Caini de vanzare, Catelusi

Teckel – De vanzare – Pret – Pui – Pitic – Informatii

teckel-pret-pui

Teckel sau Dachshund, denumit in mod obisnuit, ca un „caine carnat,“ este un companion inteligent, curios si jucaus.
Latura sa curajoasa, inseamna ca nu se teme de nimic sau de nimeni.
Este un caine mic, foarte amuzant, caruia ii place sa o faca pe bufonul, pentru a-si distra familia.
Prefera sa petreaca timp cu stapanul sau, pe care il adora mai presus de toate.

Daca sunteti in cautarea unui catelus sau a unei pisici de vanzare/adoptat, sau daca doar doriti sa vindeti/donati un animal de companie, vedeti si publicati anunturi apasand aici!

Teckel – Origine

Este un caine de vanatoare, cu mai multe fatete.

Cainii Teckel sau Dachshund, provin din Germania, si cel mai probabil, au fost crescuti in Evul Mediu.
Au existat reproduceri oficiale de la sfarsitul secolului al XIX-lea, dar standardul, nu a fost implementat decat in ​​1925.
Acesti caini, au fost tovarasii fideli ai vanatorilor, si si-au facut aparitia, in vanatoarea de bursuci si vulpi. Picioarele lor scurte, le-au permis sa patrunda in vizuinele bursucilor si vulpilor, pentru a se indeparta. Cu toate acestea, nu trebuiau sa lupte impotriva acestor animale din padure. Dincolo de capacitatea lor de a spala jocul, rasa de caine Dachshund, este cunoscuta pentru mai multe calitati. Printre principalele sale aptitudini, se numara in special, cautarea urmelor.
Cu toate acestea, a devenit o practica obisnuita, sa adopti un Teckel, ca, caine de companie.

Teckel – Istoria rasei

Teckel –  Reprezentat in pictura

Napoleon Bonaparte, a fost printre cei mai loiali admiratori, ai rasei de caini Dachshund.
Intr-adevar, a apreciat, sa fie reprezentat in pictura, cu caini din rasa Dachshund, si chiar i-a dat unuia dintre prietenii sai cu patru picioare, numele de „Napoleon”. Tovarasii sai si-au gasit ultimul loc de odihna, langa mormantul stapanului lor.

Teckel –  Apreciat de nobilime

Datorita statutului sau de caine de vanatoare, a fost mult timp apreciat de nobilime.
Kaiserul Wilhelm al II-lea, a construit un memorial, in memoria lui Erdmann, dachshundul sau preferat, cu inscriptia „amintirea credinciosului meu Teckel Erdmann (1890-1901)”.
Regina Elisabeta a II-a, a carei mare pasiune pentru Corgis, este bine cunoscuta, nu poate rezista insa farmecului acestui caine cu picioare scurte. Ea creste chiar caini „Dorgi”, caini rezultati din incrucisari, intre rasa Dachshund si rasa Corgi ( neologism alcatuit din cuvantul englezesc Dachshund si cuvantul Corgi ).

Teckel – Apreciat de artisti

Daca urmarim originea Dachshund-ului, se pare ca unii artisti, apreciaza acesti caini, in care au gasit o sursa de inspiratie.
Pictorul Pablo Picasso si Dachshund Lump, au fost considerati inseparabili, dovada fiind, numeroasele fotografii ale duo-ului.
Artistul Andy Warhol, si-a descris cainii, Archie si Amos, in mai multe dintre lucrarile sale.
Fiind cainele nobilimii, prin excelenta, Dachshund, a capturat inimile iubitorilor de caini, din Europa si chiar dincolo de Europa. Mai ales in Germania, acest caine, a avut mare succes, iar popularitatea sa, a crescut rapid. Jocurile Olimpice de vara, de la München, din 1972, au contribuit in mod clar, la popularitatea sa in intreaga lume.
Amintiti-va, mascota era un Dachshund colorat, poreclit Waldi.
Astazi, a devenit mai rar sa vezi acesti caini pe strada.

In Germania, tara de origine a rasei de caini Dachshund, reproducerea lor, este in declin.
Acest fenomen, se explica prin faptul ca alte rase de caini, de aceeasi dimensiune, castiga popularitate: de la Jack Russell Terrier la Pug!
In ciuda faptului, ca acesti caini, sunt adesea batjocoriti, pentru aspectul lor, de „caini de carnati” si ca figurinele care ii reprezinta, cu un cap din cap, se gasesc pe rafturile din spate ale unor masini, iubitorii acestor caini, stiu sa le aprecieze calitatile, la adevarata lor valoare.

Profilul rasei Teckel

Origine

Germania

Dimensiune

Mica spre medie

Nivel de energie

Moderat

Grup

Caine de vanatoare

Inaltimea la greaban

Nu exista un standard pentru inaltime, dar majoritatea cainilor din rasa Teckel, au intre 17 si 25 cm.

Marimea pieptului

Miniatura: 35 cm si mai putin circumferinta pieptului / Standard: Mai mult de 35 cm circumferinta pieptului

Greutate

Miniatura: 1,8 Kg pana la 4,95 kg (4 pana la 11 lbs);

Standard: 7,2 Kg pana la 14,4 Kg (16 pana la 32 lbs);

Speranta medie de viata

12 – 16 ani

Par

Exista trei soiuri de blani, la rasa de caini,Dachshund standard si Dachshund miniatural: cu par lung, cu par scurt si cu fir.

Culoare

Unicolor (rosu inchis pana la rosu deschis, negru), in doua tonuri (negru si cafeniu, maro si cafeniu, maro si mistret), merle (negru si cafeniu merle, maro si cafeniu merle), piebald si brindle.

Caracteristici fizice dupa standardul rasei

Soiuri

Standard, pitic si Kaninchen

Caine cu picioare joase, compact, viguros, cu musculatura buna. Capul este gratios, cu un craniu destul de plat si cu cea mai usoara oprire posibila: cu cat este mai putin accentuat, cu atat mai bine.

Vine in trei soiuri de marime (Standard, Dwarf si Kaninchen, adica „iepure”), care la randul lor sunt impartite in mai multe variante de strat (lung, scurt si grosier).

Blana

Scurta, groasa, stralucitoare, cu un strat subtire si dur, pentru soiul cu parul scurt. Intregul strat, si stratul superior, este bine asezat, grosier si dur (cu exceptia botului, sprancenelor si urechilor) pentru soiul cu par sarma.
Lunga, neteda, bine intinsa pe corp, cu franjuri, care decoreaza partea din spate, a membrelor, la rasa de caine Dachshund, cu parul lung.

Culoarea

O singura culoare (rosu, galben, galben-rosu), in doua tonuri (maro, negru) cu marcaje de culoare cafenie, tigrata pentru rasa de caine Teckel cu parul scurt.
Culoarea mistretului, culoarea frunzelor moarte, o culoare sau doua tonuri, in soiul cu parul in forma de sarma. Aceleasi culori, pentru cainele Teckel, cu parul lung.

Capul

Alungit, se strange la nas, dar nu se termina intr-un punct. Craniul, este destul de plat, si semnul de oprire, este doar schitat.

Urechile

Sunt rotunjite, ridicate, lungi, dar nu excesive.

Ochii

Sunt de forma ovala, de dimensiuni medii, de culoare variind de la rosu-maro inchis, pana la maro-negru.

Corpul

Este alungit, cu greaban bine proeminent si rinichi lung. Este foarte muscular, cu o crupa larga, si usor inclinata, precum si un stern bine marcat.
Spatele este drept sau moderat, inclinat inapoi, robust si are o musculatura buna.

Coada

Port care se extinde pana la linia de sus, setat moderat.

Caracter si aptitudini

Este un caine, care poate fi exclusiv cu proprietarul sau, in special, Teckelul cu parul scurt.
Intr-adevar, el cauta intotdeauna, greseala stapanului sau, pentru a deveni lider.
Se considera, ca este un caine, cu o inteligenta superioara, care nu permite sa treaca nici-o eroare, deoarece este un dominant in suflet.
Este vesel, plin de viata si jucaus, dar nu ar trebui sa fie pus pe maini excesiv permisive.

Afectuos

Acest caine, alearga pe picioare si este foarte prietenos, cu membrii grupului sau social.

Soiul cu parul lung, va fi mai moale, si va avea nevoie de imbratisari (in special prin incrucisarea cu spanielii).

Soiul cu par sarma, este mai independent, deoarece este rezultatul traversarii mai multor Terrieri.

Fereste-te de soiul cu parul scurt, cu un temperament exclusivist, va avea dificultati in a-si impartasi stapanul.

Jucaus

Indiferent de varietatea sa, acest caine de carnati, este foarte dinamic, energic si pasionat in activitatile sale. Jocul, va fi pentru el o modalitate excelenta de a se exersa, si de a se dezamagi. Jocurile legate de urmarire, vor fi deosebit de apreciate de acest caine, plin de viata, cu un nas foarte fin.

Calm

Cainele bun de vanatoare, Teckel, care este tradus in Dachshund, are un caracter destul de increzator si hotarat, cu o nevoie destul de semnificativa de activitati.
Cu toate acestea, daca este cheltuit suficient, acest caine, stie sa se aseze, si sa se bucure de confortul linistit al unei case.

Subiectii cu parul lung vor fi mai calmi decat ceilalti.

Inteligent

Acest caine mic, cu un corp alungit, este deosebit de inteligent, in special datorita capacitatii sale, de a se adapta, la multe stiluri de viata.
Fie ca locuieste, in oras sau la tara, fie ca este folosit pentru vanatoare, sau ca simplu companion de viata, acest caine, incanta multe case.

Mai mult, inteligenta sa, se reflecta, si in marea lui rautate. Intr-adevar, acest caine mic, cu un caracter puternic, nu lasa nimic sa plece, si poate profita, de cea mai mica slabiciune a interlocutorului sau, pentru a-si servi propriile interese.

Vanator

Chiar daca astazi, Dackel (numele sau german), este considerat, mai mult un caine de companie, pentru multi, este important sa ne amintim, ca este un caine folosit initial, pentru vanatoare, si doar 1/3 din nasteri il destineaza acestei utilizare.
Este un vanator excelent, in special soiul cu parul de sarma, care este cel mai hotarat si curajos.

Fricos / Suspect cu strainii

Acest caine mic, este destul de indepartat de oamenii, pe care nu-i cunoaste. El tinde sa-si rezerve afectiunea, pentru familia lui.
Acesta este, de asemenea, in special, cazul soiului cu parul scurt, care este destul de exclusiv, si care prin urmare, tinde sa se concentreze doar asupra aceleiasi persoane: stapanul sau.

Independent

Nici-un vas de lipici foarte independent, nici deosebit, Dachshund, asa cum se poate numi si el, se dovedeste a fi un caine destul de echilibrat.

Comportament

Suporta singuratatea

Daca este suficient cheltuit, si i se ofera o activitate de ocupare a timpului, in absenta stapanilor sai, acest caine mic, poate suporta destul de mult singuratatea, dar aveti grija, absentele nu trebuie prelungite.

Usor de educat / Ascultator

Acest caine de vanatoare, cu cap dur, nu isi permite sa fie educat cu usurinta, mai ales daca nu percepe nici-un sens, sau consistenta, in exercitiile necesare.

Educatia, trebuie initiata devreme, cu o doza de fermitate si consistenta. In ciuda dimensiunilor sale reduse, nu ar trebui sa lasati acest cap puternic, sa treaca nimic, pentru ca el, in orice caz, nu va lasa nimic sa mearga la stapanul sau, va profita de cea mai mica slabiciune.

Cu toate acestea, inteligenta, entuziasmul si latura sa jucausa, ii vor permite, sa lucreze eficient, mai ales daca metodele educationale, sunt adaptate si favorizeaza consolidarea comportamentului bun.

Latrat

De natura precauta cu strainii, acest caine, tinde sa latre, pentru a avertiza, si eventual, sa descurajeze, cand vede un strain.

Este un fugar?

Lipsa de educatie, o relatie proasta de manipulare-caine si un raspuns insuficient la nevoile sale de cheltuieli energetice, sunt elemente, care il pot impinge pe acest caine de vanatoare, sa fuga, in principal sa urmeze indicii, si sa isi exprime excesul de energie.

Se va pune problema, securizarii mediului acestui caine, cu ajutorul unui gard solid, daca locuieste in mediul rural, si de a lucra la memento, in timpul plimbarilor, pentru a-l impiedica sa-si ia „zborul”.

Distrugator

Acest caine de vanatoare, este oarecum „neplacut”, si, prin urmare, poate fi foarte curios, si potential distructiv, daca gaseste ceva care il intereseaza.
In plus, caracterul sau hotarat, nu ii permite sa renunte cu usurinta.

Lacom la mancare?

In ciuda aparentelor, acest caine, este un mare mancator, care poate fi usor supraponderal, daca dieta sa nu este potrivita.

Caine de paza

Datorita latratului sau sistematic, la vederea unui strain, acest caine, este un bun gardian de avertizare, dar ramane inca putin descurajant, avand in vedere dimensiunea sa mica.

Primul caine?

Dachshund, este un caine bun insotitor, daca este bine educat. In caz contrar, integrarea sa in casa, va fi foarte complicata, deoarece va face ce vrea. Astfel, proprietarii acestui mic caine, nu ar trebui sa fie prea permisivi.

Pentru o prima adoptie, poate fi o alegere buna, dar este important, sa fii constient, de toate caracteristicile rasei, deoarece nu este doar un caine de carnati, care poate fi dus oriunde cu usurinta, si care te face sa zambesti, cu partea sa de clovn, si cu fizic atipic.

Intr-adevar, acest caine, are mai mult decat atat, este foarte important, sa se ia in considerare, toate aspectele personalitatii sale, uneori aspre, inainte de a incepe o adoptie.

Conditii de viata

Dachshund, este un caine, caruia ii place confortul, dar este facut pentru vanatoare. Conditiile climatice, dificile, nu-l sperie, mai ales daca este in cautarea jocului.

Teckel in apartament

Teckelul, asa-numitul Across the Channel, este un caine de vanatoare si de tara. Mediul sau preferat, ramane in aer liber. Cu toate acestea, el poate destul de mult, sa locuiasca intr-un apartament, intr-un mediu urban, daca nevoile sale de cheltuieli, sunt satisfacute in acelasi timp.

In plus, daca locuieste la tara, intr-o casa cu gradina, va trebui totusi, sa-i oferiti, mai multe iesiri zilnice, afara, pentru a-i stimula simtul mirosului, si a-i cheltui surplusul de energie, in functie de nevoile sale.

Rezistenta si curajul, ii permit, sa ramana in aer liber, in ciuda temperaturilor scazute (in special in timpul sesiunilor de vanatoare), dar apreciaza totusi, confortul unei case.

Retineti ca, soiul cu parul lung, este mai potrivit, pentru locuinta de apartament, decat celelalte, deoarece, este mai calm, mai afectuos, si mai bland.

Nevoia de exercitii fizice / Sport

Ca orice caine bun, care se respecta, acest canin, are nevoie de cheltuieli zilnice, pentru a fi pe deplin dezvoltat, mai ales daca nu vaneaza cu stapanul sau.

Foarte activ, si cu o cerere constanta de activitati, se va pune problema, asigurarii satisfacerii nevoilor sale, atat fizice, cat si mentale, si olfactive.

Activitatile, care ii plac in mod deosebit acestui caine, si care ii permit o cheltuiala excelenta, sunt toate exercitiile, care necesita cercetare, cu stimularea simtului mirosului, care este deosebit de dezvoltat si eficient.

Cu toate acestea, fereste-te de exercitii nepotrivite, cum ar fi sarituri de exemplu.
Sub rezerva multor probleme, la nivelul coloanei vertebrale, este important, sa se adapteze la activitatile legate de morfologia sa.

In special, va fi necesar, sa fiti foarte vigilenti, in timpul cresterii catelusului Dachshund, pentru a evita orice problema, in timpul dezvoltarii sale. De asemenea, se recomanda insistent, o urmarire veterinara.

Calatorii / Usurinta in transport

Soiurile de Teckel Pitic si Kaninchen, vor putea calatori, fara probleme, cu proprietarul lor, intr-o punga de transport, ceea ce faciliteaza foarte mult transportul.

Soiul standard, care poate cantari pana la 9 kg, nu are voie insa, sa circule cu transportul public, intr-o punga de transport.

Intr-adevar, pentru calatoriile cu trenul, de exemplu, cainii cu greutatea peste 7 kg, trebuie sa fie tinuti in lesa si cu botnita.

In plus, dimensiunea sa mica, este inca un avantaj clar, pentru a va duce cainele peste tot. Dar pentru a face acest lucru, cainele trebuie sa fi fost educat si socializat, inca de la o varsta frageda, astfel incat, schimbarile de mediu, si diverse situatii, sa nu-l sperie.

Compatibilitate

Teckelul si Pisicile

Dackel, se va intelege usor, cu pisica, cu care a crescut acasa. Dar, odata adult, sa te intelegi cu feline noi, poate fi complicat, mai ales, din cauza instinctului sau de pradator, destul de ridicat.

Dachshund si alti caini

Obisnuit sa vaneze in grupuri, Dachshund, se intelege bine cu semenii, desi uneori, este grosolan si incapatanat (obstinat), in abordarile sale.

Catelusul Dachshund, trebuie invatat foarte devreme sa-si respecte semenii, si acest lucru, implica in principal, o socializare timpurie.

Cu cat este adus, sa intalneasca caini diferiti, cu personaje diferite si limite, mai mult sau mai putin definite, cu atat va putea comunica, cu respect, cu toti cei pe care ii intalneste, pe drumul sau.

Teckelul si copiii

Acest caine, este potrivit pentru copii, deoarece stie diferenta dintre adulti si copii, si va fi, mult mai indulgent cu copiii. El nu va arata agresivitate fata de copil, dar va fi mai putin indulgent fata de adult, daca nu este respectat.

In toate cazurile, chiar daca acest caine, se dovedeste a fi prietenos cu copiii, regulile de viata, trebuie stabilite, si mai ales respectate, pentru a garanta siguranta tuturor, si pentru a preveni mai degraba, decat a vindeca.

Teckelul si varstnicii

Subiectii cu parul lung, se dovedesc a fi, cei mai potriviti, pentru integrarea intr-un camin, pentru batrani. Pe de alta parte, celelalte doua soiuri (parul aspru si parul scurt), sunt mult mai putine, in special, datorita caracterului lor puternic, si nevoilor lor, destul de importante de cheltuieli.Pe masura ce imbatranesc, cainii din rasa Teckel, nu se confrunta cu anumite infirmitati; chiar si cu „parul alb”, in general, inca arata ca un tanar.
Singurul sau punct slab, este coloana vertebrala, predispusa la boli de disc, mai ales daca, cainele creste prea mult, sau efectueaza exercitii nepotrivite, cum ar fi sariturile de obstacole, sau, urcarea si coborarea prea multor trepte.

Rezistent / Robust

Acest caine, este rustic, este robust, si traieste foarte mult timp. Cu toate acestea, morfologia sa atipica, i-a cauzat unele probleme de sanatate.

Rezista la caldura

Vara, apa nelimitata, si posibilitatea de odihna la umbra, sunt necesare acestui caine de vanatoare, mic. Activitatile intense, ar trebui reduse la minimum, si adaptate pe vreme calda.

Rezista la frig

Determinarea si curajul acestui caine, in munca sa de vanator, il fac sa uite de vremea rea ​​posibila, atunci cand este lansat in aceasta activitate. Cu toate acestea, daca nu lucreaza, si nu este stimulat fizic, s-ar putea sa se teama de frig.

Tendinta de a creste in greutate

Foarte lacom, acest caine, se poate ingrasa rapid. Dar atentie, un caine cu aceasta morfologie supraponderala, poate dezvolta probleme grave de spate. Prin urmare, dieta sa, trebuie controlata si echilibrata, pentru a evita obezitatea.

11 dintre cele mai frecvente probleme de sanatate la cainii din rasa Teckel

Pe baza cercetarilor, aceste 11 probleme de sanatate, provoaca cele mai multe probleme pentru cainii din rasa Dachshund:

Boala spatelui

Problemele de spate, sunt cea mai mare problema de sanatate, cu care se confrunta teckelii; 25%, vor avea probleme, in viata lor.

Potrivit Laboratorului de genetica veterinara UC Davis, „Condrodisplazia, poate avea un impact asupra sanatatii animalelor, printr-un proces anormal, care determina degenerarea prematura a discurilor intervertebrale.”

Problemele de spate, sunt foarte frecvente la cainii din rasa Dachshund. De fapt, aproximativ, 25% dintre acesti caini, vor avea probleme de acest gen, in viata lor.

Aceasta predispozitie, a discurilor coloanei vertebrale, de a imbatrani devreme, este denumita boala a discului intervertebral (IVDD).

Aceasta face ca, vertebrele si discurile, sa devina fragile, si pot duce la probleme similare, cu discurile alunecate sau rupte, la om.

Leziunile spinale, legate de IVDD, pot fi extrem de dureroase, si de durata, uneori ducand la deteriorarea permanenta a coloanei vertebrale, si paralizie.

Proprietarul priceput, il poate ajuta sa reduca la minimum, problemele din spate la Doxie.

Ce trebuie sa faceti?

Exercitati-va cainele; promoveaza muschii puternici si tesuturile sanatoase.
Descurajati-va Dachshundul, sa sara, in sus sau in jos, de pe mobilier, sau in alte locuri dificile si inalte (de pe pat, in masina etc.), deoarece, acest lucru provoaca soc pe discuri.
Cand il ridicati sau transportati cainele, sustineti greutatea acestuia, atat in ​​capetele din spate, cat si in cele din fata, astfel incat, coloana vertebrala, sa nu fie stresata.

Probleme dentare

Problemele dentare sunt frecvente la cainii din rasa Teckel.

Teckelii sunt, de asemenea, predispusi la probleme dentare.

Unul dintre principalele motive, este ca, condrodisplazia, mentionata mai sus, poate duce la aglomerarea dintilor in maxilar.

Dintii afectati de aglomerare, au scazut apararea la boala parodontala, datorita tendintei lor de a prinde alimente, placi si calcule, care duc la infectii si inflamatii.

Pentru a proteja dintii cainelui dvs., este important, sa ii curatati in mod regulat, de catre un profesionist, si sa dezvoltati o rutina de acasa, pentru a preveni acumularea tartrului.

Daca Dachshund-ul dvs. nu va lasa sa ii spalati dintii, va recomandam sa ii curatati dintii, fara anestezie, la un profesionist autorizat.

Pe langa dintii rai, teckelii, sunt predispusi la respiratie urat mirositoare.

Iata cateva sfaturi pentru a-i imbunatati respiratia companionului dvs..
Punerea unui aditiv de apa dentara fara gust in vasul cainelui. Acesti aditivi de apa improspateaza respiratia, reduc placa si tartrul si curata gingiile.
Achizitionati o jucarie de mestecat de periat de ingrijire dentara, care maseaza dintii si gingiile cainelui in timpul liber.

Boala Cushing (hiperadrenocorticism)

Boala Cushing, este cauzata, atunci cand glandele suprarenale, produc prea mult un hormon steroid, numit cortizon.

Acest dezechilibru hormonal, se dezvolta de obicei incet, astfel incat, poate fi confundat cu simptomele imbatranirii.

Simptomele bolii Cushing, pot fi confundate, cu semne de imbatranire.

Simptomele, includ consumul excesiv de alcool, accidentele de urinare in casa, caderea parului, cresterea poftei de mancare, si cresterea in greutate.

Daca observati oricare dintre aceste simptome, este important sa aveti cainele evaluat, de medicul veterinar.

Din fericire, Tratamentul bolii Cushing, este tratabil cu medicamente orale, care va pot ajuta cainele, sa duca o viata mai lunga, si mai confortabila.

In cazuri extreme, glandele suprarenale hiperactive, pot fi indepartate chirurgical.

Obezitatea

Teckelul, este listat in Spitalul pentru animale de companie Banfield, ca una dintre primele 10 rase, cu cel mai mare risc de obezitate.

Obezitatea, poate declansa, o varietate de alte probleme de sanatate.

Una dintre cele mai evidente, sunt tulburarile de spate, discutate mai sus, deoarece greutatea suplimentara a burtii, pune stres pe coloana vertebrala.

Mai putin evidente, includ artrita (cainii obezi, s-au dovedit, a avea nevoie de medicamente, pentru osteoartrita, cu 3 ani mai devreme, decat cainii neobezi) si un risc anestezic, mai mare in operatie.

Faceti-va temele pentru a alege o hrana sanatoasa pentru cainele dvs., hraniti-i cantitati adecvate si asigurati-va ca fac suficient exercitiu.

Cancere / Tumori

Teckelii, au un risc mai mare decat media, de a dezvolta cancere ale pielii, celulelor grase si sacilor anali.

Aceasta, include un risc special, de a dezvolta tumori mastocitare, si carcinom cu celule scuamoase.

Teckelii au un risc crescut de a face cancer!

Alte tipuri de cancere, mai frecvente la cainii Dachshund decat la alte rase, includ cancerul sacului anal, liposarcomul si cancerul glandei mamare.

Este important, sa verificati in mod regulat, pielea cainelui dvs., pentru a vedea daca exista bucati anormale, pe sau chiar sub suprafata pielii, si ca medicul veterinar, sa verifice eventualele bulgari pe care le gasiti.

Tulburari cardiace

DMVD (boala degenerativa a valvei mitrale), este o problema de valva cardiaca, cu scurgeri frecvente la cainii din rasa Dachshund. De obicei, apare atunci, cand cainele are varsta cuprinsa intre 8 si 10 ani.

Controalele regulate, ar trebui sa prinda aceasta afectiune, in primele etape; poate fi controlat cu medicamente.

Mentinerea greutatii, cainelui dvs., este importanta, astfel incat, inima nu trebuie sa lucreze mai mult, decat in ​​mod normal.

Convulsii, boala Lafora si alte tulburari neurologice non-spinale

Teckelii, sunt predispusi, la mai multe tulburari neurologice, inclusiv boala Lafora, epilepsie si narcolepsie.

Daca nu ati auzit niciodata de boala Lafora (LD) inainte, este o epilepsie mioclonica, progresiva, mostenita, cu debut tardiv.

Apare, sub forma de socuri scurte, de tip soc, ale unui muschi, sau ale unui grup de muschi, care dureaza de obicei, doar o secunda sau doua.

O poate avea orice caine Dachshund, dar exista o prevalenta ridicata, la Dachshund- ul cu fir miniatural – pana la 20% din firele de par miniaturale, pot fi afectate .

Simptomele tulburarilor neurologice, non-spinale, pot include: convulsii, miscari sacadate, tremuraturi, dezechilibru, somn excesiv sau slabiciune.

Daca observati, oricare dintre aceste simptome, este important ca Doxie, sa fie verificat imediat de un veterinar.

Probleme oculare

Teckelii, sunt predispusi, la mai multe probleme oculare, diferite. Unele, sunt extrem de dureroase, altele, pot provoca orbire, daca nu sunt tratate imediat.

Cataracta si gluacomul, sunt probleme oculare frecvente, pe care le poti intalni la cainii din rasa Dachshund.

Glaucomul, este o boala foarte dureroasa, care poate duce la orbire, daca nu este tratata.

Cataracta, este frecventa la cainii Dachshund mai in varsta, si poate provoca orbire, dar interventia chirurgicala, poate restabili vederea, in unele cazuri.

Ochiul uscat (cunoscut sub numele de KCS sau keratoconjunctivita sicca), are ca rezultat, mancarime, dureri de ochi si infectii oculare. Se trateaza cu un unguent pe care il aplicati zilnic.

Boala de ficat

Teckelii, sunt mai predispusi, decat majoritatea raselor, sa aiba o afectiune hepatica, numita sunt portosistemic (PSS).

Aceasta, este o afectiune ereditara, in care ficatul, nu poate elimina efectiv toxinele din sange.

Uneori, este necesara interventia chirurgicala, dar de multe ori, o puteti trata, cu medicamente si o dieta speciala.

Probleme cu stomacul teckelului

Nu este neobisnuit, ca Dachshund, sa aiba probleme cu stomacul.

Unii, sunt doar sensibili, la anumite alimente, sau la modificari bruste ale alimentelor.

Altii, pot suferi de gastroenterita, un termen, care se refera la probleme stomacale, care duc la inflamatia tractului gastro-intestinal.

Gastroenterita, are o cauza de baza, cum ar fi paraziti, probleme dietetice etc.

Teckelii, tind sa fie mai predispusi, la aparitia gastroenteritei hemoragice.

Teckelii, sunt una dintre rasele de caini, cu risc mai mare, de a dezvolta gastroenterita hemoragica (HGE).

HGE, poate avea simptome similare, cu gastroenterita, dar are un debut sever, si nu poate fi gasita nici-o cauza de baza.

Problemele cu stomacul teckelului, trebuie abordate imediat; HGE poate pune viata in pericol, daca este netratat.

Principalele simptome, sunt diareea sangeroasa si debutul brusc.

Tulburari ale sistemului imunitar

O boala autoimuna, determina sistemul imunitar, sa atace propriile tesuturi, si celule ale corpului.

Teckelii, sunt predispusi la o boala, numita Trombocitopenie imun-mediata, in care, organismul isi ataca propriile trombocite, si functia de coagulare este afectata.

30% dintre cainii cu aceasta afectiune, mor din cauza ei, multi altii, raspund la tratamentul medical, dar au crize recurente, de-a lungul vietii.

Cresterea unui teckel sanatos

Oricare dintre aceste probleme de sanatate, poate scurta durata de viata, a unui caine Dachshund.

Desi, ne dorim sa putem controla toti factorii, care cauzeaza probleme comune de sanatate, la cainii Dachshund, anumiti factori de mediu si ereditari, sunt dincolo de controlul nostru.

Desi nu puteti controla toti factorii, puteti lua masuri preventive, pentru a va mentine sanatos Dachshund-ul.

Ceea ce ESTE in controlul tau, este sa faci tot ce iti sta in putinta, pentru a-ti face Doxie cat mai sanatos posibil.

Teckelii sanatosi, sunt mai rezistenti la problemele de sanatate, si de multe ori pot evita sau minimiza simptomele.

Aproape de pamant, mai aproape de inima ta!

Structura unica a Dachshund-ului ii face sa fie predispusi la anumite probleme de sanatate, dar ne face sa ii iubim si mai mult.

Ai un Dachshund? Ar trebui sa stiti despre problemele comune de sanatate de care sa fiti constienti.Teckelul, este un caine prietenos, iubitor, cu un simt al mirosului acut, dar are o dunga incapatanata. Doxie-ul tau, necesita o abordare, usor diferita a ingrijirii, fata de majoritatea cainilor, mai ales din cauza spatelui sau alungit.
Nevoile de ingrijire, depind de tipul sau de par.
Ingrijirea lui, necesita hrana si ingrijire adecvate, vizite veterinare programate, exercitii fizice moderate, sesiuni consistente de antrenament si o multime de imbratisari si sarutari.

Teckel – Protejati-l de sarituri!

Impiedicati-l pe salbaticiul, sa sara, pentru a ajunge acolo unde doreste, oferindu-i pasi speciali pentru animale de companie, gasiti in magazinele de aprovizionare pentru animale de companie. Teckelii, sunt predispusi la leziuni, la spate, care pot duce la hernierea unui disc spinal, sau chiar paralizie partiala.
Leziunile, pot fi cauzate de sarituri.
Nu lasati teckelul, sa sara pe mobilier, sau alte locuri inalte, sau in masini.
Cand este necesar, ridicati-l usor, sprijinindu-i picioarele din spate, si ridicati-l, in locuri, precum masina dvs.

Pastrati un scaun, sau o rampa langa canapea, sau pat ,si transportati-l daca aveti scari. Chiar daca este capabil sa urce si sa coboare scarile, el poate agrava eventualele probleme de disc ,cu coloana vertebrala.

Evitati oportunitatile pentru doxie de a sari pe articole de mobilier.

Teckel – Oferiti-i o dieta adecvata!

Hraniti-va teckelul, cu o dieta care contine proteine ​​derivate, in mare parte din oua, pui sau peste, hrana de caine de calitate, pentru a-si tine greutatea sub control.
Boabele sunt si mai usor de digerat. Limitati deliciile pentru caini si mancarea umana, deoarece greutatea suplimentara pe spate poate duce la hernie de discuri.
Cautati diete comerciale uscate de inalta calitate, care sa le listeze pe primele dintre ingredientele primare.
Hraniti-va teckelul, in functie de marimea si greutatea acestuia, urmand instructiunile producatorului.
Nu supraalimenta un teckel!
Supraponderalitatea, ii pune stres pe coloana vertebrala, si, de asemenea, poate duce la diabet.

Teckel – Dati-i apa la discretie!

Oferiti-le teckelului multa apa proaspata in orice moment. Teckelii sunt predispusi la formarea de calculi urinari si renali; apa abundenta ajuta la prevenirea formarii acestor pietre.

Teckel – Achizitionati-i o lada pentru caini!

Oferiti-va teckelului o lada pentru caini, pentru a servi ca propriul refugiu sigur si loc de pui de somn. Asezati-l intr-un colt linistit din dormitorul dvs. sau intr-un alt loc pe care il prefera in casa.

Daca aveti copii, invatati-i sa va lase cainele in pace atunci cand se afla in lada sa, astfel incat, sa poata avea o zona linistita. Nu folositi lada pentru pedeapsa, ci dati-i in schimb dulciuri in ea, astfel incat sa intre in ea cu nerabdare cand ii veti spune.

Exercitati-va Teckelul!

Luati-l la plimbari frecvente, cu lesa, sau jucati-va cu el in aer liber.

Acesti caini energici au fost initial crescuti pentru a vana; jocurile cum ar fi aducerea cu niste jucarii pentru caini va vor oferi in siguranta dachshund-ului dvs. un sentiment de „vanatoare” de vanatoare. Exercitiul il va permite sa cheltuiasca ceva energie si, de asemenea, va poate ajuta sa controlati greutatea cainelui. Cand va plimbati teckelul, mergeti intr-un ritm pe care il poate egala. Acesti caini au picioare scurte si nu au viteza.

Spalati- va Teckelul!

Folositi sampon special pentru caini, pentru a va spala Teckelul.
Daca, cainele dvs. are parul scurt, ar trebui sa ii faceti o baie, o data la trei luni.
Daca, cainele dvs. are parul lung, este posibil sa trebuiasca sa-i faceti baie mai des.
Folositi un furtun de pulverizare, si udati toata blana cainelui dvs., dar nu udati zonele din jurul ochilor, urechilor si nasului.
Apoi, masati samponul in blana cainelui. Clatiti tot samponul, si apoi uscati-l cu un prosop.
Oferiti-i Teckelului, o multime de laude, si un tratament dupa bai, pentru a-l ajuta sa asocieze timpul de baie, cu lucruri bune.

Teckel – Spalati-i dintii!

Spalati-i dintii lui doxie, cu pasta de dinti pentru caini, fie cu o perie de degete, fie cu o periuta obisnuita de caine. Periati fie in fiecare zi, fie de cate ori va recomanda medicul veterinar. Incepeti incet, spalandu-i doar cativa dinti, pana cand se obisnuieste cu ideea.
Introduceti periajul lent, facand cativa dinti la rand.

Periati- va Teckelul!

Periati-va doxie, in mod regulat, pentru a distribui uleiurile in pielea sa, si pentru a evita uscaciunea.
Doxii, cu par scurt, pot fi periati o data sau de doua ori pe saptamana, cu o perie cu par moale.
Daca teckelul tau, are parul lung sau este cu par sarma, va trebui sa-l periezi zilnic, pentru a evita blana incalcita si mata.
Folositi o perie cu par tare daca aveti un pui cu par de sarma, si o perie mai stralucitoare, pentru doxie-ul cu par lung.
Folositi un pieptene larg, pentru a-l ajuta la indepartarea incurcaturilor, inainte de a trece la o periere.
Asigurati-va ca-i oferiti cainelui dvs., multe laude, in timp ce il periati, si oferiti-i o delectare cand ati terminat, astfel incat, sa asocie periajul, cu lucruri bune.

Teckel – Curatati-i urechile!

Verificati regulat urechile teckelului pentru a va asigura ca nu exista infectii.
Forma urechilor teckelului, le face predispuse la infectii. Curatarea regulata a urechilor, cu un tampon de bumbac, si o solutie de curatare a urechilor, gasita in magazinele de aprovizionare cu produse pentru animale de companie, ajuta la prevenirea unor astfel de infectii.

Taiati-i unghiile cainelui!

Pentru a taia unghiile Teckelului, veti avea nevoie, de un aparat de taiat special pentru caini. Puteti achizitiona, unul dintr-un magazin de animale de companie. S-ar putea sa fie nevoie sa va obisnuiti cu dachshund-ul dvs. sa-i manipulati unghiile, inainte de a incerca sa i le taiati.
Daca dachshund-ul tau este atent, la faptul ca ii atingi picioarele si unghiile, ajuta-l sa se obisnuiasca cu ele, mangaindu-i picioarele si atingandu-i degetele de la picioare.
Oferiti-i laude si un tratament, cand te lasa sa ii atingi degetele de la picioare.
Dupa ce se simte confortabil cu atingerea picioarelor, puteti incerca sa-i taiati unghiile.
Asigurati-va ca nu taiati prea mult in jos, sau ca ati putea lovi rapid unghia lui. Aceasta zona este foarte sensibila, si poate provoca sangerari.
Daca sunteti ingrijorat de ranirea cainelui, in timp ce-i tundeti unghiile, rugati-l pe veterinarul dvs., sa va arate cum, sau cereti unui ingrijitor profesionist, sa-i tunda unghiile cainelui.

Teckel – Antreneaza-l!

Antreneaza-ti cainele, folosind un clicker si trateaza-l, pentru a-si concentra interesul. Utilizati sesiuni scurte de antrenament, si incheiati intotdeauna, cu o nota buna.
Invatandu-va ascultarea, si trucurile dachshund-ului, va va ajuta sa-l mentineti ocupat, si mai putin probabil sa participe la comportamente distructive.
Luati-va timp, si repetati antrenamentul, atata timp, cat cainele dvs., trebuie sa raspunda.

Verificati-l daca exista probleme!

Timpul de ingrijire, este un moment bun, pentru a va verifica cainele, pentru purici, capuse si alte posibile probleme de sanatate.
Asigurati-va, ca inspectati pielea cainelui, pentru orice crestere neobisnuita, rani sau zone fragile. De asemenea, ar trebui sa verificati urechile cainelui dvs., pentru depunerea excesiva de ceara si mirosuri neplacute. Daca gasiti ceva care pare anormal, programati o intalnire cu medicul veterinar cat mai curand posibil.

Teckel – Controale la medicul veterinar

Programeaza-ti puiul pentru controale regulate si vaccinari. Discutati si cu medicul veterinar despre un program de prevenire a puricilor.

Teckel – Oferiti-i miscare puiului!

Exercitati-va puiul zilnic. Doua plimbari scurte in fiecare zi, care sunt in jur de 1/2 mile pentru fiecare plimbare, ar trebui sa fie suficiente pentru doxie.

Ce mananca teckelii?

Iata ce mananca teckelii:

  • Mancare uscata
  • Mancare umeda
  • Mancare gatita acasa
  • Hrana cruda / dieta BARF

Un lucru este sigur – teckelii adora mancarea! Vor manca cam orice le dai tu. Dar este important sa obtina nutritia corecta din dieta lor pentru a ramane sanatosi si in stare buna.

Iata diferitele optiuni alimentare, cu care ati putea hrani cainii din rasa Teckel:

Teckel – Mancare uscata

Acest lucru, este perfect, atata timp cat alegeti optiunea „Complet” si nu mancarea „Complementara”. Vine in crochete sau pelete.
Mancarea uscata, este buna, deoarece este accesibila, o puteti cumpara in vrac, se pastreaza de-a lungul timpului, si este benefica pentru dintii teckelului.

Teckel – Mancare umeda

Din nou, mancarea umeda este buna, atata timp cat este de tip „complet”.
Acest lucru, inseamna practic, ca ofera dachshund-ului dvs., toti nutrientii de care are nevoie, fara a fi nevoie sa adaugati alte alimente.
Teckelii adora mancarea umeda, deoarece, de obicei, vine acoperita cu sos si bucati mari de carne suculenta!

Teckel – Mancare gatita acasa

Puteti pregati propriile mese, pentru dachshund, daca preferati.
Asigurati-va ca stiti, ce valoare nutritiva trebuie sa ii acordati, si fiecare masa, sa indeplineasca acest lucru.

In general, incercati sa alegeti alimente care sunt naturale, si care nu contin substante chimice sau aditivi artificiali etc.
Si evitati orice alimente care au un procent ridicat de cereale, precum soia sau graul, deoarece teckelii pot fi alergici.

Teckel – Hrana cruda / dieta BARF

Devine din ce in ce mai popular, sa hranesti teckelii, cu o dieta cruda.
Teckelii, adora in general, mancarea cruda. Este minunata pentru sanatatea si pielea lor, si este de fapt, destul de natural pentru ei, sa manance asa.

Mancarea cruda, suna dezordonata si groaznica, dar de obicei este inghetata in blocuri, sau pepite, pe care tocmai le introduceti in vasul cainelui, pentru a se dezgheta (deci nu va faceti griji, nu veti primi maini sangeroase).

Ce este dieta BARF pentru teckeli?

O dieta cu alimente crude, adecvate din punct de vedere biologic (BARF), readuce cainilor din rasa Teckel, ceea ce ar fi mancat stramosii lor, in mod natural.
Este alcatuita din carne si oase crude, legume si fructe, fara prelucrari moderne.

Cat ar trebui sa manance un teckel?

Acesta, este un ghid general, pentru cat de mult ar trebui sa hranesti un teckel adult activ:

Greutate Calorii Proteine ​​(calorii) Glucide (calorii) Grasimi (calorii)
4 kg 242 55,5 157.3 30.3
6 kg 363 81,7 236 45.4
8 kg 484 108,9 314.6 60,5
10 kg 605 136.1 393.3 75.6
12 kg 726 163.4 471,9 90,8
14 kg 847 190,6 550,6 105,9
16 kg 968 217,8 629.2 121

Cainii din rasa Teckel, variaza foarte mult, in forma si dimensiune, iar cantitatea de alimente, pe care le oferiti, depinde de varsta, marimea, nivelul de activitate, si tipul de mancare cu care ii hraniti.

Un teckel mai in varsta, care doarme toata ziua pe canapea, are nevoie de mai putina mancare, decat un teckel tanar, potrivit, caruia ii place sa se joace, si sa mearga la plimbari.
Si teckelii in miniatura, au nevoie de mai putina mancare, decat cateii Teckel standard.
Deci, verificati cu atentie, liniile directoare, privind greutatea alimentelor.

La fel ca nutritia umana, a fi sanatos, nu inseamna doar numararea caloriilor.
Trebuie sa-i oferi teckelului tau vitaminele, mineralele si nutrientii potriviti.
Deci, urmati macro-urile pentru cainele dvs., in functie de greutatea lor (si nu doar de calorii), apoi veti putea vedea, daca alimentele pe care le dati, le prezinta defalcarea corecta de proteine, carbohidrati si grasimi, indiferent daca sunt umede, uscate, proaspete, gatite sau crude.

Si, daca dachshund-ul dvs. trebuie sa piarda sau sa se ingrase, reduceti sau mariti caloriile si macro-urile cu 10%. Ca si in cazul oamenilor, acesta este un mod sanatos de a controla greutatea, impreuna cu exercitiile fizice regulate .

Teckel – Pui

Cat mananca un catelus, se va schimba pe masura ce creste.
Intre lunile: 2 si 5, volumul sau de alimente, va creste.
Apoi, de la 6 la 9 luni, va cobori din nou.
Acest lucru, se datoreaza faptului, ca are nevoie de mai multa hrana, pe masura ce se dezvolta, si, odata ce metabolismul adultului incepe, trebuie sa revina la portiunea normala.

Teckel – Senior

Cand dachshund-ul tau, ajunge la anii sai de aur, s-ar putea sa observi, ca incetineste putin, si nu poate gestiona, la fel de multa mancare. In acest moment, veti incepe in mod natural, sa-i reduceti alimentele, in conformitate cu nivelurile sale de activitate.
Doar fii cu ochii, pe greutatea lui, pentru a te asigura, ca nu se ingrasa, sau nu pierde prea multe kilograme.

Pentru a va ajuta, sa stabiliti exact, cat sa va hraniti teckelul, cereti sfatul medicului veterinar.
Ei va vor putea spune, cat de mult cantareste cainele dvs. de carnat, si cat ar trebui sa cantareasca.
Atunci iti va fi mai usor sa calculezi volumele zilnice, de alimente.

Ce delicii pot avea dachshund-urile?

  • Trateaza ambalate
  • Tratamente sanatoase, naturale
  • Mestecuri dentare
  • Tarte uscate
  • Jucarii umplute cu delicii

Va puteti hrani cainele dachshund, cu alimente, ca parte a unei diete sanatoase si echilibrate.

Teckelii sunt predispusi la obezitate, asa ca alegeti cele mai hranitoare optiuni.
Iata cateva idei:

Trateaza ambalate

Cautati delicatese fara conservanti artificiali, coloranti sau arome.

Tratamente sanatoase, naturale

Teckelii adora bucati de pepene verde, morcovi, castraveti si broccoli.

Teckel – Mestecuri dentare

Teckelii adora mestecatul, si, daca le obtineti pe cele naturale, sunt bune si pentru dintii lor.

Teckel – Tarte uscate

Teckelii, se bucura cu adevarat de pestii puturosi, cum ar fi minusurile uscate, si sprotii.
Le place, de asemenea, carnatii de caprioara uscata la aer, si delicatese pentru ficat, care sunt toate optiuni sanatoase si gustoase.

Teckel – Jucarii umplute cu delicii

I-ai putea oferi teckelului tau, o jucarie Kong, umpluta cu unt de arahide (doar tipurile care nu contin xilitol sau ulei de palmier) sau piure de banane.

De cate ori pe zi ar trebui sa hranesti un teckel?

  • Un catelus teckel, trebuie hranit, cel putin 3 mese pe zi.
  • Un teckel adult, trebuie hranit cu 2 mese pe zi.
  • Teckelii seniori, pot avea nevoie, doar de o masa pe zi (in functie de nivelurile de activitate ).

De asemenea, puteti sa-i oferiti, cateva delicatese, pe tot parcursul zilei, dar limitati-le.

Teckel – Pui

Puii, au nevoie de mese, dimineata la pranz si seara, pentru a-si mentine greutatea, si zaharul din sange, stabil.
In caz contrar, sunt expusi riscului de hipoglicemie.
Unii oameni, chiar adauga o alta masa.
Daca reusiti sa faceti acest lucru in programul dvs., este mai bine sa luati un numar mai mare de mese, cand sunt tineri, si sa rariti cantitatea de alimente, pe tot parcursul zilei (putin si des).

Teckel – Adult

Teckelii adulti, vor fi cei mai sanatosi, atunci cand urmeaza o rutina zilnica consistenta.
Puteti imparti mancarea lor, dupa cum doriti, atata timp cat primeste cantitatea potrivita, in fiecare zi (2 mese).
Majoritatea oamenilor, le ofera cainilor, o portie mica (25%) dimineata, si masa principala (sa zicem 75% din mancarea zilnica) seara.

Teckel – Senior

Pe masura ce teckelul tau imbatraneste, metabolismul sau va incetini, si este posibil sa nu doreasca 2 mese pe zi.
Asa ca, l-ati putea reduce la doar 1. Asigurati-va ca ii monitorizati greutatea, si discutati cu un veterinar, daca intr-adevar nu mai are mancare, sau pierde prea mult in greutate.

La ce ora ar trebui sa hranesti un teckel?

Micul dejun este in mod normal in jurul orelor 07:00 – 08:00 si cina in jurul orelor 16:00 – 17:00. Pentru pui, va trebui sa adaugati o masa la pranz, in jurul pranzului.
Asigurati-va, ca ultima sa masa, este cu cel putin 5 ore inainte de culcare, astfel incat, sa poata digera mancarea, inainte de a merge la culcare.

Nu-i lasa castronul afara toata ziua, pentru ca el doar il va distruge. Trebuie sa reglezi cantitatea de mancare, din vasul lui, si sa-l hranesti in acelasi timp, in fiecare zi.

Si amintiti-va, odata ce a mancat, probabil ca va avea nevoie de toaleta, asa ca programati-va orele de masa, la o ora convenabila, si pentru dvs. Odata ce ati intrat intr-o rutina, el va sti ce se intampla, si va va reaminti cand este timpul!

De ce teckelii sunt mereu flamanzi?

In general, teckelii sunt intotdeauna flamanzi, deoarece sunt lacomi. Dar ar putea lipsi si ceva din dieta sa.
Daca sunteti ingrijorat, verificati cu medicul veterinar, ca primeste cantitatea potrivita de alimente si nutritie, pentru marimea, greutatea si nivelul de activitate .Teckel, sau caine de carnati, este rasa de caine, cu corp alungit, picioare scurte, trasaturi fizice, care ii fac sa fie foarte amuzanti.
In prezent, cainele Dachshund, este crescut popular, ca animal de companie, in multe tari din intreaga lume.
Numarul de catelusi vanduti, este destul de ridicat, astfel incat, pretul actual al Dachshund-ului, nu este prea mare, doar aproximativ 400 pana la 700 USD, pentru fiecare catelus, crescut ca animal de companie, de familie.

Teckel – Preturi in Romania

Pentru a afla informatii detaliate despre, preturile si adoptiile cainilor Teckel, si implicit, adresele site-ului web, pentru achizitionarea acestora, trebuie sa le cautati pe Google, cu expresii de genul: teckel pret, teckel de vanzare pret, teckel sarmos pret, caine teckel pret, catei teckel adoptie, teckel pitic pret, caine teckel de vanzare, rasa teckel pret, teckel dog pret, teckel caine pret, teckel cu par sarmos pret, catel teckel pret, teckel cu par lung pret, pui teckel pret.

teckel, teckel de vanzare, teckel sarmos, caine teckel, catei teckel adoptie, caini teckel, teckel pitic, caine teckel de vanzare, rasa teckel, teckel dog, teckel caine, teckel cu par sarmos, catel teckel, teckel cu par lung, pui teckel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *