Caini de vanzare, Catelusi

Samoyed – De vanzare – Pret – Pui

samoyed

Samoyed este o rasa de caini de tip Spitz, de dimensiuni medii.
Elegant, demn si increzator, el se distinge si prin puterea si rezistenta sa.
Cainele din rasa Samoyed, da impresia ca zambeste, datorita pozitiei particulare a colturilor buzelor si a ochilor.
Samoyed este practic un caine de sanie.
De-a lungul timpului, s-a adaptat perfect vietii unui caine de companie, atata timp cat are suficient spatiu, pentru a se juca si a alerga.
Este bland si prietenos, mai ales cu copiii.
Mereu vesel, va aduce fericire constanta in casa dumneavoastra.
Nu prezinta nici-un defect si nu este fragil din punct de vedere al sanatatii sale.

Daca sunteti in cautarea unui catelus sau a unei pisici de vanzare/adoptat sau daca doar doriti sa vindeti/donati un animal de companie, vedeti si publicati anunturi apasand aici!

Originea si istoria rasei

Samoyedul ( / s æ m ə j ɛ d / SAM -ə-Yed sau / s ə m ɔɪ . E d / sə- MOY -ed ; rus : Самоедская собака sau Самоед ) (cunoscuta si ca Bjelkier) este o rasa de caini de pasunat, de dimensiuni medii, cu straturi groase albe si cu strat dublu. Sunt legate de laika, un caine de tip spitz.

Istoria rasei

Samoyedul a fost identificat ca o rasa bazala, care preceda aparitia raselor moderne, in secolul al XIX-lea.
Apartine grupului de caini spitz, sau nordici, in special laika, un tip de caine eurasiatic folosit pentru o varietate de scopuri si anume: vanatoare, pastorire, pazire si sanius.
Samoyedul provine din laica Nenets, un caine care poate sa fie nu numai alb, ci si de o mare varietate de culori.
La fel ca multe rase, Samoyedul a fost crescut, dintr-un numar mic de fondatori (in acest caz, din Siberia).

Cainii din rasa Samoyed, erau folositi initial pentru vanatoare, pastorirea renilor si transportarea sanilor, pentru poporul Samoyede din Siberia.

Samoyed – Profilul rasei

Alte nume:

  • Bjelkier;
  • Samoiedskaya Sobaka;
  • Porecle comune:
  • Smiley, Sammy

Origine

Nord-Vestul Rusiei si Siberia de Vest;

Trasaturi:

Inaltime
Masculi:
51-56 cm (20-22 in);
Femele:
46-51 cm (18-20 in);
Greutate
Masculi:
20-30 kilograme (44-66 lb);
Femele:
16-20 kilograme (35-44 lb);

Culoare

alb

Durata de viata

12-14 ani;

Standardele clubului de canis:

  • FCI
  • standard
  • Caine ( caine domestic )

Isi ia numele de la popoarele samoyedice, din Siberia. Acesti pastori nomazi de reni, au crescut cainii albi pufosi, pentru a-i ajuta la pastorit.

Samoyed – Caracteristici fizice

Parul : Este lung, abundent, gros, dur si dens. Substratul este mai scurt si mai moale, dar la fel de dens. Ruf in jurul gatului si umerilor, mai pronuntat la cainii masculi.
Culoarea : Alb complet, pur, cu sau fara marcaje, crem. Niciodata bej.
Capul : Este puternic, in forma de pana. Craniul este usor convex, usor mai larg intre urechi. Stopul este clar marcat. Trufa este bine dezvoltata si pigmentata, ideal neagra. Botul este puternic si inalt.
Urechile : Sunt mici, groase, de forma triunghiulara si usor rotunjite in partea de sus, drepte, inalte si mobile.
Ochii : Sunt pusi deoparte, de culoare maro inchis, in forma de migdale, afisand o expresie „zambitoare”.
Corpul : Este putin mai lung, decat inalt. Greierul este clar marcat, spatele muscular si drept (mai lung la femela), rinichiul scurt si bine definit, crupul bine musculos si usor inclinat, pieptul larg si bine lasat jos.
Coada : Este ridicata, curbata inainte cand cainele este activ, uneori atarnand in jos, cand este odihnit, ajungand la carlig.

Samoyed – Caracter si aptitudini

Este un caine foarte bland si afectuos, dar mai degraba, este independent ca toti cainii nordici. Cu toate acestea, el este cu siguranta cel mai docil din grup si iubeste copiii.

Nascut ca un caine de sanie, astazi este folosit, in principal, ca insotitor si caine de spectacol.

Nu trebuie folosit niciodata, in sarcini de paza si aparare, pentru care nu este deloc potrivit.

Ramane simpatic si jucaus, chiar si cand este batran. Incapatanat si nu foarte ascultator, acesta nu este un caine pentru toata lumea: la fel ca toti cainii nordici, nu trebuie sa va bazati doar pe frumusetea sa, pentru a o alege, ci sa studiati cu atentie rasa si sa cantariti argumentele pro si contra, inainte de a lua o decizie.

Un alt mic detaliu negativ: samoyedul latra foarte mult.

Samoyed – Afectuos:

Este un caine bland si afectuos, care va aprecia sa fie mangaiat de stapanii sai, dar care pastreaza inca o anumita distanta, ca multi caini nordici.

Samoyed – Jucaus:

Chiar si ca adult, acest caine nordic, va fi intotdeauna dornic sa se joace, mai ales cu copiii, pe care ii apreciaza foarte mult.

Samoyed – Calm:

Acest caine de sanie, este un caine foarte dinamic si atletic. Totusi, daca nevoile sale sunt satisfacute de diferite activitati stimulatoare, atunci va sti sa ramana calm si va aprecia mai presus de toate confortul cosului sau de odihna.

Samoyed – Inteligent:

Pe de o parte, capacitatea acestui caine de a se adapta la multe stiluri de viata, marturiseste inteligenta sa.

Pe de alta parte, poate parea paradoxal, dar acest caine nordic, nu coopereaza usor. Intr-adevar, daca percepe o inconsecventa sau nu are incredere in interlocutorul sau, atunci comunicarea va fi dificila. De asemenea, reflecta o anumita inteligenta.

Samoyed – Vanator:

Acest caine alb, este un vanator destul de bun, chiar daca nu este activitatea lui preferata. Animalele mici, pot fi vazute rapid, ca prada pentru el. Cu toate acestea, mai mult jucator decat pradator, acest instinct ramane putin marcat, mai ales peste selectii.

Samoyed – Frica / Suspect fata de straini:

Spre deosebire de multi caini de rangul sau, samoyedul este destul de primitor fata de straini, ceea ce in plus, il face un biet gardian.

Prin urmare, nu va fi nici temator, nici agresiv fata de straini si va prefera sa ceara imbratisari sau o sesiune de joc.

Samoyed – Independent:

La fel ca toti cainii nordici, Samoiedskaya Sabaka are un caracter deosebit de independent. Acest lucru, nu-l impiedica sa fie foarte atasat de grupul sau social si sa caute sa-i faca pe plac stapanului sau.

Samoyed – Comportament

Samoyed – Indura singuratatea:

Acest caine, nu tolereaza sa fie inchis sau legat in afara de grupul sau social. La fel, este atunci cand este lasat singur acasa. Vocea si distrugerea, pot veni apoi, ca raspuns la disconfortul sau emotional.

Samoyed – Usor de educat / Ascultator:

In general, educatia cainilor nordici, este adesea dificila. Independenta lor, impreuna cu capul lor puternic, nu lasa loc pentru o cooperare spontana.

Cu toate acestea, acest caine alb poate coopera, daca stapanul sau ii arata o anumita incredere consecventa, si mai presus de toate o mare rabdare.

Invatarea trebuie inceputa, de la o varsta frageda a catelusului samoyed, pentru a evita aparitia si mentinerea obiceiurilor proaste.

Metodele educationale, trebuie sa respecte principiile educatiei pozitive.

Nici-o brutalitate, nu ar trebui sa fie prezenta in timpul sedintelor de educatie, cu riscul sa-l grabeasca si sa nu poata obtine nimic de la el.

Samoyed – Latrat:

Fie ca este vorba de oameni sau de semenii sai, pentru a-si exprima bucuria, frustrarea sau entuziasmul, samoyedul latra mult pentru a comunica.

Samoyed – Este fugar?

Independenta sa, insotita de posibilul sau instinct de vanatoare, care poate fi mai mult sau mai putin dezvoltat, conform liniilor, poate participa la transformarea acestui nordic, intr-un caine fugar.

Mai mult, daca nevoile sale de cheltuieli fizice, olfactive si sociale, nu sunt satisfacute in mod adecvat de catre stapanul sau, atunci acest mare caine alb, ar putea decide sa scape singur pentru a si le satisface.

Samoyed – Distrugator:

Samoyedul fiind un caine foarte activ, care are nevoie de activitate, aproape constanta, plictiseala este cel mai rau dusman al sau.

Daca nu este cheltuit suficient si este lasat singur, prea mult timp, atunci va cauta sa-si exteriorizeze energia in exces, atacand orice gaseste in calea sa.

Desigur, acest lucru nu se aplica cainilor care sunt cheltuiti si stimulati, in mod regulat, pana la cerintele lor.

Lacom la mancare:

Acest caine mare si alb, nu-si va infrana niciodata placerea, in fata unui deliciu culinar, dar acesta trebuie administrat, numai dupa un comportament bun al sau, drept recompensa.

A fi supraponderal, nu este pentru acest caine atletic, asa ca trebuie sa invete, sa nu cerseasca si sa-si astepte in liniste masa.

Caine de paza:

Natura sa buna, bucuria de a trai si entuziasmul sau, cand sosesc oaspetii, nu fac din acest caine un bun pazitor.

Pe de alta parte, el va putea avertiza prin intermediul scoartelor sale. Cu toate acestea, fiind atat de recurenti, este posibil ca proprietarii sai, sa nu-i ia latratul foarte in serios.

Primul caine:

Aspectul maiestuos si nobil al acestui caine, poate rasturna inimile multor viitori adoptatori, dar este important sa retineti adevarata natura a acestui caine nordic.

Nu este dat tuturor, sa poata lua un caine, atat de incapatanat, si mai presus de toate, in continua cerere de activitati.

Este nevoie de timp, rabdare si multa investitie, pentru a adopta un Samoyed. Maestrii incepatori, ar putea apoi, sa se lase repede depasiti.

Conditii de viata

De preferat in gradina, deoarece temperaturile excesiv de ridicate ale apartamentelor, in timpul iernii, nu permit blanii sale, sa-si exprime toata frumusetea.

Samoyed in apartament:

Acest caine, nu ar trebui sa duca niciodata, o viata de „camera de zi”, aspectul sau elegant, ascunde un caine foarte rustic si un adevarat atlet, care trebuie sa se antreneze si sa desfasoare o activitate constanta.

El va fi, cel mai fericit dintre caini, daca locuieste la tara, cu o gradina si chiar mai bine, daca locuieste la munte.

Intr-adevar, temperaturile excesiv de ridicate ale apartamentelor, in timpul iernii, nu permit blanii sale sa-si exprime toata frumusetea.

Cu toate acestea, indiferent daca locuieste intr-un mediu urban sau rural, in interior sau in exterior, ar trebui sa i se ofere mai multe plimbari lungi si bogate, precum si o activitate sportiva regulata.

Nevoia de exercitii fizice / Sport:

Caine de sanie, Samoyedul este un atlet inascut, care trebuie sa alerge si sa-si cheltuiasca marea energie, zilnic. Plimbarile simple de cartier, nu l-ar satisface.

In plus, fata de a-i oferi excursii lungi in fiecare zi, este imperativ, sa-l faci sa faca o activitate sportiva regulata,  pentru a-si mentine echilibrul fizic, dar si mental.

Tractiunea cani-sportiva, agilitatea, ascultarea sau chiar urmarirea, vor fi activitati, in care acest caine alb, paros, va putea sa exceleze.

Calatorii / Usurinta in transport:

Dimensiunea medie, a acestui caine alb, ii permite sa-si poata urmari stapanii, in timp ce calatoresc, fara prea multe dificultati. Intr-adevar, blana lui groasa ii confera acestui caine, aceasta dimensiune impresionanta.

Cu toate acestea, pentru ca transportul sa functioneze fara probleme, va fi esentiala o educatie buna, ferma si blanda, in acelasi timp urmata de o socializare de calitate.

Compatibilitate

Samoyed si pisicile:

Chiar daca instinctul de vanatoare, al acestui caine nordic ramane limitat, este inca prezent, mai ales in ceea ce priveste animalele mici, dintre care pisica este una.

Coabitarea pare atunci complicata, cu exceptia cazului in care catelul samoyed, a fost folosit de la o varsta frageda, pentru a fi in preajma lor.

Samoyed si ceilalti caini:

Acest caine alb, are un caracter destul de certaret, obisnuit sa traiasca in haita, confruntarile nu-l sperie. Cu toate acestea, o buna socializare, va limita si controla acest reflex enervant.

Cu toate acestea, pentru masculii necastrati, nu trebuie asteptate miracole.

Samoyedul si copiii:

Este un caine bland, afectuos si grijuliu, care adora copiii. De asemenea, va fi un coleg de joaca perfect pentru ei.

Cu toate acestea, regulile de viata, trebuie stabilite si respectate, in special, de catre copii, pentru a garanta siguranta si linistea tuturor.

Samoyed si batranii:

Marea energie a acestui caine nordic, nu este, din pacate, compatibila cu o viata sedentara ca a batranilor.Este extrem de rezistent si traieste foarte mult timp.

Poate trai normal, chiar si atunci cand temperatura este foarte scazuta si nu se teme in mod deosebit de caldura, deoarece blana lui, este un excelent „termoreglator”.

Rezistent / Robust:

Este extrem de robust si deosebit de solid, in special datorita gramezii sale duble, care ii confera o protectie excelenta. In plus, acest caine, are o speranta de viata buna si rareori se imbolnaveste.

Rezista la caldura:

Chiar daca acest nordic, s-a adaptat perfect climatului european, ramane un aparator fervent al temperaturilor scazute si nu tolereaza foarte mult caldura.

Rezista la frig:

Poate trai normal, chiar si atunci cand temperaturile sunt foarte scazute, in special, datorita blanii sale incredibile, care ii ofera o protectie foarte buna.

Tendinta de a creste in greutate:

Daca este cheltuit suficient, in fiecare zi, acest mare sportiv, isi va putea mentine greutatea in forma.

Aveti grija totusi, la supraponderalitate, pentru cainii care au o dieta si / sau o stare fizica inadecvata.

Boli frecvente:

  • Displazie de sold;
  • Lovitura de caldura;
  • Atrofia retinei;
  • Abiotrofie corticala cerebelara (distrugerea celulelor din cerebel);
  • Probleme de piele;
  • Insuficienta renala;
  • Leucoencefalomielopatie spongiforma canina (tulburare neurdegenerativa);
  • Miastenia gravis (boala autoimuna care provoaca slabiciune musculara);
  • Diabet;

Cainii din rasa Samoyed, sunt, in general sanatosi, dar ca toate rasele, sunt predispusi la anumite conditii de sanatate. Nu toti cainii Samoyed, vor suferi oricare sau toate aceste boli, dar este important, sa fiti constienti de ele, daca luati in considerare aceasta rasa.

Daca, cumparati un catelus, gasiti un crescator bun, care sa va arate autorizatiile de sanatate, pentru ambii parinti ai catelusului.
Autorizatiile de sanatate, demonstreaza ca un caine a fost testat si eliminat, de o anumita afectiune.

Samoyed – Glaucom:

Glaucomul este definit de o presiune crescuta in ochi si poate fi gasit, in doua forme: primar, care este ereditar si secundar, care este cauzat de scaderea lichidului din ochi, din cauza altor boli ale ochilor.

Simptomele includ pierderea vederii si durerea, iar tratamentul si prognosticul, variaza in functie de tip. Glaucomul este tratat chirurgical sau cu picaturi oftalmice.

Samoyed – Displazia soldului:

Aceasta este o afectiune mostenita, in care osul coapsei, nu se potriveste perfect in articulatia soldului.

Unii caini, prezinta durere si schiopatare, pe unul sau pe ambele picioare din spate, dar altii, nu prezinta semne exterioare de disconfort. (Screeningul cu raze X, este cel mai sigur mod de a diagnostica problema).

In orice caz, artrita se poate dezvolta pe masura ce cainele imbatraneste. Cainii cu displazie de sold, nu trebuie crescuti – deci, daca, cumparati un catelus, cereti crescatorului dovada ca parintii lui au fost testati pentru displazie de sold si sunt in afara acestor probleme.

Samoyed – Ghlomerulopatie ereditara la rasa samoyed:

Aceasta este o boala genetica a rinichilor. Conditia este mai severa la masculii care par sanatosi, in primele trei luni de viata, pana la aparitia simptomelor.

Moartea, din cauza insuficientei renale, apare de obicei la varsta de 15 luni.

Femelele dezvolta simptome usoare, la varsta de 2 pana la 3 luni, dar nu sufera de insuficienta renala. Pana in prezent, nu exista un test de screening genetic disponibil, pentru glomerulopatia ereditara Samoyed, dar cercetarile sunt in curs de desfasurare.

Samoyed – Luxatia rotuliana:

Cunoscuta si sub denumirea de inabusiri alunecate, aceasta este o problema obisnuita la cainii mici.

Rotula este rotula. Luxatia inseamna luxarea unei parti anatomice (ca os la o articulatie). Luxatia rotuliana, este atunci cand articulatia genunchiului (adesea a unui picior posterior) aluneca, in si din loc, provocand durere. Acest lucru, poate fi paralizant, desi multi caini, duc o viata relativ normala cu aceasta afectiune.

Samoyed – Hipotiroidism:

Aceasta este o tulburare a glandei tiroide. Se crede ca, este responsabil pentru afectiuni, precum epilepsie, alopecie (caderea parului), obezitate, letargie, hiperpigmentare, pioderma si alte afectiuni ale pielii. Se trateaza cu medicamente si dieta.

Samoyed – Diabetul zaharat (DM):

DM este o tulburare, in care organismul, nu poate regla nivelul zaharului din sange.

Un caine diabetic, va prezenta un apetit sanatos, dar va pierde in greutate, deoarece alimentele nu sunt utilizate eficient.

Simptomele diabetului, sunt urinarea excesiva si sete, cresterea poftei de mancare si pierderea in greutate. Diabetul poate fi controlat prin dieta si administrarea de insulina.

Samoyed – Atrofia progresiva a retinei (PRA):

Aceasta este o familie de boli oculare, care implica deteriorarea treptata a retinei. La inceputul bolii, cainii afectati, devin nevazatori; isi pierd vederea in timpul zilei, pe masura ce boala progreseaza. Multi caini afectati,  se adapteaza bine la vederea lor limitata sau pierduta, atata timp cat mediul inconjurator, ramane acelasi.

Stenoza aortica subvalvulara:

Aceasta este o problema a inimii, cauzata de o legatura ingusta, intre ventriculul stang si aorta.

Poate provoca lesin si chiar moarte subita.

Intrebati medicul veterinar, despre depistarea acestui diagnostic si prescrierea tratamentului adecvat.

Samoyed – Cancer:

Simptomele includ umflarea anormala a unei rani sau umflaturi, rani care nu se vindeca, sangerari de la orice deschidere a corpului si dificultati de respiratie sau eliminare.

Tratamentele pentru cancer, includ chimioterapie, interventii chirurgicale si medicamente.Samoyedul activ, nu este potrivit pentru viata de apartament!

O casa cu o curte mare, imprejmuita in siguranta, este cea mai buna alegere, deoarece Samoyedul este un caine care lucreaza si are nevoie de spatiu pentru a se juca.

Oferiti-i activitati pentru caini!

Pastrati-l provocat mental, cu antrenament continuu si sporturi pentru caini!
Permite-i sa se plictiseasca si este probabil, sa sape, sa scape sau sa mestece, pentru a se distra.

Nota:

Samoyedul trebuie tinut in lesa, ori de cate ori este in public; rareori poate rezista la momeala animalelor mici, care se scurg.

Cu mostenirea sa nordica, Samoyedul se potriveste natural climatului rece si ii place sa se joace pe zapada.

In schimb, cu blana groasa, el poate fi sensibil la caldura.

Nu-i permiteti sa exercite intens, cand este extrem de cald – limitati activitatea la nivel inalt, dimineata devreme sau seara, cand este mai rece.

In timpul caldurii zilei, pastrati-va Sammy-ul inauntru, cu ventilatoare sau aer conditionat.

Va trebui, sa aveti grija deosebita, daca cresteti un catelus samoyed. La fel ca multi caini de rasa mare, Samoyedul creste rapid, intre varsta de patru si sapte luni, facandu-l susceptibil la tulburari osoase si leziuni.
Se descurca bine cu o dieta de inalta calitate, cu continut scazut de calorii, care ii impiedica sa creasca prea repede.

In plus, nu lasati catelusul dvs. Samoyed sa alerge si sa se joace pe suprafete dure (cum ar fi trotuarul), sa sara excesiv sau sa traga sarcini grele, pana cand acesta, are cel putin doi ani si articulatiile sale sunt complet formate.

Jocul normal pe iarba, este in regula, la fel si clasele de agilitate ale catelusilor cu salturi inalte de un inch.

Oferiti-i socializare timpurie!

Un alt pas important, in formarea unui catelus Samoyed, este socializarea (procesul prin care puii sau cainii adulti, invata cum sa fie prietenosi si sa se inteleaga cu alti caini si oameni). La fel ca orice caine, el poate deveni timid, daca nu este socializat in mod corespunzator si nu este expus multor oameni, privelisti, sunete si experiente diferite, cand este tanar. Se recomanda, de asemenea, cursuri formale de catelus si ascultare, pentru a-i invata maniere adecvate canine.

Culoarea stratului si ingrijirea

Samoyedul are un strat exterior drept si un strat moale, gros (adesea denumit lana). Poate fi alb pur, alb si biscuite, crem sau biscuite – si naparleste puternic.

Perierea

Intretinerea poate fi descurajanta. Perierea zilnica, este necesara, atunci cand blana naparleste, o data sau de doua ori pe saptamana.

Baia

Va avea nevoie de scaldat, o data la opt saptamani sau ori de cate ori se rostogoleste in noroi sau ceva urat mirositor (foarte probabil). Sa scaldam Samoyedul, este si un angajament in timp, deoarece imbibarea temeinica a blanii, clatirea samponului si lasarea sa se usuce complet, nu este un proces rapid.

Multi proprietari, aleg sa angajeze un ingrijitor profesionist, pentru cainii lor. Desi costisitor, ajuta la eliminarea unor sarcini ale proprietarului. Cu toate acestea, trebuie totusi, sa il periati in mod regulat.

Ingrijirea si igiena dentara

Spalati-i dintii cainelui Samoyed, de cel putin doua sau trei ori pe saptamana, pentru a indeparta acumularea de tartru si bacteriile, care se ascund in interiorul acestora.
Periajul zilnic, este chiar mai bun, daca doriti sa preveniti boala gingiilor si respiratia urat mirositoare.

Taierea unghiilor

Taiati-i unghiile, o data sau de doua ori pe luna, daca, cainele dvs., nu le uzeaza in mod natural pentru a preveni lacrimile dureroase si alte probleme. Daca le auzi facand clic pe podea, sunt prea lungi. Unghiile de la picioare ale cainilor, au in ele vase de sange, si daca taiati prea mult, puteti provoca sangerari – iar cainele dvs. poate sa nu coopereze data viitoare, cand vede taietoarele de unghii. Deci, daca nu aveti experienta in taierea unghiilor de caine, adresati-va unui medic veterinar sau ingrijitor pentru indicatii.

Ingrijirea si curatarea urechilor

Urechile sale, trebuie verificate saptamanal, pentru a observa roseata sau mirosul urat, ceea ce poate indica o infectie. Cand verificati urechile cainelui, stergeti-le cu o minge de bumbac, inmuiata cu un produs de curatare usor echilibrat al pH-ului, pentru a preveni infectiile. Nu introduceti nimic in canalul urechii; pur si simplu, curatati urechea exterioara.

Samoyed – Cum il obisnuiti cu manevrele de ingrijire?

Incepeti sa-l obisnuiti pe Samoyed, sa fie periat si examinat cand este un catelus. Manevreaza-i frecvent labele – cainii sunt sensibil la picioare – si priveste in gura lui.

Faceti ingrijirea o experienta pozitiva, plina de lauda si recompense si veti pune bazele pentru examene veterinare usoare si alte manipulari atunci cand este adult.

Pe masura ce il mirositi, verificati daca exista rani, eruptii cutanate sau semne de infectie, cum ar fi roseata, sensibilitate sau inflamatie pe piele, in nas, gura si ochi si pe picioare. Ochii trebuie sa fie limpezi, fara roseata sau descarcare.
Examenul saptamanal atent, va va ajuta sa identificati potentialele probleme de sanatate devreme.Cantitate zilnica recomandata: 1,5 pana la 2,5 cani de alimente uscate de inalta calitate pe zi, impartite in doua mese.

Nota :

Cat de mult mananca cainele dvs. adult, depinde de marimea, varsta, constructia, metabolismul si nivelul de activitate. Cainii sunt indivizi, la fel ca oamenii si nu toti au nevoie de aceeasi cantitate de hrana.

Este aproape de la sine inteles, ca un caine extrem de activ, va avea nevoie de mai multa hrana, decat un caine de cartofi, pe canapea.

Calitatea hranei pentru caini, pe care o cumparati, face, de asemenea, o diferenta – cu cat hrana pentru caini este mai buna, cu atat va merge mai departe, spre hranirea cainelui dvs. si cu atat mai putin va trebui sa va agitati in bolul cainelui.

Puii din rasa samoyed, au nevoie de o crestere lenta si constanta.

Hraniti-i cu o dieta de buna calitate, cu 22 pana la 24 la suta proteine ​​si 12 la 15 la suta grasimi.

Pastrati-l pe Samoyed intr-o forma buna, masurandu-i hrana si hranindu-l de doua ori pe zi, mai degraba, decat lasand hrana afara tot timpul. Daca nu sunteti sigur, daca este supraponderal, faceti-i testul ocular si testul practic.

Cum il testati sa vedeti daca este supraponderal?

Mai intai, uita-te la el. Ar trebui sa poti vedea o talie. Apoi asezati-va mainile pe spate, degetele mari de-a lungul coloanei vertebrale, cu degetele intinse in jos.

Ar trebui sa puteti simti, dar sa nu-i vedeti coastele, fara a fi nevoie sa apasati puternic.

Daca nu poti, are nevoie de mai putina mancare si mai multa miscare.Te pregatesti sa faci pasul si sa-ti cumperi primul caine Samoyed.
La fel ca in orice achizitie, va faceti cercetarea cu privire la preturile acestor caini frumosi.
Cati bani ati plati pentru un Samoyed, intr-o tara precum Statele Unite sau Canada?
Cat va costa un Samoyed?

In intreaga lume, costul unui Samoyed, variaza.

Samoyed – Preturi in lume

Preturile sunt defalcate, dupa cum urmeaza:

  • In Statele Unite, intre 600 si 1.600 de dolari;
  • In Canada, intre 800 si 2500 USD in sus;
  • In Regatul Unit, 1.500 de lire sterline sau mai mult;
  • In Australia, intre 1.000 si 5.500 de dolari;
  • In Rusia, de la 2.900 dolari la 3.220 dolari;
  • In Noua Zeelanda, peste 450 USD;
  • In Singapore, 425 USD in sus;
  • In India, 10.000 – 240.000 de rupii indiene;

Samoyed – Preturi in Romania

Pentru a afla informatii despre preturi si adoptii in Romania, tot ce trebuie sa faceti, este sa le cautati pe Google, cu cuvinte cheie, precum:  samoyed pret, caine samoyed pret, samoyed pui pret, samoyed vanzare, pui samoyed spre adoptie, samoyed de vanzare pret, samoyed siberian pret.

Costurile asociate cu un nou animal de companie, pot fi greu de pus pe degete, iar daca doriti sa cresteti un caine Samoyed, va trebui sa luati in considerare, o serie de lucruri – costul cainelui in sine, cheltuielile veterinare, antrenamentul, alimentele, consumabilele, asigurari, licentiere, ingrijire si multe altele.samoyed, samoyed pret, caine samoyed, samoyed pui, rasa samoyed, samoyed vanzare, pui samoyed spre adoptie, samoyed de vanzare pret, samoyed siberian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *