Blog

Rase de caini lupi – Albi – Alsacian – German – Cehoslovac – Poze

rase-de-caini-lupi

Rase de caini lupi – Un caine lup este un canin produs prin imperecherea unui caine domestic ( Canis lupus familiaris ) cu un lup gri ( Canis lupus ), lupul estic ( Canis lycaon ), lupul rosu ( Canis rufus ) sau lupul etiopian ( Canis simensis ) pentru a produce un hibrid .

Hibrid lup-caine (hibrid pe scurt) este un termen folosit pentru a descrie un animal care este parte lup si parte caine domestic. Cainii (Canis lupus familiaris) si lupii ( Canis lupus ) impartasesc un trecut evolutiv, si impartasesc astfel, multe trasaturi fizice si comportamentale.

Lupii, sunt animale salbatice, si sunt modelate de presiuni evolutive, care le permit sa gaseasca hrana, sa se mentina in siguranta, si sa produca descendenti. Genetica pe care o exprima in mediile in care traiesc, le permite sa supravietuiasca, fara ajutorul oamenilor (Addams si Miller 2012)

Cainii, au evoluat de la lupi, printr-un proces de domesticire de secole.

Domesticarea, este procesul prin care un animal salbatic, se adapteaza la viata cu oamenii, fiind crescut selectiv de oameni, de-a lungul a mii de ani.

Cainii lupi, poseda un numar mare de calitati excelente, inclusiv inteligenta si curajul.

Alert si adaptat la mediul inconjurator, un caine lup, va va pazi cu sarguinta casa, precum si pe cei care locuiesc in ea.

Rase de caini lupi – Prezentare generala

GRUP: nerecunoscut de AKC.

Numele lor stiintific, Canis lupus familiaris, este incrucisat cu Canis lupus , Canis lycaon, Canis rufus sau Canis simensis.

INALTIME:  63,5 – 83,82 cm (25 – 33 inci);

GREUTATE: 27 – 54 kg (60 pana la 120 de lire sterline);

BLANA SI CULORILE EI: Sable gri (agouti), alb sau negru in etape

DURATA DE VIATA: 13-16 ani

Rase de caini lupi – Istoria cainelui lup

Prima reproducere documentata a unui lup si caine, a avut loc in Anglia, la mijlocul secolului al XVIII-lea.

Cu toate acestea, abia in anii 1960 a devenit obisnuit ca lupii gri (impreuna cu lupii din lemn de est, lupii rosii si lupii etiopieni) sa fie crescuti cu caini, pentru a crea acest insotitor.

Odata cu amestecarea genelor, de-a lungul mai multor generatii, exista mai mult caine decat lup, in bazinul de gene – ca la ciobanescul german, o rasa care a fost initial derivata dintr-un lup.

Majoritatea hibrizilor de astazi, sunt un amestec de lup cenusiu si husky siberian, malamute din Alaska sau ciobanesc german, si sunt considerati caini de lup „cu continut scazut”.

Rase de caini lupi – Comportament si temperament

In ciuda faptului, ca si cainii lupi, sunt in majoritate caini, proprietatea necesita o experienta extinsa, deoarece aceasta incrucisare canina, are caracteristici care il pot face un plus provocato,r pentru o familie.

Unii caini de lup, seamana mai mult cu lupii, decat cu cainii, iar temperamentul lor poate diferi mult de cel al unui husky siberian, sau al unui malamute din Alaska.

Totusi, pentru proprietarul potrivit, pot fi un plus incantator pentru familie.

Rase de caini lupi – Ingrijirea cainilor lupi

Cainii lupi, in general nu sunt animale de companie usoare, si au capacitatea de a fi destul de agresivi.

Aceasta, inseamna ca nu sunt o alegere buna pentru o familie cu copii mici sau membri ai familiei care nu sunt capabili sa controleze un animal de companie agresiv.

De asemenea, cainii lupi, difera foarte mult de la unul la altul; in timp ce unii sunt animale de companie minunate, altii sunt extrem de greu de ingrijit, intr-un cadru acasa. Aceasta diversitate, poate aparea chiar si in cadrul aceleiasi reproduceri.

In general, cu cat lupul este mai mult, cu atat acest caine va actiona mai salbatic. Aceasta salbaticie va depinde, de asemenea, de numarul de generatii, in care cainele tau lup, este departe de prima sa reproducere.

In plus, lupii sunt animale de povara, cu un instinct natural de a-si pazi hrana, si de a-si marca teritoriul – trasaturi utile in salbaticie, dar extrem de nedorite in casa.

Lupii, nu sunt domesticiti, asa ca este nevoie de socializare deliberata, si de formare a raselor de lupi, pentru a asigura integrarea lor in lumea civilizata.

Cainii lupi, cu procente mai mari de genetica a lupului, tind sa fie distructivi, mai ales atunci cand sunt limitati la casa, rezultand din tendinta lor naturala de a sapa.

De asemenea, sunt artisti in evadare, facandu-i potriviti, numai pentru cei care au timp suficient pentru a petrece cu ei. Daca lucrati de la ora 9 la 5, este posibil sa nu fie animalul potrivit.

Cainii lupi, beneficiaza de expunerea la o multime de oameni, locatii si situatii diferite, ca pui, pentru a le impiedica sa fie infricosatori, si potential tematori, ceea ce poate duce la muscaturi.

Cu toate acestea, antrenamentul, in general, pune provocari semnificative: cainii lupi, nu sunt la fel de dornici sa-l multumeasca pe antrenorul lor, ca un caine domestic crescut pentru a face acest lucru.

De asemenea, cainii lup, nu sunt animale de companie bune in interior. Nu numai ca, cainii lupi masculi si femele pot marca mobila cu urina, si altfel, creeaza probleme fizice in casa, dar prezinta un risc pentru copii si alte animale de companie.

Schimbarile hormonale la maturitatea sexuala, pot adauga un alt strat imprevizibilitatii unui caine lup, desi sterilizarea sau castrarea unui caine lup, poate imblanzi unele dintre instinctele sale salbatice.

In plus, cainii lupi, necesita o cantitate enorma de exercitii fizice – trei pana la patru ore pe zi – si vor avea probleme de sanatate daca sunt limitati la o casa. Avand in vedere acest lucru, cainii lupi au nevoie de:

  • O jumatate, pana la un acru complet de spatiu inchis, in care sa se plimbe;
  • Cainii lupi se descurca cel mai bine in perechi sau grupuri, iar doi caini lupi, ar necesita cel putin un acru de spatiu inchis.
  • Un gard greu, cu lant, care inconjoara incinta care are o inaltime de cel putin 243, 84 cm (8 picioare); gardurile ar trebui sa fie inclinate spre interior, pentru a ingreuna scaparea animalului.
  • Bariere de beton, ingropate, cu plasa armata asezata de-a lungul bazei gardului, pentru a impiedica cainii lupi sa  sape.
  • Porti duble inaltime de cel putin 182,88 cm (6 picioare) cu porti care se pot incuia.
  • Drenaj adecvat al solului, astfel incat, cainii lup sa poata gasi zone uscate pe timp umed.
  • O casa pentru caini cu suficient spatiu pentru ca, cainele lup sa se adaposteasca confortabil pe vreme rea (ideal, cu un raft, astfel incat, animalul sa poata sta sus).
  • Vegetatie si acoperire a solului, pentru a oferi umbra, iarba de mancat, si ascunzisuri (asigurandu-va ca nici-un copac nu este suficient de aproape de gard, pentru a permite animalului sa urce si sa scape).
  • Rase de caini lupi – Probleme comune de sanatate

  • Cainii lupi, sunt predispusi la multe dintre aceleasi probleme, ca si cei cu care se confrunta cainii mari. Asigurati-va ca aveti acces la un veterinar local, care este dispus si capabil sa lucreze cu animalul dvs. de companie.
  • Cainele tau lup, va avea nevoie de vaccinari, ca un catelus, si ar trebui sa fie monitorizat si prevazut cu vaccinuri si medicamente adecvate de-a lungul vietii sale.
  • Ca orice caine, cainele tau lup, poate fi de asemenea, predispus la (printre alte probleme):
  • Puricii, acarienii si capusele
  • Heartworm
  • Parvovirus
  • Boli infectioase precum probleme respiratorii
  • Vatamare
  • Tumori

Rase de caini lupi – Dieta si nutritia

Cainii lup, nu se dezvolta cu mancarea tipica pentru caini.

In esenta, cainii lup, trebuie sa manance ceea ce mananca lupii salbatici: carne cruda!

In mod ideal, ar trebui sa va hraniti cainele lup, cu cateva kilograme de carne cruda pe zi!

Este bine, sa ii hraniti cu pui si curcan, dar evitati carnea de porc cruda, deoarece poate provoca probleme digestive.

Oasele, nu reprezinta o problema pentru cainii lupi, si se vor bucura, si vor beneficia de mancarea oaselor intregi crude.

In plus, un caine lup, va avea nevoie de acces la iarba proaspata, si alte vegetatii, iar multi caini lup se bucura de fructe, desi ar trebui sa va adresati medicului veterinar, pentru a vedea daca fructele pe care le oferiti, sunt sigure pentru animalul dvs. de companie.

In plus, fata de mesele obisnuite, majoritatea cainilor lup, beneficiaza de suplimente nutritive, inclusiv glucozamina, vitaminele C, A, B, D si E, impreuna cu lucerna, si iarba de grau, usturoiul si dovleacul.

Aceste suplimente, ajuta la scaderea riscului de aparitie a unor probleme comune de sanatate, cum ar fi artrita, probleme ale pielii, paraziti si probleme digestive. 

Cainii lupi, au nevoie de o sursa constanta de apa proaspata.

Cea mai buna optiune este de a furniza apa intr-un jgheab care este utilizat pentru animale.

In zonele fierbinti, puteti oferi cainelui dvs. lup, optiunea de a face baie efectiv in apa rece, intr-o piscina de vad.

Rase de caini lupi – Avantajele cainelui lup

Este posibil sa se lege puternic afectiv, de proprietarul sau;

Bucurati-va de antrenament si socializare la fel de mult ca si cainii domestici

Foarte inteligent si posibil de antrenat, folosind conditii si recompense pozitive;

Rase de caini lupi – Dezavantaje

Poate provoca frica la alte persoane;

Solicitati o cantitate extraordinara de instruire si intretinere;

Nu are o „dorinta de a va placea”, precum cainii domestici, si poate deveni agresiv in represalii asupra metodelor negative de antrenament;Daca interesul dvs. pentru cainii lupi este blana lor imaculata, va oferim o lista mica de 6 caini lupi albi :

  1. Caine lup cehoslovac
  2. Saarlos Wolfdog
  3. Samoyed
  4. Caine lup husky
  5. Ciobanesc alb elvetian
  6. Eschimos canadian

Rase de caini lupi – Cainele-lup cehoslovac

Rezultatul unei incrucisari intre un lup din Carpati, si un ciobanesc german.

Caracteristici

CLT sau cainele-lup cehoslovac, are intr-adevar silueta si mersul unui lup.

Este un caine mare, al carui mascul prezinta o inaltime la greaban, de 75 cm si o greutate de 40 kg.

La 10 luni, a ajuns deja aproape la dimensiunea adulta.

Culori: Blana lui, este de culoare gri argintiu pana la gri galbui.

Robust, rezista cu usurinta tuturor tipurilor de vreme rea si frigului extrem.

Speranta sa de viata, variaza intre 13 si 16 ani.

Temperament si comportament

Este curios, inteligent si afectuos.

Acesti caini trebuie sa fie socializati corespunzator cu oamenii si alte animale inca din copilarie.

Rasa a fost rasfatata pana cand in 1982 a fost recunoscuta ca simbol national al Republicii Cehoslovacia.

Daca acest caine care arata ca un lup, nu este socializat corect, va tinde sa fie timid, suspect sau chiar agresiv, putand reactiona intr-un mod foarte imprevizibil.

Este un caine lup foarte ierarhic si o socializare slaba, poate fi foarte problematica pentru animalele mai mici decat el.

Cu toate acestea, din pacate, el este una dintre rasele predispuse la displazia soldului datorita mostenirii sale genetice din partea pastorului german.

Rase de caini lupi – Saarloos Wolfdog

Trasaturi fizice: Saarloos Wolfdog, este un caine de talie mare, musculos, cu un corp alungit si lung, si urechi drepte.

Proportii: Saarloos Wolfdog, poate atinge dimensiunile impresionante de 76 cm si poate cantari pana la 45 kg.

Ca si in cazul multor alte animale, femela Saarlos Wolfdog, tinde usor sa fie putin mai subtire.

Saarloos Wolfdog, este originar din Olanda, si este rezultatul unei incrucisari intre Ciobanescul German si Lupul European. Picioarele sale sunt foarte late si blana este scurta.

Abia in 1975, Saarloos Wolfdog, a fost recunoscut ca o rasa oficiala.

Temperament: Aceasta rasa de caine lup, este plina de viata, curioasa, increzatoare si independenta. Este intr-adevar foarte frumos si chiar daca toti cainii sunt frumosi, trebuie sa recunoastem ca este unul dintre preferatii nostri!

Rase de caini lupi – Caine lup Samoyed

Samoyed, este un Wolfdog alb rus, care a fost initial, ren caine ciobanesc, si a tras saniile. In plus, si-a tinut prietenii reni calzi dormind cu ei.

Blana Samoyedului, este densa si larga.

Proportii:

Masculii, pot avea o inaltime de pana la 60 cm, si o greutate de pana la 32 kg.

Este vorba despre o rasa foarte veche, deoarece se spune, ca a existat deja acum 3000 de ani .

Temperament si comportament

Personajul Samoyedului, este plin de viata, jucaus, prietenos si sociabil, dar intotdeauna vigilent.

Aceste caracteristici nu il fac intr-adevar un caine de paza bun, deoarece este mult prea jucaus si prietenos.

Cu toate acestea, el are obiceiul sa latre, cand un strain ii invadeaza teritoriul, ceea ce il face un bun observator. Daca este socializat corespunzator, el poate fi un bun caine de familie, si se poate intelege foarte bine cu alte animale.

Speranta de viata, variaza intre 12 si 13 ani.

Rase de cani lupi – Husky Siberian

Acest Wolfdog chintesenta, este un caine de talie mare, dar mai mica, decat Malamutul de Alaska, si este, evident, o parte din lista noastra de caini, care arata ca niste lupi.

Proportii:

Masculii ating 60 cm, in timp ce femelele ating 56 cm. Greutatea lor variaza intre 27 si respectiv 23 kg.

Speranta de viata: Cainii din rasa Husky, au o durata de viata de 12 pana la 14 ani.

Stratul sau de blana, necesita periaj constant, pentru a indeparta parul mort .

Acest caine asemanator cu lupul, este un caine de haita, si de aceea nu suporta deloc singuratatea.

Temperament si comportament

Ascultarea este cea mai mare dintre virtutile sale, el este, de asemenea, un caine-lup foarte afectuos, activ, cordial, care are nevoie de o doza buna de exercitii fizice in fiecare zi.

Rase de caini lupi – Ciobanescul Elvetian Alb

Istoria rasei

Originile Ciobanescului Elvetian Alb, sau Berger Blanc Suissese, se intorc mult.

Primele urme ale acestei rase, dateaza din 1890, in Germania. In acea perioada, blana alba imaculata era destul de obisnuita. Dar situatia s-a schimbat in 1933, cand standardele Ciobanescului German, au inceput sa interzica aceasta culoare.

Prin urmare, Ciobanescul Elvetian Alb, a fost aproape eradicat, deoarece crescatorii au tacut despre existenta lor. Din fericire, in nordul Statelor Unite, crescatorii au perpetuat totusi reproducerea acestei rase, ceea ce a impiedicat disparitia acesteia.

Rasa de caini Berger Blanc Suisse ,va fi recunoscuta de FCI (Fédération Cynologique Internationale) numai in 2003.

Caracteristici

Berger Blanc Suisse este un caine puternic de dimensiuni medii. Are un profil elegant si armonios si dezvolta o musculatura impresionanta. Corpul se termina intr-o coada stufoasa, care este scazuta.

Aceasta rasa are un cap proportional cu marimea sa. Este o rasa puternica, cu capul usor rotunjit. Observam oprirea usor marcata a animalului, precum si botul sau nici prea mare, nici prea mic.

Si ce zici de ochii lui, sunt foarte expresivi si prezinta o culoare maro inchis, care contrasteaza cu culoarea blanii. Urechile sale sunt triunghiulare, ridicate si putin rotunjite pe varfuri.

Blana poate fi alcatuita din fire de par lung sau mijlociu.

Standardul nu admite firele de par cret, ci doar firele ondulate. Dupa cum sugereaza deja numele, blana este imaculata.

Temperament si comportament 

Berger Blanc Suisse, este inteligent si mai presus de toate, foarte curios.

Ii place sa experimenteze lucruri noi, motiv pentru care va fi interesat de gradinarit si activitati de bricolaj, practicate de stapanii sai.

Calm si amabil, cainele ciobanesc alb elvetian este animalul de companie ideal pentru copii, mai ales ca este, de asemenea, lipsit de orice agresivitate.

Rase de caini lupi – Eschimos canadian

Canadian Eskimo Dog, de asemenea, cunoscut sub numele de Qimmiq, este un mare caine lup (Wolfdog), utilizat de inuiti, pentru tragerea de sanii, si este un caine care arata foarte mult ca un lup.

Este considerat a fi, una dintre cele mai vechi rase de caini, din America de Nord.

Proportii:

Dimensiunea sa variaza intre 50 si 70 cm, masculii fiind mai mari decat femelele. Poate cantari intre 20 si 40 kg in functie de sex.

Acest caine asemanator cu lupul, este in declin, din cauza utilizarii snowmobilelor in Arctica.

De asemenea, acestia sunt inlocuiti treptat de malamutele din Alaska, si huskii siberieni, care sunt mai rapizi, dar mai putin rezistente.Ciobanescul German, cunoscut si sub denumirea de Shepherd din Alsacia, ciobanesc alsacian, sau caine lup alsacian, este o rasa de caini ( Canis lupus familiaris ), numita dupa tara sa de origine, Germania, unde a aparut la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Federatia Internationala Chinologica, o recunoaste sub numele de Deutscher Schaferhund, ceea ce sugereaza ca, pentru mii de ani, animalele aproapiate de ciobanestii germani, precum ciobanestii belgieni sau olandezi, veri, au existat in aceasta regiune a Europei.

De ce pastorii germani arata ca niste lupi?

Prima data cand ati vazut un ciobanesc german, probabil v-ati gandit: „Uau, asta arata ca un lup”.

Este adevarat, ciobanestii germani, au caracteristici fizic, destul de asemanatoare cu lupii, cand vine vorba de fata, colorare si pozitie.

Deci, de ce pastorii germani arata ca niste lupi?

Ciobanestii germani, arata ca niste lupi, deoarece sunt descendenti directi ai cainilor lupi.

De fapt, primul ciobanesc german, a venit de la un caine, despre care se credea ca este un sfert de lup, si unii seamana mai mult cu lupii, deoarece sunt de fapt crescuti cu un lup, si acestia sunt cunoscuti ca hibrizi lup-caine.

Deci, daca va intrebati ce este un caine lup – in termeni simpli, un caine lup, este un caine care a fost produs prin imperecherea unui lup cu un caine domesticit.

Pentru a intelege pe deplin de ce pastorii germani arata ca niste lupi, trebuie sa aruncati o privire mai profunda asupra liniei lor genealogice. Procedand astfel, veti descoperi istoria pastorilor germani, si relatia lor exacta cu lupii.

Urmand linia genealogica

Deci, stim ca pastorii germani (si toti cainii, de altfel) provin din lupi predominant cenusii, dar pastorul german, pare sa fie un pic mai apropiat de lupi, in ceea ce priveste stramosii lui directi.
Suntem pe punctul de a examina linia genealogica a pastorului german modern, pentru a stabili daca stramosii lui lupi indepartati, joaca sau nu un rol in aspectul lor similar cu lupii.

Istoria pastorilor germani

Este usor de vazut, ca pastorul german modern, arata foarte asemanator cu lupii, dar vom aprofunda istoria pastorului german, pentru a vedea ce s-a intamplat pe parcurs pentru a le da acest aspect!

Primul ciobanesc german, a fost dezvoltat in 1899 de un barbat pe nume Max von Stephanitz care participa la o expozitie de caini in Germania natala, si i s-a aratat un caine (numit initial Hektor Linksrhein) despre care se credea ca este un sfert de lup, si care a fost produsul de cateva generatii de reproducere selectiva.

Von Stephanitz, avea o convingere puternica, ca, cainii ar trebui crescuti pentru a lucra, in special pentru pastoritul oilor. De asemenea, el a dorit sa introduca un standard de rasa, deoarece si-a dat seama ca exista multi caini ciobanesti diferiti in tara.

A fost atat de impresionat de inteligenta, ascultarea, frumusetea si puterea cainelui, incat l-a cumparat si l-a redenumit Horand von Grafrath.

Se spune ca i-a placut in mod deosebit acest caine datorita aspectului sau de lup.

Von Stephanitz a fondat imediat Societatea pentru cainii ciobanesti germani, iar Horand von Grafrath, a devenit cunoscut ca primul GSD care a fost adaugat la inregistrarile rasei societatii. Ulterior a fost denumit „tatal pastorilor germani”.

Horand, a fost apoi crescut cu caini, apartinand altor membri ai societatii, care au prezentat, de asemenea, multe trasaturi de dorit.

In momentul in care stramosii acestei noi rase, par a fi putin dificil de urmarit si exista o anumita dezbatere.

Au fost inregistrate foarte putine date, dar iata ce stim despre primul ciobanesc german:

  • Primul ciobanesc german, descinde dintr-un caine, care era cel putin, pe sfert lup. Multe rapoarte, afirma acum, credinta ca primul Ciobanesc German, avea cel putin un stramos apropiat al lupului. Dupa ce von Stephanitz si colegii sai au crescut primul ciobanesc german cu un alt caine similar, s-au nascut multi pui. Apoi s-au produs unele consangvinizari (inrudire de sange prin reproducerea a doua organisme care au un stramos comun) dar acest lucru, a fost considerat necesar pentru a remedia trasaturile cautate in rasa. Asta inseamna, ca toti pastorii germani moderni, sunt descendentii directi ai cainelui lup original, pe sfert lup.
  • Cainii lupi, au fost folositi la incrucisari. In anii 1800, crescatorii de caini, erau obisnuiti sa dezvolte un registru de gen (registrul raselor) pentru a face o prezentare generala a procesului de reproducere al unei rase specifice. Dintre cainii utilizati in procesul de reproducere, ulterior al GSD, cel putin patru erau fie caini lupi, fie partial descendenti din caini lupi.
  • Ciobanestii germani, ar putea veni doar de la caini care aratau ca niste lupi. La inregistrarea datelor de reproducere in carnetele de ciobanesti pentru Ciobanescul German, termenul „lup” a fost folosit destul de consecvent. Cu toate acestea, este foarte posibil ca termenul „lup” sa fie folosit pentru a descrie aspectul cainelui in sine, nu stramosul cainelui. „Lupul” a fost folosit pentru a descrie un model care in prezent este denumit „sable”. Istoria Ciobanescului German, este destul de interesanta, mai ales atunci cand luati in considerare faptul ca, cainii lupi, au fost folositi cu siguranta, cel putin o data, in timpul procesului de reproducere. Acest lucru ajuta la explicarea de ce pastorii germani arata destul de asemanator cu lupii! Ciobanestii germani, sunt inca una dintre cele mai populare rase de caini din multe tari.

Ciobanestii germani sunt parte lup?

Pe scurt: Da!

De fapt, cainii impart 99% din ADN-ul lor cu lupul modern, facand cele doua specii destul de asemanatoare. Cu toate acestea, chiar daca, cainii genetic apropiati, nu sunt lupi!

Pastorii german,i sunt si mai strans legati de lup, datorita credintei ca stramosul sau direct Horand von Grafrath, era cel putin un sfert de lup.

Exista inca o dezbatere in curs cu privire la cat de mult lup este de fapt in rasa Ciobanesc german, in ciuda faptului ca, se credea ca Horand, a fost parte lup, si ca von Stephanitz, a folosit caini de lup in incrucisarea ulterioara.

Descriere fizica

Pastorii germani, sunt caini de dimensiuni medii sau mari.

Inaltimea standard a rasei la greaban este de 60-65 cm (24-26 in) pentru masculi si 55-60 cm (22-24 in) pentru femele.

Ciobanestii germani, sunt mai lungi decat sunt inalti, cu o proportie ideala de 10 la 8+1 ⁄ 2 .

Standardul oficial de rasa, AKC, nu stabileste un interval standard de greutate.

Au o frunte cupolata, un bot lung taiat patrat, cu falci puternice si un nas negru. Ochii sunt de dimensiuni medii si caprui. Urechile sunt mari si stau drepte, deschise in fata si paralele, dar de multe ori, sunt trase inapoi in timpul miscarii.

Un ciobanesc german, are un gat lung, care este ridicat atunci cand este excitat si coborat atunci cand se misca intr-un ritm rapid, precum si de urmarire. Coada este stufoasa si ajunge pana la carlig.

Blana si culorile ei

Ciobanestii germani, au un strat dublu de par, care este strans si dens, cu un strat gros.

Blana este acceptata in doua variante: medie si lunga. Gena pentru parul lung, este recesiva, si prin urmare, varietatea cu parul lung, este mai rara. Tratamentul variatiei cu parul lung, difera intre standarde; este acceptat, dar nu concureaza impotriva cainilor cu acoperire standard, in cadrul Kennel Cluburilor germane si britanice, in timp ce poate concura cu cainii cu acoperire standard, dar este considerat o defectiune in Kennel Clubul american.

FCI a acceptat tipul cu parul lung in 2010, listandu-l ca fiind soiul b, in ​​timp ce tipul cu parul scurt este listat ca soiul a.

Cel mai frecvent, ciobanestii germani, sunt fie cafenii / negri, fie rosii / negri.

Majoritatea soiurilor de culori, au masti negre, si marcaje ale corpului negru, care pot varia de la o „sa” clasica la o „patura” generala.

Variatiile de culoare mai rare, includ soiurile de sable, negru pur, alb pur, culoarea ficatului, argintiu, albastru si panda.  Soiurile complet negre si sable sunt acceptabile in conformitate cu majoritatea standardelor; cu toate acestea, albastrul si ficatul sunt considerate defecte grave, iar albul alb este motivul descalificarii instantanee de a se arata conform la toate rasele si spectacolele de specialitate.

Temperament, comportament si utilitate

Superlativele abunda pentru Ciobanescul German,

El este in acelasi timp curajos, robust, harnic si fidel stapanului sau.

Antrenamentul, de la o varsta frageda, este esential pentru a-l face partenerul ideal pentru copii si pentru familie in general.

Un caine de paza redutabil, o singura prezenta, este suficienta, pentru a-i speria pe cei mai imprudenti hoti!

In calitate de caine de pastorit, ciobanestii germani, sunt caini de lucru, dezvoltati initial, pentru pastoritul oilor. Cu toate acestea, din acel moment, datorita puterii, inteligentei, antrenabilitatii si ascultarii lor, ciobanestii  germani din intreaga lume, sunt adesea rasa preferata pentru multe tipuri de munca, inclusiv asistenta pentru persoanele cu dizabilitati, cautarea si salvarea, rolurile politiei si militare si actoria.

Ciobanescul german, este a doua cea mai inregistrata rasa de catre Kennel Clubul american, si cea de-a saptea rasa inregistrata de The Kennel Club in Regatul Unit. rase caini lupi poze
rase de caini lupi albi
rase de caini lup alsacian
rase de caini lup german
rase de caine lup cehoslovac
rase de caini de lup
rase de caini lupi poze
rase de caini lupi
rase de caini lup alb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *