.

Capul :

Este de doua ori mai lung, decat este lat, proportional cu corpul, nici greu, nici prea subtire. Stopul (unghi format de frunte si linia botului, care poate caracteriza o rasa de animale. (< fr., engl. stop), este usor marcat, dar nu trebuie sters.

Urechile :

Sunt plate, lungi, cazand de-a lungul obrajilor si marite, apoi rotunjite la capatul lor. Pielea pinnei, atinge sau depaseste coltul buzelor, atunci cand este purtata inainte.
Tundut cu fire lungi ondulate.

Ochii :

Sunt ca migdalele, de culoare negru sau maro inchis. Prezinta o expresie inteligenta si dinamica.

Corpul :

Este bine proportionat, putin mai lung decat inalt (la nivelul greabanului). Spatele este scurt, greabanul moderat dezvoltat, coapsele ferme si musculare si crupul rotunjit, fara sa cada.

Coada :

Este ridicata, la nivelul liniei renale. Purtat la 9:10 dimineata de pe linia din spate.

Concluzie

Aspectul general, este cel al unui caine armonios, de lungime medie, cu o blanaa creata caracteristica.
Exista o varietate de cordon, dar acum este foarte rara.
Capul este elegant, drept, bine taiat, proportional cu trunchiul: nu trebuie sa fie nici greu, nici masiv, dar nici prea subtire.
Gatul este puternic si poarta cu mandrie capul sus.
Corpul este bine proportionat cu trunchiul, putin mai lung decat este inalt.
Membrele sunt perfect verticale.
Circumferinta toracica masurata in spatele umerilor, trebuie sa fie mai mare decat inaltimea la greaban, cu cel putin 10 cm.
Coada, legata sus, este scurtat la aproximativ o treime din lungimea sa. Se poarta oblic.
Mersul pudelului este o caracteristica importanta a rasei: usoara si saritura, seamana cu cea a calului arab.

Caracter si aptitudini

Pudel (Poodle) – Afectuos

Acest caine mic si cret, este un tovaras ideal de viata, este prietenos, sociabil, jucaus, si mai presus de toate, foarte loial stapanului sau. Iubeste imbratisarile, si ii place in special sa petreaca momente lungi, alaturi de stapanul sau, pe canapea, pentru a fi imbratisat.

Pudel (Poodle) – Jucaus

Cu o mare vitalitate, pudelul, asa cum il numesc anglo-saxonii, are multa energie de rezerva, si nu este ultimul cand vine vorba de distractie si de clovn.
Sedintele de educatie, sunt de asemenea, pentru el, adesea sinonime cu jocul, deoarece ii place sa invete, si sa-i faca pe plac stapanului sau. Prin urmare, nu ar trebui sa ezitati niciodata sa-i oferiti jocuri atat distractive, cat si educative.

Pudel (Poodle) – Calm

Chiar daca stie sa se aseze, si sa fie foarte discret, acest caine este intotdeauna gata sa intreprinda o activitate, mai ales daca include stimulare mentala sau olfactiva. In acest sens, este un companion dinamic si activ, care ii incanta pe tineri si pe batrani in fiecare zi.

Pudel (Poodle) – Inteligent

Pudelul, este un caine renumit pentru loialitatea si capacitatea sa remarcabila de a invata.
Se adapteaza la multe stiluri de viata, si in acest sens, este un caine foarte inteligent, care este un tovaras de viata deosebit de placut.

Pudel (Poodle) – Vanator

Fost vanator de pasari acvatice, si descendent al Barbetului, Barbone, asa cum se poate numi si el, pastreaza fara indoiala un instinct de vanatoare, un nas fin si o atractie pentru apa. Cu toate acestea, acest instinct ramane masurat la fel, in special „datorita” selectiilor moderne care tind mai mult catre un caine de companie si de placere.

Pudel (Poodle) – Fricos / Suspect cu strainii

Caine de alarma destul de bun, pastreaza o anumita vigilenta, atunci cand un element neobisnuit ii supara rutina. Cu toate acestea, cand este increzator, este foarte amabil.

Pudel (Poodle) – Independent

Foarte loial si atasat de membrii grupului sau social, acest caine isi putea petrece tot timpul cu stapanul sau. In acest sens, el nu este absolut inventiv, si are nevoie de un contact aproape permanent cu familia pentru a inflori.

Daca este lasat pentru sine, isi pierde exuberanta vesela, care il face atat de simpatic si poate deveni galagios, si nevrotic.

Comportament

Pudel (Poodle) – Suporta singuratatea

Acestui caine, nu-i place singuratatea, este inconjurat doar de familia sa (oameni sau alte animale de uz casnic). Are nevoie de profesori, care sunt disponibili, si de preferinta prezenti.

Perioadele de singuratate, pot fi traite senin, doar daca catelul Poodle, este obisnuit inca de la o varsta frageda, sa experimenteze absentele stapanilor sai, intr-un mod progresiv si pozitiv.

Pudel (Poodle) – Usor de educat / Ascultator

Este un caine foarte usor si placut de dresat, pentru ca asimileaza rapid ceea ce i se cere.
Dotati cu o inteligenta remarcabila, si o sensibilitate frumoasa, metodele educationale coercitive vor avea doar un impact foarte negativ asupra lui. Prin urmare, este necesar sa se favorizeze metode blande si pozitive, bazate pe o relatie de incredere.

In ciuda marii sale docilitati, educatia trebuie inca initiata de indata ce catelul Poodle ajunge acasa, pentru a evita obiceiurile proaste, in special pentru subiectii de jucarie si pitici, carora li se acorda prea des privilegii.

Pudel (Poodle) – Latrat

Foarte alert, latra imediat ce observa un eveniment neobisnuit. Acest lucru, poate avea avantajele si dezavantajele sale.
Intr-adevar, in mediul rural in care mediul este destul de linistit si calm, latratul unui caine isi poate informa proprietarii despre o intruziune probabila.
Dar in oras, unde se aud multe zgomote, latratul este uneori exagerat si nu intotdeauna relevant.

Pudel (Poodle) – Este fugar?

Fugiti, dimensiunile mici (jucarii si pitici) sunt mult mai mici decat cele medii / mari.
Dar o atractie pentru excursii solo, poate fi intr-adevar observata, in special daca nevoile de cheltuieli (fizice, sociale si olfactive) nu sunt satisfacute suficient.

In plus, inzestrati cu un fler foarte fin, acesti caini, pot fi rapid intrigati de un parfum interesant.

Pudel (Poodle) – Distrugator

Dificultatile sale de a face fata singuratatii, pot duce uneori la distrugere, mai ales la nivelul obiectelor care au miros de maestri (telefon, telecomanda, perne etc.), deoarece cauta sa se linisteasca singur.

Pudel (Poodle) – Lacom la mancare?

Lacomia acestui caine, permite in special rezultate bune in educatie.
Desigur, nu ar trebui sa-l supraalimentati, dar este adevarat ca recompensele sunt binevenite.

Pudel (Poodle) – Caine de paza

Niciodata agresiv, descendentul Barbetului este un bun caine de alarma, care va sti cum sa-i faca pe proprietari sa inteleaga ca se apropie un element neobisnuit.
El avertizeaza cu privire la orice intruziune, dar dimensiunea si aspectul sau (inselator) fragil de caine, nu ii permit sa fie un factor de descurajare.

Pudel (Poodle) – Primul caine

Pentru o prima adoptie, acest caine, indiferent de dimensiunea sa, este ideal, deoarece are toate calitatile de a se adapta la multe profiluri de maestri.
Docil, inteligent, amabil, jucaus, jovial, este potrivit atat pentru tineri, cat si pentru batrani, cei mai dinamici si mai fragili.

In plus, cele patru dimensiuni diferite, si cele cinci culori diferite ale blanii, permit tuturor sa isi gaseasca cainele perfect.

Conditii de viata

Pudel in apartament

Foarte versatil, Pudelul, in special Pudelul de jucarie, se poate adapta foarte bine la oras, dar si la mediul rural, unde va gasi in ambele medii, o modalitate de a inflori, atata timp cat se bucura de plimbari regulate.

Foarte confortabil intr-un apartament, poate trai si intr-o casa cu o gradina unde apreciaza ca poate petrece timpul in interior si in aer liber.

Pudel (Poodle) – Nevoia de exercitii / sport

Foarte dinamic si activ, acest caine trebuie sa se exercite atat fizic, cat si mental, social si olfactiv pentru a fi bine pe labele sale.

Multe activitati trebuie sa i se ofere pentru a-si putea exprima intregul potential.
Astfel, plimbarile lungi, constituie o baza clasica a cheltuielilor zilnice, la care trebuie adaugate activitati mai stimulative, precum sesiuni de ascultare, urmarire, inot etc.

Pudel (Poodle) – Calatorii / Usurinta in transport

Bineinteles, subiectii mici, sunt mai usor de transportat si de luat cu dvs,. oriunde, mai ales prin intermediul unei genti de transport. Cu toate acestea, dimensiunile mari, cum ar fi Pudelul urias, sunt la fel de grozave, datorita adaptabilitatii lor mari si inteligentei lor, care le permit sa asimileze regulile vietii in societate.

Compatibilitate

Pudelul si pisicile

Foarte sociabil si jucaus, acest caine, se intelege foarte bine cu pisicile, si in general, cu toate celelalte animale de companie.
Cu cat mediul sau este mai bogat, cu atat acest caine este mai fericit.

Pudelul si alti caini

Socializarea lui Barbone, nu este intr-adevar complicata, deoarece, are intr-un mod innascut, o anumita afectiune pentru congenerii sai, cu care iubeste sa se joace.
Cu toate acestea, pentru cei mici, va fi necesar, sa acordati atentie compatibilitatii sabloanelor, pentru a evita orice incident neintentionat.

De la o varsta frageda, va trebui sa se intalneasca cu caini de toate dimensiunile, pentru a-si dezvolta si intari codurile canine, si acest lucru cat mai regulat, chiar si in general se intelege bine cu colegii sai.

Pudelul si copiii

Insotitor foarte bun pentru copii, ii place sa se joace cu ei, si le apreciaza prezenta, atata timp cat il respecta, desigur.

Pudelul si varstnicii

Marea adaptabilitate a acestui caine, ii permite sa se integreze fara probleme, intr-o gospodarie, formata din persoane in varsta.
Dar fii atent, nici el nu trebuie sa treaca printr-o viata de zi cu zi sedentara, caz in care si-ar pierde jovialitatea si bunatatea.

Rezistent / Robust

Singurul punct slab al acestui caine, sunt urechile sale: sunt predispuse la infectii ale urechii, daca nu sunt curatate in mod regulat. De asemenea, este un caine foarte robust, si cel care traieste cel mai mult in termeni absoluti: nu traieste in medie doisprezece ani, ci cincisprezece si uneori chiar mult mai mult!

Rezista la caldura?

In timpul perioadelor de vara, si in principal, a valurilor de caldura, este recomandabil, sa-i organizati plimbari dimineata, devreme, si noaptea, tarziu, si sa promovati plimbari cu corpuri de apa, astfel incat, cainele sa se racoreasca. Desigur, trebuie pusa la dispozitie, apa dupa bunul plac, si un colt de umbra.

Rezista la frig?

Pudelul de Jucurie si Pudelul pitic, sunt putin mai delicati, si adesea sufera de frig.
Prin urmare, trebuie sa locuiasca aproape neaparat in interior.

Tendinta de a creste in greutate

Mai ales in timpul sesiunilor de educatie, avem adesea tendinta de a-i oferi o multime de delicii, ca recompense, si asta este minunat!
Dar, in acest caz, este important sa se reglementeze cu ratia zilnica, pentru a evita supraalimentarea si supraponderalitatea pe care o poat castiga rapid, acest caine.

Patologii comune si boli ale Pudelului

Boala Addison

Boala Addison, sau hipocortizolismul, este o tulburare endocrina, in care glandele suprarenale, nu produc suficienti hormoni steroizi, si, prin urmare, provoaca un deficit de corticosteroizi naturali.
Boala afecteaza in principal femelele tinere sau adulte.

Simptomele observate, cum ar fi depresia, varsaturile, tulburarile alimentare sau chiar diareea, rezulta direct din deficitul de corticosteroizi, dar pot fi indicatori ai multor alte patologii.
O examinare mai aprofundata, care combina o ionograma si un examen biochimic al sangelui, poate face posibila stabilirea unui diagnostic, si excluderea altor patologii.
Predispozitia rasei si sexului, este de asemenea, un criteriu de orientare a diagnosticului, dar nu poate fi suficienta.

Tratamente

Tratamentul pe termen lung, consta in furnizarea unui aport permanent de glucocorticoizi, si mineralocorticoizi.
Este un tratament greu si restrictiv. Se poate dovedi, de asemenea, greu pentru proprietar.

Boala, se poate prezenta si sub forma de crize numite „crize addisoniene”.
In acest caz, gestionarea ei, este un tratament de urgenta, care consta in corectarea starii de soc, deoarece viata cainelui este in joc.

Colaps traheal

Colapsul traheal, este o boala a cailor respiratorii. Se caracterizeaza printr-o trahee prabusita, care obstructioneaza caile respiratorii, si poate duce la sufocare.

Pudelii pitici si pudelii in miniatura (jucarie), se numara printre rasele predispuse la dezvoltarea colapsului traheal.
Boala poate afecta cainii de orice varsta, indiferent de sex.
Cu toate acestea, supraponderalitatea si obezitatea, sunt factori agravanti ai predispozitiei.

O tuse persistenta, puternica, la o rasa predispusa la colapsul traheal, este un indiciu de diagnostic, dar examinarile suplimentare, cum ar fi palparea si radiografia, sunt esentiale pentru a confirma colapsul.

Tratamente

Tratamentul este diferit, daca ingrijirea animalului, se face in timpul unei crize acute, in care cainele are mari dificultati de respiratie, sau pe termen lung.

In timpul unei crize, este esential sa se calmeze tusea, cu supresive, si animalul, folosind sedative, daca este necesar.
De asemenea, poate fi necesar sa-l adormi, si sa-l intubezi, pentru a restabili respiratia.

Pe termen mai lung, cainelui i se pot administra bronhodilatatoare si corticosteroizi. Poate fi luata in considerare, plasarea unui stent, pentru a creste deschiderea traheei, dar pana in prezent, nici-un tratament nu a facut posibila, tratarea colapsului traheal.
Daca animalul este obez, poate fi luata in considerare pierderea in greutate.

Displazia coxofemurala

Pudelul, este una dintre rasele canine, predispuse la displazia sold-femurala.
Este o boala mostenita, rezultata dintr-o articulatie de sold malformata.
Articulatia este slabita, iar osul labei cainelui, este malformat, si se deplaseaza prin articulatie, provocand uzura dureroasa, lacrimi, inflamatii si osteoartrita.

Diagnosticul si stadializarea displaziei, se realizeaza prin radiografie.

Desi este o boala mostenita, displazia se dezvolta odata cu varsta, si diagnosticul se face uneori, la un caine mai in varsta, care poate risca sa complice administrarea.

Pudel (Poodle) – Tratamente

Tratamentul de prima linie, este adesea antiinflamator, sau cu corticosteroizi, pentru a reduce osteoartrita.
Interventiile chirurgicale, sau chiar montarea unei proteze de sold, pot fi luate in considerare, in cele mai grave cazuri.
Este inca important, sa retineti, ca aceasta boala, nu este inevitabila, si, cu medicamentele potrivite, cainii in cauza, pot avea o viata buna.In functie de faptul ca, cainele este sau nu expus, ingrijirea acestuia, va trebui sa fie mai mult sau mai putin riguroasa.

Pentru subiectii expusi, o croiala foarte precisa, trebuie facuta de un ingrijitor profesionist pentru caini (numit si handleur) si aceasta, reprezinta un anumit cost si timp, in special pentru pudelul urias.

Pentru cainii insotitori, care nu participa la competitii, este inca necesara intretinerea regulata: perierea saptamanala (sau mai multe) este esentiala, iar ingrijirea / taieturile regulate, sunt esentiale pentru a mentine o anumita uniformitate a blanii.

Pierderea parului

Pudelul este unul dintre cainii care naparleste foarte putin, astfel incat, sunt deosebit de potriviti persoanelor cu alergii, la saliva si parul cainelui.

Pregateste-ti pudelul in mod regulat!

Probabil ca ati vazut, imagini cu pudeli de spectacol, care afiseaza ceea ce arata ca un stil de ingrijire nebun, pufos. In timp ce nu trebuie sa imitati acest aspect, in stilul animalului dvs. de companie, trebuie totusi sa urmati un regim de ingrijire destul de strict, pentru a ii mentine blana pudelului. In plus fata de periajul saptamanal acasa, ar trebui sa va ingrijiti pudelul, profesional, la fiecare 6-8 saptamani.
De fapt, pompadourile marcate ale pudelului, nu au aparut ca o caracteristica decorativa, ci din necesitate: dupa ce si-au antrenat pudelii, sa recupereze rate din apa, vanatorii, aveau nevoie de un stil de blan, care sa nu-i inabuse si sa-i impiedice, pastrati-le articulatiile si sistemul cardiovascular la temperaturi scazute.

Clipuri pentru pudel

Exista cateva clipuri diferite pe care ati putea dori sa le incercati pe cainele dvs.:

Pudel (Poodle) – Clipul pentru catelus

Pudelii cu varsta de cel putin 12 luni, poarta adesea acest clip, cu fata, picioarele si coada rase, si restul parului, taiat cu foarfeca. Un topknot (mot) este optional.

Pudel (Poodle) – Clema de miel

Toata blana este taiata la aceeasi lungime scurta, lasand pudelul sa para ca poarta un halat de baie cald… sau o haina de lana fuzzy de oaie.

Pudel (Poodle) – Clema pentru ursulet de plus

Dupa cum sugereaza si numele, acest clip, lasa pudelul tau, sa arate mai putin ca un pudel, si mai mult ca un ursulet de plus, clasic, cu parul taiat uniform.

Pudel (Poodle) – Clipul pentru bikini (alias „clipul Miami”)

Blana este rasa pe coada, fata si picioare, cu blana ramasa tunsa la o lungime uniforma, dupa cum se doreste.

Pudel (Poodle) – Clipul de canisa (alias „clipul de utilitate”)

Aceasta clema functionala de lucru, are un puf de coada, cu blana ramasa taiata la o lungime uniforma, cu exceptia fetei si a picioarelor.

Pudel (Poodle) – Clipul orasului si al tarii

Burtica, fata, gatul si picioarele sunt rase. Blana ramasa este lasata lunga.

Spala-ti dintii pudelului!

Ar trebui sa ii spalati dintii pudelului, zilnic, cu o pasta de dinti canina, si periuta de dinti, aprobata de veterinar. Daca ati adoptat un pudel, pentru adulti, care nu a avut anterior ingrijire dentara zilnica, efectuati o curatare profesionala inainte de a incepe schema zilnica.
Acest lucru, este deosebit de important, pentru pudelii de jucarie si pudelii pitici, deoarece, acestia tind sa aiba mai multe probleme cu retragerea gingiilor.
Puteti sustine in continuare, sanatatea dentara a pudelului, oferindu-i oase din piele bruta, si tratamente dentare speciale, pe care sa le mestece. Doar asigurati-va ca selectati un soi de piele bruta, care nu contine aroma adaugata si este produs in SUA .

Ramaneti activ!

Mergeti cu pudelul la plimbare, de mai multe ori pe zi. Pudelii, nu au nevoie de atat de multa miscare, ca si alte rase energetice, dar ar trebui totusi, sa te straduiesti sa-i plimbi, cel putin de doua ori pe zi, timp de cel putin 20 de minute pe plimbare. Acest lucru, este deosebit de important, pentru pudelii mari (standard), deoarece este pudelul de cea mai mare dimensiune, si cel mai activ.
Pudelii de jucarie si pitici, necesita mai putina activitate fizica, dar trebuie totusi sa va asigurati ca fac suficient exercitiu, pentru a mentine un sistem cardiovascular si digestiv sanatos.

Pudelul mare este mai rezistent!

Un pudel standard, poate dezvolta o rezistenta si o viteza, superioare – unii oameni s-au antrenat chiar si pentru maratoane cu aceasta rasa zgomotoasa! Dar, ar trebui sa intensificati activitatea treptat, pentru a evita supraincalzirea.
Curtile din spate, pot fi o resursa excelenta, pentru a lasa pudelul sa alerge si sa se joace, dar, deoarece pudelii sunt caini foarte inteligenti si vicleni, asigurati-va ca, curtea este bine echipata cu garduri inalte si durabile. Scanati-va gardurile cu atentie, pentru a gasi gauri sau puncte slabe, inainte de a lasa cainele sa alerge, si nu lasati cainele sa fie afara, atunci cand nu sunteti acasa pentru supraveghere.

Faceti activitati precum evenimente de teren si urmarire!

Pudelii, au fost initial crescuti in Germania, pentru a fi urmaritori si recuperatori de apa, asa ca au simturile mirosului si inteligenta excelente. Evenimentele de teren, vanatoarea, urmarirea si exercitiile de agilitate, sunt toate optiuni excelente, care permit ca pudelul, sa utilizeze aceste seturi si interese naturale de calificare, mentinandu-l in acelasi timp angajat mental si activ fizic.
Antrenamentul de urmarire, implica obtinerea cainelui sa urmeze parfumul (mirosul) unui tracker (urmaritor) pe o distanta extinsa, sa navigheze prin obstacole in teren, si sa gaseasca si sa recupereze un obiect, cum ar fi o manusa, sau o palarie, care poarta parfumul trackerului. Daca nu sunteti familiarizati cu procedura, puteti obtine ajutor cu acest tip de instruire, prin intermediul organizatiilor locale de pudel, cursuri de ascultare sau capitolele American Kennel Club.

Fa din pudelul tau un membru al familiei!

Pudelii iubesc, dar asta inseamna si ca au nevoie de o multime de atentie in schimb.
Prefera sa fie alaturi de tine tot timpul, asa ca, include-ti cainele in orice poti.
De exemplu, duceti-l cu dvs. la jocul de baseball al copiilor, la jogging-ul de dimineata si la gratarul prietenilor.
Deoarece pudelii nu tolereaza foarte bine singuratatea, ar trebui sa le oferiti o jucarie de distragere a atentiei, cum ar fi o jucarie de livrare a alimentelor, de tip Kong, atunci cand trebuie sa ii lasati in pace. In caz contrar, pudelul tau, va actiona, si isi va mentine mintea ocupata prin alte comportamente, adesea distructive, cum ar fi mestecarea mobilierului, sau a pantofilor.

Pudel (Poodle) – Metode de antrenament

Folositi metode de antrenament, bazate pe recompense, pentru a preda abilitati de ascultare. Majoritatea expertilor, sunt de acord ca cel mai bun mod de a antrena un caine, este prin intarirea pozitiva – adica recompensarea comportamentelor, pe care doriti sa le faca cainele in loc sa ii pedepsiti pe cele negative. In aceasta abordare, oferiti delicii si / sau laude verbale, atunci cand cainele face ceva bun, sau va respecta poruncile, cum ar fi „stati”, „priviti” sau veniti. ” Asigurati-va ca nu-l rasfatati, si laudati-i in cateva secunde, doar comportamentul corect, pentru ca altfel, cainele dvs., nu va intelege pentru ce este recompensati.
Tratarile, trebuie sa fie mici, usor de mestecat si sanatoase, asa ca nu folositi alimente umane, care obisnuiesc cainele, cu gustari sarate, si pot incuraja cersitul. Folosirea miezurilor individuale, din hrana uscata normala a cainelui, sau a bucatilor mici de pui prajit, sau la cheie poate fi o optiune buna.

Vizitarea medicului veterinar

Pastreaza-ti pudelul sterilizat!

Cu exceptia cazului, in care sunteti un crescator autorizat de caini, echipat cu spatiul si materialele necesare pentru a creste pudelul, in mod responsabil, cainele dvs., ar trebui sa fie sterilizat. Femelele, sunt cel mai bine desexate, din motive de sanatate, si control al populatiei. Daca aveti un caine de sex masculin, discutati cu medicul veterinar, despre avantajele si dezavantajele castrarii.

Vaccinati-va pudelul!

Ar trebui sa va asigurati, ca ii faceti pudelului dvs., cel putin vaccinurile impotriva rabiei, tulburarii, parvovirusului si adenovirusului. Puteti obtine, de asemenea, un vaccin antigripal si alte vaccinuri preventive pentru pudelul dvs., dar acestea nu sunt strict esentiale in conformitate cu instructiunile veterinare.
De exemplu, daca locuiti in zone cu populatie ridicata de sarpe cu clopotei, sau capuse, va recomandam sa-i faceti vaccinari speciale impotriva veninului de sarpe sau a bolii Lyme.

Oferiti-i tratamente preventive!

O parte din datoriile unui proprietar responsabil, include asigurarea ca, cainele dvs., primeste tratamente regulate, pentru a preveni problemele de sanatate. Veterinarul dvs. va poate oferi medicamente, pentru prevenirea viermilor inimii, puricilor, capuselor si viermilor interni.

Fiti constienti de problemele de sanatate specifice pudelului. Exista unele boli si afectiuni, cum ar fi boala Addison si Cushing, care afecteaza pudelii, mai mult decat le fac alte rase, deci ar trebui sa stiti ce sa cautati, si cum sa preveniti dezvoltarea problemelor.
Simptome, precum mancarime, piele uscata sau umflaturi anormale, necesita o vizita la medicul veterinar, in timp ce simptome mai grave, cum ar fi urinarea dificila, abdomenul distins, gingiile decolorate, sau ochii tulburi, justifica o calatorie mai urgenta, la clinica de urgenta.
De asemenea, ar trebui sa aveti grija, la simptomele alergiilor. Pudelii, nu sunt o rasa deosebit de predispusa la alergiile alimentare, dar tineti cont, de orice simptome, cum ar fi mancarimea pielii, linsul excesiv, sau infectiile urechii. Daca observati oricare dintre aceste probleme, vizitati cabinetul veterinar local, si vedeti daca ei cred ca mancarea ar putea fi cauza alergiei cainelui dvs.

Faceti-i controale anuale si analize de sange!

Pe langa faptul, ca ramaneti la curent cu vaccinurile cainelui dvs., ar trebui sa il luati la medicul veterinar, in fiecare an, pentru un control standard si analize de sange. Aceste teste, vor indica orice infectii sau boli care se dezvolta recent, iar detectarea timpurie a unor afectiuni grave, precum Addison, va imbunatati foarte mult sansele de recuperare si speranta de viata a cainelui.

Fiti proactiv cu privire la sanatatea cainelui dvs. adresandu-i medicului veterinar cateva intrebari ori de cate ori le vedeti.

De exemplu, intrebati daca greutatea pudelului dvs. se incadreaza in liniile directoare prescrise, daca ar trebui sa consultati un specialist cu privire la orice probleme in curs, sau daca cainele dvs. ar trebui sa faca o curatare dentara profesionala.Hranirea unui catelus Poodle, implica luarea deciziilor, precum:

  • Alimente comerciale umede sau uscate;
  • Mese crude sau gatite de casa;
  • Cat de des sa-i hraniti, in functie de varsta lor;
  • Marimea potrivita a portiunii;
  • si cum sa va deplasati intre diferite alimente si etape;

Din fericire, exista o multime de cercetari si cunostinte disponibile, pentru a informa aceste alegeri si pentru a sustine un Pudel in crestere!

Hranirea unui catelus Pudel

Vrei sa stii cum sa hranesti un catelus Poodle?

Sa ne uitam la diferitele tipuri de diete, nevoile speciale ale catelusilor, si faptele nutritionale pe care ar trebui sa le intelegeti.

Aducerea pudelului la o dieta buna, afecteaza sanatatea si temperamentul, deci este important.

Dar fiecare caine, este un individ, si ar trebui sa fie luate in considerare si nevoile sale, de stil de viata.

Schimbarea marcilor de alimente pentru catelusi

Cand aduceti acasa un catelus nou, s-ar putea sa doriti sa ii schimbati mancarea, la un brand pe care il preferati.

Crescatorii si medicii veterinari, sunt de acord ca ar trebui sa asteptati, pana cand cainele dvs. va fi alaturi de dvs., cel putin cateva saptamani.
Acestea, reprezinta un moment al schimbarilor majore, pentru catelusul dvs., si ar trebui sa reduceti la minimum, trauma care vine dintr-o data.

Pudel (Poodle) – Cum ii schimbati dieta?

Planificati sa schimbati alimentele pentru caini, in decurs de o saptamana, sau cam asa ceva.

  • Pentru prima zi si a doua zi, dati-i in jur de 75% din alimentele vechi, cu 25% din cele noi.
  • Pentru a treia si a patra zi, dati-i aproximativ jumatate din fiecare.
  • Apoi, in a cincea si a sasea zi de tranzitie, dati-i 75 la suta din hrana noua si 25 la suta din cea veche.
  • Pana in a saptea zi, cainele dvs., ar trebui sa fie complet ajustat, la noua dieta.

Acest proces, poate ajuta la usurarea problemelor digestive, pe care le poate avea noul caine, ca urmare a schimbului alimentar.

Aveti grija, la semnele de tulburari digestive, cum ar fi varsaturile, diareea, gazele si lipsa poftei de mancare.

Daca puiul tau pierde in greutate, pe masura ce-l treceti la alta dieta, sau prezinta alte semne ca nu se acomodeaza bine, cu noua dieta, revin-o la mancarea veche, pentru o vreme.
Puteti incerca intotdeauna mai tarziu.

Cainii, la fel ca oamenii, pot fi alergici la anumite alimente. Si, la fel ca noi, au bacterii intestinale, care pot fi perturbate de alimente ciudate.

Consultati un medic veterinar daca semnele continua!

Dietele pentru catelusi Pudel

Aveti multe optiuni atunci cand vine vorba de alimentele pentru caini.

Multe diete de astazi, sunt specifice varstei sau etapei vietii, chiar specifice rasei. Dar chiar conteaza acest lucru sau este marketing?

Adevarul este, ca de fapt, Marcile care produc alimente pentru caini, acorda atentie cercetarii pentru a formula cea mai buna nutritie, pentru diferite etape ale vietii, si pentru diferite dimensiuni de caini.

Pudel (Poodle – Alegeti varsta pentru dieta!

Varsta este un factor determinant, mai important pentru dieta, decat rasa.
Deci, daca doriti sa stiti daca mergeti la varsta sau la rasa, alegeti varsta!

O formula buna pentru pui, va include substante nutritive suplimentare, cum ar fi calciu, si calorii suplimentare, pe kilogram de greutate corporala.
De asemenea, va avea un numar adecvat de vitamine, minerale, antioxidanti, aminoacizi, carbohidrati si grasimi pentru cantitatea potrivita de crestere.

Cantitatea potrivita, include de fapt, restrictia anumitor nutrienti. A avea prea mult lucru bun poate fi de fapt rau pentru caini.

De exemplu, la rasele mari, precum Pudelul standard, ingestia de cantitati excesive de energie, si calciu, ca pui, poate duce la o probabilitate mai mare de boli ortopedice de dezvoltare, cum ar fi displazia soldului. Pudelii sunt predispusi genetic la astfel de probleme articulare, asa ca dieta aici, este foarte importanta.

Retineti, dimensiunea pentru adulti a catelusului dvs. Poodle. Dupa cum stiti, pudelii vin in dimensiuni standard, sau mare, pitic si miniatural sau jucarie.
Veti dori, sa va adaptati dieta, pentru catelusi Poodle, la dimensiunea potrivita a cainelui.

Dar asigurati-va ca mergeti cu o mancare buna pentru caini, pentru a incepe cu puii.

Cum se modifica hranirea pe masura ce un catelus Pudel devine mai in varsta?

Pe masura ce catelusul tau Poodle, imbatraneste, nevoile sale se schimba. Va trebui sa tineti pasul, cu noile cerinte nutritionale.

O hrana pentru caini adulti, ar trebui sa aiba mai putine proteine, calciu, grasimi si acizi omega-3 decat versiunea pentru catelusi.

Odata ce pudelul dvs., ajunge la aproximativ 80 la suta din marimea asteptata, pentru adulti, nu ezitati sa treceti la marca pentru adulti. Daca nu, probabil ca veti incuraja obezitatea si problemele ortopedice, la catelusul dvs. din cauza ca acumuleaza prea multa grasime.

Acordati atentie limbajului corpului catelusului. Fiecare caine, este diferit in ceea ce priveste metabolismul si tipul de corp.

Daca lasa mancarea in urma, de exemplu, s-ar putea sa se simta prea plin, din cauza continutului de grasime, din mancarea pentru catelusi.
In acest caz, ar putea fi timpul sa treceti la marca de dieta pentru caine adult.

Cu ce sa hranesti un catelus Pudel?

Pentru catelul tau Poodle, vei avea nevoie de o dieta, care sa includa ingrediente de inalta calitate, si o nutritie echilibrata.

Clubul Poodle din America, spune ca pudelii, nu sunt mancatori de finicky, si se dezvolta cu alimente simple si pregatite.

Luati in considerare temperamentul, care are ca rezultat niveluri de activitate mai mari, sau mai mici, dimensiunea si statura, precum si capacitatea de izolare a blanii cainelui dvs..

Dar ar trebui sa folositi mancare sau mancare umeda? Comerciala sau de casa?

Depinde de tine. Ce functioneaza cel mai bine cu stilul tau de viata si cu nevoile cainelui tau?

Sa aruncam o privire asupra alegerilor dvs.

Hranirea unui catelus Pudel (Poodle)

Una dintre cele mai populare alegeri de hranire, sunt crochetele comerciale uscate.

Sunt convenabile, la un pret rezonabil, si contin in general, o nutritie echilibrata pentru puiul tau de pudel. In plus, crochetele, sunt bune pentru dintii catelusilor, deoarece textura dura, ajuta la razuirea mecanica a resturilor alimentare.

Un avantaj major al mancarii uscate, este ca nu se va strica, si o puteti lasa afara.

Cautati surse de proteine, ​​pe baza de carne, in primele ingrediente enumerate pe ambalaj! Asigurati-va ca, incepeti cu o formula de catelus, daca cainele dvs. are varsta sub 12 luni!

Hranirea cu mancare umeda a unui catelus Pudel

Multe optiuni de hrana pentru caini, conservate, sunt digerabile si pline de nutritie echilibrata. Cu toate acestea, este posibil sa trebuiasca sa faceti ceva mai mult pentru a gasi nutritia completa pe care o cautati.

Nu toate alimentele umede, ofera o dieta echilibrata, deci asigurati-va ca cititi etichetele.
Si nu uitati! Sa nu lasati conservele afara, prea mult timp!

Daca cainele dvs., are nevoie de o hidratare mai buna, sau are probleme cu dintii, mancarea umeda, ar putea fi o optiune buna. Alimentele conservate, au adesea 75% continut de umiditate, comparativ cu, 6-10% pentru cele uscate.

Deoarece, cainilor pare sa le placa gustul, aceasta este o alegere buna pentru cainii, care nu se simt bine. Alimentele conservate, au mai multe grasimi si proteine, ​​si mai putine carbohidrati, impreuna, cu mai multe produse de origine animala.

Medicii veterinari, recomanda alegerea conservelor, sau a crochetelor, pe baza propriilor preferinte, a cainelui, a bugetului si a stilului de viata.

Simtiti-va liber sa completati hrana umeda a cainelui dvs., cu crochete, pentru a-i oferi niveluri optime de nutritie, si aroma fara a rupe banca.

Feeding A Puppy Raw (BARF)

Dietele alimentare crude, cum ar fi Bones si Raw Feeding (BARF), sunt foarte populare, si cu siguranta, veti gasi veterinari si crescatori, care jura pe ele. Aceste diete, sunt naturale si placute, ceea ce poate fi excelent, pentru nutritia cainelui, nivelurile de energie si sanatatea pielii.

Cu toate acestea, ar trebui sa fiti constient de faptul ca, stiinta nu este in mod necesar de acord, cu acest punct de vedere. Deocamdata, oamenii de stiinta, multi medici veterinari si FDA spun ca ar trebui sa evitati hranirea cruda.

Pudel (Poodle) – Dezavantajele dietei crude

Dietele crude, tind sa fie dezechilibrate nutritional. Studiile, arata ca pana la 60% din dietele crude, si de casa, au dezechilibre nutritionale majore.

In plus, bacteriile din carnea cruda, pot fi transmise cu usurinta atat cainilor, cat si oamenilor. Acest lucru, s-a dovedit a fi un pericol, in pana la 80% din dietele crude de pui.

Daca va hraniti cainele cu hrana cruda, permiteti timpul de tranzitie, pentru a lasa intestinul cainelui, sa se reajusteze.

De asemenea, faceti-va cercetarile! Aflati despre manipularea si depozitarea in siguranta a carnii. De asemenea, va trebui sa stiti ce nutritie are nevoie cainele dvs. in ce etape de viata si ce alimente sa dati pentru o nutritie adecvata.

Asigurati-va ca va vedeti medicul veterinar in mod regulat. Daca nivelurile de nutritie ale cainelui dvs. sunt dezactivate, medicul veterinar va poate ajuta sa va ajustati inainte de a se produce daune asupra sanatatii cainelui.

Hranitiva catelusul cu o dieta de casa!

Hranirea de casa, va permite sa adaugati carne si legume fierte, la dieta cainelui dvs..

Acest lucru, functioneaza, deoarece unele alimente, ofera mai multa nutritie (si au un gust mai bun!) cand sunt gatite. Altele sunt mai bune crude.

Deci, aceasta dieta, poate fi mai flexibila, si mai usor de tratat, decat dieta cruda. Si puteti evita si unele dintre capcanele carnii nefierte.

Cu toate acestea, trebuie abordate unele dintre aceleasi probleme nutritionale.

Nu poti sa-ti hranesti cainele cu aceleasi lucruri, pe care le mananci in fiecare zi. Ceea ce functioneaza pentru tine, nu functioneaza neaparat pentru catelusul tau Pudel.

Ca si in cazul unei diete crude, consultati medicul veterinar, si asigurati-va, ca aveti controale periodice, care va vor permite sa ajustati dieta.

Cat de mult ar trebui sa-mi hranesc catelusul Pudel?

Cantitatile de hrana, pentru catelusul tau Pudel, vor varia in functie de dimensiune, stadiul de viata, stilul de viata si starea corpului.
De exemplu, un caine mai in varsta, va avea cu 20% mai putine calorii, decat un caine adult, de varsta mijlocie.

Sumele vor varia, de asemenea, in functie de marca, deci verificati etichetele alimentelor pentru caini, pentru indrumare.

Pudelii, sunt caini energici, si veti dori sa tineti cont de asta.
Consultati medicul veterinar pentru cantitati exacte!

  • Dar nu uitati sa hraniti puii, mai des, decat adultii – 4-5 mese mici, pe zi.
  • Reduceti-l la 2-3 mese, mai mari pe zi, dupa varsta de sase luni.
  • Ca adult, cainele poate fi hranit de 1-2 ori pe zi.

Catelul meu are greutatea potrivita?

A fi supraponderal sau obez, sunt conditii nedorite, pentru sanatatea cainelui dumneavoastra. Cantareste-ti catelul frecvent, si foloseste o diagrama de crestere, a pudelului, apoi ajusteaza cantitatile de alimente, dupa cum este necesar.

Verifica coastele cainelui tau. Daca nu-i puteti simti coastele, sub pielea cainelui dvs., acesta poate fi supraponderal.
Daca le puteti vedea, fara a fi nevoie sa le simtiti, este posibil ca, cainele dvs., sa aiba nevoie de mai multa mancare.

Cautati alte simptome ale greutatii problematice, cum ar fi epuizarea, si dificultatea de a se intoarce, sau problemele intestinului si gazelor.

Catelusul meu este inca flamand!

Unii pui, vor sa manance in continuare, chiar si dupa ce le-ai dat cantitatea exacta de hrana, de care au nevoie.

Nu-i da mai mult!
Pudelii sunt predispusi la obezitate, iar obezitatea vine cu o multime de probleme de sanatate pe care nu doriti sa le tratati, cum ar fi tulburarile metabolice si digestive, durerile de spate, bolile de inima si problemele articulare.

In schimb, gaseste modalitati de a-ti ajuta puiul, sa manance mai incet, decat sa se simta satul mai repede. Un castron cu hrana lenta, poate ajuta la reducerea ratei, cu care cainele tau esueaza masa, de exemplu.

Un alimentator de puzzle, sau alte jucarii, pot ajuta de asemenea.
Joaca-te cu el, pentru a-l distrage!

Daca intr-adevar, credeti ca trebuie sa ajustati cantitatile de alimente, discutati cu medicul veterinar, si primiti sfaturi profesionale.

Catelusul meu nu va manca

Exista situatii, in care puii, nu vor manca, dar veti dori sa va supravegheati situatia.

Acest lucru, se intampla, de exemplu, atunci cand cainii sunt stresati. O miscare mare, este o mare schimbare de viata, care poate induce anxietate.

Dar daca puiul dvs., nu mananca mai mult de cateva mese, si daca vedeti semne de boala, cum ar fi diaree sau varsaturi, se poate intampla altceva. Cautati ajutor medical!

Cat timp este considerat un pudel un catelus?

Pudelii tind sa fie o rasa cu maturitate mai lenta.

Diferitele dimensiuni ale pudelului, se maturizeaza la rate diferite.
Cainii mai mici se maturizeaza mai repede.

Pudelii in miniatura, vor fi crescuti complet, intre 7-12 luni, dar pot dura ceva mai mult pana se completeaza.
Pudelii standard, pot dura pana la 2 ani, pana la maturitate.

Puteti incepe sa hraniti alimente pentru adulti, Miniature si Toy Poodles la aproximativ 9-12 luni.
Pentru pudelii standard, va trebui sa asteptati pana la 12-24 de luni.

Consultati medicul veterinar, pentru orele mai exacte. Veti dori sa stiti, cand placile de crestere ale cainelui dvs., sunt sigilate, si sa bazati tranzitia pe probleme, precum metabolismul si nivelul de activitate.

Puii scumpi Vs Puii cu pret redus

Daca acesta va fi primul dvs. catelus sau primul dvs. catelus Poodle, este posibil sa nu stiti cu adevarat ca exista mai multe tipuri diferite de crescatori de pudel.

Iata cele trei tipuri principale de crescatori de caini Poodle:

  • Crescator de caini de rasa pura;
  • Crescator de caini din curte;
  • Moara de pui / Crescator de import;

De asemenea, puteti alege sa gasiti un catelus Poodle, sau un adult, la un adapost local de salvare, sau la o organizatie de salvare Poodle.

In primul rand, sa aruncam o privire asupra celor trei tipuri principale de crescatori de caini si a unor elemente cheie care disting un tip de altul.

Pudel (Poodle) – Crescator de rasa pura

Cand lucrati cu un crescator de caini de rasa pura, veti primi:

  • O garantie initiala a sanatatii (de obicei 12 pana la 24 de luni);
  • O inregistrare a tuturor vaccinarilor;
  • O garantie de preluare in cazul in care noul dvs. catelus nu functioneaza;
  • Dovada inregistrarii genealogice si AKC (sau alta organizatie);
  • Un pachet nou de catelus / proprietar;
  • Acces continuu la cunostintele si expertiza crescatorului respectiv.

Pudel (Poodle) – Crescator de curte

Puteti fi destul de sigur, ca un crescator de curte nu va avea nici-o inregistrare formala la AKC.

De asemenea, este putin probabil sa stie multe, daca este ceva, despre genetica canina sau sanatatea rasei.

Cainii parinti, nu vor fi pre-testati pentru probleme de sanatate genetica, sau temperament. Este posibil, ca nici macar sa nu fie pudel de rasa (chiar daca puii arata partile si crescatorul va spune ca sunt de rasa).

Exista multe variabile necunoscute, implicate in achizitionarea unui pudel de la acest tip de crescator de caini,  casual sau accidental.
Deci, intr-adevar, nu veti putea controla calitatea puilor, pe care ii aduceti acasa.

Crescatorii de caini din curte, opereaza adesea din masina lor, vanand pui la pietele locale de vechituri sau la magazinele alimentare.

De asemenea, pot lucra cu magazinele locale de animale de companie, desi acest lucru este de obicei mai mult de competenta fabricilor de pui.

Pudel (Poodel) – Fabrica de pui / Crescator de import

Moara de pui, este un motiv principal, pentru care atat de multi caini ajung in adaposturi, sau sunt eutanasiati in fiecare an. O autoritate de cercetare, afirma ca pot exista pana la 10.000 de mori de pui, care functioneaza doar in SUA chiar acum!
Fabricile de pui sunt in ea dintr-un singur motiv si un singur motiv – pentru a face bani.

In acest scop, modelul lor de afaceri este simplu: cheltuiti cat mai putin posibil, pentru a face cat mai mult posibil, in timp ce zboara sub radarul local, pentru a evita sa fie crescuti, cu taxe de cruzime impotriva animalelor.

In acest scop, unele fabrici de pui importa acum pui crescuti in alte tari, pentru a pastra un profil mai redus.

Acesti pui, pot costa mai putin decat vor percepe un crescator de caini de rasa pura, sau chiar un crescator de curte, dar marja de profit pentru fiecare catelus Poodle, este probabil mai mare.

Pudel (Poodle) – Pret

Pentru a afla cat mai multe informatii despre preturi si adoptii, trebuie sa le cautati pe Google, cu exprersii de genul: pudel pret, pudel pitic pret, pudel toy pret, pudel de vanzare, caine pudel pret, pudel pui pret, pudel standard pret, pudel de jucărie pret, pudel negru pret, pudel alb pret, pudel roz pret, pudel dog pret, pudel pitic maro pret, pudel toy adoptie, pudel standard adoptie, poodle adoptie.

pudel, pudel pitic, pudel toy, pudel de vanzare, caine pudel, pudel pui, caini pudel, pudel standard, pudel de jucărie, pudel negru, pudel alb, pudel roz, pudel dog, pudel pitic maro, pudel pret

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *