Caini de vanzare, Catelusi

Pui de caine lup – De vanzare – Caracteristici – Tot ce trebuie sa stii despre ei

pui-de-caine-lup

Pui de caine lup – sau un pui Wolfdog, este un hibrid Canid, care rezulta, din imperecherea dintre un caine, si o lupoaica ( Canis lupus familiaris x Canis lupus ) sau intre un lup si o femela ( Canis lupus x Canis lupus familiaris ) (numit si crocotte).
Membrii liniilor rezultate, din cresterea cainilor-lup intre ei, sunt numiti si caini-lup. Aceasta descendenta, odata stabilizata, poate forma o rasa de caine-lup intern.

Daca sunteti in cautarea unui catelus sau a unei pisici de vanzare/adoptat, sau daca doar doriti sa vindeti/donati un animal de companie, vedeti si publicati anunturi apasand aici!

Canine ( Canidae ) formeaza o familie bazala, de mamifere caniformia apartinand ordinului de Carnivora. Sunt mamifere carnivore, cu canini dezvoltati, si numerosi molari , ale caror gheare, nu sunt retractabile (spre deosebire de felidele ), cum ar fi lupii, cainii, sacalii sau vulpile .

Obiectivele incrucisarilor voluntare

Cainele domestic si lupul, sunt doua subspecii, ale speciei Canis lupus, astfel incat, nu exista nici o bariera de specii, si inter-fertilitatea este naturala.
Atunci cand sunt facute intentionat, scopul acestor incrucisari, este de a creste puterea si performanta fizica, a cainelui.
Cainii de astazi, sufera de multe probleme (au fost inregistrate peste 350 de boli genetice), rezultate din prea multa selectie artificiala, pentru a obtine rase pure. Unele dintre aceste boli, s-ar putea datora, acestei selectii artificiale, dar acest lucru, este departe de a fi demonstrat pentru majoritatea dintre ele.

Caracteristici

Strigatul cainelui lup, se numeste cadere (Informatii discutabile). Se compune, dintr-un urlet lung, similar cu cel al oricarui alt caine, sau lup.

Doar doua rase de caini lupi, domestici, considerati stabili genetic, sunt recunoscuti in prezent, de Federatia Cinologica Internationala :

Cehoslovac Wolfdog

Care rezulta dintr-un program militar de succes, de catre armata fostei Cehoslovacii. Crucile, sunt efectuate strict, de la pastorii germani si lupii din Carpati.
Creat in anii 1950, a fost recunoscut de FCI, in 1999, dupa caderea Cortinei de Fier.

Saarloos Wolfdog

Creat de Lendeert Saarloos, initial, dintr-un ciobanesc german si un lup siberian.
Hibrizii astfel conceputi, au fost imperecheati, ulterior, cu alti hibrizi, obtinuti de la caini si lupi, de origine necunoscuta.
Aceasta noua rasa, creata in anii 1930, a fost recunoscuta de FCI abia in 1981.
In Europa, exista alte rase, inclusiv Cane Lupo Italiano, sau Italian Wolfdog, care nu sunt recunoscute de FCI.
In Statele Unite si Canada, unde legislatia, privind hibrizii, este mai permisiva decat in ​​Franta, se dezvolta multe rase de caini lup hibrizi, la care se face referire in general, prin acronimul AWD (pentru American Wolf-Dog).
AWD-urile, sunt produse in special, sub denumiri, precum Cainele Ciobanesc American Tundra, Ciobanescul Blue Bay, Cainele Spencer, Cainele Indian din America de Nord sau Cainele din Indianul Nativ American.

Wolfhog cehoslovac vs Saarloos Wolfhound

Daca va intrebati cum se compara aceasta rasa, cu alti hibrizi de lup, cum ar fi Saarloos Wolfhound, iata cateva similitudini si diferente.

Asemanari

Amandoi, sunt rase mari de caini, avand o inaltime si o greutate similare.
Din pacate, ambii, sunt predispusi la displazie de sold.

Diferente

Saarloos Wolfhound, isi are originea in Germania, in timp ce, cainele Wolf Cehoslovac, provine din Cehoslovacia.
Cainele-lup ceh, are tendinta de a avea o durata de viata mai lunga, de aproximativ 13 pana la 16 ani, in timp ce Saarloos, se estimeaza ca va trai, doar intre 10 si 12 ani .
Principala diferenta, este colorarea lor.
Cainele lup cehoslovac, este predominant gri, in timp ce, cainele lupului Saarloos, are urmatoarele culori lucioase: rosu, argintiu, bronz, alb, negru si albastru .

 

Crocotte

Un Wolfdog, care rezulta din trecerea unui lup si o femela, este de asemenea, desemnat de termenul crocotte (din latinescul crocuta, care desemneaza hiena: denumirea comuna, initial feminin, si scris cu un singur T, utilizate in mod obisnuit, in masculin, in mod obisnuit scris si admis cu 2 T, desi toate referintele vechi, il mentioneaza intotdeauna cu un singur T).

Crocotii, sunt foarte apreciati, ca si caini de paza, in Alaska, unde sunt numiti „ caini de lup”.

Legislatie

Ordinul19 mai 2000 sub rezerva autorizarii, retinerea lupilor, impune o autorizatie prefecturala, pentru retinerea lupilor sau hibrizilor, intre caini si lupi, a caror ascendenta recenta, include un lup.

Cu toate acestea, retinerea este gratuita, pentru cele doua rase de caini domestici, recunoscuti de FCI, si anume cainele lup cehoslovac si cainele lup Saarloos .

Caracteristici fizice

Distingerea unui lup, de un caine lup, poate fi dificila, cu exceptia cazului, in care animalul, are caracteristici ale unei rase domestice, cum ar fi o coada creata sau urechi floppy.
Hibrizii cainilor de lup, sunt mai dificili, si pot fi clasificati gresit, chiar si cu masuratori sofisticate.

Habitat si dieta

Cainii lup, nu sunt animale salbatice native.

Despre cainele Lup:

Cainii lupi de astazi, nu sunt rezultatul unui lup salbatic, crescut cu un caine domestic.
Sunt rezultatul, a zeci sau mai multe generatii, de caini lup, crescuti cu caini lupi. Cu zeci de ani in urma, crescatorii de lupi, din comertul cu blanuri, vindeau lupi curti, gradinilor zoologice, expozitionistilor si publicului. In timp ce acesti crescatori comerciali, nu mai exista, multi dintre acesti proprietari privati, inca cresc caini de lup. Cei mai multi caini de lup domestici, crescuti, isi pot urmari descendenta, pana la fermele de blana, din anii 1950.

Pui de caine lup – Din cine pot descinde?

Un caine lup, este descendenta unui lup si a unui caine, a unui lup si a unui caine lup, sau a doi caini lupi.
Multi hibrizi, fac parte din Ciobanesc german, Malamut din Alaska sau Husky siberian, dar Chow Chow, Akitas si alte rase, sunt adesea folosite.
Partea de lup a patrimoniului, provine dintr-o populatie de lupi, crescuti in captivitate, de mai multi ani, deoarece este ilegal, sa prinda un lup din salbaticie.

Cainele lup, a devenit unul dintre cei mai controversati canini, din America de Nord, in ultimii ani. Popularitatea lor, din ce in ce mai mare, ca animale de companie, a dus la o crestere a animalelor, pe care publicul larg, nu le-ar putea ajuta.
Adaposturile, se confrunta cu animale, pe care nu le pot pune in adoptie; medicii veterinari se confrunta cu ingrijorari, cu privire la vaccinari (nu exista vaccin antirabic disponibil pentru lupi sau hibrizi).

Comportament social

Atunci cand lupii salbatici, si cainii domestici, sunt crescuti, rezultatul, este adesea un caine lup imprevizibil, si in conflict mental.
Cainii, sunt gregari, agresivi si ascultatori, pentru a multumi omului.
Lupii, sunt timizi, foarte inteligenti, au o frica consangvinizata de om, si sunt foarte diferiti psihologic si sociologic, de caini.

Pui de caine lup – Istoria rasei cainelui lup ceh

Rasa Cehoslovacului Wolfdog, isi are originea in 1955, in ceea ce se numea atunci, Republica Socialista Cehoslovaca (acum impartita in doua state: Republica Ceha si Slovacia).
Ea vine, de la incrucisarea, intre Ciobanescul german, si Wolf Carpati.
Cainele lup cehoslovac, este unul, dintre cele doua rase de caini lupi domestici, recunoscute de Fédération Cynologique Internationale, alaturi de cainele lupos Saarloos.
Recunoasterea sa, de catre FCI, a fost ratificata in 1982. Obiectivul acestei incrucisari, a fost obtinerea unei rase, care sa aiba atat capacitatile de rezistenta ale lupului, cat si calitatile domestice ale cainelui.

Pui de caine lup cehoslovac – Profilul rasei

Alte nume

Československý vlčak (ceha)
Československý vlčiak (slovaca)

Vlcak cehoslovac (SUA – denumire oficiala sub AKC, UKC)

Origine

Cehoslovacia

Proportii

Inaltime
Masculi: minim 65 cm (26 in)
Femele: minim 60 cm (24 in)
Greutate
Masculi: minim 30 kg (66 lb)
Femele: minim 26 kg (57 lb)

Blana

Dreapta si aproape

Culoare

Cenusiu-galbui pana la gri-argintiu cu o masca deschisa caracteristica

Numarul de pui la o fatare

6-7 pui

Durata de viata

12-16 ani

Recunoasterea rasei de caine lup cehoslovac

  • ACR = Registrul canin american
  • AKC = American Kennel Club
  • APRI = American Pet Registry, Inc.
  • DRA = Dog Registry of America, Inc.
  • FCI = Fédération Cynologique Internationale
  • NAPR = North American Purebred Registry, Inc.

Pui de caine lup ceh – Caracteristici fizice

Parul:

Este drept si bine intins. In sezonul rece, substratul, este evidentiat, formand o lana groasa, pe intregul corp, cu stratul exterior.

Culoarea:

Gri-galben pana la gri argintiu, cu o masca limpede. Firele usoare, acopera baza gatului si a pieptului.

Capul:

Este simetric, bine musculos, in forma de con obtuz, cand este vazut din fata si in profil. Protuberanta occipitala, este clar vizibila, si oprirea este marcata moderat.

Urechile:

Sunt de forma triunghiulara, scurte si erecte si nu sunt foarte groase. Unghiul exterior al ochiului, si cel mai lateral punct al atasamentului urechii, sunt pe aceeasi linie.

Ochii:

De culoare chihlimbarului, sunt ingusti si intr-o pozitie oblica. Pleoapele, se potrivesc perfect, contururilor globului ocular.

Corpul:

Este inscris intr-un dreptunghi, cu linia superioara, topita armonios, si usor inclinata, greabanul bine musculos, spatele ferm si rectiliniu, crupul scurt si inclinat, pieptul in forma de par, ingustandu-se spre stern.

Coada:

Este legata sus. Drept si atarnat in repaus, purtat ca o secera cand cainele este treaz.

Caracter si aptitudini

Este un caine versatil, plin de temperament, foarte activ, rezistent, receptiv. Reactiile sale, sunt rapide, si este neinfricat si curajos. Are un puternic simt al ierarhiei, si este foarte atasat de stapanul sau, dar este foarte suspicios, de orice nu stie.

Un caine lup ceh, nu este educat ca orice alta rasa, comunica in principal, muscand, si nu latra aproape niciodata.
Prin urmare, nu este recomandat pentru incepatori.
Fara a sprijini singuratatea, prezenta unui alt tovaras cu patru picioare, de aceeasi dimensiune, poate fi benefica.
Poate fi foarte atragator, prin aspectul sau de lup, dar daca nu ai timp sa-i dedici, aceasta rasa, nu este facuta pentru tine!

Afectuos:

Cainele lup cehoslovac, este un caine, care dezvolta o relatie foarte puternica cu proprietarul sau, precum, si cu toti membrii grupului sau social. Foarte constient, de importanta vietii de grup,ca, este un caine de haita, el se ataseaza, foarte puternic, familiei sale adoptive.

Jucaus:

Lupul slovac, adora sa se joace, si sa interactioneze fericit cu oamenii, in care ai incredere. Aveti grija, insa, principalul sau mijloc de comunicare, este prin muscaturi.
De fapt, uneori, este dificil sa canalizezi unii pui, care tind sa nu fie constienti de puterea lor.

Calm:

Acest caine lup cehoslovac, poate fi calm, atunci cand este cheltuit suficient, dar ramane un caine activ, care trebuie ocupat, si, in special, pentru a gasi in mod regulat, obiective de atins.

Inteligent:

Incrucisarea cainelui si a lupului, nu a adus doar robustete si tenacitate, a facut posibila, si consolidarea vechilor instincte naturale, in special legate de viata in haite. In acest sens, acest caine lup slovac, este inzestrat, cu o inteligenta fina, pe care o pune, in beneficiul unei vieti comunitare stabile.

In plus, daca este suficient de instruit, poate excela, in multe activitati pentru caini. Acest lucru, il face un caine versatil, cu abilitati excelente.

Vanator:

Instinctul de prada, este foarte dezvoltat in cainele lup cehoslovac.
Este recomandabil, sa nu intariti aceasta trasatura, si sa inregistrati acest instinct (fara a dori sa-l suprimati) de la cea mai mica varsta a cainelui lup, cand este inca un catelus.

Fricos / Suspect cu strainii:

Desi mai putin sensibil, decat varul sau, cainele lup Saarloos, acest caine slovac, este totusi, foarte rezervat fata de oamenii, pe care nu ii cunoaste. Dorinta de a intra in contact, cu un caine lup cehoslovac, fara sa fi facut o intalnire adecvata, in prealabil, poate fi foarte periculoasa.

Independent:

Acesti caini hibrizi, sunt deosebit de independenti, si pot coopera singuri, in cadrul haitei lor, fara „aprobarea” oamenilor, fara probleme.
De asemenea, pentru aceasta inalta calitate, au fost folositi in armata.

Cu toate acestea, aceasta hiperindependenta, tinde sa fie limitata si inmuiata, in special, datorita selectiilor moderne, care pastreaza cu siguranta, latura lupoida (care evoca lupul), deoarece, acest lucru, este cautat si apreciat, dar favorizeaza totusi, mai multe temperamente, adaptate societatii actuale.

Comportament

Suporta singuratatea:

Acest caine, nu reprezinta, una dintre rasele solitare. Nu sustine izolarea si singuratatea, in general. O prezenta umana sau canina (a rasei sale sau a alteia), este esentiala, pentru ca acesta, sa se simta bine in labele sale.

De fapt, adoptarea unui caine lup cehoslovac, este o idee foarte proasta, mai ales, daca nu sunteti acasa, si lucrati afara, toata ziua.

Usor de educat / Ascultator:

Natura, deosebit de independenta a acestui caine, il face sa fie, un caine dificil de dresat, in sensul ca, daca nu vede nici-un interes in invatare, se demotiveaza, foarte repede.

Intr-adevar, rezistenta cainelui, este adesea, una dintre principalele probleme intampinate de proprietari, deoarece, persista sa doreasca, sa repete mereu, aceleasi exercitii „banale”, care nu au sens pentru cainele lup ceh.

De fapt, este necesar, sa gasim sursa motivatiei acestui caine, pentru a reusi sa il educam, intr-un mod inteligent si coerent. De indata, ce se stabileste o relatie de incredere si cooperare, intre proprietar si cainele sau, pot rezulta lucruri grozave.

Cu toate acestea, nu trebuie sa ne asteptam, la ascultare spontana, deoarece, in cele din urma, cainele lup cehoslovac, va respecta intotdeauna, obiectivele pe care si le-a propus.

Latrat:

Mai degraba atipice, si unice, in modul lor de comunicare, cainii lupi, nu au reflexul sa latre, acest instrument, este absolut nenatural pentru ei. De fapt, este extrem de rar, sa auzi latrand un caine, din aceasta rasa.

Este fugar?

Instinctul sau de vanatoare, combinat cu independenta sa, uneori, il face pe acest caine, sa fuga, in ciuda atasamentului sau puternic, fata de grupul sau social. O plimbare, il poate duce repede, departe de casa, mai ales daca nu este suficient cheltuit fizic, mental, social si olfactiv, atunci cand este alaturi de stapanul sau.

Distrugator:

Singuratatea, fiind cel mai rau dusman al acestui caine de haita, poate fi intr-adevar distructiv, daca este izolat de grup. In plus, muscatura, fiind unul dintre principalele mijloace de comunicare, in special pentru catelus, distrugerea poate fi frecventa.

Lacom la mancare?

La fel ca multi dintre semenii sai, acest caine, are un apetit bun. Cu toate acestea, nu de dulciuri va respecta, o porunca, mai mult, de exemplu. Mancarea, nu va fi neaparat o sursa de motivatie pentru el, desi, va fi de acord cu bucurie sa o guste.

Caine de paza:

Foarte suspicios, si chiar temator fata de straini, cainele cehoslovac Wolfdog, nu va intra in necazuri. Cu toate acestea, simpla sa prezenta, poate descuraja pe oricine, care nu este familiarizat cu rasa, si se indeparteaza.

In plus, latratul, nu este firesc pentru el, nu va face un caine alert bun.

Primul caine:

Rasa, foarte la moda in ultimii ani, poate fi foarte atractiva, datorita aspectului sau de lup, cu toate acestea, acest caine hibrid, nu este potrivit pentru toate profilurile.
Daca manipulatorii, care nu sunt foarte disponibili, care lucreaza mult, sunt adesea absenti, si nu au mult timp sau rabdare, de dedicat educarii si socializarii cainelui lor, cainele lup cehoslovac, nu este in mod clar, destinat acestora (si altor cateva rase).

Acest caine, este deosebit, are un fizic atipic, desigur, dar comportamentul sau, este la fel de mult, in comparatie cu alte rase. De fapt, o cunoastere foarte buna a acestui caine hibrid, jumatate caine, jumatate lup, este esentiala, inainte de adoptie.

Conditii de viata

Caine lup cehoslovac in apartament:

Chiar daca prezenta sa, in mediul orasului, este din ce in ce mai frecventa, viata de apartament, nu este absolut potrivita, pentru aceasta rasa.

Desi poate trai cu el, daca se bucura de numeroase iesiri zilnice, in spatii mari, cainele ceh lup, trebuie sa-si poata exprima, intregul potential, ca un caine de pastor, si caine de vanatoare, cat mai des, si mai natural posibil.

De fapt, viata la tara (sau mai bine, la munte) ii era mai dificila, intr-o casa cu gradina, imprejmuita de exemplu.

Cu toate acestea, indiferent, daca locuieste in oras sau in mediul rural, catelusul cehoslovac Wolfdog, va trebui sa se confrunte rapid, cu un maxim de stimuli externi, si acest lucru, pe toata durata dezvoltarii sale.
Cel mai bine, este ca, socializarea lui, sa inceapa in cadrul fermei, de unde este importanta, pentru alegerea lui buna.

Nevoia de exercitii fizice / Sport:

Activ si rezistent, acest caine, este atletic, si se adapteaza cu usurinta, la multe discipline canine, daca este antrenat, in mod regulat si consecvent. Prin urmare, isi poate exprima abilitatile, in special, prin urmarire, agilitate, ascultare, sanie, cani-cross etc.

Astfel, cainele cehoslovac Wolfop, este potrivit pe de o parte, pentru maestrii experimentati, si, pe de alta parte, pentru maestrii sportivi si dinamici, gata sa ofere diverse activitati cainelui lor.

In plus, activitati sportive sau nu, trebuie sa i se ofere, mai multe plimbari zilnice, in afara gradinii, pentru a-i promova cheltuielile fizice, olfactive si sociale.

Foarte rezistent, acest caine hibrid, poate parcurge multi kilometri, fara dificultate, intr-un ritm impresionant. De fapt, nu ar trebui sa-i oferim plimbari simple, de cartier.

Calatorii / Usurinta in transport:

Chiar daca selectiile moderne, si investitia crescatorilor pasionati, tind spre o imbunatatire a acestei trasaturi de caracter, cainele de lup ceh, ramane foarte sensibil, chiar temator, in fata unor situatii, pe care nu le cunoaste.

Desigur, o socializare de calitate, si alegerea catelusului, intr-o reproducere buna, face posibila, obtinerea unui caine adult echilibrat, dar transportul si diverse calatorii, sunt uneori problematice, si o sursa de stres, pentru caine.

Compatibilitate

Cainele si pisicile cehoslovace:

Poate coexista cu usurinta, cu alte animale, in special cu pisicile, daca acestea, sunt bine integrate in grupul social. Pe de alta parte, pentru animalele straine grupului, este o alta poveste, deoarece, instinctul sau de pradator, ar putea reaparea rapid.

Prin urmare, este recomandabil, sa il obisnuiesti pe cainele lup cehoslovac, de la o varsta frageda, cand este un catelus, sa intalneasca diferite specii, si sa-si controleze instinctul de vanatoare.

Cainele lup cehoslovac si alti caini:

Ca si in cazul pisicilor, alaturi de congenerii care fac parte din grupul sau social, cainele lup, este un bun tovaras. Cu toate acestea, atunci cand intalneste un nou caine, pentru prima data, este necesar sa fim vigilenti.

Intr-adevar, acest caine hibrid, nu are aceleasi mijloace de comunicare, ca si congenerii sai, intalnirile, sunt uneori dezarmante, deoarece cainii, desi de aceeasi specie, la prima vedere, pur si simplu nu se pot intelege.

O buna socializare a catelusului cehoslovac, cu orice tip de caine, va calma situatiile potential problematice.

Cainele lup cehoslovac si copiii:

Organizatia familiei, este foarte marcata la acest caine, de pachet. De fapt, respecta copiii, asa cum ar face pentru pui, si recunoaste, aspectul lor privilegiat si fragil.
In acest sens, este un caine, care se poate integra, intr-o familie cu copii, fara probleme. Va putea sa aiba rabdare cu ei, dar aveti grija, sa nu-l impingeti nici la limita.

Cainele lup cehoslovac si batranii:

Acest caine, merita proprietari experimentati, dinamici si atletici.
Nu este absolut conceput, pentru viata sedentara, pe care unii oameni in varsta, i-ar putea oferi.

Rezistent / robust:

Wolfdog-ul ceh este un caine rustic, beneficiaza si de hibridizarea sa, care ii confera o rezistenta suplimentara.

Rezista la caldura:

Aspectul sau lupoid ii permite sa se adapteze cu usurinta la diferite climaturi, chiar si la cele mai fierbinti. Apa si un colt la umbra ar trebui sa fie oferite in timpul verii.

Rezista la frig:

Datorita blanii sale, care se schimba, si se ingroasa, odata cu apropierea iernii, acest caine, tolereaza foarte bine frigul, si diferitele inclemente, care il insotesc.

Tendinta de a creste in greutate:

Dieta echilibrata a acestui caine, insotita de cheltuieli fizice suficiente, ii permite, sa nu cada in exces, sau sa sufere de supraponderalitate.

Boli frecvente:

Displazie de sold

Probleme oculare

Mielopatie degenerativa (paralizie a posteriorului)

Dieta si nutritia

Foarte activi si atletici, multi caini lupi cehoslovaci, cheltuiesc multa energie. Cainii de lucru, si sportivii canini, necesita diete de performanta, de inalta calitate, cu densitate calorica.
Daca nu sunteti sigur, ce, sau cat sa-i dati, cereti recomandarii crescatorului, sau medicului veterinar.

Acestea fiind spuse, cainii lupi cehoslovaci, sunt meniti, sa fie slabi, deci asigurati-va ca, nu-l supraalimentati, in special, cainii mai putin activi.

Hranirea meselor, masurate de doua ori pe zi, mai degraba decat hrana gratuita (lasand alimentele afara toata ziua), va ajuta la evitarea cresterii in greutate, prea mari.
Excesul de greutate, poate contribui, la probleme de sanatate, cum ar fi displazia soldului si diabetul.

Cerinte alimentare si dietetice

Datorita caracteristicilor lor, asemanatoare lupului, aceasta rasa, prefera o dieta cruda .

Daca vi se pare dificil, sa pregatiti o dieta, pe baza de materie prima, acestea, se pot descurca bine, cu o dieta cu crochete, de inalta calitate, care a fost formulata, pentru rasele active; asigurati-va ca, puiul dvs., obtine, toti nutrientii, de care au nevoie pentru a prospera.

Macronutrientii, precum si micronutrientii (vitamine si minerale), sunt ambii importanti, pentru sanatatea intestinului, cainelui tau lup cehoslovac.

Deoarece, aceasta rasa, este de dimensiuni medii, pana la mari, va recomandam sa-l hraniti, doar o data pe zi, ca adulti. Acest lucru, poate fi seara, dupa o zi lunga si bine ascultata.

Pui de caine lup – Cat de des sa-l hraneti / Cat de mult sa-l hraniti

Nutritia pentru pui de caine lup (continut mai mare):

In cazul in care, puiul dvs. a inceput sa creasca, si nu a avut probleme cu stomacul, oferiti-i o alegere libera pentru pui, cu bucati mici de carne, sau aripi de pui crude, de cel putin 4 ori pe zi, pana la varsta de 8 saptamani.

Reduceti alimentele cu carne, de 3 ori pe zi, dar cresteti cantitatea de portii de carne (adica 3 coapse de pui, in loc de 4 aripi, sau 1 lire de carne taiata / macinata in loc de 1/2 lire).

Pana la varsta de 3 luni, puiul tau, ar trebui sa se bucure de 3 portii de crochete pe zi (in loc de libera alegere) plus ratia sa obisnuita de carne.

Pana la 5 luni, oferiti-i 2 mese de crochete, plus 2 sferturi de pui, pe zi (sau 3-5 kilograme de carne, diferita, in functie de apetitul animalelor dvs.)

Mariti, sau micsorati, dupa cum este necesar, in functie de ceea ce va simtiti confortabil.

Pentru nutritia (continut mai mare) cainilor lupi adulti:

Daca, cainele tau lup, poate tolera crochetele, ofera-i 2 mese, pe baza de crochete, pe zi (cantitatea variaza in functie de animalul individual) pentru animalele de companie; crochete de libera alegere, pentru reproducerea animalelor, in timpul sezonului de imperechere.

Mesele, pe baza de carne, pot fi oferite in mai multe portii mici, intr-o singura masa mare, sau ascunse, in toata incinta / curtea, astfel incat, cainele tau lup, trebuie sa lucreze, pentru a le gasi. Consumul zilnic de carne, poate varia, de la 5 kilograme, la 7 kilograme de carne, in functie de animalul individual.

Pentru animalele care nu pot tolera crochetele, pregatiti-va, sa-l hraniti zilnic, cu 10-15 kilograme de carne; fie intr-o singura masa mare, fie in mai multe mese mici.

Unii, isi hranesc cainii lup, doar de cateva ori pe saptamana, pentru a simula o dieta, pe care ar experimenta-o in salbaticie. Permitand cainilor tai lupi, sa devina hraniti asa, se produce o probabilitate mai mare de izbucnire, rezultand, vanatoarea animalelor de companie, invecinate. Nu recomand acest tip de program de hranire. Nu sunt animale salbatice, si nu ar trebui hraniti ca atare.

Pentru continut mai scazut / persoane care nu necesita o dieta cu lup pur / cu continut ridicat:

Oferiti mancaruri de inalta calitate la alegere, sau oferiti-i 2-3 mese pe zi, cu mancaruri proprii, gatite acasa, sau BARF.
Hraniti-i dupa caz, ​​pentru fiecare animal.

Cei mai multi indivizi, vor tine ocazional, o zi, sau cam asa ceva; se poate intampla o data sau de doua ori pe luna, sau doar o data sau de doua ori pe an. Nimic de care sa fii ingrijorat. Este doar un lucru cu cainele lup.

Pui de caine lup – Trateaza

Biscuitii de casa naturali, fara cereale, sunt un favorit; Recomand cu tarie, sa investiti intr-un producator de biscuiti Bake-A-Bone.

Fiind de casa, le puteti face orice aroma doriti – pui, carne de vita, fructe, branza sau chiar delicii aromate, cu unt de arahide. Cainele tau lup, va aprecia un gust bun, si este distractiv pentru tine!

Cunoasterea puiului dvs. de caine lup, si experimentarea, cu diferite delicii, va va permite sa stiti, care sunt aromele sale preferate.

Desi nu sunt de acord, cu folosirea dulciurilor, pentru a mitui un pui, sa indeplineasca o sarcina dorita (iti place ca puii tai sa astepte afectiunea ca recompensa), va sugerez, sa folositi delicii, in cantitati foarte mari, atunci cand puiul dvs., face ceva grozav, ca si cum, ai astepta sa-l lasi sa iasa, in loc sa mearga pe covor

Alte delicii, includ fructe (asa cum s-a mentionat mai sus), cum ar fi, felii de mere, fructe de padure, sau bucati mici de portocale, dovleac, morcovi, sau delicatese congelate, cum ar fi: cuburi de ficat de piure, cuburi de fructe de piure, sau cuburi de pui congelate, sau carne de vita.

La fel ca un copil, un caine-lup, se poate imbolnavi, daca mananca prea multe delicii.
Hraniti-l cu moderatie.

Pui de caine lup – Apa

Un bol cu ​​apa rece si curata, in orice moment, este bine venit.
Furnizati intotdeauna apa proaspata, in zilele toride de vara. Daca puiul tau, nu vrea sa bea, sau daca vrei sa-i oferi o apa delicioasa, adauga suc de fructe, in apa lui (asigura-te ca nu este suc de struguri!)

Puteti obtine, un pui, care iubeste apa, si poate incerca sa inoate in vasul sau, sau sa verse toata apa pe podea.

Daca puiul tau manifesta interes pentru apa, adu-i o piscina pentru copii, pentru a stropi in exterior. Unii caini lup o adora, altii pot stropi fara ea.
Totul, depinde de personalitatea individuala, a puilor, nu de continut

Cat de des au nevoie de ingrijire cainii lupi cehoslovaci?

Au un strat rezistent la intemperii, ceea ce, inseamna, ca noroiul si alte murdarii, nu se lipesc usor de ei. Acest lucru, duce un drum lung, pentru a-i mentine curati. Din fericire pentru tine, nu au nevoie de bai regulate, sau sufera de miros corporal.

Perierea

Cu toate acestea, se varsa de doua ori pe an, si, in aceste perioade, vor avea nevoie de periaj mai frecvent, pentru a evita formarea de covorase.

Cainii Lupi, se lauda cu o blana groasa de iarna, care este mai substantiala decat blana lor, de vara. Din pacate, acest lucru, necesita o pieptanare mai regulata, pentru a o mentine.

Ingrijirea unghiilor

Pe langa blana lor, va trebui sa aveti grija, si de unghiile lor. Sunt incredibil de ascutite, si cresc rapid, asa ca, asigurati-va, ca le urmariti, si ca le taiati, atunci cand este necesar.

Sfat:

Ar trebui sa incercati, sa va obisnuiti, sa-i verificati urechile, pentru depunerea de ceara, si alte resturi. Acest lucru, poate provoca infectii ale urechii, daca nu este tratat.Pretul unui caine lup cehoslovac, variaza, in functie de origini, varsta si sex.
Este nevoie, de o medie de 1200 €, pentru un caine inregistrat in LOF. Cele mai mari linii genealogice, pot fi vandute cu peste 2.200 EUR.

In ceea ce priveste, bugetul lunar alocat raspunsului, la nevoile fiziologice ale acestui caine, acesta, este estimat la aproximativ 50 € / luna.

Pui de caine lup cehoslovac – Preturi

Majoritatea puilor Wolfdog, se nasc iarna, acest lucru, se datoreaza faptului ca, mama lor, Wolfdog cehoslovaca, pastreaza trasatura biologica, a lupilor femele, de a fi in caldura, doar o data pe an .

Pretul tipic, pentru un catel cehoslovac Wolfdog, variaza intre 800 si 1200 USD .

Pretul lor, poate depinde de, crescator, linia genealogica, pedigree, si aprovizionare (oferta ar putea fi limitata, deoarece aceasta rasa a fost recunoscuta doar in Statele Unite, in urma cu 10 ani).

Acesti pui, sunt atat de populari, incat, in 2017, peste 200 de caini lup, au fost capturati in Italia, din cauza exploatarii suspectate a lupului.

Pui de caine lup Saarloos – Preturi

Pretul unui Saarloos Wolfdog, variaza in functie de origini, varsta si sex. Este nevoie, de o medie de 1000 €, pentru un caine inregistrat in LOF.

In ceea ce priveste, bugetul mediu, pentru a satisface nevoile unui caine, de aceasta dimensiune, este nevoie de aproximativ 50 € / luna.

Pretul unui pui de caine lup Saarloos

  • Mascul: Saarloos Wolfdog Pret: 1.300 €
  • Pret femela, Saarloos Wolfdog: 1.300 €

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *