Caini de vanzare, Catelusi

Staffordshire Bull Terrier – De vanzare – Pret – Pui – Informatii

Staffordshire-Bull-Terrier-pret-pui

Staffordshire Bull Terrier este un caine cu o constructie bine proportionata.
De constitutie musculara, prezinta o mare putere, comparativ cu dimensiunea sa.
Staffordshire Bull Terrier este foarte musculos si remarcabil de agil. Emite o impresie de forta exploziva.
Vigoros, puternic si mandru, Staffordshire Bull Terrier este un animal bland, placut si afectuos.
Un personaj care contrasteaza cu aceasta infatisare a unui tip dur.
Pentru dezvoltarea si fericirea sa, are nevoie de multa atentie din partea familiei sale.

Daca sunteti in cautarea unui catelus sau a unei pisici de vanzare/adoptat sau daca doar doriti sa vindeti/donati un animal de companie, vedeti si publicati anunturi apasand aici!

Originea si istoria rasei

Staffordul s-a dezvoltat in ceea ce se numea atunci, Tara Neagra din Staffordshire si parti din Warwickshire.
Exista doua teorii despre dezvoltarea lui Stafford, recunoscuta de The Kennel Club.

Prima teorie

Prima si mai raspandita teorie, este ca Stafford, la fel ca Bull Terrier-ul, coboara din Bull si Terrier-ul disparut de mult, care a luat nastere ca o incrucisare intre Bulldogul englez vechi, feroce, cu muschi grosi si agilul Terrier negru si bronzat, bland si feist.
Bulldogul englez vechi, agresiv, crescut pentru ursi si tauri, a fost adesea infruntat impotriva propriului tip, in luptele organizate de caini, dar s-a stabilit ca, cainii mai usori si mai rapizi, erau mai potriviti pentru lupta impotriva cainilor, decat bulldogul mai greu.
Intr-un efort de a produce un caine mai usor, mai rapid, mai agil, cu curajul si tenacitatea Bulldogului, crescatorii i-au incrucisat cu terrierii locali si au obtinut in cele din urma succesul.

A doua teorie

A doua teorie, mai putin raspandita, este ca Bulldogul englez vechi, nu a fost incrucisat cu terieri; mai degraba Stafford, ca rasa, a inceput cu descendenti directi, derivati din generatii de reproducere selectiva a Bulldogilor timpurii, care au produs un caine mai mic, cu o structura mai atletica.
Unii cred ca teoria este sustinuta, in mod evident, de anumite caracteristici genetice si asemanari, in aparitiile cainilor moderni din rasa Stafford, in comparatie cu Bulldogii englezi vechi, descrisi in unele dintre picturile de la inceputul secolului al XIX-lea.

Istoria rasei

La inceputul anilor 1800, incrucisarile „ taur si terrier ”, au fost dezvoltate, pentru a satisface nevoia de control al parazitilor si gustul pentru sporturile de sange. La mijlocul secolului al XIX-lea, James Hinks a dorit sa dezvolte un „tovaras de domn”, acceptabil din punct de vedere social, cu rafinament, linii mai curate si curaj, fara tendintele agresive.
Au rezultat doua tipuri diferite de tauri si terieri, inclusiv crucea taurului si terrierul lui Hink cu Terrierul alb englez, pentru a obtine un aspect mai rafinat, cu picioare mai bune si un cap mai atragator.
Un outcross (strabatut) ulterior, a inclus dalmatianul si Collieceea, ce a dus la dezvoltarea unui caine alb atletic, cunoscut sub numele de „cavalerul alb” al lui Hink, precursorul modernului Bull Terrier.
Devotii (credinciosii) au preferat tipul original de taur si terrier, decat Bull Terrier-ul lui Hink si au ramas loiali tipului lor preferat, care a devenit modernul Staffordshire Bull Terrier, cu aceeasi ascendenta ca Bull Terrier.

Nota

Bull si Terrier-ul este un tip de caine disparut. A fost o incrucisare, care a fost progenitoarea mai multor rase standardizate moderne ( Terrier de tip Bull ), inclusiv Bull Terrier, Bull Terrier miniatural, Dogo Argentino, Staffordshire Bull Terrier, American Pit Bull Terrier si American Staffordshire Terrier. Taurii si terrierii (De-a lungul anilor, acest tip de caine, a primit nume diverse, inclusiv taur si terrier, jumatate si jumatate, jumatate crescut, caine pit, bulldog terrier si pit bulldog) erau incrucisati in primul rand, din Bulldogul englez vechi si unul sau mai multe soiuri de terrieri englezi vechi.

Staffordshire Bull Terrier – Profilul rasei

Alte nume:

Staffi, staffy, Staffordshire Bull Terrier sau SBT;

Stafford Staffy;

Originea

Regatul Unit;

Fond de fond

 • Bull si terrier;
 • Bulldog englez vechi;
 • Terrier englezesc vechi;

Proportii

Inaltime:
36-41 cm (14-16 inch);
Greutate:
Masculi
13-17 kg (29-37 lb)
Femele
11-15,4 kg (24-34 lb)

Blana

Neteda, scurta si apropiata;

Culoare:

Rosu, alb, negru sau albastru sau oricare dintre aceste culori cu alb, orice nuanta de tufa sau orice nuanta de tufa cu alb.

Numarul de PUI la o fatare:

5-7;

Durata de viata

Peste 12 ani;

Standardele clubului de canis:

 • KC;
 • standard;
 • FCI;
 • standard;
 • Caine ( caine domestic );

Dupa introducerea legislatiei, care incrimineaza lupta impotriva cainilor in 1835 si din nou, in 1911, Stafford era mai frecvent pastrat ca un caine insotitor.
Istoria sa, de caine de lupta, a facut dificila recunoasterea rasei de catre Kennel Clubul britanic. A fost recunoscuta in cele din urma, in 1935.

Staffordshire Bull Terrier – Caracteristici fizice

Descrierea rasei Staffordshire Bull Terrier, este reprezentata de anumite caracteristici si calitati ale standardului.

Parul : Neted, scurt si gros;
Culoarea : Rosu, alb, negru sau albastru sau pestrit cu alb, tigrat (cu sau fara alb);
Capul : Scurt, lat si inalt. Stopul este marcat, nasul este negru si falcile foarte puternice, cu dintii bine dezvoltati;
Urechile : Nici mari, nici grele, sunt mici, in forma de trandafir, aranjate sau partial erecte. Nu trebuie sa fie in jos sau complet erecte.
Ochii : Sunt de forma rotunda, de dimensiuni medii si aranjati, astfel incat, cainele sa poata vedea drept inainte. Culoarea lor, este de preferat inchisa, dar poate prezenta un ton mai deschis, daca este in concordanta cu cea a blanii;
Corpul : Compact, muscular, cu pieptul lat si bine lasat in jos, in regiunea sternala, precum si un gat puternic si scurt, largindu-se spre umeri;
Coada : Este de lungime medie, asezata si purtata jos. Este rafinat prin apropierea sfarsitului. Nu trebuie sa se rostogoleasca;

Staffordshire Bull Terrier – Caracter si aptitudini

Staffordshire Bull Terrier este un caine foarte bland, foarte echilibrat, care traieste in adorarea perpetua a stapanului sau si care ar dori chiar sa-si petreaca zilele in bratele lui.
Este un companion absolut fiabil, prezinta siguranta pentru copii.
Trecutul sau de luptator, este atat de indepartat, incat un catelus bine socializat, poate fi chiar prietenos cu semenii sai.

Cu toate acestea, daca este provocat, poate reactiona … si atunci este necesar sa se intervina rapid, deoarece aderenta sa, a ramas teribila.
Poate fi un bun caine de paza, dar agresivitatea sa, nu trebuie incurajata niciodata.
Nu exista un caine rau, ci un stapan rau, el nu poate fi recomandat tuturor.

Staffordshire Bull Terrier – Afectuos:

Staffie, atat de frecvent cunoscut, este un caine foarte tandru si afectuos, fata de membrii grupului sau social. El este foarte devotat proprietarilor sai si ii place in special, sa petreaca timp cu copiii (desigur, sub supraveghere).

Staffordshire Bull Terrier – Jucaus:

Plin de viata si tenace, Bull Terrier-ul Staffordshire iubeste sa se joace, dar uneori, poate prezenta dificultati in a intra sub presiune. Prin urmare, jocurile trebuie sa fie controlate si initiate de maestri, pentru a evita sa fie coplesiti de marea energie a acestei mici bile de muschi.

Staffordshire Bull Terrier – Calm:

Deosebit de curajos si viguros, calmul nu este una dintre marile calitati ale cainelui Staffordshire Bull Terrier.
Pe langa faptul ca este o minge de muschi, este o minge de energie, care necesita multa atentie si timp pentru a-si putea exprima intregul potential.

Staffordshire Bull Terrier – Inteligent:

De natura echilibrata, daca provine dintr-o reproducere buna, Staffie stie sa fie docil, in ciuda unei parti putin incapatanate, care doar ii intareste inteligenta.
Adesea, cainii reusesc sa se sustraga de la anumite comenzi, care sunt cele mai inteligente.

Intr-adevar, inteligenta unui caine, nu se masoara doar prin capacitatile sale de invatare, ci foarte mult prin capacitatile sale de reflectie, adaptare, luare a deciziilor si autonomie.
In acest sens, este adevarat ca, acest caine mic de tip taur, iese in evidenta.

Staffordshire Bull Terrier – Vanator:

Acest caine, nu a fost initial destinat vanatorii, chiar daca cei mai inconstienti, au folosit uneori acest caine de lupta, stravechi, pentru a bracona, mai ales cand lupta cu caini a fost interzisa.

In plus, unii vanatori sunt uneori insotiti de un bull terrier Staffordshire, dar aceasta practica, este inca considerata marginala in comunitate.

Staffordshire Bull Terrier – Fricos / Suspect cu strainii:

Foarte sociabil cu oamenii, Staffie, nu se fereste niciodata de a intra in contact, chiar si cu un strain.
Vesel, prietenos si jucaus, ii place sa interactioneze cu toata lumea.

Staffordshire Bull Terrier – Independent:

Staffordshire Bull Terrier este un caine foarte bland, foarte echilibrat, care traieste in adorarea perpetua a stapanului sau si care ar dori chiar sa-si petreaca zilele in bratele lui. In acest sens, nu este absolut un caine indepartat, ci mai degraba foarte pot-de-colle (ghiveci de lipici).

Staffordshire Bull Terrier – Comportament

Staffordshire Bull Terrier – Suporta singuratatea?

Devotamentul acestui caine, fata de stapanul sau, il face un canin, care nu vede prea bine singuratatea. El nu apreciaza faptul ca, este izolat sau exclus din grupul social, iar absentele stapanilor sai, sunt adesea o sursa de mare stres.

Astfel, de la o varsta frageda, catelusul bull terrier Staffordshire, trebuie sa inteleaga rapid ca plecarile stapanilor sai, pot fi, de asemenea, pozitive (jucarii de ocupatie, delicatese, mestecarea oaselor etc.) gratie unei obisnuinte treptate la singuratate.

Staffordshire Bull Terrier – Usor de educat / Ascultator:

Acest caine, este docil, atunci cand educatia oferita este timpurie, ferma, pozitiva si consecventa. Brutalitatea este evident evitata, in special, pentru a nu stimula agresivitatea acestui fost caine de lupta, care ar putea experimenta foarte prost, orice echilibru de putere cu interlocutorul sau.

El doreste sa-i multumeasca stapanului si arata un mare entuziasm, mai ales in timpul sesiunilor de educatie distractiva prin jocuri.
Aceste sesiuni educative, permit pe de o parte, sa consolideze educatia cainelui Staffie, dar mai ales, sa intareasca relatia care il leaga de stapanul sau.

Staffordshire Bull Terrier – Latrator?

Bull terrier-ul Staffordshire poate fi un barker, mai ales pentru a atrage atentia proprietarilor sai, atunci cand acestia nu-i aduc interesul pe care crede ca il merita. Nu trebuie sa renunti la capriciile tale, cu riscul de a avea un caine, care foloseste excesiv acest mijloc de comunicare.

Staffordshire Bull Terrier – Este fugar?

Acest caine musculos si dinamic, nu are nici-un motiv sa-si paraseasca coconul familiei, daca gaseste acolo tot ce are nevoie, inclusiv cheltuielile fizice.

Intr-adevar, numai daca nu este suficient de plimbat si stimulat fizic, Staffie poate fi dornic sa se elibereze.

Fugile unui Stafford, sunt simptomatice ale unui dezechilibru mare, deoarece este un caine, care prin natura sa, este foarte apropiat de grupul sau social si nu l-ar lasa pentru lume.

Staffordshire Bull Terrier – Distrugator?

Bull terrier-ul Staffordshire este absolut incomod cu conceptul de singuratate si este foarte energic, intr-adevar este foarte probabil, sa se angajeze in activitati distructive, in special, in absenta stapanilor sai.

Nu este pus sa stea ore in sir, fara sa doarma. De fapt, daca nu este suficient cheltuit si nu se pune in practica o obisnuinta progresiva si pozitiva la singuratate, se va observa distrugerea.

Pentru acest caine mic, cu un maxilar foarte puternic, pot avea si consecinte grave si nu se concentreaza doar pe papuci sau perne. Mobila poate trece cu usurinta prin gura lui.

Lacom la mancare?

Un mare mancator, trebuie sa fii atent cu ceea ce ii oferi cainelui tau Staffordshire bull terrier, deoarece mancarea excesiva, poate duce rapid la supraponderalitate absolut nedorita, la acest caine mic, compact si musculos.

Staffordshire Bull Terrier – Caine de paza:

Poate fi un bun caine de paza, dar agresivitatea sa, nu trebuie incurajata niciodata. Daca nu are un interes deosebit, in a pazi intr-un mod innascut, nu ar trebui cautat niciodata, sa devina un tutore.

Retineti ca, impingerea si promovarea educatiei unui caine pentru pazire, este interzisa de lege: fie cainele este potrivit pentru pazire si isi manifesta interesul pentru aceasta functie, fie nu este si va fi necesar sa se acomodeze.

Staffordshire Bull Terrier – Primul caine:

Nu exista caini rai, ci doar proprietari rai, asa ca Staffie, nu poate fi recomandat tuturor.
Intr-adevar, o educatie proasta si o socializare slaba, ar afecta reputatia acestui caine, care este deja din pacate distorsionata.

De prea multe ori, cainii de atac si de aparare, sunt priviti in mod eronat, ca fiind caini rai.
Prin urmare, nu merita sa le puneti in maini lenese sau iresponsabile, ceea ce ar intari doar aceasta proasta reputatie.

Staffordshire Bull Terrier – Conditii de viata

Staffordshire bull terrier in apartament:

De la caine de lupta, la caine de companie, Stafford a devenit rapid cainele de familie perfect.
Se adapteaza multor stiluri de viata, ceea ce il face potrivit pentru locuinta interioara, fie intr-o casa, fie intr-un apartament.

Cu toate acestea, acest mediu de viata, va fi posibil doar daca sunt oferite mai multe plimbari zilnice, pentru a-l petrece fizic, mental, social si olfactiv.

Aceasta va fi intr-adevar, o conditie sine qua non, pentru ca viata intr-un mediu urban sa functioneze cat mai bine posibil, fie pentru caine, cat si pentru proprietar.

Intr-adevar, un bull terrier Staffordshire dintr-un apartament, care nu este suficient cheltuit, poate provoca daune foarte mari (materiale si sonore).

Cu toate acestea, va fi la fel si pentru cainii care raman inchisi in gradina lor, fara a beneficia vreodata de plimbari in aer liber.

Nevoia de exercitii fizice / Sport:

Foarte dinamic, fara a fi hiperactiv, Staffordshire Bull Terrier are nevoie de plimbari zilnice, care sa-i permita sa alerge in libertate totala, in medii sigure.

De asemenea, i se pot oferi mai multe activitati sportive, in mod regulat, pentru a-i oferi un cadru si un mijloc de aerisire a marii sale energii, cum ar fi agilitatea de exemplu sau chiar flyball (minge de zbor). Acest caine mic, adora sa sara si prin urmare, se bucura foarte mult de aceste discipline.

Staffordshire Bull Terrier – Calatorii / Usurinta in transport:

Transportul acestui caine de talie medie, ramane destul de simplu, cu exceptia cazului, in care includem privirea oamenilor, care uneori, este destul de grea. Intr-adevar, acest caine, care este totusi scutit de legea referitoare la asa-numitii caini „periculosi”, daca este LOF, pastreaza din cauza caracteristicilor sale fizice o falsa reputatie, care se lipeste de piele.

In plus, personalul care nu este inregistrat in Cartea franceza a originilor, este transmis in categoria 1 a acestei legi si trebuie luate in considerare restrictii grele, cum ar fi faptul, ca nu este capabil sa o duca peste tot (transportul public, locurile publice) si cu obligatia sa-l boteasca si sa-l tina in lesa pe drumul public, printre alte masuri adesea nejustificate si discriminante.

Staffordshire Bull Terrier – Compatibilitate

Staffordshire Bull Terrier si pisicile:

Este de preferat, ca Stafford sa creasca cu o pisica, astfel incat, sa fie luata in considerare o convietuire senina. In caz contrar, acordul ar putea fi delicat, chiar daca exista, desigur, multe exceptii.

Staffordshire bull terrier si alti caini:

Trecutul sau de luptator, este atat de indepartat, incat un catelus bine socializat, poate fi prietenos cu semenii sai. Cu toate acestea, daca este provocat, poate reactiona … si atunci este necesar sa intervina rapid, deoarece aderenta sa, a ramas teribila si nu fara consecinte.

In plus, coabitarea dintre doi caini adulti, de acelasi sex, este deseori expusa riscului. Prin urmare, este important sa alegeti caini cu caractere compatibile, astfel incat, schimburile sa fie senine.

Este necesara o socializare timpurie (din prima luna a catelusului), constanta si de calitate, pentru ca Staffy sa-si dezvolte si sa-si consolideze codurile canine.

Staffordshire bull terrier si copii:

In general, acest caine, se intelege foarte bine cu copiii, dar fereste-te de latura sa uneori brusca, care poate provoca neintentionat, usoare neplaceri.

Regulile de viata (valabile pentru toti cainii) trebuie stabilite si mai ales respectate de copii, astfel incat, coabitarea sa ramana armonioasa.
Aici sunt cateva exemple :

 • Nu deranjati cainele cand doarme in cos!
 • Nu-i trageti urechile, coada si nu-l calariti pe spate!
 • Solicitati intotdeauna permisiunea parintilor, pentru a va juca cu cainele!
 • Invata sa citesti semnele de avertizare ale cainilor;

Staffordshire bull terrier si varstnici:

Dinamismul acestui caine, nu este in mod clar, compatibil cu viata de zi cu zi a persoanelor varstnice, potential sedentare.
El este un caine, care are nevoie de stapani disponibili, desigur, dar mai presus de toate, atat de sportivi si activi ca el.

Rezistent / robust:

Acest caine compact si musculos, este puternic si robust, dar ramane fragil, avand in vedere blana sa rara, care nu ii ofera o protectie foarte buna impotriva vremii nefavorabile.

Rezista la caldura:

In ceea ce priveste majoritatea cainilor Staffie, nu este exceptia care dovedeste regula, intr-adevar caldura, nu este apreciata.

In perioadele de vara, care sunt mai arzatoare, plimbarile trebuie aranjate dimineata, devreme si noaptea tarziu, pentru a permite acestei bile de energie, sa se elibereze de abur, fara a risca lovitura de caldura.

Rezista la frig:

Cu blana sa fina, acest caine, este deosebit de sensibil la frig. Nu este recomandat sa il lasati afara, atunci cand temperaturile scad.

Tendinta de a creste in greutate:

Aveti grija sa oferiti o dieta echilibrata si cheltuieli fizice adaptate nevoilor Staffordului, pentru a evita supraponderalitatea.

Boli frecvente:

 • Cataracta ereditara;
 • L-2-HGA sau L-2-hidroxiglutaric acidurie (boala neuro-metabolica);
 • Alopecia rochiilor diluate;
 • Displazia foliculara a parului negru;
 • Surditate;
 • Displazii de sold si cot;

Cainii din rasa Staffordshire Bull Terrier, pot trai pana la 14 ani.

Se stie ca au un prag de durere ridicat, ceea ce face dificila, identificarea uneori a problemelor de sanatate, motiv pentru care proprietarii ar trebui sa fie atenti la orice schimbari de comportament sau stare de sanatate.

Cainele este mai predispus la urmatoarele probleme de sanatate:

Cataracta

Cainii din rasa Staffordshire Bull Terrier, pot suferi de cataracta juvenila ereditara, rezultand in tulburari de vedere, si in cele din urma, orbire.

De obicei, apare la o varsta frageda si progreseaza destul de rapid. Cataracta se caracterizeaza printr-o opacitate a lentilei oculare, care poate fi indepartata chirurgical si inlocuita cu o lentila noua.

Deoarece aceasta afectiune este genetica, exista teste ADN disponibile, pentru a identifica cainii care poarta boala.

Atunci cand cumparati un Staffy, este important sa il obtineti pe unul ai carui parinti au fost testati si care sunt departe de gena defecta.

Acidurie L-2-hidroxiglutarica (L2HGA)

L2HGA este o boala genetica metabolica, care are ca rezultat dementa si modificari de comportament la cainii Staffies.

Cainilor cu L2HGA, le lipseste o anumita enzima care descompune compusul L-2-hidroxiglutarat.

Deoarece acest compus nu este metabolizat, se acumuleaza in creier, ducand la lipsa de coordonare, convulsii, tremuraturi musculare si probleme de dezvoltare.

Boala nu are leac, desi semnele pot fi tratate.

Exista teste ADN disponibile, pentru depistarea bolii, iar animalele de reproducere, ar trebui testate si nu trebuie utilizate pentru reproducere, daca au gena defecta.

Mastocitom

Mastocitoamele sunt tumori ale unui tip de celule numite mastocite, care sunt prezente in tesutul conjunctiv (in special in vase si nervi apropiati de piele si mucoase).

Exista diferite grade, in functie de diferentierea tumorii, si de obicei, sunt date prognoze mai bune tumorilor  mai diferentiate.

Alergii cutanate

Unii Staffies pot avea alergii cutanate, care se caracterizeaza prin mancarime, zgarieturi si roseata a pielii.

Se pot dezvolta si caderea parului si pete dureroase, iar problema poate duce la infectii bacteriene.
Suplimentarea dietei cu acizi grasi omega-3, poate ajuta la tratarea problemei.

Distichiasis

Distichiaza sau genele duble apar atunci cand genele apar anormal, din locatii neasteptate de pe pleoapa sau cresc in directii anormale.
Severitatea semnelor clinice variaza.
Este posibil ca, cainii afectati sa nu prezinte deloc semne, daca genele anormale sunt moi sau pot avea iritatii ale ochilor, care provoaca inflamatii, descarcari oculare, durere si chiar ulceratii ale corneei.

Displazie de sold

Displazia soldului, este o trasatura genetica care poate avea, de asemenea, unii factori de mediu implicati. Rezulta dintr-o formare deficitara a articulatiei soldului, care impiedica fixarea corecta a coapsei la mufa soldului.
Articulatia devine laxa, si uzura constanta, care rezulta din locomotia cainelui si duce la inflamatie, durere si artrita, semnele tipice de schiopatare si chiar refuzul de miscare devin evidente in cele mai grave cazuri.

Demodectic Mange

Demodicoza sau rasa demodectica este cauzata de acarienii paraziti, numiti Demodex.

Demodex traieste in foliculii de par ai cainelui si in glandele uleioase, si atunci cand, dintr-un anumit motiv, cainele devine compromis imunologic, apar semne de demodicoza.
Parul subtire, pielea solzoasa, pielea inflamata si leziunile cutanate, in special la fata, trunchiul si picioarele cainelui, sunt cele mai frecvente semne.

Conditia este tratabila, dar pentru ca, parul are nevoie de timp pentru a creste din nou, poate dura cateva luni pana cand un caine se recupereaza complet, de la raia demodectica.Blana Staffordshire Bull Terrier, este compusa din par scurt si neted, intretinerea sa, nu implica nici-o dificultate speciala.

Pierde putin par, pe tot parcursul anului.

Staffordshire Bull Terrier – Periere

Se recomanda perierea cainelui Staffordshire Bull Terrier, in mod regulat, aproximativ o data pe saptamana.  Parul si pielea lui, trebuie pastrate curate, pentru a preveni posibile patologii ale pielii, care il pot afecta prin diversi acarieni si bacterii.

Pierderea parului

Caderea parului acestui caine Nanny, este foarte moderata. Ca multe rase, este supusa a doua naparliri anuale (toamna si primavara), care necesita periaj mai frecvent decat de obicei, pentru a indeparta cat mai mult par mort.

Baia

Nu trebuie sa fie scaldat frecvent!

Staffordshire Bull Terrier – Curatarea ochilor si urechilor

Ochii cainelui, trebuie curatati, folosind o lotiune adecvata sau un ser fiziologic.

Urechile trebuie verificate saptamanal, pentru a va asigura ca nu exista urme de murdarie sau infectie si trebuie curatate cu bumbac.

Staffordshire Bull Terrier – Igiena dentara

Dintii trebuie spalati in mod regulat, pentru a elimina acumularea tartrului si proliferarea bacteriilor.

Staffordshire Bull Terrier – Taierea unghiilor

Unghiile trebuie taiate daca este necesar. Daca sunteti nou in acest sens, cel mai bine, este sa solicitati sfatul unui medic veterinar.Staffordshire Bull Terrier necesita o dieta bogata in calciu si proteine.
Trebuie adaptata nevoilor sale ridicate de energie. Astfel, va fi compusa din crochete disponibile din magazine specializate. Un efort deosebit asupra dietei sale, ar trebui facut in timpul cresterii sale, astfel incat, sa se poata dezvolta, fara a provoca daune articulatiilor sale.
Impartiti-i mancarea in 2 ratii pe zi!

Retineti ca, este moderat sensibil la tulburarile de stomac: acordati-i o ora de odihna, inainte si dupa fiecare masa!

Cum sa hranesti un catelus Staffordshire Bull Terrier?

In general, un catelus Staffordshire Bull Terrier, este complet intarcat de laptele mamei sale, in jurul varstei de 8 saptamani.

Deci, vom lua in considerare faptul ca, atunci cand il adoptati, este complet intarcat.

In primul rand, nu veti schimba brusc dieta catelului.

Deci, trebuie sa vorbiti cu fostul proprietar sau crescator, despre cum sa faceti primele cateva saptamani.

Si daca crescatorul obisnuia sa-i dea niste crochete si vrei sa i le schimbi, va trebui sa o faci foarte treptat.

Peste doua saptamani sau mai mult, puteti introduce si amesteca mancarea noua cu cea veche, putin mai mult in fiecare zi.

Va trebui sa va hraniti cainele Staffordshire Bull Terrier, cu mai multe mese:

 • 3 pana la 4 mese pe zi, pentru animalele cu varsta cuprinsa intre 2 si 6 luni;
 • Apoi 2 mese pe zi, timp de pana la un an (si pentru unii Staffordshire Bull Terrier, puteti continua in acest fel, chiar si pentru adulti), pentru a evita orice risc de dilatare a torsiunii stomacului;
 • Pentru ratii, va fi necesar sa le adaptezi in functie de varsta, rasa, greutate, stil de viata …

Nu uitati sa controlati cresterea catelului!

Intr-adevar, de indata ce a atins 90% din greutatea sa finala, va fi necesar sa treceti la o dieta „Staffordshire Bull Terrier adult”.

Nevoi nutritionale ale catelusilor Staffordshire Bull Terrier

Indiferent de rasa sau greutatea sa, hrana catelului dvs., ar trebui sa fie bine echilibrata si bogata in proteine, vitamine, minerale si alti nutrienti, pentru a-l ajuta sa creasca bine.

Iata, principalele substante nutritive, de care va avea nevoie catelul dvs. Staffordshire Bull Terrier:

Proteine

Proteinele sunt esentiale, pentru dezvoltarea tesuturilor, organelor, muschilor etc. 

De asemenea, ajuta la prevenirea bolilor.

Proteinele trebuie sa fie de inalta calitate si sa reprezinte mai mult de 25% din ratie.

Glucide

Glucidele aduc, de asemenea, o contributie semnificativa la cresterea sanatoasa a catelului dvs. Staffordshire Bull Terrier.

Se gasesc in principal in cereale.

Acizi grasi esentiali

Acizii grasi esentiali sunt importanti, pentru dezvoltarea sistemului nervos si imunitar.

Acestia ar trebui preferati ca sursa de energie, in loc de carbohidrati.

Intr-adevar, acizii grasi esentiali sunt usor digerabili si ofera multe beneficii, alaturi de vitamine si minerale, care pot fi regasiti, atat in hrana umeda, cat si in cea uscata.

Calciu

Calciul joaca un rol foarte important in sanatatea cainilor, deoarece are o relatie directa cu intarirea oaselor si muschilor, de aceea se recomanda inceperea oferirii acestuia, de la o varsta frageda, pentru a-i ajuta in procesul de crestere si pentru a le intari oaselor si muschii, intr-un mod cat mai eficient.

De asemenea, trebuie oferit si in perioada de gestatie si de lactatie a femelelor.

Cu toate acestea, trebuie administrat cu moderatie, deoarece daca este administrat in exces sau prea putin, acest lucru poate declansa aparitia unor probleme de sanatate.

Dar, pentru a fi siguri ca-i oferiti tot ce va avea nevoie catelul dvs. Staffordshire Bull Terrier, trebuie adresate mai multe intrebari:

Ce forma de dieta sa alegeti?

Care dintre ele va fi cea mai sanatoasa, cea mai echilibrata si cea mai potrivita pentru catelul meu?
Ce tip de masa sa preparati: carne cruda (BARF), mese facute manual (mancare de uz casnic) sau crochete (mancare uscata pentru caini)?
Va vom ajuta sa vedeti mai clar, care sunt cele 3 tipuri de mese si sa stabilim cea mai buna dieta pentru catelusul tau Staffordshire Bull Terrier.

Cea mai buna dieta pentru pui Staffordshire Bull Terrier – dieta BARF

Dieta BARF (hrana cruda adecvata din punct de vedere biologic), consta in oferirea unui caine Staffordshire Bull Terrier, o dieta compusa, in principal, din carne cruda si suplimentata cu paste, orez, legume etc.. Ar fi o dieta adecvata si buna pentru pui, dar numai daca este bine compusa si administrata corespunzator.

Avantajele alimentelor BARF pentru puii Staffordshire Bull Terrier

Fie catelus sau adult, un Staffordshire Bull Terrier ramane carnivor, si prin urmare, este facut sa manance carne. Un catelus, de dimensiuni respectabile, trebuie sa creasca incet, pentru a-i permite sa-si formeze corect oasele, ligamentele si muschii.

Cu o dieta naturala, bazata pe carne si legume crude, catelusul are o mancare de calitate.

Programul BARF, recomanda o ratie zilnica de 6 pana la 8% din greutatea catelusului, administrata in 3 sau 4 mese, pentru Staffordshire Bull Terrier pana la 6 luni.

Dezavantaje ale alimentelor BARF pentru puii Staffordshire Bull Terrier

Dieta BARF, nu este lipsita de risc, deoarece prin ingerarea carnii crude, puii pot avea probleme cu obstructia si chiar cu sufocarea.

De asemenea, pot suferi de probleme bacteriologice, daca calitatea carnii nu este perfecta.

Ca urmare, Staffordshire Bull Terrier poate dezvolta salmoneloza sau alte otraviri.

In plus, acest tip de dieta, este complicat sa o adaptati la nevoile nutritionale specifice ale catelusului tau.

Intr-adevar, echilibrul este dificil de gasit, in functie de varsta, comportament (activ, tata, supraponderal …), tipul de carne (grasime, slaba, rosie, pasare) si doza de suplimente.

Alte probleme cu acest tip de dieta pentru Staffordshire Bull Terrier, sunt pretul, aprovizionarea, depozitarea si pregatirea mesei care consuma mult timp.

Pentru a incheia dieta BARF pentru catelusii Staffordshire Bull Terrier, amintiti-va ca este nevoie de timp si bani, pentru a va hrani cu dieta BARF cainele Staffordshire Bull Terrier.

Mai mult, pana la urma, acest tip de dieta, va fi intotdeauna, mai riscanta din punct de vedere a sanatatii.

Cea mai buna dieta pentru puii Staffordshire Bull Terrier – Mancare de casa

Este o dieta compusa din alimente din propria noastra dieta umana (carne, legume, peste).

Acestea pot fi mese, pe care le veti pregati pentru Staffordshire Bull Terrier, cu produse pe care le veti avea in frigider sau restul meselor zilnice.

Avantajele mancarii de casa pentru catelusii Staffordshire Bull Terrier

Datorita diversitatii sale mari, aceasta dieta, poate fi sanatoasa si adaptata nevoilor catelusului dumneavoastra. Dar, numai daca produsele sunt de buna calitate si cantitatile sunt bine calculate.

Principalul avantaj, este ca stii exact ce mananca cainele Staffordshire Bull Terrier.

Pentru a simplifica mesele de casa, ar trebui sa contina o treime din carne (sau peste), o treime din legume si o treime din orez.

Iar pentru vitamine, calciu si alte minerale, le puteti adauga cu suplimente alimentare gen pulbere sau tablete.

Dezavantaje ale mancarii de casa pentru puii Staffordshire Bull Terrier

Daca decideti sa dati cainelui Staffordshire Bull Terrier, „resturi” sau mancare de casa, exista un risc ridicat sa nu dati cantitatea potrivita catelusului dumneavoastra. Si astfel, el poate deveni rapid obez si chiar foarte bolnav.

Mai mult, dieta va fi, cu siguranta variata, dar nu neaparat echilibrata, si prin urmare, nu va satisface nevoile specifice ale catelului.

Este foarte dificil sa pregatiti mese „de casa” echilibrate cu proteine, cereale, acizi grasi, carbohidrati, grasimi, vitamine si minerale.

In cele din urma, daca iti antrenezi catelusul sa manance doar mancarea ta, riscul este ca acesta, sa nu tolereze crochetele in ziua in care i le dai sau cand este adult.

Acest lucru poate fi jenant, daca trebuie sa-l lasi sa ramana intr-o pensie.

Ce zici de o dieta mixta (mancare de casa si crochete)?

Poate fi solutia ideala, dar va fi, de asemenea, foarte complicat de echilibrat si rationat.

Cea mai buna dieta pentru puii Staffordshire Bull Terrier – Mancare uscata pentru caini

Aceasta este mancarea pe care 80% dintre proprietarii de catelusi, o aleg pentru animalele lor de companie. Este, de asemenea, mancarea recomandata de crescatori si medici veterinari.

De ce este atat de populara si raspandita aceasta dieta?

Este intr-adevar, cea mai buna dieta pentru un catelus Staffordshire Bull Terrier?

Avantajele alimentelor uscate pentru puii Staffordshire Bull Terrier

Mese rapide si simple

Pentru ca nu avem intotdeauna timp sau dorinta sa pregatim o masa adevarata in fiecare zi, cu carne, legume, cereale etc., pentru cainele nostru Staffordshire Bull Terrier.

Crochetele sunt perfecte, pentru ca tot ce trebuie sa faci, este sa ajungi la portie si sa o pui in castron si masa este gata!

Aceasta este cea mai usoara si mai rapida solutie.

Garantarea echilibrului nutritional al catelului

Hranirea Staffordshire Bull Terrier-ului cu crochete, evita sa comita greseli nutritionale si cantitative.

Acest tip de alimente, garanteaza, de asemenea, o buna calitate sanitara (fara germeni, paraziti).

Depozitare usoara

Pungile de crochete, pot fi depozitate mult timp, atunci cand nu sunt deschise si prin urmare, permit depozitarea timp de cateva luni fara probleme.

Pret corect

Si in cele din urma, in ceea ce priveste pretul, este, de asemenea, cea mai buna alegere, deoarece ar fi cea mai ieftina mancare din cele trei.

Dezavantaje ale alimentelor uscate pentru puii Staffordshire Bull Terrier

Nu stiti cu adevarat, cu ce este facuta mancarea uscata?

Exista suficiente proteine, substante nutritive? Nu contin prea multi glucide, cereale etc.. In plus, conform mai multor marturii, crochetele ar face sete cainelui Staffordshire Bull Terrier.

De ce sa alegeti hrana uscata pentru caini, pentru a va hrani tanarul Staffordshire Bull Terrier?

Dupa compararea avantajelor si dezavantajelor celor 3 fluxuri posibile, se pare ca hranirea cu crochete, este cea mai buna alegere, dupa o mare majoritate de opinii.

Este singurul tip de mancare, care combina aspectul practic, rapid si simplu, cu rationamentul, echilibrul nutritional si constrangerile de calitate esentiale, pentru ca puiul tau sa aiba o stare buna de sanatate si o forma buna.Pretul unui bull terrier Staffordshire, variaza in functie de origini, varsta si sex.
Este nevoie de o medie de 1200 € pentru un caine inregistrat in LOF.
Cele mai mari linii genealogice, pot fi vandute cu peste 2.800 EUR.

In ceea ce priveste bugetul lunar, acesta este estimat la aproximativ 30 EUR pe luna, cu mancare de calitate si ingrijire clasica anuala.

Preturi in Romania

Pentru a afla informatii despre preturi si adoptii in Romania, tot ce trebuie sa faceti, este sa le cautati pe Google cu cuvinte cheie, astfel: staffordshire bull terrier pret, american staffordshire bull terrier pret, staffordshire bull terrier de vanzare, bull terrier staffordshire pret, english staffordshire bull terrier de vanzare, staffordshire bull terrier adoptii, english staffordshire bull terrier pret. 

staffordshire bull terrier, american staffordshire bull terrier, staffordshire bull terrier pret, staffordshire bull terrier de vanzare, bull terrier staffordshire, english staffordshire bull terrier de vanzare, rase de caini staffordshire bull terrier, staffordshire bull terrier vs amstaff, staffordshire bull terrier vs american staffordshire terrier, american staffordshire terrier vs staffordshire bull terrier, english staffordshire bull terrier vand

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *