Schnauzer Pitic – In ciuda dimensiunilor sale reduse, Schnauzerului miniatural, nu ii lipseste caracterul.
Afectuos, vesel, activ si cooperant, acest caine bland, este cu totul fermecator.
Schnauzerul in miniatura, este un partener excelent, potrivit pentru majoritatea familiilor.
Exista 3 soiuri de schnauzeri:
Schnauzer miniatural sau pitic, Schnauzer mediu si Schnauzer gigant.
Robust si colectat, acest caine, emana o anumita eleganta in acelasi timp, cu un aer hotarat, uneori sever.
Acest lucru, ii este conferit de barba si sprancenele stufoase, caracteristice tipului Schnauzer.
In orice caz, este un caine de companie adorabil, care are toate calitatile unui caine de paza.
Este bland, docil, atent, loial si neagresiv.
Va bucura intreaga familie, mai ales ca se bucura de sanatatea fierului si de o intretinere destul de simpla.
Este o alegere foarte buna!
Daca sunteti in cautarea unui catelus sau a unei pisici de vanzare/adoptat sau daca doar doriti sa vindeti/donati un animal de companie, vedeti si publicati anunturi apasand aici!
Originea si istoria rasei
Schnauzer miniatural este o rasa de caine mic, de tip Schnauzer, care isi are originea in Germania, la sfarsitul secolului al XIX-lea.
Schnauzerii miniaturi ar fi putut fi dezvoltati, din cele mai mici exemplare ale schnauzerului standard sau incrucisari intre rasele standard si una sau mai multe rase mai mici, cum ar fi Affenpinscher, Pinscher miniatural si pudelii, pe masura ce fermierii cresteau un caine mic, care era un caine eficient.
Acestia sunt descrisi, ca „spunky”, dar caini distanti, cu tendinte bune de paza, fara predispozitia cainilor de paza, de a musca.
Schnauzer-ul miniatural a fost apoi dezvoltat, la inceputul secolului al XX-lea, in zona Frankfurt.
Schnauzerii miniaturali sunt recunoscuti in patru culori, la nivel international: negru solid, negru si argintiu, sare si piper si alb.
Istoria rasei
Cele mai vechi inregistrari, referitoare la dezvoltarea Schnauzerului Standard, in Germania, provin de la sfarsitul secolului al XIX-lea.
Acestia au fost initial, crescuti pentru a fi caini de ferma, de dimensiuni medii, in Germania, la fel de adecvati pentru vanarea de sobolani, pastorire si paza proprietatii.
Odata cu trecerea timpului, fermierii au crescut Schnauzer-ul standard, intr-o dimensiune mai mica si mai compacta, pentru sobolani, combinandu-l conform teoriei cinologului, cu una sau mai multe rase mici, cum ar fi Affenpinscher si Miniature Poodle, Pinscher miniatural sau pomeranian sau intamplator, de la cele mai mici exemplare, ale Schnauzerului standard.
Schnauzer Pitic – Popularitatea si recunoasterea rasei
Primul Schnauzer miniatural inregistrat, a aparut in 1888, o femela neagra numita Findel si Pinscher-Schnauzer Klub (format in 1895) in primul sau volum al cartii stud a clubului mentionat Wirehaired Miniature Pinscher.
Prima expozitie a avut loc in 1899.
American Kennel Club a acceptat inregistrarea noii rase, in 1926, la doi ani dupa aparitia cainelui Schnauzer miniatural si au fost introdusi in Statele Unite ale Americii.
American Miniature Schnauzer Club s-a format in 1933, din clubul-mama mai vechi, Wire-Haired Pinscher Club of America, care a inclus si rasa Standard Schnauzer si initial, ambele au concurat in grupul de lucru, pana in 1927.
Clasificarile internationale ale Kennel Club, variaza; de VDH si FCI este plasat in „Grupul 2, sectiunea 1: Pinscher si Schnauzer“. „Nr 183“, cu in „Sectiunea 1.2“ dedicat miniatural rasa Schnauzer, KC, ANKC si NZKC il includ in Utility Group, in timp ce AKC, UKC si CKC Schnauzer miniatural este clasificat in Grupul Terrier.
Inceputul modernului Schnauzer miniatural, din Statele Unite, este considerat a avea un inceput, in 1924, cand patru caini, au fost importati din Germania.
Se sustine ca, aproape toate miniaturile de rasa americana, coboara partial din ele, si intre 1926 si 1936 au fost importati, inca 108 caini.
Unul dintre cei mai notabili campioni, a fost Ch. Dorem Display, nascut in 1945 si a trait pana la aproape paisprezece ani.
Se sustine, ca multi schnauzeri miniaturali, campioni din America, isi pot urmari descendenta, pana la Dorem Display.
Schnauzerii in miniatura, au fost a 11-a, cea mai populara rasa din SUA, in 2008, ajungand la a 17-a, cea mai populara, in 2016.
Schnauzer in miniatura – Profilul rasei
Alte nume
Zwergschnauzer (Schnauzer Pitic)
Origine
Germania
Proportii
Inaltime
Masculi:
12 pana la 14 in (30 pana la 36 cm);
Femele:
11 la 13 in (28 la 33 cm);
Greutate:
Masculi
11 pana la 20 lb (5,0 pana la 9,1 kg);
Femele
11 pana la 20 lb (5,0 pana la 9,1 kg);
Blana
Aspra, atunci cand este dezbracata manual, moale si creata, cand este decupata.
Culoare
Negara, piperului si sare, neagra si argintie, alba;
Numarul de pui la o fatare
3 pana la 8 pui;
Durata de viata
12-15 ani;
Standardele clubului de canis:
VDH
standard
FCI
standard
Caine ( caine domestic )
Este cea mai populara, rasa Schnauzer si ramane, una dintre cele mai populare la nivel mondial, in primul rand, pentru temperamentul sau si dimensiunea relativ mica.
Incepand din 2017, este cea de-a 17-a, cea mai populara rasa din SUA.
Schnauzer Pitic – Caracteristici fizice
Sunt caracterizati, de un cap dreptunghiular, cu barba stufoasa, mustata si sprancene si
dinti care se intalnesc, intr-o „muscatura de foarfeca”;
Blana :
Dura, destul de scurta (nu prea mult), bine aprovizionata, intinsa, nici infasurata, nici ondulata, cu un strat dens. Invelisul exterior, este destul de lung.
Culoarea :
Unicolora (neagra, neagra argintie), in doua tonuri (piper si sare) sau alb pur, cu substrat alb.
Culorile permise, sunt negru, sare si piper sau negru si argintiu.
Exista exemplare albe, dar acestea, nu sunt intotdeauna permise in competitiile cainilor.
Capul :
Lung si puternic, in conformitate cu puterea cainelui, cu o frunte plata, nesifonata si paralela cu botul.
Urechile :
In forma de V, pliate, agatate, ridicate si purtate simetric, duse inainte.
Ochii :
Usor ascunsi de sprancenele sale stufoase, de dimensiuni medii, ovale, de culoare inchisa si expresie plina de viata.
Corpul :
Inscriptibil intr-un patrat (lungimea corpului, este foarte aproape de inaltimea, la greaban). Linia de sus, coborand usor spre spate, spatele puternic si scurt, coapsele scurte, pieptul moderat larg.
Picioarele
De asemenea, vor avea picioare frontale, foarte drepte si rigide si picioare scurte si rotunde (asa-numitele „picioare de pisica”), cu tampoane groase, negre.
Coada :
Cozile lor sunt subtiri si scurte, in mod natural si pot fi andocate (acolo unde este permis).
Coada ideala, este in forma de sabie sau secera.
Nota
Acostarea cozilor si taierea urechilor, a devenit o practica controversata, in special, pentru cainii care nu lucreaza si este acum ilegala sau restrictionata, in mai multe tari din intreaga lume, inclusiv in Marea Britanie si Australia.
Caracter si aptitudini
Toti cainii din rasa Schnauzer, au un caracter puternic si uimitor, desi foarte echilibrat.
Sunt foarte atasati de stapanul lor si de ceilalti membri ai familiei, sunt siguri pentru copii si sunt atenti la straini.
Abilitatile lor, se schimba in mod evident, in functie de dimensiunea lor:
- Schnauzerul miniatural, este exclusiv un caine insotitor,
- Rasa medie, este un caine de paza, iar
- Rasa giganta, este un caine de aparare.
Cu toate acestea, sunt rase eclectice care invata cu usurinta, sa efectueze alte tipuri de activitati, datorita excelentului lor echilibru psihofizic, rezistenta si energie.
Toti Schnauzerii sunt usor de instruit, daca sunt in mainile unui educator cu experienta, in timp ce, pot pune unele probleme, proprietarului incepator, prin faptul ca sunt duri si incapatanati: ca sa se supuna, trebuie sa-si respecte si sa-si aprecieze foarte mult stapanul.
Afectuos:
Acest caine, este foarte atasat de intregul sau grup social, chiar daca, caracterul sau puternic il face deseori, sa treaca drept un caine trufas.
Jucaus:
Are o natura destul de jucausa, in ciuda comportamentului sau sever. Ii place sa se joace, mai ales cu copiii. Aveti grija, la partea sa de energie, care poate sa nu fie potrivita pentru cei mici.
Calm:
Indiferent de marimea lui, acest caine, este devotat, curajos si plin de viata, dar nu este nelinistit si are un caracter foarte echilibrat, care ii permite sa se adapteze calm, la multe situatii.
Inteligent:
Aptitudinile lor, se schimba in mod evident, in functie de dimensiunea lor (caine de companie, pentru rasa pitica si caine de paza, pentru rasele mijlocii si uriase).
Cu toate acestea, ei sunt caini eclectici, care invata cu usurinta sa efectueze alte tipuri de activitati, datorita excelentului lor echilibru psihofizic, rezistenta si energie.
Vanator:
Desi era folosit in trecut, de familiile germane, pentru a vana paraziti, acest caine, numit odinioara Pinscher cu par de sarma, nu mai are astazi, un instinct de pradator.
Infricosat / Suspect fata de straini:
El este in mod natural, vigilent fata de straini.
Instinctul sau de paza, il determina sa fie precaut si sa-si ia timp, pentru a analiza o persoana si o situatie, inainte de a intra in contact cu ea.
Independent:
Este foarte atasat si loial, grupului sau social si mai mult stapanului sau. Cu toate acestea, este rar sa intalnesti subiecti, care sufera de hiper-atasament; ei stiu sa ramana la locul lor si sa se adapteze perfect, la dispozitiile si stilurile de viata, ale membrilor familiei lor adoptive.
Comportament
Indura singuratatea:
Daca puiul Schnauzer, este folosit de la o varsta frageda, pentru a evolua singur in anumite momente ale zilei, totul va fi bine.
Pe de alta parte, daca nu a fost pusa la punct o invatare timpurie, progresiva si pozitiva sau absentele sunt prelungite, intr-un mod abuziv, fara ca, cainele sa beneficieze de cheltuieli de calitate: atunci vor fi observate tulburari de comportament.
Usor de educat / Ascultator:
In general, sunt usor de dresat cainii, daca sunt pe maini cu experienta, in timp ce pot pune unele probleme, pentru stapanii novici, prin faptul ca sunt duri si incapatanati: pentru a se supune, trebuie sa-si respecte stapanul.
Educatia trebuie sa fie precoce si ferma, dar niciodata cu brutalitate, deoarece acest caine, nu accepta mustrari nejustificate.
Doar o relatie bazata pe respect si incredere, intre stapan si cainele sau, permite obtinerea unor rezultate bune, cu aceasta rasa.
Latrator:
In ciuda vigilentei sale, nu latra niciodata, pentru nimic, ceea ce ii intareste, eficienta de garda.
Este fugar?
Absolut, nu este pradator, cu toate acestea, acest caine de paza, este foarte vioi si energic, in ciuda aspectului sau calm.
Are nevoie, de mai multe iesiri zilnice, si daca nu le obtine, se va asigura ca va iesi singur la plimbare, ori de cate ori este posibil.
Distrugator:
La fel ca multi alti caini, daca se plictisesc, din lipsa activitatilor, se poate transforma si produce distrugeri in casa.
Lacom la mancare?
Nici mai mult, nici mai putin gurmand decat altul, acest caine de paza isi apreciaza castronul si mai ales deliciile, ca recompensa pentru faptele sale bune.
Caine de paza:
In mod traditional, acest caine este facut pentru pazire: a fost folosit ca atare, in timpul celor doua razboaie mondiale, de catre fortele germane, pentru a tine ochii pe lagarele de prizonieri.
El se angajeaza sa isi protejeze familia si mediul familiar. Oricine are intentie malitioasa, va fi arestat de acest caine.
Deci, bineinteles, versiunea in miniatura, este folosita mai mult pentru companie, dar celelalte doua jiguri mai mari, sunt foarte buni pastratori, care pot fi foarte descurajatori, daca este necesar.
Versiunea gigant, este folosita si pentru paza, dar si pentru aparare.
Primul caine:
Adoptarea unui caine, cu un caracter atat de puternic, ca o prima rasa, este o provocare.
Este esential, ca viitorii adoptatori, sa fie constienti de caracteristicile specifice ale rasei si sa fie mai presus de toate, gata sa investeasca timp, dar si bani, in cursurile de educatie.
Conditii de viata
Toti Schnauzerii inclusiv piticul sunt bine protejati de frig si pot trai, atat in interior, cat si in exterior, in toate anotimpurile.
Schnauzerul dintr-un apartament:
Acest caine, poate evolua cu usurinta intr-un apartament, intr-un mediu de oras, atata timp, cat toate nevoile sale sunt satisfacute.
Bineinteles, ca poate trai si la tara, intr-o casa cu gradina, unde va aprecia si indeplinirea rolului sau de gardian, afara.
Rezistenta sa, ii permite in plus, sa poata locui in interior sau in aer liber.
Nevoia de exercitii fizice / Sport:
Energetic si chiar atletic, indiferent de varietatea sa, acest caine de paza, are nevoie de cel putin doua plimbari zilnice lungi, indiferent daca locuieste in zone rurale sau urbane.
La domiciliu, pot fi oferite si activitati de stimulare intelectuala si olfactiva, pentru a-l tine in alerta: jocuri de inteligenta, ocupatie, covoare de cautare, cautare de delicatese, ascundere etc.
De asemenea, poate sa exceleze, in multe sporturi, trebuie doar sa-l antrenezi regulat.
Calatorie / Usurinta in transport:
Schnauzerul urias, va fi evident mai dificil de transportat decat versiunile medii si pitice, avand in vedere, dimensiunea sa.
In caz contrar, daca catelusul Schnauzer, este folosit de la o varsta frageda, pentru a calatori cu proprietarii sai, ii va putea urmari oriunde merg, fara nici-o problema.
Compatibilitate
Schnauzerul si pisicile:
Acest caine, trebuie sa fie in preajma felinelor, de la o varsta frageda, pentru a le accepta si pentru a coabita bine impreuna.
Mai degraba impetuos, reactiile acestui caine, ar putea sa nu fie potrivite, pentru o pisica destul de linistita, de exemplu.
Schnauzer si alti caini:
Acestia sunt, in principal, soiurile uriase si medii, care tind sa doreasca sa castige mana, in multe situatii. Prin urmare, trebuie sa fim vigilenti si sa incepem o socializare de calitate, de indata ce puiul ajunge acasa.
Schnauzerul si copiii:
Acest caine, iubeste copiii! Si-ar putea petrece zilele, jucandu-se cu ei, pe masura ce se bucura de compania lor.
Schnauzerul si varstnicii:
Natura buna si jovialitatea acestui caine, sunt calitati, adesea foarte apreciate si cautate de oameni izolati, de exemplu. De fapt, el poate fi, un bun caine insotitor, pentru proprietarii de o anumita varsta, dar nevoile sale de cheltuieli, nu trebuie niciodata trecute cu vederea.
Schnauzerul urias, poate fi mai putin potrivit, pentru persoanele fragile si sedentare.
Rezistent / Robust:
Mai degraba rustic, acest caine este destul de robust si se bucura de o longevitate buna, cu exceptia Schnauzerului Pitic, care se dovedeste a fi mai fragil.
Rezista la caldura:
La fel ca multi caini, trebuie sa aveti grija de lovitura de caldura si sa-l protejati, oferindu-i un loc la umbra si apa proaspata, dupa bunul plac.
Tolereaza frigul:
Acesti caini, inclusiv Schnauzer Pitic, sunt bine protejati de frig si pot trai, atat in interior, cat si in exterior, in toate anotimpurile.
Tendinta de a creste in greutate :
Daca este bine hranit si se bucura de plimbari zilnice, care ii permit sa elimine caloriile acumulate, nu exista nici-un motiv, pentru care acest caine sa fie supraponderal.
Atentie, la cainii de apartament, care locuiesc intr-un mediu urban si care fac doar plimbari simple, de cartier!
Boli frecvente:
La Riesenschnauzer (Schnauzer urias):
Displazia coxofemorala;
In Schnauzerul mediu:
Displazia coxofemorala;
Cataracta;
La Zwergschnauzer (Schnauzer miniatural):
- Boala Legg-Perthes-Calvé (necroza osoasa);
- Shunt portosistemic (sangele nu ajunge in ficat in mod corespunzator);
Schnauzerii in miniatura, sunt in general sanatosi, dar la fel ca toate rasele, sunt predispusi la anumite conditii de sanatate.
Nu toti Schnauzerii Pitici, vor avea vreuna sau toate aceste boli, dar este important, sa fiti constienti de ei, daca luati in considerare aceasta rasa.
Cataracta:
Cataracta provoaca opacitate pe cristalinul ochiului, rezultand o viziune slaba.
Ochii cainelui, vor avea un aspect tulbure. Cataracta apare, de obicei, la batranete, si uneori, poate fi indepartata chirurgical, pentru a imbunatati vederea.
Entropion:
Entropion, care este de obicei evident la varsta de sase luni, face ca pleoapa, sa se rostogoleasca spre interior, iritand sau ranind globul ocular.
Unul sau ambii ochi pot fi afectati. Daca Schnauzerul dvs., are entropion, s-ar putea sa-l observati, frecandu-si ochii. Starea poate fi corectata chirurgical.
Atrofia progresiva a retinei (PRA):
Aceasta este o familie de boli oculare, care implica deteriorarea treptata a retinei.
La inceputul bolii, cainii afectati, devin nevazatori; isi pierd vederea in timpul zilei, pe masura ce boala progreseaza.
Multi caini afectati, se adapteaza bine la vederea lor limitata sau pierduta, atata timp cat mediul inconjurator, ramane acelasi.
Pietre urinare:
Acestea pot face ca, Schnauzerul tau miniatural, sa inceapa sa se strecoare, pentru a urina, sa treaca sange in urina, sa aiba nevoie sa urineze mai des, decat in mod normal si sa aiba urina tulbure sau urat mirositoare.
In timp ce pietrele mici ale vezicii urinare, pot trece singure, medicul veterinar, ar trebui sa-l consulte.
Schimbarile alimentare, nu-l pot scapa de pietrele existente, dar pot preveni formarea mai multor pietre.
Myotonia Congenita:
Descoperita abia recent, in schnauzerii miniaturali, aceasta este o afectiune scheletomusculara ereditara, asemanatoare distrofiei musculare.
Simptomele incep, cand puii au cateva saptamani. Muschii lor, se contracta usor si au muschi proeminenti la umeri si coapse.
Au dificultati in a se ridica, blanile lor sunt rigide si ies la iveala, cand alearga.
Limba lor, este marita si rigida la atingere, maxilarele inferioare, sunt in forma de varf si au dificultati la inghitire.
Toate animalele de reproducere, ar trebui testate ADN, pentru gena care o provoaca.
Boala Von Willebrand:
Gasita atat la caini, cat si la oameni, aceasta este o tulburare a sangelui, care afecteaza procesul de coagulare. Un caine afectat, va avea simptome, precum sangerari nazale, sangerari ale gingiilor, sangerari prelungite in urma interventiei chirurgicale, sangerari prelungite in timpul ciclurilor de caldura sau dupa infundare si ocazional, sange in scaun.
Aceasta tulburare, este de obicei diagnosticata, intre varsta de trei si cinci ani si nu poate fi vindecata.
Cu toate acestea, poate fi gestionata cu tratamente, care includ leziuni cauterizante sau de sutura, transfuzii, inainte de operatie si evitarea unor medicamente specifice.
Megaesofag congenital:
Aceasta este o afectiune, in care alimentele si lichidele, sunt retinute in esofagul cainelui, determinandu-l sa-si regurgiteze hrana.
Ca urmare, cainii pot face pneumonie de aspiratie sau esofagul lor, poate deveni obstructionat.
Dieta poate fi ajustata, pentru a asigura cea mai mica insuficienta.
Boala in sine, nu poate fi tratata, ci doar afectiuni care rezulta, cum ar fi pneumonia; iar prognosticul, tinde sa fie slab.
Daca, cumparati un catelus, gasiti un crescator bun, care sa va arate autorizatiile de sanatate, pentru ambii parinti ai catelusului.
Autorizatiile de sanatate, demonstreaza ca, un caine a fost testat si eliminat de o anumita afectiune.
Nota
In cainii din rasa Schnauze Pitic, ar trebui sa va asteptati, sa vedeti autorizatiile de sanatate de la Fundatia ortopedica pentru animale (OFA) pentru displazia soldului (cu un scor corect sau mai bun), displazia cotului, hipotiroidismul si boala von Willebrand;
Schnauzer Pitic – Oferiti-i jucarii si exercitii fizice!
Schnauzerul in miniatura, este activ cand se afla in casa, se joaca cu jucarii si te urmareste din camera in camera.
Ii place sa aiba o curte, in care sa se joace, dar se descurca bine fara una, daca ii faci o plimbare lunga in fiecare zi.
Are nevoie de 45 de minute de exercitii zilnice – amintiti-va, un Schnauzer miniatural obosit, este un bun Schnauzer miniatural.
Schnauzer Pitic – Antrenati-l la lada!
Antrenamentul la lada, aduce beneficii fiecarui caine si este un mod bun de a va asigura ca, Schnauzerul dvs., nu are accidente in casa sau nu intra in lucruri pe care nu ar trebui.
O lada este, de asemenea, un loc unde se poate retrage, pentru un pui de somn.
Antrenamentul la lada, de la o varsta frageda, il va ajuta pe Schnauzer-ul tau miniatural, sa accepte inchiderea lui, daca trebuie vreodata internat.
Cu toate acestea, nu va bagati niciodata cainele intr-o lada, toata ziua. Nu este o inchisoare si nu ar trebui sa petreaca, mai mult de cateva ore la rand, cu exceptia cazului in care doarme noaptea.
Culoarea stratului si ingrijirea
Schnauzerii in miniatura, au cuoarea negru solid, sare si piper, negru si argintiu sau alb.
Un Schnauzer miniatural, alb solid, nu poate fi prezentat in emisiunile American Kennel Club, totusi, asa ca cei albi, sunt prin definitie, animale de companie (ceea ce nu face nici-o diferenta, cu temperamentul cainelui).
Multor crescatori de Schnauzer miniatural, nu le place blana alba, simtind ca, daca doriti un terrier alb, ar trebui sa obtineti un West Highland White Terrier.
Are o blana dubla. Invelisul superior este aspru. Intrucat, pardoseala prinde parul lasat, el nu naparleste deloc.
Din aceasta cauza, multi oameni cred ca este un caine de casa perfect, in special, pentru cei care sufera de astm.
Schnauzerii miniaturali, ar trebui sa fie ingrijiti, la fiecare cinci pana la opt saptamani, pentru a-i pastra cat mai bine.
Majoritatea oamenilor, isi duc Schnauzerii miniaturali la ingrijitori profesionisti, pentru a face acest lucru, deoarece exista cateva trucuri, pentru a obtine acel aspect frumos Schnauzer.
Puteti invata sa o faceti singuri – asteptati-va la ceva mai putin, decat perfectiunea, de cateva ori si aveti la dispozitie un pulover, in cazul in care trebuie sa acoperiti defectele.
Schnauzer Pitic – Tunderea
Straturile cainilor din rasa Schnauzer miniatural, prezentate in conformatie, sunt dezbracate manual, un proces de indepartare a parului mort.
Este consumator de timp si nu este ceva ce trebuie abordat de catre novici; Este pentru cainii de spectacol.
Majoritatea ingrijitorilor profesionisti, nu-i dezbraca manual ci folosesc taietori.
Folosirea taietoarelor electrice, inseamna ca blana de sus va disparea, motiv pentru care, nu este utilizata la cainii prezenti in conformitate.
Schnauzer Pitic – Perierea
Periati- va Schnauzerul, de doua sau trei ori pe saptamana, astfel incat, sa nu se murdareasca, mai ales in parul mai lung de pe fata si picioare.
Asigurati-va, ca verificati axilele, deoarece acesta este un loc, in care se formeaza adesea covorase.
De asemenea, este o idee buna, sa-si spele barba, dupa ce mananca.
Schnauzer Pitic – Igiena dentara
Spala-i dintii, cel putin de doua sau trei ori pe saptamana, pentru a indeparta acumularea de tartru si bacteriile, care se ascund in interiorul lor.
Periajul zilnic, este chiar mai bun, daca doriti sa preveniti boala gingiilor si respiratia urat mirositoare.
Schnauzer Pitic – Taierea unghiilor
Taiati-i unghiile, o data sau de doua ori pe luna, daca, cainele dvs., nu le uzeaza in mod natural, pentru a preveni lacrimile dureroase si alte probleme. Daca il auzi facand clic, pe podea, sunt prea lungi.
Unghiile de la picioare ale cainilor, au vase de sange in ele si daca taiati prea mult, puteti provoca sangerari – iar cainele dvs., poate sa nu coopereze data viitoare, cand va vedea ghilotina de unghii.
Deci, daca nu aveti experienta in taierea unghiilor de caine, adresati-va unui medic veterinar sau ingrijitor, pentru indicatii.
Schnauzer Pitic – Ingrijirea urechilor
Urechile sale, trebuie verificate saptamanal, pentru a observa roseata sau mirosul urat, care poate indica o infectie.
Cand verificati urechile cainelui, stergeti-le cu o minge de bumbac, inmuiata cu un produs de curatare, usor echilibrat al pH-ului, pentru a preveni infectiile.
Nu introduceti nimic in canalul urechii; pur si simplu, curatati urechea exterioara.
Schnauzer Pitic – Cum il obisnuiti cu manevrele de ingrijire?
Incepeti sa va obisnuiti Schnauzerul in miniatura, sa fie periat si examinat, de cand este un catelus.
Manevreaza-i frecvent labele – cainii sunt sensibil la picioare – si priveste in gura lui.
Faceti ingrijirea, o experienta pozitiva, plina de lauda si recompense si veti pune bazele, pentru examene veterinare usoare si alte manipulari, atunci cand este adult.
Pe masura ce-l mirositi, verificati daca exista rani, eruptii cutanate sau semne de infectie, cum ar fi roseata, sensibilitate sau inflamatie pe piele, in nas, gura si ochi si pe picioare.
Ochii trebuie sa fie limpezi, fara roseata sau descarcare.
Examenul saptamanal, atent, va va ajuta sa identificati potentialele probleme de sanatate, devreme.
Schnauzer Pitic – 5 necesitati nutritive cheie ale dietei
Schnauzerii miniaturali, sunt caini mici, foarte energici, care pot necesita hrana, care sa poata tine pasul cu energia lor, fara a adauga calorii suplimentare.
O dieta hranitoare, densa, va oferi suficiente calorii si substante nutritive, pentru a ajuta la mentinerea nivelului de energie, fara a adauga excesul de greutate.
Schnauzerii, nu pot manca mult dintr-o data, asa ca mancarea dvs., trebuie sa ambaleze un pumn puternic.
Luati in considerare, aceste cinci nevoi nutritionale cheie, atunci cand evaluati hrana cainelui:
Schnauzer Pitic – Proteine de inalta calitate
Proteina potrivita, va va permite Schnauzerului, sa construiasca o masa musculara critica si va ajuta la prevenirea Schnauzerului dumneavoastra, de a simti foame pe tot parcursul zilei.
Se echilibreaza si intemeiaza mancarea, Schnauzerului tau.
Schnauzer Pitic – Glucide sanatoase
Cealalta piesa, a acestui puzzle energetic, este prezenta carbohidratilor de inalta calitate.
Acestea ofera energie si ajuta la mentinerea corpului Schnauzerului dvs., la niveluri maxime, fara oboseala sau accidente.
Schnauzer Pitic – Acizi grasi omega
Aceste grasimi critice, ajuta la mentinerea sanatatii pielii si a blanii Schnauzerului, protejand in acelasi timp, inima si articulatiile.
Acesti acizi, pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea iritatiilor pielii, cauzate de alergii sau uscaciune.
Schnauzer Pitic – O varietate buna de vitamine
Vitaminele A, B, C, D si E, lucreaza impreuna, pentru a va asigura ca, sistemele cainelui Schnauzer, functioneaza corect si la niveluri optime.
Mancarea trebuie sa contina toti acesti nutrienti vitali, in cantitati adecvate.
Schnauzer Pitic – Antioxidanti
Acestia va ajuta Schnauzerul adult, pe masura ce imbatraneste si previne simptomele de imbatranire, cu debut precoce.
De asemenea, stimuleaza imunitatea si ajuta la dezvoltarea celulelor si a muschilor.
Mentinerea unei alimentatii dense, in mesele Schnauzerului, va ajuta sa-i controlati greutatea, fara a sacrifica nutrienti sau energie.
Pe masura ce il hraniti, cu mancare de inalta calitate, puteti constata ca, cheltuiti mai putini bani pe remedii, pentru a remedia lucruri, precum alergiile sau obezitatea.
Cel mai mare lucru, de care trebuie sa fii atent, sunt semnele de alergii.
Mancarimea pielii sau digestia dificila, ar putea semnala faptul, ca Schnauzerul dvs., nu primeste nutritia de care are nevoie, deci este vital sa-i dati o dieta bogata in nutrienti, cu cat mai putini alergeni posibil.
Colaborati cu medicul veterinar, pentru a va asigura ca, aceste nevoi critice, sunt indeplinite si ca intelegeti, cum sa va hraniti corect cainele Schnauzer, indiferent daca este un catelus, adult sau senior.
Pe masura ce nevoile cainelui tau se schimba, ar trebui sa fii pregatit, sa-i schimbi alimentele.
6 Consideratii dietetice si nutritionale speciale ale schnauzerului miniatural
Unul dintre cele mai importante lucruri, pe care trebuie sa le aflati despre schnauzerii miniaturali, este istoricul lor medical si compozitia unica, a corpului cainilor de rasa mica.
Vor avea nevoie, de o atentie speciala, pentru greutate si programele de hranire, pentru a asigura energie uniforma si o burta multumita, pe tot parcursul zilei.
Fiecare caine, este diferit, dar Schnauzerii miniaturali, se confrunta cu unele conditii, mai frecvent, din cauza tipului lor de rasa.
Iata, ce trebuie sa stiti, despre Schnauzer-ul dvs., astfel incat, sa ii puteti asigura cea mai buna sanatate.
Schnauzer Pitic – Probleme digestive
Schnauzerii sunt cunoscuti uneori, pentru probleme digestive, deci este esential, sa va hraniti cainele, cu alimente de inalta calitate.
In unele cazuri, medicul veterinar, poate decide sa-si puna Schnauzerul, la o dieta speciala, pentru a face fata acestei burti suparate.
Schnauzer Pitic – Pancreatita
Cainele dvs., poate avea nevoie, de o dieta mai blanda, daca are un pancreas inflamat.
Aceasta ar putea fi un lucru foarte special, necesar pentru a face fata starii cainelui.
Schnauzer Pitic – Obezitate
Mini Schnauzerii, sunt in mare pericol de a deveni obezi, mai ales pe masura ce imbatranesc.
Un aliment foarte hranitor, care ofera cantitatea potrivita de calorii, va poate ajuta, sa pastrati cainele Mini Schnauzer cu greutate normala si sanatos.
Daca Mini-ul dvs., a castigat deja prea multe kilograme, mancarea dvs., ar trebui sa fie una, care sa ii permita Schnauzerului sa slabeasca cateva kilograme si sa devina mai sanatos.
Schnauzer Pitic – Alergii cutanate
Cainii din rasa Schnauzer, ar putea avea unele probleme cu alergiile cutanate, care sunt extrem de legate de alimente.
Un produs, care nu are alergeni obisnuiti, ar putea ajuta la atenuarea acestei probleme, in timp ce adaugarile, precum acizii grasi Omega si proteinele bune, pot ajuta la reconstructia pielii si a stratului de blana.
Schnauzer Pitic – Metabolism ridicat
Mini Schnauzer are un metabolism ridicat, dar mai degraba, decat sa aiba nevoie de mai multe calorii, cea mai buna optiune, este hranirea mai frecventa, mai degraba, decat mai multe calorii.
Continuati sa cautati alimente profund hranitoare si de inalta calitate, pentru a va asigura ca, metabolismul Schnauzerului dvs. este saturat!
Schnauzer Pitic – Diabet
O parte din metabolismul ridicat, este, de asemenea, o tendinta de a dezvolta diabet. Nu se crede, ca este un lucru, pe care il puteti preveni doar cu dieta, dar medicul veterinar, va poate ajuta sa dezvoltati un plan cuprinzator, care sa includa si alimente nutritive.
Schnauzerii au fost crescuti, din marimea standard si numara rase, precum pudelul ca parte a liniei lor.
Datorita liniei lor, vor avea nevoie de alimente cu proteine dense si vitamine, cu mai putine calorii in exces.
Sunt foarte activi si au manierele terrierilor tipici si ale vanatorilor de sobolani, asa ca veti avea nevoie de ceva, pentru compozitia lor unica.
Ca pui si in anii lor tineri, Mini Schnauzer-ul dvs., nu poate inceta sa se miste in timpul zilei, iar mancarea ar trebui sa poata tine pasul.
Schnauzer Pitic – Alimente interzise
Nu trebuie sa va hraniti, niciodata Schnauzerul cu alimente obisnuite sau cu alimente pentru oameni, deoarece, acest lucru poate afecta metabolismul general al Schnauzerului.
Poate provoca reactii alergice si probleme digestive, precum si cresterea in greutate, care va poate afecta Schnauzerul pe viata.
Schnauzer Pitic – Alimentele permise
Hrana pentru caini, este singurul lucru de care are nevoie Schnauzerul dvs., in afara de cateva delicii si legume, aprobate de veterinar.
Daca nu sunteti sigur, daca va puteti hrani cainele cu o anumita bucata de mancare, cel mai bine este sa il jucati, in siguranta si sa transmiteti potentialul tratament.
Program de hranire a Schnauzerului miniatural
Este esential, sa va mentineti programul de hranire Schnauzer, intr-un mod logic, astfel incat, Schnauzerul dvs. (si dvs.), sa stiti la ce sa va asteptati.
Stabilirea unui program consistent de hranire, pe baza recomandarilor medicului veterinar, va poate ajuta sa va asigurati, ca Schnauzerul dvs. miniatural, are toate elementele de baza, pentru sanatate si bunastare.
Cat de des si cat ar trebui sa-mi hranesc schnauzerul miniatural?
Iata, programul tipic de hranire, bazat pe varsta:
Schnauzer Pitic – Pui
Puii mananca de obicei, trei pana la patru mese pe zi, pentru a-si mentine energia.
Luati dimensiunile de servire pentru pui si impartiti-le in trei sau patru mese.
Schnauzer Pitic – Adulti
Acesti caini, primesc de obicei, doua mese pe zi, pentru a ajuta la mentinerea energiei si pentru a se asigura ca, au un flux constant de calorii, fara a adauga prea mult.
Schnauzer Pitic – Seniori
Dimensiunile de servire, tind sa ramana aceleasi, dar daca exista probleme de greutate sau de sanatate, medicul veterinar, va poate recomanda un program de hranire diferit.
Consideratii speciale
Daca, catelusa dvs., este insarcinata sau alapteaza, luati recomandarea medicului veterinar, pentru adaugarea de alimente, pentru a tine cont de nevoia crescuta de calorii.
Programul exact de hrana si hranire, va depinde de sfaturile medicului veterinar si de observatiile dvs., privind sanatatea si comportamentul Schnauzerului.
Ar trebui, sa fiti flexibil si deschis la schimbare, pentru a va ajuta Schnauzerul sa traiasca cea mai buna viata.
In ce context ii schimbati obiceiurile de hranire?
Daca aveti un catelus, ar trebui sa fiti pregatiti, sa-i schimbati obiceiurile de hranire in mod frecvent, pe masura ce catelusul se ingrasa si se pregateste pentru viata de adult.
La celalalt capat al spectrului, Schnauzerul in varsta, nu trebuie sa-si modifice obiceiurile de hranire decat, daca exista o problema de sanatate remarcabila, cum ar fi greutatea sau diabetul.Pretul unui caine Schnauzer, variaza in functie de originile sale, de varietatea sa (medie, giganta sau pitica), de varsta si de sex.
Este nevoie de o medie de 1.200 EUR, pentru un caine inregistrat in LOF.
Cele mai mari linii genealogice, pot fi vandute cu pana la 1600 €.
De obicei, gigantul este mai scump decat celelalte doua soiuri: Schnauzer in miniatura si Schnauzer mediu.
In ceea ce priveste bugetul mediu, pentru a satisface nevoile unui caine de aceasta dimensiune, este nevoie intre 20 si 60 € / luna, in functie de soiul ales (pitic, mediu sau gigant).
Schnauzer Pitic – Preturi in Romania
Pentru a afla informatii despre preturi si adoptii in Romania, tot ce trebuie sa faceti, este sa le cautati pe Google, cu expresii de genul: schnautzer pitic pret, mini schnautzer pret, schnautzer pitic pret, schnautzer pitic adoptie, schnautzer pitic de vanzare
schnautzer pitic, schnautzer, mini schnautzer, schnautzer pitic pret, schnautzer pitic adoptie, schnautzer pitic de vanzare